Apa aku njaluk Single Dadi Young?

Wingi aku digawe wengi mandeg pungkasan ing nyimpen kanggo njupuk sawetara iku lan aku padha pacelathon menarik banget karo kasir. We digawe cilik Dhiskusi minangka dheweke mentas item sandi, lan banjur dheweke ana kula kertu diskon nanging marang dheweke bojoku wis siji. Sing nalika obrolan tak fun. Aku ngerti iki obrolan kabeh banget uga amarga aku wis wis kakehan sadurunge. Dadi kaya iki ...

wong: Opo!? Sampeyan lagi nikah?

Me: Ya aku wis nikah kanggo loro lan setengah taun sange.

wong: Piro umurmu? Sampeyan katon kaya bayi.

Me: Panyarta telung.

wong: Sampeyan lagi dadi enom! Apa ing donya bakal apa sing?

Me: Apa ora Aku?

ing 2009, Aku tak nikah ing umur lagi wae legal lan lagi wae respectable umur rong puluh siji taun. Sak pangenalan sandi, engagement, lan marriage short, Aku wis takon wektu lan wektu maneh pitakonan kaya, "Apa njaluk nikah dadi enom? Apa rush?”, lan favorit pribadi, "Sampeyan kudu nenggo lan sante urip!”

Sawetara Folks takon pitakonan iki wong manca, nanging sawetara padha kulawarga. Iki aku edan nikah nalika kuwi "enom” umur?

Inggih mugi kula menehi telung alasan Aku mutusaké kanggo njaluk nikah nalika aku.

1. Aku ketemu wong wadon mursid

Minangka tiyang anyar wolulas taun-lawas ing College Kitab Suci, Aku iki ora aktif looking for bojo, nanging Gusti Allah weruh Pas kanggo introduce kula kanggo wong wadon enom sawise atiné. Dheweke ana ayu, nanging liyane Jahwéh dheweke disenengi karo Gusti Yésus. Dheweke weruh dheweke ana dosa ing mbetahaken sih-rahmat, lan dheweke wis asor, jantung teachable. We rampung munggah kang bagean pasamuwan padha, aku tak nonton dheweke ngawula, tuwuh, lan setya menehi wektu dheweke kanggo wong. Aku wiwit diajak utama bunder bab dheweke. kanca-kanca, mentors, lan pandhita kabeh sarujuk – dheweke ana wong wadon mursid. Aku weruh dhewe mlaku karo dheweke lan maha dheweke kanggo ngaso gesang kawula.

2. Aku siap

Miturut wektu iki aku wiwit mikir bab kasunyatan marriage lan apa tegese laku dhewe kanggo wong kanggo umur. Aku takon aku ora perduli aku diwasa lan cukup tanggung jawab. Aku nggolèki liwat Kitab Suci lan panginten bab tanggung jawab bojo, lan ngedika kanca nikah lan mentors. Sawisé persil pandonga lan obrolan, mentors lan ing pandhita ing pasamuwan dhateng kula padha panginten aku siap kanggo nguber dheweke. Aku iki elated. Nanging aku wis ora ngoyak dheweke yen Aku iki ora disiapake kanggo karohanen mimpin dheweke, nyedhiyani kanggo dheweke, lan dadi kepala kulawarga.

3. Marriage berkah

Ing kawitan aku felt kaya aku kanggo mbuktekaken dhateng naysayers sing palakrama enom iku ok kadhangkala. Nanging nalika aku nyawang ing Kitab Suci aku ora nemokake barang kaya, "Marriage perangan kang adil pati! Nyingkiri iku!” utawa, "Sijine marriage mati nganti ora bisa sijine iku mati apa maneh,” utawa, "Mung njaluk nikah nalika lagi banget lawas kanggo seneng urip,” utawa, "Play kolom kanggo nalika banjur Pick siji paling.”

Nanging aku ketemu printah kaya, "Mabura nepsu ketoke enom”, lan aku maca peranganing kaya WULANG BEBASAN 18:22 sing ngandika, "Sing sapa ketemu bojo ketemu bab sing apik lan entuk sih saka Pangeran Yehuwah.”

Dadi nalika wong, "Apa duweni sampeyan nikah dadi enom?” nanggepi anyar iku, "Sampeyan lagi takon pitakonan salah.” Aku ing ROOT saka pitakonan sing Panyangka sing marriage nyolong soko adoh saka kula, kaya muda lagi boroske ing katresnan pangurbanan setya nalika bisa digunakake kanggo kesenengan lan flakiness sembrono.

Marriage hadiah ayu saka Gusti Allah! Iku sarana sih-rahmat. Aku ketemu bojo, lan sing apik bab. Aku ora setuju karo logika sing ngandika, sijine mati pangestune Allah sugeh anggere sampeyan bisa. Nanging Aku ngomong seneng peparingé Allah kang apik lan Steward wong kamulyane.

Iki ora ngomong sing everyone kudu nikah nalika aku. Iku bakal ical ala yen aku wis nyoba kanggo njaluk nikah sadurunge aku siap. Sawetara kita perlu kanggo diwasa liyane, lan liya-liyane kita kudu ndedonga kanggo kabingahan lan dipercaya Gusti lan wektu Kang. goal ora ngomong sing enom njaluk nikah, liyane suci sing. Aku mung pengin dispel mitos sing kita ngirim ora wektu tundha diwasa lan mung nimbang marriage yen kita lagi telung puluh utawa lawas.

Ora getun

bengi ing twitter wong takon kula yen Getun palakrama dadi enom. jawaban Kula? pancen ora.

Iku salah siji saka pancasan paling aku tau digawe. Aku bahagia lan holier saka aku loro lan setengah taun ago, lan sing apik bab. Aku ora pengin wis koyone kaya aku sawetara anomali super langka. Aku ngerti kathah Folks sing tak nikah mung minangka enom utawa luwih enom saka aku. Padha banget weruh marriage minangka hadiah lan wong wis katon woh saka hadiah sing. Kula lan bojoku bisa dadi enom saiki, nanging aku ndedonga kanggo sih tresna bojoku uga nganti pungkasan gesang kita. Nganti banjur aku arep netepi kawicaksanan saka WULANG BEBASAN lan "bungah ing garwane saka muda.”

Enggo bareng

92 komentar

  1. Jannon FitzpatrickReply

    Aku hormat ora setuju karo Kevin Ferere. Sampeyan ora bisa ngerti apa katresnan nganti ngerti sing Gusti Allah iku, amarga Gusti Allah iku katresnan! Kitab Suci ora ngomong apa-apa bab dating watara utawa ubungan karo wong kanggo golek siji sing. Nyatane, Isaac layed ing ing Rebecca lan sumurup dheweke siji kanggo wong. Iya ora tanggal watara utawa diajak Lea kanggo supaya yen dheweke ana luwih wong bakal ngerti apa utawa ora Rachel ana tenan apa wanted utawa ora.

    Ngandika saka pengalaman dhewe, Aku tanggal wong lan ketemu apa katresnan ora. Ora mung saka sesambetan dhewe, nanging saka tuwane’ lan sadulur’ sesambetan. Masalah iki, padha ora sesambetan adhedhasar Tembung utawa Cinta Allah lan sing kok padha ora bisa metu. Aku golek Godly Man, supaya bisa bisa metu dalan sing ngomong, Nanging aku tandha gelombang pracaya yen Aku nenggo lan dijaga atiku saka sing sesambetan sing padha ora nengen kanggo kula, Aku wis ing posisi sing luwih apik lan kurang Broken, kanggo nampi bojoku saka perspektif wong wadon Godly kang tinimbang perspektif wong wadon Broken karo bagasi kanggo bisa liwat.

    Ora disrespect dimaksudaké, nanging aku pracaya yen statement kemul umumé salah sing tenan bisa kemudi ati enom ing arah salah. (Alexa Google babagan Godly dating vs. Dating modern. Ana sawetara kuwi apik tenan ana.)

    • KevinFerereReply

      Sampeyan uga mbuktekaken kula tengen. Kitab Suci bisa ngomong apa wae kang kepengin, nanging sampeyan pengalaman sing kabeh sampeyan kudu pindhah mati saka. Lan wong sing nyebut marang Allah rawuh saka puncak apa sing lagi memulang lan pengalaman Panjenengan. Ing pungkasan, apa sing pracaya iku pilihan, nanging apa sing ngerti dileksanakake marang dening kasunyatan.

      lan sampean, statement uga dadi dicokot general, nanging kudu dijupuk karo gandum saka uyah, ing apa-apa.

      • Lokelani70Reply

        Aku uga hormat ora setuju karo Kevin Ferere.
        Ing bab mung sing wis buktiaken sing wis nduwe keputusan kalbu ora kanggo manggon urip kanggo Gusti Allah liwat tembung kang, Kitab Suci. déné, kita wis digawe kaputusan kanggo kita gesang ing marriage Godly, liwat tembung Gusti Allah. Kasunyatan saka prakara iku, siji ora duwe pangerten lengkap blog iki yen Gusti Allah ora sijine pisanan ing gesang siji.
        Ndedonga kanggo ALL kekawin! Gusti mberkahi!

        • KevinFerereReply

          Aku wis nduwe keputusan sadar kanggo golek Allah kanggo aku lan ora apa wong wis memulang kula. Aja padha sumelang, Aku digunakake kanggo dadi kaya.

          • AC

            Aku mung ate ngomong, sampeyan ora bisa nemu Allah. Kitab Suci ngandika kita lagi mati. Pulo bisa apa-apa. Gusti Allah ketemu kita.

        • Lokelani70Reply

          Oh… Aku supaya nuwun Kevin, sampeyan kudu bingung. Gusti Allah aku ngawula iku dudu Allahé poto-golek. Gawe kuatir ora saka karsané Allah, nanging maha sehat wae minangka akeh minangka Panjenenganipun tresna kita wis! Kaya aku wrote sadurunge, panggolekan Allah kapisan apa perlu kanggo Rampung ngerti blog iki, minangka walesan mbuktikake titik. Muga kabeh kita ngomong lan apa kang nyenengke menyang Allah. God Bless lan duwe dhewe sore sange.

        • Fru-Mukete ArnoldReply

          hahaha, supaya seeking, sampeyan bakal nemokake Panjenengane- elinga nggawe marang Panjenengane uga. Nyatane, Aku bakal menehi sampeyan trick, mung Pick Kitab Suci lan pindhah uncalan iku kaya buku crita kang lagi nyimak kabeh claims iku ndadekake malah memorizing wong Banjur, mriksa metu buku lan mbandhingaké claims. Nanging temtunipun sampeyan kudu wong kanggo nerangake sanesipun, ora terus bali wiwit sampeyan sing ngudi bebener saka.

        • KevinFerereReply

          Yen kowé pracaya marang Gusti Allah minangka akeh sing ngomong apa, Kenèng apa kowé kok aran perlu kanggo mbuktekaken Panjenenganipun dadi luwih? Aku ora kudu Gusti Allah, amarga Gusti iku ing kula. Aku Panjenengane Allah iku kula. Nanging aku nyuwun pangapunten, sampeyan ora bisa paham sing bisa?

        • KevinFerereReply

          kadhos, typo: *Aku ora duwe mbuktekaken Allah. *

          Nanging komentar tegese mangkene. Punapa mawon iku ana ing, sing apa sing. Aja wedi kanggo nampa bebener sing mung amarga sampeyan lagi memulang iku salah.

  2. Addis KerjaReply

    100 % karo sampeyan! Aku banget ketemu bojoku ing 20 lan taun salajengipun kita padha nikah. Aku wis duwe obrolan padha karo wong-wong manca acak, kulawarga lan kanca-kanca lan aku pengin kasurung kanggo tetep setya marang Gusti lan garwane apik banget ing saben cara sing wis discribed ing tembung. bojoku lan aku saiki 30 lawas taun lan nalika aku pitutur marang wong aku wis “seneng” nikah kanggo meh 10 taun padha megap-megap!!! “Tenan”?? Nggawe komentar samar padha “mbuang muda” etc. etc.. Nanging Allah wis dadi welas asih, lan apik kanggo kita sing aku cant nyebut ing tembung carane rahayu Aku wis ketemu bojoku nalika aku. We tresna reminising ing taun College kita bebarengan, lan ngalamun bab kabeh gedhe sing urip wis kanggo kita ahead! We kudu 2 bocah-bocah wadon ayu lan bayi lanang ing cara (kita humbly ndedonga kanggo taun iki lan Gusti Allah diwenehake) , (atually Aku amarga dina iki ;-))..lan kita iso dadi luwih manawa sing Iku Uni Devine saka Gusti Allah kanggo nggawa kita bebarengan.

    alamiah, kita ora sampurna (sanajan kanca-kanca koyone mikir supaya amarga kita ampun ngadhepi masalah jagad umum setya, disrespect lan arguing pancet), nanging aku duwe dipuntèpang, bandhulan swasana ati, dificulties financial etc, prabédan iku kita gumantung ing Gusti Allah kanggo mimpin langkah kita, kita ngormati siji liyane lan nyoba kita paling apik kanggo tau kelangan PITADOS, komunikasi, lan ngupaya panuntun dhumateng saka Roh Suci minangka saperangan lan bojomu individually..My punika individu paling unik aku wis tau ketemu lan kita loro ngerti sing tombol kanggo rasa seneng ing ningkahan punika boten mengkono utawa tuku “iku” kanggo nggawe sehat wae seneng nanging Ngerti sing kita ana ing Sang Kristus, Dipuntedahaken dhawuh marang bab marriage lan Maha siji liyane tanpa syarat, preduli saka cacat utawa carane kita bisa “aran” ing wayahe , ngerti rasa seneng sing bakal tansah dadi emosi sauntara sing dadi adoh, nanging bungah bener mung rawuh saka Gusti.

    Aku pengin sampeyan lan garwane akeh taun saka bungah Rahayu!!!
    Aku music banget jeh ;)..

  3. JoshReply

    trip,

    Sampeyan conto gedhe menyang enom Kristen sing pengin ngluhurake Gusti Allah ing cara nambani wong wadon! Matur nuwun! Aku mung tak melu, iki 22, lan katon nerusake kanggo nglayani Gusti ing marriage kanggo taun teka!

  4. Johnny_renteriaReply

    Pracaya utawa ora, nanging aku tak nikah ing umur 18. Aku ana ing dalan siap dadi bojomu ing pangertèn financial lan aku wis rama. Nanging aku wis mung marang urip nganti Kristus lan aku sumurup, yen wong wadon aku karo bakal dadi siji tuwuh karo kula. Wong takon kula iku padha uga. Aku golek sad sanadyan marriage sing katon minangka bab ala. dina iki, Aku iki mikir bab sing lan aku teka menyang kesimpulan sing wong wis dadi egois sing pikiraken njupuk tanggung jawab saka wong liya meh mokal. Marriage ora bab nalika lan apa sing tak nikah nanging bab sing pusaté watara marriage sing. Lan sing arep Kristus…

  5. DeborahReply

    kayane u r trip..i tengen duwe frnd sing tak nikah @ 19 (padha Set wis nikah 4 6 taun nw)n lkng @ dheweke saiki kita éling loro saka nrima Kristus ing uripe sing d kaputusan paling aku wis tau digawe….sanadyan aku kudu ngakeni kula ora siap 2 njaluk married..it scares kula beyo aku ora pengin 2 kecanthol 2 wong salah d 4 d ngaso gesang kawula nanging i ngerti Gusti Yésus ora bakal nglilani kula nggawe d dipilih salah…uga i kadang wonder y njaluk nikah nalika aku njaluk kabeh i arep saka Gusti Yesus n tau bisa brk hrt sandi?….kaputusan ur tengen n i GV u jempol munggah 4 kang!:)

  6. Lance PetersonReply

    Awesome. Anakku uga kawen 2 1/2 kepungkur wong wadon mursid apik lan padha loro umur mateng 19. crita ngilingake kula saka wong-wong mau.

  7. Brandon ClementsReply

    Aku Trip iki! Aku kawen ing 22 lan aku pancen tresna marriage sandi. Iku kocak amarga aku mung padha pacelathon padha karo sing rewang stasiun gas about a month ago. Dheweke ditarik kabèh, “Apa njaluk nikah nalika sampeyan bisa duwe susu kanggo free?” Pitakonan lan atiku nyuwil kanggo dheweke. Banjur aku lunga ing marang dheweke sing bojoku ora cow–dheweke apik tenan lan aku dheweke.

    Thanks kanggo enggo bareng!

  8. Louib2001Reply

    Padha saosa puji marang Pangeran Yehuwah kanggo sampeyan cak lan garwane apik banget saka muda Panjenengan. Muga Gusti bakal pour sih terus sak urip, amarga wis manut marang tembung. kula 28 lan wis nikah saiki kalih taun lan bojoku lan aku duwe marriage seneng lan apik banget 10 baby lawas moth. Aku tansah wanted kanggo njaluk nikah enom, nanging aku pracaya iku ora wektu durung aku lan Gusti nggawa bab sandi apik meh 5 taun ago (dadi pas kita ketemu ing dina kita tak lair maneh 31 Dec 2006). Aku ora ngerti kita ngendi pinesthi dadi bebarengan aku njupuk dheweke minangka adhine biasa saka pasamuan. Aku iki uga konsentrasi ing wutah kasukman sandi, Telung taun kepungkur sandi mata kabuka lan liyane lagi ngomong iku Sajarah.

    Iku ing agenda Iblis kang kanggo wong ora bakal nikah, supaya padha manggon ing dosa lan kita wis ngerti apa sing bakal kelakon. Kita wis kapandeng ing tingkat saka divorce in awak dina iki? Carane bab sedulur lan adhine fornicating ing pasamuwan, amarga saka apa dictates masyarakat.

    Yen kita katon ing carane kita kutha sing kebak panganiaya dina muda, aja kita njupuk wayahe kanggo mikir sawetara saka nimbulaké ROOT? Angka Godly wayahe exchange wong kanggo ism circular kabeh iki ambruk loro. Malah tuwane Kristen sing ignorantly mromosiaken ism circular dening Kawuningana anak sing ora kanggo njaluk nikah enom (ing umur badhan temenan). Alasan sing aku Quote”sampeyan perlu kanggo njaluk pendidikan, Mungkin nalika rampung bendaramu lan duwe proyek prayoga, banjur miwiti kanggo mikir bab marriage”. swara sing wicaksana ora iku ? Supaya apa mengkono nalika anak Kristen wis dadi kanggo universitas lan banjur gerakane karo kanca boy / girl kang salah siji Kristen utawa non?

    Mangga ora njaluk kula salah(sing mung sawetara saka iku aku wis teka tengen), amarga andharan ing ndhuwur ora aplikasi kanggo kabeh. Education penting banget minangka siji nemu kawruh kanggo Profesi pamilike supaya padha bisa bisa lan nyedhiyani kanggo kulawargané sing mbokmenawa etc, nanging marriage ora gelem mandheg siji saka nggantosaken ing apa tau area ing urip siji milih ndherek, minangka prakara kasunyatan sing marriage in general promosiaken wutah i.e pelayanan gedhe, galih sae lan leres apik, kasugihan lan dhaftar dadi. Elingi loro dadi daging siji lan bisa Chase 10 000 wow, sing tegese ing persetujuan apa tau padha takon Allah setya padha nampa, apik tenan…..

    Ing cedhak aku kaya kanggo suggest sing kita minangka Kristen mulai ngajar anak kita ing umur enom ing pentinge urip pisanan kanggo Gusti Allah lan sareh pentinge marriage( kanggo wong-wong sing wis diwenehi hadiah) supaya padha tuwuh munggah kepingin ndadekake keparenge Gusti Allah ing wilayah iki. Sawise maneh uga rampung kakangku lan kanggo kabeh sing urip ing tembung Allah. tetep rahayu.

  9. AnnaReply

    Iki tenan ngandika marang aku. Aku 21 ing sesambetan lan aku ora bisa pitutur marang kowe carane kakehan aku wis marang aku “banget enom supaya mikir bab penyelesaian mudhun”, Aku kudu ngenteni kanggo “urip pisanan urip”, rampung sekolah lan netepake karir sadurunge aku ngetik pangenalan / marriage. Sampeyan kudu sawijining paseksi sange lan maringi inspirasi. Aku pengin sampeyan lan garwane umur berkah lan rasa seneng bebarengan!

  10. anonimReply

    kula 20 lan wis tau wis ing sesambetan supaya aku ora arep nikah dening 21 nanging aku mesthi ngormati logika panjenengan. Aku tansah pikiran “kanggo saben dhewe”. Aku lan garwane mesthi bakal pindhah kadohan lan Aku bangga dadi langkah sing njupuk sadurunge marriage. Nanging katon kaya loro sing njupuk committment banget akeh, kang aku applaud.

  11. Tony DoyleyReply

    Banget begja maca blog bab marriage ing umur awal. Bojoku tak nikah ing 18 lan kita wis seneng nikah kanggo 10 taun saiki. Manawa kita wis padha sawetara ups lan ketinggalan, nanging kula pitados dhateng Allah wis dipandu kita ajeg kabeh iki taun lan saiki kita kuwat saka tau. Matur nuwun kanggo paseksi sange.

  12. Kle PhotographyReply

    Selamet ing marriage enom! bojoku lan aku banjur liwat ing bab padha nalika kita kawen 8 taun kepungkur ing 20 taun! Supaya kita ngerti persis apa sing lagi arep liwat! Wong panginten kita kawen amarga aku iki ngandhut (Aku ora) utawa amarga ana asing ilegal (kang warga Amérika). We durung duwe akeh saka kita kanca ing sudhut kita padha dilakoni ing bab siji. Nanging saiki ing 28 lagi teka watara lan nyoba kanggo “nyekel munggah.” Aku bungah Allah mberkahi aku karo bojoku preduli saka umur kawula. Gusti Allah mberkahi loro sing!

    BTW We manggon ing wilayah DMV! (MD) Mungkin kita kabeh bisa ketemu munggah utawa menyang gereja bebarengan! Kawulo ora duwe kanca nikah lol.

  13. KevinFerereReply

    Aku ora mikir apa-apa lagi dicolong saka sampeyan, iku apa sing lagi menehi munggah. Iku kelangan duwe struktur ing Kitab Suci, nanging nganti sampeyan ndhikte gesang, ora buku; senadyan tuntunan ingkang menehi.

    Iku kang sapanunggalané setya lan enom, nanging bagean sing “hawa nepsu ketoke enom” punika learning lan akeh sing njaluk saka patemon lan sosial awake wanita beda. Learning apa sing disenengi lan ora kaya apa, ndeleng, lan aran; tinimbang orane katrangan kang supaya winates mung siji wong.

    Sampeyan ora bisa ngucap ngerti sing sampeyan lan apa sing lagi babagan, utawa malah apa tenan pengin, yen sampeyan wis ora interaksi nanging dadi luwih karo wanita kanggo wong-wong mau kanggo nuduhake yen kanggo sampeyan. Sampeyan ora ngerti apa Katresnan iku yen ora ngerti apa iku ora.

    • GuestReply

      Sampeyan ora perlu ngerti apa Katresnan iku ora yen ngerti apa Katresnan iku. Carane badhe ngerti yen wong menehi palsu $100 Bill kajaba sing ngerti apa nyata $100 Bill katon kaya. Mung ana siji nyata $100 Bill, mung sinau lan sampeyan bisa ngomong nalika wong menehi palsu. Padha karo katresnan. Ana akeh counterfeits metu ana, nanging yen sampeyan ngerti apa nyata iku, sampeyan bakal bisa Titik palsu. Awit Gusti Allah iku katresnan, apa durhaka ora bisa dadi katresnan.

      • KevinFerereReply

        Empu sampeyan kudu Tanggal watara lan ketemu lan kudu jinis karo wong liya. titik persis. Apa durhaka iku subyektif. Sampeyan bisa uga nyoba kanggo dadi sakurebing bab iku amarga iku ing alam kita nglakoni, Nanging, kita kudu supaya pindhah gegayuhanipun iki kang sing ana kakehan wilayah abu kupeng konteks.

        • Angeldoll1Reply

          Aku ora setuju karo statement gadhah jinis karo wong liya- STD kang, AIDS lan ngandut bayangan, sing jalaran saka sesambetan kuwi. Yen salah siji ngudi sesambetan kuwi, padha ora bakal mangerteni prasetya tepat lan aspèk tuwa lan spiritual saka katresnan tinimbang hawa nepsu. Aku ora setuju karo views bab dating watara sadurunge sampeyan pengin laku amarga “dating watara” ora prasyarat ngerti pasangan saka nonspouse a. Godly Pacaran / dating iki digawe kanggo manungsa minangka digambarke ing Kitab Suci déné gadhah mutiple partners, gadhah jinis acak sing sipat kewan.

          • AJ

            Angeldoll1it cantik naif sampeyan mikir sing kabeh jinis non-perkawinan kudu ndadékaké kanggo “STD kang, AIDS lan ngandut bayangan”… nanging mesthi, sampeyan ora bakal ngerti yen sampeyan wis ora dijupuk kanggo wektu kanggo njaluk sirah metu saka buku lawas mbledug lan gain sawetara pengalaman urip.

        • KevinFerereReply

          Sampeyan katon ing iku ngaruh. Yen sampeyan lagi diwasa lan cukup wicaksana sampeyan bakal pindhah babagan cara tengen. Sing liyane supaya soko, nyedhaki kowe teka menyang. Fokus ing positip lan apa sing bakal njaluk. Nanging mesthi agama ora kekurangan sing.

    • JoshReply

      “katresnan luwih Ora ana saka iki, sing wong ngetohake nyawane kanggo kanca-kanca.” (John 15:13) Sampeyan ngerti apa katresnan yen ngerti Kristus.

      • KevinFerereReply

        Mangga sir, yen sampeyan lagi arep regurgitate tulisan, paling sampeyan bisa nindakake iku aplikasi pamikiran dhewe kanggo iku. Iku referensi, ora panuntun wicara.

        • dhewekeReply

          njupuk ing tulisan iku salah lan cara mikir sing lagi nonjol dhewe dadi wong Kristen sing ora tindakake ing Kitab Suci nanging “referensi” nanging milih manggon dening kode lan njupuk dhewe lan milih apa, yen apa-apa kanggo tindakake sing saka Gusti Allah wis bab….

          Paling apa sing lagi ngakoni ngadeg ing iku piwulang palsu.

  14. Gabe TavianoReply

    Becik kanggo ndeleng sampeyan nyokong kene Trip! Thanks kanggo ndedonga kanggo kula minggu iki, Gusti Allah manawa wis apik.

    Wangsulan: Bab ingkang edan bab sampeyan palakrama dadi enom iku kuping lan mata wis dibukak kanggo Gusti Allah luwih ing sawetara taun saka sawetara sing wis ditutup Panjenenganipun mati kanggo akeh maneh. Sampeyan ngerti nèk Gusti Allah minangka bagean saka marriage mung minangka akeh minangka loro sing, lan sing ageng. Thanks kanggo enggo bareng!

  15. Madeleine FarrellReply

    Iki proses pamikiran banget. Aku kawen ing 17 lan bojoku ana 19. Ing wektu kita padha ora Kristen, lan uga, kita padha ora 'kudu’ nikah. Isih ana sakperangan alesan kita iya. Kita wis nikah meh 28 1/2 taun saiki, sing tuwane 5 lan kaki-nini saka 2. I LOVE urip. Ora ngomong ana kaping marriage kita sing siji kita wanted kanggo lumaku adoh lan ora teka bali, ora ngomong nesu lan kanepson padha ora bagean saka gesang kita saben dina kanggo mangsa sing, utawa sing mikir ew digawe kesalahan paling gedhe saka urip kita iki ora proses pikiraken. Nanging kita setya. Lan nalika divorce ora pilihan, Allah ndadekke marasake awakmu, ing wektu.

    Kula putri kawen ing 20 lan ora ana siji dukungan dheweke tau entuk saka wong. Dheweke ora ngerti apa wong-wong aran iku Resor pungkasan tinimbang berkah pas wektune. Malah antarane masyarakat Kristen.

    anakku ing tangan liyane kawen ing wektu Natal, ing umur 27. Mung wis ora ketemu cah wadon tengen. Siji bab.. hak boy / girl arep e hak boy / girl malah liwat angel kaping. Mung cling kanggo Salib.

  16. CLReply

    Aku ora bisa setuju liyane. Mulane akeh wong koyone mikir sing marriage ala lan ana utamané ana alesan kanggo “rush” menyang, nanging ora ana kang Allah kepengin nggunakake mberkahi lan nucèkaké kita. Matur nuwun kanggo kirim!

    >> Nanging nalika aku nyawang ing Kitab Suci aku ora nemokake barang kaya, "Marriage perangan kang adil pati! Nyingkiri iku!"utawa, "Sijine marriage mati nganti ora bisa sijine iku mati apa maneh,"utawa, "Mung njaluk nikah nalika lagi banget lawas kanggo seneng urip,"utawa, "Play kolom kanggo nalika banjur Pick siji paling."

    • ibuReply

      Matur nuwun ingkang sanget kanggo riko kanggo blog – Aku pikir metu adedrss feed kanggo sampeyan (Aku dikirim ing sandi komentar). Sampeyan duwe kulawarga Darling, dening cara! Selamet ing mengeti Panjenengan!

  17. PraisemovementReply

    Thanks kanggo transparan lan kanggo “nggawe Yesus katon apik”. Mad ngurmati cara livin'and Bringin’ kamulyan kanggo Sabda.

  18. Andrea Paige JacksonReply

    Sing mirengake opo Fantastic. Lan sing dikirim ing mine lan bojoku kang mengeti sepuluh! (We kawen OLD, sanadyan.) : )

  19. JcsmsoulReply

    god bless u cak! aku ngerti persis apa u tegese sanajan aku ketemu Gusti mengko ing gesang lan aku pengin i kawin karo wong mursid, thats manut marang kang garwa! DayZ iki banget hard kanggo nggoleki sing! lan alesan liyane aku pangarep-arep lan ndedonga aku njaluk nikah lan golek siji iku amarga u dont aran sirno nalika nindakake katresnan nalika ur nikah! god bless u!

  20. JazminReply

    Thank you so much ora saben wong bakal weruh marriage minangka berkah. Mung sing dipercaya lan pracaya ing Gusti Yésus Kristus bakal. Aku kanggo kawen ing umur enom banget lan ing 28 taun kula lawas lan bojoku duwe 3 anak ayu lan gesang kita sing pengabdian kanggo muja lan nyembah Bapa ing swarga. Marriage ora gampang sanadyan, wis iku ups lan ketinggalan nanging sih rahmat lan sih-rahmate Gusti Allah lan surrendering kanggo bakal siji kang bisa tuwuh. Matur nuwun kanthi sanget kanggo crita sange iku berkah bener. Kula Gusti terus supaya lan garwane tuwuh aku nyuwun kawicaksanan lan paling kathah pangestune ing sih.

  21. Tachy MusicaReply

    Aku kawen supaya “enom” uga, lan iki berkah, kita tansah bebarengan (kalebu putri kita mesthi), kita bareng kabeh, lan bantuan liyane saben, sawetara ppl mikir yen sampeyan njaluk nikah dadi enom iku bakal kanggo wektu cendhak, nanging thanks Allah kita meh 8 taun nikah lan paling penting nyoba kanggo servin’ Gusti Allah ing kabeh kaping…pangestune

  22. Agopylove09Reply

    sing dadi apik tenan!! im 25 lan ive wis mikir apa kabeh rawuh bebarengan karo kang wadon ingkang sae lan saestu kang manut lan gadhah Allah minangka pusat lan tansah seeking penasehate iku kabeh lan mung saestu ngeculke Kristus njupuk timbal lan bangunan sing sesambetan ing lemah ngalangi Kristus jesus..falling ing katresnan karo Juruwilujeng kita kapisan saestu kudu!! gadhah sing sesambetan intim karo HIM alllows sing tuwuh lan ngerti apa tresna tenan lan Allah sing nyedhiyani katresnan sing u menehi kanggo pasangan.. supaya greatful kanggo Juruwilujeng Sing tansah menehi ..<3

  23. Joe StevensReply

    Am lan oldee sing setuju kanthi karo Triplee. Sanadyan mesthi iku penyakit stroke beda (abad) Folks beda. Lan wong kudu omah-omah ing wektu sing Gusti Allah-dirancang. kula 50 taun lawas, kawen kanggo gendhakan nalika aku ana 23 lan aku iki 20! saiki 27 taun lan 1 sasi mengko, ana dadi (apik) mercon antarane kita, isih sebel ing katresnan, kanca apik lan mlaku-mlaku bebarengan ing waé Gusti Allah. ora bakal perdagangan ing umur aku nikah 6 sasi mengko! Nanging malah dicekel bocah kudu ngerti circumstacces sing ora kudu podho rupo kanggo kito, lan ora ana timing lan plans kanggo wong-wong mau Gusti Allah persis padha.

  24. Femi millionaireReply

    Am lan oldee sing setuju kanthi karo Triplee. Sanadyan mesthi iku penyakit stroke beda (abad) Folks beda. Lan saben wong, iku omah-omah ing wektu sing Gusti Allah-dirancang. kula 50 taun lawas, kawen kanggo gendhakan nalika aku ana 23 lan aku iki 20! saiki 27 taun lan 1 sasi mengko, ana dadi (apik) mercon antarane kita, isih sebel ing katresnan, kanca apik lan mlaku-mlaku bebarengan ing waé Gusti Allah. ora bakal perdagangan ing umur aku nikah 6 sasi mengko!

  25. ReverandjeffReply

    Aku ngerti siji iki kabeh banget uga… Mung ngrayakake taun 13 kita marriage, lan aku 35.. Aku wis Folks padha takon kula cara, nanging kita loro mung wanuh marang Gusti Allah wis katetepaké lan dirancang. We intersected urip saben liyane ing wektu pivotal ngendi kita rampung munggah kang saben anchor liyane, karo anchor umum Kristus. Sisih paling nalika kita njaluk kasempatan kanggo diajak wong enom sing berjuang karo sesambetan / marriage lan kita njaluk marang paseksiné ngédap kita !!! Minangka fakta, wis sawetara diskusi iki karo JPaul sawetara taun kepungkur.. donya cilik !!! Gusti Allah wis diwenehi sing ngupaya sistem VALUE RIGHT, lan kita Value rib kita tinimbang runnin sawise chickenbones. :)

  26. BobshumakerReply

    Bapakku & Ibu padha Sweethearts sekolah dhuwur lan krama sawise lulus (loro padha 18 taun). Padha isih seneng nikah dina iki lan wis tau nyebut sembarang getun babagan urip bebarengan. Dadi diwasa bisa didhisiki marriage – lan sikap bab keputusane mirrors tuwane. kekawin mursid sawetara lan adoh antarane ing abad iki….Gusti Allah bakal mberkahi kowé, supaya kowé seneng kanggo ing paling 50 utawa 60 taun!

  27. Jeffreycotton7Reply

    Aku matur nuwun lan garwane dadi luwih kanggo nuduhake crita. Aku 21 lan aran kaya aku arep liwat meh kahanan padha. Aku mung ora nikah durung. Aku sing pikir kok ngenteni yen sampeyan lan partner ana ing katresnan, loro kasukman, positif, lan sampurna liwat saben wong mata. girl aku ora sangsi sing kita arep nikah siji dina. Nanging sanajan loro arep nikah, dheweke luwih saka njupuk wektu dheweke; kita duwe kabeh wektu ing jinis donya wong. Aku luwih saka jinis sesuk wong ASAP kita ora janji. Supaya apa ngenteni? Dheweke sing cah wadon banget pinter. Dheweke ngelingaken kula garwane lan crita sing sethitik. Mikir sing iku bisa njaluk ing cara gol sekolah lan karir. Nanging sing luwih menyang Dhiskusi dicekel bocah sawise marriage. Aku tansah marang dheweke sing aku ora pengin duwe anak pisanan kita cedhak 30 taun. Aku ora pengin badanku miwiti njupuk pati roso amarga umur, kang bakal wis luwih atos lan luwih tiring kanggo muter ngubengi karo dicekel bocah. Aku pengin 7 ing paling lan 3 ing paling. Dadi sawijining apik kanggo miwiti ing umur prayoga. Nanging aku bakal terus nyoba kanggo ninggalake iku ing tangan Gusti Allah lan ora padha sumelang ing bab iku kakehan.

  28. aneetarhReply

    thank u dadi luwih Trip n Jess, n everyone hu dt wis sambungan panglipur ing siji d liyané cara utawa. saiki aku maneh wedi gettn nikah awal utamané considern d kasunyatan dt kita loro tresna marang Gusti Allah. Gusti Allah bis ing…

  29. DashReply

    Jannon Fitzpatrick, Aku setuju yen Gusti Allah iku katresnan. Cara mung kanggo nemu katresnan bener iku nemu sing digawe katresnan. Antarane wong kita bisa nggawe apa-apa kanggo kaliber sing kajaba kita ngeculke Allah nuntun gesang kita tresna uga. “katresnan luwih Ora ana saka iki, kang ngetohake nyawane kanggo kanca-kanca kang” Jhn 15:13. Love ora nemokake kepuasan (KevinFerere), utawa nemokake wong sing bisa gawe marem lan ngrangsang impuls listrik ing otak. Pambrontakan, Gambar saka “Titah saka Adam” ing kaca asalé saka Renaissance wektu kang ana nalika ideologi saka katresnan lan dating nguripake menyang soko kanggo gratification individu ana prakara apa biaya kanggo wong liya. lukisan sing ing dhewe iku sesat nyatakake yen Adam iki sik njongko metu kanggo Gusti Allah lan njupuk bagéyan ing nggawe. Ironi iki, Michelangelo ing pungkasaning urip weruh apa wis rampung lan mratobat, nyoba kanggo nyampur Kristen lan Humanism (Man kang langkah kabeh iku). ideologi saka katresnan punika ngendi wis aku sing teka saka ? kang ing bab padha praktek ing Yunani, Renaissance, lan budaya dina. Ana tenan “boten anyar ing srengenge”-Solomon, uga saka Kitab Suci.

  30. Paul JonesReply

    hey trip wis nikah wiwit aku ana 22 lan 28 saiki. mung wis anv 6th kita. Allah wis mberkahi kita karo 4 gedhe-gedhe enom. i nyenyuwuna supaya tetep mberkahi kowé lan kulawarga.

  31. Danz_17unlockedReply

    Iki apik banget Trip, Gusti Allah richly mberkahi u lan bojoné ur… lan uga wong b diberkahi dening iki ^ _ ^ <3

  32. programReply

    Apa apik banget tumrap kaluhuran Allah lan apa kang bisa nindakake ing urip sing babar blas nyerah marang Gusti Yésus. bojoku lan aku padha nikah relatif enom (ing 24) lan kaya sampeyan lan garwane, Gusti Allah weruh pas kanggo nggawa kita bebarengan kanggo kamulyane. anakku nikah enom, ing umur 20 sadurungé taun…gasp :-) lan kang mesthi ketemu bab sing apik ing bojo mursid kang. We wanted boten liyane kanggo wong lan iku berkah.

  33. KarendaReply

    Apa artikel gedhe! bojoku lan aku tak nikah enom uga, aku biyen 22 lan bojoku ana 25. Kita mung ngrayakake 15 taun saka pernikahané. Gusti Yesus, wis nggawa kita nyedhaki bebarengan minangka saperangan liwat taun, memulang kita “mati kanggo awakku dhewe” supaya katresnan luwih apik lan ngawula saben liyane. Selfishness iku nomer siji kagawe Walônda saka ing paling kekawin.

    Matur nuwun kanggo pejah supaya munggah ngarep lan jujur ​​bab topik marriage minangka hubungane Kitab Suci!

  34. MichaelReply

    Bojoku lan aku nikah ing 21 uga, lan sing ana 11 taun lan 6 anak ago (bio / diadopsi / Foster). Aku ora ngerti aku “banget enom” omah-omah, Aku mung sumurup dheweke ana aku ora pengin urip tanpa! Gusti Allah wis apik.

  35. AJReply

    Maca antarane garis: kita tresna marang Gusti Yésus lan kita padha mesum.

    Aku weruh iki kelakon kabeh wektu antarane Kristen lan mikir bantahan kang kaya mangkono iku sing Karawitan ngubengi motivasi nyata sing gumbyang. Iku ngene dadi dosa kanggo mung duwe jinis, supaya iku adoh wicaksana kanggo Rush menyang prasetya kekal.

  36. ClaraReply

    Gusti Allah sing wiwit sing Marriage mesthi bakal ndeleng sampeyan liwat kabeh. Sampeyan iku dukungan kanggo enom christian nom-noman lan pasangan Trip. Gusti Allah mberkahi kowé!!

  37. LowonganReply

    Aku tak nikah ing umur 21 lan ing taun kang padha sing Trip Lee, ing 2009. Aku ketemu dheweke ing pasamuwan nalika aku 16 lawas taun lan wis bebarengan kanggo meh 8 taun saiki. We dadi Allah bebarengan karo Ministries AYCM, sik njongko metu desa lan nuduhake tembung Gusti Allah ing Filipina. Kita marang saben liyane saben dinten “Aku tresna sampeyan amarga aku ndeleng carane akeh sing tresna marang Gusti Allah”. Aku ora tau Getun takon dheweke kanggo dheweke tangan marriage. sasi 4 taun saka pernikahané wis berkah.

  38. IsaacReply

    tembung Gusti Allah memang paling dhuwur. WULANG BEBASAN 18:22 cetha disebutake iki metu.
    ”Sapa ketemu bojo ketemu bab sing apik, lan sih obtaineth saka Lord''.
    njupuk kanggo sapa kepengin kanggo njaluk nikah iku kanggo pisanan lan utomo nyuwun arah Allah ing milih partner tengen. Kita minangka manungsa ngirim nggawe pilihanipun kita dhewe lan forcifully takon Allah mberkahi iku. Luwih, kita kudu nyerah ing total mituhu, tekan metu kanggo rahmat Allah lan nyuwun pituduh kanggo tindakake arah kang kanggo urip kita.

  39. SteveMcMillonReply

    Aku ngormati iki dadi luwih!! Supaya nyemangati amarga aku wis kepinginan supaya nikah saiki aku 6 taun lawas lan banget wong sijine kula mudhun kanggo iku. Kanthi nganggo cara akeh digawe olèhé ing kula. Matur nuwun maneh iki!

  40. TerriReply

    A little liwat 35 taun kepungkur aku nikah sandi gendhakan SMA. Kita padha karo 18, meh 19. Kita wis akeh naysayers lan bapak malah ngarep-arep aku njaluk dipegat lan golek dhokter. Nalika Gusti Allah ngatur prastawa nikahané iku ora Matter apa umur putri lan ngresiki. akeh pangestune!

  41. MissyReply

    Aku iki nikah enom uga (20 dadi pas). saiki ing 32, Aku aran minangka sanadyan sampeyan bisa nikah ing sembarang umur diwenehi lan ing sembarang wektu tartamtu kanggo sapa… lan Gusti Allah bakal nggunakake wong sing tresna marang Panjenengané ing sembarang kahanan kanggo tarik piyambak nyedhaki wong sing… kabeh sampeyan kudu gelem dadi suci minangka Panjenenganipun punika suci. Makane aku ora pracaya ana “siji”… Sembarang wong sing milih kanggo njaluk nikah, dadi “siji” kanggo sehat wae :)

  42. JohnnyReply

    Matur nuwun ingkang sanget. Bojoku lan aku duwe crita padha. A kanca dikirim dina iki lan iku apa perlu. Padha saosa puji marang Gusti Yésus kita!

  43. LiseReply

    Matur nuwun kanggo artikel iki! kula 36 lawas taun lan aku wis nikah 19yrs…yo, aku biyen 17 nalika aku nikah bojomu lawas 18yr sandi! We have enem dicekel bocah, tresna Gusti lan seneng banget :) kita takon pitakonan padha kabeh wektu lan nalika iku uga ora dadi pilihan populer utawa pilihan tengen kanggo akeh, Aku dadi seneng lan kapercayan saben dinten sing kita digawe pilihan nengen kanggo kita.

  44. SteffanReply

    Iki apik tenan. Aku ngerti kathah wong sing mikir iki kesalahan paling gedhe ing gesang. kula 22 lan wis tenan wis considering iki karo wong aku wis dikenal lan tresna wiwit taun kaping loro saka sekolah. Aku iku manawa ora Sunshine lan Plangi kanggo sampeyan, utawa aku nyana dadi kanggo kula. Aku masrahké kowé kanggo panggolekan aside kabeh negativity lan looking ing gambar luwih gedhe lan apa sing felt Allah mimpin sampeyan. Yen ora ana siji maning tau seneng kanggo sampeyan, Aku saestu iki.

  45. Kim HunterReply

    Aku ketemu bojoku ing 14 kita kawen nalika aku 21 lan ana 23 kita wis bebarengan kanggo 22 taun lan nikah kanggo 15 sing 22 boten wonten salah karo palakrama enom sawijining mung carane wong katon ing urip….amarga tenan lifr iku apa sing wis….lan ya kula lan bojoku sing disimpen lan pracaya ing Allah lan kita gesang kita kanggo Gusti karo Allah samubarang kabeh bisa kalakon utamané marriage boten dawa healthly maha gampang nanging karo Gusti Allah sampeyan bisa nggawe…….kamertanin!!

  46. sebutno: Yagene aku nikah dadi enom? - Inggris Cakers Inggris Cakers

  47. CherisseReply

    Apa berkah ngerti Gusti lan mangertos tembung kang. Aku pengin ana liyane kaya. Aja Sétan nyumelangake sampeyan. We ngerti iku nang endi wae.

  48. GrantYoungReply

    Bojoku lan aku tak nikah nalika kita padha 22 lan aku wis pengalaman padha. Kanca-kanca sing padha disimpen lan kabangkitan spiritual wanted supaya kula ngerti aku urip kanggo manggon. Barber Kula ngilingake kula saka kabeh clubbing lan partying aku bisa apa. Kula “cedhak” kanca diterangno sing ana iwak liyane ing segara kanggo njelajah. Inggih, kita bener kawen saindhenging wektu sing padha 3 pasangan liyane umur kita iya! Kita lagi minoritas nanging mesthi ora piyambak lan iku nyemangati kanggo elinga.

    Rahmat Allah kita mung ngrayakake 3 taun lan iku wis apik tenan! Matur nuwun kanggo enggo bareng Trip!

  49. MarkReply

    njupuk kula bilih yen sampeyan arep kanggo njaluk nikah dadi enom, sing luwih apik ngerti konsekwènsi saka mengkono. Iku banget angel malah ing paling apik banget kahanan. Yen sampeyan ora siap bisa angel wis tau makarya lan sakabehe kurban lan menehi hasil karo persil saka disappointments lan heartache, ora mlebu iku. Nanging, yen sampeyan bisa keno (lan sawetara wong) yen bisa dadi maringi hadiah ing kaping.

  50. KevinReply

    Aku perspektif Biblically adhedhasar iki. Iku langka ing antarane Kristen Amérika, endi struktur sosial lan budaya sing dadi anti-marriage, kanggo ndeleng wong enom, malah wong lawas, duwe kuwi tampilan diwasa karohanen ing Nilai saka institusi Allah. Adhedhasar akeh komentar aku wis maca, perspektif muni supaya manca kanggo wong, malah ing Gréja amarga kita wis diijini dhéwé kanggo mimpin menyang aturan sosial ing dina tinimbang bebener Alkitab saka apa ngemu Allah bakal rego lan nyathet. Ndedonga kanggo kowé Trip, tetep nuduhake Injil lan bebener tembung Allah digawe praktis lan nyata ing urip ing pitados kang.

  51. PastorRobReply

    Aku pengin supaya ngerti Trip- Lee aku kawen 2 sasi sawise aku nguripake 21. Apa Gusti Allah kabeh ing? Dèkné kabeh ing senadyan pendapat wong lan pertimbangan ing apa aku ora kudu njaluk nikah aku needed kanggo ngenteni. Man Gusti Allah, aku wis nikah 16 taun saiki karo 2 bocah-bocah wadon ayu lan Aku sak tenane greatful kanggo Gusti Allah kanggo Godly wicaksana, Permata larang regane mulya. Hayuning bab paseksi wis iki marang aku kanggo ngomong!!!

  52. sebutno: Single v. nikah… | The Meaning of Life

  53. MavisReply

    Aku duwe saran kanggo kabeh wong enom. Yen kowe 18 utawa liwat, miwiti looking for pasangan! Sex njaba yen marriage bakal nggawa apa-apa nanging heartache, leaness saka nyawa lan kesehatan ala, mental lan fisik. Kang nikah punika kabungahan lan nyurung ekonomi! Sampeyan bisa njaluk luwih rampung lan seneng lufe luwih yen sing ora piyambak. Panjenengan tuwane mbokmenawa tak pegatan amarga padha ora tindakake ati ing muda! Aku ora duwe papan kanggo nerangake kabeh, nanging sing dibangun kanggo bisa dikawinke. Mulai nggawe dhaftar yor saka kudu duwe sipat tengen adoh lan nikah enom nalika sampeyan duwe gumolonging atimu kanggo menehi. kula 53 lan banget grayeful supaya seneng nikah. Aku iki nikah ing 31 -heartbroken kakehan lan persil yen boroske muda-cara kuthane. Mugi rampung yen bakal dadi wicaksana ing muda lan seneng iku dening kang saiki ing!

  54. GOSPELMAGDOTCOMReply

    Dear Trip Lee,
    Maturnuwun maca artikel.
    Apa sampeyan menehi kita wewenang kanggo nerjemahake artikel menyang french lan nerbitaké mau ing situs kita: gospelmag.com?
    Matur nuwun kanthi sanget ing advance kanggo Jawaban.
    Best in Kristus,
    Marcel

  55. MercyReply

    kancaku tuku kula buku iki nalika kita padha teens bab kang enom, wadon Kristen Maha Agung. Mesthi disaranaké nunggu nganti sawise marriage lan kabeh lan wis ayat saindhenging. Iku kasebut lan dheweke digawa munggah dhéwé sing Gusti Allah ora pengin kita tanggal. Aku raris masesangi kanggo aku sing aku duwe wates karo wong lanang (Aku meh iki rampung rampung karo outgrowing shyness sandi). Aku bakal nyimpen iku tartamtu kanggo marriage nanging ing lan mati sasi 2 taun aku wis nandang gerah nandhang sungkowo. Aku wis felt sepi. Aku kepingin weruh apa salah karo kula lan yen aku cukup apik. Aku ora. Aku ora ngerti saben ayat Kitab Suci. Aku kudu sinau luwih akèh. Aku wis nyoba lan aku ora pengin njaluk ngerti mung wong wae amarga aku bisa dadi heartbroken lan bisa mimpin kula mudhun path Gusti Allah ora pengin kula mudhun nanging aku njaluk sepi. Iku tansah ayu kanggo ndeleng wong enom liyane ing katresnan. Iku malah luwih apik yen lagi nikah lan aku ngerti iku ora apik kanggo mèri nanging kaucapake “oh, iku bakal teka sak wektu YOUR”. Aku mikir bab iku ajeg akhir. Aku ketemu wong iki tenan becik. We duwe kapribaden banget padha nanging ngandika ora menyang gereja. Panjenenganipun ngandika pracaya ing Allah lan Aku ngerti Aku ora sampurna aku nanging aku ora bisa bantuan nanging wonder amarga aku ora mikir kang aktif seeking Gusti Allah yen aku arep Getun soko. Women ora mestine kanggo nyoba lan ngganti wong aku krungu. Iku ndadékaké kanggo kuciwo mesthine. Inggih, Aku kesel nunggu. Aku guess aku bakal sinau cara hard. Aku ora gadhah jinis sanadyan. Aku 23 lan isih ngadeg kuwat ing nanging aku bingung kok aku ora pantes bojo saiki. Wong liya nemu apa padha arep. Iku supaya nggelakake aku ora bisa mungkasi mikir bab wong lanang. Aku njaluk supaya nandhang sungkowo kadhangkala. Yen aku omah-omah wong iki lan wis ora diganti kita bakal timbang didadekake? Sawetara wong duwe kabeh. Lan aku ora ngandika dhuwit. Aku mung pengin wong sing Nalini kula. Iku banget akeh kanggo nerangake.

    • NatalieReply

      Mercy:
      Sampeyan isih mung 23! :) Aja padha sumelang ing bab ora nemokake sing “tengen” siji, ana ora mung wong siji metu ana sing pilihan apik. Lan mung kanggo njlentrehake: Sampeyan WORTH IT. Ana alesan sing sampeyan lan ing bumi iki ing wektu iki. Sampeyan larang kanggo Gusti Yesus, mung maca lan pratelan prajanjinipun nalika miwiti kanggo mikir sing ora worth iku. favorit iku: “Aku ora bakal nilar panjenengan utawi nyupekaken panjenengan.”
      Wong aku sumurup bubar tak pegatan, lan Jeksa Agung bisa ngetokake ageng ing marriage iki dheweke ana mukmin lan kang ora. A kaputusan sampeyan kudu nggawe bakal “iku Allah worth iku?” Tansah seeking Gusti kanthi gumolonging atimu, lan Panjenengané bakal langsung. Iku bakal nuntun kowé. Panjenengane bakal nyedhiyani panglipur sing perlu nalika sampeyan aran kepunjulen lan nandhang sungkowo. Soko aku wis ketemu banget mbiyantu punika maca Kitab Suci metu swara sadurunge aku lunga menyang amben, lan utamané nalika aku aran mudhun lan kena serangan saka mungsuh. Sampeyan tau ngerti apa Gusti Allah wis mung watara sudhut.. yen mung sampeyan ngenteni. Aku ngerti muni supaya hard lan sajujure, ngganggu, nanging yen sampeyan bakal tetep seeking Gusti, Panjenengane bakal gawe marem ing mangsa iki. Ana alesan sing ing mangsa! Sampeyan tau ngerti carane Gusti Allah bakal nggunakake minangka paseksi kanggo bantuan wadon enom liyane sing berjuang karo bab sing padha! :) Mugi iki mbantu ing sawetara cara! pangestune!

  56. MichealaReply

    Aku kawen ing 21 lan iku ayu …
    Sampeyan ora bisa bantuan sing sing tiba ing katresnan karo utawa nalika tiba ing katresnan karo wong-wong mau,
    Aku tau panginten bakal jinis kanggo nikah enom lan kantun metu ing “iku fun” ing urip .. nanging aku ora mikir aku, Aku mung sambungan sandi “iku fun” karo wong aku tresna lan ora bisa mbayangno urip tanpa.

  57. GisselleReply

    Woy Aku Gisselle Aku saka Honduras. Aku 18 taun lan pacar iku 19. kita ketemu 15 months ago ing pasamuwan ing New York! Aku manggon ing Honduras.. Mulane wis hubungan long distance. Aku ing taun kapindho saka College lan minangka wong. Kita wis ngedika bab palakrama. Lan sanak kadange lan pinituwa saka pasamuan kita ndhukung kita lan kita ngomong bab sing paling apik kanggo nindakake. Aku isih insecure babagan.. Kula ibu ora banget mbukak babagan kula palakrama dadi enom lan dadi sadulur. Kita wis ndedonga wiwit kita panginten babagan marriage minangka kamungkinan. Yen sampeyan bisa nulis kula menyang email i bakal ngucapke matur nuwun!

  58. JenniferReply

    Kita padha nikah 21 taun ago. aku biyen 19 lan bojoku ana 21. We wis digambar nyedhaki saben liyane lan kanggo Gusti Allah. Dicekel bocah telu mengko kita looking nerusake kanggo sabanjure 20.

  59. CharlesReply

    Aku namung kepéngin ngomong matur nuwun kanggo maju cara terus sing martakaké tembung Gods. Aku mung mirsani 'Fallin’ video music sawise dina tilase lan godaan lan aran kang ateges Allah ngandika hak menyang apa aku arep liwat. Sange Gift Grace kita enggo bareng ora bisa diukur utawa dijupuk kanggo diwenehake. Matur nuwun ingkang sanget kanggo-mbukak maneh sandi mata soko supaya dhasar ing sandi mate karo Gusti Allah. Aku uga ndedonga Gusti Allah bakal mberkahi kowé ing pelayanan Panjenengan.

  60. ChideraReply

    Sawise Gusti Allah nuduhake wong lan wong nduweni passion padha kanggo Gusti Allah sing lan siap kanggo lumaku karo sampeyan kabeh cara. iku ora Matter apa umur, sapisan wektu rawuh mendhet. Ing bab iki mung ngakoni wong ing kabeh cara piyambakipun, kang bakal nggawe dalan terus (WULANG BEBASAN 3:6). Mung duwe passion lan katresnan kanggo Gusti Allah, ing wektu tengen bakal nyedhiyani sampeyan karo helpmate sing bakal ngadeg karo sampeyan liwat kabeh. Apa part ora kersa, banjur ora part karo Gusti Allah. Ing kabeh cara piyambakipun ngakoni marang, he'ell nggawe dalan terus.

  61. StacyReply

    bojomu iku 3/4 ireng lan putih waktu.(Aku putih). bojoku aku kawen enom uga aku 18 arep 19 lan bojoku ana 20. Wong marang kita ora kanggo, kita padha nggawe kesalahan lan bakal ngirim ing divorce. We ora ngrungokake kita tak nikah lan saiki kita wis 16 taun. Gusti Allah iku ing kontrol.

  62. jaysmithReply

    Kevin–sampeyan koyone kaya sampeyan duwe sawetara iku mudhun. Lan sing nggarap dalan munggah. tetep arep, bocah! Ing pungkasan, ngerti dhewe setengah uga paling saka vattle ing, senadyan sembarang shortcomings. pangestune!

  63. TheRealHonestTruthReply

    Uga kanggo wong metu ana sing wis Rahayu karo banget banget luck karo ora ana masalah kesehatan ing kabeh lan kang nikah karo kulawarga karo akèh dhuwit mesthi duwe dadi luwih kanggo matur nuwun banget kanggo wiwit wong pancene kudu ora ana alesan kanggo sambat nalika akeh kita ora sing begja ing kabeh malah sanadyan akeh sing durung nikah enom banget kang ana akèh sing isih bebarengan dina.

  64. RachelSanchezReply

    bojoku lan aku tak nikah sadurungé taun. Panjenenganipun punika 22, lan Aku 21. Aku njaluk takon kabeh wektu kok aku “uncalan muda adoh” utawa kok aku malah mikir bab palakrama ing College. Aku kaget njaluk komentar paling hurtful saka lawas wanita sing koyone katon mudhun ing kula. Iku heartbreaking sing liyane ora bisa ngenali sing aku bener tenan nglaras muda karo wong paling favorit ing donya. Aku sedih nalika wong (malah generasi lawas) bab iku ora becik nggoleki kanggo wong sing 20s turu watara, nanging nalika padha njaluk nikah iku ngageti lan nggegirisi. Kita mung ngarep-arep kita marriage bisa inspirasi liyane kanggo njupuk kabisat nalika padha rumasa siap, preduli saka apa masyarakat ngandhani wong-wong mau.