Frymëzuar nga ana e mbretit të vogla

Sot ne festojmë trashëgiminë e korifeut të lëvizjes së të Drejtave Civile, Dr. Martin Luther King Jr. Zoti e përdori këtë njeri për të frymëzuar një komb, dhe për të shkuar një popull drejt barazisë. Ka ende punë për t'u bërë, por kontributi i tij ka qenë i paçmueshëm. No hero është i përsosur, dhe Dr. Mbreti nuk ishte përjashtim, por unë e admiroj atë në shumë mënyra dhe unë jam frymëzuar nga trashëgimia e tij. Këtu janë tre gjëra në lidhje me jetën e tij që frymëzojnë mua.

1. Pasioni për Drejtësi
Dr. Mbreti ishte i lodhur nga padrejtësisë që ishte përhapur në botën tonë, dhe të përkushtuar jetën e tij për të luftuar kundër tij. Në Bibël, pa Vizioni i Perëndisë për botën e Tij, Ai pa profetët thirrje për fundin e shtypjes, dhe ai ishte i pasionuar për të parë se drejtësia vijnë për të kaluar. I admiroj këtë pasion për drejtësi, dhe lutuni Perëndia do të vazhdojnë të punojnë atë në zemrën time. Unë dua për të luftuar për të shtypurit dhe i predikoni Një lajm i mirë të pashpresë.

2. udhëheqje
Pavarësisht freski e tij, Dr. Fjalimet profetike mbretit dhe vizioni të qartë udhëhequr atë për të dalë si udhëheqës i lëvizjes. Ai nuk rri duarkryq dhe të ankohen, ai u largua dhe çoi. Ai ishte i qartë në atë që ai mendonte se do të ndihmojnë njerëzit të zezë të ecur përpara, ai e çoi të tjerët në këtë drejtim. Kjo ka rezultuar në rezistencën jo të dhunshme që ndihmoi të ndryshojë SHBA përgjithmonë. Ne të gjithë mund të mësojmë nga ky lloj i udhëheqjes. Vizioni është e vlefshme vetëm kur është martuar me udhëheqjen. Udhëheqja e tij ndihmuan vizionin vijnë për të kaluar.

3. guxim
Sigurisht, Lufta e tij nuk u prit me buzëqeshje dhe përqafime. Ai rrezikoi jetën e tij sa herë që marshuan, foli, ose protestuan. Ai e dinte se çfarë po bënte ishte e rrezikshme, por ai kishte guximin për të vënë jetën e tij në rrezik për popullin e tij. Opozita ai u përball nuk cloud vizionin e tij, ose lag udhëheqjen e tij. Ajo kujtoi vetëm atë pse ai ishte duke luftuar. Unë lutem që Zoti do të punojë në mua një guxim të patundur që qëndron për mbretërinë e Tij dhe lufton për lavdinë e Tij.

Unë shpresoj se ju jeni të frymëzuar nga shembulli i tij, si dhe, dhe unë shpresoj se ju do të bashkohet me mua në lavdëruar Perëndinë për atë që realizohet nëpërmjet Dr. mbret.

AKSIONET

4 comments

  1. for the love of Nigeriapërgjigje

    His life has definitely been a standard, I used this oppurtunity to ask for us to pray for Nigeria, even as we make our input towards fighting for the Nigeria of our dreams, it shall soon be a reality

  2. Dan Smithpërgjigje

    I agree that vision without leadership is wasted. It’s too bad, because I’m sure there were several people who foresaw the need for civil rights, and even how it could come about, but because they lacked leadership qualities, they are not remembered today. The same goes for the church. For every strong and visionary leader there are undoubtedly thousands who are merely visionary.