Book excerpt: Ulah sirik Bangku nu

Maénkeun varsity baskét di SMA. Éta hiji pernyataan lengkep bener (iwal mun maksa kuring ngartikeun muter kecap). I dihadiran sakola swasta leutik, jeung lamun éta senior anjeun meunang titik dina tim varsity. Abdi bogoh kaulinan baskét, tapi simkuring ngaraos pisan hade di ningali eta ti diputer eta. Kuring bisa chastise pamaén jeung ngagorowok "C'mon!"Di wasit sareng sadaya-béntang skill. Tapi éta salaku sajauh mana. sakola mah geus aturan aneh ieu ngeunaan sabenerna diputer olahraga dina raraga lulusan, sanajan, jadi kuring kapaksa nyaluyukeun luhur jeung ngagantung sirah mah éra unggal Jumaah peuting.

Nu nangtung éta sok full keur kaulinan imah. kolot bungah jeung siswa-loba di antarana babaturan mine- némbongkeun nepi ka ngarojong tim. sedih, maranehna meureun dijieun salaku loba bédana di kaulinan salaku mah teu. I ngalakukeunana glance kana bleachers ti jaman ka jaman, wondering naon anu pamikiran sakabeh jalma, utamana dad mah. Jigana manéhna sadar yen boh urang éta saukur aya lalajo, tapi kuring kajadian boga korsi hade.

Ngan waktu mah sabenerna dijieun onto lantai ieu di pisan ahir game-nyaho, basa aranjeunna nunda dina guys maranehna ngarasa goréng pikeun. Mah kawas ngabejaan sorangan maranehna disimpen kuring pikeun maranéhanana detik final jadi bisa ngamankeun meunang. Sakumaha urang ngoyagkeun leungeun jeung tim lawan sanggeus alat keur nyieun sora ngahiung final, Kuring ngarasa kawas pamaén anu snickering jero basa aranjeunna melong kuring jeung ceuk, "Good game."

Lamun kuring mecenghul ti kamar locker sanggeus pancuran mah, taya sahijieun hayang gambar jeung kuring. Euweuh nu kids sakola tengah kokotéténgan nepi ka kuring. Taya sahijieun dina boh tim envied kuring. kunaon? Sabab kuring leuwih Spike Lee ti Michael Jordan. I ieu fan maké jersey a. Ieu mah guy anu kungsi dijieun kana kaulinan, jeung taya sahijieun envies benchwarmer nu.

Meunang di buruan

Kuring teu bisa kungsi inget si shooting hiji jumper hawa pretend jeung nelepon kaluar ngaran hiji pamaén peran dipikanyaho. Maranéhanana guys masih professional, tapi lamun hayang Anjeun bisa dagangan tempat jeung pamaén basket, éta biasana wiwitan, bodo anu kaluar aya ti tip-off ka alat keur nyieun sora ngahiung final. Anjeun kungsi bakal poho lamun Jordan switched leungeun dina midair atawa lamun Ray Allen pencét nu tilu di alat keur nyieun sora ngahiung nu. Maranéhanana nyaéta guys hayang jadi. Maranéhanana geus di aksi di maranéhanana moments konci, teu saukur spectating. Tapi keur sababaraha alesan urang ngalakukeun sabalikna lamun datang ka hirup. Everybody wants to be benchwarmer a.

Naon atuh hartina ku nu? Lamun némbongkeun nepi dina kampus kuliah has jeung diwawancara siswa ngeunaan gol maranéhanana pikeun semester, teu bakal ngadéngé loba ngeunaan hirup pikeun King. Anjeun kukituna ngadéngé deui ngeunaan gagabah fun ti diputer peran dina carita grand. Meureun anjeun komo kukituna ngadenge sababaraha 7:00 a.m. nurut akal. Aku daék nganggap Anjeun kukituna narima réspon sarupa di SMA atawa wangunan kantor. Sadaya urang geus gol jeung kahayang, tapi Allah téh henteu salawasna di antarana.

Kuring ngaharepkeun anjeun teu nyokot naon Kaula mah nyebutkeun minangka panghukuman judgmental. Aku teu kritikus film trashing lakonan nu; Aku hiji aktor ngarojong nyoba pikeun meunangkeun garis mah katuhu teuing. Abdi jadi bohong lamun kuring ceuk handap Yesus sok sigana pikaresepeun. Katuhu teu sok ngarasa bener.

Kuring jadi inget waktu, geura-giru sanggeus kuring ngagabung staf di gereja mah, lamun kabeh babaturan mah anu bade ngalakukeun di hiji festival musik luar biasa. Kuring hayang aya jadi parah, tapi kuring teu bisa make sabab murag salila saminggu mimiti pakasaban anyar mah. Kuring kungsi ngalawan dengki dina jantung mah. Utamana lamun kuring nempo eta posting gambar online of pangalaman maranéhanana endah pisan.

Kadang-kadang urang ngarasa cara nu jeung kahirupan. Ieu gampang sirik batur, utamana basa aranjeunna keur ngalakonan hiji hal gede kawas babaturan mah anu ngalakonan. Tapi sanajan urang nyaho jalma nu hirup salah, urang sakapeung manggihan diri urang sorangan longing ka ngiluan maranéhna. Jeung nu ngajadikeun handap Yesus ngarasa kawas lalaki dicokot kaluar ti game, teu meunang subbed di. Tapi naha urang sirik batur nganggap urang geus leungit leutik dina hal?

Naha urang mikir Simkuring leungit OUT?

bad Eyesight

Salah sahiji masalah urang nu urang ngan bisa nempo naon katuhu di hareup urang. Urang luput big picture. Ieu kawas kaméra lamun hal di hareup aya di fokus jeung sagalana balik téh rumeuk. Urang kudu ngaluyukeun lenses urang jadi sakabéh gambar bakal jadi jelas.

Aya teu jalma di bumi ieu nu teu bajoang pikeun nempo jelas. Ieu salah sahiji akibat tina hate loba dosana urang. Tapi lamun maledog youthfulness kana persamaan, eta nambihan nepi ka bencana. Hiji taun olds bajoang leumpang well, jeung dua puluh- somethings bajoang pikeun nempo well.

Ieu teu heran. Ieu bagian naon hartina jadi ngora di dunya fallen. kahirupan urang geus ringkes urang geus ngan ditempo jadi loba. Ieu hésé dibayangkeun sakabeh teka lamun geus ngan katempo tilu lembar. Ieu lain hartosna urang kudu flog diri urang sorangan dina éra; tapi teu mean urang kudu sadar, sabab shortsightedness loba dosana bisa ngakibatkeun musibah.

Dupi anjeun kantos usaha nyetir di snowstorm a? Nu Christmas sanggeus anak kahiji mah lahir, a snowstorm dahsyat pencét salaku pamajikan mah kuring drove deui ka DC ti Pittsburgh. salju overpowered nu headlights dina SUV urang jeung murag jadi gancang yén wipers kipas kaca teu bisa ngajaga nepi ka eta. Puhu curuk mah tos bodas salaku mah nervously gripped kabayang; Kuring sadar nyawa pamajikan mah putra éta dina leungeun mah.

Ieu tense. Kuring ngan bisa nempo sababaraha inci di hareup beungeut mah, jadi hartina teu nyaho mana atuh ieu bade. Kuring teu nyaho naon dihareupeun, jeung kuring ngan kungsi asa eta sadayana bakal digawe kaluar. Éta teu rarasaan alus. Kuring teu bisa lamun ningali aya mobil dieureunkeun dihareupeun atawa jalma wiping off jandela-Na dina eureun-jeung-balik lalu lintas.

Kuring geus komo teu disebutkeun jalan slick can. Nganiaya rem Anjeun dimaksud mobil Anjeun slid kawas nak maké kaos suku dina floor kotak. Anjeun tiasa ngarti naha ieu drive saeutikna paporit mah kungsi. Ieu shortsighted jeung di hiji tempat leueur.

Dupi anjeun kantos panginten ngeunaan kumaha shortsightedness mawa musibah bisa dina kahirupan urang? Lamun urang ngan nyieun kaputusan dumasar kana naon katuhu di hareup urang, urang geus kabeungkeut ngajalankeun kana bahaya. Loba teuing urang nyoba hirup kahirupan urang nu taya hal naon kajadian saterusna.

Meunangkeun mabok di hiji partéy bisa sigana kawas mangrupakeun ide nu sae di momen, tapi dishonors Allah jeung ngabalukarkeun kaputusan bodo. Saré jeung kabogoh Anjeun atawa kabogoh bisa sigana kawas win dina momen, tapi jenis sauyunan ieu kungsi dimaksud bisa ngarasakeun eta ti rugbi unik nikah.

Urang gé teuleum ka tipe ieu kaputusan leuwih sakumaha nu ayeuna urang ngaliwatan buku, tapi titik ieu, urang kudu mikir big picture. Unggal kaputusan urang nyieun anu sapotong leutik tina teka badag. Jeung tanpa nempo gambar gedé pikeun rujukan, urang gé nempatkeun potongan salah unggal waktu. Ieu tragis ka harta moment di waktu leuwih ti hiji sakabéh hirupna.

*Ieu excerpt tina bab katilu tina buku anyar Trip urang, naek. Ulah poho, lamun tos-order naek ku Januari 26, Anjeun bakal meunangkeun kebat tina hadiah haratis, kaasup lagu bonus nu teu nyieun on album. Di dieu aya kabéh wincikan ka redeem hadiah Anjeun: http://risebook.tv/preorder

biasa

11 comments

  1. Emanuelwalon

    I am a kipas musik badag tina Hormat tapi teu boga pamanggih anjeun bisa nulis kitu alus. Mungkin Allah tetep ngaberkahan Anjeun> Skalian Kami ti Suriname. ngaberkahan nepi

  2. Ieu jadi Chileshewalon

    Kalimah panungtungan ngagaduhan kuring. Na tragis mun harta hiji momen dina jangka waktu nu leuwih ti hiji sakabéh hirupna. Urut ampir salawasna hiji produk tina envying mana otheres aya dina kahirupan. Hayu urang alhamdulillah pikeun tempat kami. Aya hiji alesan naha urang aya. Tapi, urang kudu ngaku manehna ngaliwatan eta sadayana.

  3. Kiggundu brianwalon

    Wah!!.teu tiasa ngantosan mun meunang buku tapi kumaha urang meunang aranjeunna handap didieu di #uganda Afrika

  4. Kiggundu brianwalon

    Wah…!!! cinta ieu salaku musik Anjeun salawasna inspires kuring na ngan teu tiasa ngantosan gettin mun kieu tapi kumaha handap didieu di Uganda Afrika!.Mungkin lord nu ngaberkahan Anjeun

  5. Gaowalon

    Oh!Gusti lamun kuring ukur bisa boga buku…sapotong ieu Heboh tur kiwari Kuring imagining nu big picture(buku)..#jeung ble ssingsToU

  6. Terrellwalon

    lalampahan Lee, Kuring leungit cara kuring sapanjang Lalampahanna abdi porsi lord nu. Kuring tumuwuh nepi Kristen, tapi dipindahkeun jauh ti ajaran na. Teu dugi I listened kana album Kahirupan Good anjeun sarta sababaraha khotbah tina youtube nu steered kuring balik dina arah Gusti. Kuring rek ngomong hatur nuhun brotha kuring.

  7. tamsynwalon

    Dearest Trip. Hiji pamimpin rupa. carita anjeun ngingetkeun kuring dina kageulisan Kuring geus kapanggih dina hubungan kuring jeung Yesus jeung kumaha penting dina kaputusan leutik bakal neruskeun pigura takdir abdi. Kami Linggarjati jadi cerminan Royal Yesus. Bisa unggal maca manggihan harta karun dina kotak harta karajaan ieu dingaranan naékna. Solat sagala cara ti Cape Town, Afrika Kidul.