3 Mënyrat për të mohuar Perëndinë

A keni mohuar Zotin e Universit? Beso ose jo, kjo është një pyetje e rëndësishme për të gjithë ne për të menduar për. Është e qartë në Shkrime se jeta e përjetshme është dhënë lirisht për ata që besojnë Perëndinë dhe besojnë lajmin e tij të mirë, dhe vetëm gjykimi është kryer mbi ata që e mohojnë Atë. Por ka më shumë se një mënyrë për të mohuar Perëndinë. Këtu janë tre që kam gjetur në Dhjatën e Re.

1. Mohuar se Jezusi është që ai tha se ishte
“Kush është gënjeshtari, veçse ai që mohon se Jezus është Krishti? Ky është antikrishti, ai, që mohon Atin dhe Birin. Kushdo që mohon Birin, ka edhe Atin. Kushdo që njeh Birin, ka edhe Atin.”

1 nevojtore 2:22-23

Ka shumë njerëz në botën tonë të sotme të cilët mendojnë për veten e tyre si njerëz frymëror apo edhe fetare. Ata besojnë se Zoti ekziston, dhe ata përpiqen ta adhurojnë në mënyrën e vet. Ndoshta ata edhe shohin Jezusin si një mësues të madh ose një profet nga Perëndia. Por në qoftë se ata nuk besojnë se Jezusi është që ai tha se është, ata po mohojnë Atë.

Duke parë Jezusin thjesht si një mësues të madh morali është ende duke hedhur poshtë Atë dhe për këtë arsye duke hedhur poshtë Perëndinë. Perëndia e drejton vëmendjen tonë në Jezusin si Shpëtimtarin e botës dhe Ai nuk na ofron ndonjë rrugë alternative (nevojtore 14:6, Aktet 4:12).

Pra, duke hedhur poshtë Jezusi është hedhur poshtë Perëndinë. por, si Gjoni 1:12 thotë, "Të gjithë atyre që e pranuan, atyre që besojnë në emrin e tij, ai u dha pushtetin të bëhen bij të Perëndisë.” Çdokush mund të jetë një fëmijë i Perëndisë, në qoftë se ata do të besojnë në Jezusin.

2. Jo pranuar Jezusin para të tjerëve
“Pra, kushdo që do të më rrëfenjë përpara njerëzve, edhe unë do ta rrëfejë përpara Atit tim që është në qiej, Por ai që do të më mohojë përpara njerëzve, Edhe unë do ta mohoj përpara Atit tim që është në qiej.”

Matthew 10:32-33

Pra, ndoshta ne do të rrëfej se Jezusi është Zot në zemrat tona. Por, ne ende mund të mohojnë Atë duke qenë turp prej Tij para të tjerëve. tani, ne kemi qenë të gjithë të ngadalshëm për të pranuar besimin tonë para të tjerëve. Ne jetojmë në një kulturë që është gjithnjë e më armiqësor ndaj fesë dhe konkretisht krishterimit. Të krishterët janë të pikturuar si morons që besojnë në të trashë, i dëmshëm, dhe tregime fanatikë zanash. Kjo ndonjëherë mund të na çojnë në zbrapsem, dhe refuzojnë të pranojnë Jezusin përpara se ata të cilët ne mendojmë se do të na tallur me.

Kjo është tragjike. Kjo e bën Jezusi duken të vogla dhe kjo është një mohim i çdo gjëje që Ai është. Por të paralajmëruar, në qoftë se ne vendosim për të mohuar Jezusin përpara njerëzve, Ai gjithashtu do të na mohoj përpara Atit. Dhe kur ne qëndrojmë në praninë e Perëndisë, nëse Jezusi thotë, "Ai është me mua,” ne nuk jemi duke marrë në. Reagimi i duhur ndaj Krishtit nuk është turp ose frikë, por guxim dhe një padurim për të ndarë atë para të tjerëve.

3. hipokrizi
“Ata pohojnë se njohin Perëndinë,, por ata mohojnë atë me veprat e tyre.”

Titus 1:16

Pra, ndoshta në këtë pikë ju ndjeni sikur ju jeni duke bërë mjaft të mirë. Ju rrëfej Jezusin si Krishti, dhe ju jeni krenar të them se ju jeni një i krishterë. pyetja ime tjetër për ju është, "Çfarë do të thotë jetën tuaj?” Është e mundur për ne që të lëshojnë britma nga maja e kulmit "Jezusi është Zot dhe unë jam dishepulli i tij!” por kanë jetën të tilla çrregullt se fjalët tona janë të mbytur.

në Titit 1, Pali flet për mësuesit e rremë duke mohuar Perëndinë me anë të veprave të tyre. Por secili prej nesh mund të jetojnë në një mënyrë që bie ndesh me atë që ne themi. Besimi në Jezusin gjithmonë do të ndryshojë mënyrën se si jetojmë. Pra, nëse jeta juaj duket si asgjë nuk ka ndryshuar, diçka nuk është e drejtë. epshi jonë është një mohim i plan të mirë të Perëndisë për dëshirën seksuale. Krenaria jonë është një mohim i vend të Perëndisë, si qendër të të gjitha gjërave. Të gjitha të mosbindjes sonë është një mohim i rolit të Perëndisë si Zot të drejtë të të gjithë krijimit.

Ju fjalë mund të njohin Jezusin, por veprat e tua mohojnë Atë? A jeni duke i dashur të tjerët (nevojtore 15)? A jeni duke iu bindur Atij (nevojtore 14:15)? A jeni duke sjellë fryt (Galatasve 5:22-23)? A jeni duke i dhënë sakrifikuese veten dhe burimet tuaja për të tjerët (2 Corinthians 8:1-5)? A jeni duke kërkuar Zotin në Fjalën e Tij?

Shumë prej nesh do të shikojmë në këto pika dhe të shohim disa nga vetja në një ose të gjitha prej tyre. Nëse ju bëni të ndihen të turpëruar për shkak të mënyrave që ju keni mohuar Atë, është lajm i mirë. Edhe mohimi i Perëndisë u paguar në kryq nga Jezusi, si ne e shohim në mënyrë të qartë me Pjetrin. Nëse ju të kthehet nga ajo mëkati i mohimit, dhe për të marrë Jezusin me anë të besimit, se mëkati do t'i falet.

Mbani besuar Krishti fam.

AKSIONET

37 comments

 1. Thomas Stewartpërgjigje

  Post Wonderful! Ajo patjetër u zhvendos mua për të reflektuar mbi veprimet e mia. devijim i vogël…ajeti i referohet në Titit duhet të jetë 1:16, nuk 2:16. Perëndia të vazhdojë të përdorë të fuqishëm njeri i Perëndisë!

 2. mysafirpërgjigje

  Unë me të vërtetë besoj se Jezusi është Biri i Perëndisë dërguar në këtë tokë të shpengosh çdo njëri që është i humbur. Por që u tha, Unë jam lloj i një person i trembur përreth njerëzve të tjerë, dhe unë të marrë i vështirë në raste sociale, që nuk përfshijnë biseda rreth Jezusit dhe Ungjilli, lëre bisedat që përfshijnë folur për Jezusin, sepse unë mendoj se kam frikë nga pasojat. Si mund ta kapërcyer këtë frikë? Disa vargje që do të ndihmojë?

  • i dobëtpërgjigje

   Unë me të vërtetë e kuptoj se çfarë do të thotë kur është fjala për ato raste kur bisedat duket të kthehet anti krishterë ose fetar, sepse unë priren për të marrë atë një shumë të qenit në ushtri. Në fakt vetëm ditë të tjera që ndodhi… Një kapiten foli me mua në lidhje me Aliens krijuar njerëzit në tokë dhe besimin e tij rreth tyre. Nëse you'r nuk e njohin me këtë pikëpamje ajo vjen në History Channel a lot (Aliens e lashtë). Edhe pse kjo pikëpamje është shumë interesante për mua, Unë nuk besoj atë vetë. dosido, Unë synoj që të bëj punë ok, kur vjen puna për të folur për Zotin tonë. Ndonjëherë unë jam nervoz, nganjëherë unë nuk jam, por gjëja e rëndësishme është që të flasin. Le të dihet se çfarë ju besoni. Kurajo është duke bërë diçka, edhe pse ne jemi të frikësuar. Për të qenë krejtësisht i sinqertë, në fund të fundit ky djalë më bëri të duken goxha të trashë. Unë ia zunë frymën shumë, Kam harruar një shumë informacion kam në pjesën e prapme të kokës, dhe shkoi krejtësisht bosh. Ndjeva budalla dhe unë jam i sigurt se kam shikuar budalla. megjithatë, Kam bërë më të mirën dhe ai e di saktësisht se çfarë unë besoj se pavarësisht se me të qenit në gjendje për të bërë një rast të madh për të. Kjo besoj se është pjesë e të qënit një i krishterë; persekutim. Ndjeva ngacmuar dhe qesharake, por në qoftë se shansi erdhën përsëri për të folur në lidhje me Perëndinë unë do të bëjë atë përsëri të gjithë për hir Kingdoms, por unë do të jetë hera e gatshme tjetër pa dyshim lol… shpresë. Kjo është e gjitha në lidhje me të gjallë për Perëndinë, dhe në Krishtin ne shohim se në të gjallë për Perëndinë do të persekutohen dhe harrased. Gjëja e rëndësishme është që të ngriteni për Perëndinë. I Imagin Perëndia i do për të parë një frikësuar pak attemt boy për të folur për Perëndinë në një situatë konfrontuese, pastaj të shohim një theologan madh mbyllur secili në rrugën e tij. Pyes veten se çfarë Jezusi dukej si për të tjerët, kur ai ishte në kryq. Unë mendoj se budalla do të përshtaten të drejtë, sepse ai shpalli se ishte Perëndia, por të tjerët e panë se ai madje nuk do të mund të ndihmojnë veten off kryq. Ai dukej budalla të tjerëve ashtu siç e kishte shikuar budalla të tjerëve në sjelljen time me Captian, por unë pyes veten se çfarë Ati mendoi e Jezusit në kryq… krenar Unë supozoj.

   Matthew 10:28
   “Mos kini frike nga ata që vrasin trupin, por nuk mund të vrasin shpirtin. Në vend të frike nga ai që mund t'ua humbë shpirtin dhe trupin në Gehena.”

   • Aleishapërgjigje

    Hi Ky koment shërbente me të vërtetë për mua këtu në dhjetor të 2014. Unë vetëm kërkova Perëndisë të më falësh dhe të më ndihmonte të mos e mohojnë Atë dhe në qoftë se unë ndonjëherë të duhet të provojë se ai është LLord unë nuk e kujdesit se sa budalla dukem sa kohë që Ati im është krenar, I LOVE YOU Jezus.

 3. JacobPpërgjigje

  Ju faleminderit shumë për këtë post! Ajo ishte shumë inkurajuese dhe uplifting. I gëzuar njohuri nga komentet shumë! Perëndia ju bekoftë të gjithë! Falënderimi Krishti Mbreti i Mbretërve Zotit të Zotërve! <3 Sinqerisht unë kam qenë duke luftuar japë. A lot of times I feel like I'm too bad I won't get any better and I don't really believe with all my heart all my soul and all my mind. I get upset cause I don't put him first a lot. If I did I wouldn't give in to lust. Unë e di unë e dua atë tho. jam mirenjohes! Unë e di se ai më do! Unë e di se ai fal edhe mëkatet e mia. I don't understand why. I'm very shy and fearful. It's very hard to talk and show that I'm proud of believing in God I already feel like I'm gonna be ridiculed or they won't care to hear or talk about God. Ndonjëherë unë mendoj, sepse kam marrë turp. I'm not ashamed of Christ. I'm ashamed that I don't have all the answers and I can't explain all the details that I don't know enough. And I'm ashamed I'm not going to represent Christ well. Kështu që unë të marrë frikësuar dhe për të marrë të qetë. I'm sorry I'm making such a long comment. But I guess I'm just saying I needed the encouragement! That I'm not alone! Krishti fal! I honestly think I am a bad Christian and sometimes doubt I'm saved. Një shumë kohët e fundit shkaku Unë kam qenë duke përdorur drogë dhe janë lusting një shumë dhe unë të ndjehen si unë kam rënë. Like because I'm using drugs again and lusting even tho I want to stop truly, does that mean I'm not saved anymore?

 4. Ritapërgjigje

  I couldnt të ndaluar lotët e mia kur kam lexuar whats e shkruar, sepse unë mund të ketë mohuar Jezusin pa kuptim atë dhe iam vërtetë keq Cuz I dua Jezusin dhe unë besoj me të vërtetë në Jezusin dhe Zotit dhe Unë nuk do ta mohojë apo të turpërohet në anyway. Unë kurrë nuk kam qenë turp për Jezusin LOT vetëm të saj që i njerëzve të bëjë me duket budalla kur flas për belive im në Zot dhe të bëjnë të ndihem Dum iam ose diçka dhe që e bëjnë më nuk dëshirojnë të flasin për besoni në Jezusin tim. Thats gabuar unë nuk do të bëjë atë përsëri unë iu lut Perëndisë dhe Jezusit të gjeta dhe nga tani unë do të ndryshojë dhe i shprehi mohojnë atë në anyway. Unë dua që Jezusi dhe Zoti ju falënderoj për iam iam krishterë dhe aq krenar. Faleminderit Flaco dhe jacobp atë që ju të dy shkroi preku zemrën time thellë. Rita

 5. Latoyah Austinpërgjigje

  @JacobP: Unë nuk jam i sigurt nëse dikush tjetër iu përgjigj pyetjes tuaj e përfundimit atje apo jo. megjithatë, Ndjeva udhëhequr për t'u përgjigjur: duke bërë drogë, lusting, krenari, etj janë zakone që vijnë nga natyra jonë mëkatare. Ata janë mëkatet dhe sin, thjesht vënë, është çdo gjë që na ndan nga Perëndia. Kur Jezusi vdiq në kryq, Ai i shpëtoi shpirtrat tanë. nevojtore 3:16 vjen në frymën time. Kështu që, ju jeni të shpëtuar Jacob. megjithatë, puna nuk është bërë b / c tani ne duhet të ftojmë Frymën e Shenjtë për të ri-lindjes us –si Jezusi i tha Nikodemit, ne duhet të lindni përsëri. Romakëve 12:2 na tregon për të mos u konformoni me këtë botë, por transformohuni me anë të ripërtëritjes së mendjes sonë. dhe Galatasve 5:16 thotë se në qoftë se ne qëndrojmë në Frymë, Ne nuk do ta përmbushni dëshirat e mishit,. Kështu që, Jacob, jemi të shpëtuar; megjithatë, Ne tani duhet të lejojë Perëndia për të ndryshuar zakonet tona të vjetra mëkatare, dëshirat, dhe mendimit nëpërmjet frymës së tij– me anë të Fjalës së Tij. Ne jemi shenjtëruar, pastrohen, dhe i lau nga Krishti (Fjala e gjallë)- referencë për Efesianëve 5:25-26. Moral i tregimit është JacobP: po, ju jeni të shpëtuar. Dhe Jezusi ju do thellësisht. megjithatë, mëkati në jetën tuaj / jetët tona të na ndajë nga Ai në ato zona. Ne duhet të lejojmë Fjalën e Tij për të ripërtërirë mendjen tonë çdo ditë dhe të na transformojë në imazhin e Tij. Ne duam të jemi pasues të Krishtit, jo vetëm me anë të fjalës dhe me vepër–nga zemrat tona. Mund të Perëndia ju të shihni qartë uri dhe etje për drejtësi –bëjmë ne me të vërtetë duam Atë? …Unë me të vërtetë shpresoj se kjo ndihmon një nga vëllezërit apo motrat e mia.

 6. Kerrypërgjigje

  Miqtë e mi të dashur në Krishtin,
  Unë lutem gjërat janë duke shkuar mirë për të gjithë ju. Kjo sjell mua gëzim për të parë shumë të shprehur vështirësitë e jetës dhe lufton të përditshme për të kapërcyer. Unë jam gjithashtu i lumtur për të parë të tjerët të inkurajojnë me shkrimin e shenjtë dhe dashuri për të ndihmuar ata që luftojnë. Unë e kam menduar disa pika mund të përdorni, ndërsa në një grup për të ndoshta të ndihmuar pasigurinë ne të gjithë e ndajnë. Shikojeni atë në këtë mënyrë: ne të gjithë kemi një sistem besimi brenda të gjithë ne. Për të shprehur atë që është me të vërtetë “në ty” merr guximin por kur është fjala për njerëzit ju shpifje për “ajo që na bën të veçantë”, nuk është me të vërtetë problemi juaj. Mos kini frikë të thonë se fjalimi juaj ofendon Perëndia dua. Merre me buzeqeshje. Ne nuk mund të jetë si Pali, por ne mund të jetë si Andrew. Unë e kam gjetur burimin e dashurisë, Jezu. Unë e kam gjetur atë që më bën të kem paqe: Jezu! Ndoshta kur të tjerët ju shohin në paqe dhe nuk marrin pjesë në “thashetheme” do të ndryshojë edhe një person. Mos harroni se lavdërimi me të vërtetë kërkojmë është Jezusi ', jo mans> Keep up luftën, ajo nuk merr lehtë. Lejon të gjithë ne ecim së bashku , luftuar luftën e mirë. Perëndisë i qoftë lavdia!

 7. ngaspërgjigje

  Kjo me të vërtetë më ndihmoi sidomos hipokrizia si unë jam një hipokrit kështu që unë jam duke u përpjekur për të korrigjuar atë. Thanks a lot për këtë

 8. Katiepërgjigje

  @latoyah Austin ajo që keni shkruar është shumë e vërtetë! Perëndia na duan dhe ne jemi të shpëtuar. @jacobp Por ne duhet së pari të rrëfesh me gojën tonë mëkatet tona në Krishtin (kjo është bërë nëpërmjet pendimit) dhe pastaj të kthehet nga rrugët tona të këqija (Ezekieli 14:6). Ndryshimi nuk ndodh gjatë natës dhe pendimi është çdo ditë / vazhdimisht ,por kur ne hapim zemrat tona dhe të bëjë veten në dispozicion të Perëndisë që të na ndryshojë Ai do. Unë lutem që Zoti do të takohen të drejtë se ku je në këtë shëtitje dhe se ju do të fillojnë të urrejnë mëkatin siç bën Krishti. Unë deklaroj guxim mbi ju se kur testi i mbrojtur Krishti vjen rreth përsëri ju do të fuqizohet me anë të Frymës së Tij të flasë lirisht! Dhe për të ndihmuar të tjerët rreth jush për të ardhur për të dini Krishtin (ju mund të në lidhje me ata që kanë qenë aty ku keni qenë). Perëndia është një Perëndi strategjik dhe ai nuk do të bëjë gabime, ku gjërat shkojnë keq është kur ne mendojmë se janë të zot dhe të përpiqemi për të bërë vendime tonat / zgjedhje në jetë. Unë shpresoj që ju të shihni këtë dhe janë në një vend më të mirë tani. lexuar edhe Biblën, Perëndia na dha udhëzime se si të jetojnë Dhjata e Re (çdo gjë pas Matthew) është një vend i madh për të filluar; le të lavaman në dhe për të marrë kuptim para se të lëvizin për në gjë tjetër.

 9. JaniceMNewtonpërgjigje

  Unë duhet të pyesni Jezusin që të më falë , unë e kam refuzuar atë në mënyra më shumë se një nga injoranca, ndjenja padenjë për falje, kur ajo nuk është në lidhje me sa e mirë jam, por gjaku që derdhet Jezusi ishte më se e mjaftueshme.

 10. Timmiepërgjigje

  Thanks për këtë. Unë jam gjithmonë në kërkim të mënyrave të reja për të mohojnë Zotin dhe ky artikull ishte një ndihmë e madhe në sigurimin e mua me opsione të reja blasfemie. E gjitha “All-llahu është vetëm një mit qesharake lindur nga një shoqëri Epokës së Bronzit që nuk kishte asnjë ide se si universi në fakt funksionon.” Fjalimi merr vjetër pas një kohë. Për një kohë kam përzier atë me “Nuk ka asnjë dëshmi jashtë teksteve biblike për ekzistencën historike të Jezu Krishtit, pavarësisht punë të jashtëzakonshme Perandoria Romake bëri në mbajtjen e shënimeve.” dhe “Askush nuk ka për të shkuar përsëri në qytet kanë lindur në një regjistrim dhe për të paguar taksat e tyre. Romakët do të donte të dinte ku njerëzit jetonin tani dhe të kërkuar të ardhurave tatimore ka. Udhëtimi në Betlehem është një mjet letrar i zhvilluar pas faktit që Jezusi’ faqe lindjes rreshtuar me profeci të mëparshme. Gjithashtu, Romakët nuk kanë të dhëna të ndonjë regjistrim apo taksimit të tillë.” fjalime, por edhe ata të merrni të lodhur pas disa herë duzinë të përsëritur ato për njerëzit që nuk mund të shqetësuar për të menduar për veten e tyre për dhjetë sekonda. Pra edhe një herë, ju falënderoj për sigurimin e mua me mënyra të reja dhe krijuese për të mohuar ekzistencën e ju padukshme babë qielli. Unë e vlerësoj atë plotësisht!

 11. LamarHayespërgjigje

  Timmie : “Udhëtimi në Betlehem është një mjet letrar i zhvilluar pas faktit” … vërtet ? Ju me të vërtetë besoj se kjo ? Vetëm një pyetje, 4 fjalë … “çfarë nëse ju jeni të gabuar”.

 12. Emily Opërgjigje

  çfarë nëse dikush i cili ka qenë një i krishterë gjithë jetën e tyre, pagëzuar, mrekulli parë të ndodhë, dhe shumë më tepër pastaj tregoni një gënjeshtër për dikë duke thënë “Unë nuk do të thonë se unë jam i krishterë, por unë besoj në një fuqi më të lartë”.. Perëndia do t'i falë?? nëse ata me të vërtetë të ndjehen të tmerrshme në lidhje me të dhe të pendohen?

  • Seanpërgjigje

   Po ai do të. Perëndia i kupton dobësitë tona. Ky person ka nevojë vetëm për t'u bërë paturp e Ungjillit. Perëndia shikon për rritjen e qëndrueshme, jo përsosmëri çastit.

 13. Përmendja: 6 të 3.14 – The Last Toilet Paper Roll

 14. Marshapërgjigje

  Unë kam qenë i krishterë dhe mendja ime mori përsipër për të ku kam filluar të mendoj se gabim e Perëndisë dhe mendonin se ai ishte dërguar mua për të ai do të dhe ai do të mendonte nuk do të ndalet kështu që unë mendova se ishte nga ai në pikën e pranova duke shkuar atje dhe të kërcënuar Perëndia shkatërrojë biznesin dhe vetë dhe zemrën pastaj thekur kundër Perëndisë dhe besimin e majtë. Thenot Perëndia për mua nga familja Dhe Jezusi i tha përmes ndarjes ministër nga Perëndia tani dhe në përjetësi. Unë dua të të marrë ato përsëri si Zot të jetës, por ata nuk janë të gatshëm për të marrë më mbrapa. ndihmë ju lutem

 15. JaketaFennerpërgjigje

  Hi ladies! Jezusi është Zot! Jesus has turned my life around, I am no longer a masturbater, cutter(self-harm), bully, hater, and everything I disliked of myself. It takes a lot for some people to say about what I said, Fortunately, for me It didn’t because God have forgiven me of these sins and I am not ashamed to tell anyone because it didn’t take anything at all for me to say it and I don’t want my secrets to be a stumbling block to someone. I would like for people to continue with the Lord no matter what it takes and ask him to deliver you from any sins and that you will become the will of the Lord! Faleminderit, God for your mercy and grace! This topic (3 ways to deny God) was very helpful because I searched up on google onhow can I acknowledge Jesus morebecause I want people to know Jesus is Lord over everything and I want to do more and more for the Lord and this is one of the best ways. I am not ashamed of the Lord and I will serve him for the rest or my life until I turn back to dust. Have a great day and I hope this post helps someone out there! There is power in the name of Jesus, thank you Lord!

 16. NormanBerrypërgjigje

  In response to Jacob. I just want to say and I don’t have the written scripture available to me at this moment. But it seems as if you are torn between the Holy Spirit and the things of this world. I’m not picking on you this is just what is mortal beings of Gods creation all experience. There is a passage of scripture where a man ask Jesus of what he must do to be saved and Jesus told him todeny yourself, take up your cross , and follow me.” Vëlla, that is heavy! I do know somewhere in the book of Mark Jesus also saidthat if you do not take up your cross and follow me that you are not worthy of me”. Do I feel like doing that? In my mortal nature I do not. As I have learned of the scriptures and have a clearer picture about the love of God and the sacrifice he made in creating us and then allowing us a freedom of choice of choosing Him and his way or not and then having his Son that lived a mortal life with us for atone only to have him tortured to death because of those times when we don’t follow God, then I believe it is worth it for me to follow what He commanded. Since I have taken the instruction from Jesus and applied it to my daily living I no longer feel a victim of this world and life. I feel I have purpose in living and that I am an important part of this life though it may seem small. God has blessed me with learning and I’d like to say to the intellectuals that science DOES prove a divine Creator. This Creator is not limited to the limitations of a mortal body as we are nor is God creation itself. Let’s take a look at Einstein. Sadly he could not conceive that a divine being could create everything that exist, yet Einsteins findings proved that all matter is made from energy. Energy is not a substance but it is a force. So how then can a force be uniquely be formed into substances and some of those substances become a living creation. There is the proof that there is a God of the universe and we are not alone left to suffer and die in vain glory. God has high expectations of us. This life is a test and we must pass the test with the instructions He has given us.

 17. Mathewpërgjigje

  Thank you brothers and sisters for this post. Whenever I am persecuted/abused(this started happening childhood onwards) I started hating the Name JESUS. So even after born again , I am denying Him either through one of the three mentioned in the posts. Even after confession, in my heart there is hatred towards Name Jesus though I want to follow Him and love Him. I am struggling. That is why I started searching for how to acknowledge the Name Jesus or how to come out from denying Him. I saw this blog in the website. Faleminderit për ndarjen. Can you please pray me to restore my first love to Jesus Christ and abide in His love even through body, spirit, soul and emotions so that I will not deny Him till my death or His second coming ?