Kudu Urang Pindah On?

Kuring geus terus nepi jeung saga Trayvon Martin ti mimiti. Kawas loba anjeun mah diawaskeun sinyalna warta, maca artikel, jeung dikaitkeun kana eta jeung babaturan. Ieu didominasi paguneman umum jeung provoked sawala diperlukeun loba ngeunaan ras di Amérika. Realitas awon tina rasisme ieu kadorong di hareup rupa urang, komo maranéhanana anu kawas pretend teu aya anu kapaksa ngobrol ngeunaan eta.

Leuwih sataun saterusna, killer Trayvon urang geus usaha jeung kapanggih teu kaliru. Teu anu maksudna urang kudu ngaléngkah ti isu? Maranéhanana kapanggih manéhna polos, jadi ieu "isu ras” teu kudu jadi nyata sakumaha nu ayeuna urang mikir maranéhanana éta, bener? Nu teu bisa jadi salajengna ti kaleresan. Kuring teu boga niat arguing ngeunaan fakta, karakter Trayvon sacara, atawa putusan dina kaayaan tragis ieu, tapi kuring teu mikir sababaraha sawala kudu terus. sidang leuwih, tapi paguneman teu kudu.

Naha Minat nu?

Kuring teu apal aya loba anu heran naha sidang husus ieu geus direbut perhatian jadi loba. Batur heran naha sababaraha folks hideung nu jadi gancang ka sympathize jeung Trayvon Martin, sanajan kanyataan yén manéhna isu of sorangan. Barina ogé, euweuh urang éta aya jeung urang henteu weruh persis naon anu lumangsung. Bari éta leres, Kuring manggihan sorangan emotionally invested di sakabeh cobaan. Kuring teu bisa nyarita keur everybody, tapi kuring bisa ngabejaan ka maneh naha kuring manggihan sorangan sympathizing jeung Trayvon jeung kulawarga Martin.

Lamun kuring ngadenge ngeunaan rumaja hideung ngora leumpang imah ti toko, jeung lalaki anu dianggap manéhna kriminal saméméh nyaho nanaon ngeunaan manéhna, Kuring bisa nyaritakeun. Anjeun bisa jadi teu bisa. Meureun anjeun geus kungsi dituturkeun kira-kira di toko jurusan ku satpam for lantaran teu. kuring geus. Meureun anjeun geus kungsi kungsi juru tulis toko kasurupan merenah di anjeun ninggalkeun, asumsina nu blackberry dina hip Anjeun a gun nu rencana pikeun némbak manéhna jeung. kuring geus.

Meureun anjeun geus kungsi smiled jeung urang dipapag anjeun geus diliwatan di jalan, ngan boga eta nyingkahan kontak panon, clutch kaduh maranéhanana, jeung gancang leumpang jauh. kuring geus. Meureun anjeun geus kungsi kadorong ngalawan tembok a, dilaksanakeun di gunpoint, jeung handcuffed ku pulisi (anu sakuduna nangtayungan anjeun) sabab "kasampak kawas kasangka kami néangan.” kuring geus (jeung kuring kokotéténgan sia aya aing nyangka yén). Sakabéh insiden ieu minor jeung taya di antarana nyata kaancam hirup mah. Lolobana, lamun teu sakabeh, babaturan hideung mah geus ngaliwatan kaayaan sarupa. Jeung countless batur geus endured loba, loba parah.

Mun anjeun geus kungsi ngalaman nurun ieu hal, Anjeun bisa jadi teu ngarti naha hal ieu resonates jadi deeply jeung urang. Tapi basa kuring ngadenge carita-Na, Kuring ngadéngé carita mah. Jeung carita bapa urang. Jeung carita putra mah. Kuring teu boga pamanggih naon kajadian sanggeus Bapak. Zimmerman dijieun asumsi ngeunaan nu man ngora, tapi saméméh altercation nu, aya euweuh rongkah ngeunaan kajadian. Eta kajadian unggal poé tunggal.

Profil nyata, jeung éta mindeng ras. Sababaraha urang mikir maranehna boga kado ti Ngajalajah karakter ngan ku nempo hiji jalma. Ngan kawas saragam blue poék jeung badge hartina penegak hukum, kulit poék jeung hoodie hartina lawbreaker. No paguneman geus lumangsung, tapi hiji lambar rap imajinér dipasang. karakter telenges dianggap. Maranéhanana mikir ngeunaan gambar gangster maranehna nempo dina TV, atawa bahaya kolotna ka maranehna ngeunaan, atawa kajahatan pikareueuseun aranjeunna disaksian - sarta aranjeunna nempatkeun sakabéh koper anu dina baé maranéhna geus malah pernah patepung. Simkuring pernah boga hak ngagambar conclusions unwarranted ngeunaan hiji malah person- lamun maranéhna ulah ngahurungkeun kaluar bisa troubled.

rupa ieu asumsi anu disgusting jeung palsu. Allah dijieun sadaya manusa dina gambar-Na jeung nilai jeung sia. Tapi sakabéh urang nu loba dosana jeung gagal pikeun mintonkeun gambar Allah sakumaha nu ayeuna urang kudu. Unggal hiji single urang bisa ngahurungkeun ti dosa urang, trust Kristus, jeung dijieun katuhu ku Creator urang. Tapi nyokot rasisme jeung pilih nu urang truths ieu kudu diterapkeun ka. rasisme nyebutkeun, "Kuring berharga jeung alus, jeung sakabéh jalma jalma anu jahat.”

pemberontakan prideful Ieu ngalawan Allah jeung oposisi ka Injil-Na kudu dipikaresep ku jalma Allah. Urang teu kudu malire eta, jeung urang teu kudu sieun nepikeun eta. Nu Good News nyaeta Yesus sumping ka maot boh sinners rasialis jeung non-rasialis. Urut musuh bisa jadi babaturan Anjeunna, jeung kauntungan ti rahmat sarua pasti. Anu bakal lengkah nepi, nepikeun masalah ieu, jeung ngumumkeun kaleresan? Naha atawa henteu anjeun pikir lomba nyaéta faktor dina hal ieu, teu bisa mungkir yen ras mangrupa faktor di nyawa jadi loba urang unggal poé.

Naon Ulah Urang Naha Ayeuna?

Jadi kudu kumaha urang ngabales? Meureun urang kudu ngaléngkah dina hiji rasa. Meureun urang kudu eureun arguing ngeunaan barang urang geus teu yakin ngeunaan. Urang teu nyaho unggal jéntré tunggal peuting nu; disebutkeun urang bakal geus disebut minangka saksi. Jeung naha atawa teu dipikaresep ku urang putusan nu, éta kaluar tina leungeun kami.

Meureun urang kudu eureun arguing, tur mimitian solat. Neneda keur kulawarga. Neneda yen Allah bakal tetep jangji-Na pikeun ngirim Putra-Na pikeun mawa kaadilan sampurna. Gusti teu perlu ahli hukum pikeun ngajawab kasus maranéhanana, jeung Anjeunna teu perlu bukti dibere. Manéhna boga butuh jurors méré Anjeunna sudut pandang maranéhanana. Manéhna nilik sadaya, weruh sadaya, jeung hakim jeung kaadilan sampurna.

Tapi dina rasa sejen, urang paling pasti teu kudu ngaléngkah. Urang teu kudu eureun ngawangkong ngeunaan rasisme anu masih lurks di dunya urang. Mun anjeun geus ngalaman eta, mantuan maranéhanana anu geus teu ngalaman ka ngarti. Jadi sabar jeung babaturan sabab clumsily neangan ka ngarti naon geus Isro ngaliwatan. Jeung mangga teu ngabuktikeun eta katuhu ku minuhan stereotypes négatif. kapercayaan Kristus, jeung solat Allah bakal kapang karakter Anjeun ka kasampak leuwih kawas-Na.

Mun anjeun geus kungsi geus dina ahir narima tina rasisme, sympathize jeung jalma anu boga. Diajar ngeunaan pangalaman maranéhanana. Anjeun teu bisa bogoh batur lamun malire atawa nganggap enteng masalah maranéhanana. Mangga kungsi nganggap yen urang kakara complaining jeung maen "kartu ras.” Neangan ngartos aranjeunna, tur hormat kanyataan yén sababaraha urang hirup di realities béda jeung kudu endure percobaan béda.

Naon bae maneh, ngan teu eureun ngobrol ngeunaan eta.

biasa

133 comments

  1. jonathansampsonwalon

    T.L., Hapunten nu geus liwat sababaraha barang kasar, Tapi hal nu tangtu ieu lain cerminan rasisme di Amérika. George éta moal malah yakin tina lomba Trayvon urang dugi engké dina 911 nelpon, lamun Trayvon mimiti leumpang ka arah kiblat na. Trayvon ieu diteuteup salaku hiji curiga sabab urang ieu leumpang diantara na tukangeun gedong apartemen, muncul bisa pilari kana jandéla. ngelingan, komunitas ieu geus miboga senar di break-in na burglaries. Éta pisan sababna naha Trayvon kokotéténgan curiga. Kungsi anjeunna geus leumpang dina trotoar di lampu jalan-lampu lokal, George moal bakal geus batted hiji panon.

    Kuring ngarasa dahsyat nu saurang nonoman maot; Tapi kuring ngarasa malah beuki dahsyat ku sadayana yen geus dituturkeun salaku hasil tina hal ieu keur portrayed salaku hiji conto tina rasisme. Lima teens hideung dina Baltimore ngayakeun lalaki Hispanik di gunpoint kamari jeung ngéléhkeun anjeunna “pikeun Trayvon.” LAPD geus ngarespon kana karusuhan leutik ti vonis moal kaliru sumping di. rasisme palsu ieu disgusting, tur ayeuna teh hurting jalma, moal nulungan aranjeunna.

    Naon bothers kuring ogé nya éta barang ieu teu ngan lumangsung jalma hideung. Kuring dirawat pisan parah ku peers hideung kuring di sakola menengah. Tripped handap bleachers, bullied, sarta ridiculed. Ngan sababaraha bulan kapengker kuring dilongok hiji kampus kuliah sagala-hideung-jalu mana atuh ieu volunteering pikeun Hideung Girls Code. Ngan nyobian leumpang ka mobil kuring mah papanggih jeung hinaan jeung ancaman ti budak kuliah anu teu pikir kuring belonged on kampus maranéhna.

    Hiji indung ngan sababaraha bulan kapengker didieu di Géorgia ieu ditilik ku 17 sataun heubeul na 14 taun (deui, duanana hideung) dina 9 enjing anu ditémbak nya di leg ka, jeung kabogohna 13 orok heubeul bulan dina raray. Anu bisa jadi naha jalma freak kaluar di kali. Bisa eta jadi baju? Bisa eta jadi budaya hip hop nu freaks jalma kaluar? bisa jadi. (Sedih lamun leres, tapi kaharti).

    Naon masalah nu geus, Kuring miharep sarta neneda keur solusi anu bakal mantuan kami ngahemat nyawa barudak ngora urang, paduli lomba maranéhna. Hapunten deui nu geus liwat sababaraha kali kasar, tapi jigana nyieun Trayvon / Zimmerman ieu ngeunaan lomba teu mantuan pamahaman kami, eta mega eta.

    • YOURSTRULYwalon

      titik Alus na nunda ogé. Rasisme geus transitioned tur geus jadi hiji hal anu anyar sakabeh “Profil” jeung kajadian antara jalma anu nganggap dirina janten béda. Bodo dina jas a jeung gadis dina thong ect… Profil nyaeta sakabeh sabudeureun tur hésé stray tina, Taya deui éta dugi ka warna kulitna leuwih. Urang wani nyarita leuwih galak kejahatan telenges interracial séjén. Naha ieu? Urang ukur bisa miharep éta rasisme henteu terus jadi scapegoat a jeung urang bisa sorangan nepi ka naon deui insecurities dina diri jeung nampa silih. Profil téh hanjelu, tapi malah Trayvon profiled “Crackers bodas”. Sahingga ngamungkinkeun nyandak euweuh sisi, tapi tingali sagala sudut. Saluareun hiji mamang lumrah, moal kaliru.

    • Marvin Lee McManuswalon

      Naon bothers kuring memang urang anu aya jadi gancang percaya ngampar George Zimmerman ngawartoskeun ngeunaan kumaha Trayvon Martin ieu pilari kana jandéla imah ieu di masarakat ieu. deui, euweuh urang éta aya tapi Alloh nempo sakabeh cobaan na eta kudu accounted pikeun sateuacan Anjeunna sarta Anjeunna nyalira. Naon irks kuring nyaeta kanyataan yén urang kudu tetep balik deui jeung mudik jeung kieu kuma kumaha upami jalma hideung kieu committing kajahatan ieu ngalawan jalma bodas kieu tapi nanaon ieu dipigawé. Nu teu produktif pisan. Kuring ngadenge yelling ngeunaan aktivis hak sipil meunang aub jeung nyieun ieu ngeunaan lomba, urang sadayana maénkeun bagéan hiji. Kuring ngalebetkeun ka anjeun nu ngaluarkeun anjeun kedah mibanda média warta tur aktivis hak moal sipil atawa batur anu nyadar yén lomba maén peran badag ti keur ngaku. Anjeun ningali, nu thrives média on nyieun kontrovérsi sakumaha alus eta urang keur ratings maranéhna. Panungtungan waktu kuring dipariksa, toko média utama teu dipiboga ku minoritas. Éta nu cinta fulus anu mangrupakeun akar sagala jahat. Lamun urang salaku urang nu langkung museur nyieun untung sabalikna ngarugikeun nu urang dorong kana masarakat, aya masalah badag kalayan anu. Kami reueus disebutkeun yen Kami anak deui dilahirkeun Allah. Anu teu disebutkeun yen kuring buang alesan kaluar jandela. Maksudna disebutkeun yen kaleresan sok ngabagéakeun paduli lomba Anjeun. The untruths indiscriminate ngawartoskeun ngalawan lalaki ngora kieu, paduli kaliwat na, jeung characterizations adil dirina komo Rachel Jeantel, kabeh balik ngabuktikeun yén lomba teu masalah. Ieu menyakiti kuring mun haté kuring nu sidang ieu réngsé cara eta tuh alatan Trayvon Martin sigana geus ditelasan dua kali. Kabeneran hanjelu nyata, aya kurangna karep sabab anak, paduli pikiran anjeun ngeunaan anjeunna, leungit hirupna senselessly sarta henteu masalah naon lomba nya éta. Taya jumlah arguing bakal kantos nyangking Trayvon deui euweuh jumlah complaining akang mawa ngeunaan hiji dmana pikeun murderer na. Naon perlu urang pigawé estu janten langkung ruku 'arah silih jeung nanya Sunan Gunung Djati, kumaha lamun eta geus anak abdi atanapi sejen dipikacinta salah. Paduli saha palaku éta atanapi teu, Rék masih ngarasa cara sarua? Ngan kusabab FL boga hukum a henteu hartosna yén trumps hukum firman Alloh. Naon kajadian ka thou shalt moal maéhan? kaadilan Allah bakal salawasna lumaku. ayeuna, Kuring keur bade diuk deui antosan ningali anu moal ngadangu atanapi ngarti jantung pos ieu sareng cobian ka sakola kuring di naha maranéhna pikir réaksi nu masih keur ditiup kaluar tina proporsi.

      • jonathansampsonwalon

        Anjeun ngaku yén euweuh urang éta aya, tapi nyebutkeun yen George ieu bohong ngeunaan Trayvon pilari curiga. Mun anjeun aya, naon grounds ngalakukeun anjeun boga keur nelepon George tukang bohong a?

        Dimana anjeun meunang gagasan anu lomba maén bagian di ieu? George mentored barudak hideung, nyandak gadis hideung mun prom, jeung kagungan silaturahim jeung hormat tina blacks sejenna dina lingkungan na anu kasaksian yén anjeunna hiji lalaki tina karakter alus.

        sapi abdi paling pasti mibanda média, anu sumping kaluar katuhu tina gerbang jeung lomba-baiting ku nelepon Zimmerman a “bodas-Hispanik,” ku kituna pikeun ngamimitian hiji seuneu antara blacks jeung bule. Barina ogé, lamun aya teu wae kontroversi, aranjeunna moal bisa ngajual spasi ad.

        Kuring yakin mun George jeung Trayvon bisa balik na balik ngaliwatan malem nu, aranjeunna duanana bakal ngalakukeun hal béda. Ieu teu ngarobah kanyataan yén Trayvon (teu budak hiji, tapi lalaki hiji) maot bari straddling Zimmerman, slamming sirah na kana beton nu sababaraha kali. Ieu dilahirkeun kaluar tina bukti némbongkeun noda jukut on deui Zimmerman urang, kitu ogé kasaksian mata-Nyaksikeun yen Zimmerman éta on handap.

        Kuring keur saddened ku pupusna anak, Tapi Kuring beuki saddened ku instruksi jeung gaya hirup anu anak ieu digedékeun di na sabudeureun. Salaku Jeantel nyatakeun jelas pisan, manehna asalna ti hiji wewengkon nu urang bodas moal bakal ngarti. Hiji tempat dimana teens rutin haseup pot, tempat dimana jalma bodas disebut “Crackers”, jeung leuwih. gaya hirup hip-hop Ieu akang tetep killing kaluar barudak.

        Kuring ieu bobogohan gadis hideung lamun kuring cicing di Chattanooga taun deui anu ieu harassed ku peers dirina alatan manéhna “akting bodas” di pursuing hiji pangajaran. Kamana atuh mental ieu asalna ti? Pasti teu lepat sumber jalma bodas nu barudak ngora hideung nu ridiculing barudak hideung ngora lianna pikeun nyoba Excel dina kahirupan.

        Kuring nyoba ngalakukeun bagéan kuring di nulungan. Salaku insinyur software Kuring geus volunteered jeung mantuan nyebarkeun cinta pikeun téhnologi jeung program diantara ngora hideung katresna basis Atlanta, gawé bareng inisiatif éndah kawas Hideung Girls Code. Ayeuna kabeh kids ieu kudu kasampak nepi ka aya guyonan kawas Nikki Minaj, sarta wannabe-preman rapping ngeunaan sex, duit, jeung sapatu.

        Kami gagal barudak hideung ngora urang.

        • Marvin Lee McManuswalon

          Tujuan Naon announcing nu tanggal gadis hideung lamun anjeun di Chattanooga ngawula? Anjeun teu kudu ngembarkeun yen mun kuring keur kuring hormat pamadegan anjeun. Yen hal ieu nu aya ngan saukur alamiah. Kanyataan nu mantuan nonoman ngora hideung teu diatur Anjeun sajaba ti sagala warga bodas séjén boh. Abdi teu ngaraos nyebutkeun yen janten mean atawa cucungah tapi awfully kasangka. gadis hideung anjeun dipaké pikeun titimangsa teu individu ngan hideung sangsara tipe salah sahiji ridicule naha éta ti jalma bodas, a jalma hideung, atanapi saha wae. ayeuna, Kuring teu nyebutkeun pami kitu mah aya. Tapi anjeun ngeruk bohong, Anjeun salawasna neangan maling hiji. Ngan kusabab George Zimmerman disebutkeun kabeh eta hal ngeunaan ngabogaan babaturan hideung, sarta mentoring barudak hideung, deui, teu hartosna hiji hal. Kantos ngadéngé munafik istilah? oge, lamun hujan na Kuring keur nyoba pikeun meunangkeun imah, Kuring teu boga waktu pikeun jadi peeking dina jandéla saha urang. Tapi lamun kuring ngan ditelasan batur yen Teu sangka éta curiga, Abdi kudu ngalakukeun pangalusna mah ngajelaskeun pamadegan sangkaan. Hayu urang disebut embellishing kaleresan. Dina ahir poé, anjeunna teu kudu nyanghareupan kuring. anjeunna bakal; kumaha oge, raray Alloh, Sumuhun anjeunna ngabukti, sarta sanajan kuring ieu kuciwa kalayan vonis teh, Anjeun atawa saha wae tiasa medar jauh kanyataan yen lomba teu maénkeun peran dina kajadian ieu; dina sidang, dina média, komo ayeuna. Mun lomba teu maén bagéan hiji, teu aya koméntar ieu anu bakal nyarioskeun pisan. Sareng henteu ngan ti jalma hideung. Endah pisan pikeun kuring ngobrol ngeunaan ikon rap anu dicekel budak anu ningalikeun sapertos ngan budak hideung anu resep aranjeunna. Barudak bodas mangrupikeun panyengkuyung Nikki Minaj sareng Lil Wayne tinimbang batur. Nalika anjeun ngagaduhan budaya budak bodas anu tiasa koin istilah, “buuk palsu”, punten ulah tipu daya anjeun pikeun percanten ngan jalma hideung. Jalan anu mana waé, kabodoan dina dua sisi sareng hate di dua sisi, tapi punten lapangkeun kuring nalika anjeun nyobian deui titik-titik anu anjeun hoyongkeun pikeun nunjukkeun naha George Zimmerman dibebaskeun.

        • jonathansampsonwalon

          Pak, Abdi nyarios tina pangalaman pribadi kuring. Éta naha kuring nyarios tina ex kuring di Tennessee, sareng anu kenging kuring ngarujuk panyebaran abdi dina inisiatif anu didamel pikeun ngabina barudak hideung hideung. Sedih kuring tiasa masihan kasaksian lengkep abdi, sareng masih dianggap sanés kagok bodas ku batur.

          Kuring terang ex kuring henteu ngan ukur awéwé hideung anu teu hormat. Anu ku kuring nunjukkeun nyaéta yén barudak hideung ngora bakal datang dina lingkungan anu henteu mendorong kaunggulan pribadi. Ieu sanés masalahna pikeun sadayana, tapi dina pangalaman pribadi kuring umumna teu lumrah.

          Anjeun nyauran George munapik, tapi sakali deui, dumasar kana naon? Naha anjeun kenal Doel Sumbang? Naha anjeun aya wengi ayeuna? Sanés ceuk George yén anjeunna gaduh babaturan hideung, éta kasaksian pribadi tina hideung di lingkunganana anu langsung muji anjeunna. Janten naon dasarna urang tiasa nyebat karakterna janten sual nalika sadayana buktina nunjukkeun anjeunna sanés, sareng teu pernah aya, rasis?

          Upami balap maénkeun peran, mana buktina nunjukkeun yén? Hiji-hijina perkawis balapan anu urang atos dina sadayana kasus ieu mangrupikeun kecap-kecap tina Jeantel, anu nyebatkeun Trayvon nyauran George a “gumpalan burit ngabdi,” sareng engké a “buuk.” Koméntar rasis asalna tina Trayvon, sanés George. Jeantel kasaksian yén di daérah na, éta mangrupikeun namina jalma bodas.

          Kuring henteu hartosna ngagambar budak bodas sapertos sababaraha malaikat. Kuring nyarios pangaruh budaya pikeun barudak hideung hungkul kusabab kami nuju ngobrol ngeunaan Trayvon dina conto ieu. Kuring ngaraos gering mental preman diantara budak bodas ngora, ogé. putra My, anu mangrupakeun dua ras, moal tumuwuh kalayan calana na kana tuur, kaos ageung, sareng sikep anu nyebatkeun rasa teu resep sareng teu resep. Abdi henteu hoyong ningali diantara budak bodas, budak hideung, budak Hispanik, atanapi sing saha waé. tibatan, Abdi hoyong ningali generasi penerus ieu langkung saé kanggo diri sorangan.

          abdi bogoh ka anjeun, adi. Sareng kuring ngahargaan gairah anjeun. Bungah ku kanyataan yén urang duanana ngadoakeun sareng ngurus generasi ayeuna ieu, sareng urang hoyong ningali langkung berhasil tibatan anu kantos. berkah Allah.

        • Marvin Lee McManuswalon

          Jonathan, ieu angkat sanés gancang. abdi henteu maca sadayana tulisan anjeun kusabab kuring henteu nyobian gaduh kaayaan anjeun. Kéngingkeun kuring nyarios, Abdi henteu nyauran George Zimmerman munafik. Kuring ngan saukur dijantenkeun rujukan pikeun kecap éta. Naha anjeun dilahirkeun deui anak Gusti? Upami kitu, naha urang bantering deui-teras? Naon anu urang nyobian ngabuktikeun. Abdi henteu paduli kana naon lomba Trayvon Martin, anjeunna kaleungitan umur nalika anjeunna henteu gaduh. Anjeun disebatkeun dina postingan anu sanés anjeun ogé anjeunna anu anom. teu, anjeunna henteu. Bageur-an sakumaha anu dipikahoyong ku anjeunna janten George Zimmerman langkung leres dina nyandak hirupna, anjeunna masih anak. 17 taun lami sarua jeung anak. Anjeunna teu dewasa. Duka hanjelu ku polarizasi anu kajantenan sareng hideung sareng bule sareng calik deui sapertos kieu mangrupikeun olahraga sareng tim mana waé anu meunang titik anu paling meunang. Éta hungkul sakedik hanjelu. Upami Trayvon Martin kedah bodas sareng George Zimmerman nembé hideung, Kuring masih ngarasa cara anu sami karaos ayeuna. Tapi kabeneran hanjelu téh, kagungan George Zimmerman hideung sareng Trayvon Martin bodas, ieu bakal janten hasil anu langkung saé yén anjeunna badé ditahan 1, ngadeg na atanapi henteu aya putusan anu paling pasti pasti bakal bénten pisan. Entong gratis balad kuring di toko média sosial anu anjeun pikahoyong upami anjeun hoyong ngaraoskeun saha kuring leres-leres; kumaha oge, dina tahap ieu, Kuring parantos angkat mundur-teras kusabab kitu henteu kamana waé. Kuring ngahargaan réspon anjeun sanaos.

        • Natalia Polingwalon

          Marvin, anjeun kedah maca tulisan anjeun… anjeun parantos nyerang ti mimiti nalika masih nyobian maén “nétral” kartu. Anjeun nyauran Zimmerman tukang bohong sareng anu maehan teras nyerang adi bodas anjeun anu ngagaduhan paguneman sipil. Pikeun hiji, Zimmerman mangrupikeun Hispanik.. Kuring teu acan kantos nguping hiji jalmi nyauran Présidén Obama bodas sareng titik ieu waé nunjukkeun bias anjeun. Pendapat pribadi kuring nyaéta média éta nyebarkeun perang balap nalika masalah anu leres leres-leres kota batin ngalawan suburb. Aya paripolah anu tangtu sapertos leumpang diantara bumi anu teu biasa di kabagian atanapi komunitas gated. Sakur jalma anu lalajo lingkungan pasti kapanggih yén ieu kalakuan anéh. Naon anu terjadi saatos bakal didebat salamina moal aya saurang ogé anu aya kecuali aya hiji jelema sareng juri nyawang kana sagala bukti sareng maréntah yén carita na cekap ngadamel henteu cekap anjeunna.

          • Marvin Lee McManus

            Natalia, Abdi henteu acan nyerang saha waé. Kuring ngan saukur dibagi pendapat kuring. Padahal aranjeunna kuat, aranjeunna anu milik kuring. Eta bakal langkung pas pikeun anjeun ngomong
            “Kuring resep anjeun nyerang batur”. Kuring terang kumaha kuring terang bari henteu nyerang Jonathan pisan. Pamadegan urang bénten sareng salah sahiji urang anu teu ngarobih sudut pandang urang, tapi urang tetep disangka. Ngomongkeun bias, Hormat ogé katingalina pisan. Naon sababna George Zimmerman sacara Hispanik gaduh hubungan sareng ngabuktikeun yén ieu sanés ngeunaan ras? Nyaeta kajadian anu henteu dumasar kana balapan upami teu lumangsung antara anggota ras hideung sareng bodas? Naon hubunganana pusaka Présidén Obama nganggo thread ieu? Kuring atos resep nyarios etnis na pikeun naon éta. sedih, aya jalma anu bakal nganggap anjeunna hideung kusabab warna kulit na. nuhun, Cenah mah George Zimmerman tukang bohong sareng rajapati, duanana pernyataan anu leres. Ngan kusabab juri ngabebaskeun anjeunna henteu ngadamel salah saurang. Dina ahir poé, persis naon titik anu anjeun nyobian hammer bumi? Hapunten upami anjeun ngarasa salaku anu kuring nyerang saha waé. Naha kuring henteu kénging nyarioskeun pendapat kuring sapertos ogé jalma anu sanés dina thread ieu sanés tanpa disalahkeun salaku mahluk anu kuring terang yén kuring henteu?

        • pepjrpwalon

          Gusti bakal meunang, tapi anjeun lakukeun rasis. Anjeun teu malire fakta dina kasus sabab Martin éta hideung. Éta ngan ukur alesan. Martin nyerang Zimmerman saatos ngaleungit sababaraha menit. Teu aya pembunuhan anu kajantenan, Anjeun salah ogé sami sareng 10-an ti 1000 anu ningali kacamata berwarna ieu.

          • Marvin Lee McManus

            Anu kuring mendakan babaturan anu rada gumbira nyaéta kanyataan yén anjeun nyieun asumsi ngeunaan kuring tanpa terang kuring. Dina blog anu sanés (Saatos Trayvon, Bakal aya Kaadilan pikeun Florida Langkung Korban Lemah Ka Anjeun?) dina Disqus, aya batur nyebut kuring a “buuk” ngan kusabab sudut pandang kuring béda ti aranjeunna. Naha kuring ngabales? teu. Naha henteu? Kusabab kuring terang saha kuring sareng naon kuring ngagambarkeun. Kieu pikaresepeun kuring yén anjeun ngarujuk ka Gusti anu masih aya sakumaha anjeun nunjukkeun yén anjeun Kristen. Anu mimiti, Kuring ngan saukur membela Trayvon Martin saprak anjeunna dibunuh wengi anu takdir na teras dibunuh. Abdi bakal karasa cara anu pasti upami anjeunna masih budak bodas bodas sareng George Zimmerman hideung. Éta sauran pikeun ngajamin umat manusa. Anjeun ningali, George Zimmerman mangrupikeun rajapati. Anjeunna nurunkeun kahirupan manusa anu sanés kusabab ngarobih anjeunna dimimitian. Paduli teu dibebaskeun tina anjeunna “lalaki urang” hukum, Hukum Gusti nyarioskeun “jangan dibunuh”. Naon anu manéhna lakukeun? Anjeunna maehan nalika sakabeh kaayaan parantos dicegah. Naon anu anjeun sebut perkawis perkawis rasisme sanés sanés dumasar kana rasional dumasar kana nilai tempat kuring dina kahirupan Trayvon. Naha kuring gélo ka George Zimmerman, henteu pisan, anjeunna bakal nyanghareupan Hakim na. Naha kuring ngaganggu kana Hukum Tata Anjeun, leres abdi. Upami éta henteu ngajagaan awéwé hideung, Marissa Alexander, anu ngembarkeun peringatan tembakan di salakina, sarta salajengna nyababkeun a 20 hukuman panjara taun pikeun anjeunna, éta teu kudu dilarapkeun ka George Zimmerman. Kanggo anjeun pikeun nganggap naon waé ngeunaan henteu ngajauhan fakta kuring sareng ngan ukur ngabelakeun Trayvon Martin sabab anjeunna hideung nunjukkeun kuring bias anjeun sareng rasisme anu alami anu pakait sareng asumsi dumasar-balapan anjeun. Éta atra jelas deui ku anjeun di “101000 urang anu ningali lomba kacamata berwarna ieu”. Hatur nuhun pikeun ngajadikeun kuring seuri.

          • pepjrp

            Urang sadayana salaku urang Kristen diidinan nyandak kahirupan upami kaseueusna dina bahaya… sareng némbongan éta Zimmerman. Nembongan ogé yén anjeun moal masihan Zimmerman pikeun kauntungan éta. Upami éta dumasarkeun lomba, teras hapunten abdi, tapi anjeun salah sahiji ti saeutik anu henteu. Tapi anjeun Kristen sareng ampir sadayana anu kuring parantos dicarios sareng online henteu, ku kituna abdi bakal masihan anjeun hormat. Tapi jelas yén anjeun percanten kana sababaraha hal anu teu leres ngeunaan éta hal tanpa ningali atawa ngadangukeun sorangan. Éta tempat katangkul kuring. Kuring henteu percanten kana hiji cara atanapi anu sanés dugi ka kuring nyéépkeun waktos pikeun nyandak seueur fakta salaku kuring henteu. Éta héran naon anu kuring mendakan. ayeuna, Kuring ningali yén seueur anu nganggo hal Marissa Alexander pikeun ngabanting putusan Zimmerman. Ayeuna kuring henteu terang teuing ngeunaan éta nalika kuring ngalakukeun ieu, tapi kuring terang yén Alexander ditawarkeun a 3 nganyahokeun pangacara sataun yén anjeunna ngancik. Tapi, Abdi henteu kantos maca kanyataan éta dina kiriman saha waé. Aya ogé kasaksian yén dirina bisa ka kénca malah sumping deui sanggeus manéhna musna, tapi kuring henteu terang éta pasti, tapi éta bagian tina kasus jaksa. Tapi aya alesan hébat pikeun percaya yén Trayvon Martin ogé parantos ngantep sareng sumping. Aya sababaraha menit dimana Zimmerman nyarios dina telepon ka 911 dispatcher yén anjeunna henteu terang dimana Martin. Tapi anjeun henteu terang yén anjeun henteu nyobian terang, naha anjeun? Koméntar kuring ngeunaan “101000 urang anu ningali lomba kacamata berwarna ieu” nangtung sapertos anu langkung leres. Aya seueur jalma bule anu yakin Zimmerman kaliru sadaya jinis alesan pribadi, tapi aya ampir henteu hideung anu ngarasa Zimmerman panginten sanés polos éta anu sanés anu dibutuhkeun pisan.

          • Marvin Lee McManus

            Punten punten atuh nikmat sareng lirénna. Salaku Kristen, anjeun kedah terang langkung saé tibatan nyobian sareng kuliah kuring ngeunaan anu teu percaya. Éta nunjukkeun yén anjeun percanten kana sagala hal anu kaluar tina sungut George Zimmerman éta kaleresan. Abdi henteu tiasa nyabak éta kusabab sakali deui, ngan Gusti anu Hakimna. Beuki anjeun nyobian ngadadak teu penting jeung rasional ngeunaan hal ieu, beuki parah mah nya. Sareng saha deui, mundur anggap anjeun terang sabaraha tina hal ieu kuring nguping keur kuring sorangan. Abdi maca pisan, diajar, individu anu sanggup mikir pikeun kuring sorangan, sajaba tina émosi. Punten wartosan kuring dina bibliana dimana éta nyebatkeun upami hirup anjeun aya dina bahaya, anjeun tiasa nyandak anu sanés. Jangan dibunuh ngahudangkeun maksadna. Punten bantosan kuring sareng pembunuhan prajanji kuno anu saé kusabab kawelasan Gusti henteu parantos sumping. Kasus Marissa Alexander, henteu masalah, deal urusan atanapi henteu, upami anjeunna ngarasa hirupna aya dina bahaya, anjeunna ngagaduhan hak pikeun nangtung taneuh na. Anjeun ngadukung undang-undang anu tos kabeungkeut kana épék rasialis rasis anu nyobian ngabelakeunana, deui, henteu katingal saé. oge, upami anjeun narjamahkeun nunjukkeun nunjukkeun lamun kahirupan anjeun bahya anjeun tiasa nyandak anu sanés, kumaha perasaan anjeun ngeunaan aborsi anu medically diperyogikeun. Ngan panasaran kauninga. deui, dina ahir poé, pendapat anjeun ngagaduhan sareng teu acan robih, taya ogé anu milik kuring. Ukur bédana nyaéta, hasil tambang tina sudut pandang manusa anu murni, Hormat ngan saukur kaluar tina murka sareng hanjelu anu anjeun ngartos kasus ieu ngeunaan balapan. Tingali bédana?

          • Natalia Poling

            Anjeun nembé ningalikeun jahiliah anjeun atanapi kakurangan kanyaho umum… Nangtung Ground anjeun henteu kantos dianggo dina kasus Zimmerman ku mertahankeun, anjeunna polos sanajan tanpa hukum éta. Salajengna yén hukum parantos dilarapkeun 2 ka 1 dina kahadean Amerika Amerika membela diri ngalawan Amérika Amerika sanés tibatan jalma anu nganggo hukum.

          • Marvin Lee McManus

            Henteu masalah anu badé ngaharepkeun hukum SyG, musyawarah sareng hasilna basa Sunda meh sami sareng verbiage SYG. SADI dina téori ngan kusabab SYG teu meunang dianggo, henteu hartosna ieu sanés dadasar. Salajengna, punten cadang kuring statistik anjeun kecuali anjeun tiasa nyobian kana buktina. Iraha deui, mertimbangkeun basa anjeun nalika anjeun hoyong nganggap yén jalma teu paduli kusabab anjeun teu paduli upami anjeun leres yakin yén kaputusan SYG henteu ngagaduhan bagian ahirna dina hasil ahir. Sareng sajauh statistik anjeun, punten tingal salah sahiji di handap ieu…

            http://blog.metrotrends.org/2012/08/stand-ground-laws-worsen-racial-disparities/

            http://thesocietypages.org/socimages/2013/07/13/stand-your-ground-laws-increases-racial-bias-in-justifiable-homicide-trials/

            Ngarasakeun dinten anjeun.

          • Natalia Poling

            naha anjeun leres-leres pasang sababaraha blog acak?

            Ayeuna ngantepkeun sababaraha statistik nyata:
            Tapi kurang leuwih sapertilu Florida "Nangtung Ground Anjeun" klaim dina
            kasus fatal parantos dilakukeun ku defendants hideung, sareng aranjeunna parantos dianggo
            pertahanan junun 55 persen tina waktos, dina laju anu sami sareng
            jumlahna ageung sareng dina kadar anu langkung luhur tibatan defendants bodas,
            nurutkeun analisis Daily Caller ngeunaan database anu dikelola ku Tampa Bay Times. Salaku tambahan, seuseueurna korban di Florida "Stand Ground" kasus parantos bodas.

            Amérika Amérika nganggo "Nangtung Bumi anjeun" pertahanan di ampir dua kali laju ayana dina populasi Florida, anu didaptarkeun di 16.6 persen dina 2012.

            http://www.tampabay.com/stand-your-ground-law/fatal-cases

            Salajengna, Kuring ngan ukur maca hiji hal di New York di 2009: http://rochester.ynn.com/content/top_stories/490926/jury-finds-roderick-scott-not-guilty/

            Jinisna nyangking sakabeh argumen kartu balap anu Présidén Obama sareng anu sanésna maén dina kasus ieu yén sawawa hideung moal bakal dikaluarkeun lamun ngabunuh budak ngora bodas.

          • Marvin Lee McManus

            Natalia,

            Kuring moal bakal nganggap nanaon tentang anjeun kanggo salian ti anjeun jelas henteu resep janten salah sareng anjeun ogé resep ngabela hukum kontroversial. Naha anjeun hoyong ngaku atanapi henteu sareng mendakan statistik anu ngadukung narasi anjeun, sakumaha saha waé, Hukum SYG, naha disebut dina hal ieu atanapi henteu, gaduh kabingungan perkawis anu diwangun. Abdi parantos leres henteu aya niat neraskeun wacana ieu sareng anjeun. kunaon? Anjeun tiasa naros. Éta leres-leres aya nanaon. Pamadegan anjeun moal robih sareng ngayakeun ogé milik kuring. Éta hartosna abdi henteu tiasa atanapi henteu hormat anjeun? Henteu pisan. Éta hartosna kuring bosen neunggeul kuda anu maot sareng anjeun. Wacana sipil leres-leres kakurangan di bangsa ieu sareng ieu salajengna buktina yén urang parantos panjang lebaran supados urang janten hiji bangsa handapeun Gusti. Kuring neneda cinta-Na ngajantenkeun haté anjeun ogé tambang sareng saha waé anu tiasa ngagoleg dina blog ieu. Gaduh wengi anu saé.

          • Natalia Poling

            Marvin,
            Kuring ningali anjeun skirted réspon kuring. Kuring bakal neneda pikeun anjeun ogé yén Allah ngaleungitkeun anjeun “balapan” buta anu mangaruhan argumen anjeun. Kuring terang rasisme bakal salawasna aya ti sadaya ras ka batur tapi aya sababaraha urang kaluar anu parantos ngalangkungan ras sareng unggal kajadian henteu salawasna aya hubunganana warna kulit. Abdi bakal ngadukung pisan upami bukti nunjukkeun yén Zimmerman kaliru ngeunaan kajahatan tapi kuring bakal terus ngabantah sareng saha waé anu parantos dipangaruhan ku ampir 100% média bodas nganggo motip palsu pikeun nyétélakeun carita ieu kana hal anu bakal narik pamirsa sareng ngadamel aranjeunna langkung artos ogé nyorong agenda anti-gun maranéhna. Aranjeunna ngarawat video, kaset audio sareng seueur narasi anu sanés pikeun ngiringan komunitas Amérika Amérika sareng pikirna mangrupikeun héréd. Kuring miharep Zimmerman ngagugat calana aranjeunna off pikeun fitnah sareng fitnah.

          • Marvin Lee McManus

            Natalia,

            Anjeun bari ngadoakeun yén Gusti ngaleungitkeun lomba buta ti panon kuring bari nganggap yén éta mangrupikeun alesan anu kuring tahan kana pamendak kuring anu dicekel, mangga émut yén doa sigana moal ngajantenkeun siling anjeun. Kuring nyobaan réspon anjeun kusabab kuring henteu ngaraos kedah dibales ku anjeun nalika anjeun teu gaduh ide naon anu anjeun bahaskeun dimana kuring prihatin. Anjeun teu tiasa nyampurkeun doa cinta sareng na hate sadaya dina waktos anu sami. Anggapan anjeun ngan kusabab Trayvon Martin hideung sareng mangrupikeun alesan kuring karasa cara kuring laksanakeun salah. Kuring moal badé ngabantosan pendapat anu sanésna pikeun anjeun atanapi saha waé kusabab dina ahir poé, anjeun masih bakal kéngingkeun cara anu anjeun lakukeun sareng janten munafik ngeunaan hal éta. Éta ngahina salaku panginten anjeun bahkan nyobian nyobian deui nalika anjeun terang yén diri anjeun yén hikmah mangrupikeun kapala Gusti anu pernah diterapkeun wengi éta dina bagian George Zimmerman, urang moal bakal gaduh diskusi ieu. Anjeun ningali babaturan kuring, Iblis datang pikeun ngabagi, sareng anjeunna pasti tangtoskeun padamelanna nganggo masalah ieu. Kuring ngayakeun opini kusabab kahirupan pamuda anu dicandak–POINT-BLANK, PERIOD! Kanyataan yén anjeun rada sempit ngeunaan éta dina nganggap yén kuring hideung sareng Trayvon Martin hideung, Kuring resep cara kieu, jelas pikasieuneun. Kanggo anjeun nyarioskeun tentang buta buta anu dikaluarkeun tina panon kuring bari anjeun jelas ngagem anjeun nyalira matak lucu ku kuring. Daripada ngado'a pikeun batur, anjeun panginten hoyong naros ka Gusti pikeun ngamimitian ku haté heula. Anjeun tiasa kagum naon Anjeunna wangsit ka anjeun.

          • Natalia Poling

            anjeun ngamimitian ngado’a, jadi moal kuliah kuring ngeunaan naon anu kudu dido. Saur anjeun kedah mariksa haté anjeun, éta atra écés ieu ngeunaan lomba kusabab kuring ragu ieu bakal ngaluarkeun warta lokal sareng ka jalma-jalma paling pikiran upami kasus ieu hideung hideung atanapi hideung bodas. Upami anjeun henteu hoyong nyanghareupan kanyataan, éta mangrupikeun pilihan anjeun tapi aya seueur kasus anu ngadukung pandangan kuring kalebet manusa hideung di New York anu nembak rumaja bodas ngagem hoody sareng lengkep dipilampah teu kaliru dina sadaya tuduhan. Henteu aya média nasional anu muncul, teu aya umpan lomba bodas anu nelepon pikeun protés. Carita ieu bakal beda pisan upami Martin henteu nyerang Zimmerman sareng kuring bakal ngadukung seueur pandangan anjeun tapi Martin anu kadua mutuskeun yén anjeunna bakal ngalakukeun cilaka Zimmerman sareng ngéléhkeun sirahna ngalawan trotoar sareng ditumbuk beungeutna., anjeunna nyetél nyalira pikeun selfie. Periodeu.. tungtung carita… maledog balapan sareng éta mangrupikeun kanyataan anu sederhana sareng sederhana.

          • Marvin Lee McManus

            Wah. Teu heran masih aya hubungan balapan pikareueuseun di nagara ieu. Éta langkung jelas ti naon anu kuring parantos nyarios atanapi kumaha kuring nembékeun diri, anjeun eusi pikeun ngagumikeun réaksi sareng parasaan kuring. Saur saurna, nikmati waktos solat anjeun sareng gaduh hirup anu hébat. Abdi ngarepkeun ningali anjeun di sisi sanés.

    • Nicolewalon

      Kuring satuju sareng ngahontal kasaimbangan dina ngahartikeun sadayana ketidakadilan sosial. Tapi, aya audio dina awal dimana anjeunna ngagunakeun slur ras jeung anjeunna gaduh sajarah ngagero budak hideung di lingkunganana. Ras meureun henteu ngan ukur faktor na mah.

      • jonathansampsonwalon

        Nicole, Doel Saur anjeunna nyauran a “goon,” sareng a “punk f *” Hijina bukti tina slurs ras anu sumping nalika Jeantel nyandak pendirian sareng kasaksian yén nalika anjeunna dina telepon sareng Trayvon, Trayvon nyauran George a “burit pikasieuneun,” sareng engké a “nigga”.

        Doel Sumbang pitulung (sahenteuna dua) barudak hideung, nyandak gadis hideung mun prom, sareng malah ngagaduhan dukungan hideung dina lingkunganana dina lalakonna tina nonton lingkungan. Aya pancén euweuh bukti yén Trayvon dirobih sacara rasional, atanapi anu George memang rasis.

        • pepjrpwalon

          Damel hébat sakumaha anjeun terang barang anjeun. Goréng teuing henteu aya 1 juta jalma hideung janten di luar kanggo ngadidik kabeneran dina masalah ieu sapertos anjeun kalayan Bean sareng Nicole. Héran pisan kumaha seueur anu hoyong percantenan lomba na teu tiasa nyebarkeun éta gancang.

        • Kacangwalon

          Hmm.. Kuring mikir éta “coon” sanés goon. Éta mangrupikeun istilah ras.

          Naon waé masalahna ayeuna waé? Naha urang sadayana ngan ukur tarung pikeun sudut pandang urang deui?? Kuring henteu acan ningali saha waé dina forum ieu nukeur anu hartos.

          Abdi moal pernah ngartos ieu.. urang sakuduna dituju janten garéja.

        • jonathansampsonwalon

          Debat nya éta antara coon sareng goon - bédana c sareng g. Babaturan George séhat tina dasawarsa (sareng hideung, lamun éta masalah) pikir istilah anu dianggo ieu “goon,” nyatakeun anjeunna henteu acan nguping saha anu langkung ngora tibatan 40 taun atanapi 50-an “coon” salaku slur ras. Kuring pribadi teu acan nguping coon anu dianggo salaku turunan; Kuring ngan ukur kantos ngadangu éta dipaké salaku rujukan pikeun rakun.

          Nalika anjeun nguji klip audio ambigu ieu dina sagala hal anu sanés, éta ngajantenkeun langkung raos saur anjeunna “goon”. Barina ogé, Joe Oliver (Babaturan hideung George) nyarios yén dina dasawarsa anjeunna henteu kantos ningali nanaon anu bakal nyarankeun George rasis. George nyandak prawan hideung pikeun janji, sareng mentor murangkalih budak hideung. Henteu aya indikasi yen anjeunna ningali jalma anu sanés kirang ti anjeunna ngeunaan warna kulitna.

          Perdebatan ieu penting sabab gareja diwangun ku sababaraha jinis jalma, hideung jeung bodas. Carita tragis sapertos kitu tiasa nyababkeun pembagian anu hébat dina awak anu katingali, sareng sapertos kitu urang kedah sadayana kabetot dina migawé kabeneran, dumasar kana alesan sareng buktos, ku kituna pikeun nyingkahan masalah anu teu dipikabutuh dina awak.

        • pepjrpwalon

          teu, cenah éta téh fu **** g tiris. Google éta. Ngadangukeun audio. FBI nyatakeun yén ieu naon anu dicarioskeun. Teu aya tapisan rasialis anu sanés ku Martin.

        • Kacangwalon

          Panginten anjeunna henteu nyarios istilah anu ras. Kuring henteu terang naon anu aya dina pikiran na, tapi kuring sacara pribadi henteu nyangka Zimmerman éta rasis. Anjeunna henteu kitu “propil rasional” Trayvon. Sareng anu tragis dina diri kusabab seueur alesan…

          kituna, urang kedah ngabahas…1. Kumaha cara urang nganyahokeun tingkat kajahatan anu langkung luhur dina komunitas hideung? Naha jalma-jalma bahkan ngalakukeun nanaon tentang ieu kusabab seueur nyarios na “hideung” masalah? 2. Kumaha cara urang ngeureunkeun jalma pigeonholing kana stereotype anu tangtu dumasar kana warna? Naha éta média? Naon ngeunaan statistik ieu, naon maksadna? 3. Kumaha cara urang tiasa langkung ngahiji? Ningali unggal anu séjén? Meureun gaduh panglawungan langkung seueur di mana jalma ngabahas pangalamanana?

          Abdi hoyong ngagaduhan diskusi éta, tapi tarung ka silih sanés ngabantosan. Naon hartos anu ngahambat? Ngadadak taun 1960-an. Nu nunjukkeun ayana hideung tingkat kajahatan hideung salaku sababaraha leresan.. Naha jalma ngalakukeun ieu? Ngan pikeun cilaka karana?

          salaku Kristen, kumaha urang tiasa conto kumaha ngahiji dina kaayaan susah sapertos kieu? Kumaha cara urang ngagunakeun conto Yesus pikeun henteu nyandak tongkat tina panon urang- tapi nguji diri sareng naroskeun naha urang ngalaksanakeun sagala rupa anu ku urang pikeun ngajukeun dunya ieu tempat anu langkung saé?

      • pepjrpwalon

        Salah Nicole… langkung seueur bohong sareng akurasi ku hustler ras sareng média liberal. Bakal butuh waktos kanggo ngaleungitkeun sagala ngampar seueur teuing anu hideung langkung ti dipercaya percaya. Nicole, anjeun teu acan terang kanyataan. Punten diajar aranjeunna.

      • Natalia Polingwalon

        Nicole, naha anjeun ngadangukeun sidang? Hiji-hijina slurs ras anu kaluar tina sungut Martin numutkeun sobatna anu keur diajak ngobrol dina telepon.

        • lepritwalon

          Bagéa, Maksad abdi teu aya rasa hormat…Abdi bodas / asli Amérika. Tapi kuring kantos nguping “goon” di rujukan ka jalma hideung. Sareng sajauh naon anu diomongkeun ku Jonathan Thompson…Kuring nguping sareng dipikanyaho jalma anu mentor budak hideung kusabab aranjeunna hoyong “peradaban” aranjeunna atanapi ngan saukur sabab hoyong ngalakukeun amal anu saé dina poé ku ngabantuan balapan anu sanés.

          Kuring teu ngucapkeun Martin leres pikeun nyebatkeun naon anu nyarios. Jauh tina éta. Kuring nyangka dua sisi salah dina hal ieu sareng kuring henteu percanten yén urang bakal terang kaleresan. Barina ogé, loba jalma anu tiasa kabur ku rajapati ku ngajantenkeun sadayana percaya kana carita éta…aya kasus dina kaayaan imah kuring dimana saurang lalaki ngabunuh budak awéwé rumaja sareng nampi jalma pikeun ngabohong anjeunna sareng masihan alibi. Antukna jalma-jalma éta kaluar sareng nyarioskeun bebeneran, tapi kuring ngan ukur nyebatkeun sabab anjeunna dibebaskeun sareng jalma nyarios sadayana hal ngeunaan anjeunna henteu hartosna aranjeunna henteu jujur. Kuring ogé henteu ngartos yén anjeunna henteu jujur, boh.

          Bisi sanés di nagara asal kuring janten pamaén maén bal ditakolan ku dua urang ti sakola lain dina konperénsi éta. Sanaos akun saksi mata, salah sahiji dua lalaki ieu ngagaduhan scott gratis, anu sanésna tiasa mendakan urusan pembunuhan. Jalma nyaksian dua pamuda ieu ngalamar jodok ieu bari anjeunna parantos péngkolan kana aranjeunna, sarta aranjeunna neraskeun ngéléhkeun anjeunna tilem anjeunna dina taneuh, teu sadar, maka aranjeunna pisahkeun nalika nguping sirineu. Sareng salah sahiji aranjeunna ngatur leumpang.

          Aya liang anu ageung kana sistem kaadilan, ngan kusabab aya jalma anu dikaluarkeun henteu hartosna aranjeunna henteu murni. Di sisi anu sanésna, seueur jalma anu kabuktian kaliru sareng bahkan dieksekusi anu engkéna teu kapanggih. Ngan dua jalma anu terang kana naon anu kajantenan wengi éta

        • jonathansampsonwalon

          Kuring henteu kantos nguping “goon” dianggo salaku slur ras pikeun jalma hideung. Ngan nembé balik mariksa Urban Kamus sareng sigana henteu aya ras pikeun nyebutna.

          A “Goon” ilaharna teu bisu, atanapi gedé. Pimpinan Mafia tiasa ngintunkeunana “goons” kaluar pikeun ngalakukeun nawarana. Ngan janten taliti kuring cek étimologi, sareng éta henteu daptar daptar asosiasi ras. Atribut ka pelaut, individu otot, sareng engké dina sajarah nepi ka jalma-jalma anu teu kaurus.

          Sedengkeun pikeun naon koméntar anjeun ngeunaan ngabimbing budak hideung ngora sabab hoyong “peradaban aranjeunna,” urang moal tiasa nganggap motif jalma dumasar kana tungtunan urang sorangan ngeunaan éta - éta ngan saukur teu adil. Upami George ngabimbing barudak hideung, sareng kuring henteu ngagaduhan dasar pikeun nganggap sakongkolan konspirasi ti anjeunna, Kuring kedah nganggap éta sabab anjeunna leres-leres paduli ka aranjeunna.

          Garis handap dina kasus Zimmerman nyaéta buktina nunjukkeun yén George aya di handap. Knuckles Travyon urang nunjukkeun yén anjeunna punch batur. Sirah George parah diremuk sareng diteunggeulan. Anjeunna kooperatif bahkan sateuacan gaduh pengacara, malah nyandak pulisi kaluar pikeun ngaréaksikeun naon anu kajantenan. Detektif nyandak carita na terus-terusan, sababaraha waktos anu béda, milari tanda-tanda tipu daya sareng teu aya. Ku unggal ukuran katingali yén George sieun ku cilaka awak ageung, atanapi bahkan maot. Kami henteu ngagaduhan dasar pikeun nunjukkeun anu sanés.

          Kuring satuju yén jalma-jalma ngalakukeun hal-hal anu pikareueuseun sareng kabur, sedengkeun jalma séjén dihukum sacara teu adil pikeun kajahatan anu henteu dilakukeun. Ku teu sangka baheulana dilarapkeun ka George; henteu dumasar kana buktina. Tapi kuring pikir anu terakhir ngalakukeun sakumaha anjeunna ayeuna kedah nyumput ngajaga dirina sareng kulawargana sedengkeun dunya ngalukis anjeunna salaku rasialis - nyababkeun kulit bodas sareng kulit hideung ka sadayana hoyong anjeunna maot.

          Aya liang dina sistem; moal ngabantah éta. Tapi kami henteu ngagaduhan dasar pikeun sacara sewenang-wenang nunjukkeun hasil naon salaku hasil tina liang éta – moal tanpa sababaraha jinis buktina, atanapi alesan kuat. Sadayana dina hal ieu, sadaya data anu urang atos ngalangkungan sababaraha bulan pangawasan, nunjukkeun George parantos jujur ​​ngeunaan wengi éta. Kasaksian saksi mata ngadukung caritaanana. Kasaksian ceuli-saksi ngadukung carita na. Kanyataanna henteu ngaganggu diri sareng carita na. Kami kedah, pikeun ngahargaan alesan, nyayogikeun spekulasi sareng hukuman anu langkung jauh pikeun Allah.

          Upami anjeun hoyong ningali kasus anu jelas ngeunaan pangperangan anu polos, neuteup henteu jauh ti John Spooner. Hiji lalaki dina yuswa 70an na némbak budak hideung ngora dua kali dina cahaya beurang taun kamari. Nyaho “kaistiméwaan bodas” moal ngajagaan anjeunna, anjeunna ngempelkeun memohon édan. Éta bakal janten tempat anu saé pikeun milarian rasisme – sidang Zimmerman henteu. Pakulitan kulit henteu ngantep anjeun kabur sareng rajapati.

        • lepritwalon

          Anjeun leres, urang moal tiasa nganggap nanaon, Abdi pasti satuju. Anu Kuring nyobian lakukeun nyaéta maénkeun pangacara sétan. Kuring terang yén kulitna enteng henteu ngajantenkeun anjeun jauh sareng rajapati (dina kasus bodo maéhan budak awéwé, si éta bodas, dina kasus pamaén bal, sadaya pihak hideung).
          Tapi éta henteu lengkep di luar kotak mikir…muhun…luar kotak. Kamus Perkotaan Kuring henteu leres-leres milarian seueur inpormasi kusabab seueur naon anu kuring nguping di tempat kuring cicing pisan benten sareng anu disimpen dina situs éta. Sugan daérah abdi masihan kecap anu béda-béda hartosna. Sapertos jempol di masarakat tangtu sami sareng jari tengah.
          Kuring dilecehkeun sacara séksual salaku murangkalih ngora ku jalma anu teu disangka-sangka saha waé anu bakal ngalakukeun hal éta. Catetan lagu anu saé, kolot alus, sigana jalma alus. Sarerea dianggap salaku loba…bener? Upami batur saé pisan, kumaha aranjeunna tiasa ngalakukeun anu sapertos kitu ka kuring?
          Cekap dicarioskeun, hal ieu nyandak poin diskusi anu saé, henteu paduli naha atanapi henteu rasisme mangrupikeun motivasi. hehehehe, média fed dina éta, sareng éta panyakit yén aranjeunna tumaros. Abdi janten jurusan média dina kuliah, urang nuju diajar janten teu bias, tapi sababaraha urang ngajual ka perusahaan pikeun ngadamel carita anu langkung saé, éta salah.
          Ieu naha kuring ngadoa pikeun duanana kulawarga, Kuring pasrahkeun ka Gusti Allah janten hakim akhir, sabab tungtungna, Anjeunna hiji-hijina anu ngagaduhan tempat pikeun ngalakukeunana. Hapunten upami kuring nyababkeun henteu hormat, Maksad abdi moal aya.

    • pepjrpwalon

      Média henteu paduli ngeunaan carita anjeun, sabab anjeun henteu Hideung. Bule sareng Hispanik aya dina bulu salib pikeun pamimpin rasialis sapertos Jackson sareng Sharptin.

    • pepjrpwalon

      Anjeun leres-leres lereskeun salaku panulis ieu kaliru nyandak balapan nalika anjeunna nyarios yén Zimmerman propil Martin sareng anjeun sacara berhemah masihan fakta anu ditingalkeun. Benci ras tiasa ngabina nalika masarakat ngalaporkeun henteu tanggung jawab. Anjeunna ogé ngantunkeun atanapi henteu terang yén Martin henteu jalan-jalan dina trotoar nalika badé ka bumi, anjeunna ngaliwat yard ngan sababaraha méter ti imah na panto mawa kacurigaan kana dirina. Zimmerman ngalaporkeun yén hirup ka 911 operator nalika anjeunna leumpang sareng neuteup Martin. Sakumaha anjeunna ngalaporkeun langsung yén Martin ical sareng anjeunna kaleungitan anjeunna. Naha Martin sumping deui nalika sababaraha menit dugi ka naha ieu kanyataan penting sadayana disingkirkeun ku jaringan sareng balaréa? Kanyataan anjeunna parantos nyatakeun sababaraha kali, tapi sok ditingalkeun ku massa hideung tangtosna, hustlers balap kawas Jackson na Sharptin.

  2. gdoggydog05walon

    masalahna nyaéta, oge, yén moal aya anu ngaku yén éta ogé rasialis pikeun jalma pikeun MILIH kasus ieu salaku hal anu penting anu sadayana disaluyukeun ku, sareng ngagaduhan pendapat ngeunaan, dina dasar ras. abdi ngahargaan émutan anjeun di luhur, sabab ieu mangrupikeun salah sahiji tulisan anu kurang terang anu kuring kantos baca, tapi kuring bule 26 Jalu umur ti suborb sareng kuring ogé duka ku hal ieu. Henteu ngan ukur profil anu ngabuktikeun rasisme masih hirup. Kanyataan yén kasus ieu dipikaterang pisan nyaéta rasisme dina bentuk anu paling murni. Kami nyarioskeun perkawis ieu kusabab budak hideung maot. Kami parantos nganggap trajedy hideung (meureun éta kajadian langkung sering, sareng éta tragis, tapi henteu intina mah di dieu) janten langkung penting tibatan rébuan tragedi anu sanés unggal dinten. Aya sagala rupa trajedies jalma hideung maéhan jalma bodas komo anu ngamotivasi ras, anu henteu dilaporkeun sareng molotot, sareng ieu ogé, parantos janten hal anu normal. Di pameran Wisconsin, Kuring yakin éta, sababaraha taun ka pengker flash mob diwangun ku nonoman Afrika Amérika ransacked serangan adil sareng terkoordinasi ngalawan bule-hijina, dina sababaraha kasus aranjeunna ditinju rai, leumpang ka bumi sareng bisnis lokal kalayan nomer sareng nyolong sareng diintimidasi ku kakuatan, sareng henteu aya liputan média. Naha anjeun ngabayangkeun upami sakolompok nonoman bodas nargétkeun kulit hideung? Média milih, sareng upami anjeun milih, upami anjeun ngan ukur fokus kana “ngan jalma hideung tiasa ngartos” samping tina hal ieu, yén musibah hideung mangrupikeun anu paling penting, malah ayeuna, sedengkeun Hispanik, cina, bule, tiwas dina cara anu sami. Kasus ieu panginten tiasa simbolis tina sababaraha jinis hideung “perjoangan,” Abdi ngartos eta. Tapi ieu sanés cara pikeun méréskeunana. Kuring terang pikeun rai yén ieu ngan ngalegaan jurang antara kami. Anjeun parantos ngawartosan kuring salaku jalma bule yén kuring henteu ngartos kumaha carana janten profil, tapi saleresna mah kuring propil sadayana cara anu sami, salaku nonoman. abdi satuju, éta moreso kalayan kulit warna hideung, tapi “ngora” aya hubunganana sareng éta ogé. Anjeun nyarios kuring moal ngartos, tapi meureun anjeun moal pernah ngartos naon anu ngajantenkeun kuring karaos nalika sadaya saderek Kristen hideung kuring fokus kana martin, komo teu ngaku kanyataan yén éta salah mimitina pikeun milih trajedy ieu sakumaha anu langkung penting nyaéta ratusan trajédis anu sami anu lumangsung unggal dinten. Kuring yakin éta dosa. Éta opini. Éta sababaraha pola pikir dosa aya dibalik conto pikeun milih hiji ras tibatan anu sanés. Sareng kuring yakin ” anjeun teu acan aya dina sapatu kuring” ngan ukur ngalegaan yén sela antara ras sareng mangrupikeun pernyataan anu teu adil. Naha anjeun terang kumaha rasana pikeun kuring henteu kuliah, sabab kuring henteu gaduh 8 hébat peletakan sakitar, nalika ningali urang Afrika Amérika kalayan peunteun anu sami kéngingkeun tempat sareng beasiswa kuring? Anjeun panginten henteu. Intina mah, anu iraha anjeun nyarios “anjeun henteu terang kumaha rasana janten warna kuring,” anjeun henteu ngalakukeun nanaon produktif, sabab kuring moal pernah tiasa janten warna anjeun. Kuring yakin yén kulit hideung sami-sami buta kana masalah anu nyababkeun ngabagi antara balapan. Urang Afrika Amérika ningali hal Travon Martin ieu sareng mikir hiji hal, sedengkeun Bule anu mikirkeun anu béda pisan. “Naha adil sareng pas pikeun kasus ieu dipilih anu penting, tur kawéntar, sareng langkung ageung tibatan sésana, dina dasar ras?” Kuring henteu acan ningali salah saurang urang Afrika Amérika Amérika nyebatkeun hal ieu. Sareng teu maliré kanyataan éta kedah janten jalma teu paduli. Bisa jadi aya sababaraha bebeneran yén kulit hideung didaptarkeun, tapi milih nempatkeun hiji pasualan dina tampilan dumasar kana ras anu salah, sareng henteu hormat kana ras séjén anu tiwas sapertos travon éta.

    • Deborah Bilbo-Coneywalon

      Gdoggy, sagala anu anjeun carioskeun raos. Abdi hideung sareng indung ti dua putra anu kuring angkat ningali jalma pikeun karakter sareng kahadeanna sanes warna kulitna. Putra abdi parantos kencan sareng budak awéwé bodas, Budak awéwé Hawaii, jsb. sareng kuring sok nyarios ka aranjeunna yén kuring henteu ngagaduhan masalah éta sabab urang sadayana diciptakeun ku hiji Gusti anu adil sareng adil. Manusa nyiptakeun perpecahan ieu tiheula di Tower of Babel. Ieu nyarios, asup ka sidang. nuhun, Kasus Trayvon ditayangkan sareng éta mangrupikeun karesep tina kombinasi jalma anu pengkuh sareng anu narik perhatian kana kasus éta.. Naon anu henteu dipikaharti ku jalma hideung nyaéta jalma hideung rasis ogé. Urang kedah ngalakukeun upaya sadar pikeun henteu nyalahkeun sagala rupa dina balapan. Sanés perkawis lomba nyalira, éta ngeunaan George Zimmerman henteu nurut ka pulisi nalika aranjeunna ngawartosan anjeunna “TEU SUSU.” Ayeuna sababaraha kasimpulan négatip parantos ditarik tina henteu patuh na kana hukum anu tungtungna ngajagaan anjeunna ku hukum Stand Your Ground. Kuring ngarasa simpati pisan pikeun kulawarga Trayvon, utamina indungna sanés kusabab anjeunna budak hideung tapi kusabab anjeunna ANAK indung! Kajahatan salah sanés saha waé anu ngalakukeun éta tapi naha anjeunna leres-leres ngalakukeun kajahatan ku henteu leumpang dina trotoar? Zimmerman gancang teuing meta, anjeunna kedahna ngantosan sakedik deui ningali naon kalakuan Trayvon éta, upami anjeunna badé ningali dina jandéla atanapi nyobian ngarobih panto sateuacan nuturkeun anjeunna. BOTTOM LINE ADALAH GEORGE ZIMMERMAN NGABALIKKEUN Paréntah Langsung Tina PIHAKSUKAN HUKUM! Ngalakukeun matématika.

      • gdoggydog05walon

        hatur nuhun parantos ngartos koméntar kuring. ngadangu ti urang amerika afrika sapertos anjeun, memang masihan kuring miharep. abdi satuju george zimmerman kalakuan bodo. anjeunna kedahna ngantosan pulisi, teu paduli kumaha ambek anjeunna yén lingkungan éta tetep rusak….enya anjeun leres. moal aya anu kirang, pikeun henteu nurut kana paréntah éta nyalira, kuring henteu nyangka anjeunna kedah panjara pikeun hirup atanapi dituduh rajapati. urang kedah ningali kana kajadian masing-masing. teu kedah naon anu kajantenan. hayu atuh masihan anjeun conto. ok dua conto anu kuring pikir tetep kaadilan. dina hiji kasus, lalaki litters…. anjeunna terang lepatna tapi dina momen lemah, bari nyetir di jalan anjeunna miceun milkshake na tina mddonalds kaluar jandela….. engké dina, aya anu ningali milshake, pikir na nyaéta kelenci kunyuk (abdi terang conto-conto ieu pikaseurieun, tega sareng abdi) sareng ngageuleuyeung, wrecks mobil jeung maot. saha kalepatanana lalaki éta? rajapati? …. henteu anjeunna kaliru tina sampah. sagala dosa ngabalukarkeun rajapati. dosa nyaéta alesan kunaon Al Masih kedah maot. Tapi di dieu di bumi, urang ditilik numutkeun kajahatanana, ngajaga katertiban. Oké, ieu mangrupikeun skénario anu sami dimana tindakan anu langkung alit nyababkeun réaksi anu langkung ageung. Jalma anu teu puguh anu henteu damel cukup dina fokus nalika tugas penting sapertos ngurus anjeunna 2 putra umur sataun…. ngagaduhan murangkalihna dina mobil kalayan mobilna jalan sareng panto garasi handap… mopohokeun hapé di imah….. sauran sumping, manehna nyéépkeun sajam dina nelepon sareng kaluar sareng murangkalihna parantos maot. Naon anu anjeunna salah? Ngan hanjakal sareng absen-dipikiran? sumur, anakna moal tiasa ngabéla dirina. Anjeunna anak. Anjeunna terang yén anjeunna tanggung jawab sareng kalakuan lalawora anu nyababkeun pupusna. Ieu rajapati. Budak éta henteu ngagaduhan bagian tina éta. Ngan anjeunna salah. OKÉ, zimmerman kedah kaliru tina halangan kaadilan sareng meureun sababaraha hal anu sanés …. tapi, upami leres travon éta ngahurungkeun anjeunna sareng pencét anjeunna, teras anjeunna némbak anjeunna. George Zimmerman kaliru kusabab henteu nurut ka pulisi. Tapi aya pihak wasiat bébas anu sanés. Upami Travon kagungan, nyarios, 3 pilihan….. lumpat (anjeunna ampir pasti langkung gancang….. lebet ka jero….. atanapi meureun janten ambek sareng adu george naha anjeunna repot anjeunna. henteu terang naon anu anjeunna lakukeun. Éta intina. Upami anjeunna nyobian kabur sareng diburu ku zimmerman, rajapati na. Tapi upami travon, dina kareueus, hayang agrésif (abdi tiasa ngartos ieu….di tempo anu kalangkung, ieu bakal janten kuring )…. teras dina waktos éta, anjeunna ogé nyandak kaputusan wasiat bébas anu maénkeun hasilna final. Masalahna nyaéta kami henteu terang anu salah sahiji anu kajantenan. Upami urang ngamimitian ngecas jalma dumasar kana pangaruh riak tina kabohongan urang, sareng sadaya dosa urang….kuring pikir anjeun bakal mendakan yén urang sadayana kedah dikonci. George zzimmerman kaliru kusabab ngahalangan ka pulisi….sareng tiasa kalepatan langkung, tapi tanpa aya, abdi ngan ukur henteu terang naon.

        • Kacangwalon

          Zimmerman henteu kéngingkeun muatan mangrupikeun anu kuring pikirkeun ngeunaan amarahna. Kuring hideung tapi dukungan kuring henteu dumasar kana ras pisan. Upami balapan dibalikkeun mah bakal karaos 100% cara anu sami persis. Hiji lalaki sareng bedil sareng murangkalih.

          Kuring ogé ngira yén nalika anjeun nyiptakeun kaayaan bahaya atanapi bahaya.. anjeun kaliru kana sababaraha tingkatan… Kuring ngan ukur ngarepkeun FL gaduh sababaraha hukum anu tiasa ngahukum anjeunna, sabab Z kaluar milarian kasulitan wengi éta.

          Kuring leres-leres percanten upami pulisi ngadeukeutan Trayvon, Trayon sanaos kesel, masih hirup ayeuna. Sigana mah éta sababna kuring kesel pisan. Kuring ngan ukur ningali kaayaan ieu salaku murangkalih anu kaleungitan hirupna dicekel sami, lamun teu langkung, tanggung jawab salaku lalaki.

          • Rita

            SB, Pareuman sadaya youtubes anu paling seueur anu pernah kuring tingali. Anjeunna rasis sapertos Sharpton sareng Jackson. Kuring henteu kantos ngémutan nagara kuring ti saprak éta SOB hideung meunang dina balapan bengkok!Nalika anjeunna nganggo éta legging di AF1 kuring nuju ngacacang.

      • Natalia Polingwalon

        Aranjeunna nyarios anjeun teu kedah nuturkeun anjeunna… éta henteu sigana paréntah langsung. Salajengna, hiji operator dina 9-1-1 henteu ngagaduhan kawenangan anu pamungkas. Éta uih yén budak lalaki kedah maot, tapi kuring yakin budak anjeun anu dibina ogé bakal nyerang Mr.. Zimmerman sareng neunggeul sirahna kana trotoar sareng nabrak irung na. Anjeunna bakal naros ka aranjeunna saha éta, aranjeunna tiasa ngajawab sopan sareng naha aranjeunna lumpat di antara bumi di komunitas gerbang sareng kahirupan lumangsung.

      • pepjrpwalon

        Anjeun nona anu saé Deborah, tapi anjeun salah nalika anjeun nyarios éta ngeunaan George Zimmerman henteu nurut ka pulisi nalika aranjeunna ngawartosan anjeunna “TEU SUSU.” Anjeunna henteu henteu nurut saha waé. Dangukeun audio dina Youtube! Cenah OKÉ sareng mimiti leumpang deui kana treuk na. Anjeunna kaluar tina napas nalika anjeunna nuturkeun Martin, tapi saatos anjeunna nyarios OKÉ, napas beurat dieureunkeun nalika anjeunna ngajawab sababaraha patarosan deui ngeunaan alamat kanggo pulisi teras anjeunna ngagantung sabab sababaraha menit parantos kalangkung sareng anjeunna jelas nyatakeun yén anjeunna henteu terang dimana Martin angkat. Martin ngan ukur 50 yard ti imahna, tapi anjeunna datang deui dina tempat kajadian. Koméntar anjeun ngeunaan BOTTOM LINE ADALAH GEORGE ZIMMERMAN NGABALIKKEUN Paréntah Langsung Ti PIHAKSUKAN UNDANG-UNDANG sacara hukum henteu leres-leres sareng anjeun henteu sigana sapertos jalma anu hoyong nyebarkeun kabohongan. Anjeun parantos ngabohong sapertos 1.000 urang sareng 1.000 urang batur! Dengekeun sareng taliti sareng anjeun bakal mendakan yén kuring nyarios anu leres! Sareng sacara téknis, éta 911 ceuk operator ka Zimmerman “Kami henteu kedah anjeun ngalakukeun éta”. Zimmerman nyarios OKÉ sareng anjeun tiasa nguping yén anjeunna lirén ngaji. Kéngingkeun kanyataan ulah percanten bohong rasis.

    • Andrew Keeterwalon

      Perjalanan kuring kedah
      satuju sareng gdoggydog05
      sabab anjeunna nerangkeun skénario na pisan.
      Konfrontasi ieu antara Zimmermann sareng Martin mangrupikeun hal éta
      kajadian dina unggal dinten di nagara ieu sareng seueur tragedi sapertos anu dialami
      ningali saurang nonoman tiwas, éta langkung tragedi ningali média ngajantenkeun ieu
      sidang uji coba ras sareng henteu hasil anu saé upami Zimmermann henteu kapendak
      kaliru. Peuting éta Trayvon ditémbak
      teu aya profil ras ku Zimmermann anu tiasa dibuktikeun. Média sareng Jesse Jackon, Al
      Sharpton, Présidén Obama, Partéi Panther Hideung Anyar sareng waktos anu pas
      Selebriti Afrika Amérika jumeneng masihan pandanganana ngeunaan naon anu aranjeunna pikir
      kajadian nalika teu saurang ogé kecuali Trayvon Martin sareng George Zimmermann leres-leres terang naon
      kajadian. Peta ieu nyiptakeun badai
      omongan kekerasan ras anu teu tiasa dieureunkeun. Jigana urang kedah ngadoa pikeun dua sisi ieu
      cobaan sareng nyungkeun ka Gusti léngkah pikeun ngahibur jalma-jalma anu nganyenyeri, ambek, jeung
      lieur ngeunaan sakabeh kaayaan ieu.
      Iblis gaduh kontrol média di nagara ieu sareng anjeunna ngalakukeun naon anu dipikahoyongna
      jeung éta. Anjeun ngan ukur nguping perkawis carita na
      anu bakal narik perhatian anu paling janten stasiun média bias ieu tiasa payu
      waktos hawa pikeun usaha nunjukkeun iklan.
      Maksad abdi sabaraha langkung saur anjeun aranjeunna muatan salami jaman ieu
      sidang di Fox News, CNN, MSNBC sareng apiliasi sanésna supados usaha tiasa kéngingkeun
      iklanna pikeun ngajual produkna ka umum. Sanés perkawis ngalaporkeun berita dina
      pupusna cara saurang nonoman sateuacan waktosna sareng jalma anu némbak anjeunna…..éta
      ngeunaan artos anu mangrupakeun akar sagala kajahatan.
      Stasion média ieu parantos ningalikeun jalur ieu salami tilu
      minggu ngumpulkeun langkung seueur artos ngan ukur resep pisan. Abdi yakin aranjeunna ngarep sidang bakal langkung lami
      ngarah bisa tetep ngagaru dina kauntungan.
      Gering kumaha urang masihan seueur kahirupan urang ka TV sareng nurut ka dinya sapertos kitu
      nyaéta guru urang nalika urang kedah fokus ka Yesus. Anjeun bahkan gaduh lagu nyarioskeun ngeunaan nyandak
      panon anjeun ka anjeun teras nahan aranjeunna ka Anjeunna.
      Urang kedah nyandak panon ti TV sareng fokus ka komunitas sareng garéja nyalira. Upami urang cicing di California, Virginia, York énggal,
      Montana, Texas, jsb… urang moal tiasa ngarobih naon anu kajantenan di Florida dimana Trayvon
      ditémbak, tapi urang tiasa ngarobih kalakuan masarakat urang. Urang ngajar murangkalih ngeunaan Allah, Yesus, jeung
      Roh Suci. Urang milih komunitas
      pamimpin, pajabat pamaréntahan, kapala pulisi, walikota, jsb anu nangtung pikeun urang Kristen
      nilai na moal mundur nalika aranjeunna kaancam ku jalma anu masih gaduh
      dijilbab kana panon maranéhna. Kami moal tiasa ngajaga
      museur kana naon anu kajantenan jam-jaman jauhna nalika komunitas urang sorangan nuju berjuang
      tina masalah anu sami. Abdi urang bodas 28
      lalaki anu parantos ngalayanan nagara ieu gelut dina perang Irak. Kuring dikintunkeun ka nagara tempat aranjeunna gaduh
      nanaon sareng ningali seueur seueur hal anu kuring tetep ngémutan dinten anu kieu
      jalma bakal masihan panangan atanapi suku pikeun gaduh.
      Éta ngajantenkeun kuring sadar aya masalah anu langkung ageung di dunya ieu tibatan
      bickering minor urang teruskeun. Iblis
      hoyong ngaco jalma-jalma sareng ngajantenkeun aranjeunna sadayana kesel kusabab kekerasan ras. Aya anu nyarios deui dina postingan aranjeunna, tapi kuring gé
      nyarios ogé. Hijina warna urang kedah janten
      paduli sareng warna beureum — ngagambarkeun getih Yesus. Kuring leres-leres ngaraos nyeri anjeun nalika rasial
      profil kusabab nalika kuring ngora kuring gaduh kuring sareng ayeuna kuring masih ningali
      eta. Gdoggydog05 nyarioskeun perkawis hébat
      barudak bule anu teu tiasa lebet kuliah sabab teu gaduh rébuan
      dolar ngagoler ngebul, tapi barudak tina ras séjén tiasa kéngingkeun artos
      ti pamaréntah pikeun ngabantosan aranjeunna.
      Hal anu sami pikeun padamelan di fast food atanapi bisnis sapertos kitu. Kuring profil rasial nalika kuring ngora
      nyoba-nyoba kéngingkeun padamelan di McDonalds sareng dua murangkalih anu béda balapan teras kuring
      ngagaduhan padamelan sareng kuring henteu. Éta henteu adil,
      tapi hirup henteu adil kadang-kadang sareng éta ngan ukur nunjukkeun yén Sétan nyaéta
      lalaki di anjeun. Upami Gusti tiasa ngahampura sadayana
      dosa anjeun naha warna kulit janten masalah sareng Anjeunna? Profil rasial mangrupikeun dunya ieu, Sétan nyaéta
      penguasa dunya ieu dugi ka Yesus sumping deui pikeun nyandak deui. Dugi ka éta urang kedah hirup di dunya ieu, tapi urang
      teu kedah hirup pikeun dunya ieu. urang
      hirup pikeun hal anu langkung luhur tibatan dunya ieu nempatkeun diri saluhureun ras. Urang sadayana parantos ngalangkungan perjuangan. Sababaraha parantos ngalangkungan perjuangan anu éta
      disababkeun ku warna kulitna. Sababaraha
      ngalangkungan perjoangan kusabab cara katingalina awakna. Sababaraha ngalangkungan perjuangan internal éta
      disababkeun ti saprak lahir. Sababaraha parantos beres
      barang anu aranjeunna raoskeun aranjeunna moal kantos kabur sareng naon anu kajantenan pikeun sadayana jalma ieu
      nalika aranjeunna terang Kristus? Éta sadayana
      parantos ngabantosan perjuangan aranjeunna. anjeunna bakal
      moal ngantep urang murag sareng Anjeunna bakal nungtun urang ngalangkungan perjuangan. Hal Trayvon vs Zimmermann ieu peryogi
      lirén kusabab kaputusan parantos dihontal.
      Sistem kaadilan parantos ngalaksanakeun tugasna sareng urang kedah ningali kana
      kanyataan. Upami kasus ieu antara dua
      jalma warna anu sami urang salaku hiji bangsa moal kantos nguping na sareng
      vonis anu sami bakal dihontal tanpa aya anu terang. Urang kedah lirén ngantep média sareng
      selebriti ngadalikeun pikiran urang. Upami urang
      nempatkeun iman urang ka manusa maka urang bakal gagal.
      Ngeureunkeun fokus kana aranjeunna teras nempatkeun panon anjeun ka Anjeunna.

  3. Mattywalon

    Sedengkeun kuring satuju pisan sareng sadayana nyarios didieu, Jigana penting pikeun nuturkeun kanyataan sareng sanés émosi urang dina hal ieu. Pulisi lokal sareng FBI parantos nangtoskeun yén rasisme henteu ngagaduhan peran dina hal ieu. Aranjeunna henteu mendakan bukti yén Zimmerman nyatakeun Martin dumasar kana ras na. Aranjeunna mendakan buktina yén Zimmerman nyatakeun Martin dumasar kana kagiatan anu curiga. Zimmerman ngan ukur némbalan nalika ditanya ku pulisi ku ras naon Martin. Anjeunna henteu nyauran sareng nyarios yén anjeunna nuturkeun saurang lalaki hideung ngora. Abdi henteu ngaraos nyarios éta sanés profil ras. Tapi buktina henteu ngamungkinkeun urang pikeun nangtoskeun éta. Sareng ambing milih yakin éta rasial nalika teu aya bukti yén kanyataan éta ngajantenkeun kasus ieu rasial nalika henteu kedah. Ras teu datang dina sidang. Upami jaksa yakin Zimmerman tumerapkeun tina motif rasialis, entong pikir éta bakal muncul? Penuntutan diperyogikeun pikeun nyandak juri di sisi aranjeunna…ngalukis Zimmerman salaku rasialis bakal janten cara anu paling saé pikeun ngalakukeun éta.

    Masalah anu anjeun nyarioskeun perkawis luar biasa nyata sareng awon pisan. Kuring ngan ukur perdebatan yén dina hal ieu, ngalukisna salaku masalah rasialis nalika buktina henteu ngadukung éta bahaya sareng henteu séhat.

  4. Samuel Colemanwalon

    http://youtu.be/DOSyr5VZK3g

    Lalajo Pidéo ieu….

    Perjalanan Abdi bogoh sareng Hormat ka anjeun, musik sareng pesen anjeun tapi kuring satuju pisan sareng Jonathan Sampson di handap….

    Kuring satuju yén pastina aya rasisme ayeuna tapi kasus ieu anu ngagaduhan perhatian média mangrupikeun janggol.

    Sadaya kasus anu dicarioskeun ku Glen Beck ngeunaan GOT 000000000 Perhatian média…. kunaon ??/ janten urang ngagaduhan Nagara Libér non Kristen anu nuturkeun Rama Iblis…. Sareng kami gaduh Présidén anu maénkeun kartu balap sakitar menit .. kunaon ? Pikeun kéngingkeun naon anu dipikahoyongna …. sanés pikeun Kaadilan sanés pikeun Kaleresan….

    Salaku jalma bule lanceuk kuring ditahan di tempat gun sabab anjeunna bodas.. salaku urang bule bapak kuring sareng réréncangan kuliah na nuju nyaksian sareng meunang dikurilingan ku gorombolan kulit hideung janten budak bule teu disangka aya di daérah kota éta.. réréncangan lanceuk kuring ngagaduhan péstol diusap sareng ngantepkeun aranjeunna angkat.. Bapa kuring nyarioskeun kecap tina Roh Suci, naroskeun ka lalaki ” Anjeun lapar” sareng Gusti terang yén aranjeunna henteu tuang dina sababaraha dinten nyalametkeun Rama kuring…….

    Henteu Kuring sanés jalma hideung tapi kuring ngaraos pikasieuneun pikeun Trayvon sareng nalika aya rasisme NYATA…

    Nagara Kami badé turun solokan.. Rum 1. Gusti parantos masrahkeun urang kana akal anu Depraved…. Anu parantos urang tingali henteu aya anu ngabandingkeun naon anu bakal datang.. Cirian bangsal kuring upami Amérika nuluykeun jalan anu bade janten haram janten Kristen sareng kami bakal dibunuh di jalan..

  5. Davewalon

    Ngahargaan tulisan, perjalanan.
    Hiji hal anu kuring pikir éta saé pikeun urang salaku urang Kristen anu kedah diémutan nyaéta urang kedah benci dina rasial / jaman ketidakadilan, henteu masalah naon bentuk atanapi pantun éta asalna atanapi warna anu diarahkeun ka arah. Hal anu hanjelu ngeunaan hal-hal sapertos kasus Trayvon ieu nyaéta lolongkrang sering janten langkung lega & sigana langkung léngkah anu dilakukeun mundur tibatan payun, sabab seueur standar pikeun nyandak sisi alami (warna contona) daripada milih sisi dumasar kana kaadilan / ketidakadilan. Karajaan Allah kedah ngarobih cara lénsa anu urang anggo ningali dunya. Urang kedah ngeunaan akting sacara adil tibatan akting numutkeun ras urang sorangan. Urang kedah ngeunaan asih rahmat tibatan didorong ku ambek egois.
    Ieu pamustunganana sanés masalah ras. Ieu mangrupikeun masalah dosa manusa anu nunjukkeun dirina dina sababaraha bentuk anu béda, sakapeung ku cara sisi dumasar kana ras. Jalma-jalma tina sagala rupa stéotipipo ras & silih profilkeun. Kami henteu kedah nyetél warna anu tangtu (béda ti urang sorangan) salaku musuh. Individu anu ngagaduhan haté stereotype. Éta sanés ras di & sorangan tungtungna anu ngalakukeun éta. Upami urang hilap éta & hirup handapeun garis anu diarepkeun warga karajaan, urang gé ngagambar garis dumasar kana ras & kakara tungtungna nambahan sora.
    Muga-muga urang merjuangkeun kaadilan dimana perlu diperjuangkeun, sanés ngan saukur pikeun anu urang tiasa ngaitkeun, tapi pikeun anu butuh paduli. Iblis & Dosa mangrupikeun musuh. Sareng aranjeunna parantos dielehkeun ku Isa di kayu salib & makam kosong. Muga urang mimiti dihartikeun ku warna beureum tibatan anu sanés, warna getih Kristus anu ngumbah urang bersih.

    • Nicolewalon

      Kuring pasti satuju yén balapan pamustunganana mangrupikeun masalah dosa, éta moal ditolak. Tapi watesan masalah dosa anu khusus ngabantosan urang pikeun ngatasi éta kalayan langkung épéktip. Perdagangan séks aya dina akar, masalah nafsu tapi ngungkulan éta bénten pisan tibatan ngungkulan kacanduan dosa pribadi. Alkitab gaduh seueur conto spésifikasi sapertos kitu ogé. Sareng sadaya aktipitas kedah dianggo pikeun nunjuk jalma ka Kristus, hiji-hijina solusi nyata.

      • Kacangwalon

        Abdi Kristen heula, kadua hideung- atanapi katilu atanapi jujur ​​kuring ngan ukur Kristen. Kuring ngadukung Trayvon sareng kulawargana sanés kusabab anjeunna hideung, tapi kusabab anjeunna budak. Kalimat pati pikeun punch teuing hésé kalimat pikeun haté kuring atanapi nurani kuring pikeun nanganan. Trayvon kedah seueur diajar dina kahirupan… Naha urang henteu ngeureunkeun panon sareng panon, huntu pikeun kaadilan waos sareng Yesus? Naha Trayvon henteu ditémbak dina panangan atanapi suku? Naha haténa? Kuring ngan sedih pisan pikeun kaleungitan nyawa, sareng henteu masalah naon warna anjeunna- Budak hiji maot. Kuring ogé nganggap sawawa, Zimmerman ngagaduhan langkung tanggung jawab (dina panon kuring) pikeun ngajaga kaayaan tenang. ayeuna, naha anjeunna ngalakukeun éta? Komunikasi ku cara ramah yén anjeunna anu nonton? Ngan Gusti anu terang. Sareng ngan ukur Gusti anu bakalan adil.
        “Anu kuring terang kuring henteu aya di bumi sareng ieu [dunya] sanés tempat kuring milik.”

        • Natalia Polingwalon

          Naha anjeun nganggap Zimmerman ditujukeun pikeun haténa? Kuring yakin Zimmerman bakal resep henteu ngabunuh budak ngora anu nyoba ngéléhkeun uteukna.

        • Kacangwalon

          Pélorna langsung nembus kana haté, janten bakal sah pikeun nganggap yén éta hajat Zimmerman.

          Naon waé anu dipikaresepna moal tiasa ngarobih naon anu anjeunna lakukeun. Kuring yakin pisan upami kuring cilaka, sareng kuring ngagaduhan bedil (anu teu dipikaresep), Abdi nembak beuteung na, panangan, suku- di tempat séjén sajaba ti haténa.

        • Natalia Polingwalon

          tétéla anjeun henteu kantos gelut… upami anjeun ngagaduhan waktos anu jauh pikeun tujuan anjeun tiasa nembak dina hawa sareng ngantepkeun si éta kabur

  6. Tylorwalon

    hayu urang teraskeun ngabahas masalah rasis, nuhun. tapi lirénkeun palsu ngaitkeun rasisme sareng kasus ieu. saatos sataun ngumpulkeun bukti teu aya anu kantos mendakan salah sahiji buktina rasisme di jaman baheula zimmerman atanapi dina wengi éta. hayu urang lirén ngudag hantu sareng fokus kana rasisme nyata – sapertos jinis anu dipidangkeun ku média dina kasus ieu pikeun nimbulkeun permusuhan ras sareng merobek urang pikeun ningkatkeun ratingana.

  7. Tony Clinewalon

    Naha rasialis nganggap yén jalma hideung langkung bahaya tibatan ras-ras séjén nalika urang Afrika-Amerika ngabentuk 12.6% tina populasi tapi ngalakukeun 49.7% tina rajapati, ogé perséntase perkosaan anu sangat henteu proporsional, serangan, rampog, sareng unggal kajahatan sanés anu dilacak FBI kecuali DUI? Naha éta rasialis, atanapi éta ngan kaputusan-kaputusan calakan dumasar kana kanyataan anu relevan? Abdi henteu nyarios yén rasisme henteu aya; éta ngalakukeun, sareng dina sadaya sisi. Tapi, aya deui paguneman tibatan nyarios yén sing saha waé anu ngaraos teu aman di sakitar jalma anu sacara statistik langkung sigana penjahat telenges mangrupikeun rasialis.

  8. Washington DC Evangelistswalon

    “Anu dipikaasih, tong pernah males sorangan, tapi pasrahkeun ka murka Gusti, sabab éta ditulis, "Dendam abdi, Kuring bakal males, saur Gusti. " Sabalikna, “Upami musuh anjeun lapar, tuang anjeunna; upami anjeunna haus, pasihan anjeunna nginum; sabab ku kitu anjeun bakal numpuk batu bara dina sirahna. " Entong éléh ku jahat, tapi ngungkulan kajahatan ku kahadéan.” ~ Romawi 12:19-21

  9. C.walon

    Kuring teu pati satuju kana naon waé anu anjeun carioskeun, utamina ku kumaha awonna nalika jalma-jalma henteu dipasihan kauntungan mamang dina waktos-dinten ka saat-saat. Tapi parantos silaturahmi sareng sababaraha pulisi kuring terang éta, pikeun sababaraha diantarana, masihan kauntungan mamang éta bakal ngabunuh aranjeunna. Dunya ieu jadi rusak sareng jahat kadang-kadang, kalayan kalepatan sareng sampah di sadaya tempat. Ngan Yesus anu tiasa narik urang kaluar ti dinya.

    Hate yén anjeun kedah nungkulan éta. Sareng hate kuring ku sababaraha cara Profil mangrupakeun anu paling goréng, kabutuhan uih (henteu dina kasus Zimmerman). Héséna ogé, kalayan média sareng budaya anu nganut jinis gambar anu ampir diwartakeun kabuka, agresip, henteu patuh hukum. Sareng aya jalma anu ngasilkeun artos tina budaya kekerasan sareng Ketuhanan ieu. Sareng seueur jalma anu henteu ngartos naon anu janten lalaki anu sanés tiasa paduli kirang terang kumaha hartosna janten lalaki anu sanés.

    Abdi bogoh yén kaasih Gusti jauh langkung kuat tibatan dunya. Kuring ngan ukur miharep kaasih Allah bakal langkung sering dipidangkeun di dunya ngalangkungan urang, sareng henteu sanaos urang.

    Paguneman pasti teraskeun. :)

    Barang hébat Mr.. Lee. Berkah Allah!

  10. apallo95walon

    sedengkeun rasisme mangrupikeun masalah ageung seueur jalma siga anu hilap yén zimmerman éta latino nyalira. ngan ukur nempatkeun éta di luar salaku kanyataan anu kedah diémut nalika kasus ieu dibahas

  11. Lizziwalon

    Kuring yakin cara anu épéktip pisan pikeun merangan rasisme nyaéta takwa ka Gusti Allah, lalaki hideung jujur ​​anu hirup anu ngaruksak stereotype pikeun urang nunjuk sareng nyarios Henteu, dosa masalahna, sanés ras. Kuring gaduh pendapat anu luhur pisan ampir sadaya lalaki hideung awéwé anu kuring parantos istiméwa nelepon babaturan sareng mentor. Abdi langkung condong bias mihak pikeun aranjeunna tibatan anu sanés… Reach Records mangrupikeun hal anu ageung dina ieu, pikeun mojang pirang anu tuwuh dina rahmat sareng didirikeun pisan ku musik aranjeunna. Anu anjeun lakukeun pisan ngabantuan.

  12. Lynnwalon

    Amin sareng Amin!! Urang kedah cinta sareng kaasih Kristus sareng ngadoa pikeun kadua kulawarga anu kalibet. Rasisme nyata sareng matak nyeri haté pikeun kuring ningali. Hatur nuhun pikeun ngabagi ieu!

  13. MIchaelwalon

    Kuring nyerat ieu mimiti sonten ieu sateuacan kuring maca tulisan anjeun, anu kuring sapinuhna nampi jalan, sareng kuring panginten bakal ngabagi na

    Janten upami anjeun nyumput handapeun batu Zimmerman dipendakan teu kaliru dina dinten anu sanés. Sababaraha bakal ngabagjakeun, batur bakal ceurik kotor. Putusan ieu parantos ngabagi nagara sareng dina sababaraha kasus bahkan gareja. Kuring kantos maca koméntar dinten ayeuna ti jalma dina média, sareng koméntarna leres-leres ngajantenkeun getih kuring ngagolak. Pribadi Kuring parantos masihan ieu seueur pikiran, sareng kuring ngagaduhan pendapat, tapi tulisan ieu sanés ngeunaan naon anu kuring lakukeun atanapi henteu mikirkeun akuarium Zimmerman. Yesus nyarios yén Maling datang pikeun nyolong, maéhan sareng ngancurkeun….(John 10:10) Divisi mangrupakeun killer jempé. Éta tumuh tina binih tina rasa pait anu dipelak dina haté urang nalika nyandak panon ti Yesus sareng bakal kaluar upami urang henteu ati-ati. Lukas 6:45 nyebutkeun “Lalaki anu alus tina harta haté anu hadé ngahasilkeun naon anu saé; sareng jalma jahat kaluar tina harta jahat ngahasilkeun naon anu jahat; sabab sungutna nyarios tina anu ngeusi haténa. ”

    Nalika Yesus ngamimitian mentri na, turunan ningali Yesus salaku aktivis politik. Aranjeunna ngarepkeun yén Yesus bakal ngorondang unggal kasalahan anu parantos dilakukeun ku Roma ka urang Yahudi. Éta panginten henteu kunanaon ku Yésus ngarénghap sababaraha sirah Romawi upami éta ngalereskeun taun penjajahan. Acan ti dinten ka hiji Yesus martoskeun kaasih sareng ka abdi. Dina sababaraha waktos murid-murid panginten panginten Yesus henteu badé ka Bruce Lee sasaha. Kuring heran naon anu aranjeunna pikir ngeunaan éta sacara pribadi? Jalma-jalma yahudi parantos lami nguruskeun pendudukan. Nyatana kuring yakin ti buku pamungkas Perjanjian Old dugi ka jaman Isa aya anu mirip 400 taun. Éta bibit hoream sareng pait tina diilikan parantos kekembangan sareng aranjeunna siap males. Al Masih akhirna sumping sareng parantos waktuna ngiringan pasukan, nyungkeun pitchforks sareng badai benteng. Acan nalika aranjeunna ngaduruk obor Yesus kaluar da'wah cinta tatangga anjeun sareng ngalakukeun ka batur sakumaha anjeun hoyong aranjeunna ngalakukeun ka anjeun. Éta kedah nyababkeun aranjeunna gélo. Pikeun nambihan ngahina nalika Gusti Yesus ngagantung tina kayu salib, Anjeunna naroskeun yén Bapa bakal ngahampura aranjeunna, sabab aranjeunna henteu terang leres naon anu aranjeunna laksanakeun. Janten naon ieu sadayana hartosna?

    Yesus mangrupikeun aktivis cinta sareng salaku saderek-saderekna urang dipayun, henteu urang dititah ngalakukeun hal anu sami. Kusabab di ahir dinten Cinta ngan hiji-hijina hal anu bakal pernah ngarobah nanaon. Urang tiasa nyerang puri, sareng protés sadayana anu urang pikahoyong, tapi bakalan aya agenda anu disumputkeun upami urang henteu sadar heula. Cinta dudung hate luka sareng ngahijikeun hubungan rusak. bogoh, ngawangun, encourages, sareng kanyamanan. Cinta teu ngahukum, atanapi nolak, éta nangkeup. Kami gancang hilap yén nalika kami SADAYANA DOSA Kristus Al Masih pupus getih héd na disayogikeun: Anu beunghar, jalma miskin, anu hideung, anu bodas, (sareng unggal ngiuhan di antara)anu lempeng, homo, nu teu boga bapa, si asa, nu homeless, anu ditindes, anu ditolak, anu religius, anu islam, téroris, anak molester maling, présidén bank, pengacara, tukang seuneu, politikus, dokter, sareng unggal jalma anu ngagaduhan napas di bumi ieu, Yesus pupus pikeun aranjeunna. Upami aya protés anu badé dilakukeun maka hayu di panto Naraka ku panganten awewe Al Masih, nyatakeun yén Kami bakal cinta, urang bakal ngawula, urang bakal ngahampura sakumaha anu parantos dilakukeun ku Yesus pikeun urang.

  14. Ericwalon

    Naha éta Afrika Amérika, Kuring teu nyebut sorangan Irlandia Amérika, Abdi ngan urang Amerika, Kuring lahir di dieu sanés di Irlandia. Tingali éta tempat pamisahan mimiti dibagi kana sababaraha kelompok, maka urang teh langkung saé tibatan anjeun, dimimitian. Pamisahan éta ngahasilkeun rasisme, duanana aya dina kalepatan, Trayvon, éta pikeun slamming Georges’ sirah kana taneuh, katambah upami anjeunna henteu lepat naha naha anjeunna henteu ngan ukur nurut? George kedah ngupingkeun pangirim sareng ngantep pulisi nanganana. Tapi ngaduruk umbul Amérika, sanés Afrika Amérika, Méksiko Amérika, Amérika Irlandia, Inggris Amérika, atanapi bendera Amérika Skotlandia, ngan urang amerika, salah. Éta sapertos nincak haté unggal urang Amérika anu maot ngalindungan sagala rupa anu dipikahoyong. Ancaman maot ka kulawarga Georges sareng seueur dina nami pembunuhan Trayvon anu kajantenan salah pisan. Gusti nyarioskeun ka aranjeunna pipi anjeun anu sanés, atanapi urang parantos hilap saha anu ngatur didieu. Trayvon henteu santo, sareng George sanés rajapati, aranjeunna duanana korban tina kaayaan. Teu aya anu kedah meunang ngéléhkeun sareng teu aya anu kedah kaleungitan nyawa. Ieu sadayana maénkeun politik pikeun kakuatan sareng tukang tipu anu hébat ngagaduhan naon anu dipikahoyongna. Tetep akar dina kecap anjeun sanés média.

    • Kacangwalon

      Abdi resep pisan dianggap ngan ukur urang Amerika. Sanés urang Amérika Afrika. Tapi masarakat badé moal ngijinkeun kuring éta. Abdi sami-sami urang Amérika sapertos batur. Tapi média parantos nyababkeun seueur pamisah.. sareng jalma-jalma parantos ngagaleuh kana éta.
      Abdi émut salah sahiji padamelan munggaran kuring. Hiji awéwé bodas linggih di gigir kuring sareng ngawartosan kuring.. “Janten naha anjeun terang anjeun anu pangpayunna Afrika -Amerika anu kami ngiring?” Anjeunna seuri sareng katingali bangga pisan. Samentara, Kuring ngarasa éra, sapertos monyét tontonan anu sumping di kebon binatang siap nunjukkeun aranjeunna kumaha aranjeunna “kahiji” pagawé hideung bakal ngalakukeun. Naha anjeunna kedah nunjukkeun éta sareng ngajantenkeun kuring siga kitu… aneh? Kuring ngan ukur hoyong janten budak normal dina padamelan kadua di luar kuliah, tapi tibatan kuring janten pabalatak paranoid..
      Janten naha kuring nyarios Afrika Amerika? sumur, naha kuring gaduh pilihan?

  15. gabetavianowalon

    Kecap uih, perjalanan. Hapunten anjeun kedah ngalangkungan kaayaan anjeun. Kuring resep anjeun nyarios ngeunaan hal ieu, sareng pikeun ngingetan jalma-jalma anu henteu. Pencét teras!!!

  16. Davidwalon

    Wisata Sharpton,

    Ieu henteu aya hubunganana sareng rasisme. Oh, Abdi hilap, anjeun hideung sahingga anjeun mikir yén anjeun gaduh wewenang moral pikeun nuduh saha waé anu rasialis. Sésa urang sadayana rasis. Hampura, éta sampah parantos bau na cukup lami. Waktos kanggo ngosongkeun sampah sareng sumuhun waktosna kanggo ngaléngkah.

  17. geebeewalon

    Hapunten anjeun parantos ngalaman profil rasial dina kahirupan anjeun. abdi, oge, parantos diteuteup teu dipaliré ngan ukur ngomong
    “Wilujeng énjing” pikeun nyimpen juru tulis atanapi jalma anu kuring lalar liwat di jalan. Kuring ogé parantos kaancam sareng ngawartosan yén kuring henteu asup ka lingkungan sareng kedah langkung saé angkat, sabab kuring bodas. Putri kuring ditolak hakna pikeun milih dua kali, tapi saur anjeunna henteu “teu kapendak”. Tapi teras kuring henteu gaduh panyawat hate sapertos Al Sharpton sareng theNAACP nyarios pikeun kuring; ngan ukur ngeunaan kuring. Salaku bangsa, sareng salaku Awak Kristus, Jigana urang kudu mikir KURANG ngeunaan ras jeung bédana jeung karagaman urang, Urang kedah uih deui janten “pot lebur Amérika hébat” salaku bangsa, sareng ngingetan diri urang yén urang sadayana sami dina dasar salib salaku Garéja. Langkung seueur ras sareng rasisme anu dibahas, beuki hate kuring ngalaman, anu dina gilirannana, salaku mékanisme salamet, ngajantenkeun kuring curiga kana ras anu sanés sareng kamungkinan ngalegaan Injil ka aranjeunna. Sareng upami anjeun henteu hoyong diperlakukeun siga preman anu mungkin, atanapi bodo wijaksana, atanapi redneck, entong pakean sareng polah siga hiji.

  18. Leslie Pollard Stiverswalon

    Abdi resep tulisan ieu. Kuring resep ngadangukeun pangalaman anjeun sareng haté kuring ratug ku émut kanyataan yén propil kajadian unggal dinten. Abdi henteu tiasa ngabantosan, kumaha oge, pikeun naroskeun naon anu anjeun sareng anu sanés pikirkeun ngeunaan naon anu disebatkeun ku kasus ieu ngeunaan rasisme tibalik. Sigana kuring yén komunitas kulit hideung ayeuna henteu leres-leres nganyahokeun kanyataan kasus ieu (anjeun tiasa nonton sadayana dina YouTube) sareng singel dina hal profil (teu aya anu terang pastina upami Zimmerman ngalakukeun éta sareng buktina karakter dina sidang nunjukkeun yén GZ sanés rasialis sabab jalma parantos ngajantenkeun anjeunna janten). Kumaha upami Trayvon luhur (ganja dina sistem na, kapendak dina otopsi)? Kumaha upami watekna nunjukkeun anjeunna panginten janten preman? Kumaha upami anjeunna nyatana ngudag George sareng ngalungkeun pukulan anu munggaran? Hal-hal ieu sareng seueur deui dibahas panjang dina sidang sareng buktina nunjukkeun yén sanaos Zimmerman tiasa nyandak pilihan anu langkung bijaksana (henteu kaluar tina treuk na, salaku conto), anjeunna henteu ngalakukeun nanaon haram. Kami henteu terang sadayana waleran kana patarosan ieu, tapi ngan kusabab saurang nonoman hideung henteu hartosna yén upami anjeunna katingali sareng polah siga preman anjeunna moal bakal diprofil salaku saurang. Teu aya anu sigana ngaku yén budak telenges ieu (sareng ramana di Sanford kusabab anjeunna ditunda kusabab gelut, maok, ngagunakeun narkoba, jsb) nyandak kaputusan salah ogé. Abdi hoyong ningali tulisan ti lalaki hideung atanapi awéwé anu ngagorowok pikeun ngeureunkeun éta penjahat di komunitasna. Abdi hoyong urang minoritas janten perkawis bisnis ngajar lalaki sareng awéwé ngora urang pikeun katingali langkung sapertos Kristus. Padahal dua budak lalaki kuring anu ngora langkung cekék dibanding kuring sareng henteu ngagaduhan pangalaman anu sami sapertos anu kuring kaalaman, Kuring bakal nyaritakeun aranjeunna tetep mesem ka jalma anu ngempelkeun kantongna sareng henteu pernah ninggalkeun anu hadé. Kuring henteu nolak yén rasisme aya, tapi sigana kuring yén éta masih parah ti hideung ayeuna. Benci bodas seethes ku jahat jeung jahiliah. Jalma-jalma ngalakukeun hal anu aranjeunna benci. Teu aya katengtreman, henteu aya hampura, pamustunganana henteu iman ka Gusti pikeun ngalereskeun kalepatan di dunya atanapi percanten ka Anjeunna pikeun nebus sadaya. Individu luncat kana kasempetan pikeun nyebut batur rasialis. Urang Kristen kedah nyepeng bebeneran dina sagala hal. Urang moal tiasa maén balapan, kami ngeunaan ngarobah budaya–henteu ngadamel anu langkung saé “hideung” budaya atanapi “bodas” budaya, tapi ngayakeun sareng ngagungkeun budaya Yahudi-Kristen anu ngadorong hal-hal sapertos cinta, katentreman, sareng pangapunten. Urang Kristen kedah ningali kasus ieu dina kanyataan bebeneran, sareng henteu ngiringan ceurik perang sareng moro dukun anu kajantenan ayeuna. Doakeun pikeun kadua kulawarga. Kristus kagungan rahmat ka urang sadayana. Langkung tina pamikiran kuring ngeunaan ras & budaya di dieu: http://wp.me/p2C5Cy-VY Kuring ngabagéakeun datang sareng eupan balik.

  19. Témbal Lee Sherwoodwalon

    Salaku sasama adi di Kristus, Kuring mimiti bakal nyarios yén kuring terang ieu mangrupikeun masalah rumit anu garéja sacara gembleng sigana bakal kabungkus sapanjang waktos tanpa résolusi anu nyata, sanajan éta “solusi” (Yesus) aya di gigireun urang. Janten kuring hoyong nunjukkeun kaasih Gusti dina réspon kuring ka blog anjeun, henteu masalah kumaha kayakinan kuring.

    Dina maca blog anjeun, titik anjeun siga nunjukkeun yén GZ kedahna dihukum rajapati tingkat 2 ngan saukur kusabab anjeunna “propil rasial” TM. Ieu mah kumaha sistem yudisial jalanna. Anjeun teu tiasa nyungkeun juri kanggo masihan anjeun “moral” meunang sareng ngaluarkeun kaadilan sacara saderhana kusabab anu sanés teu resep warna kulit anjeun. Kanyataanna nyaéta GZ henteu bodas sanaos naon anu média / NAACP / Selebriti Hollywood / sareng Rev Al hoyong anjeun percanten. Anjeunna mangrupikeun etnik campuran tina katurunan Hispanik / Latino sareng tumuh dina kulawarga multikultural. manehna “propil” TM kusabab papalingan anu nembé kajantenan di komunitas gerbang. Kalayan hoodie sareng calana jeans, nuturkeun batur ti tukang, anjeun moal tiasa nyarios naon ras / etnis éta. Kuring ngalatih maén bal sareng nganggo hoodies sepanjang waktos di usum gugur, sareng anjing kuring sorangan parantos ngagogog ka kuring datang ka imah kuring nalika kuring gaduh hoodie kusabab anjeunna henteu mikawanoh kuring. Anjeun teu tiasa jalan-jalan ka kaseueuran bank atanapi serikat kiridit nganggo hoodie. Aranjeunna bakal lirén sareng nyungkeun anjeun ngaleupaskeun. Sarua pikeun topi sareng kacamata hideung di kaseueuran lembaga kauangan. Naha aranjeunna “profil rasial”? Nya kantenan henteu, tapi “Profil”, sareng ieu henteu lepat. Urang SADAYANA silih lakukeun unggal-unggal waktos. Sareng leres, Abdi parantos dituturkeun ku kaamanan toko sateuacanna, sareng kuring parantos dieureunkeun ku pulisi sareng ditaroskeun sateuacanna, sareng di unggal toko serba caket di SMA, aranjeunna moal ngantep murid sumping sareng ransel sareng aranjeunna ngawatesan jumlah murid di toko. Kuring cicing di California sareng kota anu kuring cicing seueur budaya. Dina kaseueuran toko-toko sapertos Safeway sareng Walmart lokal kuring, tim pencegahan kaamanan atanapi rugi gaduh seueur minoritas hideung, orang asia, Étnik Hispanik. Upami aranjeunna curiga aya kamungkinan ngalakukeun kajahatan, atanapi pas a “profil”, naha rasisme upami aranjeunna nuturkeun aranjeunna di toko atanapi ngawasi aranjeunna, atanapi bahkan lirénkeun aranjeunna pikeun naros naha duanana hideung ..? Kuring parantos ningali kajadian éta, tah éta patarosan anu sah.
    Sigana kuring mah seuseueurna jalma anu kesel sareng vonis sareng anu paling vokal perkawis éta nyatakeun yén kumaha waé hak-hak sipil TM dilanggar. Dina dinten ayeuna sareng umur, kalayan kajahatan anu nyebar sareng teu merhatoskeun kahirupan manusa, dimana kecap sapertos HORMAT sareng INTEGRITAS leungit di laut “naon di dinya pikeun kuring” sareng méntalitas hak berlayar, seuseueurna jalma ieu henteu tiasa masihan anjeun hartos anu tepat “hak Sipil”. Aranjeunna ngajajar di tukangeun jackwagons sapertos Rev Al Sharpton, sareng NAACP sareng ngamanpaatkeun kabodoan sosial ti jalma sapertos Rachel Jeantel sareng ngajantenkeun anak poster pikeun kasus rasisme na. nyaan? Ieu jalma anu dipilih pikeun merjuangkeun éta “hak Sipil” perang rasisme pikeun komunitas hideung? Ieu anu anjeun hoyong tahan? Punten. Saur Dr.. Martin Luther King bakal ceurik upami anjeunna ningali naon anu sirkus sapertos ieu parantos ngahurungkeun perjoangan rasisme sareng hak-hak sipil, kana. Kanyataanna nyaéta rasisme sanés musuh utama pikeun Amérika hideung. Malah henteu caket. Hideung dina kajahatan Hideung, kaganggu ku rusakna teras-terasan unit kulawarga, sareng dikatalisan ku sistem anu nyebatkeun yén pamaréntah henteu ngagaduhan hal, sareng bakal ngurus anjeun, mangrupakeun tempat anu saé pikeun ngamimitian, upami anjeun leres-leres hoyong pencét buta pangbadagna komunitas hideung nyanghareup. Samentara, aya sababaraha anu fokus kana solusi sareng ngungkulan sababaraha pola pikir ieu. Jalma-jalma di Pusat Nasional Panilitian Sarat Publik sareng Proyék na 21 Inisiatif mangrupikeun jalma anu kuring bakal ngajajarkeun diri sareng ngadukung sadidinten.
    Pamustunganana, Cinta Kristus bakal meunang. Éta salawasna ngalakukeun. Sareng éta bakal kajadian hiji haté dina hiji waktu.
    Hayu atuh dipungkas ku nyarios yén kuring terang yén rasisme aya sareng kajadian sapopoé. Tapi kami langkung ageung tibatan éta. Unggal ras atanapi étnis anu ngalaman raheut rasisme parantos diciptakeun ku Gusti Allah pikeun ngungkulan sareng langkung ageung tibatan hatena. Lalaki sareng awéwé anu hébat dina sajarah Amérika hideung utamina ngadamel tanda pikeun sababaraha generasi ku henteu ngantep rasisme meakeun aranjeunna. Aranjeunna naék luhur kaayaan sareng menang atoh. Aranjeunna tiasa kaluar sareng nganggo rasisme salaku alesan, tapi aranjeunna henteu. Ketekunan sareng kakuatan anu sami ti Gusti Nu Maha Suci aya pikeun saha waé urang pikeun henteu masalah naon waé anu disanghareupan ku urang.
    Heuheu, sareng Gusti Maha Suci Anjeun ..!!

  20. alan_dwalon

    perjalanan, Abdi ngahargaan anu dididik, nonpartisan, Sudut pandang Kristen tina pos ieu. Ngan pikeun ngaluarkeunana, Abdi murid kelas bodas bodas umur 26 taun ti AL cicing di OKÉ. Tapi, saatos lulus ti Auburn 4 sababaraha taun ka pengker, Abdi angkat cicing di D.R. Kongo pikeun 2 taun. kuring ngaku, déwasa, sateuacan abdi Kristen, Kuring siga anu rasis 85% tina budaya pinggiran kota sakitar kuring éta. Tapi, haté-anyar anu Al Masih parantos dipasihkeun ku kuring parantos robih.
    titik kasebut, nalika cicing di Kongo, sacara harfiah dulur di sakuriling kuring iraha waé atos hideung. Abdi bogoh ka jalma-jalma anu kuring cicing, dikeureuyeuh, sareng ampir sadayana anu kuring pendak. Tapi, dina budaya éta, masih aya jalma anu kuring profilkeun. Lalaki ngora leumpang di pasar tanpa aya jualeun, atanapi minat naon waé, salaku conto. Kantong kuring diberesihan dua kali, padahal kuring cukup gancang pikeun néwak budak lalaki sareng kéngingkeun bata nokia abdi deui. oge, pulisi éta * umumna * korup. Kuring propil aranjeunna unggal-unggal ningali saha waé anu nganggo seragam. Kuring dieureunkeun, ditahan, atanapi dilecehkeun langkung kali tibatan anu tiasa diitung ku pulisi / prajurit, sakumaha ogé seueur warga satempat anu kuring kenal. Naha éta ngajadikeun rasialis pikeun kuring profil jalma-jalma sapertos kusabab éta hideung? Dina cara nu sarua, kumaha rasialis nalika kuring mindahkeun pamajikan kuring ka sisi sanés awak kuring nalika leumpang ngalangkungan saurang bule anu kuring pikir katingalina curiga? Konsepna sami, sareng kuring ngirimkeun yén éta sanés rasisme. Intina mah propil mangrupikeun naluri manusa alami sareng * tiasa * rasialis, tapi henteu salawasna.

  21. Adolfwalon

    Upami aya jalma anu teu hoyong janten penjahat, meureun aranjeunna henteu kedah nganggo baju seragam. Dinten, meh 70 taun saatos perang dunya 2. Kumaha saur anjeun ngeunaan saha anu nganggo baju seragam nazi? Éta ngan baju leres?

  22. gdoggydog05walon

    oge. kuring ngarasa éta rasialis. pikeun pangajén atanapi disiplin dumasar kana ras. sareng éta rasialis upami anjeun wartawan kulit bodas, sapertos abdi….anjeun dipecat upami anjeun nyarios salah ngeunaan ras. tapi upami anjeun wartawan hideung anjeun tiasa nyarios yén langkung seueur budak bodas kedah maot, supados Amérika ngartos rasisme (link di handap). neuteup, ieu intina mah. abdi ngan ukur percanten kana hal-hal ieu, sabab kuring hoyong urang Kristen ngartos yén bakal aya masalah balapan dina dua sisi. kuring henteu nganggap urang kedah ngambah jalur anu sami sareng dunya sareng ngempelkeun aranjeunna. pikeun unggal conto rasialis ngalawan kulit hideung, anjeun tiasa mendakan sababaraha lawan ras séjén. sanaos kuring ngartos yén perbudakan mangrupikeun hal anu pikareueuseun sareng karuhun kuring, sabenerna, moal pernah ngartos bodas dulur-dulur hideung kuring karuhun parantos ngalangkungan. urang kedah henteu ngalaksanakeun ras naon waé anu dicobaan “nyaruakeun” hal. buktina nyaéta hiji-hijina Gusti anu leres moal ngalakukeun ieu!!! Naha Gusti Nu Maha Suci masihan beasiswa dumasar kana ras??? PERNAH PERNAH PERNAH NANGTANG. Meureun dumasar kana pendapatan. Tapi Gusti moal nembongkeun sihung dumasar kana ras. Israél dipilih, sanés kusabab aya naon di aranjeunna, tapi tujuan Allah anu saé waé. My “babaturan baheula” hoream kieu, sareng éta ngan ukur ningkatkeun pamikiran rasialisna. “Tulisan” jeung “standar ganda” ambek aranjeunna. Sareng argumen anu diurutkeun sapertos “abdi ngan ukur teu ngartos kana perjuangan” nyeri haté pisan ka kuring. éta nyatakeun yén kuring ngan ukur tiasa angkat jauh sareng lanceuk hideung kuring… abdi moal pernah leres-leres janten lanceukna, sabab kuring henteu ngarti kumaha rasana janten aranjeunna. Nyebutkeun yén pangalaman jalma hideung ngabagi urang, langkung ti Kristus ngahijikeun urang. Éta anu kuring ningali tulisan ieu teu dihaja nyarios. Kuring saleresna terang naon éta sapertos propil. Abdi murangkalih sakali. Urang sadayana ngaliwat waktos anu sesah. Anjeun panginten henteu terang sapertos kumaha gaduh indung anu kaserang kanker, sapertos abdi. Atanapi anjeun panginten henteu terang sapertos kumaha dikintun ka bumi kanggo murangkalih anu goréng nalika masih 12 taun, dipopohokeun ku bodas kuring, makmur, kulawarga pinggiran kota sareng kénca panasaran naha aranjeunna henteu bogoh ka kuring. Hayu urang moal ngamimitian ngajaga skor di dieu. Ieu pisan mangrupikeun sudut pandang anu salah pikeun museur kana pangalaman unik éta. Hayu urang babarengan sareng suka bungah yén urang dipasihan rahmat nalika urang pantes maot.
    http://www.youtube.com/watch?v=8nRv2UVDOg0

    • Alex Ericssonwalon

      Kuring yakin pisan yén perjalanan téh milarian ngasingkeun dulur-dulur dumasar ras. Anjeunna jalma hideung dina garéja anu dominan bodas anu anjeunna sering sareng tanpa lirén nyatakeun rasa syukur. Tapi aya unsur hideung di Amérika anu unik sareng tuntas cocog sareng pangalaman budaya anu sanés!

      Janten Punten, Abdi nyungkeun sadayana, ngartos bédana antara empati asli sareng simpati anu bermakna. Nalika urang leumpang sareng dulur-dulur urang di Kristus, urang bakal gaduh sababaraha kasempetan pikeun nasihat ti tempat anu empati ditanggung tina pangalaman anu dibagikeun tapi urang bakal sering ditelepon ka pasién, karya asih tina simpati bermakna. Éta tempat urang ngupingkeun kasusah anu dialaman ku jalma, henteu pernah ngaminimalkeun kaabsahan kasangsaraanana ku nyayogikeun conto-conto pikeun pangalaman aranjeunna, sareng sering nganggap yén naséhat urang, sanaos tiasa ngalayanan individu, moal janten panacea langsung pikeun meredihkeun kanyeri aranjeunna, hanjelu, atawa malah ambek.

      Paduli naon waé sudut pandang anu cacat dina hal ieu atanapi balapan, seueur teuing tina
      urang di garéja (esp. via média sosial) lilin fasih kana hal-hal dunya tapi tungtungna
      kadéngéna siga babaturan Ayub anu teu peka. Ayeuna mangrupikeun waktos jalma lieur sareng kesel pisan. Jalma-jalma SADAYANA warna teu pikaresepeun sareng hasil tina hal ieu. Kaseueuran aranjeunna peryogi kasabaran sareng kanyamanan asli. Sanés kuliah ngeunaan sistem hukum atanapi “média korupsi”, sanés umpan-umpan umpan, atanapi punditry politik anu hina. Arahkeun ka Yesus sapertos anjeun kalayan lemah lembut.

  23. Dinah Robinsonwalon

    Nalika kuring masih awéwé ngora, ngeunaan SD yuswa, Kuring rasial propil dina naon anu Eckerd Narkoba Toko (ayeuna CVS). Kuring henteu terang dina yuswa éta naon anu lumangsung ka kuring, tapi kuring terang salaku budak éta henteu bener. Abdi sareng indung kuring sareng kuring parantos ngasilkeun $20. Teu sangka abdi beunghar. Abdi hoyong mésér sababaraha permén sareng hal-hal sanés di toko. Tapi salah sahiji juru tulis penjualan ningali kuring leumpang di gang nyalira sareng anjeunna nganggap yén kuring badé maling atanapi ngalakukeun anu lepat sigana mah. Anjeunna nuturkeun kuring di sakuliling toko. Éta asa bangor mun nona ieu nuturkeun kuring. Kuring tungtungna mendakan indung kuring dina salah sahiji gang sareng ngawartoskeun anjeunna yén kuring henteu resep balanja deui. Kuring bébéja anjeunna nalika kami ninggalkeun toko naon anu kajantenan sareng anjeunna nyarios awéwé éta panginten panginten kuring badé maling. Éta ngajantenkeun kuring sedih yén anjeunna panginten budak awéwé katingalina siga maling. Maju janten awéwé wanoja sareng hal anu sami kajadian ka kuring salaku déwasa di toko anu saé. Kuring naif mikir yén jenis hal éta henteu kedah kajadian ayeuna-ayeuna. Tapi hanjakalna, rasisme henteu maot. Sanés ogé teu sabar pikeun béda-béda batur sanés jalma Amérika atanapi imigran, homo atanapi lempeng, gendut atanapi ceking, dididik atanapi kirang-atikan, beunghar atanapi miskin. Daripada ngarayakeun bédana urang urang adil “toleran” masing-masing. Urang sadayana ngagaduhan sababaraha prasangka sareng kuring terang sacara pribadi kuring kedah ngupayakeun mikanyaah ka tatangga sakumaha kuring resep ka diri sorangan. Anjeun panginten henteu tiasa ngarobih batur
    prasangka, tapi anjeun tiasa ngarobih sikep anjeun ngeunaan kumaha anjeun nyanghareupan jalma-jalma anu
    “pra hakim” anjeun sareng kumaha anjeun ngaréspon éta. Abdi gaduh putra anu hideung
    jeung Dominika. Abdi hoyong anjeunna ageung ngagaduhan hormat pikeun sadaya budaya naha anjeunna
    milih pikeun ngaidentifikasi dirina salaku Afrika Amérika atanapi Hispanik atanapi duanana. Anjeunna bakal diajar
    nyarios basa Inggris sareng Spanyol. Anjeunna bakal diajar sejarah duanana budaya.
    Sareng anu paling penting anjeunna bakal diajarkeun pikeun mikanyaah ka Allah sareng mikanyaah ka jalma. Kuring yakin éta dimimitian di bumi sareng naon anu urang hirup nyaéta anu urang pelajari sareng duka naon anu tercermin di luar dunya urang.

    • Troy Frasierwalon

      Abdi gaduh, Abdi kulit bodas, sareng kuring parantos ngalaman hal anu sami boh salaku budak boh déwasa…. Kuring henteu weruh yén conto éta aya hubunganana sareng ras. Kanyataanna, haha, sababaraha kali clerks nuturkeun kuring kira-kira budak leutik, rumaja, jsb. Malah ayeuna kuring yakin kaméra nuturkeun kuring nalika kuring leumpang kana Wal-Mart, sakumaha réréncangan kuring anu damel LP nyarios kuring leumpang siga maling sigana…. kumaha bae age, . Eta kajadian! :)

  24. Natalia Polingwalon

    Kuring sisi sareng Charles Barkley sareng Bill Cosby dina hiji ieu… média niup carita anu hanjelu kana karusuhan nasional. Kuring miharep Zimmerman maju sareng gugatan fitnah dina Néglasari sareng ABC.

  25. George Lewiswalon

    dina sadaya diskusi urang kedah ngagaduhan hukum nyalira batal. Punten bantosan upaya abdi @ moveon.org . Petisi Amanat Trayvon tiasa dipendakan didinya. URANG PERLU JEUNG ASKEUN SOKONGAN Anjeun Mangga daptar , ngirim medar , retweet sareng naroskeun ka sadayana rerencangan anjeun , kulawarga sareng kontak pikeun ngalakukeun hal anu sami. Tanpa robih dina hukum anu goréng ieu kaayaan ieu tiasa kajantenan deui.

  26. Tiawalon

    “rupa ieu asumsi anu disgusting jeung palsu. Allah dijieun sadaya manusa dina gambar-Na jeung nilai jeung sia. Tapi sakabéh urang nu loba dosana jeung gagal pikeun mintonkeun gambar Allah sakumaha nu ayeuna urang kudu. Unggal hiji single urang bisa ngahurungkeun ti dosa urang, trust Kristus, jeung dijieun katuhu ku Creator urang. Tapi nyokot rasisme jeung pilih nu urang truths ieu kudu diterapkeun ka. rasisme nyebutkeun, "Kuring berharga jeung alus, jeung sakabéh jalma jalma anu jahat.” – Kecap Up Brother Lee!

    Nalika Karajaan nyandak buta mata kana peran penindasan sistemik dina Kristen Amérika, khususna dina bentuk Kautamaan Bodas, kapitalisme sareng patriarki, urang bakal putus tina ranté kasundaan. Ieu mangrupikeun pimpinan sareng kamungkaran spiritual di tempat-tempat luhur anu dicarioskeun ku Firman.

  27. Bapa. 116walon

    Hiji awéwé hideung némbak témbal peringatan di Florida kusabab anjeunna kasieunan yén salakina anu nyiksa bakal nyerang anjeunna. Anjeun terang naon anu kajantenan, manehna dihukum panjara pikeun 20 taun.

    George Zimmerman némbak budak hideung ngora di Florida, sareng anjeunna kapendak polos?!? nyaan?? Rasisme, paling pasti, éta masalah dina hal ieu. Pikirkeun eta.

  28. lepritwalon

    Abdi bule / asli amerika, sareng sanaos pribumi di kuring perséntase leutik pisan, nada kulit kuring poék pisan sareng kuring katingali pisan sapertos Asli. Abdi parantos didiskriminasi ku bule, ku hideng, sareng ampir unggal lomba anu tiasa dipikirkeun.

    Lagu DC Talk's Colored People nyimpulkeun émutan kuring rada saé:
    Kami jalma warnaan sareng urang cicing di tempat anu kacemar
    Kami jalma anu warnaan sareng aranjeunna nyebat urang manusa
    Kami ngagaduhan sajarah anu pinuh ku kasalahan
    Sareng kami jalma warna anu gumantung kana anugerah Suci.
    Média pisan disalahkeun. Tapi predisposisi urang sorangan, kalakuan urang sorangan ngalanggengkeun naon anu eupan média pikeun urang. Upami urang bakal katingali ngalangkungan warna, upami urang bakal ningali dina diri urang sorangan hukuman anu urang pasihkeun ka batur dumasar kana rupa atanapi tindakan, nalika urang henteu terang aranjeunna…meureun urang tiasa damel ngarobih halangan ieu sareng henteu masihan média deui pakan.

  29. Joanette D.. Clemonswalon

    Kasus ieu sanés ngan ukur ngeunaan hukum SYG tapi ogé ngeunaan argumen pertahanan diri. Budak éta dina hakékatna dianggap salah. Kasus ieu ogé ngeunaan kumaha hukum ningali tanggung jawab jalma éta, GZ, anu nempatkeun dirina dina jalan cilaka. Dimana tanggung jawab pribadi, akal sehat sareng ngendalikeun diri ngagaduhan peranan dina kaayaan ieu? Nalika Rachel Jenteal (teu yakin kana éjahanana) diwawancara, saurna “Kolot anjeun ngajarkeun yén nalika aya anu curiga nuturkeun anjeun, anjeun kedah lumpat. Teu aya kolot anu ngajarkeun budakna pikeun nangtung. Lamun maranehna teu, aranjeunna moal ngagaduhan anak.” TM éta budak. Anjeunna didadarkeun ka pulisi ku GZ salaku jalma dina umur dalapan taun. Ieu henteu ngaduga, ieu kanyataan. Trayvon mangrupikeun murangkalih anu nuju déwasa. Nalika GZ nelepon pulisi, anjeunna ngalakukeun hal anu leres, nalika anjeunna mutuskeun badé ngalawan kahoyong kawenangan, anjeunna kaleungitan kendali sareng kaayaan tétéla sadayana lepat. Tilas spiritual.: Sabaraha kali urang ngado'a sareng nyungkeun Gusti pikeun ngabantosan kami pikeun ngungkulan kaayaan sareng urang ngandelkeun pamahaman urang sorangan tibatan ngupingkeun sora otoritas anu leres pikeun ningali urang ngalangkungan. Trayvon teu aya di dieu b / c GZ condong kana pamahaman nyalira. Anjeunna nyandak masalah kana panangan dirina nyalira saatos dipasihan pitunjuk anu jelas sareng singket ngeunaan anu TEU dilakukeun. Abdi hoyong terang naon peran GZ salaku perwira nonton lingkungan sukarela diwangun ti. Abdi mendakan buku ieu di http://www.usaonwatch.org/assets/publications/0_NW_Manual_1210.pdf Punten baca halaman 27 tina Bab 6. Lalaki ieu overstepped wates na lumpat katuhu OUT tina tanggung jawab pribadi kana masalah. Anjeunna henteu nurut kana paréntah langsung sareng nyanghareupan budak anu pikasieuneun, anu saurang nonoman sareng atlit. Anjeunna ngempelkeun langkung seueur tibatan anu anjeunna tiasa kunyam nalika anjeunna kaluar di luar wasiat sareng pitunjuk otoritas. Anggap TM parantos janten pembunuh anu berpengalaman anu nyandak senapan GZ sareng maéhan anjeunna sanés? Kajadian tragis ieu ngabuka panto pikeun sababaraha topik anu bakal dibahas. Kaasup, tapi henteu diwatesan ku, Profil, tanggung jawab pribadi, Stand Standar Hukum Anjeun, naon definisi aslina tina pertahanan diri, sareng pangpangna évaluasi ulang kumaha ras kedah ditingali dina pikiran saha waé. Sagala anu katingali dina poék haté sareng pikiran urang sorangan antukna bakal terang. Ranté kasalahan anu tragis sareng pikaseurieun ieu dimaksudkeun pikeun ngahasilkeun tingkat pamahaman anu langkung ageung, dialog sareng kasadaran. Kasus ieu parantos ngirim gelombang kejutan di panjuru dunya. Éta sanés carita sajarah Amérika, éta lain carita sajarah Hideung, éta mangrupikeun carita hak asasi manusa sareng sipil. Teu aya anu pantes maot dumasar kana persépsi stéréotip sareng kurangna kontrol diri.

  30. BQPhotographywalon

    DUDE!! Hatur nuhun pisan kanggo posting ieu!! Kuring masang tulisan anu mirip dina témbok facebook kuring. Kuring ngarasa urang tiasa ngalih tina rasisme tapi urang masih tiasa nyarioskeun éta pikeun ngalereskeun masalah!! Henteu ngabantah sareng teras profil propil naon waé. Kuring yakin pisan ka Gusti sareng nagara ieu kedah baralik ka Gusti. (2 Babad 7:14) Urang peryogi langkung seueur urang hideung sapertos anjeun sareng kuring, anu tiasa nguatkeun sareng nyarios ngalawan rasisme sareng ngadidik hiji sareng anu sanés. Urang kedah nangtung ngalawan jalma-jalma anu ngagedurkeun rasisme!! nuhun sakali deui. Kuring ogé parantos diurus koméntar sareng tindakan batur, tapi kuring henteu ngantep sadayana tiasa sumping ka kuring sabab kuring terang saha kuring ka Kristus!! hatur nuhun!!

  31. tandawalon

    Tanpa patarosan, aya anu ngagaduhan 'rasial’ motivasi pikeun naon anu aranjeunna laksanakeun – positip atanapi négatip. Sababaraha nganggap paling parah kusabab tingkat melanin. Tapi kuring heran upami aya hal anu sanés dina kaayaan sapertos kieu anu ngungkabkeun langkung seueur lolongkrang budaya tibatan anu ras. Salaku conto, upami kuring ningali awéwé jalan-jalan di jalan pondok pondok pisan, low cut tank-top kalayan payu nongkrong, loba make-up, keuneung luhur (henteu saé pikeun leumpang), jsb, Kuring bakal nganggap ieu awéwé anu – ngagunakeun kecap kuno – leupas. Ieu masihan kuring nol hak pikeun nyerang sacara fisik atanapi lisan, pikeun méré komentar anu sugestif, jsb. Kontras éta sareng pakéan awéwé sanés – saderhana, tapi calana pikaresepeun, rok, pakéan, jsb. – langsung kaluar ti Lands’ Tungtung (atanapi pilih gaya anjeun) katalog. Anjeunna BISA leueur sapertos awéwé #1, tapi kuring pikir éta henteu dipikaresep.

    Nya kitu ogé, upami kuring ningali saurang lalaki ngora hideung leumpang nuju kuring dibaju salaku 'gangbanger’ – Abdi ngalih sareng gugup. MUNGKIN anjeunna mangrupikeun pastor nonoman lokal sareng bakal ngabagi Injil ka kuring langkung gancang tibatan nyarios kecap anu matak nyeri haté. Tapi aya naon sareng 'pakean banger? Sabalikna, saurang lalaki hideung leumpang di jalan di 1) Pakéan Lands End 2) baju Afrika tradisional 3) calana jeans / sapatu nganggo kaos oblong bodas… Kuring ujug-ujug ngalaman sagala sieun kuring mitigated.

    Intina mah nyaéta pakéan mangrupikeun wujud éksprési budaya. Sareng henteu sadayana budaya sami. Upami kumaha “bodas” (atanapi coklat ngora, beureum, koneng) Amérika ningali dina pidéo musik, wartos sonten, newsweeklies, jsb. ti jalma hideung ngora dina kasulitan nyaéta naon anu dipakai ku lalaki ngora hideung anu anggota masarakat anu luhur… anu bakal komunikasi pesen anu bentrok.
    Bayangkeun kuring nganggo kaos oblong sareng bendera konfederasi di dinya sareng ngarepkeun kulit hideung bakal ngartos yén kuring sanés rasialis. Kuring ngan ukur resep ka Kidul Gabungan.

    Nya kitu ogé, pakéan siga gangster, entong héran nalika anjeun bingung sareng hiji.

    Nganggo 'hoodie’ nyalira moal / teu kedah ngalakukeun ieu tangtosna. Tapi jalma anu mikir yén aranjeunna pakean / pakean henteu komunikasi atanapi (parah) bakal ngaku leres, tapi nempatkeun beban kana panitén kana daging sagala bédana nyaéta jelema bodo.

  32. James Leewalon

    Kasus profil tinggi sapertos masalah sensasional sareng kaayaan ieu diantara naon anu disebatna salah “balapan.”

    Salaku budak bule ti sisi kota Detroit, Mah sigana bakal ngabales cara anu sami pikeun Zimmerman nuturkeun kuring, henteu paduli kana kagiatan anu kuring nepi.

    Kaayaan spiritual Zimmermans mangaruhan pandanganana ngeunaan paréntah Lords ka …”Teu nolak lalaki jahat.” Dipikaresep, Patuh Trayvon Martin kana paréntah ieu kurang ogé. Salaku murid Al Masih, urang kedah émut supados henteu reuwas nalika dunya siga “dunya.”

    Pakarang pangalusna kami ngalawan ketidakadilan sosial sareng pembagian ras nyaéta taat kana paréntah Al Masih.

    Thabiti Anyabwile masihan pesen anu pas dina 2008 ngeunaan “Ngalaksanakeun Gambar”. Pantes didangukeun – http://t4g.org/media/2010/04/bearing-the-image-identity-the-work-of-christ-and-the-church-session-ii/

    Seueur jalma gaduh idéntitas sareng kahirupan anu didasarkeun kana anggapan ngeunaan anggapan "ras." Urang kedah robih kana teologi etnik anu langkung alkitabiah. Anu mimiti, penting pikeun ngartikeun istilah sareng ngagunakeunana kalayan leres, khususna "ras" lawan "etnis." Urang Kristen kedah ngartos persatuan manusa di Adam, ngahiji sareng Kristus sareng ngahiji dina gareja.

  33. Keyengwalon

    Kami KABEH parantos nampi tungtung rasisme, meureun. Mun teu, Kami bakal. Batur ti sababaraha balapan anu sanés badé nyandak kaputusan ngeunaan urang, dumasar kana kumaha urang katingali atanapi disada.

    Urang sadayana parantos kaliru ngalaksanakeunnana, oge, kana gelar leutik. Iraha waé anjeun ningali batur sareng nyandak kaputusan–sanajan éta dijaga internal–dumasar kana kumaha jalma éta katingalina atanapi disada… éta prasangka.

  34. Antha REDNOTEwalon

    nu 911 ceuk operator “Kami henteu peryogi anjeun nuturkeun anjeunna” Éta cekap kanggo kuring. Sidang éta henteu pernah diperyogikeun sareng Trayvon sigana bakal kéngingkeun langkung ciuman ti Bapana (sakumaha katingal dina gambar) upami Zimmerman cicing na “butut” dina mobil AND dina telepon til’ pulisi sumping!!!

  35. Louiewalon

    Terus terang, Kuring éra yén sababaraha koméntator ieu nyebatkeun dirina Kristen, Kuring ampir miharep yén sababaraha diantarana henteu. Hatur nuhun pisan Trip pikeun nempatkeun haté anjeun dina blog ieu, salain tina diri anjeun sareng pangalaman hirup anjeun anu urang henteu terang ngeunaan atanapi henteu ngartos. Abdi Bodas, Jalu sareng 24 umur sareng kuring gaduh seueur rerencangan hideung, mirip pisan sareng Trip, anu parantos propil lepat sareng kuring parantos aya serangan ieu ka babaturan kuring, di reuwas, ngaraos teu mampuh. Sigana mah sababaraha koméntator salah ngartikeun kecap-kecap Trip atanapi ngagunakeunana salaku papan sora pikeun agenda sareng politik pribadi. Perjalanan teu nyarios nanaon tentang Zimmerman janten rasialis. Zimmerman nyandak kaputusan anu salah anu nyababkeun saurang nonoman hirupna, kanyataan anu parantos ngarobih hiji kulawarga salamina, sahenteuna Zimmerman hirup sareng napas. Sareng acara ieu parantos memicu panyeruan anu maksa sadayana pikeun nalungtik biasna sareng ningali hukum anu nganyenyeri urang sadayana. Éta ngajantenkeun kuring gering yén jalma-jalma henteu ngan saukur tiasa ningali yén hukum-hukum anu diciptakeun pikeun nangtayungan sababaraha jalma sapertos kuring (kalayan kaistiméwaan anu teu dipendakan) henteu dilarapkeun ka jalma anu ditingali salaku “lain”. Sababaraha parantos nyebatkeun hukum sareng nyarios Zimmerman dibenerkeun nuturkeun Trayvon tapi naha anjeunna diyakinkeun dina panon Allah nuturkeun batur sabab anjeunna katingalina curiga. Tungtungna kuring ngadoa Zimmerman janten terang Kristus salaku juru salamet pribadi-Na sareng ngajantenkeun pilihan anu pikasieuneun na kana hal anu positip anu tiasa dianggo ku Gusti pikeun nyageurkeun deui.. Henteu aya anu mustahil sareng Gusti.

    • Natalia Polingwalon

      Kumaha anjeun terang Zimmerman sanés urang Kristen parantos? Naha anjeun nonton sidang atanapi ngupingkeun soundbites. Saur anjeun seueur ngadamel koméntar penilaian dina tulisan ieu ngeunaan agama Kristen masarakat. Kuring terang nonoman bodas ngora anu parantos diprofil ogé kusabab aranjeunna ngagaduhan rajah. Ngeureunkeun nyieun asumsi yén ieu mangrupikeun kasus balapan sareng anggapan ngeunaan haté batur. Zimmerman tiasa ngagaduhan niat goréng tapi henteu aya anu nyababkeun aya dina persidangan éta nalika jalma-jalma ngadangu telepon pinuh, sanés anu dicampur-sambung ku média anu dimainkan pikeun ngadorong masalah ras. Zimmerman nyanghareupan juri sareng dibébaskeun dina pertahanan diri. Meureun sababaraha urang kedah ngamimitian naroskeun musik anu didangukeun ku urang Afrika Amérika anu ngamajukeun kekerasan dina perdamaian. Martin tiasa uih deui ka bumi, tibatan anjeunna milih nyobian ngéléhkeun Zimmerman.

  36. kuciwawalon

    halo sadayana. Mimiti sareng paling jauh kuring Kristen. Kadua kuring wanoja afrika-amerika. Kuring parantos maca koméntar didieu sareng aranjeunna henteu kaget kuring. Kuring pikasieuneun ku kekerasan di nagara ieu (hideung hideung, yudisial ka arah hideung,unsur ungkara nonoman minoritas pikeun masarakat umum, masarakat umum ka nonoman minoritas). Nyaritakeun kanyataanna kuring sieun,sareng ieu sababna……….nalika urang salaku masarakat ningalian noda sosial masarakat rasisme parantos nyababkeun urang aya dina bahaya anu parah balik deui masarakat urang ka jaman éta dina 50an. Salajengna, nalika urang mikir sakedap yén Amérika parantos ngahontal sababaraha kaayaan utopia bébas balapan kami dina bahaya anu parah pikeun ngulang deui gering anu sami anu ngaganggu bangsa. 50 sababaraha taun ka pengker. Jigana jalma resep gloss deui sabab éta gampang ti nyanghareupan éta sareng konfrontasi éta. Janten pikeun anjeun éta panginten sanés janten hal lomba, sabab anjeun moal pernah nguping kokolot anjeun ngabahas kumaha detilna ngingetkeun dinten nonomanna,ngalaman hal-hal anu anjeun sareng kuring henteu pernah tiasa impikeun

    .Pikeun anjeun éta moal janten hal balapan sabab anjeun moal pernah nanggung dina jero awak anjeun hiji anak lalaki hideung sareng heran bakal anjeunna hirup ningali 21. Pikeun anjeun éta panginten sanés janten hal lomba sabab katingalna anjeun ngan ukur moal katingali salaku ancaman. Upami kuring ngagaduhan pilihan éta moal janten hal lomba pikeun kuring ogé. Haté kuring nyaah ka sadayana anu parantos korban kajahatan kusabab kekerasan. Abdi henteu pernah sareng pernah ngalaman kekerasan. Tapi, ogé moal pernah ngorbankeun sistem anu ngabantosan némbak jalma dumasar kana penampilan,atanapi kamungkinan alesan naha aranjeunna kaluar peuting,. Kuring moal pernah meryogikeun sistem anu bakal nyandak artos kuring ditampi,tapi kuring atanapi putra abdi henteu. Kuring moal pernah nganyenyeri kaayaan kaayaan sakumaha aranjeunna. Amérika henteu utopia. Kuring ngarasa épék janten minoritas di Amérika sapopoé,komo di gareja.

    • bergymanwalon

      Abdi urang Kristen ogé. Kuring satuju yén rasisme masih aya. Kabeneran aya, éta bakal salawasna aya. Musuh bakal mastikeun éta. Tapi ieu “anjeun moal ngartos sisi kuring” posturing henteu ngabantosan. Kami gaduh jelema bodo bodas anu ngajaga rasisme. Sareng éta anu sipatna: rasialis bodo. Teras aya jelema bodo hideung anu ngalanggengkeun stereotype anu ngamajukeun profil. Fokusna kedah sadayana urang sésana naék luhur idiot ieu sareng babarengan sareng ngalereskeun pamisah. Ngarobih narasi. Sedengkeun pikeun lalaki hideung ngora… Wah. Kuring henteu terang kumaha komunitas ngungkulan éta, tapi kuring terang aya jawaban di ditu. Kuring terang Gusti ngagaduhan rencana sareng solusi… sareng éta henteu ngabagi dumasar kana kumaha katingalina batur. Solusina ngeunaan UNity, cinta sareng restorasi.

      • kuciwawalon

        hai bergyman. Abdi hormat sareng satuju, pandangan anjeun. Hiji catetan kitu- pandangan kuring henteu “anjeun moal ngartos sisi kuring” rada na héd lampu dina naha ieu henteu ngeunaan “samping kuring” atanapi sisi anjeun. Ieu ngeunaan pola di-nagara ieu anu henteu acan dilereskeun. Ieu seueur anu Amérika pasihkeun ka minoritas. kokolot ngingetkeun pangalaman anu pikasieuneun ku jim gagak. Barudak sieun aranjeunna bakal sasaran ku sababaraha sistim yudisial bengkok. Anggota kulawarga lalaki diganggu pikeun DWB '(nyetir bari hideung) Kuring parantos damel teu weleh-weleh mangtaun-taun ngahijikeun jalma sareng mawa kasadaran ras ka gareja sareng ka anu henteu sami. Abdi henteu ngaraos ngartos ngartos sisi kuring. Abdi nyarios hormat. Kuring bakal neraskeun padamelan kuring pikeun ngajelaskeun hal éta,sabab éta anu dituju ku ALLAH pikeun kuring dilakukeun sareng garéja peryogi éta. Kalayan nyarios éta- ngarobah panon ka mata tina ketidakadilan janten ras,ekonomis sosial,ngeunaan aborsi atanapi traffic sex,ogé salah pisan. Éta ogé hal anu kuring teu tiasa ngalakukeun. Dina catetan anu langkung terang kuring parantos ningali ,pangakuan, sareng pangampura antara balapan dina skala anu masif dina acara sholat Kristen sareng éta mangrupikeun waktos hormat, pangakuan,hampura (dina dua sisina) OHHH éta anu katingali sapertos pslms 133:1-3 sacara real waktos. Suku dikumbah,cimata ngeclakeun, sareng sadaya pihak(hideung,bodas,latino,sareng orang asia) tobat ka payuneun TUHAN pikeun kuduna ngalawan anu sanés. Abdi ngarep dinten nalika “adi cinta bakal ngabeungkeut manusa ka lalaki” sakumaha anu kasebut dina lagu agung ode kana kabungah. Kuring damel sareng neneda teu aya tungtungna ningali éta kajantenan.

        • bergymanwalon

          Hatur nuhun kana waleran anjeun. Kuring henteu hartosna hartosna anjeun ngalakukeun éta “anjeun henteu ngartos…” hal, Kuring ngan ukur hartosna kuring henteu hoyong réspon éta janten jawaban. Kuring ngadangu yén seueur pisan nalika kuring parantos nyobian ngiringan paguneman perkawis sababaraha masalah ieu sareng kumaha urang salaku masarakat tiasa ngungkulanana. Sigana mah Kudu aya pamahaman sareng solusi sareng parobihan dina dua sisi. Abdi satuju sareng anjeun. Éta kajadian. Kuring ngan ukur hate sabaraha lami sareng sadayana anu dirugikeun / kaleungitan nyawa sareng kaleungitan poténsial … sareng kuring HATE ngabagi. Hatur nuhun parantos merjuangkeun gelut anu hadé. Kuring miharep anjeun terang yén kuring henteu pura-pura ngartos émosina, Kuring ngan ukur milarian jalan ka léngkah salajengna… pamulihan, nyageurkeun, persatuan.

        • kuciwawalon

          nuhun. abdi ngartos sareng kami meryogikeun anjeun dina perjuangan . Hapunten bilih aya anu ngirangan sumbangan anjeun kana paguneman sareng / atanapi solusi pikeun masalah ieu. sareng kuring nyungkeun hapunten atas nami aranjeunna. Naha anjeun ngahampura sadayana urang anu ngubaran anu hoyong ngabantosan milarian jalan anu langkung saé sapertos henteu masalah dina diskusi ieu kusabab kulitna henteu hideung. Kuring yakin urang masing-masing ngagaduhan hal pikeun nyumbang ka jalma sanés ,pangalaman pikeun diala,suka dibagéakeun,dorongan sareng silaturahmi kanggo dipimilik (hideung,bodas,koneng,coklat,biru jsb). abdi percanten pisan kana éta. Gusti mugia anjeun bergyman…..hiji poe pslms 133:1-3 bakal jadi kanyataan lamun henteu di dieu di bumi ,pasti dina hiji datang.

        • bergymanwalon

          Amin, Amin. Hatur nuhun kana kecap pangersa anjeun. raja, teraskeun pangubaran anu saleresna hiji dinten bakal nitah berkah.

  37. Troy Frasierwalon

    Hey Trip, Cinta ya sareng sadayana, tapi jujur… hurungna siga dina masalah lomba, anjeun gaduh sababaraha kapaitan. Hapunten warna kulit anjeun parantos ngajantenkeun anjeun diskriminasi. Warna kulit kuring parantos ngaleungitkeun kuring nalika nampi sababaraha diskriminasi ti komunitas hideung, (sanaos kuring teu acan kantos ditandai ku pulisi). Éta mangrupikeun bagian tina kahirupan, lalaki. Kuring ngan ukur miharep kuring didiskriminasi pikeun salib, sanés kanggo warna kulit kuring dina conto éta. Eta kajadian, éta henteu geulis, tapi urang kedah ngahampura jalma-jalma anu ngalaksanakeunana sareng muji ka Gusti bapa pikeun kaasih sareng kaagamaan-Na. Sareng moal pait, lalaki. Ngaleungitkeun conto anu katukang. Siga anjeun teu kedah ngubaran batur salah, anjeun kedah ngahampura sareng ngabébaskeun diri tina godaan korban nalika ditilik. Sadayana ditilik. Upami henteu ku warna kulit, ku bentuk awak, lokasi, umur, jsb. Kuring parantos nangtoskeun sababaraha kali pikeun ti Florida di tengah-tengah. Sareng keur ngora. Jsb. Kami bakal salawasna diadili, ya terang? Urang kedah ngahampura sareng nunjukkeun kanyaah ka jalma-jalma anu teu boga akal. :) Gusti alhamdulillah, perjalanan!

    • Nicolewalon

      Ku nunjukkeun yén rasisme aya ngalawan jalma hideung henteu ngabatalkeun yén jalma hideung tiasa ngabédakeun ogé. Kami hirup di dunya anu murag sareng sadaya tindakan éta salah. Gawe sareng muka dialog sanés hartosna henteu aya kasieun. (Halo, Pamajikan Lee perjalanan henteu hideung hihi) Tapi, sacara alkitabiah, katengtreman henteu sami pasip. Aya LOBA seruan dina Firman Allah pikeun aktip ngeunaan ketidakadilan sareng penindasan dina sagala rupa. Urang kedah aktip ngalawan kaadilan sosial, KABEH Wujud sareng tujuan akhirna nunjukkeun kontras anu éndah ku Yesus Kristus di dunya murag ieu.

  38. bergymanwalon

    Kami nuju nanyakeun jalma-jalma janten superhuman. Urang sadayana nganggo inpormasi (sababaraha dumasar kana kaayaan urang sorangan, sababaraha pihak katilu dipercaya, sareng sababaraha pihak katilu anu henteu dipercaya) pikeun ngawartosan naon anu kedah dilakukeun di sababaraha kota, sareng sakitar jalma-jalma anu katingali ku cara anu tangtu. Urang sadayana profil. Gadis pirang Lizzi di handap ieu panginten jalma-jalma ningali dirina bodo atanapi gampang dumasar kana kumaha penampilanana. Adil? Panginten henteu. Anjeunna ngagaduhan pilihan, anjeunna tiasa nyobian ngayakinkeun sadaya blondes sanés di luar sana pikeun bertindak palinter, janten palinter pikeun henteu neraskeun stereotype ATAWA anjeunna tiasa nyobian sareng ngalakukeun anu pangsaéna pikeun henteu dikaitkeun sareng “ngetik”. Tebakan kuring (sareng kuring tiasa jauh) nyaéta yén anu ngagaduhan toko biasana di-shoplift ku jalma-jalma anu katingalina / polah sapertos Dinah Robinson … adil? Henteu pisan. Tapi naha anu gaduh toko anu polah teu tanggung jawab? Hayu atuh nyarios kieu… upami jalmi #1 katingalina / baju / kalakuan siga jalma anu ngalakukeun kajahatan di toko na atanapi di lingkunganana. (Abdi ngadamel hipotetis di dieu) Statistik objektif nyarios: 7 kaluar tina 10 kali nalika ieu kajantenan, kajahatan dilakukeun. Anjeun tiasa nyarios, aranjeunna tetep henteu kedah propil. tapi dina naon dina statistik anjeun nyarios, Kuring masih bakal mikir anu pangsaéna pikeun jalma ieu. 9 kaluar tina 10? kumaha upami 99/100? Kumaha upami 999/1000? Kumaha upami anjeun gaduh kulawarga Arab di lingkungan anjeun sareng anjeun ningali anjeunna ngaluarkeun puluhan kantong pupuk ka garasi na? Meureun anjeunna ngan resep jukut na janten héjo leres. Naha urang kedah nganggap anu pangsaéna pikeun jalma?

    Pendapat kuring ngeunaan ieu nyaéta kami ngagaduhan nagara anu dibagi sacara rasial sareng politik sareng ékonomi anu dibagi. Kami henteu tiasa ngalakukeun seueur perkawis ékonomi… sajarah sok nyarioskeun yén urang ngagaduhan beunghar sareng miskin. Tapi sacara politik sareng ras urang tiasa nyarios “teu”. Kuring teu ngagaduhan masalah gaduh kantong jalma anu ngariung di Amérika kusabab minat atanapi kusabab asalna ti nagara anu sami sareng aranjeunna ngabagi tradisi nagara éta. Tapi kuring pikir ieu anu kajadian nalika urang gaduh sakumpulan jalma anu parantos ngariung (meureun kusabab faktor luar sareng jero) kusabab kumaha aranjeunna katingali di luar, Jigana urang bakal tetep ngagaduhan masalah dugi “jalma hideung” aya di sadaya penjuru kota, sora kadua belah lorong sacara politis, damel di sadaya industri anu bénten-bénten, entong meryogikeun / kéngingkeun undang-undang khusus ngiring / milih, lebet kuliah kalayan harga anu sami, sareng nikah ka jalma-jalma henteu dumasar kana warna kulit. Média hoyong masalah émosional. Para pihak hoyong masalah émosional (pikeun ngamajukeun pamilih anu kuat). Tantangan na nyaéta urang ngantepkeun aranjeunna maénkeun urang… ieu sanés arguméntasi Amérika Serikat sareng aranjeunna. Ieu mangrupa “urang kedah sadayana maén babarengan”. Ieu mangrupa “urang kedah nampi yén aya jelema bodo di ditu anu bakal nganggap urang téh saha anu aranjeunna pikirkeun, tapi kuring bakal malire aranjeunna sabab kuring terang saha kuring.”

    Kami gaduh murangkalih hideung (7 jeung 9 yrs heubeul). nu 7 yr gadis sepuh ngawartoskeun kami “Sadayana terang yén jalma bodas ngabenci jalma hideung sareng jalma hideung ngabenci jalma bodas.” Éta ngajantenkeun kuring sedih. Aya anu ngajarkeun éta ku kecap. Di 7 yrs heubeul, anu janten bagian tina makeupna. Urang kedah lirén nuturkeun rétorika média / politik sareng nyobian ngawangun jambatan sareng henteu luncat kana kasimpulan ngeunaan jalma sareng nalika jalma ngadamel kasimpulan ngeunaan urang, urang kedah ngantepkeun murag tina tonggong urang kusabab nahan dendam ngan ukur nambahan pembagian ras sareng urang peryogi keretakan ieu diperbaiki.

  39. Rumplestiltskinwalon

    Sidang anu ditagih pisan, sareng henteu nganggo alesan. Urusan urang ayeuna, jeung “naon waé” bakal salawasna tercemar sareng jaman baheula anu teu pikaresepeun urang. Abdi ngagaduhan sepuh, anu siga éta “warna buta”, sareng kanggo ieu kuring ngahaturkeun. Nalika kuring ngeunaan tilu, sareng ulin sareng rerencangan lingkungan kuring hiji dinten dina kotak pasir, ieu anu kuring ningali – hiji hiji, kolot bakal datang, sareng nyarios sapertos “hayu Johnny, urang kedah angkat” atawa, “suzie, waktos kanggo sareureuh anjeun”. Hiji hiji, aranjeunna sadayana angkat, kecuali hiji. Kuring henteu mikir nanaon ngeunaan éta dinten éta, tapi sakitar tilu puluh atanapi opat puluh taun ka hareup, Abdi sadar naon anu kajantenan: éta budak leutik tukang hideung. Abdi ngawartosan anjeun, nalika kuring sadar persis naon anu lumangsung dinten éta, Kuring reuwas, sareng ambek – budak éta budak anu séjén “dijagaan” ti éta réréncangan abdi. Abdi henteu terang naon “hideung” éta. Masih endah.
    ayeuna, kuring 71, sareng parantos ngagaduhan hubungan hiji-hiji sareng Yesus Kristus, pikeun 37 taun. NU, langkung ti sawala ngeunaan “balapan” parantos leres-leres muka panon kuring, hayu atuh ngajelaskeun – dina buku Epesus, éta nyebutkeun yen Allah, didamel ku urang Yahudi, sareng ogé jalma-jalma sanés, SALAH BARU. Rahayat, ieu hartosna anjeun, sareng kuring, salami urang ngagaduhan hubungan anu sareng Kristus. Nalika urang Lengkah kana Kristus, urang “pasang”, atawa “asup kana” THE ONE NEW MAN. janten. LUAR Kristus, urang tiasa nempatkeun kalakuan, urang tiasa nyobian janten alus, ngalakukeun hal anu bener, jsb. Tapi kaluar kakuatan alam bakal salawasna béak, sareng urang bakal gagal deui, iraha urang “di luar Kristus”, atanapi henteu dina pangaruh-Na. Asup akal?
    Di luar Kristus, teu aya persatuan anu terakhir – Upami teu kitu urang bakal ngagaduhan éta, lami pisan. janten, datang ka Kristus, dimana kuring henteu bodas deui, Abdi lanceuk anjeun, sareng abdi ngagaduhan anjeun deui.

  40. Molliewalon

    Kuring satuju yén rasialis mangrupikeun masalah. Tapi nyatakeun yén éta ngan ukur ngalawan Amérika Afrika éta salah. Kuring parantos propil sababaraha kali dina kahirupan kuring. Abdi awéwé bodas ngora. Kuring gaduh rambut kriting pirang sareng panon biru sareng aksen kidul. Kuring parantos diborgol ku pulisi sabab aranjeunna milari kasangka. Abdi ngagaduhan bedil dicekel kana sirah ku saha waé anu badé maéhan kuring. Kuring parantos musna tanpa. Kuring gaduh babaturan hideung lirén nyarios kuring sabab kuring bule sareng “moal tiasa ngartos”. Urang sadayana gaduh perjuangan anu sami. Urang sadayana nyanghareupan kanyataan yén saeutik pisan jalma anu badé ngenalkeun urang sateuacan aranjeunna nangtoskeun urang. Salaki kuring sareng abdi gaduh lima murangkalih sorangan sareng nembé angkat ka dua dulur misan na anu hideung. Kuring tiasa paruk nyarioskeun ka anjeun yén saloba urang kantos ka toko salaku kulawarga teu aya jalma kulit hideung anu pernah marahmay ka urang atanapi leres-leres ngaku urang dugi ka urang ngadopsi dua budak ieu. Saolah-olah tingkat pigmén anu aya dina kulitna ngajantenkeun aranjeunna benten sareng urang. Urang sadayana sami henteu? Teras kunaon ieu masih mangrupikeun hal anu bodas sareng hideung? Naha éta sanés mangrupikeun komunitas sadaya jalma anu ngiringan sareng ngaku yén éta dina inti masalah jantung sareng sanés masalah balap? Nalika budak awéwé kuring ageung sareng mimiti milari salakina kuring moal paduli lamun lalaki éta hideung atanapi bodas atanapi Cina. Kuring ukur bakal naroskeun dua hal, naha anjeunna mikanyaah ka Pangéran kalayan sepenuh haté, sareng naha anjeunna ngagaduhan Yesus dina manah. Upami jawaban pikeun dua hal ieu enya maka kuring bakal terang anjeunna bakal saé pikeun budak awéwé kuring. Aranjeunna sami bakal milari putra-putrana nalika milarian pamajikan. Pikeun ngajantenkeun sadayana masalah balapan bahaya upami aya pihak anu ngalakukeun éta. Hayu urang angkat ka luhur sareng nyebatna naon éta….masalah jantung.

  41. LolaMitche2011walon

    Ngagaduhan kulawarga multi-rasial kuring sacara lengkep ngartos seueur sudut pandang anu béda. Kuring bakal nyarios éta “bodas” Amérika ngan saukur moal pernah ngartos “warnaan” sudut pandang. Kumaha aranjeunna tiasa? Jalma-jalma bakal nunjukkeun langkung simpati ka jalma anu tiasa aranjeunna hubungan. Hideung tiasa ngaranan 100 kasus anu béda tina rasisme dina kahirupanna sorangan, bari bule ogé bakal namina 100 kaayaan anu béda sareng pembenaran naha aranjeunna percanten kana naon anu aranjeunna percanten. Kalayan langkung bodas sacara numerik di panjara tibatan ras naon waé, sareng langkung seueur persentase kulit hideung di penjara teras bule, éta kajahatan atra tiasa dilakukeun ku saha waé. Urang sadayana ngan ukur ningali naon anu hoyong ditingali. Jeung nu keur ceuk, Abdi nyarios urang sadayana kedah ngan ngupayakeun ngalakukeun anu pangsaéna pikeun komunitas urang sareng narik aranjeunna. Urang Amérika Hideung ayeuna terang yén aranjeunna henteu tiasa ngarepkeun ceuli anu simpati ti kulit bodas, sareng Bule kedah terang yén yén aranjeunna moal pernah ngartos pangalaman anu dialami jalma-jalma warna. Sareng jujur ​​éta henteu kunanaon.

    • Davewalon

      Lola, Abdi pikir ngagunakeun “hideung” & “bule” sakumaha anu anjeun gaduh dina tulisan ieu dina istilah anu lega sapertos anu overstated. Urang Afrika Amérika sanés musuh urang Kaukasia. Kaukasia sanés satru urang Afrika Amérika. Individu anu boga dosa dina haté na salah ngahukum saurang ogé. Éta maénkeun dirina di antara sagala rupa jinis kabangsaan kusabab kabanggaan individu anu milih daging anu dibanggakeun ku warna kulitna. Kuring ningali éta antara nagara-nagara Asia tatangga didieu di Thailand ogé. Éta pastina henteu diwatesan ku urang Afrika Amérika & Kaukasia. Punten entong ngantepkeun cara anu anjeun ngaraheutkeun nambihan kurangna konsiliasi dina masalah ieu. Parobihan tiasa leres-leres kajadian.
      Kristus pupus pikeun nyalametkeun jalma-jalma dosa. Sareng éta di mana parobihanna dimimitian nalika ngeunaan hal-hal ieu anu anjeun sebatkeun. Jalma anu meunang dirina lami disalib & dibéré lénsa anyar pikeun ningali dunya. Éta bakal kajadian ti jalma ka jalma nalika aranjeunna bangga, pandangan dunya sempit digegel ku cara Karajaan Kristus.
      Kristus ngaberkahan anjeun, Lola.

  42. KSStrongwalon

    @ gdoggydog05 wrote "sadayana Kristen hideung abdi
    baraya fokus kana martin, komo henteu ngaku kanyataan yén éta salah mimitina pikeun milih jalan raya ieu salaku anu langkung penting mangrupikeun ratusan trajédis anu sami anu lumangsung unggal dinten. "- Anjeun nganggap yén Kristen AA
    tingali tragedi ieu di luhur sadayana anu sanés. Kanyataanna nyaéta kasus ieu parantos aya dina berita, sareng kumargi kitu, éta sacara alami bakal janten topik paguneman langkung seueur tibatan hal-hal sanés anu jalma henteu sadar. Rosul Paulus milih, dina hiji waktos, pikeun nyorot dosa Herodes (nikah ka pamajikan lanceukna) ngalangkungan sadaya dosa anu sanés anu kajantenan dina waktos éta. Anjeunna sacara khusus nyauran Herodes ka luar.
    Sedengkeun urang terang yén Paul henteu ragu-ragu nyauran jalma-jalma pikeun dosa atanapi munafikna, urang maca ngan ukur sababaraha kali anjeunna nyebat nami-nami tertentu. Naha dosa ieu? teu, anjeunna nyauran Herodes kaluar kusabab status sareng jabatanana. Anjeunna nyauran Pétrus kaluar (ku
    ngaran) kusabab kapamingpinanna di garéja mimiti. Henteu dosa nunjukkeun hal ieu sareng ngabahas rasisme. Kasus ieu parantos ngagaduhan status anu dominan di média, sareng kitu jalma nyarioskeun perkawis éta.

    • gdoggydog05walon

      abdi punten ks… abdi kedahna langkung jelas. abdi henteu nganggap…. abdi nuju nyarios ngeunaan sadayana urang Kristen hideung anu kuring kenal atanapi kantos baca, jsb….. sareng kuring henteu hartosna yén aranjeunna ngutamakeun deui…. naon anu kuring hartosna nyaéta ieu: tina sadaya komentar anu didamel kristen hideung, abdi henteu kantos ningali anu ngritik média pikeun nempatkeun kasus anu tangtu dina pedastool dina dasar balapan…. Punten perkawis eta. Kuring henteu weruh naha aranjeunna atanapi henteu. Sigana mah média kaliru kana ieu sareng héran yén dulur-dulur hideung kuring parantos masihan koméntar kana bagian sanés kasus na sigana ngadukung média dina paméranna, daripada ngabantah, sanajan ngan ukur ku ucapna.

  43. Steve Burlewwalon

    hatur nuhun, perjalanan. Serius. Lami-lami saprak urang kantos babarengan atanapi komunikasi. Mudah-mudahan anjeun sareng anjeun parantos séhat.
    Rahmat sareng perdamaian ka anjeun, adi.
    Steve Burlew

  44. Heather Mahnke Worrellwalon

    Dear T.L.,

    Abdi a 32 awéwé bodas umur sataun. Kuring ngan ukur nerangkeun caritaan Trayvon ka kuring 12 putri umur sataun. Kuring ngajelaskeun kumaha parasaan kuring ngeunaan éta sadayana. Abdi maca blog anjeun di luhur. Abdi hormat anjeun, sareng kuring ogé ngaraos yén masalah ieu kedah dibahas. Kuring nempo éta kawas nikah kuring, dina hiji jalan… Upami kuring sareng salaki gaduh konflik, urang ngerjakeunana dugi ka urang gaduh pamahaman. Kami dua awak misah, tapi ku nikah urang hiji (salaki kuring sareng kuring), sapertos urang sadayana kalebet kana kategori, naha urang resep atanapi henteu. Abdi ngajar murangkalih abdi yén warna henteu janten masalah, karakter anu penting, tapi mangkaning kuring bodas, anjeun hideung urang moal tiasa ngarobih éta. Éta mangrupikeun kanyataan ngeunaan diri urang, sapertos ayeuna kuring ngagem kaos beureum sareng upami tiasa sadayana jalma nganggo kaos beureum sapopoe, urang tiasa lulus sadayana ieu, dirawat sami-sami, sareng sadayana disauran “jalma kaos beureum”, tapi éta moal kajadian. Urang sadayana kedah ngartos ngeunaan silih sapertos dina perkawinan kuring. Konflik kedah dibebenah, “Entong bobo ambek”. Balapan urang parantos lami teuing konflik. Kami henteu kantos leres-leres ngartos, atanapi parantos diajar ngahargaan silih pinuh… ayeuna botol émosi urang parantos pencét wates tekanan sareng urang nuju ngabeledug kalayan teu rasional. Ras urang henteu pernah leres-leres silih nikah, kitu omongna. Waktosna kanggo nikah… Anjeun ngajelaskeun dina blog anjeun naha anjeun parantos diinvestasikeun sacara émosional dina Kasus Trayvon Martin. Yén ieu carita ngeunaan anjeun, bapa anjeun, akina anjeun, yén anjeun parantos rasial propil. Hayu atuh ngawartosan éta, salaku awéwé bule, Kuring ngubaran unggal jalma asing kalayan ati-ati paduli warna kulitna. Kuring ngonci panto kuring, clench dompet kuring, sareng murangkalih langkung ketat henteu paduli saha kuring jalan-jalan di jalan. Aya perkosa bodas anu bahaya, Killers serial, nyulik, jsb. kajahatan kajantenan dimana-mana sapertos anu aya dina warna kulit sanésna… Abdi hoyong ngabantosan ngarobih haté sareng pipikiran. Ngan kusabab aya anu propil, henteu ngajantenkeun rasialis. Éta sabab aya monster jahat anu gering dina unggal warna sareng urang kedah ati-ati. janten, upami urang cicing dina dunya anu aman dimana sadayana jalma bageur sareng asih, urang moal hariwang sigana mah, tapi ieu sanés Surga. Allah ngaberkahan anjeun, T.L. Cinta sareng perdamaian sareng anjeun.

  45. Christopher Zavalawalon

    Jigana hal Zimmerman / Martin parantos nunjukkeun kuring yén éta gampang pisan pikeun kuring nangtoskeun sareng ngan saukur nganggap yén jalma-jalma tangtu adil “maén kartu lomba.”

    Tapi kuring ngahargaan Trip. Sareng kuring hoyong ngémutan pangandika na sareng nyobian simpati sareng sudut pandang sareng pangalaman batur. Kuring ngadoa muga-muga Gusti maparin pandangan sareng karep abdi. Sareng kuring ngadoa yén kakuatan Injil bakal ngahijikeun Garéja sareng ngabantosan urang sadayana mendakan idéntitas urang dina Kristus sareng sanés warna atanapi kelas atanapi nagara…

  46. TJwalon

    Anjeun nuju asumsina éta dumasar kana warna. Naha anjeun hilap aya lalaki hideung ngora ngabahekeun bumi tempat cicing zimm? Ieu henteu aya hubunganana sareng warna ngan ukur pikeun dirina.

  47. laura merronewalon

    nuhun, hayu urang teraskeun sareng kéngingkeun ieu sadayana di tukangeun urang. Naon waé anu kajantenan dinten éta, naha anjeun tiasa ngahampura sareng mopohokeun? Dupi urang sadayana “cinta musuh urang” salaku urang Kristen saha waé éta? Naha urang tiasa leres nyarios “dendam kagungan Gusti” sanés urang? Kuring awéwé awéwé bule tapi pernah ngalaman sababaraha pangalaman goréng sorangan tapi kuring parantos ngalangkunganana ku ngahampura sadaya pihak anu kalibet. Bangsa urang kedah diubaran henteu langkung cimata. Beuki kami ngahampura, langkung saé urang bakal sareng perasaan rasisme bakal luntur. ayeuna, upami waé Al Sharpton sareng média berita bakal lirén nyandak sadayana hal ieu sareng muka tatu, urang bakal damang…

  48. Sophiawalon

    Wah! Janten seger pisan ngadangukeun sudut pandang Karajaan ngeunaan masalah ieu. Kami kajantenan dibungkus silih bantosan, yén urang poho pikeun naroskeun ka Gusti naon anu Anjeunna pikirkeun. Urang hilap yén jawaban parantos aya dina firman-Na. Urang hilap yén urang kedah percanten ka teu saurang ogé tapi Anjeunna. Akhirna, urang hilap yén jalma anu milari Anjeunna, bakal jalma-jalma anu mendakan bebeneran.

    Rasisme leres-leres janten masalah di nagara ieu. Éta hal anu urang moal tiasa lumpat, tapi éta urang kedah nyanghareupan sareng ngarobih. Urang kedah terang yén urang moal tiasa robih tanpa Yesus Kristus. Rasisme mangrupikeun kanyataan anu kagambar dina sistem kaadilan urang, dina kumaha urang silih pikir, sareng kumaha urang silih rawat. Dugi ka hatena dihapus tina hate urang, rasisme bakal terus nyusup kana kaputusan urang. Baheula bakal tukang, nalika éta henteu aya deui di masa depan urang. Dugi ka waktos éta, urang pastina henteu kedah maju.

  49. Karla Willowswalon

    Perjalanan Amin. Abdi satengah Kolombia, satengah Inggris, éta gampang pisan pikeun kuring sabab kuring bodas, Abdi gaduh rerencangan sakedap anu neo natzi ti Irlandia. Anjeunna henteu sadar yén kuring satengah Kolombia lami-lami. Nalika kuring sadar kayakinan na, Kuring bébéja yén kuring satengah Kolombia, anjeunna nolak percanten ka abdi. Upami kuring ngagaduhan kulit anu langkung poék, anjeunna moal pernah janten sobat kuring ti mimiti. Anjeunna tetep rerencangan sareng kuring. Kuring miharep Gusti ngagunakeun ieu pikeun ngarobah sudut pandangna, urang saprak parantos teu aya hubunganana sareng kahirupan ka dinten, tapi henteu kusabab warna kulit. Abdi teu tiasa ngabayangkeun kumaha nyeri sareng ngarusak éta pikeun terus ditilik ku warna kulit anjeun. Putra Abdi bogoh 116. Anjeunna ngan ukur opat sareng teu gaduh ideu ngeunaan rasisme. Hatur nuhun tina jero haté kuring pikeun janten panutan anu hadé pikeun kadua putra kuring. Sajauh umur opat taun kuring, jalma anu katingali sapertos rapper cinta ka Yesus sareng aman :)

  50. Kaywalon

    Langkung seueur kuring maca sareng nguping perkawis kasus Trayvon Martin. Langkung kuring sadar yén seuseueurna henteu tiasa ningalina tina sudut pandang anu réalistis / faktual. Urang sering ningali kasus ieu ngalangkungan lensa miring anu ngangkut koper ti jaman kapungkur. Kuring nyarios salaku awéwé anu akina buyut mangrupikeun imigran ilegal ti Méksiko, sareng parantos ditantang ku Al Masih pikeun nangkeup Kaleresan, teu kabeneran sakumaha “abdi” tingali éta. Kristus naroskeun yén urang sisihkan idéntitas urang kaasup étnis urang, kelamin, karaketan denominasi, jsb (Galata 3:28), supados ningali dunya urang ngalangkungan lensa Kristus…anu ngandung sagala bebeneran.

    Trayvon Martin, Numutkeun ka sobat na Rachel Jeantel profil ras George Zimmerman nelepon anjeunna a “Ngerakeun ** réngkak,.” sareng teras neraskeun nyerang GZ sacara kejam. Ngartos, Kuring sama sekali henteu ngabela Zimmerman sabab anjeunna nyandak hukum kana pananganna nyalira, anu réngsé dina pupusna Martin. Masalah kuring dina hal ieu, parantos pas anu sering dipasihkeun ka minoritas pikeun koméntar sareng tingkah laku rasis. Kaleresan dina hal ieu nyaéta duanana lalaki éta henteu leres tina tingkah polahna ka sasama, sareng TM masih meunang lolos sabab anjeunna lalaki anu waras. Hapunten tapi Gusti henteu ngahargaan méntalitas éta, sabab éta salah sahiji anu dipulas sareng sesat.

    KADUA LALAKI sami-sami salah dina cara ngaréspon séwang-séwangan, sareng kami henteu paduli sakedik perkawis SADAYANA kanyataan. Urang ngan ukur paduli kana kanyataan anu paling ngadukung cara urang hoyong pikir.

    Kuring mendakan rasisme mangrupikeun masalah anu nyata dina budaya urang, tapi nyatana henteu ngan ukur masalah bodas, éta sami nyebar di jalma warna ogé. Rasisme, moal pernah bérés salami urang paduli ngan ukur milik urang “milikna” jelema. Kuring leres-leres yakin yén ieu pesen Martin Luther King Jr. da'wah, sateuacan éta dibulen ku anu resep ku Al Sharpton & Jesse Jackson. Kahijian sareng kamanunggalan ngan ukur tiasa kajantenan nalika lalaki sareng awéwé leres-leres ningali ngaliwatan lénsa Al Masih, sabab sakumaha Galatia 3:28 nunjukkeun urang KABEH SATU “DI” Kristus. Kuring pribadi yakin iraha urang milih ningali diri urang luar kerangka éta, tibatan urang boh sacara sadar atanapi henteu sadar ngadukung halangan sareng pembagi. Kristen garis handap, rasisme tiasa ngeureunkeun sareng anjeun, salami anjeun leres-leres nganut pandangan Kristus. sabalikna, anjeun kéngingkeun menerkeun kanyataan palsu anu terus ngawangun halangan antara anjeun sareng anu sanés.

    Urang kedah naros ka diri nyalira hoyong Kaleresan, atanapi urang ngan ukur resep ningali liwat lensa kami anu distorsi, dimana kaleresan relatif, sareng ngan ukur ditampi upami éta cocog sareng kerangka urang?

  51. LaRonewalon

    Dulur-dulur,

    Anu matak sedih kuring langkung ti naon waé nyaéta kumaha maca “sababaraha” tina koméntar anu dipasang dina halaman wéb anu saé ieu, Kuring sesah ningali bédana di dieu, YouTube atanapi situs sanés anu mana waé jalma nganuhunkeun pendapatna sareng ngabatalkeun rahmat sareng perdamaian. Masih, komentar anu langkung saé tibatan biasana. Naon anu diusahakeun ku Trip sigana leungit dina seuseueurna koméntar.

    Sajauh pembunuhan Trayvon, ngan perhatoskeun kumaha ampirna henteu jalma warna, hususna hideung, anu datang ka pertahanan Zimmerman. NOw, sagalana teu aya hubunganana sareng ras, tapi hal-hal anu ngalakukeun henteu matak gampang teu dipalire. Pangalaman hideung di Amérika kasohor. kunaon? Kedahna urang Hideung nembé kanyataan yén karuhunna milik lalaki sareng awéwé di nagara ieu? Naha kanyataan yén propaganda pamaréntah sacara harfiah nyauran diskriminasi aranjeunna kedah hilap? Naha aranjeunna hilap yén Konstitusi sacara harfiah nyatakeun yén aranjeunna ngan ukur 3/5 tina lalaki? Sarua pentingna, kedah jalma anu sanés jalma warna leres-leres kalakuan teu sadar kana ieu kanyataan anu sami tina sajarah Amérika saolah-olah teu aya kénéh sistem penindasan (henteu ngan ukur propil) anu sacara langsung mangaruhan komunitas kulit hideung sareng kelompok minoritas sanés? Gampang pisan pikeun ngawartosan jalma-jalma pikeun ngungkulanana atanapi nunjukkeun kasuksésan Hideung dina upaya ngarusak hubungan ras di nagara rasialis ieu HISTORIK.. Tapi nalika anjeun nguntungkeun rasisme (sanajan henteu kanyahoan) sareng anjeun henteu mangaruhan ku négatip, anjeun pasti bakal gaduh sudut pandang anu béda sareng bahkan bahkan pertahanan nalika balapan. Nuhun Gusti yén Kristus ngahijikeun SADAYANA jalma. Tapi tetep, garéja tetep tempat anu paling kapisahkeun di Amérika. Hatur nuhun sadayana kanggo anu parantos maca sareng sadayana diberkahan.

  52. anu nuturkeunwalon

    Kuring parantos maca sadayana hal ieu koméntar, alesan, pernyataan simpati. Éta sadayana ngareuwaskeun kacerdasan sareng pangalaman pribadi anjeun ngeunaan sagala hal ieu. Siga di awal perjalanan cenah tong lirén ngobrolkeun hal éta, kumaha oge, Kuring rada yakin anjeunna henteu hartosna ngabantah.

    Abdi an 18 mojang bodas umur sataun, sahabat kuring nyaéta 18 awéwé hideung taun, abdi teu gaduh baraya hideung, garéja abdi lengkep bodas, abdi gaduh seueur réréncangan hideung, sareng kuring damel di tempat kemah pikeun barudak anu kurang mampu dimana langkung ti satengah kémping hideung….abdi parantos ningali cara anjeun sadayana nempatkeun sababaraha kanyataan ngeunaan kahirupan anjeun pikeun ngajantenkeun jalma langkung ngartos anjeun langkung seueur janten sababaraha kanyataan ngeunaan kahirupan kuring…Kuring parantos diajar ngeunaan masalah rasial sareng ngaganggu kuring bahkan ngajantenkeun kuring gélo pikeun megatkeun leungeun kuring tina nyabak hal nalika ngupingkeun perkawis perjuangan anu dilangkungan jalma-jalma. henteu kunanaon janten marah kusabab hal-hal sapertos rajapati, tindakan maliding ka bangsa nu beda-beda, ngabohong, sareng munafik, tapi pastina TEU kunanaon pikeun silih ngarawat kalayan teu hormat sareng 'kuring langkung terang’ sikap kuring parantos ningali di dieu. Kuring panginten henteu terang pisan ngeunaan dunya sareng perjuanganna tapi kuring terang sababaraha hal. Kuring terang yén mimitina sadaya Gusti nyiptakeun sadaya jelema sami sareng salaku babaturan pikeun anu dirawat ku rasisme urang tiasa sareng kedah tetep pikeun aranjeunna. Kuring ogé terang yén Allah mangrupikeun Hakim Anu Leres sareng seueur anjeun anu gaduh bantahan di dieu nyarios yén anjeun Kristen…ngérakeun manéh… hal ieu parantos ngabagi-bagi sapertos kitu sanés ngan antara jalma kulit bodas / hideung / hispanik antara unggal jalma anu mikir yén anjeunna langkung terang tibatan saha waé anu henteu satuju sareng aranjeunna. Kami putra-putra Gusti, hiji-hijina anu leres-leres terang naon anu kajantenan wengi Treyvon tiwas, tah saha urang anu ngabantah saha anu leres atanapi lepat?

    John 8:7 Janten nalika aranjeunna teras naros ka anjeunna, anjeunna angkat dirina, sareng nyarios ka aranjeunna, “Anjeunna anu tanpa dosa diantara anjeun, hayu anjeunna mimitina tuang batu ka dirina.”

    Kuring henteu nguping ngawartosan pendapat kuring ngeunaan hal éta sareng kuring henteu ngadangu pikeun nangtoskeun anjeun. Kuring ngarasa kapaksa ngingetan yén leres atanapi salah kami disebat cinta ka jalma sareng ngantepkeun kareueus egois kusabab meunang argumen anu sanés urang meunang. John 8:7 asup akal dina sapuluh koméntar munggaran sareng tetep aya dugi ka tungtungna. Upami anjeun bade ngajawab ngalakukeun hal éta ku cara anu asih atanapi, ieu panginten lucu, lamun anjeun terang yén anjeun moal tiasa ngabantah ku cara anu masih hormat TEU HANGSA! Henteu dugi ka urang pikeun ngahukum atanapi ngabébaskeun saha waé sareng terus terang idiotis na kalakuan sapertos kitu. Hatur nuhun parantos nangtung sareng ngabagi pendapat anjeun! Sapertos anu kuring carioskeun, kuring yakin yén anjeun sadayana jalma anu cerdas sareng pikaresepeun tapi upami urang henteu nunjukkeun kaasih Gusti bahkan ngalangkungan pendapat urang naha di dunya bakal jalma mikir yén agama Kristen pantes lamun urang henteu polah béda ti anu sanés. dunya?

  53. Ieuwalon

    Kami mu'min, Anu ngagaduhan gambar Gusti urang Yesus Kristus, jalma anu ngarti yén urang jeung SADAYANA jalma jahat, dosa, ditebus ngan ku kurnia Allah ngaliwatan iman ka Yesus Kristus anu nyandak murka Rama, kusabab dosa urang, dina kayu salib pikeun urang. Naon anu urang gaduh tanpa bebeneran? KABENERAN kedahna anu ngatur paguneman ieu, lain opini. Sejarah urang nyarioskeun carita sareng nyayogikeun waleran upami urang daék jujur.

    Kuring bahkan moal nyayogikeun idéntitas ras kuring. Kusabab éta henteu aya hubunganana sareng diskusi ieu. Abdi kakasih ka Gusti, sareng saha anu diajar hukum, kaadilan, sosiologi, sareng penegak hukum.

    Tingali kana kanyataan sareng stats na. Sistem Kaadilan Amérika jauh tina colorblind. Anjeunna parah reeks tina dosa penindasan, pilih kasih, sareng kamaksiatan. Classismeu ogé nyababkeun sabab kitu ogé rasisme. Tapi mun nyarios rasisme teu aya, atanapi henteu ngagaduhan bagian dina hasil tina kasus ieu, nyaéta kasalahan. Éta mangrupikeun opini anu milih henteu leres-leres ngémutan sajarah sistem kaadilan urang anu mihak kana naon anu hoyong leres.

    Rasisme aya. Éta hirup sareng séhat sareng aktip.
    Thankfully, urang ngawula ka Gusti anu terang sagalana. Saha anu kuat pikeun nyageurkeun jalma anu bakal ngantep Anjeunna. Saha kasatiaan pikeun ngubaran pait sareng hoream. Sareng saha anu parantos masihan kakuatan ka kami ngalangkungan doa sareng tindakan.

    Murid murid anjeun dina bebeneran. Kaleresan nyaéta balapna bakal janten bagian tina idéntitasna, (sareng tangtukeun kumaha sababaraha jalma bakal ningali aranjeunna) salami aranjeunna hirup.

    Maha Suci ka Gusti anu henteu ningali kana naon anu dilakukeun ku manusa.

  54. PendetaNormwalon

    Hal anu kuring yakin yén Allah hoyong urang ngalakukeun sareng kajadian ieu sareng anu sanés anu teras-terasan urang ngupingkeun nyaéta anu diucapkeun ku Trip. Doakeun sadayana pihak anu terlibat janten salah sahiji anu kajantenan atanapi leres upami aranjeunna Kristen. Naon anu parantos ditingali ku sadayana nyaéta yén Gusti Nu Maha Suci nyebut nomer Trayvon pikeun naon sababna. TIASA badé ngarobih wengi éta. Dawuhan Allah, “Trayvon, éta parantos kanggo anjeun” sapertos anu anjeunna lakukeun pikeun Tupac sareng seueur deui anu sanés. IF Trayvon disimpen, kamuliaan ka Gusti anjeunna ayeuna sareng Yesus. Mun teu, sedih anjeunna ngaduruk di Naraka. ngelingan, Kajadian. 12:13 ” Hayu urang ngupingkeun kacindekan tina éta hal: Sieun Gusti, sareng jaga dawuhan-Na: sabab ieu tugas sadayana manusa.

  55. teuing pangabutuhwalon

    Abdi lebet halaman wéb ieu, maca sababaraha rupa blog anu dipasang sareng didorong ku sababaraha postingan dugi ka kuring sumping ka anu ieu. Utas koméntar anu dilumangsungkeun di handap ieu duanana matak ngaganggu sareng nyeri haté. Daripada maca anteng, sabar, wijaksana sareng komentar anu dipuseurkeun ku Gusti, Kuring ujug-ujug mendakan diri kuring ditutupan ku ramuan rasisme sareng hatena. Sareng sadaya ieu ku disangka Kristen anu sigana pikir éta pantes pikeun silih ngawartosan anu sanés atanapi sanés urang Kristen sareng naha do'a na atanapi henteu bakal ngahontal kuping Gusti atanapi sakumaha Marvin nempatkeunana: “…solat anjeun sigana moal ngalangkungan lalangit anjeun.” Seueur anjeun nyarios sababaraha kali yén anjeun henteu diserang sareng henteu hoyong nyigeung saha waé, yén anjeun ngan saukur gaduh pendapat nyalira sareng éta leres, aranjeunna kuat. Rét, urang sadayana ngagaduhan pendapat masing-masing sareng urang sadayana ngaraos kuat dina masalah-masalah anu tangtu naha urang mendakan anu sanés atanapi henteu. Éta mangrupikeun hak sareng kabébasan anu urang gaduh salaku urang Amerika pikeun dinikmati sareng kuring miharep éta henteu pernah dicandak ti kami. Tapi pikeun tetep bash lanceuk lalaki atanapi adi anu sanés dina Kristus sareng saling ngawartakeun siga anu anjeun terang anu hadé nyaéta munafik murni. Kami salaku urang Kristen kedah langkung terang tibatan saha waé yén urang ngan saukur manusa, urang ngalakukeun kasalahan, urang kalakuan sombong sombong, urang dibutakan kana masalah-masalah anu tangtu ngan ukur ku dosa urang nyalira sareng kumaha upaya urang usaha, jalma-jalma buta bakal salawasna aya sabab urang ragrag, dosa, manusa. Éta pikeun alesan yén Allah mangrupikeun hakim urang. Sanés pendapat urang anu penting, tapi Gusti sareng Gusti nyalira. Laku silih lakukeun silih hate sareng nyebut sorangan “baraya” nyaéta pathetic pangsaéna.
    Marvin, jujur ​​kuring kudu ngeureunkeun maca ngeunaan satengah jalan ka handap tulisan saukur kusabab kuring teu tiasa burih cara anjeun terus ngubaran Anjeun “dulur-dulur” bari nempel kana bedil anjeun, janten beuki radang teras ngaku yén anjeun henteu kesel. Maca tulisan anjeun sorangan, bapa. Naha kuring satuju sareng anjeun atanapi henteu henteu masalah, naon anu penting nyaéta kumaha anjeun ngubaran lanceuk anjeun. Maca tulisanana, anjeun jauh (sahenteuna dugi ka kuring lirén maca sakitar satengah jalan) jalma anu paling henteu stabil dina utas ieu. Anjeun ngawartosan batur yén aranjeunna henteu ngagaduhan hak pikeun ngawartosan anjeun kumaha cara sholat teras anjeun nunjukkeun yén Gusti henteu ngadangukeun doana. Saha anjeun anu nyarankeun hal sapertos kitu? Anjeun sanés Gusti. Turun tina tahta anjeun teras nyarios ka dulur-dulur anjeun dina cinta tibatan teu sabar sareng amarah.
    Rasisme awon sareng kuring ningali dimana-mana sareng teras-terasan. Hate kuring kusabab seueur alesan anu béda sareng kana seueur tingkat anu sanés. Tapi moal aya penyembuhan panyakit ieu dugi KABEH sisi ngakuan yén aya rasisme kumaha warna kulit anjeun sareng yén henteu sadayana jalma benci ka jalma sanés ngan saukur kusabab kulitna atanapi budaya na bénten sareng anu sami.. Salaku urang Kristen kuring sedih pisan ningali kumaha rasisme parantos mangaruhan dulur-dulur kuring. Kuring sedih yén urang kedah ningali a “rasis” kira-kira unggal juru sareng ngan ukur nganggap yén jalma rasialis sabab kulitna bodas. Urang kedah ningali urang Kristen anu sanés kalayan seueur warna sareng budaya. Eureun ngagorowok “rasis” silih jeung ngan saukur ngomong “adi”. Kuring ningali langkung rasisme janten masalah unggal dinten ngan saukur kusabab hiji sisi atanapi anu sanésna ceurik “rasis” malahan henteu terang jalma anu aranjeunna kajawab. Upami anjeun ningali lanceuk atanapi lanceuk anu ngalaksanakeun cara rasialis, pastina alamat éta sareng nyarios ka jalma éta, sacara pribadi. Tapi lirénkeun ajag ajag nalika teu aya ajag.
    Silih asih silih sakumaha Kristus mikanyaah garéja. Éta anu kedah urang émut nalika ngeunaan hubungan silih.

  56. sambutan: Sanés ku Paningal, Sanés ku Nyamanan: Energi pikeun Anu Ngahijikeun Garéja : Emper payun