значэнне слоў

Словы маюць важнае значэнне. Мы выкарыстоўваем словы мець зносіны з нашымі сябрамі і сям'ёй. Мы выкарыстоўваем нашы словы для вядзення бізнесу. Я выкарыстоўваю словы, каб пакласці песні разам і зарабляць на жыццё. Мы выкарыстоўваем словы, каб дысцыплінаваць нашых дзяцей. Палітыкі выкарыстоўваюць словы, каб пераканаць вас, што яны найлепшым кандыдатам на працу. Словы велізарнай часткай кожнага аспекту нашага жыцця. У мяне ёсць новы сын. Цяжка жыць з чалавекам сем тыдняў, у асноўным таму, што яны не могуць гаварыць. Так што часам я хачу яму дапамагчы, але не ведаю, як, таму што ён не можа мець зносіны словамі яшчэ. Цяжка ўявіць сабе свет без слоў.

У сярэднім чалавек гаворыць аб 16,000 слоў у дзень. гэта 112,000 словы кожны тыдзень. Гэта больш за пяць мільёнаў слоў кожны год. Мы выкарыстоўваем словы. шмат.

І нічога, што ёсць шмат пачынае недаацэнены. Значэнне чагосьці змяняецца ў залежнасці ад таго, колькі яго ёсць. калі ёсць 100 печыва на стале пасля службы вы можаце працягваюць гаварыць на некаторы час. Але калі ёсць толькі некалькі печыва, яны здаюцца каштоўным. Вы, верагодна, спяшацца туды і калі вы атрымліваеце адзін ў часе, што ўкус нашмат саладзей. Таму што мы чуем і выкарыстоўваць так шмат слоў кожны дзень, яны не значаць для нас. Але мы павінны разглядаць іх як каштоўныя.

Можа быць, мы думаем, што толькі сапраўды важныя рэчы, мы гаворым, з'яўляюцца значнымі. Можа быць, мы думаем, што толькі тое, што мы запісваем, ці толькі тады, калі ў нас ёсць наватарскія гутаркі або толькі тады, калі мы кажам, што мы сапраўды думаем, што нашы словы матэрыі. Я думаю, што наш верш сёння мае зносіны нешта зусім іншае. Turn са мной Мэцью 12:36.

Але я кажу вам, што людзі павінны будуць даць справаздачу аб Судны Дзень за кожнае марнае слова яны кажуць. (Мэцью 12:36)

фон

Ісус кажа гэтыя словы ў самы разгар размовы з фарысеямі, пасля таго, як яны абвінавачваюць яго ў выганяў дэманаў сатаны. І таму Ісус у асноўным кажа ім, што яны зло, і не можа нічога добрага сказаць (ў яго ёсць добры шлях са словамі). Ён кажа ім, што ўсе нашы словы з'яўляюцца плёнам таго, што ўкаранілася ў нашых сэрцах.

А потым ён падае гэтую бомбу на нас. Гэта будзе, мы павінны адказаць Богу за кожнае марнае слова, якое мы гаворым. Гэта прымяняецца не толькі да фарысэяў. Гэта дакладна для кожнага з нас. І наступны верш яшчэ больш палохалай. Ён кажа, "Бо паводле слоў сваіх вы будзеце апраўданыя, і паводле слоў сваіх вы будзеце асуджаныя ". Але чаму? Чаму нашы словы так важныя? Чаму мы будзем апраўданыя або асуджаныя на чымсьці гэтак трывіяльны, як словы, якія мы гаворым?

сэрца

Ён робіць, што ясна раней, калі ён кажа,, "З лішніцы сэрца маўляюць вусны». Вы калі-небудзь адчувалі сябе засудзілі? Як хтосьці злавіў вас у дрэнны дзень, калі вы былі з розуму і судзіць увесь свой характар ​​у гэты адзін дзень? Добра быць ацэненым нашымі словамі гэта не так. Гэта не так, як словы ўсяго толькі адзін аспект нашага характару, якія не вызначаюць нас. Мы можам быць сапраўды судзіць па нашых слоў, таму што яны з'яўляюцца дакладным адлюстраваннем таго, што адбываецца ў нашых сэрцах.

Гэта амаль як я трымаю кубак, вы не ведаеце, што там. Я мог бы сказаць вам, вада там, або сок там. Але калі я паездка і ўсплёск або праліць частка гэтага напою, вы будзеце дакладна ведаць, што там. Гэта тое ж самае з нашымі словамі і нашыя сэрцы. Калі мы гаворым, змест нашых сэрцаў высыпанні. Нашы словы заўсёды паказваюць, што ў нашых сэрцах, няхай гэта будзе дабро ці зло. І як Пол Трыпэ, аўтар я прачытаў на гэтым тыдні, сказаў, "Вы ніколі не казалі нейтральнае слова ў вашым жыцці."

Несці адказнасць за свае словы

Кожны зараз і потым хтосьці зловяць на плёнку кажучы нешта яны ніколі не сказалі б у грамадскіх месцах. Гэта здарылася з прэзідэнтам Абамам, калі ён размаўляў з прэзідэнтам Расіі. Гэта здарылася з Міт Ромні на мінулым тыдні. Яны не чакалі, каб быць прыцягнуты да адказнасці за гэтыя словы, але яны былі. аналагічным чынам, мы думаем, што мы не будзем несці адказнасць за пэўныя словы мы гаворым. Мы думаем, што мы гаворым рэчы, і Вы можаце зрабіць зроблена, але яны вернуцца, каб ўкусіць нас. Гэта як калі б Бог мае схаваныя камеры ўсе над стварэннем.

Існуе дзень - тэкст называе гэта Судны дзень - калі мы будзем стаяць перад святым Суддзёй ўсёй сусвету. І калі мы нашы словы будуць стаяць у якасці сведак - альбо сведчачы для нас ці супраць нас. Доказы будуць прадстаўлены.

Бог будзе глядзець на тое, як мы казалі нашым бацькам, як дзіця, і, як мы гаворым з нашымі мужамі або босаў, як і дарослыя. Бог будзе даследаваць, як мы гаварылі з незнаёмымі людзьмі на вуліцы. Бог будзе даследаваць жарты мы расказвалі нашым супрацоўнікам. Бог будзе расчэсваць праз нашы гнеўныя тырады ў корку на дыску, каб працаваць. Ён будзе нават пракручваць, што мы набралі на Facebook і Twitter. Нават слова мы пасылаем у тэкставых паведамленнях або электронных лістоў. кожнае слова.

Вы заўважылі, Езус не кажа, мы павінны будзем даць справаздачу за важныя словы, якія мы гаворым. Ён кажа, "Кожнае неасцярожнае слова." Слова, выкарыстаная для бестурботны таксама перакладаецца як халасты ход або бескарысным. кожнае слова, незалежна ад таго, якім бы нязначным вы думаеце, што гэта. Усёведнага Бога мы гаварылі пра гэта раніцай, ведае кожнае слова, якое мы калі-небудзь казаў.

І вось у чым справа. Толькі адно слова бязбожны дастаткова, каб асудзіць нас. Што, вядома, сродкаў, ўсе мы павінны быць асуджаныя за свае словы.

Ну ёсць тры словы, вымаўленыя Панам Езусам Хрыстом, што адмяняюць кожнае марнае слова, якое я калі-небудзь казаў. Гэтыя тры словы "Гэта. з'яўляецца. Скончана. "Пасля таго, як жыў дасканалай жыццём, пасля таго, як толькі выкарыстаў свае словы такім чынам, каб славілі Бога, Ісус пайшоў на крыж. І калі ён вісеў на крыжы, ён памёр нават за грахі нашай мове. І Ён уваскрос праз тры дні.

А для тых з нас, хто ставіць нашу веру ў Хрыста, ды, ёсць павучальныя словы, мы казалі, што з'яўляюцца плёнам нашых адносін з Хрыстом. І гэтыя словы будуць сведчыць у нашу карысць. Але мы б да гэтага часу асуджаецца усімі іншымі словамі. І дзякуй Богу, што кроў Госпада Ісуса ахоплівае гэтыя словы. Калі вы не ведаеце Ісуса, адвярнуцца ад сваіх грахоў і давер толькі той, хто можа дараваць вас за ўсе вашыя грахі, уключаючы грахі вашай прамовы.

Так як вернікі, хоць мы не будзем асуджаны за свае словы, мы па-ранейшаму несці адказнасць за іх. Мы па-ранейшаму прыйдзецца адказваць перад Богам за іх, і мы можам страціць ўзнагароды на нябёсах.

кіраванне

Некаторыя з нас вельмі асцярожныя з нашымі грашыма. Мы робім бюджэты, мы балансуем нашы чэкавыя, мы трымаем нашы квітанцыі, і мы глядзім на нашых онлайн-аплатнай ведамасці. Таму што мы ведаем шмат пастаўлена на карту. Мы ведаем, што мы павінны сцюард нашы грошы добра.

Ну, што ж роду дбайнасці, і разлік варта ўжываць, як мы выкарыстоўваем нашы словы. Таму што шмат пастаўлена на карту. І мы будзем адказваць перад Богам за кожнага з нашых слоў. Мы павінны быць добрымі распарадчыкамі слоў, якія мы выкарыстоўваем.

Нашы словы падобныя да малаткоў. Мы можам бяздумна махаць іх вакол і ламаць рэчы. Ці ж мы можам выкарыстоўваць іх старанна выбудоўваюць матэрыял. Як вы будзеце выкарыстоўваць вашыя словы на гэтым тыдні? Як мы выкарыстоўвалі нашы словы на мінулым тыдні, верагодна, пакажуць нам, як мы маглі б выкарыстоўваць іх на наступным тыдні, калі не пазначана нешта зменіцца.

Таму я хачу, каб даць тры спосабу, якія мы можам выкарыстоўваць нашы словы добра.

Я. Пагаворыце з Богам

з 16,000 Словы, якія мы выкарыстоўваем кожны дзень, мы б разумна выкарыстоўваць многія з тых, хто ў размове з Богам. Ісус даў нам доступ да Айца, і мы павінны прыйсці смела перад тронам Ягоным часта. Нашы мужы могуць мець праблемы з быць добрымі слухачамі, але Бог не. Ён заўсёды чуе нашыя малітвы. На самой справе, Ён вельмі ўважліва слухае.

Часта, калі мы збіраемся праз нешта цяжкае, першае, што мы робім, гэта проста аддушына для сяброў сям'і. Ці, можа быць, мы проста гучныя словы пра гэта ўслых сабе. Якая трата слоў. Толькі на мінулым тыдні, Я жалілася маёй жонцы пра нешта, што было проста вельмі непакоіць мяне, і я быў занепакоены. І перш чым згаджацца ці прапаноўваць якія-небудзь парады, яна проста папрасіла мяне проста, "Вы маліліся аб гэтым?"І адказ быў адмоўным. Я павінен быў гаварыць з Богам пра гэта. Гэта было б значна лепш выкарыстоўваць мае словы.

Часта вентыляцыі нічога не робіць больш, чым робіць нас вар'яцкае. Гэта пустая трата слоў часам. Але размова з Богам ніколі не пустая трата слоў. Там няма лепшага выкарыстання вашых слоў. Мы не ў стане кантраляваць, але Ён. Таму, калі нам патрэбна дапамога, замест таго, каб проста быць з розуму, мы павінны проста пагаварыць з той, хто адказвае. А калі гэта добра для нас і для Яго славы, Ён дасць нам нашу просьбу.

Некаторыя з нас могуць быць канфрантацыйнай. І калі ў нас ёсць праблемы з кім-то, мы ідзем прама да чалавека, каб клапаціцца пра яго. Мы павінны памятаць, што размова з Богам аб сітуацыі з'яўляецца больш важным і эфектыўным, чым размаўляць з іншым чалавекам. Пагаворыце з Богам аб вашых рэляцыйных пытанняў, перш чым размаўляць з іншым чалавекам. Папытаеце Яго аб дапамозе і ласкі і мудрасці. Дазволіць вага размаўляць з вашым Стваральнікам, каб ацверазіць вас і дапаможа вам думаць больш ясна.

І мы павінны выкарыстоўваць не толькі нашы словы, каб прасіць у Бога рэчы. Вось чаму ў нас ёсць малітва хвалы кожную нядзелю раніцай. Мы проста павінны славіць Яго некалькі разоў. Мы павінны прыдумаць унікальныя спосабы спяваць Яму хвалу. Больш, чым проста, "Ён добры. Дзякуй Богу. "Сэрца, якое насычана любоўю да Бога знаходзіць новыя шляхі і новыя прычыны, каб славіць Бога кожны дзень. Ён варты нашай хвалы.

II. Раскажыце зьвеставаньня

Я не магу думаць ні пра што лепш расказаць іншаму чалавеку, чым Good News. Бог казаў у гэтыя апошнія дні праз Свайго Сына Ісуса Хрыста. І мы павінны сказаць пра Яго іншым, і што Ён зрабіў.

рымляне 10 кажа нам, што, "Вера прыходзіць ад слуханьня, слуханьне праз Слова Хрыста." Гэта, як Бог ратуе мужчын і жанчын. Калі яны чуюць Евангелле і атрымаць яго па веры.

Я хачу, каб вы думалі на імгненне аб тым, што чалавек у сваім жыцці павінен пачуць Евангелле. Ці з'яўляецца член сям'і, калега, сусед, цырульніка, лекар? Які чалавек у сваім жыцці павінен пачуць Евангелле?

Гэта добра для нас, каб выкарыстоўваць нашы словы, каб будаваць адносіны і агульныя кропкі судакранання з нашымі нехрысціянскімі сябрамі. Гэта добра для іх, каб ведаць, што вы клапоціцеся пра іх. Але гэта разбуральным, калі мы ніколі не абыйсці дзяліцца Евангеллем з імі. Гэта будзе мець разбуральныя наступствы, калі б мы 10 размовы пра палітыку, але не адзін аб Евангеллі. Гэта будзе мець разбуральныя наступствы, калі б мы мелі штотыднёвыя гутаркі аб спорце, але ніколі не было ніякіх размоў пра Ісуса. І я кажу пра сябе.

у апошні час, Я меў члены сям'і паміраюць. І кожны раз, калі гэта адбудзецца, гэта нагадвае мне, што некалькі разоў гэта добра чакаць, але часам мне трэба сказаць людзям пра Ісуса прама цяпер. Я ведаю, што маё непаслушэнства не можа парушыць планы Божыя, але гэта не значыць, што я павінен быць непаслухмянымі. І усімі сродкамі, прытрымлівацца сябе кіраўніцтву Духа, але ведаю, што ён ніколі не прыводзіць нас адкладаць рэчы, якія трэба сказаць прама зараз. Раскажыце зьвеставаньня.

Гэта не азначае, што павінна быць наша адзінае ўзаемадзеянне з нехрысьціянаў. Але гэта не значыць, што яно павінна адбыцца. Можа быць, мы павінны прывесці іх у царкву і выкарыстоўваць пропаведзь у якасці стартавай пляцоўкі для пра гэта казаць. Можа быць, мы паказваем іх добрай кнігі або кампакт-дыск, які кажа пра Евангеллі (гм, шахта). Знайдзіце спосаб расказаць Евангелле.

III. Build Up Іншыя (G- Грэйс)

Не дапускайце дэструктыўныя размовы выходзяць з вуснаў вашых, але толькі тое, што карысна для навучання ў адпаведнасці з іх патрэбамі, што гэта можа прынесці карысць тым, хто слухае. (Эфесянаў 4:29)

Гэта павінна быць агульны кіруючы прынцып для нашых слоў да іншых людзей. Толькі тое, што карысна для настаўлення. Як я ўжо казаў раней, нашы словы падобныя да малаткоў. Мы можам разарваць рэчы ці будаваць рэчы. І ёсць тоны спосабаў стварэння іншых уверх.

Ісус кажа нам, што чалавек не жыве за хлебам адзіным, але кожнае слова, якое зыходзіць з вуснаў Божых. Бог казаў каштоўныя словы. І мы павінны быць паўтараючы гэтыя каштоўныя словы адзін да аднаго ўсе шанцы мы атрымліваем.

Адным са спосабаў з'яўляецца заахвочванне. Я думаю, што гэта нешта CHBC робіць выключна добра. Гэта на самай справе злавіў мяне і маю жонку знянацку, калі мы ўпершыню прыйшлі. "Магчыма, яны проста мяне падбадзёрыць пра пытанне, я спытаў?"У рамках гэтага падбадзёрваньне зацвярджэнне. пацвярджаюць іншых. Скажыце ім, што, калі вы бачыце сведчанні Божай ласкі ў іх жыцці. Пацвярджаюць сваю любоў да іх. Пацвярджаюць Божую любоў да іх.

Іншы спосаб з'яўляецца складанай задачай адзін аднаго. Мы не павінны думаць "будаваць" азначае тое ж самае, як міла, натхняльных па гучанні слоў. Часам стварыць выглядае як папрок, або выпраўленне. Часам гэта выглядае як выклік брата або сястру і заклікаючы іх пакаяцца ў граху. Гэта адна з рэчаў, якія мы зрабілі на сябе абавязацельства адзін з адным, каб зрабіць - хадзіць адзін з адным праз добрыя часы і цяжкія часы.

І мы, здараецца, перажывае бурнае час як царквы прама цяпер. І нам трэба як заахвочванне і складаныя словы. Заахвочвайце вашых братоў і сясцёр у Евангеллі. Нагадаеце ім аб суверэнітэце Бога і сваёй дабрыні і Яго абяцанні. А таксама пазмагацца са сваімі братамі і сёстрамі, каб змагацца з добрым подзьвігам веры, ўпарціцца ў даверы Ісусу. Нам трэба, каб.

Іншым спосабам вы можаце пабудаваць іншыя ўверх, даючы добры савет. Найбольш сталыя асобы, якія прымаюць рашэнні з'яўляюцца тыя, хто не прымаюць рашэнні ў ізаляцыі. Будзьце гатовыя пачуць пра тое, што адбываецца ў вашым жыцці брата або сястры. І дапамагчы ім прадумаць, як бы Бог ім адказаць. І даць біблейскі савет.

З аднаго боку, як царква, мы робім вялікую працу, мець добрыя духоўныя гутаркі. З другога боку, мы не павінны баяцца казаць пра іншыя рэчы, чым Ісус. Мы можам казаць пра жыццё, і мы можам казаць пра спорт, проста зрабіць гэта такім чынам, каб праславіць Бога.

Некаторыя з вас трэба спыніць казаць так шмат, і іншыя павінны пачаць гаварыць больш. Некаторыя з нас павінны быць хутчэй, каб пачуць. Некаторыя з нас ніколі не выкарыстоўваць якія-небудзь словы. І мы павінны зрабіць больш. Выказвацца. Бог працуе ў вашым жыцці, і мы хочам пачуць пра гэта. Няхай усе вашы словы характарызавацца любоўю. Я малюся аб тым, што CHBC б царква характарызуецца тымі, што любяць словамі.

выснову

Як вы імкнецеся прымяніць тое, што вы чулі сёння, не рабеце памылку, проста спрабуе адсочваць тое, што вы кажаце, і проста спрабуе зрабіць лепш. Не проста вырашаць гэта толькі звонку.

Як мы бачым раней у тэксце, тое, што захоўваецца ў нашых сэрцах выходзіць. Мы не павінны думаць, існуе разрыў паміж сэрцам і мовай. Так захоўваць добрыя рэчы ў вашым сэрцы і глядзець іх перапаўнення. І калі мы робім гэта, вось як мы павінны імкнуцца выкарыстоўваць нашы словы.

Рэальны спосаб глядзець вашыя словы, каб глядзець вашыя сэрцы, таму што яны настолькі цесна звязаны. Існуе прамая лінія ад сэрца да мовы. Глядзіце ваша сэрца, і, робячы гэта,, Сачыце за сваімі словамі. І рабіць усё гэта, назіраючы за Слова.

АКЦЫІ

7 каментары

  1. маніякальныадказаць

    гэта надзвычай дзіўным. калі толькі кожны будзе чытаць, разумець і прытрымлівацца правілах, свет быў бы лепшым месцам, каб жыць у.

  2. Рытаадказаць

    Гэта было на ўроку час для мяне. Казалі пра гэта сёння вельмі прадмет на вывучэння Бібліі. Дзякуй Богу за малюнак мяне на свой вэб-сайт і дзякуй Богу за дапамогай вас, каб растлумачыць Яго слова так, каб было зразумела і лёгка зразумець,.

    Бог дабраславіць вашу службу!

  3. Барбараадказаць

    Словы сапраўды важна. добрая інфармацыя. Калі ласка, знайдзіце час, каб наведаць мой сайт, каб Бог таксама даў мне служэнне, каб вучыць іншых пра важнасць слоў.

  4. любое: Словы, па меншай меры, палова чалавечай рэальнасці, калі не самы

  5. любое: 2016 У аглядзе – Мой досвед працы Паляванне | SharePoint Эфект