Çfarë është Good Life?

Nëse ka ndonjë zhanër të muzikës që është gjithmonë duke folur rreth dhe përpjekje për të kapur pas jetë të mirë, kjo është hip-hop. Unë e dua hip-hop. I kam dashur hip-hop për të gjithë jetën time. Nuk është vetëm diçka në lidhje me bateri, dhe Rhymes, dhe energjia që ka tërhequr gjithmonë mua në. Kur isha adoleshent, kur unë nuk ishte në klasë apo në gjumë - apo në gjumë në klasë - Unë kam qenë duke dëgjuar Rappers mia të preferuara. I përdorur për të ul receptorin e telefonit në fjalën e tyre çdo, dhe ata kishin shumë për të thënë. Unë e di se shumica e Rappers nuk janë duke u përpjekur të jenë mësues, por kjo nuk do të thotë unë nuk isha mësuar. I dëgjonin me vëmendje idetë e tyre për jetë të mirë - dhe unë i pëlqente ajo që kam dëgjuar.

Unë kisha këngë të preferuara si "Paraja nuk është një gjë e,"Dhe unë isha duke dëgjuar albumet me tituj si" Get Rich or Die Trying. "Pra, me të vërtetë nuk është për t'u habitur që ideja ime e jetës së mirë është të paturit e një portofol në mënyrë mbushur që ajo nuk do të edhe më afër. Ajo nuk ishte e gjitha në lidhje me paratë, megjithëse. Kam mësuar në lidhje hedonizmit, seksi i rastësishëm, materializëm, papërgjegjshmëri, përtesë, droga, dhe marrjen e respekt - të gjitha si pjesë të enigmës, që është jeta e mirë.

Dhe problemi kryesor me foto kam marrë nga kjo jetë të mirë ishte se ajo e përqendruar rreth meje. Kjo ishte e gjitha në lidhje me mua. Si mund të merrni paratë? Si mund të marr respekt? Si mund të marr statusin? Si mund të drejtuar botën? Ajo që unë isha duke dëgjuar dhe të hahet ishte një bandë e gënjeshtrave. Dhe kur të rinjtë kthehet në radio, edhe pse ka shumë hip-hop që tingëllon mirë, aq shumë nga ajo është e mbushur me gënjeshtra në lidhje me atë jetë të mirë me të vërtetë është.

A nuk merrni më të gabuar edhe pse. muzikë hip-hop nuk ishte problemi. Këto gënjeshtra mëkatarë ishin. Arsyeja që unë zoomed në në hip-hop është për shkak se kjo është kultura ime dhe realiteti. Unë mund të kemi urryer hip-hop, por unë ende do të kishte qenë ushqyer të njëjtat gënjeshtra saktë nga dikush tjetër. Dhe im egoist, zemra lavdia-uritur hëngrën.

Por, kur u takova Jezusi gjithçka ndryshoi. Unë u përball me një pamje të re të botës dhe një pamje të re të jetës. Dhe kështu që unë kam qenë në një kërkim të ri të kuptoj se si të jetojnë jetën të plotë. Unë nuk dua të jetoj jetën në dritën e gënjeshtra më. Doja të vërtetën.

Në qoftë se ne vazhdojmë të besojmë qëndron se si duhet të jetojmë, pasojat janë të mëdha. Ne nuk do të vetëm të jetojnë një mundësi tjetër; ne nuk do të jetojnë në mënyrën që janë krijuar për të. Ne do të humbni jetën tonë ndjekja gjëra që nuk ka rëndësi. Ne do të humbasë foto e madhe. Ne nuk do të përjetojnë gëzim dhe kënaqësi e vërtetë. Ne nuk do të jetojnë si ne jemi krijuar për të jetuar. Ne nuk do të jetojnë një jetë të mirë.

Sigurisht Shkrimi nuk përdor termin "jetë të mirë." Por kur themi "jeta e mirë" zakonisht do të thotë llojin më të mirë të jetës ne mund të jetojmë. Kështu që unë dua të të marrë në atë që lloji më i mirë i jetës është biblikisht. Unë dua që ne të jetojmë në mënyrën që janë krijuar për të jetuar. Kështu që unë dua të shikoni në tri gjëra jeta e mirë është.

unë. The Good Life është Living anë të besimit në një Zot të mirë

Në librin që është se si unë define jetë të mirë. Të jetosh me anë të besimit në një Zot të mirë. Dhe më lejoni t'ju them pse.

Ne të gjithë jetojmë me anë të besimit

Nëse e kuptojmë apo jo, të gjithë ne jemi njerëzit e besimit. Çdo qenie njerëzore. Të krishterët, myslimanët, Hindusët, Budistët, agnostikët, Ateistët - të gjithë ne të jetojnë me anë të besimit, ne jetojmë në dritën e asaj që ne besojmë në çdo moment të caktuar. Ata prej jush që janë atletë praktikojnë të vërtetë e vështirë. pse? Sepse ju besoni se do të ju bëjë më të mirë në sportin tuaj (nëse nuk keni qenë me rritje deri duke luajtur basketboll dhe ende të qenit të vërtetë e keqe). Ose si në lidhje me këtë. Disa nga ju vënë adresën në Google Maps për të marrë sot këtu. pse? Sepse ju besonin se telefoni juaj do t'ju japë drejtimet e duhura. Po të besosh se telefoni juaj do të ju gënjejnë, të cilat unë mendoj se e imja ka disa herë, ju nuk do të kishte përdorur atë. Unë mund të shkoj në dhe në. Por ne të gjithë jetojmë me anë të besimit.

Unë flas për këtë në librin. Unë jam me të vërtetë keq me drejtime. Gruaja ime është habitur vazhdimisht se si memec unë jam me drejtime. Një herë unë shkova dhe u tërhoq në një rrugë me pemë për ta kthyer rreth, por pastaj unë u ktheva nga të njëjtën mënyrë. të vërtetë e keqe. Ajo do të jetë shumë e memec për besimin mua për të udhëhequr ju. në mënyrë të ngjashme, të gjithë ne jemi të rënë. Zemrat tona na çojnë në drejtimin e gabuar. Djalli na ushqen gënjeshtra, bota shpërndan ato, dhe zemrat tona t'i hajë. Pra, në vend të lejuar zemrat tona për të na udhëhequr, ne duhet të jetojmë me anë të besimit në të vërtetën.

Dhe një më të mirë për të na tregoni se si të jetojnë më mirë këtë jetë është Zoti vetë. Ne nuk e vetëm të presim që ai të bjerë dhëna nga qielli; ne shikojmë se çfarë Ai ka thënë tashmë. Problemi ynë është që ne besojmë gënjeshtrat e armikut mbi të vërtetën e Perëndisë.

RËNIA

Zoti krijoi Adamin dhe Evën. Ai u dha atyre udhëzime për mënyrën se si për të jetuar. Ai tha se ata të mund të hani nga çdo pemë, përveç pema e njohjes të së mirës dhe të së keqes.

Por gjarpri ishte më dinaku ndër kafshë tjetër të fushës që Zoti Perëndi kishte krijuar. Ai i tha asaj gruaje, "A Zoti të vërtetë të them, 'You Mos hani nga të gjitha pemët në garden'?"Dhe gruaja iu përgjegj gjarprit, "Ne mund të hani nga fruti i pemëve në kopsht, por Perëndia tha, 'You Nuk do të hani nga fruti i pemës që është në mes të kopshtit, dhe nuk do të prekni, që të mos die.' "Atëherë gjarpri i tha gruas, "Ju s'keni për të vdekur me siguri. Sepse Perëndia e di që ditën që do t'i hani, sytë tuaj do të hapen, dhe ju do të jetë si Perëndia, njihni të mirën dhe të keqen ". Dhe gruaja pa që pema ishte e mirë për t'u ngrënë, dhe se kjo ishte një këndshme për sytë, dhe që pema ishte i dëshirueshme për ta bërë të zgjuar dikë, dhe ajo mori nga fruti i saj, e hëngri, dhe i dha edhe burrit të saj që ishte me të, dhe hëngri edhe ai. (gjenezë 3:1-6 ESV)

Adami dhe Eva besonte gënjeshtrat e gjarprit mbi të vërtetën e Perëndisë. Ky është problemi ynë kryesor, si dhe. Ne besojmë botën kur ata na thonë se ata kanë diçka më të mirë për të ofruar se Perëndia. Ne besojmë trupin tonë kur ajo na tregon për të parë në këtë faqe interneti. Ne besojmë se djalli kur ai thotë se ne jemi në qendër të universit. Ne besojmë se këto gënjeshtra në vend të së vërtetës së Perëndisë. Dhe kjo është ajo që na mban nga jetë të mirë.

Jeta e mirë fillon kur jemi kthyer nga mëkatet tona, ne kemi vendosur për të lënë të gjitha të mosbindjes sonë prapa, dhe ne kemi vënë besimin tonë në Jezusin. Kjo është kur fillon jeta e vërtetë. Por besimi ynë nuk ka fund. Ne duhet të luftojmë çdo ditë për të vazhduar të besojmë Perëndisë dhe besoni Atij mbi gënjeshtrat e armikut.

BESIMI ËSHTË NJË LUFTA EVERYDAY

Unë e di unë nuk jam i vetmi mëkatar këtu sonte. Dhe shpesh ne mendojmë kur ne mëkatojmë, kjo është vetëm për shkak se kemi pasur këtë moment të dobësisë. Por kjo nuk është e gjithë historia. Çdo problem mëkati është një problem besimi. Ne mëkatojmë për shkak të mosbesimit. Ne besojmë gënjeshtrat e armikut dhe të binden ata në vend të së vërtetës së Perëndisë.

Pra, kur ne kundërshtojnë autoritetin, kjo është për shkak se ne besojmë gënjeshtrat që autoriteti është atje për të na dëmtojnë të na ndihmojë. Dhe kjo është për shkak se ne nuk besojmë se Perëndia kur thotë Ai vuri autoritetin në vend për të mirën tonë. Dhe kur kemi marrëdhëniet seksuale para martese, kjo është për shkak se ne besojmë gënjeshtrën, se kjo është mënyra më e mirë për të shijuar veten. Dhe kjo është për shkak se ne nuk besojmë Perëndinë, kur Ai thotë se seksi është për çiftet e martuara, dhe kjo është konteksti ku është e gëzuar me të drejtë.

në Romakëve 1, Pali thotë se ai është duke punuar për të sjellë në lidhje me "bindje në besim" - bindjen që rrjedh nga besimi në Jezusin. Deri sa nuk kemi luftuar për këtë besim? Si mund ta ushqejmë besimin tonë?

WE NEED fjalën e Perëndisë

Romakëve 10 thotë, "Besimi vjen nëpërmjet dëgjimit, dhe dëgjimi me anë të Fjalës së Krishtit. "

Jeta jonë shpirtërore fillon me besim në Fjalën dhe vazhdon me të njëjtën. Por çdo ditë ne jemi duke u bombarduar me gënjeshtra nga bota, mishi, dhe e drejta djalli? Si mund të luftojnë gënjeshtra? me të vërtetën! Kështu që këtu është një shembull se si të përdorin Fjalën e Perëndisë. Çdo ditë dëgjojmë mesazhet për seksin, bombardohet me imazhe të papastra, dhe zemrat tona mëkatare dëshirojnë këtë dhe besoj se këto gënjeshtra. Pra, ne luftojmë këto gënjeshtra me të vërtetën. Çfarë thotë Fjala e Perëndisë për kurvëri?

Sepse ky është vullneti i Perëndisë, shenjtërimi juaj: që ju të hiqni dorë nga kurvëria; që secili prej jush e di se si për të kontrolluar enën e vet në shenjtëri dhe me nder, jo me pasione epshi, si johebrenjtë që nuk e njohin Perëndinë. (1 Thesalonikasve 4:3-5 ESV)

Ne jemi si një makinë. Ne të drejtuar nga e gazit përditshme. Të vazhdojmë të ecim në besim, ne kemi nevojë për karburant. Kjo karburantit është Fjala e Perëndisë. Në qoftë se ne nuk e kemi atë karburantit ne nuk do të vazhdojmë të besoni atij. Nuk do të thotë në qoftë se ne nuk e lexojnë Fjalën një ditë ne do të jenë ateistë kur zgjohemi. Por, kur nuk jam në Word, e ndjej. Ndjehem mosbesimin grumbullim jashtë besimin në fusha të ndryshme të jetës sime.

Dhe ne nuk do të luftojmë për besimin në Fjalën vetëm. Ne kemi nevojë për popullin e Perëndisë.

Por nxitni njeri tjetrin çdo ditë, sa kohë që ajo është quajtur "sot,"Që asnjë prej jush të mos ngurtësohet ndonjë nga ju prej mashtrimit të mëkatit. (Hebrenjve 3:13 ESV)

Për ata prej nesh në këtë dhomë sonte të cilët janë besimtarë, çfarë janë marrëdhëniet tuaja si me të krishterët e tjerë? A ju vetëm në kishë ose ju kaloni kohë të mirë me të tjerët? Ne kemi nevojë që në fakt ecin me të krishterë të tjerë. Ne duhet të jetë në marrëdhënie të ngushta. Ne kemi nevojë për njëri-tjetrin për llogaridhënie. Kur unë u takim gruan time, një gjë e madhe ishte njerëz në jetën time që mbajnë më të përgjegjshëm të kufijve tanë.

Nëse e keni vënë besimin tuaj në Krishtin, ju nuk keni për të dhënë në. Ju janë liruar. Dhe kur ju ecni në atë liri, ju do të jetë në gjendje të gëzojnë jetën ashtu siç ishte menduar të jenë të gëzuar. Ju do të jenë në gjendje të jetojnë në mënyrën që janë krijuar për të jetuar.

Pra, ne luftojmë për besimin, por ajo që e bën të bindur, look besnik jetë si? Çfarë do të duket si kur ne jetojmë me anë të besimit në një Zot të mirë?

II. The Good Life është ndërtuar rreth Jezusit

Ka pasur gjëra kam lexuar më herët si i krishterë që demoluar foton time të vjetër të jetës së mirë. Ja një shembull.

Të vdekurit fitim

Të gjithë prej nesh kanë dëgjuar njerëzit flasin për vdekjen nga koha në kohë. Ne e kemi dëgjuar njerëz që thonë, "Asgjë në jetë është e sigurtë se vdekja dhe taksat.", Tha një rapper popullore, "Unë jam duke u përpjekur për të rrahur jetën 'shkaktojë Unë nuk mund të mashtrojnë vdekjen." Njerëzit e kuptojnë se vdekja nuk mund të shmanget. Por, si një i krishterë i ri, Kam lexuar një varg për vdekjen në Bibël që ishte si asgjë kisha dëgjuar kurrë më parë. Apostulli Pal foli për vdekjen në një mënyrë të çuditshme. Pali nuk tha vetëm vdekja ishte e sigurt, ai e mori atë një hap më tej. ai tha se, "Të vdekurit fitim." Ajo!?

Vdekja është kur truri juaj, zemra juaj, dhe mushkëritë tuaja të ndaluar duke bërë punën e tyre. Vdekja nënkupton përfundimin e jetës dhe ndarjes nga anëtarët e familjes. Vdekja do të thotë punën e jetës suaj është e gjatë. Ndryshe nga gjykimet tona të tjera, vdekja është, për personin i cili vdes, fjalë për fjalë "fundi i botës" - në fund të këtë një të tillë gjithsesi. Pra, si mund të jetë vdekja ndoshta shtim? Unë nuk mund të bëjë para kur të vdes? Unë nuk mund të rrisë statusin tim kur të vdes. Ajo thjesht nuk përshtaten me pikëpamjet e mia të vjetra të jetës së mirë.

Mirë në mënyrë që për mua për të kuptuar atë që Pali nënkuptohet me këto katër fjalë - "për të vdekurit fitim", - Unë kisha për të kuptuar katër që erdhi të drejtë para tyre. në Filipianëve 1 Paul shpjegon se pse ai duket të jetë në rregull me të qëndruar gjallë apo të vdekur në duart e përndjekësve të tij. Ai shkruan në vargun 21, "Te jetosh është Krishti. "Me këto fjalë, apostulli më tha se çfarë jeta është me të vërtetë mbi të gjitha - nuk është e para, jo puna ime, as familja - por Jezusi. Si mund im egoist, status-fiksuar botëkuptimi mbijetojnë ngjitur me atë të vërtetën?

OBSESSION Palit

Unë kam vënë re se lojtarët më të suksesshëm në çdo sport, kampionët, të gjitha kanë diçka të përbashkët. Ata kanë një obsesion me çmime. Dhe makthi i tyre, kjo dëshirë e thellë për të fituar, trumps të gjitha dëshirat e tyre të tjerë në lojë. Pra, ata nuk janë të interesuar kryesisht me mbështetje, ose për të bërë rrotullat pah, ose mbushje statistikat e tyre. S'ka dyshim se ata mendojnë për atë stuff, por në fund të ditës, kjo nuk është ajo që ata luajnë për. Ata luajnë për të fituar. Pra, në qoftë se ata kanë një mundësi që do të përfitojnë ata, por jo ekipi, ata kalojnë. Ata thjesht duan për të fituar.

E pra kjo është me lojëra sportive. Le të mendojmë për jetën. Në jetë, ajo gjë Pali është i fiksuar me. Kjo dëshirë që trumps të gjitha dëshirat e tjera. Kjo pasion që zëvendëson të gjitha pasionet e tij të tjerë është Krishti. Nuk është se ai e urren jetën, ose familja, ose comforts; është vetëm se duke nderuar Jezusin është i lartë. Kjo është gjëja kryesore. Dhe kjo është e qartë nga ajo që ai shkruan në kalimin.

Pali thotë në Filipianëve 1, se ai mund të jetojnë ose vdesin; dhe ai do të jetë mirë për shkak se Jezusi do të jetë i nderuar. dhe vargu 21 na tregon pse. Ai e kupton diçka. Të jetuarit është Krishti. Jeta është Krishti. Ne u krijuan nga Jezusi dhe për Jezusin. Jezusi është Shpëtimtari i mëshirshëm që qëndroi në vendin tonë dhe na ofron jetë të re. Jezusi është ndërmjetësi ynë para Atit. Jezusi duhet të jetë motivim për të gjitha vendimet tona. Jezusi duhet të jetë forca lëvizëse prapa çdo lëvizje tonë. Është ALL për Jezusin. Nuk ka jetë të mirë përveç Jezusit, sepse pa Jeta Jezusi nuk ka kuptim. Të jetuarit është Krishti.

Jeta juaj nuk është për ju, por për Jezusin. Pra, kjo ndryshon mënyrën se si ne e shohim gjithçka.

SUKSES

Po në lidhje me ëndrrat tona dhe qëllimet? Ju duhet të keni ëndrra të mëdha dhe synime të mëdha, por ato duhet të jenë të përqendruar në Jezusin. Ne u krijuam për të jetuar në një mënyrë që tregon Atij të jetë se kush është Ai. Pali thotë në Filipianëve 1 se në qoftë se ai jeton në mish do të thotë punë të frytshëm për Të.

Munduar për Jezusin

Kjo më kujton një histori qesharake. një herë, Unë kam qenë në Dallas dhe unë shkova në një nga njollat ​​e mia të preferuar të skuqura pule, Chicken William. Shërbimi është gjithmonë e tmerrshme, por pulë është aq i mirë. Drive përmes shërbimit ishte e keqe, por pastaj unë të marrë në pjesën e përparme. Ai është jashtë në pjesën e pasme duke folur dhe kam marrë vëmendjen e tij. Dhe ai thotë, "Oh, keq time kam harruar për ju bro. "Çfarë do të thotë që ju harruar? Ti je në punë! Kjo është ajo që ju bëni në punë. Si e keni harruar për të punuar? Ai u hutuar.

Në mënyrë të ngjashme edhe pse, ne jemi të hutuar në mënyrë të lehtë. Ne harrojmë atë që ne kemi qenë vënë këtu për të bërë. Dhe ne nuk jemi të pasionuar për munduar për Të, kështu që të gjitha gjërat e shkëlqim që bota ka për të ofruar të na tërheqë larg.

Munduar për Krishtin nuk do të thotë që ne të gjithë duhet të jenë predikues. Ne kemi nevojë për divorc, Rappers, sekretarët, kamerierë, dhe menaxherët dyqan që e duan Jezusin. Pra, kjo nuk do të thotë që ne duhet të gjithë të shkojnë të ndryshuar atë që ne bëjmë apo aspirojnë për të bërë, edhe pse ndoshta ajo do të. Ajo që me të vërtetë do të thotë, ne duhet të jetë i njohur me atë që Perëndia na ka thirrur të bëjmë si besimtarë, dhe të kuptoj se si për të punuar që në situatat tona unike. Ajo do të duken të ndryshme në jetën e ndryshme, por ne mund të bëjmë atë për lavdinë e Tij.

Unë e di disa predikues përdorur pasazhe gabuar, për të na bindur se nuk ka gjykime. Sipas pikëpamjes së tyre, jeta e mirë në dispozicion për ne në Krishtin, është një jetë e lirë nga çdo gjykimet tani. Unë mund të bëj gjithçka - çfarë e bën këtë të vërtetë do të thotë? Se edhe pse unë thith në basketboll, me anë të Krishtit, unë mund të jetë një NBA All-Star? jo, Pali po thoshte se unë jam i pasur apo i varfër, Unë jam i kënaqur. Sepse unë kam Krishtin.

Perëndia nuk është si disa nga nënat tona tokësore dhe baballarët të cilët nuk do të na pranojë në qoftë se ne nuk jemi në krye të shkallë të korporatave. Perëndia nuk kërkon statusin, ai kërkon besnikërinë.

GJYKIMET

Unë jam duke sfiduar kur lexova fjalët e Pavlit, sidomos duke pasur parasysh situatën e Palit. Paul është në mes të një rrethanë të tmerrshme. Por lente ai e sheh atë nëpërmjet ndryshimeve çdo gjë. Të jetuarit është Krishti është lente sheh gjyqin e tij nëpërmjet.

Ndonjëherë ne hedhin një përshtatje si një fëmijë në mes të gjykimeve, sepse ne mendojmë çdo rrethanë është rreth nesh. Ne mendojmë dhe ankohen për miqtë tanë, për mënyrën se si i padrejtë është, dhe sa e vështirë është. Ne hedhin rritur tantrums kalit, sepse ne mendojmë se rrethanat tona janë në fund të fundit për të na qenë të rehatshme. Por ata nuk janë. Ata janë për Jezusin. Ne do të luftoj përmes studimeve të ndryshme, në qoftë se në vend të përqëndruar në atë se si të pakëndshme jemi ne do të përqëndrohet në atë se si për të nderuar Jezusin në mes të saj. Kjo është jeta e mirë.

A ka ndërtuar jetën tuaj rreth Jezusit do të thotë se ajo duhet të jetë i mërzitshëm ose pa gëzim? Sigurisht që jo. Unë e di se gënjeshtrat mund të duket më tërheqëse ndonjëherë, por e vërteta është se kjo është një fund të vdekur. Është qitje shumë e ulët. Pas Jezusin nuk do të thotë që ne nuk e gëzojnë gjërat e, kjo thjesht do të thotë që ne të gëzojnë të drejtën e tyre. Në vend që të çon në heartbreak ato të çojnë në më shumë gëzim.

Çdo gjë është më mirë kur të gëzuar në kontekst, kishte për qëllim për. Miqësia është më e këndshme kur ndërtohet rreth tij. Dy persona falur falin njëri-tjetrin, gjë që e bën miqësisë ëmbël. Ju mund të lirohen deri për të shijuar paratë, kur ju nuk e adhurojnë atë.

Gëzimi nuk ka kaluar. Ata që ndërtojnë jetën e tyre rreth gjërave të kota të vendosur vetë për shkatërrim. Por ata që ndërtojnë jetën e tyre rreth Krishtit nuk mund të shkatërrohet. Kjo është një dhuratë nga Perëndia dhe nuk mund të hiqet.

Pra, ne kemi disa detaje në lidhje me këtë jetë të mirë, por ku ka ardhur nga ajo? Si mund të merrni atë?

III. The Good Life është një dhuratë nga një Perëndi i dashur

Perëndia dëshiron që ju të jetojnë jetë të mirë. Ai ju krijoi për të jetuar një jetë të mirë. Mëkati ynë është ajo që na mbajtur prej saj. Gënjeshtër ne kemi thënë është se Zoti dëshiron të na mbajtur nga jetë të mirë. Ashtu si Ai dëshiron që ne të jetë në depresion dhe humbas në çfarëdo gëzimi. Por kjo është qesharake.

Ai na do aq shumë sa që edhe pse ne mëkatuan dhe u ndanë prej Tij, Ai dërgoi Jezusin në mënyrë që ne të kemi atë. Ne ishim të prerë nga Perëndia, burimi i të gjitha të mirave.

Ka pasur shumë dallime në mes të foto të jetës së mirë kam mësuar nga Pali, dhe foto kam mësuar nga kultura. Por një nga dallimet më të mëdha është se si ne të merrni atje. Bota na shet një "jetë të mirë" që ne kemi për të fituar. Dhe madje edhe për disa nga ata që punojnë e vështirë për të arritur atë, mbetet jashtë të arrijnë. Por fotografia biblike e "jetës së mirë" është e ndryshme. Kjo është një dhuratë falas që është në dispozicion për të gjithë.

Për me anë të hirit jeni të shpëtuar me anë të besimit. Dhe kjo nuk është vepër tuaj; po është dhurata e Perëndisë,, jo si rezultat i punimeve, kështu që askush nuk mund të mburret. (Efesianëve 2:8-9 ESV)

Tek Gjoni 11, Jezusi thotë, "Unë jam ringjallja dhe jeta;. Ai që beson në mua, edhe pse ai vdes, do të jetojë, Dhe ai që jeton e beson në mua, nuk do të vdesë. "Kjo është një lajm i mirë.

Duke besuar Jezusin do të thotë se janë restauruar me Perëndinë, e cila është një lajm e mahnitshme, sepse ne u bënë për të shijuar Perëndinë. Ne kemi marrë për të shijuar atë tani në Fjalën e Tij. Ne dashuri shikuar sportive, dhe interpretues të mëdha, sepse ne të gëzojnë madhështinë. Nuk ka madhështia më e madhe se Perëndia që i krijoi ata. Madhështia e tij e bën të duket i tyre për të ardhur keq.

Të vdekurit fitim

Kjo është arsyeja pse Pali mund të thonë "të vdekurit fitim,"Sepse nëse ai ka vdekur apo ka jetuar, Jezusi do të nderohet. Jeta do të thotë që ai merr për të shërbyer Jezusit dhe vdekja do të thotë që ai merr për të qenë me Jezusin - dhe nuk ka ku ai do të të jetë (Filipianëve 1:23). Ne mund të mësojmë nga Pavli këtu. E verteta eshte, është më mirë të jetë e poshtër dobët në praninë e Jezusit se sa të jetë i ndyrë i pasur në prani të njerëzve.

A keni kohë për të qenë me Jezusin? Ne kurrë nuk do të jetë në gjendje të thonë se të vdekurit fitim, deri sa ne të vërtetë duan Jezusin. A e doni atë më shumë se jetën e kësaj bote? psalm 73. E vetmja mënyrë për të arritur atje është duke vështruar tij në Fjalën e Tij dhe duke i kthyer nga gjërat që cloud vizionin tuaj. Disa prej nesh pyes veten pse ne nuk e duam Jezusin më shumë, por ne kapem për gjëra që na mbajnë nga afërsia me Të. Kthehet dhe të drejtuar Atij. Edhe kjo është një luftë e besimit.

përfundim

Ne mund të jetojmë në mënyrën që janë krijuar për të jetuar.

Në qoftë se unë nuk e kishte parë një pamje krejt të re të jetës së mirë unë do të kishte humbur përpjekje për të kapur jetën time, pasi gjëra që nuk ka rëndësi. Por me hirin e Perëndisë më tregoi këto katër fjalë: të jetuarit është Krishti. Dhe ai më dha hir të jetojë me anë të besimit në një Zot të mirë.

Çfarë është e mirë? I cili përcakton të mirë? Perëndia e bën. Mirë është nderuar Jezusin dhe duke qenë me Të. Për sa kohë që kam besuar gënjeshtrat kultura më tha, Unë nuk ishte duke jetuar një jetë të mirë. Por kur fillova të jetoj në besimin në një Zot të mirë, jeta ime të mirë filloi. Fillova për të parë jetë të mirë si një jetë përtërirë nga Jezusi, drejtuar nga Jezusi, dhe jetoi për lavdinë e Jezusit. Njeriu që jeton për veten e tij fiton asgjë të qëndrueshme në këtë jetë, dhe ai do të përjetojnë vetëm humbje shkatërruese në tjetrën. Por ai që jeton për Krishtin merr një shije të jetës së mirë tani, dhe vdekja e tij vetëm sjell Atij atë që Ai dëshiron më të.

AKSIONET

2 comments