Подемот Предговор Пајпер

нова книга ТРИП, Пораст, е надвор сега! Прочитај Џон ПајперОК предговорот на книгата под. Можете да се пред-цел на книгата и да дознаете повеќе во Risebook.tv

Една од главните работи кои ми се допаѓа за патување Ли и неговата книга, Пораст, е игра на почит и релевантноста.

Целта на важност во американската култура е заеднички. Кул е присутно. Како што вели Мек Stiles, Најголемиот број на христијани во светот мора да се плашат од крена тупаницата; Американците се плашат од подигнати веѓи. Тоа значи дека ние не се кул. не е релевантно.

Но, целта на почит е ретка. Почит чувствува стар. Таа се чувствува unexciting. Тоа не е кул. Но, секој знае, длабоко во себе, дека кога почит оди, сите на човечкиот живот станува различни шоу. тенок. Невалидна. Површните. пластични. Испразни. На крајот, бесмислено.

Ние се направи повеќе. "Кул е непостојана, и не можеме да живееме за него "-на зборови на Пат Ли. точно. Обидувајќи се да се живее само за да бидат кул, само за да бидат релевантни, е на ниско ниво. И глас Пат Ли извикува, Пораст!

Има толку многу повеќе за да ја видите, да знае, да сакаш, да ужива. Постојат реалности кои се толку големи што не може да се намали за забава. Зборовите "забава", "експлозија" "топката" "партијата" звучи глупо, во присуство на најголемите и повеќето страшни реалност. Нашиот речник на радост е намалена на "забава", бидејќи нашиот вкус пупки за вистинска величие загинаа.

Пат вели, "Кога станува збор за моралот, секој од нас има лош вкус ". Да. И кога станува збор за Бог немаме вкус. Како што вели Пат, "Тоа е заедничко за очи за да го осветли кога зборуваме за поп-културата, но глазура над кога зборуваме за Христа. "Ридовите на културата се забавуваат. Хималаите на Христос се слабо.

Пат Ли сака да се знае: Постои повеќе од ридовите. Дури и за младите луѓе има повеќе. Оваа книга е напишана за оние кои се млади. Тоа е напишана за да им даде надеж на оние кои сметаат дека имаат малку да придонесе. Тоа е напишано со убедување дека кога еден млад човек ја гледа славата Божја се менува. Стануваат!

Но, книгата е зрела. Тоа го цени зрели. Да го почитува и возраст. Пат е мудро надвор од неговата години. Тој веќе го гледа она што учат години. Секој здив е дар. Секој момент на доверба.

"Губење време е лудило. Тоа е како да горат пари. Единствената разлика е што може да се направи повеќе пари, но никогаш не може да се направи повеќе време. "

Јас ова го нарекуваат почит за она што се брои. Животот е скапоцен. и кратки. Пат ве повикува да живееме за она што се брои. Да се ​​живее страсно, весело. надвор глупо. Надвор ладно и умен.

Ако сакаме да се зголеми на Хималаите патеки во слава на Бога, ние мора да знаеме патот и да не се лизга. "Плитки корени доведе до нестабилна основа, Значи, ако сакаме да останеме цврсти ние треба да оди длабоко. "Пат е ве води таму. Оди длабоко со него за да се оди високо. Пораст.

АКЦИИ

7 коментари

  1. Nicholas theron fieldОдговори

    I agree there’s no point in wasting time. But don’t forget to enjoy your time. Having fun is not bad its how you have fun. Do you get your pleasure from some one else’s pain. Does hurting and stealing from someone else give you joy and pleasure. Does holding another son on god down. Does that give you strength to carry on. Does that give you the man feeling. Being a real man. Is fixing the things that burden your life for the wrong reasons or that leave you blind. Telling another son of god not to preach is wrong. Or not to sing. Or running from some one who may have the strength to help you in the deeper darker parts of your spiritual walk. Your testimony. The reason you follow god as close and firm as you do. We just run because we didn’t see the depth of gods plan. The real hurt in our lives. The story that never gets told. God came for the lost. The broken. The scared. The condemned. The minds that are intelligent. But consistently are told they are no good. Don’t save your best for last anymore. God is coming. We may not know the date but he is coming. And when he does we all will fear the lord because he knows what is truly right. He knows what is best. I will read your book when its time God bless.

  2. спомнувањето: Music MondayRise by Trip Lee | Pillar of Truth Ministry