Убави Животот на нероденото

Пат Ли на "поубав живот” од Со желба Бог на Vimeo.

Првата песна ја напишав за најновиот албум, “Добар живот” беше една песна наречена "прекрасен живот.” Со желба Бог ме праша за оваа песна и моето срце зад неа. Еве нивните целиот блог пост.

И тука се стиховите на песната, која има V. Роуз:

кука:
Убава живот внатре
Живеење Преселба дишење
Значи, да се надевам Стани
Бог знае што прави
Тој ни ја дал
Убава поубав живот

стих 1:
сестро, Слушам се сместува
Знам дека не е ништо лесно рунда поминувате низ тој
Има бебе во матката, но вие не се обидува да го направи тоа
Ќе земе сето тоа назад, ако се знае дека, но не се поим дека
Тоа време со вашиот дечко, дека доцна во ноќта
Кога сте размислувале што е водење љубов, дека ќе го направи животот
И сега тоа е чувство нефер, човек не е како
Вие не се доби доживотна, пука, времето навистина не е во ред
не сосема може да ви кажам дека јас ги разбирам вашата болка
Но, знам дека не треба да се чувствуваат обесхрабрени и срам
И знам дека бебето во стомакот не е игра
Тој доби срцев ритам, тој е рунда да расте малку мозок
Тој е зависен од неговиот мама, Бог знае неговото име
Ти си направени во Божјиот лик и дека бебето е исто, да му даде живот

кука:
Убава живот внатре
Живеење Преселба дишење
Значи, да се надевам Стани
Бог знае што прави
Тој ни ја дал
Убава поубав живот
Убава поубав живот
Тој ни ја дал
Убава поубав живот
Убав живот
Нека живо

стих 2:
драг брат, Знам дека веројатно фатени
Со тоа семе во стомакот, па срцето болка е тешко
чувство заробена, како затвореници зад оние барови
Рацете се занимаваа, но не сакаат да ги преземат тие картички
homie станица, и да размислуваат за избор
Дека бебето во нејзината утроба, таа не е навистина доби глас
Значи таа навистина треба нејзиниот татко, да ја сакам и да се радуваат
Таа е благослов од Господ, таа не треба да биде уништена
Не ја напуштај мама, ја сакам и нејзината поддршка
Таа е во болка сега премногу, таа треба некој таму за неа
Но, нека не ја боли вашето бебе девојка, живот во матката
Оти ​​homie ќе се гледа во нејзините очи наскоро,
Еј не ме сфаќајте погрешно, гледам јас се согласувам дека треба да се даде на правата на жените
Но, тоа важи и за нероденото жените исто така, им даде живот!

кука

стих 3:
Драги пријатели, Знам дека ова веројатно боли
За оние од вас кои сакаат ќе го даде тоа бебе раѓање
Но, тоа е премногу доцна за сега, "Предизвика вашето дете не е тука
Знам дека тоа не боли да се вашиот јадро, дека вината е ви тежат надолу
Но, јас имам добра вест, а некои исцелување за вашиот боли
Исус Христос дојде, Тој се спушти на Земјата
Но, тој не е се за добри луѓе, па дури и само
Тој дојде на овој свет само за грешници како нас
Така да тој е навистина тагуваше кога ќе се земе животот на бебето
Оти ​​тој им приреди, но Тој дојде да нè спаси од нашата несреќа
Тој дојде блескава светлина што тој може да нè спаси од нашите ноќ
Тој ги брише сите срамот, homie Тој може да ни направи тоа право
Признаам тоа и верува во Оној кој ги плати трошоците
Тој почина во вашето место, има простување на крстот, Тој може да ни даде живот

кука

мост:
Не плашете
Самиот Бог ти дал живот
Тој ќе биде во право, таму, токму таму, токму таму

АКЦИИ

5 коментари

  1. DiddleymommaОдговори

    This is so amazing. I sit here tonight the sister of an aborted sibling. For years my Momma struggled with the fact that she had taken this child’s life. Until Jesus found her in her darkest hour, she could never feel wholly at peace. Now that Jesus is her Lord, she is completely made new. Now she is proclaiming His goodness and forgiveness to other ladies who have made the decision to abort their children.
    I am a single mom myself. Your song really struck my heart deeply. Thank you for all you do! Praying for you always!

  2. HumdaddyОдговори

    Love this song. It was a totally great reminder for me to keep praying that God would end abortion in America, but also that we need to encourage young women and men in tough situations and not push them away as they struggle with the idea of being parents. Thank you for such an encouraging song!