Po ngarkohet
svg
Hapur

Driven

nëntor 9, 201134 min lexim

Ka disa njerëz të cilët janë të mirë në gjëra të caktuara. Ka Basketbollistët që luajnë në ligën për vite e vite dhe ata përfundojnë karrierën e tyre të pasur dhe të lumtur. Ata donin për të luajtur lojë në ata të dashur dhe të kërkuar për të bërë një karrierë duke bërë atë. Ata e bënë atë dhe ata janë të mirë. Pastaj ka edhe të tjerë, si Michael Jordan.

Michael Jordan ishte më shumë se i mirë. Ai ishte i madh - shumë thonë, më e madhe. Michael Jordan nuk ishte i kënaqur me vetëm duke luajtur lojën dhe duke e bërë një karrierë. Mike donte të jetë më mirë se të gjithë. Ai nuk ishte i kënaqur me të duke e bërë atë, ai donte të jetë më e mirë. Kështu ai qëndroi në palestër më vonë se të gjithë dhe ai ka punuar më shumë se të gjithë. Dhe e gjithë kjo për shkak se ai ishte shtyrë thellë nga ajo dëshira për të rrahur ju. Ju e pa këtë në sallën e tij të fjalës famë. Ai ishte ende sfiduese folks dhe natyra e tij konkurruese doli si kurrë më parë. Ai u dëbua.

Ju gjithashtu mund të flasim për artistë si Lil Wayne. Ka disa Rappers të cilët vetëm duan të jenë të famshëm dhe të fituar para. Jo Lil Wayne. Ai dëshiron të jetë më i madh i të gjitha kohërave. Ai ha, fle, dhe merr frymë muzikën e tij. Ai dëgjon me vete. Ai jeton në studio. Ai ka harruar ndoshta më shumë vjersha se shumica Rappers kanë shkruar. Në mendjen e tij, ai nuk do të mund të vendosen për asgjë më pak se më i madhi i të gjitha kohërave. pse? Sepse ai është i shtyrë thellë nga dëshira për jetë më të mirë.

Normalisht, kur njerëzit flasin për të shtyrë, ata do të thotë diçka si kjo. Ata janë duke iu referuar njerëzve që janë të karrierës të orientuar, ose vendosur të ketë sukses në fushat e tyre. Por ka më shumë për të duke u shtyrë për të krishterin? Çfarë jemi ne për të nxitur për të dhe të nxitur nga? Çfarë duhet të jetë ngarje krishterë dhe ku duhet të na makinës? E pra unë mendoj se ne mund të gjeni përgjigje për këtë pyetje në Romakëve 12.

Sfond

Pas tërësisht hedhjen nga doktrinat e Ungjillit në Romakëve 1-11, Paul kthehet për të na tregoni se si ne tani duhet të jetojmë. njëmbëdhjetë kapitujt e parë kanë qenë në lidhje me atë që ne duhet të besojmë, se si ne jemi të shpëtuar, atë që Perëndia ka bërë në Krishtin, atë që Perëndia do të bëjë në Krishtin, etj. Tani në kapitullin 12, Paul bën një ndryshim të përgjithshëm për të na treguar se çfarë duhet të bëjmë. Paul bën këtë në Efesianëve dhe Kolosianëve shumë.

Kështu që unë dua që ne të shikojmë në këtë pasazh, dhe të kërkoni në tri gjëra që duhet të bëjmë në dritën e asaj që Perëndia ka zbuluar këtu.

Po ju bëj thirrje, pra,, vëllezërit, nëpërmjet dhembshurisë së Perëndisë,, ta paraqisni trupin tuaj si fli të gjallë, i shenjtë dhe i pranueshëm për Perëndinë, e cila është shërbesa juaj e mënçur. Dhe mos u konformoni me këtë botë,, por transformohuni me anë të ripërtëritjes së mendjes tuaj, që nga testimi ju mund të dalloj se çfarë është vullneti i Perëndisë, ajo që është e mirë dhe e pranueshme dhe e përsosur. (Romakëve 12:1-2)

unë. Të shtyrë nga mëshira

Pra, kur Pali e bën këtë ndryshim, Ai bën thirrje për ne. Ai me zell lutet, ai autoritet na nxit të jetojmë në një mënyrë të caktuar. Por, para se të shohim atë që ai është i kërkon që ne të bëjmë, Unë dua të shikoni në mënyrën se si ai ankesat për ne.

Po ju bëj thirrje, pra,, vëllezërit, nëpërmjet dhembshurisë së Perëndisë,… (Romakëve 12:1një)

Për të na tregoni se si ne duhet të jetojmë Pali nuk thotë se ne duhet të jetojmë një mënyrë të caktuar për shkak se "Ne duam që të jetë më i madh ose më i shenjtë,"Ose për shkak se" kjo është se si anëtarë i drejtë i shoqërisë duhet të jetojmë,"ose, "Nënat tona na mësoi më mirë se kaq,"Apo edhe, "Në mënyrë që Perëndia do të si ju." Jo, ai na jep një lloj tjetër të motivimit.

Ekziston një dallim i madh në mes të asaj që bota është nxitur nga, dhe ajo që ne duhet të jetë nxitur nga. Kohët e fundit kam biseduar me një grua që ishte pjesë pronari i biznesit se ajo dhe partneri i saj ka filluar disa vite më parë. Ajo më tha në lidhje me biznesin dhe sa e vështirë ajo ka punuar. Pastaj ajo më tha në lidhje me të gjithë fëmijët që ajo kishte dhe sa ajo e donte t'i. Dhe ajo tha se jeta e saj ishte e gjitha në lidhje me biznesin që ajo filloi dhe fëmijët e saj. Dhe ajo tregoi atyre si dashuritë e saj kryesore, dhe motivimin e saj për të bërë çdo gjë që ajo bën.

Tani që duket si një gjë e mirë për të thënë. Ajo e do fëmijët e saj dhe punën e saj. Por unë dua që ju të dini se i krishteri duhet të jetë i motivuar nga diçka më të thellë. Për të krishterin motivimi ynë nuk ndalet me asgjë në këtë botë. Pra, ne duhet dashuri dhe të sigurojë për fëmijët tanë dhe ne duhet të punojmë shumë dhe ne duhet të kërkojmë edhe për të kënaqur në punën që bëjmë. Por asnjë nga ata që duhet të jetë motivimi ynë final. Asnjë nga ata që duhet të jetë gjëja kryesore që na drejton.

Këtu Pali tregon për diçka jashtë vetes dhe tokësore ynë jeton për motivimin. Ai bën thirrje për ne, jo nga ajo që ne mund të bëjmë për të tjerët, por me atë që Perëndia ka bërë tashmë për ne. Ai bën thirrje për ne nëpërmjet dhembshurisë së Perëndisë,.

Pra, kur Pali thotë se mëshira e Perëndisë, ajo që mund të kishte ai në mendje?

Paul mund të menduarit e Ungjillit Perëndisë lavdishëm na ka dhënë. sepse në 1:16, Pali thotë se kjo është Ungjilli, "Fuqia e Perëndisë për shpëtimin, më parë Judeun e pastaj Grekun. "

Ose ai mund të jetë duke menduar për kapitullin katër, ku thotë ai, "Lum ata paudhësitë cilëve u janë falur, dhe të cilëve mëkatet u janë mbuluar; Lum njeriu të cilit Zoti nuk do t'ia numërojë mëkatin e tij. "

Apo ndoshta ai është duke menduar për kapitullin e pestë, ku ai thotë, "Perëndia e tregon dashurinë e tij ndaj nesh në atë që, kur ende ishim mëkatarë Krishti vdiq për ne."

Ose ai mund të jetë duke menduar për të kapitullit tetë, ku ai na tregon se, "Zoti e ka bërë atë që ligji i dobësuar nga mishi nuk mund të bëjë. Duke dërguar djalin e tij…"

Ose unë mendoj se ai do të mund të menduarit e kreut nëntë, ku ai na tregon "se shpëtimi nuk varet nga tendosje të njeriut, por nga Perëndia që shfaq mëshirë "

Mendoj se Pali ka të gjitha këto të vërteta të bukura në lidhje me mëshirën e Perëndisë në mendje këtu.

Perëndia na ka dhënë mëshirë, ai po na jep mëshirë, dhe Ai do të na japë mëshirë. Ne duhet të jenë të motivuar jo vetëm me anë të mëshirës që kemi marrë tashmë, por me anë të mëshirës që do të marrin.

Dhe Pali është duke thënë në dritën e kësaj mëshire, këtu është se si ju jetoni. Ne duhet të jenë të motivuar, nxitur nga kjo mëshirë.

Pra, ne jemi të shtyrë nga uria për të ngrënë, dhe disa janë të shtyrë nga dëshira për jetë e madhe për të punuar më shumë se kushdo tjetër. Pra, nëse i krishteri duhet të jetë nxitur nëpërmjet dhembshurisë së Perëndisë,, çfarë duhet këto mëshira të shtyrë ata që të?

II. Të shtyrë të Adhuro

Paraqisni trupin tuaj si fli të gjallë, i shenjtë dhe i pranueshëm për Perëndinë, e cila është shërbesa juaj e mënçur. (Romakëve 12:1b-d)

Pali thotë romakët ta paraqisni trupin e tyre si sakrifica, gjuha që ai përdor ka për qëllim të tregojnë ata përsëri në adhurimin e Dhiatës së Vjetër dhe të sistemit të flijimit. Pra, le të flasim për atë kohë të shkurtër

një. Historiku Dhiata e Vjetër

Perëndia është i shenjtë. Njeriu nuk është. Njeriu nuk e meriton të jetë në praninë e Perëndisë, ose t'i afrohen atij në asnjë mënyrë, por Perëndia ishte i mëshirshëm e mjaftueshme për të ndjekur një grup prej mëkatarëve, Izrael, dhe të lejojë që ata të kenë marrëdhënie me Të. Por sepse Ai është i shenjtë dhe ata janë mëkatarë, ata nuk mund të lejohen të vetëm të afrohen Atij ndonjë mënyrë të vjetër. Ata nuk mund ta adhuruar Atë si ata do idhujt dhe perënditë e rreme që adhuronin. Në qoftë se ata ishin duke shkuar për të adhuruar Perëndinë ajo duhej të jetë në kushtet e tij. Ata mund të drejtohen vetëm Atij rrugën Ai paraqitura dhe lejohet.

Pra, pas dhënies së këtyre njerëzve, Perëndia u dha atyre urdhëron dhe u dha atyre udhëzime strikte për adhurim. Perëndia u tha atyre për të ndërtuar një banesë dhe u dha atyre të sistemit të flijimit. Ai i qortoi rreptësisht që për mënyrën se si ata mund të adhurojnë Atë dhe ministër Atij. Therja dhe Sakrifica e kafshëve ishte një pjesë e madhe e adhurimit të Dhiatës së Vjetër. Të gjithë njerëzit e Perëndisë janë urdhëruar për të kryer këto sakrifica për t'iu afruar Perëndisë.

Me këto sakrificat që ata pranuan mëkatin e tyre dhe kanë nevojë për falje dhe sakrificat kujtoi atyre shenjtërisë së Perëndisë. Këto kafshë janë të destinuara për të treguar njerëzve se kur ata mëkatojnë, vdekja është dënimi. Kafshët vdiq në vend të tyre. Sakrificat ishin menduar të jetë pjesë e një jete të jetuar në bindje ndaj Zotit.

Kështu vendi që ata mund të takohen me Perëndinë ishte tabernakulli (një tendë të vogël ku Perëndia banoi) dhe më vonë tempulli. Sigurisht Perëndia është kudo, por kjo është ajo që Ai e krijoi. Ai u tha atyre që ju mund të më shërbejë, në këtë mënyrë, në këtë vend. Pra, kur Pali thotë se ne jemi për të paraqitur trupin tonë ndaj Perëndisë si një sakrificë e gjallë, ajo duhet të kujtojmë këtë sistem sakrifikuese.

Well NT bën të qartë, se këto sakrifica nuk janë për qëllim të jetë i përhershëm. Ata kanë për qëllim të tregojnë për sakrificën përfundimtare, Jezu. Ngjashëm me kafshët, që duhet të jetë i pastër, Jezusi ishte sakrifica e përsosur për mëkatet tona. Hebrenjve na tregon se kjo sakrificë fundit ishte një herë-për të gjithë. Ajo nuk duhet të përsëritet. Ai qëndroi në vendin tonë, dhe Ai vdiq në vend nga ne. Por ndryshe nga kafshët sakrifikuar, Jezusi u ngrit nga hiri tri ditë më vonë, mposhtur armiqtë tanë. Pra, me ardhjen e Jezusit, ky sistem i vjetër flijimit është zhdukur.

Ardhjen e Jezusit ndryshon adhurimin e Perëndisë përgjithmonë. Një nga shembujt e mi të preferuar të kësaj është në Gjoni kapitulli katër me grua në pusi.

Gruaja i tha:, "Sir, Po shoh se ti je një profet. Etërit tanë adhuronin mbi këtë mal, por ju thoni se në Jeruzalem është vendi ku duhet të adhurojmë. "Jezusi i tha asaj, "Gruaja, më beso, vjen ora që as mbi këtë mal as në Jeruzalem nuk do të adhuroni Atin. Ju adhuroni atë që nuk e dini; ne adhurojmë atë që njohim, sepse shpëtimi vjen nga Judenjtë. Por po vjen ora, dhe tani është këtu, që adhuruesit e vërtetë ta adhurojnë Atin në frymë dhe në të vërtetën, sepse Ati po kërkon njerëz të tillë janë adhuruesit që. Perëndia është Frymë, dhe ata që e adhurojnë duhet t'a adhurojnë në frymë dhe në të vërtetën. " (nevojtore 4:19-24)

Kjo grua supozohet se për shkak se Jezusi ishte një hebre, ai donte atë për të adhuruar në Jeruzalem në tempull. Tempulli ishte, ne kete kohe, vendi ku Perëndia e lejoi njerëzit e tij t'i drejtohen Atij. Dhe Jezusi e bën të qartë se me vdekjen e tij, një kohë e re po vjen.

Ne nuk duhet të takohen me Perëndinë në një vend të caktuar me një kafshë të veçantë për të sakrifikuar. Ne mund të takohen me Zotin kudo! Me vdekjen e Jezusit, këto sakrifica janë bërë larg me. Jezusi nuk është vetëm flijimi, por Ai është tempulli i ri ku ndodh sakrifica. Vendi ku duhet të jemi për të adhuruar Perëndia është në Krishtin. Përveç kësaj për të qenë sakrifica, dhe tempulli, Jezusi është prift tonë të lartë. Ai është mënyra jonë për Perëndinë.

Pra, ju nuk keni nevojë për një prift, ose një kafshë, ose një ndërtesë për të adhuruar Perëndinë. Të gjitha që ju duhet është Jezusi! Nëse ju jeni sot këtu dhe ju nuk e njohin Jezusin, Unë dua të ju inkurajojmë që të pendohen dhe besojnë.

-vargu ynë bodiesThe thotë se ne jemi për të paraqitur trupin tonë. Tani unë nuk mendoj se do të thotë që ne vetëm të adhurojmë Perëndinë me trupat tanë fizikë. Unë mendoj se Paul thelb do të thotë, ne nuk jemi për të ofruar një pjesë të veten, por tërë veten tonë deri në Perëndinë. tërë vetë ynë është sakrifica që ne mund të ofrojmë. Ne jemi për të paraqitur jetën tonë, qenia jonë, tonë të gjithë të Perëndisë.

Ka lloje të ndryshme të dhuratave. Disa nga y'all ndoshta diplomuar kohët e fundit dhe mori dhurata diplomimit. Ata janë disa dhurata që jepen si qëllime në vetvete, si lodra. Pika e tërë e dhënë dikush një lodër është në mënyrë që ata mund të luajnë me lodër.

Pastaj nuk është një lloj i dytë i dhuratë. Këto dhurata janë dhënë si një mjet për diçka tjetër. Pra, ka disa nga ju këtu që vetëm u diplomua dhe mori një shumë të holla si dhurata. tani, çfarë nëse ju trajtuar këto dhurata monetare si një fund në vetvete? Çfarë ndodh nëse keni përdorur kontrollet dhe të holla si sfond? Kjo do të ishte një humbje dhe dhënësi do të jetë i zemëruar.

Jeta juaj është se lloji i dytë i dhuratë. Ajo është menduar të jetë një mjet për të në fund të adhurimit të Perëndisë.

Si një i krishterë, ju kurrë nuk do të jepet llojin e parë të dhuratë. Çdo dhuratë e vetme që ju të merrni, ka për qëllim të përdoret si një mjet për të një fund. Kjo përfundimtar është se ju do të adhuronin Perëndinë me jetën tuaj.

b. I shenjtë dhe i pranueshëm për Perëndinë

Pali thotë se këto sakrifica e jetesës janë të jetë e shenjtë dhe e pranueshme për Perëndinë. Cfare do te thote ajo? Me sakrificat e Dhiatës së Vjetër, Perëndia kishte udhëzime të veçanta. Për sakrificën që duhej të ishte një kafshë e pastër, personi duhej të jetë penduar dhe të gatshëm për t'iu bindur Perëndisë, etj.

Kështu që për ne, ne jemi duke ofruar veten si fli të gjallë. Pra, si jemi ne për të dhënë veten? Perëndia i ka dhënë udhëzime për mënyrën se si i krishteri është tani për të jetuar. Ai na ka thënë llojin e jetesës që do të jetë e këndshme për Të. Nëse ne shikojmë në pjesën tjetër të këtij kapitulli shumë, ne shohim Paul fillon të nxjerr atë që duket si.

në vargjet 3-8 ai flet për përdorimin e dhurata shpirtërore për të mirën e të gjithë trupin. Dhe në vargjet 9-21 ai inkurajon romakët të duam njëri-tjetrin, dhe udhëzon ata në mënyrën se si ata janë të ndërveprojnë me njëri-tjetrin në përgjithësi.

Ne gjithashtu shohim këtë në Efesianëve 4 kur Pali jep këtë të njëjtin lloj të ngarkuar. Ai paraqet doktrinën në Efesianëve 1-3, dhe më pas në kapitullin 4 ai e bën të njëjtën gjë. Ai fillon duke u thënë atyre se si ata janë të jetojnë.

Ai i tregon atyre për të përpiqen për unitet dhe i inkurajon ata që Zoti u ka dhënë atyre dhurata të ndryshme për hir të ndërtimin e trupit. Dhe ai flet për trupin punuar së bashku për të ndërtuar njëri-tjetrin deri.

Community. Unë nuk mund të ndihmojnë por njoftim se në të dy romakët dhe Efesianëve, Paul fillon duke folur për jetën e trupit. Ju nuk mund të ofrojë jetën tuaj si një sakrificë që ju duhet, ndërsa jetojnë në izolim. Të injorojë kishën e Perëndisë është që të injorojë vullnetin e Perëndisë për jetën tuaj.

Ai vazhdon në vargje 17-29 për të inkurajuar ata që të jetojnë në një mënyrë që është në përputhje me atë që ata kanë qenë të mësuar dhe për të falur pasi ata kanë qenë të falur. Ai vazhdon dhe me radhë në kapitullin 5.

Perëndia na ka thirrur për të qenë si ai, që do të thotë shenjtërinë. Ai ka thënë ne "të jetë i shenjtë që unë jam i shenjtë." Por aq shpesh jetët tona duken të kundërtën e shenjtë. Por unë kam disa inkurajim për ju…

"Për këtë arsye, nëse dikush është në Krishtin, ai është një krijesë e re. Gjërat e vjetra kanë kaluar larg; shoh, e re ka ardhur. " (2 Corinthians 5:17)

Çfarë do të bëni në qoftë se ju pa një fëmijë duke u thënë prind e tyre se çfarë të bëni? Zvarritje rreth një shtëpie të urdhëruar prindërit e tyre rreth? Ju do të mendoni se ata ishin të çmendur! pse? Për shkak se ata janë prindi, por ata janë duke vepruar si fëmijë. Është e trishtueshme kur njerëzit kanë pushtet të caktuar, privilegje, por nuk pranojnë të ecim në to. Kjo është edhe crazier për një të krishterë që jetojnë në mëkat. Kur Perëndia na shpëtoi, ne kemi qenë të rilindur. Perëndia na bëri krijesa të markave të reja. Ne kemi për të përqafuar këtë. Shumë prej nesh ende mendojnë për veten si vetëm mëkatarë. Ne jemi mëkatarë, por ne jemi më shumë se mëkatarët. Mënyrë më shumë se ju do të shihni Bibla na thirrur mëkatarët, ju do të shihni Biblën na telefononi shenjtorë dhe bij të Perëndisë dhe një priftëri mbretërore dhe të justifikuara.

Dhe, kur mëkatoni, ju nuk jeni duke u kush jeni tani. Ju jeni duke shkuar prapa në të cilët keni përdorur të jetë. Nëse keni lexuar letrat e Dhiatës së Re, ju do të vëreni se Apostujt janë gjithmonë duke u thënë të krishterët për të ndaluar duke shkuar prapa në rrugën e tyre të vjetër. Ata janë kujtuar atyre se kjo nuk është se kush janë ata më.

Pra, nuk mund të jetë dikush në këtë dhomë që me të vërtetë refuzon të binden prindërve. Zoti është duke bërë thirrje që të binden ata dhe për të paraqitur për ta. Nuk mund të jetë dikush që ka një shumë të mendimeve epshore. Zoti është duke bërë thirrje ju për ta kthyer nga ai dhe të jetë i pastër në mendje. Nuk mund të jetë dikush që është me të vërtetë një person i zemëruar. Zoti është duke bërë thirrje që të jetë i dashur dhe i mëshirshëm dhe falës. Nuk është e mjaftueshme për të vetëm të vijnë në kishë. Zoti është duke bërë thirrje ju të jetë si Krishti.

Dhe Perëndia na ka autorizuar për të jetuar këto lloje të jetës.

c. Shërbimi arsyeshme

Dhe sipas Palit, ky lloj i adhurimit është të shërbimit tonë të arsyeshëm. A keni parë ndonjëherë ato filma ku dikush kursen jetën e një personi tjetër dhe pasi që ata vetëm të ndjekin ato gjatë gjithë ditës çdo ditë? Ashtu si Matrix 2. Dhe përgjigja jonë dhembshurive të Perëndisë duhet të jetë radikale dhe ekstreme, si dhe.

Në qoftë se ju më jepni një dollar unë mund të buzëqesh, në qoftë se ju më jepni një këmishë të re unë ndoshta do të shkundur dorën tuaj, në qoftë se ju merrni mua një libër të ri unë do të bërtas Aleluja. Ndofta do të më shpëtojë nga mëkatet e mia dhe premtojnë më dhe jetën e përjetshme pafituar, e vetmja përgjigje racionale ju ofron tërë jetën time. Ky është shërbimi im i arsyeshëm.

d. Të gjithë jetës

Pra, kjo është ajo që ne duhet të jetë i drejtuar për të. gjithë jeta jonë duhet të jetë kjo fli të gjallë ofruan Perëndisë.

Disa prej nesh janë të shtyrë në kuptimin tradicional të fjalës. Ne duam që të ketë sukses; ne duam të rritet shkallë. Dhe kjo është një gjë e mirë. Por ju duhet të bëni të sigurtë që ju jeni të rëndë siç duhet. A jeni të shqetësuar me suksesin tuaj dhe statusin? Apo jeni të shqetësuar me adhurimin e Perëndisë?

Dhe kujt po i rëndë për? Disa prej nesh punojnë jashtëzakonisht shumë, dhe ne jemi të nxitur nga një nevojë për miratimin e prindërve tanë. Ose disa prej nesh të bluaj në mënyrë që të duket e mirë për miqtë tanë. Dhe disa prej nesh punojnë aq shumë vetëm për të kënaqur veten. Por shikoni, ne nuk duhet të rëndë dhe duke ofruar deri bluaj tonë për familjen tonë, ose kisha jonë, ose veten. Ne bluaj për Perëndinë. Ne jemi duke ofruar shërbimin tonë ndaj Tij. Nëse ju jeni duke ofruar shërbimin tuaj në radhë të parë për ndonjë tjetër përveç Perëndisë, ju jeni fajtor për idhujtari. Adhuro Perëndinë!, jo njeriu apo ndonjë gjë që ai mund të japë.

Çfarëdo që ju bëni, punojnë me gjithë zemër, si për Zotin dhe jo për njerëzit, duke ditur se nga Zoti do të merrni të trashëgimisë shpërblimi juaj. Ju shërbejnë Krishtit, Zotit. (Kolosianëve 3:23)

Dhe sigurisht motivimi për këtë ofertë është mëshirat e Perëndisë. Gjëja e tretë që ne shohim në këtë pasazh është se ne duhet të transformohet.

III. të transformuar

një. Dhe mos u konformoni

Vëllezër dhe motra ne kemi qenë të quajtur nga kjo botë. Kur Pali flet për "botën" këtu, ai është duke iu referuar mënyrës tokësore dhe të keqe të botës në të cilën jetojmë. Ai është duke folur në lidhje me mënyrën e funksionimit mëkatare që ne jemi duke përdorur për të parë të gjithë rreth nesh. përkthime të tjera thonë se "moshën e tanishme."

Mosha e pranishme ne jetojmë është në rebelim ndaj Perëndisë. Shumë prej nesh ende mendojnë për këtë botë si mikut tonë i cili sapo ka nevojë për ndihmë. Absolutisht jo. Ne duhet të marrë në konsideratë mënyrat e kësaj moshe që të jetë armiku ynë. Dhe ne duhet të konsiderojnë se si populli i Perëndisë, ne jemi të jetë një dritë për këtë botë dhe rrugët e saj, dhe ne jemi të jenë lajmëtarë të lajmit të mirë që shpëton.

Ne nuk duhet të përpiqen në mënyrë të ndikohet nga bota. Kjo ndodh vetëm. Ato ndikojnë në të menduarit tonë, pa na u përpjekur. Një shembull i mirë i kësaj është çështje të nxehta si homoseksualizmit. Çdo ditë ne shohim një tjetër shtet është i lejuar martesën e homoseksualëve. Dhe mediat, dhe intelektualët, dhe udhëheqësit e mendimit janë të shtyrë për pranimin e homoseksualitetit. Ata janë të gjithë na presion për të rënë dakord me ta dhe për kompromis qëndrimin tonë moral. Dhe ata do të flasin për ne, na tallin, dhe na trajtojnë si fanatikëve derisa të pajtohen. shtytje në botë është i fortë. Kjo është një rrymë shumë e fortë. Por ne nuk duhet të noton me rrymën. Perëndia na ka thirrur për të shkuar kundër rrymës.

Homoseksualiteti është një e lehtë. Po në lidhje me egoizmit, ose lakmia, ose krenaria? Këto janë rrugët e botës, nuk është nga Perëndia. Dhe ne nuk mund të jenë të ngjashëm me botën.

Le të bëjmë një vështrim në Kolosianëve 3. Ky është një libër tjetër ku Pali paraqet doktrinën e Ungjillit, pastaj zhvendoset dhe na tregon se si duhet të jetojmë në dritën e që. Pra, për dy kapitujt e parë Paul shpjegon gjëra të thellë, dhe pastaj ai na tregon se si duhet të na ndikojë.

b. Por transformohuni me anë të ripërtëritjes së mendjes suaj

Në vend që të ngjashëm me atë që bota është duke bërë, ne duhet të transformohet. Dhe mënyra se ne jemi transformuar është anë të ripërtëritjes së mendjes sonë.

Ai argumenton që ata të jetojnë ndryshe, bazuar në atë që ka bërë Perëndia…

Perëndia dëshiron që ne të transformohen. Dhe kjo është ajo që duket si transformimi. Ajo duket si duke me vdekje atë që është tokësore në ne, dhe vënien në karakteristikat e Perëndisë.

c. Rinovimit Your Mind

Por si mund të transformohet dhe të vënë në karakteristikat hyjnore. Pali thotë në mënyrë të qartë, "Me anë të ripërtëritjes së mendjes suaj."

Ne nuk donim të dëgjojmë gjëra si kjo. Por mendjet tona duhet të rinovohet. Mendimi ynë drejton bërë tonë, dhe të menduarit tonë duhet të ndryshojë. Unë nuk do të thotë si kur ju thoni, "Unë e di unë jam duke menduar për të bërë të drejtën, por…"Jo se është duke menduar mëkatar që ka nevojë të ndryshohet. mishi ynë leans drejt do me aktuale dhe kjo duket për mundësi të mëkatojnë. Dhe mishi juaj ushqehet vetëm nga bota e djallit.

Mendjet tona duhet të rinovohet çdo ditë të vetme. Si e bëjmë këtë? Ne rinovojë mendjet tona nga vazhdimisht duke mbajtur rrugën e Zotit të menduarit para nesh. Çdo ditë dëgjojmë genjeshtra mbas genjeshtrash pas gënjeshtrës nga zemrat tona, dhe bota, dhe djalli. Ne kemi nevojë të madhe për të vërtetën e Perëndisë për të luftuar këto gënjeshtra.

d. Dalluar vullnetin e Perëndisë

Qëllimi i këtij transformimi është në gjendje për të dalluar vullnetin e Perëndisë. Vullneti i Zotit dhe vullneti i Perëndisë vetëm mund të çojë për të jetuar një jetë që i pëlqejnë atij. Ju shihni se ai e përshkruan vullnetin e Perëndisë si të mirë dhe të pranueshëm e të përsosur. Si ju rinovojë mendjen tuaj, dhe përvoja transformuar jetën, ju do të jetë në gjendje të shoh mirësinë e Fjalës së Perëndisë. Dhe ju do të jetë në gjendje për të parë se ajo ju çon në jetë dhe për një jetë që e kënaq Atë.

Më kujtohet hera e parë Fjala goditi mua. Unë kurrë nuk kam qenë e njëjtë që nga viti.

Pra, ka disa prej nesh që janë të hidhura dhe unforgiving. Kjo është e kësaj bote. Ju jeni në përputhje me mënyrat e botës. Ka disa prej nesh që janë plot epsh dhe janë të angazhuar në imoralitet seksual. Kjo është e kësaj bote. Ju jeni në përputhje me mënyrat e botës. Ka ende disa prej nesh që janë të izoluar. Ne nuk jemi pjesë e një kishe, kështu që ne jemi duke e mbajtur dhuratat tona për veten dhe jo ndërtimin e trupit. Në vend të kësaj ne vetëm të ndërtuar veten deri. Kjo është e kësaj bote.

Ne duhet të heqin dorë nga këto mënyra e kësaj bote, dhe transformohuni me anë të ripërtëritjes së mendjes sonë. Dhe në qoftë se ne do të transformohet, ne do të shoh mirësinë e vullnetit të Zotit.

përfundim

Të krishterët mund të aspirojnë të jenë lojtarë të mëdhenj të basketbollit, ose politikanë të mëdha, ose Rappers mëdha. Por këto gjëra në veten e tyre nuk mund të jetë ajo që na përzënë, dhe ata nuk janë në fund të fundit ajo që ne duhet të jetë i drejtuar për të. Nëse ju jeni duke synuar për gjërat tokësore dhe sukses tokësore, ju jeni duke synuar për të ulët.

Ne jemi të shtyrë nga mëshira e Perëndisë, shtyrë për të adhuruar Perëndinë, dhe ne duhet të transformohet me Fjalën e Tij. Le të lutemi.

Si votoni?

0 Njerëzit votuan këtë artikull. 0 Votat pro - 0 Votat kundër.
svg

cfare mendoni ju?

Shfaq komentet / Lini një koment

3 Comments:

 • PhillipBavilla

  prill 16, 2014 / në 3:11 pm

  I liked that sermon that you just had, or did or whenever you have spoke the truth. as i was reading, i seen multiple things that i kinda seen myself doing, but i was never doing it alone, Christ is the only way, As in John 14:6, and whenever troubles come around, Christ is the only strength that i ever need, as Paul mentioned in Philipians 4:13. but i somewhat kinda got a thing for this Gospel Rap stuff, and i am being driven by Christ to be bold for Him in any situation, whether its in the world, or whether its being in the House of God doing a sermon or a devotion. I pray for boldness, and im doing my best to be patient.

 • Liam

  gusht 19, 2014 / në 7:14 pm

  Mbresëlënës, awesome post trip. Keep em coming and pumped for the new album

 • lawrence

  gusht 27, 2017 / në 8:42 pm

  Always challenged. Faleminderit.

Lini një përgjigje

Po ngarkohet
svg