trokas & Feja

Për sa kohë që unë mund të mbani mend, hip hop ka pasur një obsesion me Perëndinë dhe fenë. Unë nuk do të thotë për të sugjeruar se të gjithë Rappers janë të devotshmit fetare. Por disa Rappers - ose ndonjë artistë për këtë çështje - mund të shkundur të kërkojnë që të përfshijë Zotin diku në artin e tyre. Është e natyrshme dhe e mirë për ne që të flasim për Perëndinë, por pyetja është, çfarë jemi duke thënë? Disa do të thonë, "Është vetëm muzikë. Mos e merrni atë aq seriozisht!” Por ajo që një rapper thotë në mic është më serioz se sa ju mund të mendoni.

Disa kanë përdorur hip hop për të shprehur besimin e tyre të sinqertë fetare apo mungesa e saj. Islam, Pesë Percenters, Krishterimi, agnosticizëm, ateizëm, dhe fetë e tjera janë të gjitha promovuar nëpër formë arti. Unë mendoj se hip hop është në mënyrë unike e përshtatshme për të shprehur besnikërinë dhe përkushtimin ndaj çdo gjë që ne jemi të apasionuar pas. Pjesërisht për shkak të Rawness bindëse kulturës dhe pjesërisht për shkak se hip hop lejon për më shumë fjalë, kështu që ju mund të vërtetë të "mësojnë.”

Por shumica e hip hop kohë është më shumë si një rrojtore se një klasë të Shkollës të së Dielës. Rappers pakujdesia ik në gojë, nëse ata e dinë se çfarë ata janë duke folur në lidhje ose jo.

Sinqeriteti vs. pakujdesia

Ka disa Rhymes të cilit pasqyrojnë një të sinqertë - kërkimin për të dhe të luftojnë me të vërtetë - edhe pse ndonjëherë të devijuar. I respektoj se. Një mendon Rrënjët "Dear God 2.0,” ose Kendrick Lamar është "duke vdekur nga etja”.” *Edhe kur nuk jam dakord me supozimet apo konkluzionet e tyre, Unë të gëzojnë duke dëgjuar bredhjes sinqertë. Dhe shpesh shkon më për t'u lutur për Emcees e mi.

Hip hop ka pasur gjithmonë një anë të errët edhe pse, ku artistët trajtojnë Zotin dhe fenë me mosrespektimin dhe irreverence. Rappers duket për të thënë çdo fjalë të ndjehen të drejtë në këtë moment - nëse ata vërtetë besojnë apo jo. Dhe në një "post-krishterë” komb si i yni, këto sulme pamatur kanë për qëllim zakonisht në Jezusin dhe kishës së Tij.

Sigurisht, ka disa gjëra - si hipokrizi dhe të holla të uritur "predikuesit” - Që meritojnë të talleshin. por fatkeqësisht, Bibla, Kisha, dhe vetë Perëndia shpesh trajtohen si karaktere të parëndësishme në një histori fiction. I pranoj, Rappers dëgjimit të flasim për "freaky” vajzat në korin e kishës më bën servilizëm, por asgjë penduar më shumë se qeshte vetë Jezusi.

Shumë Rappers kanë quajtur veten Zot, vënë veten në një nivel me Jezusin, dhe kanë marrë gjëra të mëdha emrin e Zotit kot. Ata kanë ndërtuar albume të tëra rreth temave irreverent fetare. Ata kanë përdorur kreativitetin e tyre ka dhënë Perëndia për të fyesh Krijuesin e tyre. sa ironike.

Si një ndjekës i Jezusit, Unë jam personalisht ofenduar nga ajo që kam dëgjuar, por më shumë se kaq unë jam i frikësuar për ata që vjell këto fjalë blasfemie. Ne të gjithë do të kenë frikë për një njeri që kishte pështyj në fytyrë e Presidentit, por ne duhet të jemi edhe më shumë frikë për një njeri që pështyn në fytyrë e Zotit të Plotfuqishëm.

Përgjigjur me Grace

Pra, si duhet të përgjigjet? Unë mund të fillojë një fushatë për bojkotimin muzikën e tyre. ose, si një rapper veten, Unë mund të shkruaj një histori të ashpër diss për moshat. Unë do të ju lejojnë të vendosë nëse ose të atyre qasjeve të drejtë ose të gabuar. por sinqerisht, Unë nuk mendoj se ata do të bëjnë më shumë për të trajtuar problemin e vërtetë.

Muzika këto Rappers lirimin është një reflektim i zemrave të tyre. Fjalët tona janë gjithmonë një pasqyrë e përsosur e asaj që po ndodh brenda nesh. A keni morën ndonjëherë duke mbajtur një gotë me ujë ose lëng? Çfarëdo që ju keni në xhami derdhjet jashtë mbi tokë. Siç e dimë të gjithë, ngathtësi jonë nuk prodhon të lëngshme, ajo vetëm na tregon se çfarë është në xhami. Është e njëjta gjë me fjalët tona. Kur flasim, ose rap, përmbajtja e zemrave tona është derdhjen jashtë. Fjala dhe muzika nuk na bëjnë mëkatarë, por kjo nuk vë në dukje atë që është në zemrat dhe mendjet tona (Matthew 12:34).

Në dritën e kësaj, duke dëgjuar disa nga Rappers që marrin temat fetare më thotë dy gjëra.

i parë, ata nuk e kuptojnë se kush është Jezusi. Në qoftë se ata e bëri, ata kurrë nuk do të flasin për Atë në këtë mënyrë. Sigurisht, ata e dinë se Jezusi ishte një njeri hebre që u kryqëzua dymijë vjet më parë. por, ata nuk e kuptojnë të vërtetë Atë.

Asnjë burrë apo grua në mendjen e tyre të drejtë do të përpiqet për të vënë veten në një nivel me Sundimtar absolut në qoftë se ata e kuptuan vërtet Atë të jetë e tillë. Askush nuk do të respektojnë Atë duke i shoqëruar Atij me vepra të shthurura seksuale apo dhunës, nëse ata e kuptuan se ai ishte gjykatësi i përjetshëm i shpirtrat e tyre. Ata nuk do të hedh emrin e tij rreth e qark si Ai është një askush dhe trajtimin emrin e tij me mendjelehtësi dhe mosrespektimin e tillë.

Kur e keni parë të vërtetë Jezusi, ju e kuptoni se Ai është i pakrahasueshëm. Kur ju me të vërtetë dini Mbretin, ju nënshtrohen autoritetit të Tij, ju nuk e sfidojnë atë. Pra, i vetmi përfundim që unë mund të tërheqë është se ata nuk e kanë parë atë për të cilët Ai është i.

i dytë, ne kemi nevojë për njerëz të cilët e dinë se Jezusi të flasë. Jo vetëm në këngë dhe blog posts, por në tryezë darkë, në boardroom, dhe në klasë. pse? Për shkak se kjo injorancë dhe irreverence nuk është unik për Rappers. Arti i pamatur është vetëm një shprehje e saj. Ne jetojmë në një kulturë të verbuar për të vërtetën (2 Corinthians 4:4).

Hapja sytë të verbërve

Pra, nëse ju e dini Jezusin, tregojnë miqtë dhe familjen tuaj të vërtetën. Perëndia nuk është i të toyed me. Ai është që të adhurohet, dashur, iu bind, dhe të gëzuar. Ai është e vërtetë. Ai e urren mëkatin dhe dërgoi Birin e Tij për të bërë larg me të. Në fakt, Biri i tij vdiq dhe mori dënimin për mëkatin kështu që ne nuk do të duhet të. Dhe Perëndia e ngjalli prej varri në mënyrë që ne të mund të jetojmë me Të përgjithmonë.

Kalojë këtë lajmin e mirë të tjerëve! por ju lutem, bëjnë këtë me hir. Stop yelling në njerëz, dhe të fillojnë të dashur ata. Nëse ju keni parë Jezusin për të cilët Ai është i, kjo nuk është për shkak se ju jeni më të mirë se kushdo. Kjo është për shkak se Perëndia ia hapi sytë të verbërve. Lutuni Ai do të bëjë të njëjtën gjë për miqtë dhe familjen tuaj.

Dhe në qoftë se ju nuk e njohin Jezusin, ju duhet të merrni të dini atë. Ai është indescribably mirë, dhe më shumë se të denjë për përkushtimin tonë. Nuk është një e vetme prej nesh që mund të përballojë për të injorojë Perëndinë ose trajtuar Birin e Tij si vetëm një tip. përjetësia jonë varet në atë që ne besojmë për Jezusin. Dhe e vërteta është, nëse ne besojmë në të apo jo, ne do të gjykohet nga Ai.

Pra, çfarë është Perëndia që qafiri që ju kërkoni? krijues, Mbështetësi, dhe gjykatësi. Dhe në qoftë se ne do të kthehet dhe besoj - Shpëtimtarin.

*mohim: Unë nuk jam duke rekomanduar që ju të dëgjoni këngët e përmendura më lart. Njëri prej tyre përmban gjuhën urryer që nuk do të jetë e përshtatshme apo e dobishme për shumë.

AKSIONET

19 comments

 1. Abepërgjigje

  “Ne të gjithë do të kenë frikë për një njeri që kishte pështyrë i ati në fytyrë e
  president, por ne duhet të jemi edhe më shumë të frikësuar për një njeri që pështyn në fytyrën e Zotit të Plotfuqishëm.” – Se dënimi është shumë i fuqishëm!

  Faleminderit për këtë udhëtim artikull! Unë me të vërtetë të gëzojnë Hip Hop krishterë, sepse unë gjithmonë mendonin se lyrically kishte shumë më shumë përmbajtje dhe mësimin se normale muzikës CCM lavdërim.

  Ironikisht, Unë kurrë nuk kam pëlqyer Hip Hop sekular për shkak të vazhdueshme përsëritur përmbajtjen lirik të seksit, droga, vetë lartësim, etj. Kjo ka qenë e vërtetë edhe para se unë u bë i krishterë.

  Në fakt, Jam rritur duke dëgjuar punk rock dhe ka qenë gjithmonë një rocker. Kur kam gjetur Hip Hop krishterë, I dashur atë! Shokët e mi ishin të shtangur se isha duke dëgjuar Hip Hop pasi që unë kisha gjithmonë të padëshiruar atë, në më pak Hip laik Hip.

  Mbajtur për të bërë punën tuaj të madhe dhe unë do shumë vëllain tim! Për lavdinë e Perëndisë dhe të dashur të Shpëtimtarit tonë Jezu! :D

  • CherishJesusLuvpërgjigje

   Hey Trip,
   Unë pajtohem se nga mbushullia e zemrës goja flet, në mënyrë të natyrshme fjalët e këngëve do të jenë në lidhje me çfarë po ndodh në një person.
   Unë do të doja të shtoj se shumë këngëtarë vend, si dhe të flasim për Jezusin si disa e ata do të pi me? Ummm vërtet e drejtë në qoftë se ata e panë se do të bëhen të përulur dhe nuk do të mendojnë shumë për të pirë. Ose do të përpiqet për të fshehur nga prania e tij.
   Unë do të doja të ndajë me këtu dhe me ju se unë kam qenë i thirrur për të folur me njerëzit për dashurinë e tij. Shpirti i Tij më tha se ai do të flasë hodhi mua me njerëzit. Unë nuk jam i përsosur dhe unë do të përpiqet për të qëndruar pangjyrosur nga bota, dhe jam rritur si të krishterë të tjerë gjithashtu.
   Unë të kërkuar për të ndarë me ju disa prej dëshmisë sime i perëndive mirësisë në jetën time.
   I kishte ndjerë gjithmonë si unë mund të ndjehen Perëndia shikuar mua edhe si një i ri. Unë do të këndoj Atij dhe për të marrë humbur në ditën menduarit në lidhje me dashurinë e Tij. Kur une isha 15 Zoti fjalë për fjalë freskohet mua me dashuri dhe Shpirtin e Tij dhe kam marrë Frymën e Shenjtë atë ditë. Goja ime është përdorur nga Fryma për t'iu përgjigjur pyetjeve që ishte mbi të tjerët në zemrat dhomë. Dhe ai më foli hodhi zemra ime më ka thënë ai kishte ardhur për të jetuar në mua dhe do të më mbrojë dhe do të flasin hodhi mua kur koha ishte e drejtë. Më kujtohet kur isha në klasën e 9 dhe këta njerëz erdhën me kanaçe plehra plotë i prezervativëve në shkollën tonë. Robert E. Lee në Tyler Tx. Ata na treguan shumë fotografi dhe sëmundjeve të se seksi do të sjellin. Ata na thanë që të plotësoni të lirë për të mbushur deri qese të vogla kafe plehra e kondomave dhe të marrin ata në qoftë se ne nevojë t'i. Ata na kanë thënë se ne mund të shkojnë në zyrën infermieret dhe për të marrë disa edhe në qoftë se ne nuk duan të marrin ato të drejtë atëherë. Kur ata thanë,”Seksi është mbushja e mirë që ndonjëherë ju do të mbushë.” Unë u ngrit në-para gjithë klasës klasën e 9 dhe këta njerëz dhe shpalli. “Fryma e Shenjtë ka zot tjetër është gjëja më e mirë që ju dhe unë do të ndonjëherë të mbushur.” Ata kishin policia shoqërojë mua në zyrë deri pas ata kishin mbaruar derdhje atje. Mbaj mend pak studentë qëndroi së bashku me mua dhe tha se ajo është e drejtë. Ky ishte fillimi i udhëtimit tim.
   Më vonë në jetën kam qenë në një apartament ku ishte duke pirë dhe lojës me letra. Mbaj mend unë ndjeva si unë e nevojshme për të ikur nga ky vend kjo ndjenjë më tronditur në zemrën time. Kam vënë re një njeri në një makinë karaoke filluar për të thënë emrin tim dhe foli gjëra për mua se unë nuk e di se si ai mund të di. Unë pashë atë dhe vënë re unë mund të shoh brirë del nga koka e tij e pyeta mikun tim, nëse ajo mund të shohin se çfarë po ndodhte edhe, ajo u përgjigj asnjë, por që ajo ndjeu ankth rreth nesh të qenë atje. E dija unë isha duke parë një gjë shpirtërore ndodh atëherë. Pashë shumë gjëra rroje dhëmbë të mprehtë dhe dhe kthetrat, dhe në atë moment unë u zhvillua në derë për të marrë jashtë. Njeriu në makinë karaoke quajtur jashtë për një grua për të mbyllur derën për mua dhe nuk më lejoni të largohet, ajo nuk ishte në gjendje për të dhe ai nxitoi në derë dhe u ndal në-para derës mbylljes mua brenda. Unë kam qenë në shok të plotë në atë që ndodhi më pas. Unë pashë demon shëmtuar të mundshme dalë gjysmë rrugë nga ky njeri, sikur po gllabëronin me të drejtë ka, dhe në atë moment një mbulesë të bukur të bardhë zbriti mbi të gjithë trupin tim dhe në një çast demoni fluturoi nga ky trup Mans. Njeriu nuk mund të qëndrojë dhe shkau poshtë derën në një pozicion ulur dhe pashë drejtuar lotët poshtë fytyrën e tij. Unë pastaj ishte në gjendje për të hapur derën edhe me këtë njeri të ulur në frontin-aq i lehtë si në qoftë se ai nuk ishin ulur aty, dhe filloi të drejtuar sa më shpejtë të mundja nga ky apartament kompleks.
   Unë në këtë pikë unë ndjeva si në qoftë se unë e nevojshme për të ngasin veten time nga të gjithë njerëzit në jetën time se edhe do të konsiderojnë të më vënë në një dhomë me njerëz që ishin të demonizuar. Dhe kështu që unë luftuan rrugën time larg nga bandat dhe ndikimet e këqija. Unë nuk të vërtetë t'i japë tërë jetën time Perëndisë në këtë pikë dhe do të donte për të shtuar unë jam ende në trajnim në këtë fushë edhe. Por, që Perëndia të më mbrojë në këtë mënyrë, edhe pse isha i ri dhe ka nevojë për kaq shumë mëshirës dhe hirit, ende baffles mendjen time për këtë ditë. Dashuria e Tij është Amazing. Unë kam hasur vetëm një frymë tjetër demonike për të cilën unë mund të shoh shpirtërisht. Unë po e ngiste poshtë Hwy 155 dhe kam vënë re një pjatë makinë që tha “vampir” në të, si kam kaluar makinën kam shikuar në të shoferit dhe pa një demon të drejtë ka në trup Mans. I përshpejtojë për të marrë në në rrugën larg nga ky.
   Një tjetër shembull i Mbrojtjes së Perëndisë në jetën time. Kur isha i ri disa kohë pasi kam marrë Frymën e Shenjtë I kishte hipur në fund e pasme të një marr kamion në Luiziana dhe kjo ishte mua dhe tre kushërinjtë gjitha shumë i ri në pjesën e pasme dhe tre kushërinjtë në pjesën e përparme. Ndjeva Shpirtin lëvizur më për të kënduar Ai ka gjithë botën në duart e tij, Dhe unë u ngrit dhe ngriti duart e mia për Perëndinë. Në atë moment, si kushërinjtë e mi në pjesën e prapme janë në kërkim në mua si pse ajo kënduar se, kushëriri im i cili po e ngiste po kalonte një kamion për të drejtën tonë dhe ne jemi në një kurbë dhe një kamion ishte në korsinë përpara vjen drejt në. Kushëriri im i cili po e ngiste thënë, “Dear God ajo që kam bërë.” dhe kushëriri im të tjera në para, tha, “O Zot.” dhe unë isha vetëm heqjen duart e mia ndaj Zotit dhe të kënduarit. Pashë një të bukur shi-u përkul dorës slash cloud të zbresë në një çast dhe për të hequr kamion që ishte në krye të përplasen me ne. Mbaj mend duke parë kamion pas ne në poshtë rrugës sikur asgjë nuk kishte ndodhur. Kur u kthyem në hallat e mia në shtëpi kushërinjtë e mi, tha, “Ne të gjithë do të jetë i vdekur në qoftë se nuk e kishte Cherish qenë në kamion.” ata më pyeti se çfarë unë isha duke bërë atje dhe unë i thashë hes Singing Got të gjithë botën në duart e tij. kushërinjtë e mi dhe unë jemi ende frikë nga Perëndia për mbrojtjen e tij të gjithë ne atë ditë. U thashë se nuk ishte “më” por “zot” që na kishte mbrojtur.
   Kjo është vetëm një çift i shumë herë Perëndia më ka mbrojtur mua, tregoi mëshirë për mua dhe më mbajtur nga dëm.
   Me të gjitha që thoshte se unë shpresoj se kjo inkurajon dikë atje, dhe Loving Jezusi nuk është vetëm për “duke parë” diçka të ndodhë sepse ne e dimë se Shkrimi thotë Lum njeriu që nuk e ka parë dhe ende ende beson. Dhe kjo është vetëm një pjesë e atij shkrimit FYI. Anyways Unë të kërkuar për të ndarë këtë dhe thonë se unë të dua Jezusin, Besoj dhe deklaroj mbrojtjen e tij,mëshirë, dhe dashuri. Unë dua të gjithë të dinë Mbreti ynë ka një dasmë Ai është duke u përgatitur për të dashurit e Tij. Ne si Kishën e Tij janë të dashurit e tij dhe ai dëshiron që ju dhe mua dhe kushdo lexuar këtë për të përgatitur veten për të shfaqurit e tij, dhe të pendohen nga mëkatet atje dhe e ndjekin Atë. I Love Trip tuaj muzikë. Ajo e ka bekuar jetën time dhe të tjerët rreth meje. Unë lutem që ju do të vazhdojnë të Put Mat 6:33 në praktikë dhe të jetojnë një jetë të dëshmuar për Kings mirësisë tonë. Unë jam aq mirënjohës për rreh të mirë me Perëndinë fjalë i dashur që unë dhe familja ime e re mund të gëzojnë si ne presim tek Ai. ushqej :) I AM paturp!

   Matthew 6:33 Por ju para së gjithash kërkoni mbretërinë e Perëndisë, dhe drejtësia e tij; dhe të gjitha këto gjëra do t'ju shtohen.

 2. MIMSHACH CLEANpërgjigje

  Flasim për këtë reperin . Ai kishte një “Jesus Walks” Vizioni në industrinë e Hip-hop si ju keni, por çfarë ka ndodhur? “i dështuar” në qoftë se ju në mënyrë që të flasin. Çfarë shkoi keq?…Këto janë pyetjet që ju duhet për të gjetur përgjigje për.

  Ulur prapa dhe duke analizuar se çfarë po ndodh Jezusit “imazh” zakon të ndryshojë një gjë. Si një çështje të vërtetë që nuk mund të ndryshojë Jezusin’ JESUS!!.

  Ai u kryqëzua nga disa bandë e Romakëve lirë ushtarëve dhe që edhe çoi të provuar se ai Jezusi është Zot, pasi ai Resurrecting.

  Shkoni merrni një marrëveshje rekord nga YMCMB dhe Predikoni të vërtetën në një mënyrë të para, dhe të shohim nëse do të mbijetojë si një rapper.”thonë atë që bota dëshiron të dëgjojë” biznes…SMH

  Ata janë kaq të përdorni për të botës dhe atë sistemeve: Getting të holla, kurveri, etj. të zgjatur që edhe në qoftë se Jezusi të manifestuar veten fizikisht me ta sot, ata në mënyrë të pandërgjegjshme do të kaloj përsëri në rrugët atje vjetra vonë.

  “Ju lehtë mund të shkatërrojë një pemë në atë pleqsh fazë, por jo kur ajo ka vendosur plotësisht si një druri.” dhe e vetmja mënyrë për të hequr qafe një druri tërësisht është duke e shkatërruar atë root.

  Pra, bëni atë që ju duhet të bëni për të shkatërruar rrënjët e problemit, si një “ruajtur” të qenë. Tregojini botës se çfarë ata nuk e keni dëgjuar më parë.. Një provë material i Jezusit’ ekzistencë, Fuqi dhe lavdi “dritë të re”

 3. Nicholas J. Gaus Lingpërgjigje

  Disa miq të mi të fundit komentoi se mënyra më e mirë për të njohur me hile është duke mësuar për të njohur të vërtetën; Unë mendoj se dituria vlen këtu. Dikush mund të shkoni në lidhje me krijimin e një fushatë kundër këtë muzikë të pabesë, por edhe më të mirë është për të mbajtur prodhimin e muzikë Perëndinë në qendër.

  Unë nuk jam shumë e një tifoz rap veten, por unë jam jashtëzakonisht mirënjohës se ka individë të tilla si veten të cilët janë duke shërbyer si një lloj misionari indigjene dhe duke arritur në atë kulturë me dashurinë e Krishtit.

 4. MIMSHACH CLEANpërgjigje

  Ne rregull. se është koha për “Rappers christian” të tallen tyre (botë) zot(Satani). e saj aq e thjeshtë sa që.

  Nëse ju mendoni se Jezusi ynë është duke u respektuar / tallur atëherë ju Rappers janë në pozitë më të mirë për të edhe të merr djallin e tyre të pafuqishëm me fyerje / mosrespektim Satana rrugë e vështirë dy herë.

  • Cecepërgjigje

   po! Faleminderit për ndarjen e Dr. Utley! Kam dëgjuar ju flisni në Universitetin Park Veriut vjeshtën e kaluar dhe ishte i ndikuar nga lidhje me këtë.

 5. Terence Abrahampërgjigje

  Wow Will…..I bëj vlerësojmë se sa i fuqishëm dhe Subtly keni përdorur fjalë për të vënë me mendimet tuaja [tregon Whats në xhami tuaj :) ]…Unë të kërkuar për të shprehur mendime të ngjashme, ju me të vërtetë solli qartësi në këtë temë duke përdorur shembuj të mirë.

  Faleminderit perseri,
  Terence.A

 6. gjë e shëmtuarpërgjigje

  ka shumë perëndi dhe shumë zotër. (1Co8:5) aHaYah asher aHaYAH, U thuaj bijve të Izraelit JAM ju ka dërguar. (Ex.3:14) & Për më tepër El e Abrahamit, Yitschak, n Yaacov (Ex.3:15).. YmmanuwEL, YesHaYAH HaMashiyach.

  ju lutem & lexuar Biblën tuaj intensivisht dhe i Shenjti i Izraelit Wil të zbulojë përgjigjet nga Ati ynë që je në qiell… Shpëtimi Shpëtimtari është Comin prapa për njerzit e Tij… “Të dymbëdhjetë fiset e Izraelit” & ata që besojnë fjalën e aHaYAH.. kërkoni për Yesha – Shpëtimi si një thesar i fshehur… Bless aHaYAH – Ai i cili është i, Ai që ishte, & Ai që duhet të vijë. (rev1:4) edhe kështu që vijnë, YesHaYAH. amin.

 7. RJSALEZpërgjigje

  Pra, çfarë është Perëndia që qafiri që ju kërkoni? Unë them të pyesni ata prapa, Çfarë është një jo besimtar në Perëndinë? ;)

 8. perandoreshëpërgjigje

  Kjo është me të vërtetë një mesazh i madh
  inspiruar mua për të shkruar diçka sot, nuk e le disa njerëz negative apo komente ju ndikoj nga duke folur të vërtetën. Unë e di se ka disa atje që mund të përpiqen për të marrë në nerva tuaj. Unë jam këtu për të thënë Keep it up ju jeni duke bërë një ndryshim

 9. MSBpërgjigje

  Kur isha në qoftë se bota, Unë kam qenë një entuziast rëndë hip hop për shkak të krijimtarisë artistike dhe kryesisht për shkak të përmbajtjes. Dëgjuesit bie në fjalë që apeli për zemrën. Kështu që, në esencë, zemrat për aq kohë sa nuk janë të errësuar, nuk do të jenë ata që bie në mesazhin. Ky artikull vetëm shërben njoftimin mbi ne që besojnë, sepse “ne jemi bërë në dritë atë një qytet në maje të kodrës” dhe ne duam që njerëzit të 'na goditur deri kur ata ndjehen të humbur’ Kështu që ne mund të lundruar ato dhjetë shpëtimtar. Ju keni përshkruar misionin tonë të vetëm në këtë artikull- thanx! P.S. DASHURIA analogjinë CUP!!!! MBRESËLËNËS. Zoti bekofte

 10. Përmendja: Rebel Rapper Trip Lee Bisedimet Rreth Rap & Feja - PO FM

 11. UnveilDa1përgjigje

  I love procesin e mendimit të z. i mbrojtur nga era, Unë kam qenë një ndjekës i udhëtimit nga kërcimit, Kur ai bëri pyetjen “Pra, si duhet të përgjigjet? Unë mund të fillojë një fushatë për bojkotimin muzikën e tyre. ose, si një rapper veten, Unë mund të shkruaj një histori të ashpër diss për moshat. Unë do të ju lejojnë të vendosë nëse ose të këtyre qasjeve të drejtë ose të gabuar.” Unë mendoj se një përgjigje me një rekord Diss është shumë e përshtatshme, E shoh atë si një mundësi për të bërë pikërisht ajo që bëri Davidi me Goliathin. Ai kishte mundësinë për të mbyllur gojën e atij që fliste kundër Zotit të tij. Tani me ndikimin dhe të mahnitshme, Zoti jep talent Trip ka, Unë e shoh atë si një mundësi të artë për të depërtuar Industrisë.