Tani duke lexuar: Zot i Demons

Po ngarkohet
svg
Hapur

Zot i Demons

korrik 27, 201230 min lexim

Dua të filloj duke menduar në lidhje me tregime. Që nga fillimi i kohës ka pasur disa tema të përbashkëta që të kandidojë përmes tregimeve tona. Ne kemi histori dashurie, komeditë, dhe tragjedi - ose përzierja e të gjithë ata që në një të njohur si komedi romantike. Por të gjithë të gjitha ato llojet e filmave, ka dy tema të cilat pothuajse gjithmonë të shfaqen: mira dhe e keqja.

Mendoni për filmat tuaj të preferuar. në Braveheart, Skoci dhe William Wallace janë të mira, ndërsa England dhe King Edward janë të këqija. Në Kronikave të Narnia fëmijët dhe Aslan janë të mira, dhe magjistare është e keqe. Edhe në filmat e Disney, kjo eshte e vertetë. në Aladdin, Aladdin dhe xhind janë të mira, por Jafar është e keqe. A nuk të veprojë si ju nuk e dini në lidhje me Aladdin.

Ju gjithmonë dëshironi anën e mirë për të fituar dhe shumicën e kohës ata do.

Pra, kur ne fillojmë të flasim për Jezusin dhe kur ne fillojmë të flasim për Perëndinë njerëzit shpesh mendojnë në të njëjtën kategori. Ata mendojnë e universit si një betejë kozmik midis Perëndisë dhe Djallit. Dhe si të gjitha historitë tona të preferuara, ne jemi duke parashikuar fundin për të parë kush fiton. A është Jezusi vetëm një agjent i mirë që ne shpresojmë fitore? A është Jezusi vetëm një karakter në histori?

Edhe në Ungjillin e Markut kemi shumë mundësi për të parë se Jezusi të bashkëvepruar me forcat e fytyrës keqe në fytyrë. Pra, ne do të shikojmë në një histori dhe të përpiqen të përgjigjen në këtë pyetje. Dhe unë do të pretendojnë se ka një betejë në vazhdim e sipër në mes Jezusit dhe forcat e së keqes, por kjo nuk është një luftë e drejtë. Le të hapur për Mark 5.

Rreth kësaj kohe, në Ungjillin e Markut, Jezusi kishte qenë mësim dhe turma të mëdha filluan të mblidhen dhe të dëgjojnë për mësimin e tij. Dhe kur u ngrys ata e mori në një anije dhe lundroi. Kjo është historia ku vjen tufani, paniku dishepujt, dhe Jezusi qetëson erën me fjalët e Tij, "Paqe, të jetë ende. "Kështu që ata u takuan me opozitën ekstreme në dete dhe Jezusi u kujdes për atë. Sa më shpejt që ata të fillojnë të pushojnë ata janë takuar tashmë me më shumë opozitën.

Le të lexojmë tekstin, duke filluar me vargun 1.

Ata arritën në bregun tjetër të detit, të krahinës së Gadareasve. Dhe kur Jezusi zbriti nga barka, menjëherë i doli përpara nga varrezat një njeri i pushtuar nga një frymë e ndyrë. Ai jetoi nëpër varre. Dhe askush nuk mund ta lidhë më, qoftë edhe me zinxhirë, sepse ai kishte qenë shpesh i lidhur me pranga e zinxhirë, por ai përdrodh zinxhirët përveç, dhe ai i theu prangat në copa. Asnje… kishte forcën… zap. Natën dhe ditën, nëpër varre e mbi male, shkonte duke bërtitur dhe duke e rrahur veten me gurë. Dhe kur e pa Jezusin prej së largu…, ai u turr dhe ra përmbys përpara tij. Dhe duke bërtitur me zë të lartë, ai tha, "Çfarë duhet të bëni me mua, Jezu, Biri i Perëndisë Shumë të Lartë? Unë të përgjërohem në emrin e Perëndisë, mos më mundo më. "Sepse ai i kishte thënë atij, "Dil prej këtij njeriu!, Frymë e ndyrë!"Dhe Jezusi e pyeti, "Si e ke emrin?"Ai u përgjigj:, "Unë quhëm Legjion, sepse jemi shumë. "Dhe ai e lutën me ngulm të mos i përzinte nga ajo krahinë. Tani një tufë e madhe derrash po kulloste në mal, dhe iu lutën, duke thënë, "Na dërgo në derrat; le të hyjnë në to. "Kështu që ai u dha atyre leje. Atëherë frymërat e ndyra mbasi dolën, , hynë te derrat, dhe ajo tufë, numëron rreth dymijë, u hodh poshtë nga gremina në det, dhe u mbyt në det. Që i kullotnin ikën dhe e përhapën lajmin në qytet e nëpër fshatra;. Dhe njerëzit erdhën për të parë çfarë kishte ndodhur. Dhe erdhën te Jezusi, panë të idemonizuar,, ai që ishte idemonizuar nga Legjoni, ulur atje, të veshur dhe me mendje në rregull…, dhe kishin frikë. Dhe ata që e kishin parë ngjarjen përshkruar atyre se çfarë i kishte ngjarë të idemonizuarit dhe të derrave. Atëhere ata filluan t'i luten Jezusit që të largohej nga krahina e tyre. Ndërsa ai po hynte në barkë, edhe ai që kishte qenë i idemonizuar i lutej që të mund të jetë me të. Por ai nuk e lejoi, por i tha:, "Shko në shtëpinë tënde dhe trego atyre çfarë gjërash të medha bëri Zoti për ju, dhe si pati mëshirë për ty. "Dhe ai shkoi dhe nisi të predikojë nëpër Dekapolis për sa kishte bërë Jezusi;, të gjithë u mrrekulluan. (shenjë 5:1-20 ESV)

unë. Jezusi Takime të demonizuar Man (5:1-6)

Pra, sa më shpejt që ata hap nga barka ata janë takuar me këtë njeri me një frymë e ndyrë. fryma e ndyrë në thelb është vetëm një tjetër mënyrë për të thënë demon. Ky njeri i cili u takua tyre ishte një demon. Përshkrimi teksti jep i tij është trishtues.

Ai jetoi në mesin e të vdekurve. Ai preferon shoqërinë e të vdekurve, në shoqërinë e të gjallëve. Ai kishte fuqi mbinjerëzore, aq shumë sa që nuk mund të frenojnë atë zinxhirët. Ai vetëm theu. Ai ishte gjithmonë i ulëritës dhe qarë jashtë. Ai ishte fizikisht dëmtuar veten, duke mposhtur veten, duke e rrahur veten. Ky njeri është e shqetësuar.

Kjo është lloj i vështirë për ne të imagjinojmë këtë lloj mundimi talentuar në ditët tona. një, për shkak se shumë prej nesh kanë ndalur duke besuar në të mbinatyrshmen. dhe së dyti, për shkak se shumica prej nesh nuk e kanë parë dënimin demonike në person. Por unë dua që ju të përdorni imagjinatën tuaj me mua për një minutë.

Çfarë do të bëjmë nëse pa këtë njeri? Ju jeni të makinës në shtëpi një ditë dhe të shohim një vëlla që jetojnë në varreza, ulëritës në dhimbje dhe vuajtje. Unë e di mua. Unë do të jetë duke e quajtur një lloj të autoritetit të rrëmbejë atë. Ne do të institucionalizojë atë. Ai është një rrezik për veten dhe të tjerët dhe ai nuk është në mendjen e tij të drejtë. Ai ka nevojë për ndihmë. Edhe njerëzit në krahinës së Gadareasve nuk e di se çfarë të bëjë me të. Ata u përpoqën për atë zinxhir, por ajo nuk ka punë. Unë jam i sigurt se ata janë të frikësuar tonë e mendjet e tyre.

Ka njerëz si ky në ditët tona, të cilët janë duke vuajtur fjalë për fjalë si ai. Me zërat në kokat e tyre, dhe tendencat e dhunshme, të cilët prerë veten. Ne klasifikojnë atë si thjeshtë marrëzi apo depresioni, por unë jam i sigurt se në shumë nga këto raste, jo të gjithë, por shumë nga këto raste është shtypja demonike. Dhe ngjashëm me njerëzit qytete në histori, ne nuk e di se çfarë të bëjë me ta përveç të përpiqen për të mposhtur ata dhe për të mbajtur ata nga dëmton veten dhe të tjerët. Ne vetëm kemi mënyra më të avancuara për të bërë këtë tani. Ne kemi institucione dhe reparte Psych me dhoma me mure të mbushur dhe medikamente.

Shkaku për craziness e tij është më shumë se vetëm disa traumave që ndryshuar gjendjen e tij e mendjes. forcat e keqe shpirtërore kanë marrë mbi trupin e tij dhe janë torturuar atë! Ai nuk i pëlqen që jetojnë si kjo. Ai është duke u shtypur. Ai është kapur, duke u mbajtur të burgosur, torturuar kundër vullnetit të tij.

Demons Kundërshtojnë Perëndinë dhe qëllimet e tij

Mos të jetë vëllezërit dhe motrat e mashtruar. Demonët janë reale. Ata janë qenie shpirtërore. Ata janë e keqja dhe ata punojnë kundër qëllimeve të Perëndisë. Në Ungjillin e Markut, Jezusi ka një shumë të drejtuar-ins me demonët. Ai ka një incident shumë të ngjashme në kapitullin 1. Dhe shumicën e kohës në demonëve Ungjijtë janë të shtypur popullin dhe duke u përpjekur për të shkatërruar krijimin e Perëndisë. Me këtë njeri të veçantë, ata janë depersonalizuese atë. Ata janë duke u përpjekur për të shkatërruar imazhin e Perëndisë në të. Demonët kërkojnë për të ndrequr dhe për të penguar qëllimet e Perëndisë në botë. Dhe Perëndia ka, në sovranitetin e Tij, lejohen këto forca të liga të jetë në punë.

Puna e demonëve 'nuk ka vetëm të duket si ky lloj i posedimit dhe vuajtje edhe pse. Faktikisht, Besimtarët indwelled me Frymën e Perëndisë nuk mund të jetë i çmendur. Ende ata janë në punë të na sulmuar. Ata na tundojë të mëkatojnë. Ata përhapin mësimet e rreme. Në 1 Timothy 4, Pali e quan mësim i rremë doktrinën e demonëve.

Demonët janë përgjegjës për më të keqen në botë. Sigurisht që ne jemi ende përgjegjës ku të japin të ndikimit të tyre. Dhe ata janë armiq të Perëndisë së gjallë.

Njeriu shkon te Jezusi (5:6)

Kthehu tek njeriu. Kështu forcat demoniake janë shumë të fortë për të luftuar off. Askush nuk ka qenë në gjendje për ta çliruar. Ai ka qenë në varret sa më larg nga njerëzit të jetë e mundur. Por kur ai e sheh Jezusin off në distancë ai shkon tek ai dhe bie përmbys para tij.

Ky pasazh merr pak e ndërlikuar këtu, sepse demonët të flasin nëpërmjet tij, por unë mendoj se teksti na çon të besojmë se njeriu ishte në kontroll kur ai vrapoi te Jezusi. Ai e sheh Jezusin, dhe e di se ndoshta Jezusi mund të bëjë diçka në lidhje me këto demonët që mundojnë atë. Ndoshta Jezusi mund të lirë atë nga shtypja. Ai e sheh mundësinë e ndihmave dhe shkon në shans.

Ne mund të mësojmë diçka nga idemonizuarit këtu. Ai nuk e di si dikush mund të ta dorëzoj, por disi ai e dinte Kush mund të japë atë. Disa prej nesh kanë nevojë për të ardhur në këtë pikë të njëjtë të hallet, ku të gjithë ne mund të bëjmë është drejtuar Jezusit. Ne kemi nevojë për të ndaluar duke kërkuar për fuqinë tonë të vullnetit, të parave tona, për miqtë tanë dhe ne kemi nevojë për të drejtuar Jezusit! thirrjet Jesus, "Ejani tek unë të gjithë ju që jeni të ngarkuar lodhur dhe të rënda, dhe unë do t'ju jap çlodhje për shpirtrat tuaj. " Ne nuk e dimë se si do të dorëzohet, por ne e dimë kush mund ta bëjë këtë.

Kjo është e ngjashme kur kanë të bëjnë me njerëzit që janë të paqëndrueshëm mendërisht. Jo stigmatizim ato, urrej, tallje e tyre dhe të qeshësh me ta. Ne duhet të kemi mëshirë për ta. Më shumë se çdo gjë tjetër, ato duhet të dorëzohen. Ne duhet të shërbejë atyre holistike, përdorin ilaçe nëse është e nevojshme, por pikën e tyre të Jezusit për çlirim. Dhe lutuni për ata për të takuar Atë. Ata kanë nevojë për një takim me Zotin. Ilaçet mund të na nënshtrojë, dhe këshillim mund të na ndihmojë të mendoni më qartë, por vetëm Jezusi mund të na shërojnë.

Më lejoni të tërheq vëmendjen tuaj për një pjesë tjetër të skenës.

II. Të Demons Flisni (5:7-13)

Sapo njeriu bie para Jezusit ai thërret, "Ajo që duhet të bësh me mua Jesus, Biri i Perëndisë Shumë të Lartë? Unë të përgjërohem në emrin e Perëndisë, mos më mundo më!" Teksti thotë se ai bërtet se për shkak Jezusi po thoshte, "Dil prej tij ju Frymë e ndyrë." Kjo na tregon se kjo është fryma e ndyrë brenda atij të folurit.

Tani ne kemi vendosur tashmë se Jezusi dhe demonët nuk janë në të njëjtën anë. Jezusi është Biri i Perëndisë dhe demonët janë kundër qëllimeve të Perëndisë. Pra, le të përpiqemi për të vënë këtë në perspektivë.

Kjo do të jetë si gjatë një lufte. Dhe le të thonë se një shtet i huaj ka disa POWs dhe trupat amerikane vijnë për të shpëtuar ata dhe rojet e burgut thonë, "Ushtria Ah SHBA? Man çfarë bën këtu? Mund të ju vetëm le të bëjë gjë tone ju lutem? Ju lutem mos na dëmtojë!"A nuk do që të jetë i çmendur? Eshte si, "A nuk është kjo një luftë? Nuk duhet të jeni të luftuar në vend të lypur?"Por kjo tregon se kjo nuk është një luftë normal. Ka diçka të ndryshme në lidhje me këtë betejë.

Pra, ne do të shikojmë në katër gjëra ky takim me Jezusin zbulon për demonët dhe marrëdhëniet e tyre me Jezusin.

1. Ata e dinë se kush është ai

Demonët nuk duhet të kërkojnë që kjo është në këmbë para tyre. Sapo të shihni Atë që ata e njohin Atë të jetë Jesus. Ata thonë se ai është Jezu, Biri i Perëndisë Shumë të Lartë. Ata nuk e vetëm thirrje Atë me emër, por ata e njohin statusin e tij.

Kjo në fakt tingëllon shumë si rrëfimit Pjetrit në Mateu 16 se Jezusi është "Krishti, i biri i Perëndisë së gjallë ". Demonët në fakt vetëm shpallur të vërtetën e Perëndisë. Dhe ata kanë njohuri më të madh në gjëra të përjetshme sesa banorë qyteti dhe të gjithë njerëzit përreth. Ata e dinë. Ende, rebelohen.

Të cilat unë mendoj se na tregon një të vërtetë të frikshme. Vëllezër dhe motra, ju mund të di se kush është Jezusi, pa e ditur Jezusin. Ju mund të vijnë në Samitin e Kishës çdo fundjavë. Ju mund të jetë në seminar. Ju mund të dëgjoni çdo podcast dhe lexuar çdo libër teologji. Por nuk do të marrë për shkak se ju mund të thoni se kush është Jezusi, se ju e dini atë.

Duke ditur atë ka të bëjë me të thellë, intime marrëdhënie - bashkëveprojmë dhe i dashur dhe të besuar në një nivel të thellë. Duke ditur për Të nuk është asgjë më shumë se faktet memorizimin. Memorizimin fakte nuk atë që Perëndia na ka thirrur për të bërë. Dhe Perëndia nuk është i impresionuar me Smarts tuaj e librit. Ju mund të thonë gjëra të vërteta? Mirë për ty; kështu që mund demonët.

James 2:19 thotë, "Ti beson se ka vetëm një Perëndi; bëni mirë. Edhe demonët besojnë dhe dridhen,!" Në qoftë se njohuritë tuaja e Perëndisë nuk ka çuar në një jetë të ndryshuar, ju jeni më të mirë se demonët. besimi i vërtetë shfaqet.

2. Ata e dinë se Ai do t'i kundërshtojë

Ai thote, çfarë jeni ju për mua? Në parim, pse jeni këtu? Na lër rehat! Ata e dinë se Jezusi, Biri i Perëndisë Shumë të Lartë ka ardhur për të sjellë në mbretërinë e Perëndisë. Ata e dinë se Jezusi ka ardhur për të bërë larg me të gjithë të keqen dhe për të bërë të gjitha gjërat të reja. Ata e dinë se përfshin shkatërrimin e tyre. Ata e dinë se në fund ata do të shkatërrohen dhe Jezu Krishti do të mbretërojë.

3. Ata e dinë se Ai është më i fuqishëm se ata

Ata thonë se emri i tyre është Legion. Kjo ka për qëllim për të treguar se ka shumë prej tyre. Në Romë një Legion ishte pesë deri në gjashtë mijë ushtarë. Gjithashtu, shohim se sa të fortë janë. Ne jemi duke folur të paktën 5,000 demonët. Ende, ata u lutur.

Nuk ka asnjë arsye për frikë qoftë se ju jeni më të fuqishme se armikun tuaj, ose në qoftë se edhe ju keni një shans.

A keni parë ndonjëherë dudes që flasin një lojë të madhe dhe të ecin rreth në qarqe, por ju nuk shihni ato luftë? Njerëzit zakonisht e di se kur ata kanë absolutisht asnjë shans për të fituar. Kjo është ajo që ne shohim këtu. Ajo që ne shohim është e dobët, armiku mundi lutur për mëshirë.

4. Ata e dinë se Ai është autoriteti i tyre

Ata e kuptojnë se ata duhet të kërkojnë leje e tij. Ju nuk kërkoj leje nga i barabartë tuaj. Të gjitha në të gjithë Shkrimet forcat e liga duhet leja e Perëndisë për çdo gjë. Mendoni në lidhje me historinë e Jobit. Satani ka nevojë për lejen e Perëndisë për të prekur Jobin dhe është e lejuar vetëm për të bërë sa më shumë që Perëndia do të lejojë.

Ata nuk mund të shkojnë diku, ose të bëjë asgjë pa lejen e Jezusit. Mund ta imagjinoni se çfarë bota jonë do të jetë si në qoftë se Perëndia nuk i ka frenuar? Në qoftë se ata kishin atë rrugën e tyre ata do të mundosh gjithë ne si ata e bëri ky njeri. Por Perëndia nuk i lejojnë ata për të dhe ne duhet të lavdërojmë Atë për këtë.

Sepse në të u krijuan të gjitha gjërat, në qiell dhe në tokë, dukshme dhe të padukshme, a frone apo zotërime, principata dhe pushtete -Të gjitha gjërat janë krijuar me anë të tij dhe në. (Kolosianëve 1:16 ESV)

Këto demonët janë bërë me dhe për Jezusin. Ata janë rebelë, por janë përdorur ende si pengje në planin e Tij të madhe për të treguar veten off.

Fuqia e fjalës së Krishtit, është me të vërtetë në shfaqje këtu. Ashtu si skenë para me "Paqe, të jetë ende. "Ne e shohim autoritetin e Fjalës së Perëndisë. Jezusi është Zot dhe, kur Ai flet dhe urdhëron ajo duhet të bëhet. Ai nuk pyet, ai urdhëron. Fjala e Jezusit është më e fuqishme se artileri më të rëndë. Fjala e Krishtit është e fuqishme! Ajo mban universin bashku!

Në histori para kësaj ai tregoi zotërinë e tij gjatë krijimit. Historia pas kësaj ai tregon zotërinë e tij gjatë sëmundjes. Jezusi është Zoti i të gjithëve. Dhe Ai jep mëshirë.

Vëllezër dhe motra, ne duhet të besojmë me bindje të patundur se Jezusi është me të vërtetë Zoti i Zotërve. Bibla na mëson se nuk ka absolutisht asgjë nuk ekziston që nuk është nën autoritetin e Jezu Krishtit. Nuk ka asnjë pemë, jo të shëndosha, asnjë insekteve, asnjë kafshë, asnjë ateist, asnjë musliman, nuk Hindu, nuk angel, asnjë demon, jo djalli që nuk është inferiore dhe nën autoritetin e Jezusit, Krishtit. Perëndia mund të lejojë rebelim për një kohë të, dhe ai mund të lejojë që ata të shkojnë në përveç zotërinë e tij për një moment, por Jezusi do të bëjë çdo gjë të re dhe ai do të sjellë të gjitha nën këmbët e tij.

III. Jezusi jep Njeriun (5:14-20)

Me fjalën e fuqisë së tij Jezusi ka dorëzuar njeriun. Ka dëbuar demonët.

Kur njerëzit të shohin atë që ai ishte ulur aty të veshur dhe me mendje në rregull. Në një moment gjithçka ndryshoi. Herën e fundit e panë se ai ishte rrahur veten dhe vazhdimisht ulëritës. Tani ai ishte po aq normal sa ju dhe mua.

Me mëshirën e Tij Jezusi restauruar këtë njeri. Jezusi ka ardhur në botë për të rivendosur krijimin e Tij që është i shfytyruar nga mëkati dhe vdekja. Ai është pajtuar të gjitha gjërat për të Atit.

Dhe Ai tregon mëshirë për këtë njeri dhe ia dorëzon atë. Ky njeri, pse I keqtrajtuar, ishte një mëkatar si ju dhe mua. Ai nuk e meritojnë të dorëzohet.

Por Jezusi nuk i dorëzon bazuar në atë që ju meritoni. Ai nuk pret për ju për të fituar para se ai vepron në mëshirën. Jezusi është i mëshirshëm sepse Jezusi është i mëshirshëm. Ai është i dashur dhe kujdeset për krijimin e Tij.

Nuk ka asnjë qenie shpirtërore aq i fortë, ka mëkat kaq i fortë, asgjë që tejkalon fuqinë dhe autoritetin e Jezusit. Për shkak të gjitha krijesat i nënshtrohet Atij. Dhe, kur ai i dorëzon, Ai e bën atë nga mëshira e Tij, mirësi, dhe hiri.

Jezusi mund të na çlirojë nga absolutisht çdo gjë: pa, dhënie pas, depresion, dhimbje, shpërdorim, martesa e keqe, çfarëdo qoftë ajo mund të jetë. Jezusi është shërues juaj dhe çliruesi tuaj. Kjo mund të duket e pashpresë, por ne e shohim fuqinë dërgimin e Krishtit këtu.

IV. Njerëzit Përgjigjuni (5:17-20)

Jo vetëm që ka idemonizuar pasur një takim me Jezusin, por i gjithë qyteti ka. Shumë prej tyre dëshmitarë të gjithë ngjarjen, dhe të tjerët dëgjuar për atë. Si i gjithë përgjigjet për takimin e tyre me Jezusin?

Banorët e qytetit ishin të frikësuar! Ata kurrë nuk kishte parë fuqinë dhe autoritetin e tillë. Ndoshta ata janë të zemëruar se derrat e tyre vrapoi jashtë shkëmb. Ata nuk e dinë se si për t'iu përgjigjur atij! Ata në të vërtetë luten Jezusit që të largohen!

Shumë njerëz sot nuk më pëlqen Jezusin. Ai pengon modelin e tyre normale të jetës. Jezusi ka tendencë për të bërë njerëzit të pakëndshme. Jezusi i vogël i qetë në një kuti nuk ekziston. Nëse jeni duke kërkuar për Të, ju do të mbani në kërkim të gjithë jetën tuaj. Ai tund gjërat. Ai shkatërron errësirën dhe na thërret në dritë.

Ish idemonizuar përgjigjet me mirënjohje. Ai dëshiron të ndjekë Jezusin dhe lutet që të jetë me të. Jezusi i tregon atij për të qëndruar dhe për të treguar të tjerëve. Ai i bindet Atij. Kjo është përgjigja e duhur për një takim me Jezusin.

Kur ishte hera e fundit që ju ka thënë të tjerëve se çfarë ka bërë Zoti për ty? Ajo që Ai ju ka çliruar nga? A nuk duhet të jetë dramatike si posedim demoniak, por është e mirë. Mund të jetë çlirimi nga një luftë të caktuar për mëkatin. Mund të jetë tejkalimin tundimit. Mund të shërimit nga sëmundja. Apo vetëm duke u thënë të tjerëve se si Ai e shpëtoi. tregojnë të tjerëve!

Ne shohim këtu se është e mundur për ne për të dëshmuar fuqinë, hir, dhe autoritetin e Jezusit dhe për të ende të mos jetë një dishepull. Disa të përgjigjet me konfuzion, të tjerët me armiqësi, disa me vetëm thjeshtë duartrokitje. Asnjë nga këto janë përgjigje Perëndia kërkon.

Ai zhveshi sundimtarët dhe autoritetet dhe vënien e tyre për të hapur turpin, duke ngadhnjyer mbi ata në të. (Kolosianëve 2:13-15 ESV)

Edhe pse Jezusi ka fituar shumë beteja kundër armikut gjatë kohës së tij në tokë, Disfata e tij përfundimtare e keqe që ndodh në fund të Ungjillit të Markut. Ai clenched luftën në kryq. Dukej sikur ai kishte qenë i mundur për një moment. Por ai do të rritet me të gjithë fuqinë.

Në kryq Jezusi i vuri këto forca demoniake, ose sundimtarët dhe autoritetet si Pali i quan ato në Kolosianëve, e poshtërojnë. Ai i zënë ngushtë e tyre. Ai tregoi se si të gjithë ata janë të dobët. Ai fshirë ndikimin e tyre. Ai dha goditjen përfundimtare- përpara.

Tani të gjithë e rebelimit të tyre është e kotë. Pothuajse si paraprake republikane. Nuk ka asnjë mënyrë djemtë e tjerë mund të fitojë, por ata mbahen shtyjnë së bashku gënjejnë vetveten. Këto demonët vazhdojnë të rebelohej kundër Perëndisë, edhe pse ata kanë të qartë tashmë është i mundur. Ai filloi punën e premtuar e vjetër. Dhe kur Ai të kthehet ai në fund do të mundur armiqtë e Tij.

Vetëm duke iu përgjigjur punës së Tij në kryq me pendim dhe besim nuk kemi marrë për të përfituar nga autoriteti, pushtet, dhe triumfi i Jezusit. Ai është Zoti i të gjithëve. Shqyrtoni zemrat tuaja dhe të shohim se si ju përgjigjet për këtë Zoti.

Ky është lloji i Zotit që unë do të të ndjek. Ai që është ofruar, një mbret, a Lord, nje vizore, dhe një Shpëtimtar i mëshirshëm. Lajmi i mirë kërkon një përgjigje.

përfundim

Këtë fundjavë, e keqja ndodh të jetë në ballë të mendjet tona. Një akt i tmerrshëm i së keqes u zhvillua në Kolorado. Ne duhet të brengosen. Ne duhet të jetë i zemëruar. Por ne nuk duhet të pyesim veten nëse janë apo jo Perëndia do të triumfojë në fund. Goditja përfundimtare ka qenë e goditur.

Jezusi ka triumfuar mbi të keqen në kryq. Drejtuar Atij. Bien para tij. besojmë Atij. Ndiqe ate. Lëvdojeni. tregoni të tjerëve.

Si votoni?

0 Njerëzit votuan këtë artikull. 0 Votat pro - 0 Votat kundër.
Etiketuar në:#e keqe, #mirë, #video,
svg

cfare mendoni ju?

Shfaq komentet / Lini një koment

2 Comments:

Lini një përgjigje

Ju mund të pëlqeni
Po ngarkohet
svg