Sadaya Urang ngabutuhkeun aya dina Allah

Salaku sababaraha nyaho, Aku bapa anyar. putra My, Q, geus kolot lima bulan. Jeung manéhna ampir sok happy, iwal lamun urang nunda manéhna di ranjang orok ka sare. Manéhna geura-giru leungiteun pikiran-Na. Manéhna serius nyangka urang geus ditinggalkeun manéhna fend keur dirina ngalawan sagala kasusah kira-kira manéhna, saperti tiredness jeung needing popok-Na robah.

Tapi hiji poé manéhna kapanggih kabagjaan nyusu dina leungeun-Na. Ieu hiji hal timer soothing manéhna geus ilahar kaluar. Jeung lamun manehna nyimpen leungeun di sungut-Na - sarta manéhna bener shoves dina aya - manéhna poho ngeunaan sagala troubles-Na. Teu sabenerna ngarobah kanyataan yén urang kenca manéhna sorangan di kamar-Na, tapi leungeun ngajadikeun manéhna poho ngeunaan eta.

sumur, Kuring nyaho yén everybody di dieu ayeuna boga masalah badag batan saré sorangan di hiji kamar. Urang geus isu duit, isu nikah, isu kaséhatan, teras salajengna. Jeung jiga putra mah, urang sakapeung néangan cara pikeun Cope jeung troubles urang. Urang teu hayang ngarasa yén pain and marabahaya. Jadi we giliran hal anu nyieun urang poho ngeunaan eta. Tapi nyaeta yen cara anu pangalusna pikeun nungkulan eta? gangguan?

Lieur teu. Urang teu kudu coping mekanisme, dewa palsu, jeung métode timer soothing. Urang teu kudu ngahurungkeun aya. Sabab komo di satengahing troubles urang bisa manggihan sagalana urang kudu di Allah.

Ayeuna mah nyaho we ngadenge Kristen nyebutkeun kabéh waktu yen Allah cukup, yen Allah kabeh urang kudu, tapi teu sok ngarasa nyata. Naon teu bener mean? Urang hirup di dunya fallen, jeung isu gedé. Jadi kumaha teu Allah minuhan sakabéh kaperluan urang? Naon eta kasampak kawas, praktis, komo lamun sagalana geus nabrak turun di sabudeureun urang?

kasang tukang

jenis ieu kasulitan jeung marabahaya teu asing ka Allah atawa Kecap-Na. Urang nempo eta dina Jabur ti minggu kamari jeung urang gé tempo deui minggu ieu di Jabur pisan saterusna, bab 142. David wrote Jabur ieu ogé. Jeung naon urang gé tempo di doa ieu David nyaeta troubled, teu upaya, man nekat nangis kaluar pikeun pitulung.

Saméméh we maca téks sanajan, Kuring hayang méré sababaraha kasang tukang. Urang tempo carita kahirupan David di kitab 1 Samuel.

David mangrupa salah sahiji lalaki pang alusna dipikawanoh dina sajarah dunya. Anjeunna meureun paling kasohor eleh scrappy-Na Goliath. Manéhna dasarna ngan threw sababaraha batu di manéhna jeung slayed manéhna. Lamun David teu nu, Saul masih raja. Tapi urang Israelite anu jadi pohara gemar David. Maranéhanana komo ditembangkeun lagu ngeunaan kumaha endah pisan manéhna, ngabandingkeun manéhna Saul. Manéhna jadi leuwih populér ti raja, jeung raja teu suka. Jadi sanajan manéhna berkah Raja Saul sacara saméméh anjeunna tiwas Goliath, Saul ayeuna melong David salaku musuh-Na. Jeung manéhna mimitian ngalakonan sagalana manéhna bisa maehan anjeunna. Jadi lamun David nyerat Jabur ieu, manéhna dina jalankeun. Anjeunna pahlawan perang anu urang geus ngancik kana buronan a. raja geus nyieun pupusna David nomer hiji dina daptar-Na prioritas. Ieu David ngalawan raja jeung sakabéh tentara-Na.

Jeung saterusna dieu di Jabur 142 urang manggihan David, nyumput kaluar dina guha a. Manéhna takwa keur hirupna, jeung éta di nu marabahaya yén manéhna cries kaluar ka Allah.

Kuring ceurik kalawan tarik ka Gusti; Kuring angkat sora mah ka Gusti pikeun rahmat. I tuang kaluar aduan mah saméméh manéhna; saméméh manéhna mah nyaritakeun kasulitan mah. Lamun sumanget mah tumuwuh kapaehan dina kuring, eta anjeun anu nyaho jalan mah. Dina jalan mana atuh leumpang lalaki geus disumputkeun a snare keur kuring. Tingali ka katuhu mah ningali;hiji no nyaeta prihatin keur kuring. Kuring boga ngungsi;hiji no paduli for hirup mah. Kuring ceurik ka anjeun, O Lord; kuring nyebutkeun, "Anjeun ngungsi mah,bagian mah di tanah hirup. "Dengekeun ceurik mah,keur Kami merlukeun nekat; nyalametkeun kuring ti jalma anu ngudag kuring,pikeun maranehna kuat teuing keur kuring. Setel kuring leupas ti panjara mah, mah bisa muji ngaran anjeun. Mangka bener bakal ngumpulkeun kira-kira kuring alatan aduh Anjeun ka kuring. (Jabur 142, NIV)

Arurang bade leumpang ngaliwatan téks ieu. Sarta urang geus bade mikir ngeunaan opat hal husus we diajar ngeunaan Allah di doa ti David. Jeung salaku urang leumpang ngaliwatan, urang gé nempo yén komo dina kali gangguan pikareueuseun, urang bisa manggihan sagalana urang kudu di Allah. Hal kahiji urang nempo nyaeta Allah babaturan urang di kali gangguan.

abdi. Allah Nyaeta urang babaturan Dina Times of kasulitan

a. Allah paduli

Cara David prays rests dina asumsi yen Allah listens. Manéhna nganggap yen Manéhna ngabogaan hubungan jeung Allah jeung Allah sabenerna paduli ngeunaan naon nu keur jalan dina hirupna. Ieu sabenerna geulis luar biasa lamun mikir ngeunaan eta. Allah alam semesta paduli ngeunaan angon buronan ieu. Skeptics bisa mikir yen Allah miara ngeunaan troubles urang teu bener masalah atawa nyieun loba bédana a. Anu perlu an babaturan siluman, lamun sagalana dina kahirupan anjeun rusuh? Tapi maranehna kukituna pisan salah. Kanyataan yén Allah babaturan, yen Anjeunna paduli, ngajadikeun sadaya beda di dunya. Naha atawa teu batur paduli ngeunaan kaayaan anjeun robah kumaha maranéhanana ngabales lamun nyaritakeun eta ngeunaan eta.

Salaku conto, naon nu bakal lumangsung lamun kabel mah indit kaluar, jeung tinimbang nelepon pausahaan kabel mah disebut panyadia Internet mah. Nah kuring bisa nelepon jeung nyaritakeun kabeh isu mah jeung kabel mah. Kuring bisa ngingetkeun maranehna kumaha geus hiji customer satia, jeung ngingetkeun dina eta kumaha appalled Kami di service atrocious ieu. Tapi alatan kuring disebut jumlah salah, maranehna teu paduli. Jeung maranéhna geus teu bade nyoba ngalakukeun nanaon ngeunaan eta. Sabenerna Aku geulis yakin maranehna teu paduli sanajan kuring nyauran nomor katuhu, jeung maranehna kungsi ngalakukeun nanaon ngeunaan eta, tapi anjeun meunang naon Kaula mah nyebutkeun. Eta perkara naha atawa teu batur paduli.

Ayeuna mah rek ngabayangkeun naon eta bakal kawas lamun Allah teu ngeunaan miara troubles urang. Urang bisa ceurik kaluar ka Allah sadaya poé panjang, tapi teu bakal nyieun béda nu mana wae nu di sadaya. Tanya David lamun perkara yen Allah paduli. Tingali deui di ayat hiji.

Kuring ceurik kalawan tarik ka Gusti; Kuring angkat sora mah ka Gusti pikeun rahmat. I tuang kaluar aduan mah saméméh manéhna; saméméh manéhna mah nyaritakeun kasulitan mah.

Ieu mangrupa manusa dina bahaya urgent. hirupna di jeopardy. Ieu kawas manéhna dina wangunan ngaduruk. Ieu kawas manéhna keur chased ku preman jeung pakarang. Jeung manéhna earnestly nangis kaluar pikeun pitulung. Kuring bisa dibayangkeun David di gua, sweating manéhna prays solat ieu.

Jeung salaku David prays, he understands yen Allah geus babaturan sarta Anjeunna paduli. Jeung kabeneran nu drive cara manéhna prays.

Manéhna weruh Allah dengekeun. Tingali ayat genep. manéhna nyebutkeun, "Dengekeun ceurik mah Kami merlukeun nekat." Ayeuna mah teu mikir ieu manéhna nyoba ngayakinkeun Allah pikeun pindah nepi teras ngadangukeun for geus ganti a. David nyebutkeun ieu leuwih sarta leuwih dina Psalms. Jigana David ieu nyebutkeun, "Anjeun geus jangji pikeun ngadengekeun urang lamun urang ngobrol ka anjeun. Jadi ngadéngé kuring. Kaula ngawangkong. "Ieu kawas manéhna ngetok manéhna dina taktak nu. Siga, "Gusti, ngadangukeun tercinta Anjeun. Kuring geus hiji hal ngomong. "

David terang ngeunaan catetan lagu Allah. Manéhna terang yen Allah geus dijieun covenant kalayan jalma ieu. Manéhna terang Allah geus jangji jadi eta. Manéhna terang ngeunaan kumaha Allah geus kadéngé solat maranéhanana jeung dikirimkeun eta leuwih jeung leuwih deui. Jeung manéhna ekspektasi yen Allah ieu bakal ngadéngé manéhna waktu ieu ogé.

urang Kristen, anjeun neneda jeung pangaweruh ieu? Atawa anjeun ngabayangkeun nu nuju saukur nyebutkeun kecap? Naha neneda jeung rasa perawatan dimaksudkeun Allah jeung cinta keur anjeun? Nyaéta doa hiji interaksi nyata jeung Allah atawa anjeun ngan ngalungkeun kecap up di siling? Nya ngan ritual a? Eta perkara yen Allah nyaeta babaturan anu paduli.

b. complaining

Urang bisa diajar ti jalan David prays. David sabenerna airing keluhan ka Allah. Ayeuna urang nyaho yén dina Kitab Suci Allah paréntah urang teu grumble jeung wadul. Tapi di dieu David nembongkeun urang jalan katuhu pikeun sora keluhan urang. Manéhna teu grumble jeung wadul ngalawan Allah kawas Israil di padang nu. Manéhna teu ngawadul dina cara nu nyimpen karakter atawa judgment Allah kana Patarosan. Manéhna teu nunda Allah dina sidang.

Manéhna sabenerna teu sabalikna. Sakumaha urang bakal tempo saterusna dina Jabur nu David affirms aduh Allah. Ieu OKE pikeun hawa keluhan anjeun ka Allah, tapi ngalakukeun hal eta jeung kapercayaan full Anjeunna. Ieu OK ngabejaan Allah Anjeun keur ngabogaan waktu kasar. Tapi lamun urang nuduh manéhna keur adil - naha kaluar pisan atawa dina hate urang - nu lamun jadi dosa.

Tapi solat téh hésé ngarti sakapeung. hiji rapper, dina lagu disebut Ya Allah, dikaitkeun solat like this.

"Jigana Anjeunna riweuh tahan garis mangga / telepon kuring gila Teu sangka meureun Manéhna bisa pikiran maca."

Manéhna brings nepi titik alus. Allah geus weruh naon keur anjeun mikir saméméh nyaritakeun Anjeunna. Lamun Allah weruh sagalana, naon titik nétélakeun manéhna? Nya eta sakadar latihan di disiplin? Ieu bothers kuring lamun Kristen obrolan ngeunaan solat lamun tujuan utama aligning bakal Anjeun sareng Allah. Éta bohong.

Urang nyaritakeun manéhna sabab Anjeunna hears urang, Manéhna nikmat dina dédéngéan ti urang, jeung Anjeunna paduli jeung Manéhna sok responds asih (langkung lengkep ihwal nu saterusna). Tapi mangga teu ngabejaan Allah troubles Anjeun. Ceurik kaluar manéhna. Pikeun kaluar aduan Anjeun. Angkat sora Anjeun. Diajar ti David dieu.

Manéhna ngajaga bade. Tingali naon manéhna nyebutkeun dina ayat tilu.

Lamun sumanget mah tumuwuh kapaehan dina kuring, eta anjeun anu nyaho jalan mah. Dina jalan mana atuh leumpang lalaki geus disumputkeun snare pikeun kuring.

c. Snares

Madhab David kokotéténgan, Saul ieu nyumput snares pikeun manéhna. Dua kali manéhna usaha pikeun maéhan manéhna sabot dicoo kecapi pikeun manéhna. Manéhna threw tumbak di manéhna jeung usaha pin manéhna tembok. Saul eweh putri-Na purposely, salaku snare manéhna. Manéhna usaha ngayakinkeun putrana, BFF David sacara, maehan anjeunna. Jeung ayeuna Saul jeung tentara-Na anu pursuing manéhna. Aya bahaya di unggal turn.

Kuring teu apal sababaraha urang ngarasa kawas urang bisa nyaritakeun David dieu. Urang ngarasa kawas euweuh urusan mana urang ngahurungkeun aya kasulitan. Urang ngarasa kawas sakabéh kahirupan urang aya mess. Kusabab kitu urang geus distressed. Ieu kumaha David karasaeun.

Tapi nu manéhna nyebutkeun yen nalika sumanget nya kapaehan, lamun sumanget nya leuleus, lamun manéhna overwhelmed, eta Allah anu weruh jalan. Ieu Allah anu weruh naon Manéhna bade ngaliwatan.

Dina ayat opat manéhna terus nétélakeun Allah ngeunaan naon nu keur jalan dina.

Tingali ka katuhu mah ningali; no hiji ieu patali keur kuring. Kuring boga ngungsi;hiji no paduli for hirup mah.

d. No Hiji Tapi Allah

David ieu dipisahkeun ti pamajikanana jeung dipisahkeun ti babaturan-Na pangalusna, Jonathan. Anjeunna unwelcome di karajaan. Manéhna karasaeun kawas taya sahijieun paduli ngeunaan Anjeunna, kawas taya sahijieun bisa nyimpen manéhna. Tapi manéhna mana saméméh Allah. David weruh Allah babaturan sarta yen Allah bakal miara manéhna.

Naon béda nu ngajadikeun lamun babaturan tos bék maranéhanana dina anjeun. Jeung kulawarga geus Shunned anjeun. Jeung ko-pagawe teu ngeunaan miara anjeun. Jeung tatanggana Anjeun teu komo nyaho saha anjeun. Allah weruh anjeun jeung Allah paduli pikeun anjeun. Allah hears solat Anjeun. Allah weruh sabaraha hileud aya di sirah anjeun. Manéhna weruh nu pain and kaributan Anjeun keur ngalaman. Sarta dina rasa ieu, nu pangagem Yesus teu pernah sorangan.

Mindeng urang méakkeun kahirupan urang nyoba jadi noticed ku jalma sejen, wanting perhatian jeung hormat maranéhanana. Kami rek ka ngeunaan miara urang. Allah paduli! Aya no pulo jauh atawa ditinggalkeun wangunan mana pangagem bakal sorangan. Allah sareng anjeun. Jeung Anjeunna mikanyaah anjeun. Jeung Anjeunna paduli.

Truthfully, tanpa Allah salaku babaturan Anjeun Anjeun bakal ditinggalkeun. Ieu bakal neken lamun Jabur ieu réngsé dieu. Jeung loba laments di dunya teu aya tungtungna. Tapi David weruh yén komo lamun manéhna karasaeun paling sorangan jeung ditinggalkeun, Allah paduli. Jeung Anjeunna weruh lamun Anjeunna perlu batur miara manéhna, manéhna kudu ngajalankeun ka Allah.

Jadi urang bisa manggihan sagalana urang kudu di Allah, komo lamun éta kasar. Tapi pasti Allah salaku babaturan urang teu sakabeh urang kudu.

II. Allah Nyaeta Protection urang di Times of kasulitan

a. enggon panyumputan

Kuring hayang mawa perhatian Anjeun ka hiji deui hal manéhna nyebutkeun dina ayat opat. manéhna nyebutkeun, "Kuring teu boga ngungsi." Ayeuna lamun urang ngadéngé ngungsi kecap, urang otomatis pindah ka rasa métaforis ieu. Urang mikir manéhna hartina manéhna boga hiji ngajalankeun ka. Éta teu naon manéhna hartina dieu. Manéhna hartina mah teu boga imah. Kuring boga panyumputan. Kuring geus nowhere sare. Kuring keur hartina fisik kakeunaan. Manéhna teu boga pilihan tina mariksa ka hiji Motel 6. Nu naha manéhna nyumput kaluar dina guha a.

Jadi urang bisa manggihan sagalana urang kudu di Allah? Bisa Allah jadi imah pikeun urang? Tingali ayat lima.

Kuring ceurik ka anjeun, O Lord; kuring nyebutkeun, "Anjeun ngungsi mah,bagian mah di tanah hirup. "

Kahiji manéhna nyebutkeun, Kuring teu boga babaturan, tapi anjeun sobat. Kuring teu boga saha ngadangukeun, tapi Anjeun bakal ngadangukeun kuring. Kuring teu boga caregiver a, tapi Anjeun bakal ngurus kuring. Ayeuna manéhna nyebutkeun, Kuring teu boga panyumputan wae, tapi anjeun panyumputan mah. Anjeun geus ngungsi mah.

Sedengkeun kuring dipake dina khutbah ieu mah bener maksimal diageungkeun di on ayat ieu. Kuring hayang eta jadi leuwih ka urang ti imut cup kopi ayat. Naon ieu bener mean dina kahirupan nyata?

Urang nempo basa ngungsi ieu minggu pamungkas dina Jabur 141 oge. Sarta urang nempo sakumna Kitab Suci. Manéhna teu nyebutkeun yen Allah panyumputan fisik literal-Na. Tapi manéhna nyebutkeun di satengahing kurangna nya ku panyumputan fisik, Allah jenis sejen panyumputan pikeun manéhna. Allah ngungsi-Na.

Naon eta hartina Allah jadi Anjeun ngungsi? Jigana eta hartina Manéhna nyaéta panyalindungan Anjeun tina sagala hal anu ngancem anjeun di dunya luar. Padahal urang geus dijieun imah urang kana langit saeutik urang sorangan di bumi jeung comforts jeung entertainments sadaya sorts, panyalindungan anu dasarna tujuan panyumputan. Ieu pikeun nangtayungan urang ti ngarugikeun - ti cuaca, ti maling, ti lawan.

Dengekeun naon David nyebutkeun dina Jabur sejen he wrote bari manéhna di gua.

Jadi welas asih ka kuring, O Allah, jadi welas asih ka kuring, keur di anjeun jiwa mah nyokot ngungsi; dina kalangkang jangjang anjeun mah bakal nyokot ngungsi,saacan ribut tina karuksakan pass ku. (Jabur 57:1)

David ieu nyebutkeun manéhna baris nyumput di Allah. Allah panyalindungan ti karuksakan nu. More husus, Manéhna nyebutkeun Allah jiwa-Na nyokot ngungsi. Dina bagian deepest saha manéhna téh, di inti-Na, manéhna manggih ngungsi di Allah.

Allah Anjeun ngungsi ayeuna? Naon anjeun percanten dina keur panyalindungan? What is aya dina kahirupan anjeun, lamun anjeun leungit eta bakal ngarasa kakeunaan jeung dibuka pikeun karuksakan? Eta duit Anjeun? Nya eta status Anjeun? Leuwih alus can, mana anjeun ngajalankeun di kali gangguan? Dimana anjeun ngarasa aman? Nya eta di nu hubungan atawa pakasaban anu? Upami kitu, mangka teu disada kawas Allah Anjeun ngungsi.

Nyieun Allah ngungsi Anjeun a sikep jantung. Ieu hiji kapercayaan jero Allah salaku panyalindungan urang. Hayu urang nyaho yen jeung Allah urang aman. David weruh hirupna aya dina bahaya, jeung manéhna distressed, can manéhna karasaeun aman. Naon tempat aneh jadi, can ieu mana unggal pangagem dina dunya fallen kudu manggihan sorangan. Distressed, can damai. Sorrowful, can sok rejoicing.

Ayeuna Kami mah nyebutkeun, nu sabab Allah panyalindungan urang, Manéhna moal ngidinan urang bisa pencét jeung percobaan nu mana wae? Henteu pisan. Pikirkeun hal kawas ieu.

nonton ieu Kaula maké ayeuna waterproof. Ayeuna nu teu mean nu lamun kuring leumpang di luar dina hujan atawa ninggalkeun eta dina bari Kaula ngumbah masakan, teu bakal meunang baseuh. Naon sih teu mean nyaeta sanajan lalajo teu meunang baseuh, teu bakal ancur. Ieu sarua pikeun pangagem nu. Allah teu jangji pikeun ngajaga urang ti keur di badai a, tapi Anjeunna nu jangji yén urang moal ancur. Urang bisa meunang katandangan badai, tapi urang teu bisa ancur.

Naon ari éta hartosna? Rum 8 ngaluarkeun hal paling uih urang bisa ngabayangkeun lumangsung ka urang, kaasup maot. Jeung eta nyebutkeun komo di satengahing sagala hal ieu, urang geus leuwih ti conquerors ngaliwatan Kristus anu mikanyaah urang. Rum 8 oge ngabejaan urang nu sagalana bakal ngahurungkeun kaluar pikeun hade jalma anu cinta Allah jeung disebut nurutkeun tujuan-Na.

jadi kasampak, salaku panyalindungan urang, Allah urang bakal nangtayungan urang ti sagalana nu bakal ngahurungkeun kaluar dina ahir keur ngarugikeun atawa karuksakan urang. Jeung nu kudu kanyamanan urang. Sabab urang nyaho lamun Anjeunna ngidinan eta pencét urang, éta pikeun alus urang jeung kamulyaan-Na. Manéhna nyaéta panyalindungan urang. Jadi David sacara kawas, "Saha perlu panyumputan fisik, lamun kuring geus Allah!"Allah kudu greatest urang, jeung lamun nu hiji kudu geus papanggih, kabéh batur kasampak leuwih leutik.

Jadi deui kuring nanya mana anjeun ngajalankeun di jaman troubled? Kaula nanyakeun boh Kristen di dieu ayeuna jeung ka non-Christian. Dimana anjeun ngajalankeun? Loba urang geus ngajalankeun ka hal salah. Arurang ngajalankeun ka saung palsu. Jeung jadi jujur, éta foolish. Euweuh urusan naon nu panyumputan palsu nyaeta, naha éta jalma atawa kecanduan - éta bahaya. saung palsu bohong ka urang. Maranéhanana sigana aman, tapi dina ahir maranéhanana ngan ninggalkeun urang leuwih kakeunaan. Maranéhanana moal nangtayungan urang ti karuksakan.

dina Deuteronomy, Musa speaks kumaha Allah bakal ngabales idolatry jalma-Na sacara.

Mangka manéhna baris ngomong, “Dimana dewa maranéhanana [diomongkeun tina brahala maranéhanana], batu nu maranehna nyandak ngungsi… Hayu eta naek nepi tur mantuan Anjeun pikeun; hayu eta jadi panyalindungan Anjeun.” (Deuteronomy 32:37)

jalma Allah anu diserang ku bangsa séjén, jeung dewa palsu maranéhanana nunda harepan maranéhanana di - saung palsu maranéhanana - éta teu bisa ngajaga eta. Ulah nyieun kasalahan maranéhanana.

oge, teu nyieun kasalahan mikir anjeun ngan bisa nyieun Allah ngungsi lamun éta waktu. Anjeun ngan bakal ngadagoan nepi ka meunang bad terus Anjeun bakal nyumputkeun Allah. Nu ngajadikeun moal aya rasa sakabehna. Anjeun teu nungguan nepi ka badai datang ka ngawangun imah. Anjeun cicing di imah, jeung Anjeun keur ditangtayungan lamun dimimitian hujan. Anjeun teu kudu panik lamun dimimitian drizzling, sabab geus geus disumputkeun sorangan Anjeunna. Nu dimimitian ku ngarobah tina dosa jeung percanten ka Anjeunna, nu bakal ditangtayungan ti murka bener-Na. Jeung eta terus ku ngajalankeun deui ka Anjeunna poé sanggeus poé sanggeus poé.

Ayeuna urang ngobrol ngeunaan panyalindungan Allah, urang teu bisa mopohokeun kanyataan yén sababaraha days ago hiji hal pikareueuseun lumangsung dina Newtown, Connecticut. Lain salah sahiji serangan massa dina sakola. Ieu kids pisan ngora lima jeung genep olds taun. Nu kudu anger urang jeung ngungun urang. Jeung tragedies like this nyieun urang nanyakeun.

urang Kristen, naon anjeun bade ngomong ka babaturan Anjeun di karya anu nyebutkeun, "Dimana ieu Allah Anjeun di satengahing ieu? Naha teu Manéhna teu nangtayungan maranéhanana kids polos? Naha teu Manéhna ngantep nu lumangsung?"Naon anu anjeun nyebutkeun nu?

Naon nu bakal mah ngomong? Jigana Abdi ngomong, Abdi henteu terang. Naha teu kuring gantina? Abdi henteu terang. Kuring teu hayang méré sababaraha jawaban filosofis ngeunaan masalah jahat. hiji No hayang ngadéngé nu. Jigana mah kakara bakal ngomong Kuring henteu weruh naha, tapi kuring teu nyaho Allah. Jeung Anjeunna alus. Allah teu ka urang sadaya specifics ngeunaan naha Manéhna ngamungkinkeun hal tangtu, tapi Manéhna geus ka urang naon Anjeunna kawas. Urang terang Anjeunna alus, jeung wijaksana, jeung sampurna. Manéhna nu geus dibuktikeun yén. Jadi sagala bisa mah sugan aya dipercanten Anjeunna, neneda pikeun maranéhanana korban, jeung inget yen no kaayaan kitu pikareueuseun urang teu bisa ngajalankeun ka Allah.

Sabab komo dina wrenching jantung lolobana kaayaan, urang bisa manggihan sagalana urang kudu di Allah. Manéhna nyaéta babaturan urang jeung papayung urang, tapi aya deui.

III. Allah peureum urang di Times of kasulitan

Kuring ceurik ka anjeun, O Lord;kuring nyebutkeun, "Anjeun ngungsi mah,bagian mah di tanah hirup. "

a. bagean

David nyebut Allah bagian-Na. bagian kecap Ieu ngandung harti babagi hiji. Jadi ieu bisa nujul ka babagi anjeun hiji warisan - bagian anjeun naon ieu kenca balik. Bisa hartina hiji ganjaran husus nu rightfully Hormat. Jadi dina kaayaan ayeuna nya, David geus euweuh. Anjeunna jauh ti imahna jeung henteu deui di graces alus raja urang.

Jadi nu manéhna nyebutkeun, "Kuring teu boga bagian a, an warisan, ganjaran a. Allah, anjeun ganjaran mah. Anjeun harta mah. Anjeun sagalana pikeun abdi!"Gusti ieu nya sagalana.

My jeung pamajikan mah anu ningali dokumenter ieu dina ESPN minggu ieu disebut bokek. dokumenter ieu ngeunaan atlit anu di hiji wanci éta millionaires, tapi kapanggih sorangan kacida peupeus. Sababaraha ieu guys hartina dijieun ratusan juta, tapi blew eta sadayana dina imah, mobil, baju, jeung gaya hirup mahal. Maranéhanana cicing lamun hal, possessions, bahan éta harta karun maranéhanana. Jeung lamun maranehna leungit sagala eta, maranehna teu nyaho naon anu kudu dipigawé. bagian maranéhanana ieu Isro.

Saterusna aya hiji guy kawas Paul Rosululloh. Anu di Pilipi nyebutkeun manéhna diajar jadi eusi, naha manéhna beunghar atawa manéhna goréng. Naha anjeun hayang nyaho rusiah? Manéhna terang yén sadaya manéhna bener diperlukeun ieu Kristus. Sadaya manéhna hayang ieu Kristus. Manéhna daék maledog sagalana jauh yén manéhna bisa boga Kristus. Allah ieu harta-Na. Teu hayang meunang ka titik nu?

salaku A.W. Tozer nunda dina bukuna The ngungudag Allah, "The man anu ngabogaan Allah pikeun harta-Na geus sagala hal di One."

b. Joy Teu Dumasar Money

Dina cahya ieu, kabagjaan urang teu bisa kontingen dina akun bank urang. kabagjaan jeung perdamaian urang teu tiasa lebet luhur jeung ka handap jeung kumaha finansial stabil we ngarasa, nu godaan a sakapeung. Urang kudu jenis batu kapercayaan padet di Allah, anu hade teuas pikeun nyadiakeun, tapi ogé trusts Allah leuwih ti duit. Anjeun tiasa dipercanten di duit, tapi hiji pamanggih bad. Teu aya jumlah duit anu teu bisa ditiup atawa dicokot ku batur. Money moal lepas, tapi Allah bakal. Manéhna kudu harta urang, komo di kali gangguan.

Kumaha Anjeun bisa ngalakukeun pagawean Anjeun dina cara nu prioritizes Allah leuwih duit? Teu kahayang jeung ngungudag duit, nyieun ngungudag Anjeun Allah kasampak lame jeung lackluster? Upami kitu, Allah teu meunang sabenerna jadi Anjeun harta. Anjeun bisa jadi teu ningali Anjeunna salaku ganjaran bener Anjeun.

Ayeuna nyebutkeun yen Allah sagala rupa nu urang bener kudu teu ngomong sakabéh kaperluan urang lain ngaleungit. Sareng ieu anu teu nelepon ka ngawitan maranéh ngalalaworakeun kana sakabéh kaperluan Anjeun séjén. Tapi éta téh nelepon ka gumantung nu langkung lengkep ihwal kudu greatest Anjeun.

c. Tanah of Living nu

Anjeun aya bewara nu David nyebutkeun Allah bagian di tanah hirup. Manéhna nyebutkeun Allah sagala rupa nu geus jeung sagala rupa nu kudu ayeuna dina kahirupan ieu. Jadi manéhna teu nyebutkeun Allah ngan harta-Na dina kahirupan saterusna. Manéhna nyebutkeun ayeuna, Allah kabeh kudu.

Kuring nyaho aya sababaraha urang di dieu ayeuna anu teu gaduh sakabeh kontak urang hayang, jeung meureun teu sadayana urang kudu. Tapi lamun geus Allah, jadi wanti. Jeung muji Allah nu kudu greatest Anjeun geus kungsi papanggih di Kristus.

Komo lamun urang ngarasa kawas urang geus kurang, urang bisa manggihan sagalana urang kudu di Kristus.

IV. Allah Nyaeta urang Deliverer di Times of kasulitan

a. Superhero

film Superhero nu deal gedé ayeuna. Saban poé anjeun kasampak nepi aya film superhero anyar. Rawing, Superman, spiderman, Monkeyman euy ... manéh lamun anjeun masih Mayar perhatian. Saterusna anjeun kudu rupa séjén film action kawas dicokot jeung James Bond. Urang kawas rupa ieu film, sabab urang geus fascinated ku leuwih badag batan hirup pahlawan anu bisa nyalametkeun poé nalika sadaya kasampak daya teu upaya. Nah David cét gambar nu sarupa di dieu Allah. Tingali ayat genep.

Dengekeun ceurik mah,keur Kami merlukeun nekat;nyalametkeun kuring ti jalma anu ngudag kuring, pikeun maranehna kuat teuing keur kuring.

b. Perlu nekat

David deui nétélakeun Allah kumaha manéhna karasaeun. Anjeunna merlukeun nekat. David téh di ahir dirina. Aya euweuh yén manéhna atawa saha wae bisa ngalakukeun pikeun nyalametkeun manéhna. Anjeunna dina kasulitan. Jeung éta dina kasulitan ieu yén manéhna mana ka Allah. Sakali deui David weruh ngeunaan Allah. Manéhna weruh yén Allah teu nu mustahil. Manéhna kukituna geus katempo Allah ngalakukeun mustahil dina hirupna sorangan jeung sababaraha battles manéhna kukituna perang. Lamun Allah bisa mere biruang, jeung raksasa, jeung tentara kana leungeun-Na, mangka pasti manéhna bisa nganteurkeun manéhna ti hiji raja timer obsessed.

tapi kasampak, Anjeun teu ménta hiji hal lamun teu nyaho anjeun geus merlukeun. putra mah cries kaluar pikeun kadaharan, alatan manéhna karasaeun lapar jeung weruh manéhna perlu dahareun. David karasaeun nu kudu nekat jeung ngabalukarkeun manéhna ceurik kaluar ka Allah. Manéhna weruh yén maranéhanana anu ngudag manéhna teuing kuat pikeun manéhna. Manéhna terang nu ngan Allah bisa diatur manéhna bébas dina kaayaan nu tangtu ieu.

Sarta anjeun bewara kumaha David nanyakeun. David teu nanya lamun manéhna dijudulan ka bantuan ieu. Dina ayat hiji manéhna nyebutkeun manéhna nanyakeun pikeun "rahmat." Manéhna nu nanyakeun yén manéhna moal meunangkeun naon anu pantes, tapi tinimbang hal manéhna teu pantas: deliverance. Jeung sakabéh solat urang kudu sarua. Saéna mah dironjatkeun recognizing nu geus teuing lemah. Urang teu pantes nanaon. Tapi urang geus nanyakeun Allah ka mercifully nganteurkeun urang.

Mindeng kuring nanya sorangan kumaha kuring bisa mantuan babaturan anu urang dina posisi kawas ieu. kalawan atra, Kuring teu hayang ngan ngomong "Allah cukup" jeung nganggap enteng kaayaan maranéhanana. Ngan hal kuring apal ulah ieu Sangkan maranéhna gampang dina meunangkeun ka tempat David nyaéta. Salaku hiji gareja ieu jalan urang bisa ngawula silih di kali kudu nekat. Sangkan maranéhna gampang dina meunangkeun ka ahir sorangan basa aranjeunna ngakuan kudu maranéhanana pikeun Anjeunna jeung amanah Anjeunna leuwih. Neneda maranehna, cinta maranehna. Mindeng éta sadaya bisa urang pigawé.

c. Paréntah Pikeun Tanya Keur Pitulung

Eta bakal foolish keur David mertimbangkeun ngajalankeun ka saha wae, lamun kaayaan ieu jelas kaluar-Na, jeung sajabana ngadalikeun. Sarua bener urang, can we ngajalankeun nguap sakapeung. Tapi nyebut urang datang ka manéhna.

…nelepon kana kuring di poé kasulitan; Kuring bakal nganteurkeun anjeun, anjeun bakal ngahargaan kuring. (Jabur 50:15)

Allah mangka Dirina leuwih jeung leuwih deui dina Kitab Suci salaku deliverer a. Kumaha ngeunaan naon Allah teu di The Red Sea? Naon ngeunaan dina kahirupan Joseph? Naon ngeunaan battles countless? Sawaktu sadaya kasampak mustahil, Allah masih bisa nganterkeun. Aya musuh anu legitimately bisa nangtung ngalawan Anjeunna. Tentara digolongkeun leuwih, gunung ruku turun, jeung angin jeung ombak halt dina ayana-Na. Jeung catetan lagu Nya luar biasa. Manéhna komo indit ka tebih gede pikeun nganteurkeun urang tina dosa.

d. ajaran

Nu solat di Jabur ieu, jeung marabahaya sarta urgency, reminds kuring solat sejen dina Kitab Suci. Kanyataanna, jalmi solat téh dulur loba saterusna tina man saha wrote Jabur ieu. Eta reminds kuring solat Isa 'di Taman Gethsemane. Yesus weruh Manéhna nu keur jalan cross nu. Jeung Anjeunna pleads jeung Allah, jeung dasarna nanyakeun manéhna lamun aya jalan sejen. Manéhna hayang jadi dikirimkeun ti nyeri nu dihareupeun Anjeunna. anguish Nya éta jadi jero nu sweated getih.

Allah teu nganteurkeun Yesus ti pain and henteu kabayang sangsara nu dihareupeun Anjeunna. Jeung Yesus teu coba ngewa. Manéhna terang ieu naon Manéhna datang pikeun ngalakukeun. Yesus pupus dina kai palang. Jeung lamun Yesus mangkal di cross nu, Manéhna nalangsara ku kituna anjeun jeung kuring teu tangtu kudu. Manéhna nyokot hukuman pikeun dosa nu Manéhna teu bunuh. Manéhna cicing kahirupan sampurna, Manéhna geus teu gelo Allah. Manéhna teu suka David, atawa anjeun, atawa kuring. Simkuring sinners anu geus gelo Allah suci. Manéhna teu jelema nu ngalakukeun dosa a, can Manéhna maot maot a jelema nu ngalakukeun dosa urang dina cross nu. Manéhna dibéré leuwih pati, ku kituna urang bisa dikirimkeun.

Jeung Anjeunna nu disebut urang, teu nganteurkeun diri urang sorangan, tapi dipercanten di Pahlawan anu datang pikeun meunangkeun urang. Urang teu kudu meunang perang ieu, urang euy nempel ka One anu geus ngabogaan. Percaya dina Anjeunna. dipercanten Anjeunna. Méré kahirupan Anjeun ka Anjeunna.

Kabeneran aya, lamun geus teu sabenerna dipercaya di Kristus, Allah teu babaturan Anjeun dina kali gangguan. Manéhna geus teu jangji panyalindungan. Manéhna geus teu jangji jadi Anjeun harta atawa deliverer Anjeun. Kristen teu ngaliwatan kali troubled, tapi carita urang ends jeung deliverance. teu Hormat?

e. Nu Alesan keur Deliverance

Setel kuring leupas ti panjara mah,mah bisa muji ngaran anjeun. Mangka bener bakal ngumpulkeun kira-kira kuring alatan aduh Anjeun ka kuring.

Di dieu manéhna ngajadikeun jelas naha manéhna hayang jadi dikirimkeun, naha manéhna hayang jadi diatur bébas - sabab Anjeunna hayang muji Allah salaku deliverer-Na. Manéhna nilik ieu salaku kasempetan sejen Allah pikeun mintonkeun Dirina off.

urang Kristen, kumaha anjeun ngabales lamun Allah geus dikirimkeun anjeun? Kuring bisa mikir loba, sababaraha kali basa kuring ngarasa di marabahaya jeung memohon jeung Allah pikeun rahmat. Kuring ngarasa kawas ieu hartina tungtung dunya. Jeung Allah dijawab solat mah. Jeung kuring jadi happy. Jeung kuring sagemblengna poho ngeunaan Allah. Mah teu muji ka Anjeunna. Mah teu ngahargaan ka Anjeunna. Kuring poho ngeunaan Anjeunna. Komo poho ngeunaan naon Manéhna teu, nu sigana absurd.

Kapan ieu mah hiji nak saeutik, nu nyorot taun ieu mah Christmas. Jeung ulang ieu mah kira-kira waktu ieu teuing tah ieu tambahan husus. Dina titik ieu dina kahirupan anjeun teu boga loba. Anjeun meunang cheerios, anjeun ngagaduhan naptime, jeung anjeun ngagaduhan Christmas. Kuring nempo commercials kabayang gedé dina TV jeung kuring kawas, "Kuring gotta geus." Kuring meunang kabayang gedé. Jeung Jigana mah meureun héd lawon tina kabagjaan.

Ayeuna teu bakal eta jadi aneh lamun kuring ménta nu keur bulan jeung bulan, tapi lamun kuring meunang deui ka sakola jeung masarakat ngajak kuring naon atuh meunang, Kuring poho nyebut eta? Kumaha aneh nya, urang bisa ngabela jeung Allah boga rahmat dina urang, tapi poé sanggeusna poho lamun pernah kajadian?

Urang kudu ngalakukeun naon bae nu diperlukeun pikeun nginget rahmat Allah jeung ngokolakeun hate bersyukur, naha urang journaling atawa sholat jeung batur. Naha naon nu diperlukeun.

Dina ahir Jabur nu, David nyebutkeun nu bener jeung ngumpulkeun kira-kira Anjeunna. Manéhna hartina manéhna praises Allah keur goodness-Na, mukmin séjén bakal ngiluan Anjeunna. Ieu naon we ngalakukeun dina Minggu peuting sakumaha nu ayeuna urang babagi testimonies ieu rahmat. Urang ngadangu tina kahadéan Allah urang ngumpulkeun kira-kira antargugusna, ogé jeung muji ka Anjeunna babarengan. Naon deliverer gede.

Teu aya kaayaan jadi pikareueuseun yen Allah geus henteu mampuh tina delivering anjeun. Lamun teu saurang ogé bisa nganteurkeun anjeun, Allah anjeun deliverer. Jalankeun ka Anjeunna.

Kuring inget salaku nak hiji, pamikiran nu kolot mah bisa ngajawab sagalana. Bener teu masalah naon anu lumangsung, Ibu jeung Pa bisa ngalereskeun eta. Kuring teu bakal ngimpi of bade ka imah tatanggana ', atawa nelepon dulur. Kuring kakara indit ka Ibu jeung Pa, sabab meunang kuring. Kuring teu nyaho kumaha, tapi kuring terang maranehna geus kuring.

Urang kudu jenis ieu iman childlike. Jenis iman nu nganggap, euweuh urusan naon kasulitan nu, Kuring bisa indit ka Allah pikeun naon atuh kudu. Hayu urang solat.

biasa

1 komentar