Të gjithë ne kemi nevojë është në Perëndinë

Si disa nga ju e dini, Unë jam një baba i ri. Djali im, Q, është pesë muajsh. Dhe ai është pothuajse gjithmonë i lumtur, përveç kur ne kemi vënë atë në grazhd e tij për të fjetur. Ai menjëherë e humb mendjen e tij. Ai seriozisht mendon se ne kemi braktisur atë të qëndroj për veten e tij kundër të gjitha vështirësitë rreth tij, të tilla si lodhje dhe që kanë nevojë pëlhurë me lajle e tij ndryshoi.

Por një ditë ai zbuloi gëzimin e gjiri në gisht. Kjo është një vetë-qetësues gjë që ai e ka motive nga. Dhe kur ai e vë dorën në gojën e tij - dhe ai me të vërtetë shoves atë në atje - ai harron për të gjitha problemet e tij. Kjo në fakt nuk e ndryshon faktin se ne e kemi lënë atë vetëm në dhomën e tij, por dora e bën atë të harrojmë për këtë.

mirë, Unë e di se të gjithë këtu sot ka probleme më të mëdha se sa duke fjetur vetëm në një dhomë. Ne kemi çështje të holla, çështjet e martesës, çështjet e shëndetit, dhe kështu me radhë. Dhe të ngjashme me djalin tim, ne nganjëherë kërkojnë mënyra për të përballuar me problemet tona. Ne nuk duam të ndihen në këtë dhimbje dhe ankth. Pra, ne të kthehet në gjëra që na bëjnë të harrojmë për këtë. Por a është kjo mënyra më e mirë për t'u marrë me të? çmenduri?

Absolutisht jo. Ne nuk kemi nevojë përballimin mekanizma, perënditë e rreme, dhe metodat e vetë-qetësues. Ne nuk duhet të kthehet atje. Sepse edhe në mes të trazirave ne mund të gjeni gjithçka që ne kemi nevojë në Perëndinë.

Tani e di që ne dëgjojmë të krishterët thonë se gjatë gjithë kohës që Perëndia është e mjaftueshme, se Perëndia është e gjitha ne kemi nevojë, por ajo nuk ka gjithmonë ndjehen të vërtetë. Çfarë e bën atë të vërtetë do të thotë? Ne jetojmë në një botë të rënë, me çështje të mëdha. Pra, si e bën Perëndia të përmbushur të gjitha nevojat tona? Si duket, pothuaj, madje edhe kur gjithçka është crashing poshtë rreth nesh?

Sfond

Ky lloj mjerimi dhe ankthi nuk është i huaj për Perëndinë ose Fjalën e Tij. Ne e pamë atë në Psalmin nga java e fundit dhe ne do të shohim atë përsëri këtë javë në psalmin e shumë të ardhshëm, kapitull 142. David shkroi këtë Psalmin si dhe. Dhe ajo që ne do të shohim në këtë lutje e Davidit është trazuar, i paaftë, njeri i dëshpëruar duke bërtitur për ndihmë.

Para se të lexoni tekstin pse, Unë dua të jap disa sfond. Ne e shohim historinë e jetës së Davidit në librin e 1 Samuel.

David është një nga njerëzit më të njohur në historinë e botës. Ai është ndoshta më i njohur për humbjen e tij të copëzuar e Goliathit. Ai në thelb vetëm hodhën disa gurë në atë dhe atë slayed. Kur Davidi kishte bërë atë, Sauli ishte akoma mbreti. Por njerëzit e Izraelit ishin duke u bërë shumë i dhënë pas Davidit. Ata madje kënduan këngë për mënyrën se si ai ishte e mahnitshme, krahasuar atë me Saulin. Ai ishte duke u bërë më popullore se mbretit, dhe mbreti nuk e pëlqen atë. Pra, edhe pse ai kishte bekimin e mbretit Saulit para se ai vrau Goliathin, Sauli tani shikoi Davidit si armikun e tij. Dhe ai filloi të bëjë çdo gjë që ai mund ta vriste. Pra, kur David shkruan këtë Psalmin, ai është në arrati. Ai është një hero i luftës i cili i është kthyer në një të arratisuri. Mbreti e ka bërë vdekjen e Davidit, numrin një në listën e tij të prioriteteve. Është Davidin kundër mbretit dhe tërë ushtria e tij.

Dhe kështu që këtu në Psalmin 142 ne gjejmë Davidin, fshehur në një shpellë. Ai ka frikë për jetën e tij, dhe kjo është në atë ankth që thërret te Perëndia.

Unë bërtas me zë të lartë Zotit; Po, unë ngre zërin tim Zotit për mëshirë. I vajtimin tim para tij; para tij fatkeqësinë time. Kur fryma po më dobësohej, kjo ju që e njihni rrugën time është. Në shtegu që po kaloja njerëzit kanë fshehur për mua një lak. Shikoni në të djathtën time dhe të shohim;askush nuk është i shqetësuar për mua. Unë nuk kam asnjë strehë;askush nuk kujdeset për jetën time. Unë këlthas ty, O Zot; 
Unë them, "Ti je streha ime,pjesa ime në tokën e të gjallëve. "Dëgjo me vëmendje klithmën time,sepse unë jam në nevojë të dëshpëruar; më çliro nga përndjekësit e mi,sepse janë më të fortë se unë. Më çliroi nga burgu im, që të mund të kremtoj emrin tënd. Atëherë të drejtët do të mblidhen rreth meje për shkak të mirësisë sate për mua. (psalm 142, NIV)

Ne jemi duke shkuar për të ecin nëpër këtë tekst. Dhe ne jemi duke shkuar për të menduar për katër gjëra të veçanta që ne mësojmë për Perëndinë në këtë lutje nga David. Dhe si ne ecin nëpër atë, ne do të shohim se edhe në kohë fatkeqësish të tmerrshme, ne mund të gjeni gjithçka që na duhet në Zot. Gjëja e parë që ne shohim është se Perëndia është miku ynë në kohë fatkeqësish.

unë. Perëndia është Miku ynë në kohë fatkeqësish

një. Perëndia kujdeset

Mënyra David lutet mbështetet në supozimin se Perëndia i dëgjon. Ai supozon se ai ka një marrëdhënie me Perëndinë dhe se Perëndia në të vërtetë kujdeset për atë që po ndodh në jetën e tij. Është në fakt shumë e shquar, kur ju mendoni rreth saj. Perëndia i universit kujdeset për këtë arratisur bari. Skeptikët mund të mendojnë se Perëndia i kujdesshëm në lidhje me problemet tona nuk ka rëndësi ose të bëjë shumë për një ndryshim. Kush ka nevojë për një mik të padukshme, kur çdo gjë në jetën tuaj është kaos? Por ata do të jenë shumë të gabuar. Fakti që Perëndia është një mik, se Ai kujdeset, bën të gjitha ndryshim në botë. Nëse janë apo jo dikush mendon për situata juaj ndryshon mënyrën se si ata reagojnë kur ju tregoni atyre në lidhje me të.

Për shembull, çfarë do të ndodhë në qoftë kabllor im doli, dhe në vend të duke e quajtur kompaninë time kabllor I quajtur provider time Internet. E pra unë mund të telefononi dhe tregoni atyre të gjithë çështjet e mia me kabllo tim. Unë mund të kujtoj ata se si unë kam qenë një klient besnik, dhe të lë përshtypje mbi ta sa të tronditur unë jam në këtë shërbim egër. Por për shkak se unë e quajti numrin e gabuar, ata nuk e kujdesit. Dhe ata nuk do të përpiqet të bëjë asgjë në lidhje me të. Në fakt unë jam goxha i sigurt se ata nuk e kujdesit edhe kur unë e quaj numrin e duhur, dhe ata kurrë nuk bëjnë asgjë për këtë, por ju merrni atë që unë jam duke thënë se. Ajo që ka rëndësi nëse janë apo jo dikush kujdeset.

Tani unë dua që ju të imagjinojmë se çfarë do të jetë si në qoftë se Perëndia nuk u kujdes për problemet tona. Ne mund të thërrasin Perëndisë të gjatë gjithë ditës, por kjo nuk do të bëjë ndonjë ndryshim në të gjitha. Pyetni Davidin në qoftë se ajo ka rëndësi se Perëndia kujdeset. Shikoni prapa në ajetin e një.

Unë bërtas me zë të lartë Zotit; Po, unë ngre zërin tim në Zotin për mirësinë. I vajtimin tim para tij; para tij fatkeqësinë time.

Ky është një njeri në rrezik urgjente. Jeta e tij është në rrezik. Është si ai është në një ndërtesë të djegur. Është si ai është duke u ndjekur nga banditë me armë. Dhe ai është fort duke thirrur për ndihmë. Unë mund ta imagjinoj Davidin në shpellë, djersitje si ai falet këtë lutje.

Dhe si lutet David, ai e kupton se Perëndia është miku i tij dhe Ai kujdeset. Dhe se e vërteta drejton mënyrën se si ai lutet.

Ai e di se Perëndia është dëgjuar. Shikoni në ajetin e gjashtë. Ai thote, "Dëgjoni me vëmendje klithmën time, sepse unë jam në nevojë të dëshpëruar." Tani unë nuk mendoj se kjo është që ai përpiqet të bindë Perëndinë për të kaluar atë dhe të dëgjuar për një ndryshim. David thotë se ky pushim në Psalme. Mendoj se David është duke thënë, "Ju keni premtuar për të dëgjuar njerëzit e tu kur flasim për ju. Pra më dëgjoni!. Unë jam duke folur. "Është si ai ishte përgjimi atë mbi supe. si, "Lord, dëgjoni të dashur tuaj. Kam diçka për të të thënë. "

Davidi e dinte në lidhje me histori të Perëndisë. Ai e dinte se Perëndia i kishte bërë një besëlidhje me këtë popull. Ai e dinte se Perëndia i kishte premtuar se do të jetë me ta. Ai e dinte se si Perëndia e kishte dëgjuar lutjet e tyre dhe t'ua pushim. Ai pritet që ky Perëndia do ta dëgjojë atë këtë herë, si dhe.

i krishterë, ju lutemi me këtë njohuri? Ose imagjinoni ju jeni vetëm duke thënë se fjalët? A luteni me një ndjenjë të kujdesit për qëllim të Perëndisë dhe dashurinë për ju? Është lutja një ndërveprim të vërtetë me Perëndinë, ose janë të vetëm duke hedhur fjalë deri në tavan? Është vetëm një ritual? Kjo ka rëndësi se Perëndia është një mik i cili kujdeset.

b. ankuar

Ne mund të mësojmë nga mënyra David lutet. David është në të vërtetë transmetimin ankesat e tij ndaj Zotit. Tani ne e dimë se nuk është në Shkrimi Perëndia na urdhëron të shfryrje dhe ankohen. Por këtu Davidi na tregon rrugën e drejtë për të shprehur ankesat tona. Ai nuk shfryrje dhe ankohen kundër Perëndisë si izraelitët në shkretëtirë. Ai nuk ankohet në një mënyrë që i vë karakterin apo gjykimit të Perëndisë në pikëpyetje. Ai nuk ka vënë Perëndia në gjyq.

Ai në fakt bën të kundërtën. Siç do të shohim më vonë në psalmin e David pohon mirësinë e Perëndisë. Është në rregull për të ajrit ankesat tuaja Perëndisë, por të bëjë atë me besim të plotë tek Ai. Është në rregull për të treguar Perëndinë që ju jeni të paturit e një kohë të përafërt. Por kur ne e akuzojmë '' për të qenë të padrejta - qoftë me zë të lartë ose në zemrat tona - kjo është kur ajo bëhet mëkat.

Por lutja është e vështirë për t'u kuptuar ndonjëherë. një rapper, në një këngë të quajtur i dashur Zot, foli për lutjen si kjo.

"Unë mendoj se ai është i zënë mbajë të vijë, ju lutem / Call me crazy Mendova se ndoshta Ai mund mendje lexuar."

Ai sjell një pikë e mirë. Perëndia tashmë e di se çfarë jeni duke menduar para se të thoni Atij. Në qoftë se Perëndia i di të gjitha, ajo që është pika e duke i thënë atij? A është vetëm një ushtrim në disiplinë? Kjo pengon mua kur të krishterët flasin për lutjen si në qoftë se qëllimi kryesor është përafrimin vullnetin tuaj me Perëndisë. Kjo është e pavërtetë.

Ne thoni atij, sepse Ai na dëgjon, Ai kënaqet me dëgjimin nga ne, dhe Ai kujdeset dhe ai gjithmonë përgjigjet në dashuri (më shumë për këtë më vonë). Por ju lutem mos tregoni Perëndisë problemet tuaja. Këlthasin atij. Për jashtë ankesën tuaj. Ngrije zërin. Mëso nga David këtu.

Ai mban sipër. Shikoni çfarë thotë ai në vargun tre.

Kur fryma po më dobësohej, kjo ju që e njihni rrugën time është. Në shtegu që po kaloja njerëzit kanë përgatitur një lak për mua.

c. leqe

Kudo David shikuar, Sauli ishte fshehur urrente. Dy herë ai u përpoq ta vriste kur ai i binte harpës për të. Ai hodhi një ushtën kundër tij dhe u orvat të gozhdonte Davidin në mur. Atëherë Sauli i dha të bijën me qëllim, si një kurth për të. Ai u përpoq të bindte djalin e tij, BFF Davidit, ta vrisnin. Dhe tani Sauli dhe ushtritë e tij po ndjek atë. Ka rrezik në çdo hap.

Unë e di se disa prej nesh të ndihet si ne mund të lidhen me Davidin këtu. Ne të ndjehen si pa marrë parasysh se ku jemi kthyer ka probleme. Ne të ndjehen si jetët tona gjithë janë një rrëmujë. Kjo është arsyeja pse ne jemi të pikëlluar. Kjo është se si ndihet David.

Por ai ka thënë se kur shpirti i tij është i lodhur, kur shpirti i tij është i dobët, kur ai është tronditur, Perëndia është ai që e di rrugën e tij. Është Perëndia që e di se çfarë ai është duke kaluar.

Në vargun katër ai mban thënë Perëndia në lidhje me atë që po ndodh.

Shikoni në të djathtën time dhe të shohim; askush nuk është i shqetësuar për mua. Unë nuk kam asnjë strehë;askush nuk kujdeset për jetën time.

d. No One Por Perëndia

David është ndarë nga gruaja e tij dhe ndahet nga vet miku i tij më i mirë, Jonathan. Ai është padëshirueshme në mbretërinë. Ai ndjehet si askush nuk kujdeset për Të, si askush nuk mund të shpëtojë atë. Megjithatë, ai shkon përpara Perëndisë. David di Perëndia është shoku i tij dhe se Perëndia do të kujdeset për të.

Çfarë një ndryshim që e bën kur miqtë i kanë kthyer shpinën mbi ju. Dhe familja e ka shmangur ju. Dhe bashkë-punëtorëve nuk kujdesen për ju. Dhe fqinjët tuaj nuk e di as kush jeni. Perëndia ju njeh dhe Perëndia kujdeset për ju. Perëndia i dëgjon lutjet tuaja. Zoti e di sa qimet janë në kokën tuaj. Ai e di dhimbjen dhe trazira të jeni duke përjetuar. Dhe në këtë kuptim, besimtari në Jezusin nuk është i vetëm.

Shpesh kalojmë jetën tonë duke u përpjekur për të vënë re nga njerëzit e tjerë, duan vëmendjen dhe respektin e tyre. Ne duam që ata të kujdesen për ne. Perëndia kujdeset! Nuk ka ishull të largët ose të braktisur ndërtesë ku besimtari do të jetë vetëm. Perëndia është me ty. Dhe Ai të do ty. Dhe Ai kujdeset.

vërtetësi, pa Perëndinë si shoku që do të braktiset. Ajo do të jetë i dëshpëruar, nëse ky Psalm përfundoi këtu. Dhe shumë prej ankimeve të botës mbaroi këtu. Por David di se edhe kur ndihet më i vetmuar dhe të braktisur, Perëndia kujdeset. Dhe Ai e di se kur ai ka nevojë për dikë që të kujdeset për të, ai duhet të kandidojë për Perëndinë.

Pra, ne mund të gjeni çdo gjë që na nevojitet në Perëndinë, edhe kur është e përafërt. Por me siguri Perëndia si mikun tonë nuk është e gjitha ne kemi nevojë.

II. Perëndia është Protection ynë në kohë fatkeqësish

një. strehë

Dua të sjell në vëmendjen tuaj për një më shumë gjë që ai thotë në vargun katër. Ai thote, "Unë nuk kam shpëtim." Tani kur dëgjojmë fjalën strehim, ne automatikisht të shkojnë në këtë kuptim metaforik. Ne mendojmë se ai do të thotë se nuk ka një të tillë për të kandiduar për. Kjo nuk është ajo që ai do të thotë këtu. Ai do të thotë që nuk kam shtëpi. Unë nuk kam asnjë strehë. Unë nuk kanë ku të fle. Unë jam vërtetë i ekspozuar fizikisht. Ai nuk kishte mundësi të kontrolluar në një Motel 6. Cila është arsyeja pse ai është fshehur në një shpellë.

Pra, ne mund të gjeni çdo gjë që na nevojitet në Perëndinë? Mund të Perëndia të jetë një shtëpi për ne? Shikoni në ajetin e pesë.

Unë këlthas ty, O Zot; unë them, "Ti je streha ime,pjesa ime në tokën e të gjallëve. "

Së pari ai po thoshte, Unë nuk kam një mik, por ju jeni miku im. Unë nuk kam askënd për të dëgjuar, por ju do të më dëgjoni. Unë nuk kam një caregiver, por ju do të kujdeset për mua. Tani ai është duke thënë, Unë nuk kam ndonjë strehim, por ju jeni streha ime. Ju jeni streha ime.

Ndërsa unë isha duke punuar në këtë predikim unë me të vërtetë zoomed në në këtë ajet. Doja që ajo të jetë më shumë për ne se sa një të bukur ajet filxhan kafe. Çfarë e bën këtë të vërtetë do të thotë në jetën e vërtetë?

Ne e pamë këtë gjuhë strehën javën e kaluar në Psalmin 141 shumë. Dhe ne e shohim atë në të gjithë Shkrimet. Ai nuk është thënë se Zoti është streha e tij literal fizike. Por ai është duke thënë në mes të mungesës së strehës fizike, Perëndia është një tjetër lloj strehë për të. Zoti është streha e tij.

Çfarë do të thotë që Perëndia të jetë strehimi juaj? Unë mendoj se kjo do të thotë Ai është mbrojtja juaj nga të gjitha gjërat që ju kërcënojnë në botën e jashtme. Edhe pse ne kemi bërë shtëpitë tona në qiell tona të vogla mbi tokë, me comforts dhe entertainments të gjitha llojet, Mbrojtja është në thelb qëllimi i strehës. Është për të na mbrojtur nga çdo rrezik - nga moti, nga hajdutë, nga sulmuesit.

Dëgjoni ç'thotë David në një psalm tjetër ai shkroi kur ishte në shpellë.

Ki mëshirë për mua, O Perëndi, ki mëshirë për mua, në ty shpirti im gjen strehë; në hijen e krahëve të tu do të kërkoj strehë,derisa stuhitë e kalojë shkatërrimit nga. (psalm 57:1)

David është duke thënë se ai do të fshihet në Perëndinë. Perëndia është mbrojtja e tij nga shkatërrimi. Më specifikisht, Ai ka thënë se në Perëndinë shpirti i tij gjen strehë. Në pjesën më të thellë e kush është ai, në thelbin e tij, ai e gjen strehë te Perëndia.

është Perëndia juaj strehë sot? Çfarë jeni duke besuar në mbrojtje? Çfarë është atje në jetën tuaj, se në qoftë se keni humbur atë që ju do të ndjehen të ekspozuar dhe të hapur për shkatërrim? A është paratë tuaja? A është statusi juaj? Më mirë akoma, ku ju drejtuar në kohë fatkeqësish? Ku mund të ndjeheni të sigurt? A është në këtë marrëdhënie ose atë punë? Po të jetë kështu, atëherë ajo nuk do të tingëllojë si Perëndia është streha juaj.

Marrja e Perëndisë strehimi juaj është një sjellje e zemrës. Është një besim të thellë në Zot si mbrojtje tonë. Është e ditur se me Perëndinë jemi të sigurt. David di se jeta e tij është në rrezik, dhe ai është në gjendje të vështirë, por ai ndihet i sigurt. Çfarë një vend i çuditshëm për jetë, por ky është vendi ku çdo besimtar në një botë të rënë duhet të gjejnë veten e tyre. i pikëlluar, por paqësore. i pikëlluar, por gjithmonë të gëzuar.

Tani jam duke thënë se, se për shkak se Perëndia është mbrojtja jonë, Ai nuk do të na lejojë të jetë goditur me ndonjë gjykimet? Jo te gjithe. Mendoni për këtë si kjo.

Këtë orë unë jam veshur sot është i papërshkueshëm nga uji. Tani që nuk do të thotë se në qoftë se unë të eci jashtë në shi apo lënë atë në, ndërsa unë jam duke larë enët, ajo nuk do të laget. Çfarë kjo do të thotë është se edhe nëse ora nuk laget, ajo nuk do të shkatërrohet. Kjo është e ngjashme për besimtarin. Perëndia nuk ka premtuar për të na mbajtur nga të qenit në një stuhi, por Ai premtoi se nuk do të shkatërrohet. Ne mund të merrni goditur nga stuhia, por ne nuk mund të shkatërrohet.

Cfare do te thote ajo? Romakëve 8 parashtron gjërat më të tmerrshme që mund të imagjinoni ndodh tek ne, duke përfshirë edhe vdekja. Dhe ai thotë edhe në mes të gjitha këto gjëra, ne jemi më shumë se fitimtarë për hir të Krishtit, i cili na do. Romakëve 8 gjithashtu na tregon se çdo gjë do të kthehet për të mirën e atyre që e duan Perëndinë dhe janë të thirrur sipas qëllimit të Tij.

Pra shikoni, si mbrojtje tonë, Perëndia ynë, do të na mbrojë nga çdo gjë që do të kthehet në fund për dëm tonë ose shkatërrimin. Dhe kjo duhet të na ngushëllojë. Sepse ne e dimë nëse ai lejon që të na goditur, kjo është për të mirën tonë dhe për lavdinë e Tij. Ai është mbrojtja jonë. Pra, David si, "Kush ka nevojë për strehim fizike, kur kam Perëndinë!"Perëndia është nevoja jonë më e madhe, dhe kur se një nevojë plotësohet, të gjithë të tjerët të duket shumë më e vogël.

Pra, përsëri unë pyes se ku ju drejtuar në kohë të trazuara? Unë jam duke kërkuar dy të krishterët sot këtu dhe për jo-të krishterë. Ku e keni drejtuar? Shumë prej nesh kanë qenë në drejtimin për gjërat e gabuara. Ne jemi drejtimin për strehimore të rreme. Dhe të jetë i sinqertë, kjo është qesharake. Pa marrë parasysh atë që strehim rreme është, nëse ajo është një person apo një varësisë - kjo është e rrezikshme. strehimoret false gënjeshtër për ne. Ata duket të sigurt, por në fund ata vetëm të na lënë më të ekspozuar. Ata nuk do të na mbrojë nga shkatërrimi.

Ligji i Përtërirë, Moisiu flet se si Perëndia do të përgjigjet për idhujtari njerëzve të tij.

Atëherë ai do të thotë, “Ku janë perënditë e tyre [duke folur për idhujt e tyre], shkëmbi në të cilin gjenin strehë… Le të ngrihen për t'i ndihmuar; le të jetë mbrojtja juaj.” (Ligji i Përtërirë 32:37)

Populli i Perëndisë u sulmuan nga kombet e tjera, dhe perënditë e rreme që vënë besimin e tyre - strehimoret e tyre të rreme - të mos ishin në gjendje për t'i mbrojtur ata. Mos bëni gabimin e tyre.

Gjithashtu, mos bëni gabim të menduarit vetëm ju mund të bëni Perëndinë strehim tuaj, kur është koha. Ju vetëm do të prisni derisa ajo merr keqe dhe pastaj ju do të fshehur në Perëndinë. Kjo nuk ka kuptim fare. Ju nuk prisni derisa stuhia vjen puna për të ndërtuar një shtëpi. Ju jetoni në shtëpi, dhe ju jeni të mbrojtur kur ajo fillon të bjerë shi. Ju nuk keni për panik kur fillon shi i imët, për shkak se ju keni fshehur tashmë veten në të. Që fillon me kthyer nga mëkati dhe duke besuar në të,, që ju do të jetë i mbrojtur nga zemërimi i Tij të drejtë. Dhe vazhdon me drejtimin përsëri në ditën e Atij pas dite pas dite.

Tani si ne flasim për mbrojtjen e Zotit, ne nuk mund të anashkalohet fakti se disa ditë më parë një gjë e tmerrshme ka ndodhur në Newtown, Connecticut. Një tjetër një nga këto sulme masive në një shkollë. Ajo ishte fëmijë shumë të vegjël pesë dhe gjashtë vjeçarët. Kjo duhet të na zemërimin dhe na brengosin. Dhe tragjedi si kjo të bëjnë njerëzit të bëjnë pyetje.

i krishterë, çfarë do të thotë një shoku në punë i cili thotë, "Ku ishte Perëndia yt, në mes të kësaj? Pse nuk e ka ai mbrojtur këto fëmijë të pafajshëm? Pse Ai lejoni që të ndodhë?"Çfarë do të thoni se?

Çfarë do të them? Unë mendoj se unë do të them, Une nuk e di. Pse nuk me vend? Une nuk e di. Unë nuk dua të jap disa përgjigje filozofike në lidhje me problemin e së keqes. Askush nuk dëshiron të dëgjojë se. Unë mendoj se unë vetëm do të thonë se unë nuk e di pse, por unë e di se Perëndia. Dhe Ai është i mirë. Perëndia nuk na ka të gjitha specifikat në lidhje me tha pse Ai lejon gjëra të caktuara, por Ai na ka thënë atë që është si. Ne e dimë se Ai është i mirë, dhe të mençur, dhe të përsosur. Ai është provuar tashmë se. Kështu që të gjitha unë mund të bëni është t'i besojmë Atij, lutuni për ato viktima, dhe mos harroni se nuk ka situata është aq e tmerrshme se ne nuk mund të kandidojë për Perëndinë.

Sepse edhe në wrenching më zemër të situatave, ne mund të gjeni gjithçka që na duhet në Zot. Ai është miku ynë dhe mbrojtës ynë, por ka më shumë.

III. Perëndia është thesar ynë në kohë fatkeqësish

Unë këlthas ty, O Zot;
 Unë them, "Ti je streha ime,pjesa ime në tokën e të gjallëve. "

një. pjesë

Davidi e quan pjesën e vet, Perëndisë. Kjo pjesë fjalë do të thotë një pjesë. Pra, kjo mund t'i referohet pjesën tuaj të trashëgimi - Pjesa tuaj të asaj që kishte mbetur prapa. Kjo mund të thotë një shpërblim të veçantë që është e drejtë juaja. Pra, në gjendjen e tij aktuale, David nuk ka asgjë. Ai është larg nga shtëpia e tij dhe nuk është më në zemërgjerësi të mirë të mbretit.

Kështu që ai është duke thënë, "Unë nuk kam një pjesë, një trashëgimi, një shpërblim. zot, ju jeni shpërblimi im. Ju jeni thesari im. Ti je gjithçka për mua!"Zoti ishte gjithçka e tij.

Gruaja ime dhe unë u shikuar këtë dokumentar mbi ESPN kësaj jave të quajtur Broke. Dokumentari ishte rreth atletët të cilët në një kohë kanë qenë milionerë, por gjetën veten absolutisht e theu. Disa nga këta njerëz bëhet fjalë për fjalë qindra miliona, por shpërtheu të gjitha në shtëpi, makina, rroba, dhe një mënyrë jetese të shtrenjtë. Ata jetonin sikur të gjëra, pasurinë, Materialet ishin thesaret e tyre. Dhe kur ata humbën të gjithë atë, ata nuk e dinë se çfarë të bëni. pjesa e tyre ishte zhdukur.

Pastaj ka një djalë si Pali apostull. Kush në Filipianëve thotë se ai është mësuar të kënaqem, nëse ai është i pasur ose i varfër ai është. A doni të dini sekret? Ai e dinte se të gjithë ai me të vërtetë e nevojshme ishte Krishti. Të gjitha ai donte ishte Krishti. Ai ishte i gatshëm për të hedhur çdo gjë larg se ai mund të ketë Krishtin. Perëndia ishte thesari i tij. A nuk doni të merrni në këtë pikë?

si A.W. Tozer vënë atë në librin e tij Pursuit e Perëndisë, "Njeriu që ka Perëndinë si thesar të tij i ka të gjitha gjërat në një."

b. Joy Jo Në bazë të parave

Në dritën e kësaj, gëzimi ynë nuk mund të jetë kontigjent në llogaritë tona bankare. Gëzimi dhe paqja jonë nuk mund të shkojnë lart e poshtë me atë se si financiarisht të qëndrueshme ndihemi, e cila është një tundim ndonjëherë. Ne kemi nevojë për llojin e rok besimit të fortë në Zotin, që punon shumë për të siguruar, por gjithashtu beson Perëndinë më shumë se paratë. Ju mund të besimit në të holla, por kjo është një ide e keqe. Nuk ka shuma e parave që nuk mund të jetë në lulëzim ose të vjedhur. Paratë nuk do të zgjasë, por Perëndia do. Ai duhet të jetë thesari ynë, edhe në kohë të vështira.

Si mund të bëni punën tuaj në një mënyrë që prioritizon Perëndisë mbi paratë? A dëshirën tuaj dhe ndjekje të parave, bërë kërkimin tuaj e Perëndisë duken të çalë dhe të marrët? Po të jetë kështu, Perëndia nuk mund të vërtetë të jetë thesari juaj. Ju nuk mund të shohin atë si shpërblimi juaj i vërtetë.

Tani duke thënë se Perëndia është e gjitha që ne duhet të vërtetë nuk do të thotë të gjitha nevojat tona të tjera të zhduken. Dhe kjo nuk është një thirrje për të filluar për të lënë pas dore të gjitha nevojat tuaja të tjera. Por kjo është një thirrje për më shumë varet nga nevoja e juaj të madh.

c. Toka e të Gjallit

Ju vini re se David thotë se Perëndia është pjesa e tij në tokën e të gjallëve. Ai ka thënë se Perëndia është gjithçka që kam dhe gjithçka që kam nevojë tani në këtë jetë. Kështu që ai nuk është duke thënë se All-llahu është vetëm thesari i tij në jetën tjetër. Ai është duke thënë tani, Perëndia është e gjitha që duhet.

Unë e di se ka disa prej nesh sot këtu që nuk e kanë çdo gjë që duam, dhe ndoshta jo çdo gjë ne kemi nevojë. Por në qoftë se ju keni Perëndinë, të inkurajohen. Të lavdërojë Perëndinë që nevoja juaj më e madhe tashmë është takuar në Krishtin.

Edhe kur ne të ndjehen si ne jemi mungon, ne mund të gjeni gjithçka që na duhet në Krisht.

IV. Perëndia është Shpëtimtari ynë në kohë fatkeqësish

një. Superhero

filma Superhero janë një punë e madhe tani. Çdo ditë ju kërkoni nuk është një film i ri superhero. ordinancë, mbinjeri, Njeriu merimang, Monkeyman ... vetëm duke parë nëse ju jeni ende duke i kushtuar vëmendje. Atëherë ju keni llojet e tjera të filmave aksion si marrë dhe James Bond. Ne si këto lloje të filmave, sepse ne jemi të magjepsur nga më të mëdha se sa jeta heronj të cilët mund të shpëtojë ditën kur të gjithë duket të pafuqishëm. Well David paraqet një tablo të ngjashme këtu e Perëndisë. Shikoni në ajetin e gjashtë.

Dëgjoni me vëmendje klithmën time,sepse unë jam në nevojë të dëshpëruar;më çliro nga përndjekësit e mi, sepse janë më të fortë se unë.

b. Nevoja Desperate

David herë është thënë nga Perëndia si ndihet. Ai është në nevojë të dëshpëruar. David është në fund të vetvetes. Nuk ka asgjë që ai ose dikush tjetër mund të bëjmë për të shpëtuar atë. Ai është në vështirësi. Dhe kjo është në këtë vështirësi që do të hyjnë në Perëndinë. Edhe një herë David di për Perëndinë. Ai e di se Zoti e bën të pamundur. Ai kishte parë tashmë Perëndia të më bëjë të pamundurën në jetën e tij me disa nga betejat ai do luftuan. Në qoftë se Perëndia mund të japë mban, dhe gjigandët, dhe ushtritë në dorë, atëherë me siguri ai mund të shpëtojë atë nga një mbreti vetë-fiksuar.

por shikoni, ju nuk e kërkoni për diçka, nëse ju nuk e dini se ju jeni në nevojë. Djali im thërret për ushqim, sepse ai ndjen uri dhe e di se ai ka nevojë për ushqim. David ndjen këtë nevojë të dëshpëruar dhe kjo çon atë për të thërrasin Perëndisë. Ai e di se ata që ndjekin atë janë të fortë se ai. Ai e dinte se vetëm Perëndia mund ta vendosur atë të lirë në këtë situatë të veçantë.

Dhe vini re se si David pyet. David nuk pyet si në qoftë se ai është i drejtë për këtë ndihmë. Në vargun njërën ai thotë se ai është duke kërkuar "mëshirë." Ai është pyetur se ai nuk do të marrë atë që meriton, por në vend të kësaj diçka që ai nuk e meriton: çlirim. Dhe të gjitha lutjet tona duhet të jetë e njëjtë. Përulësi duke pranuar se ju jeni shumë i dobët. Ne nuk e meritojnë asgjë. Por ne jemi duke i kërkuar Perëndisë për mëshirë të na çlirojë.

Shpesh pyes veten se si unë mund të ndihmojë një mik i cili është në një pozicion të tillë. qartë, Unë nuk dua të vetëm të thonë "Perëndia është i mjaftueshëm" dhe pakëson gjendjen e tyre. E vetmja gjë që di të bëjë është të ndihmuar ata të marrë në vendin ku David është. Si një kishë kjo një mënyrë që ne mund të shërbejmë njëri-tjetrit në kohë e nevojë të dëshpëruar. Ndihmuar ata të marrë në fund të tyre, kur ata e njohin nevojën e tyre për Të dhe i besojnë Atij më shumë. Lutuni për ta, dashurinë e tyre. Shpesh kjo është e gjitha që mund të bëjmë.

c. Urdhëruar për të kërkuar ndihmë

Do të ishte qesharake për David për të marrë parasysh drejtimin e dikujt tjetër, kur kjo situatë ishte e qartë e tij, dhe të tjerët të kontrolluar. E njëjta gjë është e vërtetë për ne, por kemi drejtuar diku tjetër ndonjëherë. Por na thërret për të ardhur tek ai.

…Kërkomë ditën e fatkeqësisë; Unë do të të çliroj, dhe ti do të më lëvdosh. (psalm 50:15)

Perëndia e zbulon veten mbi dhe mbi përsëri në Shkrimin e Shenjtë si një çlirimtar. Si në lidhje me çfarë bëri Perëndia në Detin e Kuq? Po në lidhje në jetën e Jozefit? Po në lidhje me betejat e panumërta? Kur të gjithë duket e pamundur, Perëndia ende mund të dorëzojë. Nuk ka asnjë armik që mund në mënyrë legjitime të dalë kundër tij. Ushtritë bien mbi, malet të përkulen, dhe erërat dhe valët ndalur në praninë e Tij. Dhe Rekordin e tij udhë është e pabesueshme. Ai madje shkoi në të madh për të na çliruar nga mëkati.

d. ungjill

Lutja në këtë psalm, me ankthin e saj dhe urgjente, më kujton një tjetër lutjes në Bibël. Në fakt, personi lutja është një i afërm më vonë i njeriut të i cili ka shkruar këtë Psalmin. Ajo kujton mua e lutjes së Jezusit në Kopshtin e Gjetsemanit. Jezusi e di Ai do të kryqit. Dhe i drejtohet ai Perëndisë, dhe në thelb e pyet atë nëse ka një mënyrë tjetër. Ai dëshiron të jetë i çliruar nga dhimbja që ishte përpara tij. dhembja e tij ishte aq e thellë që sweated gjak.

Perëndia nuk ia dorëzoi Jezusin nga dhimbje dhe të paimagjinueshme vuajtjet që ishte përpara tij. Dhe Jezusi nuk e provoni arratisjen. Ai e dinte se kjo ishte ajo që ai erdhi për të bërë. Jezusi vdiq në kryq. Dhe Jezusi, duke varur në atë kryq, Ai vuante në mënyrë që ju dhe mua nuk do të duhet të. Ai ishte duke marrë dënimin për mëkatet që ai nuk ka kryer. Ai jetoi një jetë të përkryer, Ai nuk e kishte fyer Perëndinë. Ai nuk ishte si David, ose, ose më. Ne jemi mëkatarë të cilët kanë ofenduar një Perëndi të shenjtë. Ai nuk ishte një mëkatare, por ai vdiq si mëkatarit në atë kryq. Ai është dorëzuar në vdekje, në mënyrë që ne të mund të dorëzohet.

Dhe Ai na quhet, jo për të dhënë veten, por të besojnë në Hero i cili erdhi për të na marrë. Ne nuk kemi për të fituar këtë betejë, ne vetëm kapem tek ai që tashmë ka. Beso në Të. besojmë Atij. Jepni jetën tuaj tek Ai.

E verteta eshte, në qoftë se ju nuk e keni besuar me të vërtetë në Krishtin, Perëndia nuk është miku juaj në kohë fatkeqësish. Ai nuk ka premtuar mbrojtje. Ai nuk ka premtuar se do të jetë thesari juaj ose çlirimtari tuaj. Të krishterët do të shkojnë nëpër kohë të trazuar, por historia jonë përfundon me çlirimin. A juaji?

e. Arsyeja për çlirimin

Më çliroi nga burgu im,që të mund të kremtoj emrin tënd. Atëherë të drejtët do të mblidhen rreth meje për shkak të mirësisë sate për mua.

Këtu ai e bën të qartë se pse ai dëshiron të dorëzohet, pse ai dëshiron të bëheni të lirë - për shkak se ai dëshiron të lavdërojë Perëndinë si shpëtimtarin e tij. Ai e sheh këtë si një mundësi për Perëndinë për të treguar veten off.

i krishterë, si do të përgjigjet kur Perëndia të ka dhënë ty? Unë mund të mendoj shumë, shumë herë, kur kam ndjerë në ankth dhe iu lut Perëndisë për mëshirë. I ndjehet si ajo ishte fjalë për fjalë fundi i botës. Dhe Perëndia iu përgjigj lutjes sime. Dhe unë kam qenë kaq i lumtur. Dhe unë plotësisht harruar rreth Perëndisë. Unë nuk lëvdojeni. Unë nuk e nderojnë Atë. Kam harruar për Të. Dhe, edhe harroi për atë që Ai e bëri, e cila duket absurde.

Kur unë isha një fëmijë i vogël, kulmi i vitit tim ishte e Krishtlindjeve. Dhe ditëlindja ime ishte rreth kësaj kohe shumë kështu që ishte i veçantë. Në këtë pikë në jetën e ju nuk keni shumë. Ju mori Cheerios, ju mori naptime, dhe ju mori Krishtlindjet. I pashë reklama të mëdha rrota në TV dhe unë kam qenë si, "I Gotta kanë atë." Unë kam një rrotë e madhe. Dhe unë mendoj se ndoshta derdhur lot gëzimi.

Tani nuk do të ishte e çuditshme nëse kam kërkuar që për muaj e muaj, por kur kam marrë përsëri në shkollë dhe njerëzit më pyeti se çfarë kam marrë, Kam harruar të përmend atë? Sa e çuditshme është ajo, që ne të mund të hyjë në gjyq me Perëndinë që të ketë mëshirë për ne, por ditë më vonë harroni sikur nuk ka ndodhur?

Ne duhet të bëjmë gjithçka që duhet të mbani mend mëshirën e Perëndisë dhe të kultivojnë zemrat mirënjohës, nëse është e journaling ose duke u lutur me të tjerët. Bëjë gjithçka që duhet.

Ne fund te Psalmit, David thotë se drejtin së bashku me të mblidhen rreth tij. Ai do të thotë që ai e lëvdon Zotin për mirësinë e tij, besimtarë të tjerë do të bashkohen Atë. Kjo është ajo që ne bëjmë në netët e diel ndërsa ndajmë këto dëshmitë e hirit. Ne dëgjojmë e mirësisë së Perëndisë dhe ne të mblidhen rreth njëri-tjetrit dhe të lavdërojnë Atë së bashku. Çfarë çlirues i madh.

Nuk ka asnjë situatë në mënyrë të tmerrshme që Perëndia është i paaftë për të dhënë ju. Kur askush nuk mund t'ju çlirojë, Perëndia është çlirimtari juaj. Drejtuar Atij.

Më kujtohet si një fëmijë, duke menduar se prindërit e mi mund të zgjidhë çdo gjë. Me të vërtetë nuk ka rëndësi se çfarë ka ndodhur, Mami dhe Babi mund të rregullohet. Unë nuk do të kishte ëndërruar për të shkuar në shtëpinë e fqinjëve, ose duke e quajtur një i afërm. Unë vetëm shkova në Mamin dhe Babin, sepse ata mori mua. Unë nuk e di se si, por unë e dija se ata kishin më.

Ne kemi nevojë për këtë lloj besimi fëminore. Lloji i besimit që merr, pa marrë parasysh se çfarë problemi, Unë mund të shkoj në Perëndinë për atë që kam nevojë. Le të lutemi.

AKSIONET

2 comments

  1. rrugëpërgjigje

    Zoti ju bekoftë unë nuk ju njoh. Por kam gjetur këtë mësim është shumë kohë për mua unë jam në kohën time e fatkeqësisë Zoti më flet përmes këtij neni, Ai më ngriti unë isha duke qarë, ndërsa unë jam duke lexuar se është e mahnitshme që ju duhet të dini se shërbimi juaj touch dikush që ju nuk e know.Thank edhe ju