rap & agama

Pikeun salami kuring bisa inget, hip hop geus miboga hiji obsesi jeung Allah jeung agama. Kuring teu mean ka nunjukkeun yén sadaya rappers nu devotees agama. Tapi sababaraha rappers - atawa seniman nu mana wae pikeun zat nu - bisa ngocok pangjurung pikeun antarana Allah tempat di seni maranéhanana. Ieu alam sarta alus pikeun urang nyarita ngeunaan Allah, tapi Patarosan ieu, naon we nyebutkeun? Sababaraha bakal ngomong, "Ieu sakadar musik. Ulah nyokot eta jadi serius!” Tapi naon rapper nyebutkeun dina mic leuwih serius ti Anjeun bisa mikir.

Sababaraha geus dipaké hip hop pikeun nganyatakeun kapercayaan agama tulus maranéhanana atawa kakurangan tujuanana. Islam, Nu Lima Percenters, agama Kristen, Agnosticism, ateisme, jeung agama sejen geus sadaya geus diwanohkeun ngaliwatan bentuk seni. Jigana hip hop nyaéta uniquely cocog pikeun nganyatakeun kasatiaan jeung bakti ka nanaon urang keur gairah ngeunaan. Sabagean alatan rawness compelling budaya sarta sabagean sabab hip hop ngamungkinkeun leuwih kecap, sahingga anjeun sabenerna bisa "ngajar.”

Tapi lolobana waktu hip hop leuwih kawas barbershop ti kelas Sakola Minggu. Rappers recklessly ngajalankeun off di muara, naha maranéhanana nyaho naon keur maranehna ngawangkong ngeunaan atawa teu.

kajembaran vs. Recklessness

Aya sababaraha nu rhymes ngagambarkeun hiji tulus - milarian jeung bajoang jeung bebeneran - sanajan sakapeung sesat. Kuring hormat nu. Hiji nyangka tina Nu Akar ' "Dear Allah 2.0,” atawa Kendrick Lamar sacara "dying tina haus”.” *Komo basa kuring satuju jeung asumsi atawa conclusions maranéhanana, Kuring ngarasakeun dengekeun wanderings tulus. Jeung eta mindeng ngalir kuring neneda keur sasama emcees mah.

Hip hop geus sok kungsi sisi darker sanajan, mana seniman ngubaran Allah jeung agama jeung disrespect jeung irreverence. Rappers sigana ngomong naon kecap ngarasa katuhu dina momen - naha maranehna sabenerna percaya eta atawa henteu. Jeung dina hiji "post-Christian” bangsa kawas ours, ieu assaults gagabah biasana aimed di Yesus jeung gereja-Na.

Tangtosna, aya sababaraha hal - kawas hypocrisy jeung duit lapar "preachers” - Nu pantes jadi meledek. tapi sedih, Alkitab, gareja, jeung Allah Dirina mindeng ngarawat kawas karakter kalindih dina carita fiksi. kuring ngaku, rappers dédéngéan obrolan ngeunaan "freaky” katresna dina paduan suara gereja ngajadikeun kuring cringe, tapi euweuh grieves kuring leuwih ti mocking Yesus Dirina.

Loba rappers geus disebut sorangan Allah, nempatkeun diri dina level jeung Yesus, jeung geus boastfully dicokot ngaran Gusti di hawa. Maranéhanana geus ngawangun sakabeh albeum kira-kira téma irreverent agama. Maranéhanana geus dipaké kreativitas maranéhanana Allah-dibikeun ka ngahina Creator maranéhanana. kumaha ironis.

Salaku follower Yesus, Kuring keur pribadi gelo ku naon atuh ngadangu, tapi leuwih ti tangka simkuring ngaraos sieun pikeun leuwih anu spew ieu kecap blasphemous. Urang sadaya bakal sieun keur lalaki anu kukituna nyiduh dina nyanghareupan Présidén, tapi urang kudu komo leuwih sieun keur lalaki anu spits dina nyanghareupan Alloh swt.

Ngarespon Jeung Grace

Jadi kumaha atuh ngabales? Mah bisa dimimitian kampanye ka Boikot musik maranéhanana. atawa, salaku rapper a sorangan, Mah bisa nulis catetan diss scathing pikeun umur. Abdi gé hayu anjeun mutuskeun boh tina deukeut maranéhanana anu bener atawa salah. tapi jujur, Ku teu sangka bakal ngalakukeun loba nepikeun masalah nyata.

Musik rappers ieu ngaleupaskeun mangrupa cerminan hate maranéhanana. kecap urang sok gambar sampurna naon nu keur jalan dina jero urang. Dupi anjeun kungsi tripped bari nyekel sagelas cai atawa jus? Naon bae anjeun geus di kaca spills kaluar onto taneuh. Sakumaha urang sadaya nyaho, clumsiness urang teu ngahasilkeun cairan, wae euy nembongkeun urang naon dina kaca. Ieu hal anu sarua jeung kecap urang. Lamun urang nyarita, atawa rap, eusi hate urang spilling kaluar. Biantara jeung musik teu nyieun urang loba dosana, tapi teu ngalaan naon di hate jeung pikiran urang (Matthew 12:34).

Dina cahya nu, ngadengekeun sababaraha rappers anu nyokot nepi téma agama ngabejaan kuring dua hal.

kahiji, teu ngarti anu Yesus geus. Lamun maranehna teu, maranéhanana henteu kungsi bakal nyarita ka Anjeunna cara ieu. Tangtosna, maranehna nyaho Yesus ieu man Yahudi anu disalib dua rébu taun ka tukang. tapi, teu sabenerna ngarti Anjeunna.

No man atawa awewe dina pikiran katuhu maranéhanana bakal coba pikeun nunda sorangan dina level jeung Pangawasa mutlak lamun maranehna sabenerna dipikaharti Anjeunna jadi saperti. Taya sahijieun bakal disrespect Anjeunna ku associating Anjeunna jeung meta seksual lewd atawa kekerasan lamun maranehna dipikaharti yén Manéhna Hakim langgeng tina jiwa maranéhanana. Maranéhanana teu bakal Tos ngaranna kira-kira kawas Anjeunna taya sahijieun sarta ngubaran ngaran-Na jeung levity jeung disrespect saperti.

Lamun anjeun geus sabenerna katempo Yesus, Anjeun ngarti anu Anjeunna incomparable. Lamun anjeun sabenerna nyaho Raja, Anjeun ngalebetkeun ka otoritas-Na, Anjeun teu tangtangan eta. Jadi ngan kacindekan kuring bisa ngagambar nyaeta aranjeunna geus teu katempo Anjeunna keur anu Manéhna nyaéta.

kadua, urang kudu jalma anu nyaho Isa nyarita nepi. Teu ngan di lagu jeung tulisan blog, tapi di meja dinner, dina boardroom nu, jeung kelas. kunaon? Sabab jahiliah ieu irreverence teu unik ka rappers. seni gagabah ngan hiji ekspresi eta. Urang hirup dina budaya dilolongan ka kaleresan (2 Korinta 4:4).

Muka Panon Buta

Jadi lamun nyaho Yesus, nyaritakeun babaturan jeung kulawarga kaleresan. Allah teu bisa toyed jeung. Anjeunna jadi disembah, dipikacinta, diturut, jeung ngarasakeun. Anjeunna nyata. Manéhna hates dosa tur dikirim Putra-Na ulah jauh jeung éta. Kanyataanna, Putra-Na pupus jeung nyandak hukuman pikeun dosa jadi we teu tangtu kudu. Jeung Allah diangkat Anjeunna ti alam kubur supaya urang bisa hirup jeung Anjeunna salawasna.

Pas News Good ieu dina ka batur! tapi mangga, ngalakukeunana jeung rahmat. Ngeureunkeun yelling di urang, tur mimitian asih eta. Mun anjeun geus katempo Yesus keur anu Manéhna nyaéta, éta teu sabab geus leuwih hade tinimbang sasaha. Ieu sabab Allah dibuka panon buta Anjeun. Neneda Anjeunna bakal lakonan hal nu sarua pikeun babaturan jeung kulawarga.

Tur upami Anjeun salah teu nyaho Yesus, Anjeun kudu dibere nyaho Anjeunna. Anjeunna indescribably alus, jeung leuwih ti pantes bakti urang. Aya teu single salah sahiji urang anu bisa mampuh malire Allah atawa ngubaran Putra-Na kawas ngan dude sejen. kalanggengan urang hinges naon urang percaya ngeunaan Yesus. Jeung kabeneran aya, naha urang percaya ka Anjeunna atawa teu, urang bakal judged ku Anjeunna.

Jadi naon Allah ka nonbeliever anjeun nanya? panyipta, Sustainer, jeung Hakim. Jeung lamun urang gé ngahurungkeun jeung percaya - Jurusalamet.

*Bantahan: Kaula teu recommending nu ngadangukeun lagu didadarkeun di luhur. Salah sahijina ngandung basa ngintip nu teu bakal hade atawa mantuan pikeun rupa-rupa.

biasa

19 comments

  1. Abewalon

    “Urang sadaya bakal sieun keur lalaki anu kukituna nyiduh dina nyanghareupan tina
    presiden, tapi urang kudu komo leuwih sieun keur lalaki anu spits dina nyanghareupan Alloh swt.” – kalimah anu pohara kuat!

    Hatur nuhun pikeun artikel ieu Trip! Nyaan ngarasakeun Christian Hip Kurawa alatan kuring sok ngarasa yen lyrically nya kungsi leuwih eusi jeung pangajaran ti normal CCM pujian musik.

    Ironisna, Kuring geus kungsi liked sekuler Hip Kurawa alatan konstan repeating eusi liris bandung, ubar, exalting diri, jsb. Nu geus bener komo saméméh kuring jadi Christian.

    Kanyataanna, Kuring tumuwuh nepi dengekeun punk rock jeung sok kango a. Lamun kuring manggihan Christian Hip Kurawa, Kuring dicinta eta! babaturan mah éta dumbfounded nu ieu mah dengekeun Hip Kurawa saprak kuring geus sok disliked eta, sahenteuna sekuler Hip Kurawa.

    Jieun dina ngalakonan pagawean gede jeung teuing lah adi mah! Pikeun Maha Suci Allah jeung tercinta urang Saviour Yesus! :D

    • CherishJesusLuvwalon

      Hey Trip,
      Kuring satuju yen kaluar ti kaayaanana jantung sungut speaks, jadi alami kecap ka lagu bade jadi ngeunaan nuhun jalan dina hiji jalma.
      Abdi oge hoyong nambahkeun loba panyanyi Nagara ogé obrolan ngeunaan Yesus salaku sababaraha hiji bakal nginum jeung? Ummm hehehehe katuhu lamun maranehna nempo manéhna bakal jadi hina jeung teu bakal mikir loba ngeunaan nginum. Atawa bakal nyoba nyumputkeun ti ayana-Na.
      Abdi hoyong bagikeun di dieu sarta anjeun mah geus disebut nyarita ka jalma ngeunaan Love-Na. Roh-Na ka kuring yen Anjeunna bakal nyarita threw kuring jalma. Kami teu sampurna jeung kuring nyoba cicing unstained ku dunya, jeung keur ngembang saperti Kristen séjén ogé.
      Kuring hayang babagi sareng anjeun sababaraha kasaksian mah Dewata aduh dina kahirupan sorangan.
      Kuring kungsi sok ngarasa kawas kuring bisa ngarasa Allah ningali kuring komo salaku nonoman a. Mah, tangtu nyanyi ka Anjeunna jeung musna dina poé pamikiran ngeunaan asih-Na. Kapan ieu mah 15 Gusti hartina showered kuring jeung cinta jeung Roh-Na jeung narima Roh Suci poe nu. sungut mah dipaké ku Roh ka ngajawab patarosan nu ieu dina batur dina hate kamar. Jeung Anjeunna spoke ka kuring threw jantung mah nétélakeun kuring Manéhna geus datang ka hirup di kuring jeung bakal nangtayungan kuring jeung bakal nyarita threw kuring iraha waktuna ieu katuhu. Kuring inget basa kuring di kelas 9 jeung urang ieu datang jeung runtah kaléng pinuh ku kondom ka sakola urang. Robert E. Lee di Tyler TX. Maranéhanana némbongkeun urang loba gambar jeung deceases nu sex bakal mawa. Maranéhanana ka urang eusian Luncat ka eusian nepi tas runtah coklat leutik kondom jeung dicokot lamun urang diperlukeun eta. Tembok nétélakeun urang nu urang bisa indit ka kantor ngarawat tur meunangkeun sababaraha ogé lamun urang teu hayang dicokot katuhu tuluy. Sabot maranéhanana ceuk,”Sex téh keusikan pangalusna nu bakal kungsi ngeusian.” Kuring nangtung nepi di-hareup sakabeh kelas kelas 9 jeung urang ieu jeung diproklamasikeun. “Roh Suci No Allah nyaeta hal pangalusna anjeun jeung kuring bakal kungsi ngeusian.” Maranehna polisi pangawal kuring ka kantor nepi ka sanggeus maranéhanana geus réngsé aya ngabahekeun. Kuring jadi inget sababaraha siswa ngadeg babarengan jeung kuring jeung ceuk baé katuhu. Ieu awal lalampahan mah.
      Saterusna dina in Kahirupan mah di hiji apartemen mana aya minum sareng kaulinan kartu. Kuring jadi inget Kuring ngarasa kawas kuring diperlukeun pikeun ngungsi tempat ieu rarasaan ieu overwhelmed kuring di jantung mah. Kuring noticed manusa dina mesin karaoke dimimitian ngomong ngaran mah spoke hal ngeunaan kuring mah teu nyaho kumaha manéhna bisa nyaho. Kuring diawaskeun manéhna jeung noticed mah bisa nempo tanduk datang kaluar ti sirah-Na Kuring nanya sobat lamun manéhna bisa nempo naon ieu lumangsung ogé, manéhna ngawaler no, tapi manéhna ngarasa hariwang ngeunaan urang keur aya. Mah emang mah manéh hiji hal spiritual lumangsung terus. Kuring nempo leuwih hal agul huntu seukeut jeung jeung cakar, jeung di titik nu lumpat ka panto pikeun meunangkeun kaluar. Manusa dina mesin karaoke disebut kaluar ka awewe nutup panto dina kuring teu hayu atuh ninggalkeun, manéhna teu bisa jeung manéhna hurried ka panto jeung nangtung di-hareup panto nutup kuring di jero. Ieu mah di shock lengkep di naon kajadian saterusna. Kuring nempo sétan ugliest mungkin datang satengah jalan kaluarna manusa ieu saolah-olah ka devour kuring katuhu aya, jeung di moment nu nutupan bodas geulis datang turun leuwih sakabéh awak mah dina instan sétan nu flew ti awak mans ieu. man teu bisa nangtung jeung slid turun panto kana posisi diuk jeung kuring saw lawon ngajalankeun turun beungeutna. Ieu mangka bisa muka panto komo jeung manusa ieu linggih di-hareup salaku gampang lamun manéhna teu linggih aya, jeung mimiti ngajalankeun salaku gancang salaku mah bisa kaluar ti apartemen kompléks ieu.
      I di titik ieu mah ngarasa saolah-olah kuring diperlukeun pikeun numpak diri ti sakumna rahayat dina kahirupan mah komo bakal mertimbangkeun pikeun nunda kuring kana hiji kamar jeung jelema anu éta sétan kasurupan. Jeung saterusna mah perang cara mah jauh ti geng jeung pangaruh goréng. Kuring teu bener méré sakabeh hirup mah ka Allah di titik ieu hoyong nambahkeun Kami masih dina latihan di wewengkon ieu ogé. Tapi pikeun Allah pikeun nangtayungan kuring cara ieu sanajan ieu ngora jeung merlukeun jadi loba rahmat jeung kurnia, masih baffles pikiran mah nepi ka poé ieu. asih nya endah pisan. Kuring geus ngan encountered hiji sumanget demonic lain nu kuring bisa nempo sacara rohani. Mah nyetir turun hwy nu 155 jeung kuring noticed piring mobil nu ceuk “vampir” dina eta, salaku mah diliwatan mobil kuring melong supir jeung nempo sétan hak aya di awak mans. Kuring nyepetkeun pikeun meunangkeun dina turun jalan jauh ti ieu.
      conto sejen Protection Allah dina kahirupan mah. Kapan ieu mah ngora sababaraha waktu sanggeus kuring narima Roh Suci mah tunggang dina ahir deui tina truk nyokot di Louisiana jeung ieu kuring jeung tilu cousins ​​sadaya pisan ngora di bagian tukang jeung tilu cousins ​​di hareup. Kuring ngarasa Roh pindah kuring nyanyi Manéhna ngabogaan sakabeh dunya leungeun-Na, Jeung kuring nangtung luhur jeung diangkat leungeun mah ka Allah. Dina momen nu jadi cousins ​​mah balik deui nu nempo kuring kawas naha ieu manéhna nyanyi anu, misan mah anu nyetir ieu ngalirkeun truk ka katuhu urang jeung urang aya di kurva jeung truk hiji di jalur nu dihareupeun datang lempeng dina. misan mah anu nyetir ceuk, “Dear Allah naon mah dipigawé.” jeung misan mah lain di hareupeun ceuk, “Ya Allah.” jeung kuring ngan ngangkat leungeun mah ka Allah jeung nyanyi. Kuring nempo hujan-sujud leungeun slash awan geulis turun dina instan jeung nyabut truk nu ka kantor dina ngahiji sacara lengkep jeung urang. Kuring inget ningali truk balik urang dina turun jalan saolah-olah sia geus kajadian. Lamun urang meunang deui ka aunts mah imah cousins ​​mah ceuk, “Urang sadaya bakal paéh lamun teu miboga cherish geus di truk teh.” maranehna nanya kuring naon ieu mah ngalakonan deui aya mah ceuk hes nyanyi meunang sakabeh dunya leungeun-Na. cousins ​​mah kuring masih di angen Allah pikeun panangtayungan-Na sakabeh urang poe nu. Kuring ka maranehna ieu teu “abdi” tapi “Allah” anu geus ditangtayungan urang.
      Ieu mah sakadar sababaraha loba kali Allah geus ditangtayungan kuring, némbongkeun rahmat ka kuring sarta diteundeun kuring ti ngarugikeun.
      Jeung sagala rupa nu ceuk Kuring ngaharepkeun ieu nyorong batur kaluar aya, jeung Loving Yesus teu saukur ngeunaan “manéh” hal kajadian keur urang nyaho Kitab Suci nyebutkeun rahayu nyaéta manusa anu geus teu katempo jeung can masih percaya. Jeung nu ngan hiji bagian Kitab Suci anu FYI. Anyways kuring hayang pikeun ngabagikeun ieu nyebutkeun I Love Yesus, Kuring percaya jeung mere kasaksian ka panyalindungan-Na,kajembaran manah, jeung Cinta. Kuring hoyong dulur terang Raja urang anu ngagaduhan pesta kawinan anu Anjeunna nyiapkeun pikeun anu dicinta. Kami salaku Garéja-Nya anu dipikacinta sareng Anjeunna hoyong anjeun sareng kuring sareng saha waé anu maca ieu pikeun nyiapkeun diri pikeun munculna-Na, sareng tobat ti dinya dosa sareng nurut ka Anjeunna. Abdi bogohkeun Laluan musik anjeun. Éta geus ngaberkahan kahirupan kuring jeung batur di sabudeureun kuring. Kuring neneda yén anjeun bakal teraskeun nempatkeun Mat 6:33 kana ngalaksanakeun sareng hirup kahirupan anu ngabuktikeun ka kunjungan urang Raja. Abdi nganuhunkeun pisan pikeun ketukan anu saé sareng kecap asih Allah anu kuring sareng kulawarga anom tiasa dinikmati nalika urang ngantosan Anjeunna. Cherish :) Kuring GAMPANG!

      Matthew 6:33 Tapi milarian heula karajaan Allah, jeung kabeneran-Na; jeung sadaya hal ieu bakal ditambah ka anjeun.

  2. CLEAN MIMSHACHwalon

    Ngobrol ngeunaan rapper ieu . Anjeunna ngagaduhan a “Yesus leumpang” visi dina industri Hip-hop sapertos anjeun gaduh tapi naon anu kajantenan? “gagal” lamun kitu nyarios. Naon anu salah?…Ieu mangrupikeun patarosan anu anjeun peryogi milarian jawaban.

    Linggih deui sareng nganalisa Naon anu aya pikeun Yesus “gambar” wont ngarobah hiji hal. Salaku kanyataan yén CANT ngarobah Yesus’ Yesus!!.

    Anjeunna disalib ku sababaraha kebat tentara Romawi anu murah sareng malah ngabuktikeun ngabuktikeun yén Isa Isa mangrupikeun Gusti saatos Anjeunna Bangkit.

    Kéngingkeun catetan catetan ti YMCMB sareng Ngabari Kaleresan dina cara anu baku, sareng tingali naha anjeun bakal salamet salaku rapper.”nyarios naon anu hoyong diupang ku dunya” usaha…smh

    Éta kabéh dianggo ka dunya sareng sistem éta: Kéngingkeun artos, laku, jsb. pikeun manjangkeun bahkan upami Yesus ngunjukkeun diri ka Anjeunna dina aranjeunna ayeuna, aranjeunna teu sadar sadar ka mundur deui kana cara anu lami engké.

    “Anjeun tiasa sacara gampil ngancurkeun tangkal dina éta panggung asuhan tapi henteu nalika parantos na pinuh janten Timber.” sareng hiji-hijina jalan pikeun nyingkirkeun Kayu lengkep nyaéta ku ngancurkeun akar éta.

    Janten kedah naon anu kedah anjeun laksanakeun pikeun ngancurkeun akar masalah sapertos a “disimpen” mahluk. Nyaritakeun dunya naon anu aranjeunna henteu kapireng sateuacan.. Buktina material Yesus’ Wujud, Kakuatan sareng Maha Suci “cahaya anyar”

  3. Nicholas J. Gauslingwalon

    Sababaraha babaturan kuring anu nembé ngomentaran yén cara anu pangsaéna pikeun ngenalkeun palsu nyaéta ku diajar mikawanoh kabeneran; Saur kawijaksanaan anu berlaku di dieu. Hiji tiasa ngalangkungan ngadamel kampanye ngalawan musik anu teu tiasa kieu, tapi anu langkung saé nyaéta tetep ngahasilkeun musik anu berpusat ka Gusti.

    Abdi sanés seueur tina kipas rap kuring sorangan, tapi kuring nganuhunkeun pisan syukur yén aya individu sapertos diri anjeun anu ngaladenan salaku jinis mubaligh pribumi sareng ngahontal kana budaya anu ku cinta Kristus.

  4. CLEAN MIMSHACHwalon

    OKÉ. waktuna pikeun “Rappers Kristen” pikeun nguungkeunana (dunya) dewa(syetan). nya basajan salaku.

    Upami anjeun nyangka Yesus urang anu teu hormat / dipoyok maka anjeun rappers dina posisi anu pangsaéna pikeun ogé nyababkeun setanna teu aya kakuatanana ku ngahina / teu hormat syaitan cara keras dua kali.

    • Cecewalon

      nuhun! Hatur nuhun perkawis Dr. Utley! Kuring nguping anjeun nyarios di North Park University ragrag kamari sareng dampak ku sambungan ieu.

  5. Terence Abrahamwalon

    Wah Mamah…..Kuring ngahargaan kumaha kuat sareng halus anjeun ngagunakeun kecap pikeun ngémutankeun pikir anjeun [nembongkeun naon anu aya dina kaca anjeun :) ]…Abdi hoyong nyarios pendapat anu sami, anjeun bener-bener ngajelaskeun kajelasan kana topik ieu kalayan nganggo conto anu saé.

    nuhun sakali deui,
    Terence.A

  6. MoNsTroSitywalon

    pasti aya dewa MANY sareng gusti MANY. (1Co8:5) aHaYah asher aHaYAH, Béja ANAK ANAK YISRAEL AKU HATH dikirim anjeun. (Ex.3:14) & salian ti éta El of Avraham, Yitschak, n Yaacov (Ex.3:15).. YmmanuwEL, YesHaYAH HaMashiyach.

    Doa & baca Kitab Suci sacara intens sareng Anu Suci YisraEl WIL nembongkeun jawaban ti Bapa Kami anu ART di surga… Kasalametan Juru Salamet mangrupikeun komis deui pikeun Hormat… “DUA BASA Satru YisraEL” & jalma-jalma anu PERCAYA WORD of aHaYAH.. milarian Yesha – Kasalametan salaku harta HIDDEN… Ngaberkahan aHaYAH – Anjeunna Saha, Anjeunna Anu WAS, & Anjeunna Saha anu bakal datang. (Rev1:4) komo dugi ka, YesHaYAH. Amin.

  7. Permaisuriwalon

    ieu mangrupikeun pesen anu saé
    diideuan kuring pikeun nulis hiji hal ayeuna, entong ngantepkeun sababaraha urang négatip atanapi koméntar anu ngahudangkeun anjeun tina nyarios bebeneran. Kuring terang yén aya sawaréh aya anu tiasa nyobian saraf anjeun. Abdi di dieu pikeun nyatakeun Tetep upami anjeun ngajantenkeun bédana

  8. CikBwalon

    Iraha atuh upami dunya, Abdi memang hiji hip hop anu beurat kusabab kréativitas artistik sareng khususna kusabab eusi. Para pamirsa raoskeun kana kecap anu pikaresepeun. janten, panggih, salami aya anu gelap manah, bakal aya jalma anu ngagagas kana pesen. Tulisan ieu ngan ukur ngawartosan ka kami anu percaya kusabab “we are made to light it up a city on a hilltopand we want people to ‘hit us up when they feel lostSO that we can navigate them tithe savior. You’ve outlined our sole mission in this article- thanx! P.S. LOVE THE CUP ANALOGY!!!! AWESOME. berkah Allah

  9. sambutan: Rebel Rapper Trip Lee Talks About Rap & agama - YES FM

  10. UnveilDa1walon

    I love the thought process of Mr. Lee, I’ve been a follower of Trip from the jump, When he asked the question “Jadi kumaha atuh ngabales? Mah bisa dimimitian kampanye ka Boikot musik maranéhanana. atawa, salaku rapper a sorangan, Mah bisa nulis catetan diss scathing pikeun umur. I’ll let you decide whether either of those approaches are right or wrong.I think a response with a diss record is very appropriate, I see it as an opportunity to do exactly what David did to Goliath. He had the chance to shut the mouths of the one who was speaking against his GOD. Now with the influence and the amazing GOD giving talent Trip has, I see it as a golden opportunity to Infiltrate the Industry.