5 Grackë e Social Media

Post mysafir nga Jessica Barefield

Më lejoni të filloj duke i dhënë një mohim. Ky artikull nuk është se si media e keqe sociale është. Përdoret në moderim, me sjellje të drejtë të zemrës, ajo mund të jetë një gjë e mrekullueshme. Qëllimi i këtij neni është që të nxjerr në pah disa mënyra se media sociale mund të jetë një kurth për jetën e krishterë dhe për të inkurajuar ju për të shqyrtuar zemrën tuaj, kur është fjala për konsum tuaj social media dhe pjesëmarrjen. Këto janë pesë mënyra se media sociale mund të ushqejnë dëshirat tona mëkatare.

1. Mediat sociale mund të humbim kohë

Kjo nuk është asgjë ne nuk kemi dëgjuar më parë, por është e vlefshme përsëritjen. Na kujtohet në Efesianëve 5:16-17 se ditët janë të mbrapshta dhe ne duhet të përdorim më të mirë të kohës e dhënë për ne. Mendoni për një moment se çfarë ju mund të bëni në vend të kontrolluar të gjitha ato vende. Ndërsa duke pritur në një takim, ne mund të mbajë një listë të njerëzve të lutemi për në telefonin tonë dhe të shpenzojnë ato minuta shtesë në lutje për familjen dhe miqtë tonë. sigurisht, në një kohë ose në një tjetër, ne të gjithë jemi fajtorë për shpenzimet orë në Facebook në një ditë dhe nuk hapjen Fjalën e Perëndisë. Që çdo moment është një dhuratë nga Zoti, është e vlefshme pyetur veten, "A ka diçka më të vlefshëm se unë mund të ketë kaluar kohën time në?" Shumicen e kohes, përgjigja është ndoshta po.

2. social media jep një platformë për mendimin tuaj çdo

Unë mendoj se solidariteti i postuar në rrjetet sociale mund të ju gënjejnë në duke menduar se kjo është në rregull për të postuar vetëm për ndonjë gjë. Ne ankohen, ne anonime bash njerëz, ne respektojnë njerëzit në autoritetin, dhe ne themi çdo gjë që ne mendojmë për të famshëm, si në qoftë se ata nuk ishin njerëz të vërtetë. Dhe ne besojmë se nuk mund të vërtetë duhet të përgjigjen për ndonjë nga ajo. A nuk duhet të mashtrohen nga intimitetin e dhomës tuaj të drejtë tani, nuk do të ketë asgjë private, kur ne qëndrojmë para Perëndisë së gjallë dhe të japë llogari për fjalët tona. Matthew na paralajmëron mjaft të qartë, "Në ditën e gjykimit, njerëzit do të japin llogari për çdo fjalë të kotë që kanë thënë. "Le të jetë kujtoi të kësaj paralajmëruar herën tjetër ne të rinovuar statusin tonë.

3. Social media can fuel discontentment

Kur ne të kalojnë kohë të zgjatur derdhje mbi atë që të tjerët janë duke bërë dhe duke thënë, ajo tërheq vëmendjen tonë për të gjitha gjërat që nuk kanë ose janë të humbur jashtë në. Ajo mund të na bëjë të pyesin se pse jetët tona nuk do të duken të njëjta. Pse nuk mendoj për këtë kuotë? I wish I kishte kuptimin e saj e stilit. shtëpia e tyre e re është mënyra më e madhe se e jona! Nëse nuk jemi të kujdesshëm, tridhjetë minuta në Facebook apo Pinterest mund të largohet nga ju ndiheni joproduktiv, i pakëndshëm, dhe underwhelmed me jetën tuaj. Hebrenjve na nxit, "Mbani jetën tuaj të lirë nga dashuria e parave, dhe kënaquni me atë që keni, sepse Ai ka thënë, "Unë kurrë nuk do të të lë, nuk do të të braktis." "Ne në fund të fundit mund të jenë të kënaqur me jetën tonë si besimtarë, sepse ne jemi të dhënë gjithçka që kemi nevojë në Krishtin. Pyesni veten nëse përdorimi i mediave sociale është duke ndihmuar ju të besoni këtë të vërtetë.

4. Social media can fuel pride and keep you inwardly focused

Mediat sociale mund të shpejt të bëhet vetë podium tona për vetë-promovimit. We have to ask ourselves what our motivation really is for posting the things that we do. A jemi duke kërkuar për simpati apo lavdërim? A duam të jenë të menduar mirë, ose mburrem për gjëra zbavitëse që ne kemi qenë duke bërë? A ju vazhdimisht të shikoni se sa "pëlqen" ose "retweets" post juaj mori? Të gjitha këto gjëra të nxitur krenarinë dhe për të mbajtur të përqendruar në veten tonë. Kjo mund të jetë një kurth veçanërisht e vështirë për këdo që ka një platformë që shtrihet përtej miqtë dhe familjen e tyre. Whether you do music or have a popular blog, vetëm për shkak se mijëra njerëz janë duke dëgjuar nuk do të thotë çdo gjë që vjen në mendje është me vlerë duke i thënë. Ne duhet të kujtojmë se retweets, comments, dhe të ngjashmit nuk automatikisht japin legjitimitet për atë që ne të postoni. Perëndia sheh motivimin e zemrave tona dhe nuk gënjehet nga një post të mirë-hartuar. Si I Samuelit 2:3 paralajmëron, "Mos vazhdoni të flisni me aq mburrje; ose le goja jote fjalë arrogante, sepse Zoti është Perëndia i njohjes dhe nga veprat e tij janë të peshohen. "

5. Social media can distort our view of relationships

Për çdo të përfitojnë mediat sociale ka për marrëdhënie, nuk është një pengesë. Është e lehtë për të mbajtur me ato që ju duan (ndoshta shumë e lehtë?). A ju ende keni të thellë, biseda domethënëse në personin? It is easy to keep up with a lot of people you love—and a lot of people you don’t even know (ndoshta shumë shumë?). A jeni oversaturated me detajet e 300 jetën e njerëzve që ju nuk jeni duke bërë një punë të mirë i dashur 10 njerëzit që ju shihni javë për javë? Ne mund të shpejt të trajnuar veten për të qenë konsumatorët e informacionit në vend të dashuruar e njerëzve. Ditur në lidhje me jetën e dikujt dhe duke ndarë gjithçka në lidhje me jetën tuaj me anë të mediave sociale nuk është e njëjtë si një mik i vërtetë. Sigurisht që Jezusi është shembulli i përkryer i asaj që do të thotë të jetë një mik i vërtetë. Si Jezusi na mëson, "Ky është urdhërimi im: Love each other as I have loved you. dashuri më të madhe nuk ka një të tillë se kjo, se ai japë jetën e vet për miqtë e tij. "Miqësia është më shumë se shuma e përditësimet e statusit dhe fotot. Miqësia është sakrifica. Është mbajtur barrët e njëri-tjetrit. Kjo nuk është vetëm virtual-it duhet të jetë e prekshme.

Jessica Barefield jeton në Washington D.C. me Trip saj burrin, dhe djali i tyre Q. Ju mund të lexoni më shumë nga ajo në blogun e saj, Pëlqen To Love.

AKSIONET

59 comments

 1. Xavierpërgjigje

  This is so true. I will openly admit that I waste hours and hours of my time and days on social media and all the points brought forward, I can directly relate to. I know in my mind and heart that I want to and have to cut it out, or greatly diminish it, but it isn’t easy. But the message you have conveyed and the words of God that you’re using to reinforce this speak to me clearly. Faleminderit për këtë artikull :)

 2. Tyronpërgjigje

  Very good read! Was never involved in social networks until a little over a year ago and these are some of the reasons why. I have actually been thinking about deleting my social networks to focus on what needs to be focused on. Lot of good points here. Thank you for taking your time to write it and share.

 3. Danielapërgjigje

  Uau! So true. I definitely need to work on my social media intake. It’s very consuming one of the very reasons I stopped getting on Pinterest. Faleminderit për ndarjen.

 4. Staceypërgjigje

  Thank you so much for posting this. I have been fighting with myself about getting on Facebook. Seems lately all it does is make mad angry. This was everything I needed to hear and will reread when I need to be reminded. Thank you and Trip. Zoti bekofte.

 5. Eulaivi Clutariopërgjigje

  You are an inspiration! So many good points you have here. Praise God for your wisdom that’s understandable and very relevant to our generation! :)

 6. me qirapërgjigje

  I have been cut to heart by this powerful sharing. I believe we are all found wanting in this area. Thanks Trip and Jessica. May God continue to use you .

 7. shenjëpërgjigje

  Shume faleminderit, for thelittle peoplewith out a voice it speaks numbers to think oursocialvalue is derived from social media. Thanks for the wake up call !

 8. Oyishoma Emmanuelpërgjigje

  That is so true. We waste precious time on social networks without purpose, and whenever purpose is not on ground, abuse is inevitable. I myself i’m guilty of this at times; but i pray for the grace to redirect my priorities.

 9. ADIN MOOREpërgjigje

  This is a really good post. Thank you for sharing it with us, enjoyed reading it and it opening my eyes to the pitfalls of social media. :) hir & paqe.

 10. Josephpërgjigje

  Exactly why I PERMANENTLY deleted my Fakebook in early 2012. Just like how I gave up cable TV in 2001, I don’t miss either Fakebook or TV. FB makes it easy to love yourself, which is idolatry. Being on the computer for work (video editing) is all the more reason why I do not want to spend time on it in my free time, but it is so easy to waste time on the computer. If I’m on YouTube, it’s to watch edifying videos from other Christians. I HIGHLY recommend every Christian to read this article: “Forming our Souls with Facebookby Shane Hipps (Second Nature Journal dot com)

 11. Barbarapërgjigje

  Omg I was so convicted last week by exactly what you saidspending hours on facebook that should be spending in the word! I love this blogkeep the knowledge coming!

 12. Priscillapërgjigje

  I like your balanced position; not completely condemning social media, yet pointing out the issues/tendency for sinfulness. Reminds me of iLove.

 13. Rozpërgjigje

  Thank you so much për të shkruar këtë. It is so very insightful and has helped me a lot in recognizing that I need to limit my time with social media. Many of the things you’ve described are all things I can relate to. Spending too much time on social media is not beneficial for my spirit your blog has really put it in words for me. Again thanks so much

 14. Adampërgjigje

  This article caught my eye quick because my job is online and a big part of it is social media. Before this was my job I could completely relate to this. It really can be a time waster if there is no self control. It should be something approached with caution for sure!

 15. Naishapërgjigje

  I saw this link on my Facebook and was dreading to read it because I knew it would convict me and today I said, “Ne rregull… Let me have it.” lol. Just about everything in here is true about how I spend my time online and I am going to assume that the person who wrote this article would not have posted this if she had not struggled with this herself in some way. So it is nice to know that there are other people who carry or did carry the same burden. At church you tend to feel like you shouldn’t admit to stuff like this, because we have created the idea that no one else struggles with it. Just the other day I was talking to my husband and telling him how I deleted some apps on my ipod (yes I still have an ipod and not an iphone, by choice) because it created unhealthy/ungodly thinking. I use to play Home Design where you can create your dream home and in turn I would become so depressed with the house we live in. I still love playing Mall World on FB and confessed to my husband that I like it because my avatar is someone I am not, she is pretty, skinny, independant and it is fantasy that I enjoy living through. Maybe I sound weird or people may think I shared too much but this is my own conviction. Thank you for reinforcing what I know by sharing your own conviction with us writer and other commenters.

 16. ChinaJohnsonpërgjigje

  I will be deleting my Facebook and Instagram for a while. This was my wake up call. My husbands has been telling me about this and the discontentment has gone too far! Thank you Jessica!

 17. RJpërgjigje

  Faleminderit! I’m gonna take a week long break from Facebook, Email, and Instagram and work on those relationships I have with people I see in my daily life.

 18. Tylerpërgjigje

  Fantastic stuff! I’m a high school student and the part about putting so much stock into retweets and likes is so true! I definitely think their are some good things that can come out of Twitter/Facebook but it’s all about where you heart is!

 19. Përmendja: Thesaret e përditshme | thesar Krishti

 20. THOMASSINGWApërgjigje

  Wow thank God that was written for me,may the life giver always bless you and your family.Trip has always been the man of days The music,writtens etc keeps me awake.we thank God for you

 21. Përmendja: For the Love of Lupe

 22. Mirandapërgjigje

  Really good post! Social media can be a little too much but when I see souls reach and they are planted into a church with their families and serving in church and in their community with the families.. That’s amazing to me.

 23. Keinyapërgjigje

  Uau. This really spoke to me and I appreciate it. It’s so well articulated and has some great advice on ways to reflect. Faleminderit!

 24. Marjoriepërgjigje

  Faleminderit për të postuar këtë! I’m so glad God led me to your blog today because I definitely needed to read this!

 25. Jerdonpërgjigje

  I love coming to this blog and reading all of these awesome posts by Trip and his wife. Keep up the good work you two!!! Zoti bekofte.

 26. TheMesengerpërgjigje

  That is sooooo true it can take time away from god also you won’t seem to have the time 4 him we’ll cut it off make the time

 27. katpërgjigje

  awesome read. admittedly, i spend too much time looking at pretty boys and pretty things and getting caught up by all these superficial things on tumblr that i tend to push God aside. it’s a sad, sad thing; i could be reading up on His word and spending more time with Him….thanks for the eye opener!

 28. bamirësipërgjigje

  Uau. I thought I was doing good because I was just on two networks. This definitely helped me check myself. I thought because I wasn’t sinning I was okay, and of course there is always room for improvement.

 29. Yashirapërgjigje

  God bless you for sharing this and thank you! This post just got me thinking about the time I waste with social media and its networks. It has helped me to re-think what I’m doing with time.

 30. mëshirëpërgjigje

  I agree with every point. I for sure have been avoiding instagram because I found myself comparing my self to other girls on there. It’s not good to feel ungrateful. I like looking at cute animals. lol
  I considered deleting my fb, instagram accounts numerous times. I do think it’s good for keeping up with family members far apart though. :)

 31. home decorpërgjigje

  Excellent blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
  I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.

  Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally overwhelmed ..
  Any ideas? Faleminderit!