Coulda Been Me

Produser: Gawvi
Vocals tambahan dening: J. Paul
artwork by: Alex Medina
Campuran lan nguwasani dening: Yakub “Biz” Morris

ayat 1:
Aja oleh pengen krungu pain kita
Sing carane aku kroso yen aku flipping liwat mau twitter komentar, kabeh aku aran iku udan
Padha nuduhake kula njaluk liwat iku lawas
kuwi sing ora ana ora luwih
Nanging sing ora muni bener nalika katon ing lurung-lurung iki
Dadi nyata yen aku aran kaya iku coulda wis kula

pancing:
Man bisa aku pitutur marang kowe carane aku kroso sapunika
Ah padha pengen ngerti carane aku kroso sapunika
Aku aran kaya iku coulda wis kula
Aku aran kaya iku coulda wis kula
Kita digawe ing gambar Gusti Allah ngerti
Kabeh gesang kita Matter, kita sesanti iku ngumpul
We aran pain sabab kita wis kene sadurunge
Sapa sing resik aku ora ngerti
Nanging coulda wis kula
Aku aran kaya iku coulda wis kula

ayat 2:
Aku ora ngerti Mike Brown
Aku wis ora ngerti Trayvon
Aku ora ngerti Sean Bell
Nanging aku ngerti musna
Aku wis ora ngerti Oscar Grant utawa Tamir Rice
Aku ora ngerti Eric Garner
Nanging aku ngerti padha urip
Luwih worth saka padha matur ing layar tv
Aku sengit aku tak daftar dawa, sampeyan Finna ndeleng Aku njerit
Sabab aku aran kaya padha ora weruh aku ratu
Digawe kanggo ngwasani kados Panjenenganipun, padha mikir kita fiends mlarat
Aku ora ana nalika padha dijupuk ing wong
Aku ora bisa ngatasi kasus, ora bakal padha ngarani Aku bisa
Nanging aku ngerti urip minangka wong ireng enom
Guess aku ora bisa dadi mad sing sawetara ora ngerti
Nanging Mungkin yen
Yen nyawang urip lan kowé padha ngadeg ing ngendi aku ngadeg
Gunakake sandi mata kanggo katon ing lurung-lurung iki
Iku banget nyata nalika aku aran kaya iku coulda wis kula

pancing:
Man bisa aku pitutur marang kowe carane aku kroso sapunika
Ah padha pengen ngerti carane aku kroso sapunika
Aku aran kaya iku coulda wis kula
Aku aran kaya iku coulda wis kula

ayat 3:
Picture kula minangka teen a
Njupuk metu ombenan ing nyimpen nalika aku weruh
Kasir prapta, banjur njerit
Poin ing hip lan dhateng kula aku katon
Nanging terus munggah, Aku wis ora ngerti sing aku sing medeni
Lan aku wis ora ngerti aku bisa njupuk sampeyan karo blackberry a
banget aneh, kang weruh kula minangka thug a
Nalika aku tau d kejiret cilik, tau nyolong utawa tuku obatan
Utawa carane bab wektu aku balik gambar
Kebak kabungahan, Finna rap kanggo kamar kebak Folks
Outside banjur aku golek iku gun ing pasuryan
Blenggu ing tangan, Pat mudhun ing bangkekan
Iku ol padha, ol padha
Aku pas gambaran saka pidana sing padha ngerti
Padha nuduhake kula Gambar, ayo
Sing guyon? Aku ora katon kaya
Inggih ing pulisi panginten kita iya yen dadi sasaran
Saben wong ireng aku ngerti
Tak crita kaya sing, ngundhuh kang padha ora sow
Nalika padha nganggep sing thug saka mlumpat
Iku ora Matter yen strapped karo kumpa
Deleng aku ora ngerti yen Mike Brown tangan kang munggah
Nanging aku nulis matur homie I'ma ngadeg munggah
Lan I'ma pitutur marang kowe aran aku katon ing lurung-lurung iki
Lan ngomong iku nyata nalika aku aran kaya iku coulda wis kula

pancing

ayat 4:
Langit kroso werna abu-abu, mata abang
Ireng lan putih tawuran, mendhung ana ing sadhuwure sirah
Suwene nganti padha krungu apa kita ngandika
Suwene nganti padha krungu apa aku ngandika?
Bengok metu kabeh pulisi apik
Fighting lanang ala, nggawe titik apik
Aku sengit ing pamblokiran hood
Ing pungkasan dheweke bisa nyoba kanggo bongkahan ing kabeh ora kejem
Aku kepenginan ngomong kanggo kabeh wong enom ireng
Aku ngerti iku kroso kaya kita mung bisa menang
Nanging ing salebeting bebendu Paduka ora dosa
Aja negasake apa padha mikir
Aja oleh ngomong kita wis ora tak worth
Sawetara bakal nyoba kanggo mati kita mudhun ora bisa
Aku ngerti iku ora padha, Nanging kita padha sumurup Dèkné sing ngrumati
Lan siji dina kang bakal ngusapi luh

liyane
Where pangarep-arep ing? Mine ing wong
Where pangarep-arep ing? Mine ing wong
We tak bisa apa, nanging pangarep-arep iku ing wong
Padha tak karya apa banget, nanging pangarep-arep iku ing wong

Enggo bareng

32 komentar

  1. sebutno: Coulda Been Me — TRIP LEE

  2. JordanReply

    Aku ndeleng sawetara saka nilai digawe ing lyrics, lan aku ngerti song iki pribadi, nanging ngrasa kaya iku song sing menehi ing lam iki.

    Ing bagean liya saka ayat 3, ngomong bab kang patted mudhun amarga “mathuk” gambaran saka pidana. Aku wis patted mudhun sadurunge, ing sisih antar negara bagean ing sawise kang tailed kanggo 3 mil, amarga aku ngagem beanie lan dampikes sing digawe kula katon kaya ana saka sisih harsher saka kutha. Ora mung sing, nanging aku nyopir kakung kawula Impala karo bapak ing kursi penumpang, lan padha dicenthang crita kita kita judhul bali saka nyimpen lokal Apple ngendi aku dropped mati Macbook sandi kanggo tetep. Nyebataken penggambaran riwayat, nyebataken apa, nanging apa-apa nanging werna saka kulit. Siji pejabat ana putih, liyane ana ireng. Sing ana aku.

    baris pisanan saka ayat pisanan: “Aja oleh pengen krungu pain kita”. Cantik manawa aku ngerti apa tegese. tembung “kita” ing tembung sing, kanggo kula ngrasa kaya melu ngudi kawruh saka lagu, kaya aku ora ngerti apa perjuangan punika, utawa carane aran. Aku uga ora bisa ngerti, nanging Gusti Allah maringi kula liya kanggo ndhukung, liwat Prayer.

    Terus ing pamikiran sing, “Kita digawe ing gambar Gusti Allah ngerti”. Wonten ing kabèh counter lagu. Gusti Allah nitahaken kita ing gambar kang, lan ora werna, ora duwe kabisan, gender utawa asal saka bangsa wis tau digawe Allah dipikir ing sembarang individu Panjenenganipun sembarang beda, supaya apa dene kita? Apa ngirim aku katon ing dhewe sembarang beda saka sampeyan, lan kosok balene?

    Aku njaluk luwih, nanging aku rase aku wis ngandika cukup. trip, minangka melu Kristus kita nyandhang iman kita, aku ora katon ing wong apa beda utawa nambani wong beda. We uncalan adoh Self, lan fokus lan sijine ing manungsa waé marang, lan preduli saka carane salah kita ngrasa, nalika kita ngomong kita Kristen, cara kita tumindak lan sing kita ngomong nggambarake carane wong becik liwat kita. Dadi yen wis bisa sampeyan, aku kudu katon ing sembarang beda? Apa yen ana kula?

    Kula titik, dadi “Wuto warno” ing donya iki.

    • ToryReply

      Brother Jordan, bisa aku mung nyebut sing “colorblindness” ora jawaban kanggo masalah iki? Ayo kula ngalih cepet saka lomba Jenis Kelamin. Priya lan wanita sing beda banget, lan sing apik bab! Dadi “wuta gender” bakal banget ngrugekake, amarga alamiah bakal Cut mati pentinge beda kita, lan supaya kita kantun metu ing Allah. Apa tegese ing sing sing minangka wong, sih cenderung ora teka minangka alamiah minangka ora kanggo wanita (sok dong mirsani tembung cenderung!). Yen kita mung nyawang wong, kita bakal kantun metu ing rahmating Allah. Kita bakal maca babagan, nanging tingal ora nyoto, Contone manungsa saka sih Kang (Aku ngerti aku ngandika ing generalities agresif, nanging mung kanggo nggawe titik).

      Race cara. We sing bener banget beda, alamiah! cemeng, Asia, tiyang kuilt pethak, Hispanics, kita biasane beda banget ing Kadhaton kita, kapribaden, budaya, etc. Iki bab ayu. Dening looking ing siji budaya passion liwat liyane, kita bisa ndeleng Gusti Allah punika Gusti Allah hasrat (hasrat bab hak). Dening looking ing siji budaya kang “gelis duka(ness),” kita bisa ndeleng yen Gusti Allah iku sabar karo kita, lan gelis duka. Dening looking ing budaya beda, kita bener njaluk bantuan kanggo ndeleng akeh gambar saka Gusti Allah.

      tanpa pitakonan, kita kabeh bisa dianggep padha, amarga kita kabeh digawe ing Imago Dei. Nanging, kita beda, lan sing paling oke! Aku setengah ireng, setengah putih, lan duwe ton saka “sipat ireng,” lan “sipat putih.” nggih. Sing gedhe! Mugia padha nuduhake kita soko bab Gusti Allah! Aku milih kanggo pèngetan lan learning beda tinimbang colorblindness, lan prayaan bener mung bisa kelakon ing Injil.

      • NateReply

        pasar,

        tembung wis inspirasi kula kanggo nulis song nggunakake variasi saka tembung: “Kita kabeh digawe ing Imago Dei, Nanging, kita beda lan sing luwih saka OK”. Matur nuwun kanggo inisiatif kanggo ngomong lan narik kawicaksanan. Liyane saka song wis diaktifake metu mbuktekaken dhewe minangka sejatine sifate hadiah undeserved tembung kanggo nyebut manunggal kita ing bhinéka lan ing Kristus.

        Grace lan Peace,
        Nate

    • langit-dhuwurReply

      Inggih ngandika Jordan. Aku bakal ngomong bab siji iki: Tinimbang kang colorblind, bisa kita tinimbang ndeleng latar beda ètnik kita minangka kreatifitas Allah? We ngadeg bebarengan karo Gusti ing asmanipun Gusti Yesus. Panjenenganipun punika banner kita – ora ketompo yen kita lagi saka Ferguson, Cali, Oregon, Alabama utawa New York. Yesus punika titik fokus kita. Lan ing budaya sing kepengin kanggo misahake kita menyang “minoritas” lan beda kelompok, kita ngadeg minangka dadi sarirane Sang Kristus, ngisor Panjenenganipun.

      Aku appreciate kaweruh ing lagu. Matur nuwun kanggo bangunan ing Inggris munggah kanggo kamulyane!

    • JoshReply

      trip, thanks kanggo iki pikirane. Aku appreciate Panjenengan nuduhake pengalaman minangka wong saka werna sing mikiraken identitas lan negara tragis budaya kita liwat Jarak saka Injil. Muga-muga Gusti terus mbangun Inggris lan fame liwat karya. Matur nuwun.

  3. GabrielReply

    Matur nuwun Trip, you’re a true role model and inspiration. Keep up the good work and lean on the lord’s guidance.

  4. MichaelReply

    It’s saddening reading all the events going now in the world. Right from NYC to Kenya. Painfull issues yet we don’t learn from them and keep doing the same things. It’s time we truly became our brothers keepers

  5. MichaelReply

    trip Lee, this could not have come at a different time. We need to stress the point more and by all means #couldabeenme

  6. RichardReply

    really sad to hear, still can’t really imagine how y’all feel but I see that a lot of black ppl just get just really to fastfeel sad for u al, I feel powerless at all

  7. ToddReply

    Powerful statement, beautifully crafted. Brought years to my eyes when I least expected it. I only recently discovered your music and it has been a wonderfully inspirational discovery at the time in my life God deemed it so. Much praise to you, young brother.

  8. sebutno: New Music: trip Lee – “Coulda Been Me” |

  9. AmandaReply

    To say that God doesn’t see color is unBiblical. (Jordan) The Bible says that God created different nations and tongues to showcase His majesty. We shouldn’t pretend that it doesn’t exist! If you say you want to be there for a believer who deals with these things by prayer or whatever avenue then why are you trying to argue his song? He is sharing his hurt. His pain. Stuff that black people, go through. Apa sampeyan kudu aran merga kanggo wong matur sing. Apa ora ONE conto saka pengalaman ala wis Aturan metu utawa invalidate babras lan frustasi sing akeh wong ireng kudu ngadhepi dina. Ora mung sing siji wektu. bojoku tansah wis pindhah ndhuwur lan ngluwihi kanggo nggawe manawa Panjenengané rawuh mati minangka non ngancam wong!! Apa? Apa iku kang ireng dadi dianggep medeni lan anceman. Apa iku kang wuwus articulate wong aran padha kudu nggawe komentar, wow sing ora apa samesthine, utawa sing ora kaya wong ireng liyane. Apa wong pindhah nganti sampeyan lan sing padha kaget dening cara nganggo? Mungkasi min lan mung krungu wong metu, sampeyan ora kudu setuju utawa ngerti. Cukup nuduhake sawetara empathy lan bantuan dadi bagéan saka solusi! Thanks for sharing your heart Trip Lee.

  10. AbigailReply

    trip, this is good.
    My heart is hurting because there is still a reason to write songs like this. There is still a fight for black lives.
    Maybe one day we can make it right.

    <3

  11. bakalReply

    Keep up the good work Trip! Your words and your witness are powerful! May the Lord bless you, keep you, make his face shine upon you!

  12. CharlotteReply

    Trip Lee man,

    Can I just state that I have grown to love the major authenticity in your voice?! Ahh it’s so raw and real! This is a great feat. bro. Very true, I am very saddened to hear about all of the corruption in which has been shown here on the air and it is crazy how bias and upside down this world can beI’m very disappointed in my own race in which has been stereotyped and broadcasted upon. The video from Brooklyn NY is one of the most saddening things I’ve seen in a long time.

  13. VictoriaReply

    I love what Jordan is saying. I myself am a black America, a woman, but in my opinion, gender doesn’t play a huge role, black woman can be targeted in discriminatory ways also. I have never been targeted personally for the color of my skin, but I like to think I’d never hate or wish bad things to someone who was to harm me or kill me in a circumstance like the ones we are talking about. Being a Christian, I’m constantly reminded of the verse where Jesus tells us to turn the other cheek. If someone hates you, you love them despite that. Racism will never stop happening, but if someone attacks you, turn the other cheek. You can’t make anyone accept you, stuff like this isn’t going to stop. But we need to stop thinking that blacks are the only race targeted. The only difference is, the white on black crime is the only crime being brought up in the news. What about a white guy killing a Hispanic? Or an Asian killing a black? We are all created equally. Ya, there was a time when slavery was all black people knew, but today there’s slavery and racism happening among every race. God does not see the deaths of these black men any differently than he sees the death of anyone else. I think we are forgetting that concept, no person’s life matters more than another. And let’s also not forget that we really don’t know the exact facts of these crimes. trip, I’m not hating on your song at all, it’s great that every person has their own opinion and this is yours. Although, I will say, yes it could’ve been you, but it also could’ve been a white man. Us black people are not the only targets. Let’s try to see each other the way God sees us, 100 percent equal.

  14. DanielleReply

    As a biracial, Color blind(Ya, because my heritage and culture include too many different races to start focusing on one at a time. I celebrate THEM none the less) woman I can’t imagine anything that a black man is going through. Especially when people jump straight on race and leave God out of it. But I’m glad that you put God in it where he belongs. He belongs in this situation, He belongs as the Justice giver. We belong and trust in Him.

  15. AnthonyReply

    I played this song for a room full of people trying to hear their brothers and sisters cries yesterday. There were about 18 of us and 6/8 were white. Your words cemented things.

    Know that your words are reaching people in deep, beautiful ways. Thank you for your honest reflection.

  16. JohnnyReply

    If you are making this about yourself or about a specific race then it has nothing to do with God. Your song only shows why the racism issue continues the way it does because no one is willing to change the cycle only cry about how they are treated poorly white, Mexican, Asian, people die in the same ways all the time by committing crimes and being stopped by someone we have accepted as a protector. Your either for justice completely or you aren’t there is no fine lines or excuses. You bring up fears and anger, Gods not in those yet you choose to be. You put God in this so g just so Christians keep listening to you rather then making the right stand for God instead your our lyrics say your gonna stand up for racism that your going to make tis song about racism and not God. You can’t sit at 2 tables you either sit at the table if the Father or you sit at the table of the fallen. Either way you’ve lost a fan. I hope you can come to terms with your fear and see how simple respect would change fear into shared respect and working together. If it coulda been you, then maybe you need to rethink your life choices.

  17. JonReply

    He isn’t against the cops right? I don’t think. I love trip and can’t wait till his next album, whenever that maybe. Great song.

  18. sebutno: 257 || Dear Trip Lee, I Hear YouShattered Magazine

  19. KiannaReply

    I just listened to this song and the lyrics are powerful. “Where pangarep-arep ing?” -trip Lee. Aku tresna iku!

  20. MarkReply

    Do all my brothers, sisters, disillusioned, and hurting. I am sorry. I am a part of this as an American. But I am listening. I hear your pain.
    I am sorry.
    The word is getting out. No criticism, only love.