гордоста гордоста гордоста гордоста гордоста гордоста гордоста гордоста гордоста гордоста гордоста гордоста гордоста гордоста

Диво говор и славата на Бога

Вовед

Сакам деца. Една од причините сакам деца е затоа што тие ни покаже себеси. Тие се како мали огледала. Дозволете ми да ви кажам што мислам. Децата имаат доста сите на истите проблеми што ги имаме, но тие проблеми се само многу повеќе од очигледна, бидејќи тие не знаат како да ги скријат уште. Ова е навистина јасно кога децата прават работи што не би требало да се направи.

Дали некогаш сте виделе дете допир нешто што не би требало да го допрам? Тие ќе погледнете наоколу за да се види дали сте во потрага. Тие не се грижат ако уште дете е во потрага; тие едноставно не сакаат возрасни или родителите за да ја видите. Зошто го прават тоа, иако? Бидејќи тие знаат дека ти си задолжен, и тие не сакаат да се најде надвор, бидејќи тие знаат дека ти си тој што треба да одговори на.

Возрасните се на ист начин. Често ние сме во ред со вршење на работите што не би требало да се направи, се додека лицето на кое треба да се одговори да не се дознае. Ти е мило да се забрза додека не го видите полицајци пред. Можеби и ние сме мило да ја напушти работата на почетокот додека нашиот шеф не дознаете. Можеби некои од нас лажеш за тестови, како што долго како професор не се фати…