3 Cara pikeun Deny Allah

Dupi anjeun nampik Allah Alam Semesta? Percaya atawa teu, ieu mangrupakeun Patarosan penting pikeun sakabéh urang mikir ngeunaan. Ieu jelas dina Kitab Suci yen hirup langgeng anu bebas dibikeun ka jalma anu dipercanten Allah jeung percaya Na Good News, jeung ngan judgment dilumangsungkeun dina maranéhanana anu mungkir Anjeunna. Tapi aya leuwih ti hiji cara pikeun mungkir Allah. Di dieu aya tilu mah kapanggih dina Perjanjian Anyar.

1. Denying yén Yesus nyaeta Anu Cenah Manéhna Ieu
“Anu tukang bohong tapi manéhna anu denies yen Isa teh Al Masih? Nu Dajjal nu, manéhna anu denies Rama jeung Putra. No hiji anu denies Putra boga Bapa. Saha confesses Putra boga Rama oge.”

1 John 2:22-23

Aya loba jelema di dunya urang ayeuna anu mikir diri salaku jalma spiritual atawa komo agama. Maranéhanana percaya yen Allah aya, jeung maranehna nyobian ibadah manéhna di jalan sorangan. Meureun maranehna komo ningali Yesus salaku guru gede atawa nabi ti Allah. Tapi lamun maranehna teu percaya yen Isa saha Cenah Manéhna nyaéta, aranjeunna denying Anjeunna.

Manéh Yesus saukur salaku guru moral nu agung masih kalam Anjeunna sahingga kalam Allah. Allah ngarahkeun perhatian urang ka Yesus salaku Jurusalamet dunya jeung Anjeunna teu nawarkeun urang mana wae jalur alternatif (John 14:6, meta 4:12).

Jadi kalam Yesus anu kalam Allah. tapi, salaku John 1:12 nyebutkeun, "Ka sadaya nu narima manéhna, anu dipercaya dina ngaranna, manéhna méré hak pikeun jadi anak Allah.” Saha bisa jadi anak Allah, lamun maranehna bakal percaya kana Yesus.

2. Teu Acknowledging Yesus Saméméh Batur
“Jadi dulur anu narima kuring saméméh lalaki, Kuring oge bakal ngaku saméméh bapa anu aya di Surga, tapi sakur denies kuring saméméh lalaki, Kuring oge bakal kufur saméméh Rama mah anu aya di Surga.”

Matthew 10:32-33

Jadi meureun urang ngaku yen Isa geus Gusti di hate urang. Tapi urang masih bisa mungkir Anjeunna ku mahluk isin tina Anjeunna saméméh batur. ayeuna, urang geus sadaya geus slow ngaku iman urang saméméh batur. Urang hirup dina budaya nu beuki mumusuhan arah Kristen agama jeung husus. Kristen nu dicet salaku morons anu percaya bodo, picilakaeun, jeung dongeng bigoted. Ieu kadang bisa ngabalukarkeun urang ngaleutikan deui, jeung nolak ngaku Yesus saméméh maranéhanana anu urang mikir bakal bohongan urang.

Ieu tragis. Ayeuna damel Yesus kasampak leutik jeung hiji panolakan sadaya nu Manéhna nyaéta. Tapi bisa warned, lamun urang mutuskeun pikeun mungkir Yesus saméméh lalaki, Manéhna ogé bakal kufur urang saméméh Rama. Jeung lamun urang nangtung di ayana Allah kajaba Yesus nyebutkeun, "Anjeunna jeung kuring,” urang geus teu meunang di. Respon ditangtoskeun ka Kristus teu éra atawa sieun, tapi boldness jeung eagerness pikeun ngabagikeun Anjeunna saméméh batur.

3. Hypocrisy
“Maranéhanana anut nyaho Allah, tapi mungkir Anjeunna ku karya maranéhanana.”

Titus 1:16

Jadi meureun di titik ieu Anjeun ngarasa kawas nu nuju ngalakonan cukup alus. Anjeun ngaku Yesus salaku Kristus, jeung anjeun reueus nyebutkeun yén anjeun Christian. Patarosan saterusna mah anjeun, "Naon teu hirup anjeun nyebutkeun?” Ieu mungkin pikeun urang ngagorowok ti tops hateup "Yesus nyaeta Gusti jeung Kami murid-Na!” can boga kahirupan pabalatak saperti nu kecap urang nu drowned kaluar.

dina Titus 1, Paul speaks guru ngeunaan palsu denying Allah ku karya maranéhanana. Tapi salah sahiji urang bisa hirup ku cara anu contradicts naon we nyebutkeun. Iman ka Yesus bakal salawasna ngarobah jalan hirup urang. Jadi lamun hirup anjeun Sigana mah euweuh geus robah, hal teu bener. nafsu urang nyaeta panolakan ti rencana Allah alus pikeun kahayang seksual. bangga urang nyaeta panolakan tempat Allah salaku puseur sagala hal. Sadaya hal nu henteu patuh urang nyaeta panolakan ti peran Allah salaku rightful Gusti sakabeh Lahirna.

Anjeun kecap bisa ngaku Yesus, tapi karya Anjeun mungkir Anjeunna? Dupi anjeun asih batur (John 15)? Dupi anjeun malire Anjeunna (John 14:15)? Dupi anjeun bearing buah (Galata 5:22-23)? Dupi anjeun sacrificially méré sorangan jeung sumber daya Anjeun ka batur (2 Korinta 8:1-5)? Dupi anjeun néangan Allah dina Kecap-Na?

Loba urang bakal kasampak di titik ieu tur tingal sababaraha diri urang sorangan dina hiji atawa sakabéh eta. Upami Sadérék nu ngarasa éra lantaran cara anjeun geus rek Anjeunna, aya News Good. Komo panolakan Allah ieu mayar kanggo di cross ku Yesus, sakumaha nu ayeuna urang tempo jadi jelas jeung Peter. Lamun ngahurungkeun ti nu dosa panolakan, sareng nampa Yesus ku iman, dosa nu bakal dihampura.

Jieun percanten Kristus fam.

biasa

37 comments

  1. Thomas Stewartwalon

    pos éndah! Eta pasti dipindahkeun atuh ngeunteung kana laku lampah kuring sorangan. digression leutik…ayat referenced di Titus kedah 1:16, teu 2:16. Mungkin Allah neruskeun migunakeun Anjeun powerfully lalaki Allah!

  2. tatamuwalon

    Kuring sabenerna yakin Yesus mangrupakeun putra Allah dikirim ka bumi ieu redeem unggal hiji anu geus leungit. Tapi anu keur ceuk, Kami jenis hiji jalma malu sabudeureun urang lianna, na kuring narima kagok di kali sosial nu teu ngalibetkeun paguneman ngeunaan Yesus jeung Injil, sumawona paguneman nu ngalibetkeun ngawangkong ngeunaan Yesus sabab kuring nebak Kami sieun konsékuansi. Kumaha carana abdi tiasa nungkulan sieun kieu? Sababaraha ayat anu bakal nulungan?

    • kuruwalon

      Kuring sabenerna teu ngarti naon hartosna lamun datang ka jalma jaman nalika paguneman sigana kahareupna anti Kristen atawa agama kusabab kuring condong meunang nu pisan keur di militer. Kanyataanna ngan ari lain eta happend… A kaptén spoke ka abdi tentang mahluk luar angkasa nyieun manusa di bumi sarta kapercayaan ngeunaan éta. Mun you'r teu wawuh jeung pandangan ieu datang dina Sajarah Channel pisan (mahluk luar angkasa kuna). Padahal nempo ieu pisan metot ka abdi, Kuring teu yakin eta sorangan. kumaha bae age, Kuring condong ngalakukeun jobs ok lamun datang ka diomongkeun pikeun Gusti urang. Kadangkala Abdi saraf, kadang Kaula mah, Tapi hal penting nyaéta pikeun nyarita. Hayu deui jadi dipikawanoh naon percanten. Wani geus ngalakukeun hal sanajan urang sieun. Janten sagemblengna jujur, dina tungtungna bodo dijieun kuring kasampak geulis bodo. Kuring choked pisan, Kuring poho loba informasi kuring gaduh di bagian tukang sirah kuring, jeung nyebut sagemblengna kosong. Kuring ngarasa bodo na kuring yakin kuring kokotéténgan bodo. Tapi, Atuh pangalusna mah anjeunna weruh kahayang mah yakin sanajan kuring keur sanggup nyieun hiji hal gede pikeun eta. Ieu kuring yakin mangrupa bagian ti keur Kristen; milaraan. Kuring ngarasa harassed na rediculous, tapi lamun kasempetan datang deui ka nyarita ngeunaan Alloh bakal ngalakukeun eta sakuliah deui demi Karajaan, tapi abdi gé jadi siap waktos salajengna mamang teu hihi… kalawan loba harepanana. Ieu kabeh ngeunaan hirup pikeun Allah, jeung Kristus urang nempo yen di tinggal Allah urang bakal persecuted na harrased. Nu penting nyaeta ngaradeg Allah. Kuring imagin Alloh mikanyaah ningali hiji budak saeutik attemt sieun mun nyarita Allah dina kaayaan confrontational, lajeng ningali hiji theologan utama Cicing turun unggal hiji di jalur na. Kuring heran, naon Isa katingali kawas ka batur nalika anjeunna di cross nu. Jigana bodo bakal cocog katuhu, sabab anjeunna ngaku jadi Allah, acan batur nempo yén anjeunna couldnt malah nulungan dirina kaluar cross nu. Anjeunna katingali bodo ka batur ngan ayeuna mah sakumaha anu katingali bodo mun batur dina paguneman kuring jeung Captian nu, tapi heran kumaha sangka Rama Yesus disalib… reueus kuring nganggap.

      Matthew 10:28
      “Ulah jadi affraid jalma anu maéhan awak tapi teu bisa maéhan jiwa anu. Rada jadi affraid tina hiji anu bisa ngancurkeun duanana jiwa sarta awakna dina naraka.”

      • Aleishawalon

        Hai comment ieu estu ministered ka abdi didieu dina bulan Désémber tina 2014. Kuring ngan nanya Allah ngahampura kuring sarta mantuan kuring keur teu mungkir Anjeunna jeung lamun kuring kantos gaduh ngabuktikeun Anjeunna LLord I teu paduli sabaraha bodo kuring kasampak salami Rama abdi bangga, I LOVE YOU Yesus.

  3. JacobPwalon

    Hatur nuhun pisan pikeun pos ieu! Ieu pisan encouraging na uplifting. Kuring ngarasakeun nu wawasan tina komentar teuing! Alhamdulilah nu sadayana! Puji Kristus Raja Kings Tuhan Lords! <3 Jujur kuring geus berjuang ngabagikeun. A lot of times I feel like I'm too bad I won't get any better and I don't really believe with all my heart all my soul and all my mind. I get upset cause I don't put him first a lot. If I did I wouldn't give in to lust. Kuring nyaho Abdi bogoh anjeunna tho. Kami ngahatur nuhun! Kuring nyaho manehna mikanyaah kuring! Kuring nyaho manehna forgives malah dosa abdi. I don't understand why. I'm very shy and fearful. It's very hard to talk and show that I'm proud of believing in God I already feel like I'm gonna be ridiculed or they won't care to hear or talk about God. Sakapeung kuring mikir lantaran kuring narima isin. I'm not ashamed of Christ. I'm ashamed that I don't have all the answers and I can't explain all the details that I don't know enough. And I'm ashamed I'm not going to represent Christ well. Kitu ceunah sieun tur meunang sepi. I'm sorry I'm making such a long comment. But I guess I'm just saying I needed the encouragement! That I'm not alone! Kristus forgives! I honestly think I am a bad Christian and sometimes doubt I'm saved. A pisan lately ngabalukarkeun kuring geus maké ubar na geus lusting alot jeung kuring ngarasa kawas Kuring geus fallen. Like because I'm using drugs again and lusting even tho I want to stop truly, does that mean I'm not saved anymore?

  4. Ritawalon

    Kuring couldnt ngeureunkeun lawon abdi nalika abdi maca nuhun ditulis alatan i bisa geus nampik Yesus tanpa harti eta na iam sabenerna punten Cuz abdi bogoh bogoh jeung abdi percanten truely Yesus jeung Allah jeung abdi Badé pernah deui kufur atanapi janten isin di atoh. Kuring geus pernah geus isin Yesus pisan ngan nu à miboga jalma sangkan kuring kasampak bodo lamun abdi ngobrol ngeunaan belive abdi Allah sarta nyieun kuring ngarasakeun dum iam atawa hal na eta nyieun kuring henteu wanting ngobrol ngeunaan belive abdi Yesus. Thats lepat abdi pernah Badé ngalakukeun deui abdi ngado'a ka Alloh sarta Isa keur forgivness na ti ayeuna abdi Badé robah na i wont kufur manehna di atoh. Abdi bogoh ka anjeun Isa sareng Allah hatur nuhun iam Kristen jeung iam jadi reueus. Hatur nuhun Flaco na jacobp naon duanana wrote keuna haté kuring deeply. Rita

  5. Latoyah Austinwalon

    @JacobP: Kaula teu yakin lamun sasaha sejenna diwaler sual ending anjeun aya atanapi henteu. Tapi, Kuring ngarasa ngarah ka ngabales: lakukeun ubar, lusting, kareueus, jsb anu kabiasaan anu asalna ti alam loba dosana urang. Aranjeunna dosa jeung dosa, saukur nempatkeun, nyaéta sagala hal anu misahkeun urang ti Allah. Nalika Yesus pupus dina kai palang, Anjeunna disimpen jiwa kami. John 3:16 datang ka roh kuring. janten, anjeun disimpen Jacob. Tapi, karya henteu dipigawé b / c ayeuna urang kedah diondang Roh Suci ka ulang kalahiran urang –sakumaha Yesus ngawartoskeun Nicodemus, urang kudu dilahirkeun deui. Rum 12:2 Kami ngabejaan mun teu conformed ka dunya ieu, tapi bisa robah ku renewing tina pikiran urang. jeung Galata 5:16 nyebutkeun yen lamun urang abide di Roh, urang teu kudu minuhan nafsu tina daging. janten, Jacob, kami nu disimpen; kumaha oge, kiwari kami kudu ngidinan Allah ngarobah kabiasaan loba dosana heubeul urang, kahayang, sarta mindsets ngaliwatan Roh-Na– ngaliwatan Firman-Na. Kami sanctified, cleansed, sarta dikumbah ku Kristus (nu tinggal Kecap)- rujukan ka Epesus 5:25-26. Moral carita anu JacobP: nuhun, anjeun disimpen. Jeung Yesus mikanyaah anjeun deeply. Tapi, dosa dina kahirupan anjeun / kahirupan urang misahkeun urang ti Mantenna dina maranéhanana wewengkon. Urang kudu ngidinan Kecap-Na ka renew pikiran urang sapopoé jeung keur transformasi kami kana gambar-Na. Simkuring hoyong janten pengikut Kristus, teu ngan ngaliwatan kecap sarta akta–ti hate urang. Dupi Gusti jelas ningali anjeun lapar sarta dahaga pikeun amal saleh –ngalakukeun kami sabenerna hayang Anjeunna? …Nyaan mudahan ieu ngabantuan salah sahiji baraya atawa sadulur kuring.

  6. Kerrywalon

    babaturan dear abdi Kristus,
    Kuring neneda hal bade ogé pikeun sakabéh anjeun. Ieu brings kuring kabagjaan ningali loba nganyatakeun kasusah hirup jeung struggles poean nungkulan. Kami ogé senang ningali batur ajak ku Kitab Suci jeung cinta ka rojong jalma anu bajoang. Kuring geus panginten sababaraha titik hiji bisa migunakeun bari di grup pikeun meureun mantuan kaluar kerawanan urang sadaya dibagikeun. Tingali di dinya cara kieu: urang sadaya boga sistem kapercayaan jero urang sadayana. Pikeun nganyatakeun naon sih “di anjeun” Butuh kawani tapi lamun datang ka jalma slandering nuhun “naon ngajadikeun urang unik”, teu sabenerna masalah anjeun. Ulah sieun disebutkeun yen ucapan anjeun offends Allah Abdi bogoh. Tetep basajan. Urang moal bisa kabeh jadi kawas Paul, Tapi urang tiasa kawas Andrew. Kuring geus kapanggih sumber sunda, Yesus. Kuring geus kapanggih naon anu ngajadikeun kuring gaduh karapihan: Yesus! Meureun lamun batur ningali anjeun dina karapihan sarta henteu milu dina “gosip” bakal ngarobah malah hiji jalma. Inget yén puji bener we neangan anu Yesus, moal mans> Tetep nepi tarung, eta pernah meunang gampang. Nyanggakeun sadaya urang leumpang babarengan , pajoang gelut alus. Ka Allah jadi Maha Suci teh!

  7. Joshwalon

    Ieu bener mantuan kuring utamana hypocrisy sakumaha Abdi a munafik jadi Kuring nyobian pikeun ngabenerkeun yén. Hatur nuhun loba keur kieu

  8. Katiewalon

    @latoyah Austin naon wrote pisan leres! Allah ku manten cinta urang na urang nu disimpen. @jacobp Tapi urang kudu mimiti ngaku kalawan sungut urang dosa urang ka Kristus (ieu dipigawé ngaliwatan tobat) lajeng ngahurungkeun tina cara jahat kami (Ezekiel 14:6). Robah teu lumangsung leuwih wengi sarta tobat téh poéan / terus ,tapi lamun kami muka hate urang jeung nyieun Sunan Gunung Djati aya ka Allah pikeun ngaganti kami Anjeunna bakal. Kuring neneda yén Gusti baris nepungan anjeun katuhu dimana anjeun dina leumpang ieu sareng nu baris dimimitian hate dosa sakumaha Kristus manten. Kuring dibewarakeun boldness leuwih yén nalika Ujian Nasional defending Kristus asalna sabudeureun deui maneh bakal empowered ku roh-Na ka nyarita boldly! Sarta ngabantu batur di sabudeureun anjeun datangna uninga Kristus (anjeun bisa patali jeung jalma anu geus dimana anjeun). Alloh nyaéta Pangéran strategis sarta anjeunna teu nyieun kasalahan, dimana hal buka salah téh nalika urang pikir kami Allah jeung cobaan nyieun kaputusan sorangan urang / pilihan dina kahirupan. Kuring miharep anjeun tingali ieu sareng nu di hiji tempat hadé ayeuna. Ogé maca bibel dina, Gusti masihan kami parentah tentang kumaha cara hirup The Perjanjian Anyar (sagalana sanggeus Mateus) mangrupakeun tempat gede pikeun ngamimitian; hayu deui tilelep di na meunang pamahaman méméh pindah kana kana hal salajengna.

  9. JaniceMNewtonwalon

    Kuring kudu menta bogoh ka ngahampura kuring , abdi geus ditolak anjeunna di leuwih cara ti hiji kaluar jahiliah, perasaan unworthy for hampura basa éta henteu ngeunaan kumaha alus i am, tapi getih éta héd Yesus éta leuwih ti cukup.

  10. Timmiewalon

    Hatur nuhun ieu. Kuring keur salawasna néangan cara anyar pikeun mungkir Allah jeung artikel ieu mangrupa pitulung badag dina méré kuring kalawan pilihan blasphemous anyar. Kabeh “Allah ngan sejen mitos ridiculous dilahirkeun di masarakat umur parunggu nu teu boga clue sakumaha ka sabaraha semesta sabenerna jalan.” ucapan meunang heubeul sanggeus bari. Pikeun hiji waktu kuring dicampurkeun eta up jeung “Aya bukti di luar naskah Alkitabiah keur ayana sajarah Yesus Kristus sanajan pakasaban istiméwa Kakaisaran Romawi tuh di ngajaga rékaman.” jeung “salah No geus balik ka kota maranéhanana dilahirkeun di keur banci jeung mayar pajeg maranéhna. Bangsa Romawi bakal geus hayang nyaho nepi ka mana urang anu hirup kiwari sarta miharep sharing pajeg aya. The lalampahan ka Betlehem mangrupakeun alat sastra dimekarkeun sanggeus kanyataan kitu yen Isa’ situs kalahiran dijejeran up kalawan nubuat saméméhna. oge, bangsa Romawi boga rékaman tina sagala sensus atawa perpajakan misalna.” pidato tapi malah jelema meunang capé sanggeus sababaraha belasan kali tina repeating aranjeunna pikeun jalma anu teu bisa diganggu mun dipikir keur diri pikeun sapuluh detik. Ku kituna sakali deui, hatur nuhun pikeun nyadiakeun kuring kalayan cara anyar jeung inventive kana kufur ayana anjeun halimunan langit Daddy. Kuring sapinuhna ngahargaan eta!

  11. LamarHayeswalon

    Timmie : “The lalampahan ka Betlehem mangrupakeun alat sastra dimekarkeun sanggeus kanyataan” … nyaan ? Bener yakin ieu ? Ngan salah sual, 4 kecap … “kumaha lamun anjeun salah”.

  12. Emily Owalon

    kumaha lamun batur anu geus Kristen sakabeh kahirupan maranéhanana, geus dibaptis, miracles katempo lumangsung, sarta sangkan leuwih lajeng ngabejaan a bohong ka batur ku cara nyebutkeun “Abdi teu bakal nyebutkeun Abdi Kristen tapi yakin dina kakuatan luhur”.. bakal Gusti ngahampura aranjeunna?? lamun maranéhna sabenerna ngarasa pikareueuseun ngeunaan eta sarta tobat?

    • Seanwalon

      Sumuhun anjeunna bakal. Gusti understands kelemahan urang. jalma nu ngan perlu jadi unashamed tina Injil. Gusti Sigana pikeun tumuwuh ajeg, moal kasampurnaan instan.

  13. sambutan: 6 ti 3.14 – Jamban Tukang Paper Roll

  14. Marshawalon

    Kuring éta Christian na pikiran kuring ngambil alih ka mana atuh dimimitian mikir salah Allah jeung pamikiran anjeunna ngirim kuring ka anjeunna gé jeung anjeunna gé panginten moal bakal eureun jadi Teu sangka ieu ti anjeunna keur nunjuk kuring katampa bade aya na kaancam Gusti ngancurkeun bisnis jeung diri na haté lajeng hardened ngalawan Allah jeung iman kénca. Thenot Allah kuring kaluar tina kulawarga jeung Isa ngadawuh thru separation menteri ti Allah ayeuna na kalanggengan. Abdi hoyong nampa éta deui sakumaha lord of kahirupan tapi maranéhna teu daék nyandak kuring deui. Pitulung mangga

  15. JaketaFennerwalon

    Ladies Hai! Yesus nyaeta Gusti! Yesus geus ngancik hirup abdi sabudeureun, Kami moal deui masturbater a, cutter(nganyenyeri diri sorangan), premanisme, hater, jeung sagalana I disliked diri. Butuh pisan kanggo sababaraha urang ngomong ngeunaan naon Cenah mah, untungna, keur kuring Ieu teu karana Alloh geus dihampura kuring dosa ieu sarta Kami moal isin mun ngabejaan saha sabab teu nyandak nanaon pisan keur kuring ngomong deui jeung saya teu hayang Rahasia abdi janten blok stumbling ka batur. Abdi hoyong pikeun jalma neruskeun kalawan Gusti euweuh urusan naon nu diperlukeun tur menta anjeunna pikeun nganteurkeun anjeun ti naon dosa jeung nu baris jadi wasiat Gusti! hatur nuhun, Alloh pikeun rahmat anjeun tur rahmat! jejer ieu (3 cara mun mungkir Alloh) éta pohara mantuan lantaran kuring searched up on google on “kumaha abdi tiasa ngaku Yesus beuki” sabab kuring hayang urang uninga Yesus nyaeta Gusti leuwih sagalana jeung Abdi hoyong do beuki loba pikeun Gusti na ieu téh salah sahiji cara pangalusna. Kami moal isin Gusti jeung kuring bakal ngawula ka anjeunna pikeun sésana atanapi hirup abdi dugi I balikkeun deui lebu. Boga dinten hébat sarta Mugi pos ieu ngabantuan batur kaluar aya! Aya kakuatan dina ngaran Yesus, hatur nuhun Gusti!

  16. NormanBerrywalon

    In response to Jacob. I just want to say and I don’t have the written scripture available to me at this moment. But it seems as if you are torn between the Holy Spirit and the things of this world. I’m not picking on you this is just what is mortal beings of Gods creation all experience. There is a passage of scripture where a man ask Jesus of what he must do to be saved and Jesus told him todeny yourself, take up your cross , and follow me.” adi, that is heavy! I do know somewhere in the book of Mark Jesus also saidthat if you do not take up your cross and follow me that you are not worthy of me”. Do I feel like doing that? In my mortal nature I do not. As I have learned of the scriptures and have a clearer picture about the love of God and the sacrifice he made in creating us and then allowing us a freedom of choice of choosing Him and his way or not and then having his Son that lived a mortal life with us for atone only to have him tortured to death because of those times when we don’t follow God, then I believe it is worth it for me to follow what He commanded. Since I have taken the instruction from Jesus and applied it to my daily living I no longer feel a victim of this world and life. I feel I have purpose in living and that I am an important part of this life though it may seem small. God has blessed me with learning and I’d like to say to the intellectuals that science DOES prove a divine Creator. This Creator is not limited to the limitations of a mortal body as we are nor is God creation itself. Let’s take a look at Einstein. Sadly he could not conceive that a divine being could create everything that exist, yet Einsteins findings proved that all matter is made from energy. Energy is not a substance but it is a force. So how then can a force be uniquely be formed into substances and some of those substances become a living creation. There is the proof that there is a God of the universe and we are not alone left to suffer and die in vain glory. God has high expectations of us. This life is a test and we must pass the test with the instructions He has given us.

  17. Mathewwalon

    Thank you brothers and sisters for this post. Whenever I am persecuted/abused(this started happening childhood onwards) I started hating the Name JESUS. So even after born again , I am denying Him either through one of the three mentioned in the posts. Even after confession, in my heart there is hatred towards Name Jesus though I want to follow Him and love Him. I am struggling. That is why I started searching for how to acknowledge the Name Jesus or how to come out from denying Him. I saw this blog in the website. Hatur nuhun pikeun babagi. Can you please pray me to restore my first love to Jesus Christ and abide in His love even through body, spirit, soul and emotions so that I will not deny Him till my death or His second coming ?