единство единство единство единство единство единство единство единство единство единство единство единство единство единство

Millennials и расна помирување

Ова е разговор патување од Самитот во ERLC на Евангелието и расна помирување. Подолу е ракописот од таа порака.

Оваа вечер, Ме замолија да зборувам за Millennials и расна помирување. И јас се чувствувам привилегиран да застане тука и да послужи како дел од оваа неверојатна напор кон единство во Божјата црква.

Како рапер, Сум бил дел од многу концерти во текот на годините со многу Millennials и луѓето од сите старосни граници. И сум видел дека музиката навистина има свој начин на обединување луѓе. Постојат неколку концерти каде што има само еден демографски на луѓе: Можеби сето тоа е фудбал мајки и бела приградски тинејџерите, или сите студенти урбаните колеџ, или сите Јужната баптистичка пастири носи маичка (Добро, Можеби тоа не е последен). Но исто така има многу таму каде што се сите видови на луѓе- млади и стари, црно и бело, и многу други групи. И луѓе кои го почитуваат често се восхитуваат на разновидност, и мислам дека тоа е навистина добра работа, како и.

Додека јас мислам дека тоа е кул и прекрасен, Јас не мислам дека тоа е толку импресивен како што некои тоа се снашле да биде. Секој ден има…