Хто я? Pt. 2: прынята

Гэта відэа з канферэнцыі Disciple Зараз у Batesville, Місісіпі. Калі ласка, прабачце якасць відэа і аўдыё

ўвядзенне

Апошні раз мы заклалі некаторыя асновы ў нашай дыскусіі пра асобу. Мы казалі пра тое, што робіць асобу важным; галоўным чынам, што, калі мы не ведаем, хто мы, мы не будзем ведаць, як мы павінны жыць. А потым мы казалі пра тое, як мы прыгожа зроблена, але зламаныя. І з-за нашай разбітасці мы аддзеленыя ад Бога і мае патрэбу ў Збаўцу.

Гэтай раніцай мы збіраемся абмеркаваць адзін з выдатных ісцін пра выратаванне Богам, што прыняцце. У гэты момант, хоць, абмеркаванне ідэнтычнасці ссоўваецца трохі. Усе рэчы, пра якія мы казалі ў мінулым НОЧ, што мы зрабілі Богам, вядомы Богам, зламаны, і які жыве ў нястачы-праўдзівыя для ўсіх на Зямлі. Тое, што мы будзем казаць пра цяпер рэчы, якія з'яўляюцца праўдзівымі з тых, хто ў Хрысце. Мы зараз гаворым пра тое, як змяняецца наша ідэнтычнасць, калі мы становімся хрысціянамі

Нядаўна я прачытаў біяграфію Стыва Джобса, заснавальнік і дальнабачны ззаду кампаніі Apple, самая вялікая кампанія ў свеце. Гэта было сапраўды цікава чытаць, таму што ён быў геніем і вар'ят чалавек у той жа час. Яго жыццё было сапраўды цікава ад пачатку да канца.

Яго жыццё пачалася, калі мужчына і жанчына сустрэліся, меў дзіцяці, перш чым яны пажаніліся, і даў яму для прыняцця. Гэта сапраўды аказалі моцны ўплыў на яго, таму што ён заўсёды адчувалі сябе кінутымі, і пазней ён адмовіўся ад аднаго са сваіх дзяцей.

Але цікавая частка гэтай гісторыі з'яўляецца тое, што добрая і кахаючая сям'я з Каліфорніі прыняла яго. І яны сапраўды ўзялі яго і ставіліся да яго як іх уласнага сына. Яго бацька быў інжынерам, і даў яму высокую ацэнку добра прадуманых рэчаў. І яго бацькі зрабілі вялікія ахвяры, каб даць яму ўсе шанцы на поспех.

Цяпер велізарная частка яго поспеху павінен быў зрабіць з людзьмі, якія прынялі яго. Яны ў форме яго. Нават тое, як яны размешчаныя за кожным яго капрызам спрыяла яго стаўленне і перакананне, што ён можа зрабіць што-небудзь здарыцца.

Прыгожая рэч аб прыняцці ў тым, што людзі, якія не маюць ніякай адказнасці ні перад кім-то вырашылі ўзяць на сябе адказнасць. Яны бачаць, дзіця не мае нічога прапанаваць, і яны прапануюць яму ўсё, што ў іх ёсць. Дзіця мае патрэбу, і яны згаджаюцца задаволіць гэтыя патрэбы. Яны не абавязаны гэта рабіць, але яны робяць гэта з дабрыні.

Прыняцце Бога людзей, як вы і я падобны ў многіх адносінах. Бог не павінен прыняць нас. Бог не абавязаны. У нас няма нічога, каб прапанаваць яму. Мы адчайна маюць патрэбу, і Бог абяцаў задаволіць гэтыя патрэбы.

Але вялікая розніца ў тым, што Бог не прымаючы выпадковых дзяцей ён сустракае. Бог пераймае паўстанцаў, якія пакрыўдзілі яго. Бог пераймае злачынцаў. Бог прымаючы прыгожыя, але зламаныя грэшнікаў. Там няма, як прыняцце Бога, таму што няма ніякай любові, як і яго.

Давайце паглядзім на Джона 1:10 каб пачаць наш час разам.

"Ён быў у сьвеце, і свет быў створаны праз яго, але свет не ведаў яго. Ён прыйшоў да сваіх, і яго ўласны народ не атрымаў яго. Але ўсе, хто не прыняў яго, хто верыў у яго імя, ён даў права стаць дзецьмі Бога, якія нарадзіліся, ня ад крыві, ні ад хаценьня плоці, ні ад волі чалавека, а ад Бога ". (Джон 1:10-13)

Я. Нарадзіўся ў сваю сям'ю

Адным з найбольш распаўсюджаных здагадак ў такой краіне, як наша, у тым, што кожнае дзіця Бога. Але гэта не тое, чаму вучыць Біблія. Біблія вучыць, што, калі мы нарадзіліся, мы не дзеці Божыя, але ворагі Бога. І Біблія вучыць, што-то яшчэ больш страшным, што мы нарадзіліся дзеці д'ябла. Гэта не значыць, што ў нас ёсць рогі, але што мы ідзём д'яблу, і што нашы дзеянні больш падобныя на яго, чым, як Бог.

Зараз многія людзі сёння сказалі б, што гучыць смешна і нетрывальным. "Вядома, мы ўсе дзеці Божыя,"Яны маглі б сказаць,. добра, ды, мы ўсё зрабілі Богам, і ў гэтым сэнсе мы яго нашчадкі, але Біблія так шмат значыць больш, калі ён кажа пра тое, дзеці Божыя. Гэта падобна на розніца паміж біялагічным бацькам дзіцяці, але на самой справе не будучы ў іх жыцці, у параўнанні з быўшы чыім-то тата, любя іх, гуляючы з імі, і клапаціцца аб сваіх патрэбах.

Гэта не так, як нараджаецца ў вашай сям'і, якая звычайна адбываецца аўтаматычна. Там павінна быць змена, новае нараджэнне, пераўтварэнне. Ты не сын або дачка Бога, таму што вашы бацькі, ці таму, што вашыя сябры, ці таму, што вы хочаце быць.

Калі мы збіраемся стаць сынам ці дачкой Бога, мы павінны быць прыняты ў яго сям'і. Але як гэта адбываецца?

Калі вы лічыце сябе хрысціянінам, Я хачу, каб спытаць сябе, чаму. Кожны зараз і потым я буду на самалёце, і я буду прасіць людзей побач са мной або няма ў іх адносіны з Богам. І яны, як правіла, кажуць, ды, і я спытаю іх, чаму. Я пытаю іх, што яны будуюць, што на? Ці з'яўляецца ён ішоў уверх па праходзе, або паўтараючы малітву, ці чытаць вершы?

Верш мы толькі што прачытаў даволі ясна кажа, "Усім, хто зрабіў яго прыняць, хто верыў у яго імя, ён даў права стаць дзецьмі Бога…«Стаць дзіця Бога адбываецца, калі вы атрымліваеце Ісуса. І як вы прыняць Ісуса? Паверыўшы ў яго імя.

Такім чынам, уявіце, як Бог гэтага багатага філантропа, які прапануе прыняць кожны чалавек на Зямлі, як свайго дзіцяці. І адзінае, што ён пытае, што вы атрымаеце яго сына па веры. І ты ў сям'і.

Што гэта значыць?

Цяпер мы заўважаем, што ён не проста кажа "верачы ў яго вучэнні." Ён кажа "верачы ў яго імя.” There is a very big difference between believing in someone’s teaching and trusting in an actual individual. Ян кажа, што атрыманне Ісус у надзеі на фізічная асоба, верачы ў яго імя, і ўсё, што ён паказаў сябе.

так сяброў, Я хачу, каб вы ведалі, што гэта не дастаткова для таго, каб сказаць,, "Я веру ў некаторыя вучэнні Езуса, Я лічу, што мы павінны любіць адзін аднаго, Я лічу, што мы павінны ісці ў царкву ». Ян кажа яму прыём значыць верыць у яго імя! Ўвод ваш давер у Езусе. усе Ісуса.

У рэшце рэшт, Ёсць два тыпу людзей, калі справа даходзіць да Ісуса: Тыя, хто не прымае яго, таму што яны любяць цемру, і тыя, хто верыць у яго імя.

“Я прыйшоў на свет як святло, каб кожны, хто верыць у Мяне, не заставаўся ў цемры.” (Джон 12:46)

Што такое Сапраўдная вера?

Часам мы думаем, што вера згаджаецца з некаторымі фактамі пра Ісуса. Я ведаю, што гэта тое, што я думаў. Але вера на самай справе давяраць яму. Гэта веданне фактаў пра тое, хто ён і што ён зрабіў, пагадзіўшыся з гэтымі фактамі, і давяраць ім-бэт сваё жыццё на іх.

Вы ставіце сваё жыццё на гэтым? Вы былі гатовыя выкінуць усё, каб ведаць Хрыста?

адраджэнне

Вы заўважылі, што ён кажа нам крыху пра тое, што значыць быць дзіцем Бога, describing them as those “who were born, ня ад крыві, ні ад хаценьня плоці, ні ад волі чалавека, а ад Бога ".

Ён кажа, што калі мы збіраемся быць дзеці Божыя, мы павінны адрадзіцца. Гэта азначае, што мы зрабілі новы. Наша старое я памірае. Першы раз, калі мы нарадзіліся, мы былі не правы, таму нам трэба нарадзіцца нанова.

Джон хоча, каб мы ведалі, што гэта нараджэнне адрозніваецца ад нашага першага. Ён дае некалькі класіфікатараў, каб пераканацца, мы разумеем, што. "Ці не ад крыві" -Ён хоча, каб мы ведалі, што гэта не мае нічога агульнага з натуральным паходжання або паходжання. «Не плоць" -Ён хоча, каб мы ведалі яго не бяруць пачатак з сэксуальным жаданнем чалавека. "Ні волі чалавека" -Ён хоча, каб мы ведалі, што гэта нараджэнне не было ініцыявана чалавекам. Гэта новае нараджэнне ад Бога!

Нарадзіўся зноў гэта не проста фраза, што людзі прыдумалі. Гэта рэальнасць для тых, хто ўжо верыў у Хрыста. І гэта рэальнасць, якая змяняе ўсё. Бог дае вам новае сэрца, а таксама вочы, каб бачыць яго, і яго дух і будзе ў вас. Вы зусім новае істота.

Здагадка аб тым, што вы ніколі не будзеце мець магчымасць прайсці гэты грэх з'яўляецца памылковым здагадкай. Вы новы твор перарадзіцца ў сям'і Бога.

Нешта новае адбылося. Вы не такі, як усё больш, так перастаць спрабаваць быць падобнымі на іх. Вы далучыліся да новай каманды з новымі мэтамі. Мы таксама павінны разумець, што з новым нараджэннем, мы былі прыняты ў сям'ю. Такім чынам, у вас ёсць члены сям'і, браты і сёстры па веры. любіце іх. Заахвочвайце іх. Мы тут, каб дапамагчы адзін аднаму ісці за Езусам.

II. Лячылі як і яго сын

Калі сям'я прымае кагосьці, яны ідуць на вялікія даўжыні, каб пераканацца, што прыёмны дзіця не адчувае, як яны прыёмыш. Яны не хочуць, каб яны адчувалі сябе розныя і нязручна ці як яны не належаць. Замест гэтага яны хочуць, каб ставіцца да іх, як і іх іншыя дзеці. Такім жа чынам,, калі Бог прымае нас як сваіх сыноў і дачок, ён ставіцца да нас, як і яго адзінароднага сына, Ісус.

Вы калі-небудзь чулі, хто-то казаць аб мэтавым фондзе дзіцяці? Гэта хтосьці, чые бацькі багатыя, і толькі тым, што яны нарадзіліся, яны цяпер багатыя таксама. Такім чынам, людзі абураюцца іх, таму што ўсе астатнія павінны былі працаваць для рэчаў, якія яны маюць. Можа быць, яны атрымліваюць асалоду ад сваім домам і іх выгоды, але яны павінны былі працаваць усё сваё жыццё. З другога боку, Гэты багаты дзіця ніколі не даводзілася працаваць дзень у яго жыцця, але ён робіць лепш, чым усе астатнія. Ён мае ўсе перавагі, не робячы працы.

духоўна кажучы, мы давер дзяцей фонд. Проста па сваёй прыродзе на тое, што мы адрадзіліся ў Божую сям'ю, мы атрымліваем духоўнае багацце. Мы жылі насуперак свайму закону, і мы не паслухаліся яго, але калі мы змяшчаем нашу веру ў Хрыста мы атрымліваем ўсе перавагі Ісус атрымаў. Усе працы Ісуса ажыццяўляецца перадаецца нам.

Давайце пагаворым аб некаторых з гэтых рэчаў.

1. справядлівасць

"Дзеля нашага ён зрабіў яго грахом, які не ведаў граху, так што мы ў Ім зрабіліся праведнымі перад Богам ". (2 кор 5:21)

Ісус памяняліся месцамі з намі. Лячыўся, як і мы, і мы атрымліваем лячэнне, як ён. Хіба гэта не дзіўна? Калі вы прыняты Богам, вы бачылі, як праведнік у ім, а не толькі, як брудная, грэшнік бескарысны, але, як праведнік.

Гэта як нехта патушыў вынікі выпрабаванняў. Мы атрымліваем А +, хоць мы не змаглі, і Ісус пакутуе пакаранне за няўдачу.

Я ведаю, што часам, калі я не быў у Слове, як я павінен быць, ці калі я не дзяліцца Евангеллем з іншымі людзьмі, як я павінен быць, Я пачынаю адчуваць, як Бог злуецца на мяне. А потым, што ўтрымлівае мяне ад малітвы, таму што я адчуваю, што ён не хоча чуць ад мяне. У тыя часы гэта карысна памятаць, што, калі ён прыняў мяне, ён даў мне праведнасьць Ісуса.

Так што ён не злуецца на мяне больш; ён задаволены мною ў Хрысце. Мой грэх засмучае яго, але маё месца ў яго сям'і ніколі не мяняецца. Я не рабіў тое, што трэба, каб патрапіць, і няма нічога, што я магу зрабіць, што выдаліць мяне. Мне проста трэба трымаць даверлівыя і каясь.

Гэта таксама вызваляе мяне ад рабства, спрабуючы спадабацца іншым людзям ўвесь час. Я сапраўды змагацца з жаданнем, каб усе высока думаць пра мяне. І тое, што дапамагае мне больш за ўсё памятаць, што мне не патрэбныя іх адабрэнне, таму што ў мяне ўжо ёсць Бог. Я ўжо ў добрым становішчы з ім. У мяне ёсць усе сцвярджэнні я буду калі-небудзь спатрэбіцца

Гэта турма, каб пражыць сваё жыццё, заснаваную на тым, што іншыя людзі думаюць. Бог высока цэніць вас у Хрысьце, так хай гэта будзе дастаткова. У вас ёсць усе адабрэнне вам калі-небудзь спатрэбіцца.

2. вечная жыццё

Мы заслужылі вечную смерць, але ў Хрысце мы атрымліваем вечна жыць з Богам. Мы атрымліваем багаты жыццёвы жыццё, як яна павінна была пражыць. Мы атрымліваем, каб жыць у дасканалым глыбокай пашане караля назаўжды.

Гэтае жыццё не ўсё, што мы маем. Чаму мы так жыць? Мы ігнаруем тыя рэчы, якія важныя для вечнасці і пагоні за рэчамі, якія з'яўляюцца прыемным ў цяперашні час. Але чаму? Гэта не лепшае, што мы атрымліваем. Гэты час, у нас ёсць на гэтай зямлі, каб праслаўляць Бога, пакуль мы з ім на нябёсах.

Калі мы думаем, што гэта ўсё, што мы атрымліваем, мы павінны зрабіць усё магчымае, каб проста атрымліваць асалоду ад сябе. Але калі мы ведаем, што гэта толькі папярэдні прагляд, мы можам марнаваць наш час інвестыцыі ў нашай вечнасці.

3. бацькоўская любоў & сыход

Я люблю свайго сына вельмі дорага. І я хацеў бы зрабіць што-небудзь для яго. Бог любіць нас і дасць нам абсалютна ўсё, што добра для нас. Так што памятаеце, калі ёсць што-то вы не маеце прама цяпер, гэта не таму, што Бог не ў стане даць яго. Гэта таму, што гэта не добра для вас.

Яшчэ адзін доказ таго факту, што мы разглядаюцца як сапраўдныя сыны Бога з'яўляецца той факт, што мы ніколі не можа быць аддзелена ад Яго любові. Мы былі адзіныя з Езусам, і Ісус прывёў нас да Айца. Таму што мы не ў Ісуса мы можам ніколі не быць аддзеленыя ад Бога.

пытанне: Дык хто ж можа аддзяліць дзяцей Божых ад Яго? адказ: Ніхто не можа аддзяліць дзяцей Божых ад Яго любові.

"Бо я ўпэўнены, што ні смерць, ні жыццё, ні анёлы, ні кіраўнікі, ні Сілы, ні сёньняшняе, ні будучае, ні сілы, ні вышыня, ні глыбіня, ні іншае якое стварэньне, будзе ў стане аддзяліць нас ад любові Божай у Хрысьце Ісусе, Госпадзе нашым ". (рымляне 8:38-39)

Там няма нічога ва ўсім тварэнні, што можа аддзяліць нас ад любові Божай у Хрысце. Мы яго сыны і дочкі.

Калі вы былі дзіцем,, вы калі-небудзь хто-то даць вам нешта, затым паспрабаваць ўзяць яго назад? Мая сястра меў звычай рабіць гэта для мяне. Яна будзе мець тое, што яна не вельмі падабаецца, а затым яна дала б мне яго. Гэта быў смецце да яе. Так што я б атрымаць яго, напісаць сваё імя на ім, задавальненне-гэта маё. Ну вось, што ў мяне ёсць гэта я сапраўды атрымліваю асалоду ад гэтым, і цяпер яна глядзіць на мяне, атрымліваючы асалоду ад яго, і яна хоча яго назад. хм? Ну тады як раней у мяне не было якіх-небудзь асаблівую прыхільнасць да яго, Цяпер я раблю. Гэта маё. Я напісаў маё імя на яго і зразумеў, пацешныя спосабы, каб гуляць з ім. Гэта падобна з Богам. Цяпер, калі мы яго, ён сцвярджае, што нас. Ён кажа, "шахта!"Ніхто ня можа адабраць нас ад яго і яго каханне.

Мы павінны памятаць пра гэта, калі мы праходзім праз цяжкія часы. Ні адзін з нашых цяжкія часы ня можа адлучыць нас ад любові Божай. на самай справе, часам гэтыя цяжкія часы сведчыць пра тое, што мы дзеці Божыя.

адносіны

Бог не толькі дае нам матэрыял, але ён дае нам сябе. Калі мы пакінем яго ісці пасля сэксуальнага задавальнення, мы пакідаем рэальныя рэчы ў пошуках падробкі. Вы можаце сустрэцца з Богам і пачуць ад яго кожны дзень у сваім слове. Ён будзе слухаць вашыя малітвы і адказваць на іх. Калі падыдзеш да яго, ён наблізіцца да вас.

III. Адпаведнасць Яго Сына

Ён не пакідае нас, дзе мы знаходзімся. Ён робіць нас больш падобнымі на Яго. Так што ён не толькі ставіцца да нас, як Ісус, але ён робіць нас падобнымі на Ісуса.

Мы казалі пра тое, створаны па вобразу Божаму і быць зламаным. Ну Ісус ёсць дасканалы вобраз Бога, і Бог адказвае нам вобразу Свайго, робячы нас падобнымі на Ісуса. Мы пачынаем глядзець, як мы ў сям'і.

Мы казалі пра тое, які веры, што гатовы пакінуць усё і ставіць усё на Ісуса. Калі Бог прымае нас, ён не пакідае нас, дзе мы знаходзімся.

Я размаўляў з некаторымі студэнтамі на днях аб веры ў Ісуса, і адзін чалавек сказаў,, "Я веру, але я ўсё роўна хачу атрымліваць задавальненне, часам. Вось чаму я не заўсёды падабаецца быць побач з хрысціянамі. "Там могуць быць некаторыя рэчы, якія чалавек лічыць, але такая вера, Біблія заклікае да ўсё з вас. Гэта змяняе спосаб, якім Вы глядзіце на свой грэх. Вы паварочваецеся ад яго.

Паслухайце, што кажа Пол:

"Хіба вы не ведаеце, што няправедныя не спадкуюць Царства Божага? Не ашуквайце; ні блудадзеі, ні балвахвалы, ні блудадзеі, ні людзі, якія практыкуюць гомасэксуалізм, ні злодзеі, ні ліхазьдзірцы, ні п'яніцы, ні ліхасловы, ні ашуканцы будуць успадкаваць Царства Божага. І такімі былі некаторыя з вас. Але вы былі прамытыя, вы былі асвечаны, вы былі апраўданыя ў імя Госпада нашага Ісуса Хрыста і Духам Бога нашага ". (1 кор 6:9-11)

гэтыя рэчы прошлым часе. Мы не вызначаны гэтымі рэчамі больш.

Што б вы зрабілі, калі вы бачылі дзіцяці, кажучы яе бацькоў, што рабіць? Абыход вакол дома замовіўшы яе бацькоў вакол? Можна было б падумаць, што яна звар'яцела! чаму? Таму што яны з'яўляюцца бацькамі, але яны дзейнічаюць як дзіця. Вы можаце зрабіць сумна, калі людзі маюць пэўныя паўнамоцтвы і прывілеі, але адмаўляюцца хадзіць у іх. Гэта нават больш шалёна для хрысціяніна жыць у граху. У вас ёсць ўлада над грахом і вы атрымалі прывілей хадзіць у свабодзе. Чаму вы ігнаруеце гэтую ўладу і хадзіць у рабстве?

як хрысціяне, Бог ужо зрабіў нас святымі. Цяпер мы спрабуем зрабіць наша жыццё, каб адлюстраваць, хто мы ў Хрысце кожны дзень. Калі вы ў Хрысце вы не хлус. Вы не гамасэксуаліст. Вы не злодзей. вы святой. Гэты матэрыял не мае ніякай улады над вамі больш.

Я не ведаю, што людзі змагаюцца з тут сёння, але важна разумець, што змяненне статусу адбылося, калі вы ў Хрысце. Я памятаю сезон у маёй хрысціянскага жыцця, калі я быў злоўлены ў жахлівым цыкле граху. І я адчуваў, што я быў аддадзены мой грэх. І вялікая частка майго росту схопліваў гэтую ісціну: што ў мяне няма граху. Я вызваліўся з няволі мінулага

Тое, што Бог клапоціцца Больш за ўсё Аб

Галоўнае, што робіць Бог у вашым жыцці робіць вас сьвятымі. Больш, чым ён непакоіцца пра ваш камфорт, ён занепакоены вашай святасці. У Пасланні да Габрэяў 12, пісьменнік кажа пра дысцыпліну ў нашым жыцці. Часам жыццё будзе балюча. Але зусім ясна, што, калі мы праходзім праз цяжкія часы, гэта не значыць, што Бог не любіць нас. На самай справе ён любіць нас, даючы нам цяжкія часы. Гэтае слова дысцыпліна, якая выкарыстоўваецца ў асноўным азначае навучанне. Бог навучае нас і робіць нас больш падобнымі на Ісуса. Ён робіць нас святымі.

Было б Хто ня любіць Бога, каб не навучаць нас і робіць нас больш святымі. Гэта азначала б, што мы не яго сыны. Часам ён нават кідае дысцыплінаваць наш шлях з-за граху. Калі вы грашыце, і ёсць жудасныя наступствы, не лічыць, што, як простае супадзенне. Вы павінны ўлічваць, што Бог дысцыплінаваць вас. Ён паказвае вам, што прыносіць грэх, і ён фармуе вас, каб зрабіць вас больш падобнымі да Яго. Гэта як мы худыя, і выпрабаванні робяць нас станоўчы эфект. Ісус з'яўляецца дасканалым духоўным buffness, і Бог хоча зрабіць нас, як ён.

У канчатковым рахунку, гэта Божая праца. Ён робіць гэта праз нашы намаганні, але калі вы ў Хрысце, ён можа і будзе рабіць гэта. Так што не занадта збянтэжыць сябе. Вы можаце адчуць, як вы не можаце змяніць сябе, і гэта праўда. Ідзіце да месцаў, дзе Бог абяцаў, што ён зменіць вас.

выснову

Калі вы хрысціянін, гэта важна ведаць, хто вы і што Божыя абяцанні для вас. Вы былі прынятыя. Вы з'яўляецеся сынам ці дачкой Бога.

Мой сын атрымлівае шмат пераваг ад быць маім сынам. Я клапачуся пра яго, забяспечыць для яго, і пераканайцеся, што ён сыты. Тыя ж ільготы не прадастаўляюцца толькі любому дзіцяці вакол. Але гэта не азначае, што вы не можаце быць прыняты.

Евангелле з'яўляецца самым эксклюзіўным і ўсёабдымным паведамленне ў свеце. Гэтыя блаславеньня толькі пайсці на некаторыя, але даступныя ўсім. Давер ў Хрысце. Бог прыме вас. Ён дасць вам рэчы, якія вы ніколі не асвоенага у першую чаргу, адносіны з ім.

Пытанні для абмеркавання

1. Якая розніца, калі мы дзеці Божыя?

2. Якія адрозненні павінны людзі вакол мяне заўважыць, калі я ў сям'і Бога?

3. Што вы больш за ўсё ўдзячныя за пра тое, дзіця Бога?

4. Як той факт, што вы вызваліліся ад граху змяніць спосаб барацьбы з ёй?

5. Якую ролю адыгрывае Божае Слова стаць больш падобным на Ісуса?

6. Што ж рабіць, калі вы не растуць, як вы павінны быць?