слава слава слава слава слава слава слава слава слава слава слава слава слава слава

Како ги користиме нашите дарови за Бога?

Ова е една кратка порака од напредување колеџ конференција во Raleigh, Соединетите Американски Држави. Можете да прочитате на ракопис под:

Сакам да ви зборувам многу кратко за користење на нашите дарови за слава на Исус.

Дали некогаш сте слушнале деца поставуваат прашања? Тие имаат неверојатна љубопитност што се чини дека нема крај. Тој магичен збор “Зошто” може да оди на часови и часови. Имам пријатели кои е децата се во оваа фаза во моментов. Па, се чини дека е малку дете во душата што сака да се запрашаме зошто, но тоа не е за апстрактни прашања, тоа е за секојдневните работи.

Јас не сум многу лесно мотивирани. Има некои луѓе кои природно се вози, и фактот дека нешто треба да се направи е доволно мотивација за нив. Мојата сопруга е еден од оние луѓе; јас не сум.

Во цел за мене да се добие ништо направено, Ми треба чувство дека правам нешто големата. "Но, ако јас земам ова ѓубре надвор, ќе ѓубре човек се спаси?"Јас сум голем човек слика, и јас сум ретко се подготвени да детали или досадни задачи. За жал, детали и досадни задачи се најголемиот дел од реалниот живот. Ова е причината зошто јас се борев…

Диво говор и славата на Бога

Вовед

Сакам деца. Една од причините сакам деца е затоа што тие ни покаже себеси. Тие се како мали огледала. Дозволете ми да ви кажам што мислам. Децата имаат доста сите на истите проблеми што ги имаме, но тие проблеми се само многу повеќе од очигледна, бидејќи тие не знаат како да ги скријат уште. Ова е навистина јасно кога децата прават работи што не би требало да се направи.

Дали некогаш сте виделе дете допир нешто што не би требало да го допрам? Тие ќе погледнете наоколу за да се види дали сте во потрага. Тие не се грижат ако уште дете е во потрага; тие едноставно не сакаат возрасни или родителите за да ја видите. Зошто го прават тоа, иако? Бидејќи тие знаат дека ти си задолжен, и тие не сакаат да се најде надвор, бидејќи тие знаат дека ти си тој што треба да одговори на.

Возрасните се на ист начин. Често ние сме во ред со вршење на работите што не би требало да се направи, се додека лицето на кое треба да се одговори да не се дознае. Ти е мило да се забрза додека не го видите полицајци пред. Можеби и ние сме мило да ја напушти работата на почетокот додека нашиот шеф не дознаете. Можеби некои од нас лажеш за тестови, како што долго како професор не се фати…

проповедаат Христа, Покажете им слава

Ова видео и ракописот е од општата седница патување во тоа наследството конференција 2013.

Вовед

Темата на оваа конференција е Соли Део Gloria, или слава единствено на Бога. Тоа е голема тема. И ние сакаме таа перспектива - тоа сите слава во универзумот припаѓа на Бога сам, да го извести секој нешто што го правиме. За време на моето време вечерва, Сакам да се размислува за тоа како што информира нашето евангелизам.

Кажувам на луѓето за Исус се чини дека е една од оние работи што сите од нас знаат што треба да направите, но сите од нас се чувствуваат виновни за не прави доволно. Дали сум во право? Сам сум во тоа? Дури и само минатата недела, Се чувствував осудени поради односот почнав да се изгради со еден од моите соседи се вид почна да падне. Не сум бил како намерно како што треба за градење на тој однос, и продолжува да се обидува да му каже за Исус. И ми се чини дека се чувствуваат овој начин често. Прашањето Сакам да прашам зошто? Она што срцето перспектива треба да биде фиксен? Ми треба мојот ум да се обнови. Јас треба да се сеќавам зошто јас сум…