Gusti saka Dhemit

Aku pengin miwiti mikir bab crita. Wiwit awal wektu wis ana tema umum tartamtu sing mbukak liwat crita kita. We kudu crita katresnan, komedi, lan tragedi - utawa dicampur saka kabeh sing ing siji dikenal minangka komedi romantis. Nanging tengen kabeh sing jinis film, ana rong tema sing meh tansah nuduhake munggah: apik lan ala.

Mikir bab film favorit. ing Braveheart, Skotlandia lan William Wallace apik, nalika Inggris lan King Edward ala. Ing Chronicles of Narnia dicekel bocah lan Aslan apik, lan Penyihir apik. Malah ing film Disney, iki bener. ing Aladdin, Aladdin lan genie sing apik, nanging Jafar apik. Aja tumindak kaya sampeyan ora ngerti bab Aladdin.

Sampeyan bisa tansah pengin sisih apik kanggo menang lan paling wektu padha ngatur.

Dadi nalika kita miwiti kanggo pirembagan bab Gusti Yesus lan nalika kita miwiti kanggo pirembagan bab Gusti Allah kadang mikir ing kategori padha. Padha mikir jagad minangka perang kosmik antarane Gusti Allah lan Iblis. Lan kaya kabeh crita-crita favorit kita, kita lagi mengantisipasi mburi kanggo ndeleng sing menang. Apa Yesus agen saka apik sing kita ngarep-arep menang? Apa Yesus karakter liyane ing crita?

Inggih ing Injil Markus kita njaluk persil saka kesempatan kanggo ndeleng Gusti Yesus sesambungan karo pasukan pasuryan ala kanggo pasuryan. Supaya kita lagi arep katon ing crita lan nyoba kanggo njawab pitakonan iki. Lan aku padu sing ana perang arep ing antarane Gusti Yésus lan pasukan saka ala, nanging ora perang padha. Ayo dadi mbukak nganti Mark 5.

Around wektu iki ing Injil Markus, Gusti Yesus wis memulang lan akeh akeh wiwit ngumpulake lan ngrungokake piwulange. Bareng wis soré padha tak ing prau lan nunggang prau. Iki crita ngendi windstorm rawuh, para sakabat gupuh, lan Gusti Yesus calms angin karo tembung kang, "Peace, dadi isih. "Wong-wong padha ketemu karo musuh nemen ing segara lan ing Gusti Yesus mundhut care saka iku. Sanalika padha miwiti kanggo ngendhokke lagi saiki ketemu karo musuh liyane.

Ayo dadi maca teks, miwiti ing ayat 1.

Padha teka ing sabrang segara, kanggo negara saka Gerasenes. Gusti Yésus wis jumangkah metu saka ing prau, langsung ana ketemu wong saka ing pakuburan wong kang kapanjingan dhemit. Dheweke urip ana ing pakuburan. Lan ora ana kang bisa mbanda wong maneh, ora malah antuk ante, kanggo kang wus kerep kaiket karo blok lan rentengan, nanging wrenched rentengan loro, lan dicuwil blok ing bêsik. Ora ana… wis kekuatan… nelukaké wong. Rina-wengi ipun nglelana ring setrane lan ing bukit-bukite, tansah nangis metu lan nglereni awaké karo watu. Lan nalika padha weruh Gusti Yesus saka kadohan…, mau banjur mlayu lan sujud ing ngarsané Yésus. Lan nguwuh kalawan swara sora, ngandika, "Apa sing kudu dilakoni karo kula, Gusti Yesus, Putraning Allah ingkang Mahaluhur? Demi Gusti Allah, ora nyiksa kula. "Kanggo piyambakipun matur, "Metua saka wong ing, sampeyan setane!"Lan Gusti Yésus terus takon marang, "Sapa jenengmu?"Paring wangsulane, "Nama kula Legion, awit kula punika kathah. "Lan nyuwun marang temen-temen ora dikongkon lunga sangka negara. Saiki komplotan gedhe babi dipakani ana ing gunung ing, lan padha nyuwun, matur, "Kirimi kita menyang babi; supaya kita ngetik. "Gusti Yésus marang wong-wong mau ijin. Lan roh-roh jahat padha metu, lan ngetik babi, lan komplotan, Nomer bab rong ewu, kesusu mudhun bank tajem menyang segara lan padha klelep ing segara. The herdsmen mlayu lan marang iku ana ing kutha lan ing negara. Lan wong teka kanggo ndeleng apa iki sing wis kedaden. Lan padha sowan ing ngarsané Yésus lan weruh wong gemblung, kang wus padha legion ing, lungguh ana, sandhangan lan ing atine kang tengen…, lan padha wedi. Lan wong-wong sing weruh padha dicaritani apa kang kelakon tumrap wong karangsukan setan iwau lan babi. Lan padha nyuwun Gusti Yésus tindak saka ing wilayah sing. Minangka Ida mawali munggah ka jukunge, wong sing mauné dikwasani karo demit nyuwun marang Panjenengané supaya diparengaké ndhèrèk. Lan iya ora ngidini wong nanging kanggo wong, "Mulih kanggo kanca-kanca lan marang wong-wong mau pinten Gusti wis rampung kanggo sampeyan, lan carane wong wis wis melasi kowé. "Gusti Yésus terus lunga lan wiwit martakaké ing Dékapolis pinten Yesus wis rampung kanggo wong, lan wong gumun. (Mark 5:1-20 BAN)

Aku. Gusti Yesus ketemu Demon duweni Man (5:1-6)

Dadi sanalika padha langkah metu saka ing prau lagi ketemu dening wong iki kang kapanjingan dhemit. setane Sejatine mung cara liyane saka matur setan. wong iki sing ketemu wong iku kepanjingan sétan a. Dhèskripsi teks menehi wong iku chilling.

Dheweke urip ing antarane wong mati. Milih perusahaan saka ing antarane wong mati, kanggo perusahaan saka urip. Panjenenganipun kagungan kekuatan superhuman, dadi luwih supaya ora rentengan bisa ngempet wong. Panjenenganipun namung nyuwil mau. Panjenenganipun tansah njerit lan nangis metu. Panjenenganipun fisik harming piyambak, ngantem awake, nglereni piyambak. wong iki Kagodha.

Iku jenis hard kanggo kita mbayangno iki jenis nyiksa demonic ing dina kita. salah, amarga akeh kita wis mandegake pracaya ing adikodrati. lan sareh, amarga paling kita wis ora katon nyiksa demonic ing wong. Nanging aku arep nggunakake bayangan karo kula kanggo menit.

Apa kita apa yen kita weruh wong iki? Sampeyan lagi nyopir ngarep siji dina lan weruh sedulur sing manggen ing pemakaman, njerit ing pain lan nyiksa. Aku ngerti aku. Aku nelpon sawetara jenis panguwasa kanggo entuk wong munggah. Kita bakal institutionalize wong. Kang bebaya kanggo awake lan kanggo wong lan ora ing atine kang tengen. Kang perlu bantuan. Inggih ing wong ing negara saka Gerasenes ora ngerti apa apa karo wong. Padha nyoba kanggo chain wong munggah, nanging durung bisa. Aku manawa padha wedi kita pikirane.

Ana wong kaya ing dina kita, sing secara harfiah kesurupan kaya wong. Kanthi voices ing kepala, lan dokter kasar, sing Cut piyambak. We golongan iku minangka mere gendheng utawa depresi, aku yen akeh kasus iki, ora kabeh, nanging akeh kasus iki iku oppression demonic. Lan padha karo kutha-kutha wong ing crita, aku ora ngerti apa apa karo wong-wong mau saka nyoba kanggo nelukaké wong lan supaya wong-wong mau methukake piyambak lan liyane. Kita mung duwe cara liyane majeng apa sing saiki. We kudu institusi lan distrik psych karo kamar karo tembok berlapis lan pangobatan.

Sabab kanggo craziness kang luwih saka mung sawetara trauma sing ngrubah negara kang atine. pasukan kasukman ala wis dijupuk saka awak lan nyiksa wong! Ora kaya urip kaya iki. Dheweke kang katindhes. Panjenenganipun dijupuk, diadani tahanan, tortured marang karsane.

Dhemit nyulayani Allah lan tujuan kang

Aja sadulur diapusi. Dhemit sing nyata. Lagi djalmo kasukman. Lagi ala lan padha bisa marang tujuan Allah. Ing Injil Markus, Gusti Yesus wis akèh roto-in karo sétan-sétan. Dheweke wis kedadean banget padha ing bab 1. Lan paling wektu ing dhemit Injil sing nindhes wong lan nyoba kanggo numpes Gusti Allah nitahaken. Karo wong tartamtu, lagi dehumanizing wong. Lagi nyoba kanggo numpes gambar Gusti Allah. Dhemit ngupaya kanggo batalaken lan women tujuan Allah ing donya. Lan Gusti Allah wis, ing kadhaulatan Kang, diijini iki pasukan ala dadi ing karya.

karya dhemit 'ora mung katon kaya jenis iki milik lan nyiksa sanadyan. Minangka fakta, pracaya indwelled karo Rohé Gusti Allah ora bisa duweni. Isih lagi ing karya nyerang kita. Padha nggodha kita dosa. Padha nyebar piwulang palsu. ing 1 Timothy 4, Paulus ngaturi piwulang palsu doktrin dhemit.

Dhemit sing tanggung jawab kanggo akeh saka ala ing donya. Temtu kita lagi isih tanggung jawab ngendi kita ngasilaken kanggo pengaruh sing. Lan padha sing mungsuh saka Gusti Allah sing urip.

Man Nganggo Gusti Yésus (5:6)

Back to wong. Dadi pasukan demonic sing kuwat banget kanggo perang mati. Ora ana siji wis bisa kanggo ngirim wong. Gusti iku wis ana ing pakuburan baé adoh saka wong sabisa. Nanging nalika piyambakipun sumerep Gusti Yesus mati ing kadohan kang nganggo marang Gusti Yésus lan tumiba mudhun sadurunge Panjenengane.

wacana iki nemu sethitik angel kene amarga dhemit nganggo liwat wong iki, nanging aku teks ndadékaké kita pracaya sing wong iki ing kontrol nalika tumuli lumayu Yesus. Panjenenganipun sumerep Gusti Yesus, lan mangerténi sing Mungkin Gusti bisa nindakake soko bab dhemit iki sing dipilara wong. Mungkin Gusti bisa mbebasake wong saka oppression ing. Panjenenganipun sumerep kamungkinan saka relief lan nganggo ing kasempatan.

Kita bisa sinau soko saka wong gemblung kene. Iya ora ngerti carane sapa bisa ngirim wong, nanging piye wae kang sumurup sing bisa ngirim wong. Sawetara kita kudu teka titik iki padha brokenness, ngendi kabeh kita bisa nindakake iki mbukak kanggo Gusti Yesus. We kudu mungkasi looking kanggo bakal daya kita, kanggo dhuwit kita, kanggo kanca-kanca kita lan kita kudu mbukak kanggo Gusti Yesus! telpon Yesus, "Padha mrénéa kabeh wong kang kesayahan lan Jahweh, lan aku bakal menehi ngaso nyawamu. " Aku ora ngerti carane kita bakal dikirim, nanging kita ngerti sing bisa nindakaken.

Iku padha nalika dealing with Folks sing stabil mental. Aja stigmatize wong, sengit wong, ngedekin wong lan ngguyu ing wong. We kudu melasi wong. Luwih saka tindakan liya, padha kudu dikirim. We kudu ngawula holistically, nggunakake pengobatan yen perlu, nanging nggawa wong-wong mau Gusti Yésus kanggo deliverance. Lan ndedonga kanggo wong-wong mau kanggo ketemu Panjenengané. Padha kudu manggih karo Gusti. Pengobatan bisa nelukaké us, lan penyuluhan bisa bantuan kita mikir luwih cetha, nanging mung Gusti bisa nggawe kita kabèh.

Ayo kula tarik manungsa waé kanggo liyane saka pemandangan.

II. The Dhemit Speak (5:7-13)

Sanalika wong tumiba ing ngarsane Gusti Yesus banjur nyenyuwun metu, "Apa sing kudu dilakoni karo kula Gusti Yesus, Putraning Allah ingkang Mahaluhur? Demi Gusti Allah, ora nyiksa kula!" Tèks ngandika ngomong nèk metu amarga Gusti Yesus isih ngandika, "Metua saka wong sampeyan roh jahat." Iki nuduhake kita sing iki setane nang wong ngandika.

Saiki kita wis wis ditetepake sing Yesus lan dhemit sing ora ing sisih padha. Yesus punika Putraning Allah lan sétan-sétan iku marang tujuan Allah. Dadi ayo kang nyoba kanggo nyelehake iki menyang perspektif.

Iki bakal kaya sak perang. Lan supaya ngomong negara manca wis sawetara POWs lan pasukan US teka ing kanggo nyimpen lan pakunjaran pengawal ngomong, "Ah Tentara? Man apa kowe kene? Bisa mung supaya kita tumindak kita please? Mangga ora babras us!"Punapa ora sing dadi edan? Iku kaya, "Apa iki dudu perang? Apa ora sampeyan bakal onomatopia tinimbang ngemis?"Nanging iki marang sing iki ora perang normal. Ana soko beda babagan perang iki.

Dadi kita arep kanggo katon ing papat iku manggih iki karo Gusti Yesus marang bab setan lan hubungan Yesus.

1. Padha ngerti sing Panjenenganipun punika

Setan ora kudu takon sing iki wis ngadeg sadurunge wong-wong mau. Sanalika minangka becik padha pangling karo Panjenengane dadi Gusti Yesus. Padha ngomong Panjenenganipun punika Gusti Yesus, Putraning Allah ingkang Mahaluhur. Padha ora mung nelpon marang dening jeneng nanging ngenali status Kang.

Iki bener muni akèh kaya pratelan Petrus ing Matius 16 bilih Gusti Yesus punika "Kristus, bin Gusti Allah sing urip. " Setan bener mung nyatakake kayektene Gusti Allah. Lan padha duwe kaweruh liyane ngengkel menyang iku langgeng saka townspeople lan kabeh wong sak. padha ngerti. Nanging, padha mbalela.

Kang aku nuduhake kita bebener medeni. Para sadulur, sampeyan bisa ngerti nèk Gusti Yésus iku, tanpa ngerti Gusti Yésus. Sampeyan bisa teka Summit Gréja saben akhir minggu. Sampeyan bisa uga ing seminari. Sampeyan bisa uga ngrungokake saben podcast lan maca saben buku teologi. Nanging ora nganggep amarga bisa ngomong sing Yesus, sing ngerti marang.

Ngerti marang wis apa karo jero, sesambetan intim - ubungan lan maha lan pitados ing tingkat jero. Ngerti bab Panjenengané iku apa luwih saka memorizing bukti. Memorizing bukti ora apa Gusti Allah wis nimbali kita apa. Lan Gusti Allah wis ora kesengsem karo smarts buku. Sampeyan bisa ngomong iku bener? Apik kanggo sampeyan; supaya bisa setan.

James 2:19 ngandika, "Apa cening pracaya yen Gusti Allah iku siji; apa uga. Malah dhemit pracaya lan shudder!" Yen kawruh saka Gusti Allah durung mimpin menyang gesang, sampeyan ora luwih saka dhemit. iman kang bener nuduhake munggah.

2. Padha ngerti Panjenengane bakal nglawan wong-wong mau

Panjenenganipun ngandika, apa wis dilakoni karo kula? Sejatine, kok sing kene? Ninggalake kita piyambak! Padha ngerti sing Yesus, Putraning Allah ingkang Mahaluhur wis teka nggawa Kratoning Allah. Padha ngerti Gusti Yésus wis teka apa adoh karo kabeh ala lan kanggo nggawe samubarang kabeh anyar. Padha ngerti sing kalebu karusakan sing. Padha ngerti sing ing pungkasan dheweke bakal numpes lan Gusti Yesus Kristus bakal mrentah.

3. Padha ngerti Panjenenganipun luwih kuat saka wong-wong mau

Padha wong sing jeneng Legion. Iki temenan kanggo nuduhake yen ana akeh wong. Ing Roma Legion ana lima enem ewu prajurit. uga, kita ndeleng carane kuwat lagi. Kita lagi ngomong paling 5,000 dhemit. Nanging, padha mbela kanggo sih.

Boten wonten alesan kanggo wedi yen luwih kuat saka mungsuh utawa yen malah duwe kasempatan.

Apa kowe tau ndeleng bolo sing pirembagan game amba lan lumaku watara ing bunderan nanging sampeyan tau weruh wong perang? Wong biasane ngerti yen padha duwe pancen ora kasempatan kanggo menang. Iki apa kita waca kene. Apa iki minangka banget, ngalahaké mungsuh ngemis kanggo pangaksama.

4. Padha ngerti bilih Panjenenganipun punika panguwaos sing

Padha éling sing padha kudu nyuwun idin marang. Sampeyan ora nyuwun ijin saka witjaksono Panjenengan. Kabeh saindhenging Kitab pasukan ala kudu ijin Allah kanggo apa-apa. Mikir bab crita proyek. Iblis perlu ijin Allah kanggo tutul proyek lan mung diijini kanggo nindakake minangka akeh minangka Gusti Allah bakal ngidini.

Padha ora bisa menyang ngendi wae utawa nindakake apa-apa tanpa ijin saka Gusti Yesus. Bisa mbayangno apa donya kita bakal kaya yen Gusti Allah ora ngempet wong? Yen padha iku cara sing padha bakal niksa kabeh kita kaya wong iya wong iki. Nanging Gusti Allah ora ngidini kanggo lan kita kudu marang wong sing.

Kanggo dening wong kabeh iku padha digawe, ing swarga lan ing bumi, katon lan siro, apa dhampar utawa dominions utawa panggedhe utawa panguwasa -kabeh iku padha digawé liwat wong lan kanggo wong. (Kolose 1:16 BAN)

dhemit iki ènèngé lan Gusti Yésus. Padha pemberontak, nanging isih digunakake minangka pawns ing rencana grand Kang kanggo nuduhake piyambak mati.

Kuwasane pituturé Gusti Yésus Kristus punika saestu ing tampilan kene. Kaya pemandangan sadurunge karo "Peace, dadi isih. "We ndeleng panguwasa Sabda Jahwéh. Yesus punika Gusti Allah lan nalika Panjenenganipun ngandika lan swara iku kudu rampung. Dheweke ora takon, Ida mrentah. Sabda Gusti Yesus luwih kuat saka tentara meriem abot. Sabda Kristus kuat! Iku ngemu Semesta bebarengan!

Ing crita sadurunge iki iku karo nedahake kepemimpinan saking tumitah. Ing crita iki, Panjenenganipun nuduhake kepemimpinan saking penyakit. Gusti Yesus iku Gusti kabeh. Lan Panjenenganipun mercifully ngirimake.

Para sadulur, kita kudu pracaya karo bebendhu tenan bilih Gusti Yesus punika saestu Gusti saka nguwasai. Kitab Suci mucalaken bilih pancen boten wonten sing ora miturut wewenang saka Gusti Yesus Kristus. Ana wit, ora ana swara, ora serangga, ora ana kewan, ora ateis, Muslim, ora Hindu, ora angel, ora setan, ora setan sing ora rodok olo lan miturut wewenang saka Gusti Yesus Kristus. Gusti Allah uga ngidini kraman kanggo wektu, lan Gusti uga ngidini kanggo pindhah ing loro saka kepemimpinan tumrap wayahe, nanging Gusti Yésus bakal nggawe kabeh iku anyar lan Panjenengane bakal nggawa kabeh iku ing sikilé.

III. Gusti Yesus Ngirim Man ing (5:14-20)

Miturut tembung kang kuat Gusti Yésus wis dikirim wong. Sampun nundung setan.

Nalika wong weruh wong kang lungguh ana sandhangan lan ing atine kang tengen. Ing wayahe kabeh diganti. Wektu pungkasan padha weruh wong kang iki bruising piyambak lan ajeg njerit. Saiki panjenengané minangka normal sing lan kula.

Miturut sih Gusti Yesus dibalèkaké wong iki. Gusti Yésus wis rawuh ing jagad kanggo mulihake titahipun sing wis dadi marred dening dosa lan pati. Panjenenganipun ngrukunaké samubarang kabèh marang Sang Rama.

Lan Panjenenganipun nuduhake sih wong iki lan ngirim marang. wong iki, sanadyan Panjenenganipun katindhes, ana dosa kaya sampeyan lan kula. Iya ora pantes kanggo bakal dikirim.

Nanging Gusti Yesus ora ngirim adhedhasar apa sing pantes. Dheweke ora ngenteni sampeyan entuk sadurunge kang tumindak ing sih. Gusti Yesus punika welas asih amarga Gusti Yesus punika welas asih. Dheweke biyen lan peduli kanggo titahipun.

Ana kang kasukman supaya kuwat, ora dosa dadi kuwat, apa-apa sing ngungkuli wewenang lan pangwasané Gusti Yésus. Amarga kabeh nggawe tundhuk marang. Lan nalika Panjenengane ngirim, Kang ora iku metu saka sih piyambak, kebecikan, lan sih-rahmat.

Gusti bisa ngirim kita saka pancen apa-apa: tanpa, kecanduan, depresi, pain, penyalahgunaan, marriage ala, apa bisa dadi. Yesus punika Panjenengan healer lan ngluwari Panjenengan. Iku uga katon nglokro, nanging kita waca daya ngirimke Kristus kene.

IV. Wong Nanggapi (5:17-20)

Ora mung wis kasurupan wis manggih karo Gusti Yésus, nanging kabèh kutha wis. Akeh wong sekseni kabèh acara, lan wong krungu bab iku. Carane ora everybody nanggepi manggih karo Gusti Yésus?

Townspeople padha wedi! Padha wis tau ndeleng daya lan panguwasa kuwi. Mungkin lagi duka sing babi sing mlayu mati Cliff. Padha ora ngerti carane nanggapi marang! Padha bener nyuwun Dèkné kudu ninggal!

Akeh wong dina ora kaya Gusti Yesus. Panjenenganipun Ngerjain pola normal gesang. Gusti Yesus cenderung kanggo nggawe wong ora adil. Little Yesus penak ing kothak ora ana. Yen sampeyan lagi looking kanggo Panjenenganipun, sampeyan bakal tetep nggoleki kabeh urip. Panjenenganipun gonjang-ganjing iku munggah. Panjenenganipun demolishes pepeteng lan telpon kita menyang pepadhang.

Tilas kasurupan panjaluk karo gratefulness. Kepengin ndherek Gusti Yesus lan kekurangan dadi karo wong. Gusti Yesus ngandhani wong kanggo tetep lan marang wong. Panjenenganipun nggugu marang. Iki nanggepi hak manggih karo Gusti Yésus.

Nalika ana wektu suwene sampeyan marang liyane pakaryané Gusti sing? Apa Kang dikirim saka? Ora kudu serem kaya milik demonic, nanging apik. Apa dadi deliverance saka perjuangan dosa tartamtu. Apa dadi ngatasi panggodha. Bisa marasake awakmu saka penyakit. Utawa mung nuduhake wong carane Kang disimpen sampeyan. marang wong!

We ndeleng kene sing iku bisa kanggo kita Witness daya, sih, lan panguwasa saka Gusti Yesus lan isih ora murid. Sawetara nanggepi karo kebingungan, wong karo memungsuhan, sawetara karo mung mere keplok. Ana iki sing nanggepi Allah telpon kanggo.

Panjenenganipun disarmed para panggedhe lan panguwasa lan sijine wong kanggo mbukak wirang, dening menang liwat wong-wong mau ing wong. (Kolose 2:13-15 BAN)

Sanadyan Gusti Yesus menang akeh mungsuhan marang mungsuh sak wektu ana ing bumi, asor pokok kang ala mengkono ing mburi Injil Mark kang. Panjenenganipun dikandhakake perang ing salib. Rumangsa yèn Panjenengané wis dikalahaké kanggo wayahe. Nanging Gusti bakal munggah karo kabeh daya.

Ing salib Gusti Yesus sijine iki pasukan demonic, utawa para pangwasa lan para panguwasa minangka Paulus ngaturi wong ing Kolose, kanggo mbukak wirang. Panjenenganipun isin wong. Dheweke nuduhake everybody carane banget lagi. Panjenenganipun dibusak pangaruh. Kang urusan jotosan final- ing advance.

Saiki kabeh kraman sing muspra. Meh kaya primaries republican. Ana ora ana cara wong lanang liyane bisa menang, nanging padha katahan meksa nindakake perkara bebarengan ngapusi piyambak. dhemit iki terus mbalela marang Gusti Allah, sanadyan padha wis cetha wis kalah. Piyambakipun miwiti karya prajanji lawas. Lan nalika Panjenenganipun ngasilake Panjenenganipun pungkasanipun bakal asor mungsuh.

Mung dening respon kanggo karya ing salib karo wong lan iman kita njaluk kanggo entuk manfaat saka panguwasa, daya, lan Triumph Yesus. Panjenenganipun punika Gusti kabeh. Nliti atimu dhewe lan ndeleng carane nanggapi kanggo Gusti iki.

Iki jenis Gusti aku pengin ngetutake. Ingkang a ngirim, a King, Gusti, Bowling a, lan Juruwilujeng welas asih. The Good News panjaluk nanggepi.

kesimpulan

akhir minggu iki, ala mengkono dadi ing ngarep pikiran kita. A tumindak nggegirisi saka ala njupuk Panggonan ing Colorado. We kudu susah. We kudu nesu. Nanging kita ora kudu wonder apa utawa ora Gusti Allah bakal kapitulungan ing mburi. Jotosan final wis disabetake.

Gusti Yesus wis jaya liwat ala ing salib. Mbukak kanggo Panjenengane. Tiba marang Allah. dipercaya Panjenenganipun. nderek Panjenenganipun. marang wong. marang Others.

Enggo bareng

2 komentar

  1. KGReply

    Thank you for what you do Trip!!! Aku “tresna” that new BRAG logo. Could you put it on some apparel or products. Would love to get a T-Shirt with that on. :)

  2. sebutno: My Article Read (8-19-2013) | My Daily Musing