Çfarë është So Good Rreth premten e mirë?

Është normale për të kujtuar ditën e vdekjes së dikujt. Çdokush që ka humbur një të dashur e di se ju nuk do të harrojmë ditën shkuan tutje. Është fundi i një jete, dhe është e copëton zemrën.

Sigurisht, si një racës njerëzore, ne nuk vetëm të kujtuar të dashurit e tyre. Kur figura të rëndësishme publike të vdesin para kohe, ne mend dhe do të vajtojnë ditën ata janë marrë prej nesh, si dhe. Kombi ynë kujton ditën e Martin Luther King Jr e. u qëllua, dhe ditën John F Kennedy ishte e vrarë. Por ato ditë të veçanta nuk janë të referuara si të mirë. Këto ishin ditë të tmerrshme, ku burrat dashur u vranë nga vrasësit me qëllim të keq.

Ende, Dy mijë vjet më parë Jezusi i Nazaretit u vra nga vrasësit veta me qëllim të keq, dhe ne e kujtojmë atë ditë si "e mirë” e premte. Çfarë është aq i mirë për ditën kur më foli për njeri në historinë njerëzore është rrahur dhunshëm dhe u vra nga armiqtë e tij?

Fakti që njerëzit e këqij do të komplot për të vrarë Birin e Perëndisë është tragjike dhe kjo është padyshim mëkati më i madh kryer ndonjëherë. Por vdekja e tij është ndryshe nga çdo vdekje tjetër para saj ose pas saj . Ne mund të telefononi atë ditë "Mirë", të premten për shumë arsye. Ai janë dy.

1. Premten e mirë është e mirë për shkak të asaj që Jezusi realizohet me anë të vdekjes së tij

Kur shumica prej nesh afrohet vdekja, ne jemi duke ardhur në fund të punës së jetës sonë dhe duke shpresuar për pushim të qetë. Por kur Jezusi shkoi në kryq, Ai kishte filluar pjesën më të rëndësishme të punës e jetës së tij. Vdekja e Jezusit ishte më shumë se në fund të një zemër mundi; ajo ishte realizimi i planit të Perëndisë për të shpëtuar mëkatarët. Jezusi vendosur të marrë në mëkatin që na ndarë nga Perëndia, ose si Pali thotë se, Jezusi ishte, "Duke bërë paqen me anë të gjakut të kryqit të tij" (Kolosianëve 1:20).

Dëgjo fjalët e Bittersweet Galatasve 3:13, "Krishti na shpengoi nga mallkimi i ligjit, sepse u bë mallkim për ne, sepse është shkruar:, "Mallkuar qoftë ai që rri varur në një pemë '"

Pavarësisht pafajësinë e tij, Jezu Krishti qëndroi në vendin e mëkatarëve, dhe mori vendimin që kemi fituar.

1 Peter 3:18 thotë, "Sepse edhe Krishti ka vuajtur një herë për mëkatet, i drejti për të padrejtët, për të na çuar te Perëndia ... "

Ditën që Biri i Perëndisë u vra mund të quhet një ditë të mirë, sepse me atë ne jemi sjellë në jetë!

2. Premten e mirë është e mirë për shkak se ajo nuk është fundi i tregimit

Perëndia e ka ringjallur, pasi e zgjidhi nga ankthet e vdekjes, sepse nuk ishte e mundur që vdekja ta mbante atë. (Aktet 2:24)

trupi i Jezusit nuk mbetet i brishtë dhe i vdekur. e diel në mëngjes, Ai u ringjall prej së grave- plot me fuqi dhe lavdi të. Ai është parë, në mish, nga qindra pas vdekjes së tij, dhe së shpejti pas u ngjit në qiell.

Nëse Jezusi nuk ishte ngritur nga varri, atëherë ne nuk mund ta quajmë këtë "e premte e mirë." Në qoftë se Jezusi ishte akoma në varr, Unë do të ketë absolutisht asnjë shpresë. Nuk do të kishte shpresa e shpëtimit për njeriun të rënë ose të restaurimit për botën tonë të thyer. Por ne e dimë se Ai është ngritur, dhe kjo na jep arsye për t'u gëzuar dhe për t'i mirëbesuar Atij.

Ruaj dirges tuaja dhe R.I.P. tuajin, për shkak se Jezu Krishti nuk ka vdekur. Ai është i gjallë dhe mirë, dhe Ai mbretëron suprem! Premten e mirë është lajm i mirë për mëkatarët si ju dhe mua.

AKSIONET

2 comments

  1. qelibarpërgjigje

    Love this! I am almost reading this 2 vite më vonë, but it was definitely worth my read and it just inspired me to praise and hope all the more for the future GOD has in store for me and my family in and through JESUS CHRIST! IN JESUS NAME, AMEN!