Pentinge Liyane

Punika khutbah aku martakaké saperangan months ago ing Matius 12:36. Aku ndedonga iku panglipur kanggo sampeyan.

Enggo bareng

6 komentar

  1. RubiTootieReply

    Aku wis katahan “Pentinge Liyane” ing pikiran lan atiku. Wis abot ing jiwaku. Dadi fasih minangka keputusan sing SADAR kanggo ngukur dosis sing sampeyan lebokake katresnan, sengit, kebecikan, utawa nglarani atine liyan, nyawa lan urip. Nanging kaya sing disebutake tanggane nalika dheweke ngomong babagan bose, “Apa dheweke ora weruh yen dheweke nindakake apa sing didhawuhake supaya ora ditindakake??? Kok wuta dhewe? Apa dheweke ora krungu dheweke ngomong? Apa dheweke ora krungu tembung sing metu saka cangkeme? Aku ora ngerti dheweke.” Apa sampeyan wong sing ora weruh dhewe ing pesen? Apa sampeyan wis slamet urip kanthi ora ngurusi kasunyatan tartamtu dhewe? Yèn mangkono, sampeyan wis dadi alangan paling gedhe lan blocker berkah. Dhéfinisi kegilaan yaiku nindakake perkara sing padha bola-bali lan ngarepake asil sing beda. Suwene sampeyan bakal lunga sadurunge mandheg edan? Suwene sampeyan bakal ngidini penolakan dosa pribadi kanggo nyegah sampeyan mlaku nyedhaki pangandikane Gusti Allah? Umume bakal terus urip ngrungokake mung sing trep kanggo ngrungokake, nanging ora tau ngrungokake, mulane, ora tau ngetrapake apa wae sing penting. Alesan kanggo iki amarga yen sampeyan ngerti ana sing salah, sampeyan kudu nglamar owah-owahan. Lan ngganti…iku proses medeni lan asring nglarani, nanging proses sing ora bisa dihindari. Gusti Allah bakal ngganti sampeyan kanthi sih-rahmat utawa tanpa. Iku kaya operasi karo anestesi utawa tanpa. Gusti Allah maringi kemampuan kanggo milih. Dadi milih urip kanthi cara kanggo nggawe Gusti Allah bangga utawa milih cara liya kanggo nolak. Owah-owahan ora bisa dihindari. Pati uga. Siji cara utawa liyane…kita kudu mangsuli kasunyatan sing sejatine kita, padha, lan bakal dadi kanggo Aku Kang Aku.

    Pitakonan sing tansah daktakoni dhewe yaiku, “Apa aku nggawe bangga Gusti utawa keputusanku dadi alesan liyane kenapa Gusti kudu nangis?”

  2. Shakinah SmithReply

    Pati lan urip iku ana ing dayaning ilat,
    lan sing padha tresna iku bakal mangan wohe. WULANG BEBASAN 18:21 TRESNO TRESNO TRESNO. KENYATAAN

  3. Aleshia RobinsonReply

    Aku kudu ngakoni yen aku rumangsa disalahake ing wiwitan. Gusti Allah ora nyelidiki urip kita maneh kanggo ndeleng apa sing salah karo kita. Dheweke ndeleng kita liwat Kristus lan menehi prangko kita sampurna ing Panjenengane, mulane sepuluh menit pisanan aku bakal mateni amarga aku rumangsa sampeyan nggatekake banget marang kita lan dudu dheweke.. Nanging menyang tengah sampeyan nguripake menyang Panjenengane lan ijol-ijolan ing Salib lan ing pungkasan aku felt edified.