Видео Видео Видео Видео Видео Видео Видео Видео Видео Видео Видео Видео Видео Видео

Она што е во пораст книгата за?

Лица побараа патување што неговата нова книга е за. Тука тој зборува за тоа на кратко. Можете да дознаете повеќе за книгата на Risebook.tv

Дали сте живеат добар живот?

Претходно оваа година бев на турнеја со мојата нова книга, Добар живот. секоја вечер, Дадов се зборува што се обиде да одговори на прашањето, "Што значи тоа да живеат добар живот?” во Чатануга, TN, снимивме пораката и јас сум испратени над. Во книгата се објавени во октомври 1, 2012 and you can purchase it овде. To learn more about the book you can click овде. Можете да ги купите добар живот албум овде. Дали сте живеат добар живот?

Документарната добар живот Mini

Погледнете зад сцената со патување Ли тој дискутира издигнувања и падови во процесот на донесување на неговиот најнов албум “Добар живот.”

Убави Животот на нероденото

Пат Ли на "поубав живот” од Со желба Бог на Vimeo.

Првата песна ја напишав за најновиот албум, “Добар живот” беше една песна наречена "прекрасен живот.” Со желба Бог ме праша за оваа песна и моето срце зад неа. Еве нивните целиот блог пост.

И тука се стиховите на песната, која има V. Роуз:

кука:
Убава живот внатре
Живеење Преселба дишење
Значи, да се надевам Стани
Бог знае што прави
Тој ни ја дал
Убава поубав живот

стих 1:
сестро, Слушам се сместува
Знам дека не е ништо лесно рунда поминувате низ тој
Има бебе во матката, но вие не се обидува да го направи тоа
Ќе земе сето тоа назад, ако се знае дека, но не се поим дека
Тоа време со вашиот дечко, дека доцна во ноќта
Кога сте размислувале што е водење љубов, дека ќе го направи животот
И сега тоа е чувство нефер, човек не е како
Вие не се доби доживотна, пука, времето навистина не е во ред
не сосема може да ви кажам дека јас ги разбирам вашата болка
Но, знам дека не треба да се чувствуваат обесхрабрени и срам
И знам дека бебето во стомакот не е игра
Тој доби срцев ритам, he’s bout to grow

Господарот на Демони

Сакам да почнеме да размислуваме за приказни. Од почетокот на времето имало некои општи теми кои работат преку нашите приказни. Имаме љубовни приказни, комедии, и трагедии - или мешавина на сите оние кои се во еден познат како романтична комедија. Но, во сите овие видови на филмови, постојат две теми кои речиси секогаш се појави: доброто и злото.

Размислете за вашите омилени филмови. во Храбро срце, Шкотска и Вилијам Валас се добри, додека Англија и кралот Едвард се лоши. Во Хрониките на Нарнија децата и Аслан се добри, и на вештерката е лошо. Дури и во Дизни филмови, ова е точно. во Aladdin, Аладин и џинот се добри, но Џафар е лошо. Не однесуваме како да не знаат за Аладин.

Вие секогаш сакате добрата страна да победи и поголемиот дел од времето тие ќе.

Значи, кога ќе почнат да се зборува за Исус и кога ќе почнат да се зборува за Бог, луѓето понекогаш мислат дека во истите категории. Тие мислат на универзумот како космичка борба меѓу Бог и ѓаволот. И како и сите од нашите омилени приказни, ние сме предвидување на крајот да се види кој ќе победи. Дали Исус е само еден…

Господарот на Демони

Тука е видео од мојот најновите проповед на Самитот црква во Raleigh, Соединетите Американски Држави. Проповедав на Марк 5:1-20 за моќта, орган, и милоста на Исус. Се надевам дека тоа е охрабрување за вас

Видео инвазија

За оние од вас кои никогаш не сум видел спотот за мојата песна "инвазијата (херој)” Еве го. Уживајте! Се надевам дека тоа ви помага да ги задржи очите на Христос.