3 Начини да се одречат од Бога

Дали сте негираше Бог на вселената? Верувале или не, ова е важно прашање за сите нас да се размислува за. Јасно е дека во Светото Писмо дека вечниот живот е слободно дадена на оние кои веруваат во Бога и дека неговата Добри вести, и само пресудата се врши на оние што го негираат. Но, постои повеќе од еден начин да се одречат од Бога. Еве три што ги најдов во Новиот Завет.

1. Негирајќи дека Исус е кој тој вели дека е
“Кој е лажливец, ако не оној кој одрекува дека Исус е Христос,? Тоа е антихристот, оној кој ги одрекува Таткото и Синот. Никој кој одрекува Синот, Го има и Таткото. Кој признава Синот, Го има и Таткото.”

1 Џон 2:22-23

Има многу луѓе во нашиот свет денес, кои се сметаат за духовни или дури и религиозни луѓе. Тие веруваат дека Бог постои, и тие се обидуваат да му се поклонат на свој начин. Можеби дури и да видиме Исус како голем учител или пророк од Бог. Но, ако тие не веруваат дека Исус е кој тој рече дека е, Тие се го негираат.

Кога го виде Исус само како голем морален учител е сепак го одбивање и затоа се одбива Бог. Бог насочува нашето внимание кон Исус како Спасител на светот и не ни ја нудат алтернатива патеки (Џон 14:6, дела 4:12).

Значи се одбива Исус одбива Бог. но,, како Џон 1:12 вели, "На сите кои Го примија, кои веруваат во Неговото име, им даде право да станат Божји деца.” Секој може да биде дете на Бога, дали тие ќе веруваат во Исуса.

2. Непрепознавање Исус пред другите
“Значи секој кој ме признава пред луѓето, Јас, исто така ќе го признае пред Мојот Татко, Кој е во небесата, а кој ме негира пред луѓето, Јас исто така ќе се одрече пред Мојот Татко, Кој е во небесата.”

Матеј 10:32-33

Па можеби и ние не исповеда дека Исус е Господ во нашите срца. Но, ние се уште може да се откажам од се срамиме од Него, пред другите. сега, сите ние се бавни за да се признае нашата вера пред другите. Живееме во една култура која е повеќе непријателски кон религијата и конкретно христијанството. Христијаните се насликани како морони кои веруваат во глупави, штетни, и фанатичен бајките. Ова понекогаш може да нè доведе да се намали назад, и одбиваат да го признаат Исус пред оние кои мислат дека ќе ни се потсмеваат.

Ова е трагична. Тоа го прави Исус изгледаат мали и тоа е негирање на сето она што Тој е. Но, бидете предупредени, ако решиме да се одрече од Исус пред луѓето, Тој исто така ќе се одрече од нас пред Отецот. И кога сме во присуство на Бога, освен Исус вели:, "Тој е со мене,” ние не се добива во. На соодветен одговор на Христос не е срам или страв, но храброст и желба да го споделите, пред другите.

3. лицемерие
“Тие тврдат дека знаат Бога, но тие да се откажам од своите дела.”

Тит 1:16

Па можеби и во овој момент да се чувствувате како да сте прави многу добра. Исповедаш дека Исус е Христос, и вие сте горди да кажеме дека си христијанин. Мојата следна прашање за вас е, "Она што го кажува вашиот живот?” Тоа е за нас е можно да вика од врвот на покривот "Исус е Господ и јас сум негов ученик!” се уште има такви неуредна животи дека нашите зборови се удави од.

во Тит 1, Павле зборува за лажните учители негирање на Бога од страна на нивните дела. Но, секој од нас може да живее на начин што е спротивно од она што го велат. Вера во Исус секогаш ќе го промени начинот на кој живееме. Значи, ако вашиот живот изгледа како ништо не се промени, нешто не е во ред. Нашата страст е негирање на Бог е добар план за сексуалната желба. Нашата гордост е негирање на Божјата место како центар на сите нешта. Сите наши непослушност е негирање на Божјата улога како праведна Господ на сите места.

Вие зборови може да се признае Исус, но вашите дела да се откажам? Дали сте љубовен другите (Џон 15)? Дали сме му послушни (Џон 14:15)? Дали сте плод (Галатјаните 5:22-23)? Дали сте пожртвуваното давање на себе си и вашите ресурси со другите (2 Коринтијанс 8:1-5)? Дали сте бараат Бога во Неговото Слово?

Многумина од нас ќе се погледне во овие точки и да видиме некои од нас во еден или сите од нив. Ако го направите да се чувствуваат срам поради начините сте се одрече од Него, таму е добра вест. Дури и негирањето на Бог е платено на крстот на Исус, како што гледаме толку јасно со Петар. Ако го вклучите од гревот на негирање, и да добиваат Исус, преку вера, тој грев ќе му биде простено.

Чувајте верувајќи Христос fam.

АКЦИИ

52 коментари

 1. Томас СтјуартОдговори

  прекрасен пост! Дефинитивно ми се пресели за да ја одрази на моето активности. мала дигресија…стихот референцирани во Тит треба да биде 1:16, не 2:16. Бог може да продолжи да ја користите моќно Божјиот човек!

 2. гостинОдговори

  Јас навистина верувам дека Исус е Божји син испрати на земјата за да го откупи секој кој е изгубена. Но, тоа се рече, Јас сум вид на срамежлива личност со другите луѓе, и да се добие непријатно во социјални случаи кои не се однесуваат на разговор во врска со Исус и Евангелието, а камоли на разговори, кои вклучуваат зборува за Исус, бидејќи претпоставувам дека се плашам од последиците. Како можам да се надмине овој страв? Некои стихови кои ќе ви помогнат?

  • слабиОдговори

   Јас навистина се разбере она што значи кога станува збор за оние моменти кога разговори чини дека за да го вклучите анти христијанин или религиозни, затоа што имаат тенденција да се добие дека многу се во армијата. Всушност, само пред некој ден го погодија… Капетан ми зборуваше за странци создавање на човекот на земјата и неговото верување за нив. Ако you'r не се запознаени со овој став станува збор за историјата канал многу (Античка странци). Иако овој поглед е многу интересно за мене, Јас не верувам во себе. Како и да е, Имам навика да се направи ред работни места, кога станува збор за зборува за нашиот Господ. Понекогаш и јас сум нервозен, понекогаш и јас не сум, но важно е да се зборува. Нека се знае она што го верувам. Храброст прави нешто и покрај тоа што се плашат. Да бидат целосно искрен, на крајот овој човек ме натера да изгледа прилично глупаво. Се изгуби многу, Го заборавив многу од информациите што ги имам во задниот дел на главата, и отиде сосема празно. Се чувствував глупаво и јас сум сигурен дека изгледал глупави. Сепак, Го направив мојот најдобар и тој точно знае што верувам дека покрај мене да се биде во можност да се направи голем случај за тоа. Ова, верувам, е дел од се биде христијанин; прогонството. Се чувствував малтретирани и rediculous, но ако дојде можност повторно да се зборува за Бог, јас ќе го направи тоа сите одново за доброто на кралствата, но ќе биде подготвен следниот пат без сомнение lol… се надевам. Тоа е за сите живи за Бога, и во Христа, можеме да видиме дека во кои живеат за Бога ќе бидат прогонувани и harrased. Важно е да застане за Бог. Јас imagin Бог сака да се види како исплашено мало момче attemt да се зборува за Бога во конфронтирачка ситуација, потоа да се види голема theologan затвори секој во својот пат. Се прашувам што Исус ги погледна како на другите, кога тој беше на крстот. Мислам глупаво би се вклопуваат во право, затоа што тој тврдел дека е Бог, а други виде дека тој дури и можев да си помогне од крстот. Тој ја погледна глупаво да другите како што јас погледна глупаво да другите во мојот разговор со Captian, но се прашувам што мисли татко на Исус на крстот… горди претпоставувам.

   Матеј 10:28
   “Немојте да се affraid од оние што го убиваат телото, но не можат да ја убијат душата. Наместо да се affraid на оној кој може да ги погуби и душата и телото во пеколот.”

   • AleishaОдговори

    Здраво овој коментар навистина им служеше на мене тука во декември 2014. Јас само прашав Бог да ми прости и да ми помогне да не го негираат и ако некогаш треба да докаже дека е LLord Не ми е гајле колку глупаво гледам додека татко ми е горд, ТЕ САКАМ ИСУС.

 3. JacobPОдговори

  Ви благодарам многу за овој пост! Тоа беше многу охрабрувачки и подигнување. Уживав во увид од коментари премногу! Господ да ве благослови сите! Пофалба Христос Кралот на кралевите Господарот на Господарите! <3 Јас искрено се бори партиционираш. A lot of times I feel like I'm too bad I won't get any better and I don't really believe with all my heart all my soul and all my mind. I get upset cause I don't put him first a lot. If I did I wouldn't give in to lust. Знам дека го сакам сепак. Благодарен сум! Знам дека ме сака! Знам дека тој простува дури и моите гревови. I don't understand why. I'm very shy and fearful. It's very hard to talk and show that I'm proud of believing in God I already feel like I'm gonna be ridiculed or they won't care to hear or talk about God. Понекогаш мислам дека затоа што се срамат. I'm not ashamed of Christ. I'm ashamed that I don't have all the answers and I can't explain all the details that I don't know enough. And I'm ashamed I'm not going to represent Christ well. Па јас се плашам и да добијат тивка. I'm sorry I'm making such a long comment. But I guess I'm just saying I needed the encouragement! That I'm not alone! Христос простува! I honestly think I am a bad Christian and sometimes doubt I'm saved. А многу во последно време зашто јас сум бил со користење на дрога и се копнее многу работи и се чувствувам како да сум паднал. Like because I'm using drugs again and lusting even tho I want to stop truly, does that mean I'm not saved anymore?

 4. РитаОдговори

  Не можев да се запре солзите кога го прочитате она што е напишано, бидејќи јас би можел да добие Исус без тоа и да значи ИВЗ навистина жал оти јас го сакам Исус и верувам truely во Исус и Бог и никогаш повеќе нема да го одбие или да се срами во секој случај. Никогаш не сум се срамел од Исус е само дека многу луѓе да ме изгледаат глупаво кога зборувам за мојот веруваме во Бог и да направи да се чувствувам ИВЗ dum или нешто и кои го прават мене не сака да зборува за мојот веруваме во Исус. Тоа е во ред јас никогаш нема да го направи тоа повторно му се молев на Бога и Исуса за forgivness и од сега ќе се промени и сум навикнат сум да го негираат во секој случај. Те сакам Исус и Бог ви се заблагодарам за ИВЗ христијанин и ИВЗ толку горди. Ви благодариме Flaco и jacobp она што го напиша и го допре моето срце длабоко. Рита

 5. Latoyah ОстинОдговори

  @JacobP: Не сум сигурен дали некој друг одговори на вашето прашање крај таму или не,. Сепак, Се чувствував доведе да се одговори: прави дрога, копнее, гордост, итн се навики кои доаѓаат од нашата грешна природа. Тие се гревови и гревовите, едноставно да се стави, е нешто што нè одвојува од Бога. Кога Исус умре на крстот, Тој спаси нашите души. Џон 3:16 збор за мојот дух!. така, ќе се спасиш Јаков. Сепак, работата не е направено B / C сега ние мора да ги поканат на Светиот Дух ни се повторно раѓање –како Исус им рекол на Никодим, ние мора да се роди повторно. Римјаните 12:2 ни кажува да не се прилагодувате со овој свет, но да се трансформира преку обновувањето на нашите умови. и Галатјаните 5:16 вели дека ако ние се придржуваат во Духот, ние не треба да ги исполнува похотта на телото. така, Јаков, ние сме спасени; сепак, ние сега треба да им овозможи на Бог да ги промениме нашите стари грешни навики, желби, и начинот на размислување преку Својот Дух– преку Неговото Слово. Ние сме осветени, очисти, и да се измие од страна на Христос (на живиот збор)- врска со Ефешаните 5:25-26. Поуката од оваа приказна е JacobP: Да, ќе се спасиш. И Исус ве сака длабоко. Сепак, гревот во вашиот живот / нашите животи да нè раздели од Него во тие области. Ние мора да им овозможи на Неговото Слово да ја обновиме нашата умови секојдневно и да ни се трансформира во Неговиот лик. Ние сакаме да бидеме Христови следбеници, не само со збор и дело–од нашите срца. Може ли Бог јасно ќе видите гладните и жедните за правда –дали ние навистина го сакате? …Јас навистина се надевам дека ова ви помага еден од моите браќа, или сестри,.

 6. КериОдговори

  драги мои во Христа,
  Јас се молам работите се одвиваат добро за сите вас,. Тоа ме носи радост да се види многу изразат тешкотиите на животот и дневните борби за да се надминат. Исто така сум среќен да се види други охрабри со Светото Писмо и љубов да им помогне на оние кои се борат. Јас мислев на неколку точки може да се користат, а во групата на можеби помогне на несигурност сите ние ги делиме. Погледни го овој начин: сите ние имаме систем на верување во сите нас. Да го изразат она што е навистина “во вас” Потребна е храброст, но кога станува збор за луѓе кои за клевета “она што ни прави уникатна”, не е навистина вашиот проблем. Не плашете се да се каже дека вашиот говор навредува Бога сакам. Чувајте го на едноставен. Ние не можат да бидат како Павле, но можеме да бидеме како Ендрју. Сум го нашол изворот на љубовта, Исус. Сум го нашол она што ме прави да има мир: Исус! Можеби кога другите ќе го гледаат во мир и не учествуваат во “озборувања” ќе се промени дури едно лице. Запомни дека пофалби ние навистина го бараат е Исус, не Ман> Продолжи со борба, тоа никогаш не добива полесно. Ај сите нас да одиме заедно , борбата на добра борба. За да се Бог да биде слава!

 7. КејтиОдговори

  @latoyah Остин она што го напиша е многу точно! Бог ни го сакам и ние сме спасени. @jacobp Но, ние прво мора да се исповедаме со устата нашите гревови на Христос (тоа се прави преку покајание) а потоа се претвори од злите нашите патишта (Езекиел 14:6). Промените не се случи преку ноќ и покајание дневно / постојано ,но кога ќе ги отвориме нашите срца и да се достапни за Бог да ни се промени тој ќе. Јас се молам дека Господ ќе ви се исполнат право, каде што се наоѓаат во оваа прошетка и дека ќе почне да го мрази гревот, како што Христос го прави тоа. Изјавувам смелост над вас, кои кога тестот за одбрана на Христос ќе дојде околу повторно ќе бидат овластени со Својот дух да зборува смело! И помогне на другите околу вас да дојде да се знае Христос (може да се однесува на оние кои биле, каде што беа). Бог е стратешки Бога и тој не прави грешки, каде што работите одат наопаку е кога мислиме дека сме Божји и да се обиде да ги направиме нашите сопствени одлуки / избор во животот. Се надевам дека ќе го гледаат ова и се во подобра место сега. Исто така, се чита Библијата, Бог ни даде инструкции за тоа како да се живее Новиот Завет (сè по Матеј) е одлично место да се започне; нека потоне и да добијат разбирање пред да се пресели на следната работа.

 8. JaniceMNewtonОдговори

  Морам да побара Исус да ми прости , јас го отфрлив во повеќе погледи, отколку еден од незнаење, чувствувајќи се недостоен за прошка кога тоа не е за тоа колку добро сум, но крвта, која Исус ја пролеал беше повеќе од доволно.

 9. TimmieОдговори

  Ви благодариме за овој. Јас сум секогаш во потрага по нови начини да се одречат од Бога и овој напис е голема помош во мене обезбедува со нови богохулни опции. Целото “Бог е само уште еден смешен мит роден од бронзеното време општеството кои немаат поим за тоа како всушност функционира универзумот.” говорот добива стари по некое време. За време ми се измешани со “Не постои доказ надвор од библиски текстови за историското постоење на Исус Христос и покрај извонредната работа на Римската империја го правеше на водење на евиденција.” и “Никој нема да се врати во градот тие се родени во за пописот и да ги плаќаат своите даноци. Римјаните би сакал да знам каде што луѓето живеат сега и сакав даночните приходи има. Патувањето до Витлеем е литературен уред развиен по Всушност, така што Исус’ раѓање сајт наредени со претходната пророштва. исто така,, Римјаните немаат евиденција за секој таков попис или оданочување.” говори, но дури и оние кои се уморни после неколку десетици пати од нив се повторуваат на луѓето кои не можат да се пречи да размислуваат за себе за десет секунди. Значи уште еднаш, Ви благодарам за мене обезбедува со нови и инвентивни начини да се негира постоењето на невидливи небото тато. Јас целосно го ценат!

 10. LamarHayesОдговори

  Timmie : “Патувањето до Витлеем е литературен уред развиен по фактот” … навистина ? Вие навистина верувам дека ова ? Само едно прашање, 4 зборови … “што ако ти си во ред”.

 11. Емили ООдговори

  што ако некој кој е христијанин целиот живот, биле крстени, види чуда се случуваат, и многу повеќе потоа кажете лага за да некого со изговарање “Јас не би рекол јас сум христијанин, но јас верувам во повисока сила”.. Бог ќе им прости?? ако тие навистина се чувствувам ужасно во врска со тоа и да се покае?

  • ШонОдговори

   Да, тој ќе. Бог знае нашите слабости. Тоа лице само треба да стане без трошка срам на Евангелието. Бог гледа за постојан раст, не инстант совршенство.

 12. спомнувањето: 6 на 3.14 – Последната Тоалетна хартија тек

 13. МаршаОдговори

  Јас бев христијански и мојот ум се до местото каде почнав да мислам дека во ред на Бога и помислив дека е тој што ми испраќа до тој ќе и тој ќе смета дека нема да престане, па јас мислев дека е од него да се истакне ја прифатив да одиме таму и закани Бог го уништи бизнисот и себе, а потоа закорави срцето на Бог и левата вера. Thenot Бог да ме надвор од семејството и Исус рече преку министерот одвоеност од Бог сега и во вечноста. Сакам да ги добијат назад како господар на животот, но тие не се подготвени да ме земе назад. помош ве молам

 14. RickyleeОдговори

  Јас, Исус Христос; Јас сум библиски верник, Признавам Тој е Цар над царевите и Господар над господарите!

 15. JaketaFennerОдговори

  Здраво дами! Исус е Господ! Исус се претвори мојот живот околу, Јас веќе не сум masturbater, машина(самоповредување), силеџија, hater, и се што сакав од себе. Таа ги зема многу за некои луѓе да се каже за тоа што го реков, За среќа, За мене тоа не затоа што Бог ми прости од овие гревови и не се срамам да кажам на никого, бидејќи тоа не се ништо за да го кажам и јас не сакам моите тајни да биде камен на сопнување за некој. Јас би сакал за луѓето да продолжат со Господ, без оглед на она што е потребно и да побарам да те избави од било гревови и дека ќе стане волјата на Господ! Ти благодарам, Бог за вашиот милост и благодат! оваа тема (3 начини да се одречат од Бога) беше многу корисна, бидејќи јас барав горе на Google на “како можам да го признае Исус повеќе” затоа што сакам луѓето да знаат дека Исус е Господ над сè и сакам да се направи повеќе и повеќе за Господа, и ова е еден од најдобрите начини. Јас не се срамам од Господа и јас ќе му служи за одмор или мојот живот се додека не се врати назад во прав. Имаат голем ден и се надевам дека овој напис ви помага некој таму! Постои моќ во името на Исус, Ти благодарам Господе!

 16. NormanBerryОдговори

  Во одговор на Јаков. Јас само сакам да кажам и јас не го имаат напишано Светото Писмо на располагање за мене во овој момент. Но, се чини како да се растргнати помеѓу Светиот Дух и работите од овој свет. Јас не сум подигање на вас ова е само она што е смртни суштества на создавање на сите богови искуство. Постои премин на Писмото каде што еден човек да побара Исус од она што тој треба да направите за да се спаси и Исус му рекол да “одрече од себе, преземе својата крстот , и ме следат.” брат, која е висока! Јас знам некаде во книгата на Марк Исус исто така, рече “дека ако не се преземе својата крстот и следи ме дека не се достојни за мене”. Се чувствувам како тоа да го направам? Во мојот смртен природата јас не. Како што го научиле од Светото Писмо и да имаат појасна слика за љубовта на Бога и жртвата Тој го направи во создавањето нас, а потоа ни овозможува слобода на избор на него и на неговите или неизбор на, а потоа морале неговиот син, кој живеел смртен живот со нас за искупи за да го натера мачени до смрт, бидејќи на тие времиња, кога ние не ги следат Божјите, тогаш верувам дека тоа е достоен за тоа за мене да го следат она што Тој заповедал. Бидејќи јас ги презеле ги инструкциите од Исус и применува тоа да мојот секојдневен живот јас веќе не се чувствуваат жртва на овој свет и живот. Чувствувам дека имам цел во живот и дека јас сум важен дел од овој живот и покрај тоа може да изгледа мал. Бог ме благослови мене со учење и јас би сакал да му каже на интелектуалци кои науката докажува божествена Создателот. Ова Создателот не е ограничена само на ограничувањата на смртно тело, како што се, ниту е самото создавање Бог. Ајде да ги разгледаме во Ајнштајн. За жал, тој не може да се замисли дека божественото битие може да се создаде се што постои, уште Ајнштајн наоди покажаа дека целата материја е направен од енергија. Енергија не е супстанција, но тоа е сила. Па, како тогаш може да биде уникатно да се формира во сила супстанции и некои од овие супстанции стане жив создавање. Постои доказ дека постои Бог на универзумот и ние не сме сами остави да страда и да умре во суетна слава. Бог има големи очекувања од нас. Овој живот е тест и ние мора да го помине тестот со инструкциите Тој ни ги дал.

 17. ЈулијаОдговори

  Леле ова е толку убава јас навистина ми се допаѓа тоа што го сакам тоа ви благодарам многу за оваа Словото Божјо благодарам

 18. МетјуОдговори

  Ви благодариме браќа и сестри за овој пост. Кога и да сум прогонуван / злоупотребени(ова почна да се случува детство па натаму) Јас се замразиме името Исус. Па дури и по се роди повторно , Јас сум во Него негирање или преку еден од трите спомнати во постовите. Дури и по признанието, во моето срце постои омраза кон името на Исус, иако сакам да го следат и да го сакам. Јас се борам. Тоа е причината зошто почнав во потрага за тоа како да се признае името на Исус или како да се излезе од Него негирајќи. Го видов овој блог во веб-сајт. Ви благодариме за споделување. Дали може да се молам ми да се врати мојата прва љубов кон Исус Христос и останувам во Неговата љубов, дури и низ телото, дух, душа и емоции, така што нема да го остават до мојата смрт или Неговото второ доаѓање ?

 19. МекОдговори

  Мислам дека Бог е многу повеќе заинтересирани ако ние сме љубовен да нашиот сосед од она speechs правиме. Жената инструментална во моето обраќање беше исклучително љубов и таа секогаш ќе даде кредит на Бога, но таа би секогаш само се дискутира за тоа како нешто што таа редовно се базира на. НО, големите Influencer беше како љубов таа беше. Во мојот поранешен живот како агностик, зборовите луѓе имаше во суштина нема влијание врз мене. Тоа беше своите постапки. Како со љубов тие беа, како внимателна, како прифаќање. Носам крст на навистина краток синџир. (смешна приказна. Порачувам на подолг синџир во пошта, така што мојот крст ќе бидат скриени, така што јас не би се "навреди". Крстот кои пристигнале во пошта "по грешка" беше пократок од она што јас би имале од порано! Доби порака Господ!) Па јас се носи тој краток ланец и секој може да се види крст ми цело време. Но, големото прашање е сега, Јас сум љубов. Можам да ги третираат сите како сакана дете на Бога? Ние негираат Исус од неа гладните, на затвореникот, бездомниците. Исус и рече: чистење на внатрешноста на чашата, а остатокот ќе се грижи ако самата. Тој не сакал луѓето што долго се молат да изгледа посвет од тебе. Ако имаме Христовата љубов во нашите срца и изведување на љубовен дела, ние сме прогласување Исус

 20. МекОдговори

  Во однос на Џејкобс и ние се уште се простени? Библијата е полна со приказни за прошка. Погледни Давид кој згрешил и згрешија и згрешија. Погледни Петар кој се откажал од Христа 3 пати и беше на чело на Црквата. Сега сте дете на Бога. Дали добар родител откаже од своето дете само затоа што се непослушен? Се разбира не. Ова е вашето дете. Колку повеќе нашиот Небесен Отец. Тоа не беше злодела Исус бил против толку многу како ароганција. Мислам на фарисејот молејќи, Господ ви се заблагодарам за тоа што не ме прави смирен како овој грешен собирач на данок. Тој не бил спасен. Но смирен даночник кој го победи градите, Исус лесно прости. Во мојот молитвен живот, Доживувам дека Бог нè љуби со големо мнозинство. Дека тој има тенденција да се фокусираат на она што го направи тоа право, а не во ред. Дека е многу смирен (ние не треба да биде изненаден. Тој избра да се роди во јасли и живее живот на сиромаштија). Тоа е речиси како тој е толку благодарен кога избравме да поминат извесно време со него во молитва и да бараат неговата волја. Тој е свесен дека ние сме слободни да не го бараат. Значи, кога ние искрено Го бараат тој е благодарен и ги цени нашите напори. Многу пати сме се оние кои им помогнам на Бог настрана, бидејќи мислиме дека никој не може да ни го сакам тоа многу. Прости ни дека многу. Но, тој не е девојче за пасивното Бог. Сите работници се плаќа иста без разлика дали тие работеле цел ден или само во последниот час. Тој е секогаш подготвен да ви раскошен со својата љубов, ако само ќе го споделите.

 21. Карла ЧарлсОдговори

  Знаејќи дека сум погрешил е недолично однесување. Апостолите ни даде надеж, преку Христос. Јас секогаш воодушевен во pecuilar.

 22. NixarОдговори

  Планирав да го делат тоа на моите колеги членови на тимот на обожување како поттик за нашата посветеност пред нашата пракса.
  Но, јас се чувствува виновен за овие работи. Мислам, се уште постои нешто што треба да се покае за– а тоа е мојата реакција Него крило незабележливо понекогаш.
  Татко молам да ми прости за овој грев и ме доведе до вашиот патот на правдата. Амин!.

 23. ЏоОдговори

  Она што секогаш се каже кога некој ќе почне да проповеда сите се христијани се будали & еден ден сите ние тоа ќе го сфати е само сон…
  Па ако вашите па право ( што јас не верувам дека се) Ја христијаните живееле & сакав она што ние веруваме .
  Од друга страна, ако она што ние христијаните веруваат дека е вистински
  (Што јас навистина верувам дека е Бог & Неговиот Син Исус е реално)
  Ние сите ќе видиме кога ќе дојде денот. Тој ден ќе да се верува, но тоа ќе биде премногу доцна за да. Јас остатокот мојот случај.
  Значи мислам за тоа.

 24. CatherinemeadowsОдговори

  Се чувствувам толку срам што сум одбиен бог причина јас се обвинуваме него за мојот мома за смрт и im срами да зборува со никого и im исплашени тие ќе се aruge со мене или моите зборови нема да излезе во право, но јас сакам мојот брат Исус chirst и мојот небесен татко и јас верувам дека бог го испратил својот син да умре на крстот за нашите гревови и јас верувам во него im спаси и јас се крстил и јас верувам во својот збор, но јас го стави на прво место ми треба помош за да се добие на мојот scaredness и affarid и срамежливост yall може да ми помогне и да ви се заблагодарам толку многу за тоа ми треба татко Ако некогаш добие пред да излезе од моите постапки жал ми е татко pls ми прости вас и името на Исус, амин љубов

  • РобертОдговори

   Се надеваат дека ова им помага на Catherinemeadows
   Не сум ви заповедал;? Бидете силни и храбри; не се плаши, ниту пак се уплашат, зашто Господ, твојот Бог, е со вас каде и да одите. " (види Библијата, Џошуа 1:9)

   денес, Господ вели за вас, "Да се ​​биде храбар!"

   "А тој рече:, "О човек длабоко сакана, не плаши се! Мир на тебе; Биди силен, Да, Биди силен!"Значи, кога тој зборуваше за мене беше зајакнат, и рече:, "Да, мојот Господ зборува, зашто ме зајакна "." (види Библијата, Даниел 10:19)

   Се вознемирува вашето срце? Бидете храбри…вашиот Бог е тука!

   Оној кој ни дава мир ја дава на нас целосно.
   Оние кои ги задржат своите очи фиксна на Бог и да си одат за неговиот бизнис може да се увери дека тој ќе се грижи за нивно.
   Тој е Оној кој се квалификува оние кои Тој ги повикува.
   Тој е Оној кој прави правда.
   Тој е Оној кој обезбедува.

   Оној кој ви кажува да се биде храбар е посилно од она што си го обесхрабрат.

   Библијата вели повторно, "Но сега, Така вели Господ , Кој те создал, А Јаков, И кој ќе се формира, Израиле: "Не се плашиме, зашто Јас те откупив; Јас те повикав по име; Ти си мој ти си моја. Кога ќе помине низ водите, Ќе бидам со тебе; И преку реките, тие нема да ви претекување. Кога ќе одат преку оган, вие не треба да се изгорени, Ниту, пак, ќе пламенот ќе се пече "." (Исаија 43:1-2)

   бидете храбри, Кетрин. Оние околу вас може да не знаете, но Бог ќе се нарекува со своето име ...! Вие сте Неговото. Тој е со вас, дури и преку оган на судењето. Со Него од ваша страна, никогаш нема да биде сам. Бидете храбри!

   Овој сајт ми помага Чудо секој ден Jesus.net

 25. Тина OlafusiОдговори

  Фала многу господине, тоа навистина ме прави да се знае каде сум во Господа, кои треба да продолжи да работи за моето спасение.

 26. мајОдговори

  Помогни ми те молам, Само што негирав Исус, Бог ме исцели кога бев 10 години, ме избрка од проституција, ме извади од јамата неколку пати, има големи ветувања во мојот живот и јас само го негирав, мој колега не прашав дали е точно она што тие го кажуваа, дека сега бев евангелска, Се срамав што ме исмеваа за моето минато и јас го негирав Исус и сега се чувствувам лошо. :(

 27. РоналдОдговори

  Знам дека го негирам Бог на многу начини,бидејќи го прочитав овој напис треба да направам,нешто како што треба

 28. Јосиф СабититиОдговори

  Многу охрабрен. Подготвувам порака за 3 начини на негирање на Бога и ја најдов вашата веб-страница многу корисна и снаодлива.

 29. ТрејсиОдговори

  Понекогаш мислам дека целата Божја работа беше само начин да нè направи да се чувствуваме подобро затоа што длабоко знаеме дека умираме и ги немаме за вечноста. Ме прави ужасно депресивно. Но, луѓето што умреле изгледа дека ги снема засекогаш и се чини дека исполнувањето на желбата сакаат да ги видат повторно. Lifeивотот изгледа бесмислен и многумина веруваат во тоа. Неколку денови верувам, некои се периоди на очај. Читам и учам многу. Дали сум предодреден во пекол или каква е реалноста?