Kush jam unë? pt. 2: i adoptuar

Kjo video është nga një konferencë Disciple Now në Batesville, ZNJ. Falja video dhe kualitetit audio

Intro

Herën e fundit kemi hedhur disa baza në diskutimin tonë në lidhje me identitetin. Ne biseduam në lidhje me atë që bën identitetin e rëndësishme; kryesisht se në qoftë se ne nuk e dimë kush jemi, ne nuk do të dinë se si ne jemi duke menduar për të jetuar. Dhe pastaj kemi biseduar për mënyrën se si ne jemi duke bërë të bukur, por thyer. Dhe për shkak të hallet tona ne jemi të ndarë nga Perëndia dhe ka nevojë për një Shpëtimtar.

Këtë mëngjes ne jemi duke shkuar për të diskutuar një nga të vërtetat e bukur në lidhje me duke u ruajtur nga Perëndia, e cila është miratimi. Në këtë pikë edhe pse, diskutimi i identitetit të zhvendoset pak. Të gjitha gjërat që ne folëm night- fundit që ne jemi duke bërë nga Perëndia, njohur nga Perëndia, i thyer, dhe nevojtarin, janë të vërteta të gjithë në Tokë. Gjërat që ne jemi duke shkuar për të folur për tani janë gjërat që janë të vërteta prej atyre që janë në Krishtin. Ne jemi tani duke folur për mënyrën se si ndryshon identitetin tonë, kur ne bëhemi të krishterë

Kohët e fundit kam lexuar një biografi të Steve Jobs, themelues dhe vizionar prapa Apple, kompania më e madhe në botë. Ajo ishte me të vërtetë interesante për të lexuar, sepse ai ishte një gjeni dhe një person i çmendur në të njëjtën kohë. Jeta e tij ishte me të vërtetë interesante nga fillimi në fund.

Jeta e tij nisi kur një burrë dhe një grua u takuan, kishte një fëmijë para se u martua, dhe e dha për adoptim. Kjo me të vërtetë kishte një ndikim të fortë mbi të, sepse ai gjithmonë ndien të braktisur, dhe ai më vonë të braktisur një nga fëmijët e tij.

Por pjesa interesante e historisë është se një lloj dhe familja e dashur nga Kalifornia miratoi atë. Dhe ata me të vërtetë e mori atë në dhe të trajtohen atë si djalin e tyre. Babai i tij ishte një inxhinier dhe i dha atij një vlerësim për gjëra të mirë-hartuar. Dhe prindërit e tij bënë sakrifica të mëdha për t'i dhënë atij çdo shans të ketë sukses.

Tani një pjesë e madhe e suksesit të tij ka të bëjë me njerëzit që e miratuara atë. Ata formë atë. Edhe mënyra se si ata vendosen zbatosh c'do tekë kontribuar në qëndrimin dhe besimin se ai mund të bëjë çdo gjë të ndodhë his.

Gjë e bukur për miratim është se njerëzit të cilët nuk kanë përgjegjësi për dikë të vendosë për të marrë përgjegjësi. Ata e shohin një fëmijë ka asgjë për të ofruar, dhe ata ofrojnë atij çdo gjë që ata kanë. Fëmija është nevojtarët dhe ata bien dakord për të përmbushur këto nevoja. Ata nuk janë të detyruar për të bërë atë, por ata e bëjnë atë nga mirësia.

miratimi i Perëndisë për njerëz si ju dhe mua është e ngjashme në shumë mënyra. Perëndia nuk ka për të na miratojnë. Perëndia nuk është i detyruar. Ne nuk kemi asgjë për të ofruar atë. Ne jemi mjaft të varfërit, dhe Perëndia ka premtuar për të përmbushur këto nevoja.

Por dallimi i madh është se Perëndia nuk është miratuar fëmijët rastit ai plotëson. Perëndia është miratuar rebelët që më kanë fyer atë. Perëndia është miratuar kriminelët. Perëndia është miratuar mëkatarët të bukura, por të thyera. Nuk ka Miratimi si Perëndisë, sepse nuk ka dashuri si e tij.

Le të shikojmë në Gjoni 1:10 për të filluar kohën tonë së bashku.

"Ai ishte në botë, dhe bota u krijua me anë të tij, por bota nuk e njohu. Ai erdhi në shtëpinë e vet, dhe të vetët nuk e pranuan,. Por të gjithë atyre që e pranuan, atyre që besojnë në emrin e tij, ai u dha pushtetin të bëhen bij të Perëndisë, të cilët kanë lindur, nga gjaku, as nga vullneti i mishit, as nga vullneti i burrit, por nga Perëndia. " (nevojtore 1:10-13)

unë. Lindur në familjen e tij

Një nga supozimet më të zakonshme në një vend si i yni është që të gjithë është një fëmijë i Perëndisë. Por kjo nuk është ajo që mëson Bibla është. Bibla na mëson se kur ne jemi të lindur, ne nuk jemi bij të Perëndisë, por armiq të Perëndisë. Dhe Bibla mëson diçka edhe më e frikshme, se ne jemi lindur bijtë e djallit. Kjo nuk do të thotë se ne kemi brirë, por se ne jemi pas djallin dhe se veprimet tona duken më shumë si i tij se si të Perëndisë.

Tani shumë njerëz sot do të thonë se tingëllon qesharake dhe intolerant. "Sigurisht që ne jemi të gjithë fëmijët e Perëndisë,"Ata mund të thonë. mirë, po, ne jemi duke bërë të gjitha nga Perëndia dhe në këtë kuptim ne jemi pasardhës të tij, por Bibla do të thotë shumë më shumë kur flet për të qenë bij të Perëndisë. Është e ngjashme me dallimin në mes të të qenit babai biologjik i fëmijës, por jo të vërtetë duke qenë në jetën e tyre, në krahasim me të qenit baba i dikujt, i dashur ata, duke luajtur me ta, dhe duke u kujdesur për nevojat e tyre.

Ajo nuk është si duke u lindur në familjen tuaj, e cila zakonisht ndodh automatikisht. Nuk duhet të jetë një ndryshim i, një lindje e re, një konvertim. Ju nuk jeni një bir ose bijë e Perëndisë, sepse prindërit tuaj janë, ose për shkak se miqtë tuaj janë, ose për shkak se ju doni të jetë.

Nëse ne jemi duke shkuar për të bërë një bir ose bijë e Perëndisë, ne kemi të adoptuar në familjen e tij. Por si e bën që të ndodhë?

Nëse ju e konsideroni veten të jetë një i krishterë, Unë dua që ju të pyesni veten pse. Çdo tani dhe pastaj unë do të jetë në një avion, dhe unë do të pyes njerëzit pranë meje nëse janë apo jo ata kanë një marrëdhënie me Perëndinë. Dhe ata zakonisht thonë po, dhe unë do të pyet ata pse. Unë do të pyesni ata se çfarë ata e bazojnë që në? A është duke ecur deri një rresht, ose përsëritur një lutje, ose duke lexuar një varg?

Ajeti ne vetëm lexuar thotë mjaft qartë, "Të gjithë atyre që e pranuan, atyre që besojnë në emrin e tij, ai u dha pushtetin të bëhen bij të Perëndisë…"Duke u bërë një fëmijë i Perëndisë ndodh kur ju merrni Jezusin. Dhe si mund të merrni Jezusin? Duke besuar në emrin e tij.

Pra, imagjinoni Perëndinë si ky filantrop pasur që ofron për të miratuar çdo qenie të vetme njerëzore në Tokë si fëmijën e tij. Dhe e vetmja gjë që ai kërkon është që ju të merrni djalin e tij me anë të besimit. Dhe ju jeni në familje.

Cfare do te thote ajo?

Tani vërejmë se ai nuk ka vetëm të thonë "duke besuar në mësimin e tij." Ai thote "duke besuar në emrin e tij."Ka një ndryshim shumë të madh mes besimit në mësimin e dikujt dhe duke besuar në një individ aktual. John është duke thënë se marrja Jezusi ka besim te individi, që besojnë në emrin e tij, dhe çdo gjë që ai zbuloi veten të jetë.

Pra miq, Unë dua që ju të dini se kjo nuk është e mjaftueshme për ju për të thënë, "Unë besoj në disa nga mësimet e Jezusit, Unë besoj se ne duhet ta duam njëri-tjetrin, Unë besoj se ne duhet të shkojnë në kishë. "John thotë marrja e tij do të thotë të besojnë në emrin e tij! Vënë besimin tuaj në Jezu. Të gjitha të Jezusit.

Në fund, ka dy lloje të njerëzve, kur është fjala për Jezusin: Ata që e mohojnë atë, sepse ata e duan errësirën dhe ata që besojnë në emrin e tij.

“Unë kam ardhur si drita për botën, në mënyrë që kushdo që beson në mua të mos mbetet në errësirë.” (nevojtore 12:46)

Çfarë është besimi i vërtetë?

Ndonjëherë ne mendojmë se besimi është pajtuar me disa fakte në lidhje me Jezusin. Unë e di se kjo është ajo që kam menduar. Por besimi është në të vërtetë besuar atij. Është e ditur faktet se kush është ai dhe çfarë ai është bërë, duke rënë dakord me këto fakte, dhe besuar ata, bast jetën tuaj mbi ta.

A keni bast jetën tuaj në këtë? A keni qenë të gatshëm të hedhin çdo gjë larg të dini Krishtin?

Birth New

Ju vini re se ai na tregon pak se çfarë do të thotë të jetë një fëmijë i Perëndisë, i përshkruar ato si ata "që kanë lindur, nga gjaku, as nga vullneti i mishit, as nga vullneti i burrit, por nga Perëndia. "

Ai ka thënë se në qoftë se ne do të jetë bij të Perëndisë, ne duhet të rilindim. Kjo do të thotë që ne jemi duke bërë ri. njeriu ynë i vjetër vdes. Hera e parë që ne kemi lindur ne nuk ishim të drejtë, kështu që ne kemi nevojë për të lindur përsëri të gjithë.

John dëshiron që ne të dimë se lindja është e ndryshme se sa ynë i parë. Ai jep disa kualifikuese për t'u siguruar që ne të kuptojmë se. "Jo e gjakut", ai do që ne të dimë se kjo nuk ka të bëjë me prejardhje natyrore ose prejardhja ka. "Jo i mishit", ai do që ne ta njohim atë nuk dalin me dëshirë seksuale të njeriut. "As nga vullneti i njeriut", ai do që ne të dimë se kjo lindje nuk është iniciuar nga njeriu. Kjo lindja e re është nga Perëndia!

Rilindur nuk është vetëm një frazë që njerëzit doli me. Është një realitet për ata që kanë besuar në Krishtin. Dhe kjo është një realitet që ndryshon çdo gjë. Perëndia ju jep një zemër të re, si dhe sytë për të parë atë, dhe fryma e tij banon në ju. Ju jeni një krijesë krejt të re.

Supozimi se ju kurrë nuk do të jetë në gjendje për t'i kapërcyer atë mëkat është një supozim i gabuar. Ju jeni një krijesë e re rilind në familjen e Perëndisë.

Diçka e re ka ndodhur. Ju nuk jeni si gjithë të tjerët më, në mënyrë të ndaluar duke u përpjekur të jetë si ata. Ju keni bashkuar një ekip të ri me qëllime të reja. Ne gjithashtu duhet të kuptojnë se me lindjen e re, ne kemi qenë të miratuar në një familje. Pra, ju keni anëtarë të familjes, vëllezërit dhe motrat në besim. Dashuria e tyre. inkurajuar ata. Ne jemi këtu për të ndihmuar njëri-tjetrin të ndjekur Jezusin.

II. Trajtohen si Birin e Tij

Kur një familje miraton dikë, ata të shkojnë në të madh për të siguruar që fëmija i adoptuar nuk do të ndjehen si ata janë fëmija i adoptuar. Ata nuk duan që ata të ndjehen të ndryshme dhe të vështirë, ose si ata nuk i përkasin. Në vend të kësaj ata duan të trajtojnë ata si fëmijët e tyre të tjera. Ne te njejten menyre, Kur Perëndia na miraton si bij dhe bija e tij, ai na trajton si vetëmlindur djalin e tij, Jezu.

A keni menduar ndonjëherë dëgjuar dikë të flasim për një fëmijë të Fondit të Mirëbesimit? Kjo është dikush prindërit e të cilit janë të pasur, dhe vetëm nga fakti se ata kanë lindur, ata tani janë të pasur shumë. Kështu që njerëzit duroj ato, për shkak se të gjithë të tjerët është dashur të punojë shumë për gjërat që kanë. Ndoshta ata gëzojnë shtëpinë e tyre dhe rehatinë e tyre, por ata kishin për të punuar gjithë jetën e tyre. Ne anen tjeter, ky fëmijë i pasur nuk kishte për të punuar një ditë në jetën e tij, por ai e bën më mirë se të gjithë të tjerët. Ai i ka të gjitha të mirat pa bërë ndonjë të punës.

shpirtërisht duke folur, ne jemi foshnjat Fondit të Mirëbesimit. Vetëm nga natyra e faktit se ne kemi qenë të rilindur në familjen e Perëndisë, ne kemi marrë pasuri shpirtërore. Ne kemi jetuar në kundërshtim me ligjin e tij, dhe ne kemi kundërshtuan atë, por kur ne kemi vënë besimin tonë në Krishtin, ne kemi marrë të gjitha përfitimet Jezusi mori. Çdo gjë puna e Jezusit realizohet është transferuar për ne.

Le të flasim për disa nga këto gjëra.

1. drejtësi

"Sepse ai bëri të jetë mëkat që nuk njihte mëkat, në mënyrë që në ne të bëhemi drejtësia e Perëndisë. " (2 Corinthians 5:21)

Jezusi kaloi vende me ne. Ai ishte trajtuar si ne, dhe ne të trajtohen si ai. A nuk është kjo e mahnitshme? Kur ju jeni të miratuar nga Perëndia, ju jeni duke parë si të drejtë në të, jo vetëm si të pista, mëkatar i pavlefshëm, por si të drejtë.

Është si dikush kaloi nga rezultatet e testimit. Ne kemi marrë të A +, edhe pse ne nuk mundëm, dhe Jezusi vuan dënimin për dështimin.

Unë e di se ndonjëherë kur unë nuk kam qenë në Fjalën mënyrën se si unë duhet të jetë, ose kur nuk kanë qenë të ndarë Ungjillin me të tjerët si unë duhet të jetë, Unë të fillojnë të ndjehen si Perëndia është i çmendur në mua. Dhe pastaj që më mban nga duke u lutur, sepse unë të ndjehen si ai nuk duan të dëgjojnë prej meje. Në atë kohë është e dobishme të kujtojmë se kur ai i miratuar më, ai më dha drejtësinë e Jezusit.

Pra, ai nuk është i çmendur në mua anymore; ai është i kënaqur me mua në Krishtin. Mëkati im ofendon atë, por spot tim në familjen e tij nuk ndryshon kurrë. Unë nuk e ka bërë atë që duhet për të arritur atje, dhe nuk ka asgjë unë mund të bëj që do të hiqni më. Unë vetëm nevojë për të mbajtur besuar dhe duke u penduar.

Kjo gjithashtu më liron nga skllavëria e duke u përpjekur për të kënaqur njerëzit e tjerë gjatë gjithë kohës. Unë me të vërtetë luftojnë me të dashur të gjithë të mendojnë shumë për mua. Dhe gjëja që më ndihmon më shumë është të mbani mend se unë nuk nevojë për miratimin e tyre, sepse unë tashmë kanë Perëndisë. Unë jam tashmë në gjendje të mirë me të. Unë kam të gjithë miratimin e unë do të duhet ndonjëherë

Kjo është një burg për të jetuar jetën tuaj në bazë të çfarë mendojnë të tjerët. Perëndia mendon shumë për ju në Krishtin, kështu që le të jetë kjo e mjaftueshme. Ju keni të gjithë miratimin që ju do të duhet ndonjëherë.

2. Jeta e përjetshme

Ne kemi fituar vdekjen e përjetshme, por në Krishtin ne kemi marrë për të jetuar përgjithmonë me Perëndinë. Ne kemi marrë të bollshme jetësore jetën ashtu siç ishte menduar të jetë jetuar. Ne kemi marrë për të jetuar në adhurimin e përsosur e Mbretit përgjithmonë.

Kjo jetë nuk është gjithçka që kemi. Pse ne jetojmë si kjo? Ne injorojnë gjërat që kanë rëndësi për përjetësinë dhe ndjekje pas gjërave që janë të kënaqshme tani. Por pse? Kjo nuk është e mirë që të. Kjo është koha që ne kemi në këtë tokë për të përlëvdojnë Perëndinë, derisa ne jemi me të në qiell.

Kur ne mendojmë se kjo është e gjitha ne kemi marrë ne duhet të bëjmë gjithçka që mundemi për të vetëm të gëzojnë veten. Por, kur ne e dimë se ky është vetëm preview ne mund të kalojnë kohën tonë të investuar në përjetësi tonë.

3. atërore Dashuria & Kujdes

Unë e dua djalin tim shtrenjtë. Dhe unë do të të bëjë asgjë për të. Perëndia na do dhe do të na japë absolutisht asgjë që është e mirë për ne. Pra, mbani mend, nëse ka diçka që ju nuk keni të drejtë tani, kjo nuk është për shkak se Perëndia nuk është në gjendje për të dhënë atë. Kjo është për shkak se ajo nuk është e mirë për ju.

provë e mëtejshme e faktit se ne jemi trajtuar si bij të vërtetë të Perëndisë, është fakti se ne nuk mund të ndahet nga dashuria e Tij. Ne ishim të bashkuar me Jezusin, dhe Jezusi na solli tek Ati. Sepse ne jemi në Jezusin ne kurrë nuk mund të jetë i ndarë nga Perëndia.

pyetje: Pra, kush mund të ndajë fëmijët e Perëndisë prej Tij? përgjigje: Askush nuk mund të ndajë fëmijët e Perëndisë nga dashuria e Tij.

"Sepse unë jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjëjt, as pushtetet, as gjërat e tashme as gjërat e ardhshme, as fuqitë, as lartësitë, as thellësitë, as ndonjë tjetër krijesë, do të mund të na ndajë nga dashuria e Perëndisë që është në Jezu Krishtin, Zotin tonë. " (Romakëve 8:38-39)

Nuk ka asgjë në të gjitha Krijimit që mund të na ndajë nga dashuria e Perëndisë në Krishtin. Ne jemi bijtë dhe bijat e tij.

Kur keni qenë një fëmijë, a keni pasur ndonjëherë dikush ju jap diçka, pastaj të përpiqet për të marrë atë përsëri? Motra ime e përdorur për të bërë këtë për mua. Ajo do të ketë diçka që ajo nuk ka të vërtetë më pëlqen, dhe pastaj ajo do të të japë atë për mua. Ajo ishte plehra të saj. Kështu që unë do të merrni atë, shkruaj emrin tim mbi të, gëzojnë atë, është e imja. E pra tani që kam atë që unë jam me të vërtetë duke shijuar atë, dhe tani ajo shikon në mua shijuar atë dhe ajo dëshiron atë përsëri. Huh? E pra, ndërsa para se unë nuk kanë ndonjë lidhje të veçantë për të, tani unë. Eshte e imja. Kam shkruar emrin tim mbi të dhe motive nga mënyra fun për të luajtur me të. Njësoj është edhe me Perëndinë. Tani që ne jemi tij, ai na thotë. Ai thote, "Mine!"Askush nuk mund të na rrëmbejë larg prej tij dhe dashurinë e tij.

Ne duhet të mbani mend këtë kur ne do të shkojmë nëpër kohë të vështira. Asnjë prej kohës sonë të vështira mund të na ndajë nga dashuria e Perëndisë. në të vërtetë, nganjëherë ato kohë të vështira janë dëshmi e faktit se ne jemi bij të Perëndisë.

marrëdhënie

Perëndia nuk ka vetëm të na japin gjëra, por ai na jep vetveten. Kur kemi lënë atë duke shkuar pas përmbushjes seksuale, ne jemi duke e lënë gjë e vërtetë në kërkim të një të rreme. Ju mund të takohen me Perëndinë dhe të dëgjuar prej tij çdo ditë në fjalën e tij. Ai do të dëgjojë lutjet tuaja dhe përgjigjet e tyre. Nëse ju afrohen atij, ai do t'ju afrohet juve.

III. Në përputhje të Birit të Tij

Ai nuk na lënë ku jemi. Ai na bën më shumë si Ai. Pra, jo vetëm që na trajtojnë si Jezusi, por ai na e bën si Jezusi.

Ne biseduam në lidhje me duke u bërë në imazhin e Perëndisë dhe duke u thyer. E pra Jezusi është imazhi i përsosur i Perëndisë, dhe Perëndia na përputhet me imazhin e tij duke na bërë si Jezusi. Ne të fillojë të duket si ne jemi në familje.

Ne biseduam në lidhje me llojin e besimit që është i gatshëm të largohet nga të gjithë dhe bast gjithçka mbi Jezusin. Kur Perëndia na miraton, ai nuk na lënë ku jemi.

Unë kam qenë duke folur me disa studentë ditë të tjera për të besuar në Jezusin, dhe një person tha, "Unë besoj, por unë ende dua të ketë argëtim ndonjëherë. Kjo është arsyeja pse unë nuk bëj gjithmonë si të jesh e gjithë të krishterëve. "Nuk mund të ketë disa gjëra që personi beson, por lloji i besimit që Bibla është duke bërë thirrje për të është të gjithë ju. Ajo ndryshon pamjen në mëkatin tuaj. Ju kthehet prej saj.

Dëgjoni atë që thotë Paul:

"A nuk e dini se të padrejtët nuk do të trashëgojnë mbretërinë e Perëndisë? A nuk duhet të mashtrohen; as kurvarët, as idhujtarët, as shkelësit e kurorës, as njerëz që praktikojnë homoseksualitetin, as vjedhësit, as lakmuesit, as pijanecët, as përqeshësit, as grabitësit nuk do të trashëgojnë mbretërinë e Perëndisë. Dhe të tillë ishit disa nga ju;. Por u latë, u shenjtëruat, por u shfajësuat në emër të Zotit Jezus dhe me anë të Frymës së Perëndisë tonë. " (1 Corinthians 6:9-11)

Këto gjëra janë Koha e shkuar. Ne nuk jemi përcaktuar nga ato gjëra më.

Çfarë do të bëni në qoftë se ju pa një fëmijë duke u thënë prind e saj se çfarë të bëni? Zvarritje rreth një shtëpie të urdhëruar prindërit e saj rreth? Ju do të mendoni se ajo ishte e çmendur! pse? Për shkak se ata janë prindërit, por ata janë duke vepruar si fëmijë. Atë e trishtuar kur njerëzit kanë fuqi dhe privilegje të caktuara, por nuk pranojnë të ecim në to. Kjo është edhe crazier për një të krishterë që jetojnë në mëkat. Ju keni fuqi mbi mëkatin dhe ju keni qenë dhënë privilegjin për të ecur në liri. Pse do të injorojë këtë pushtet dhe të ecin në skllavëri?

si të krishterë, Perëndia e ka bërë tashmë të shenjtë. Tani ne jemi duke u përpjekur për të bërë jetën tonë për të reflektuar se kush jemi në Krishtin çdo ditë. Nëse ju jeni në Krishtin ju nuk jeni një gënjeshtar. Ju nuk jeni një homoseksual. Ju nuk jeni një hajdut. Ju jeni një shenjtor. Këto gjëra nuk ka pushtet mbi ju më.

Unë nuk e di se çfarë njerëzit janë duke luftuar me ne këtu sot, por është e rëndësishme për të kuptuar se një ndryshim i statusit ka ndodhur, nëse ju jeni në Krishtin. Mbaj mend një sezon në jetën time të krishterë, kur unë u kapur në një cikël të tmerrshme të mëkatit. Dhe unë ndjeva sikur isha skllav i mëkatit tim. Dhe një pjesë e madhe e rritjes sime është koprrac këtë të vërtetë: se unë nuk duhet të mëkatojnë. Unë kam qenë i liruar nga skllavëria e kaluar

Atë që Perëndia kujdeset Shumica Rreth

kryesore Gjë që Perëndia po bën në jetën tuaj është duke ju bërë të shenjtë. Më shumë se ai është i shqetësuar për komoditetin tuaj, ai është i shqetësuar në lidhje me shenjtërinë tuaj. në Hebrenjve 12, shkrimtari flet për disiplinën në jetën tonë. Ndonjëherë jeta do të dëmtojë. Por është e qartë se kur të kalojnë nëpër kohë të vështira, kjo nuk do të thotë Perëndia nuk na duan. Në fakt ai na do duke na dhënë kohë të vështira. Kjo disiplinë është fjala që është përdorur në thelb do të thotë trajnim. Perëndia po na e trajnimit dhe të na bërë më shumë si Jezusi. Ai është duke na bërë të shenjtë.

Ajo do të jetë unloving nga Perëndia që të mos na trajnuar dhe të na bëjë më të shenjtë. Kjo do të thotë se ne nuk jemi bijtë e tij. Ndonjëherë ai edhe e hedh të disiplinuar në rrugën tonë për shkak të mëkatit. Dhe, kur mëkatoni, dhe ka pasoja të tmerrshme, nuk e marrin atë rastësi si thjeshtë. Ju duhet të konsiderojnë se Perëndia është i disiplinuar ju. Ai po tregon se çfarë sjell sin, dhe ai është formësimin ju për të bërë ju më shumë si Krishti. Është si ne jemi i dobët, dhe gjykimet na bëjnë tifoz. Jezusi është buffness përsosur shpirtërore, dhe Perëndia dëshiron të na bëjë si ai.

Në fund të fundit kjo është puna e Perëndisë. Ai e bën këtë nëpërmjet përpjekjeve tona, por në qoftë se ju jeni në Krishtin ai mund dhe do të bëjë atë. Pra, nuk e dekurajojnë tepër veten. Ju mund të ndjeni sikur ju nuk mund të ndryshojë veten, dhe kjo është e vërtetë. Shko në vendet ku Perëndia ka premtuar se ai do të ndryshojë.

përfundim

Nëse ju jeni një i krishterë, është e rëndësishme të dini se kush jeni dhe çfarë premtimet e Perëndisë janë për ju. Ju janë miratuar. Je bir ose bijë e Perëndisë.

Djali im merr një shumë të përfitimeve nga të qenit biri im. I të kujdeset për të, furnizon atë, dhe sigurohuni që ai është ushqyer. Këto njëjtat privilegje nuk janë ofruar në vetëm çdo fëmijë rreth. Por kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të miratohet.

Ungjilli është mesazhi më ekskluzive dhe përfshirëse në botë. Këto bekime të shkojnë vetëm për disa, por janë në dispozicion për të gjithë. Besimi në Krishtin. Perëndia do të miratojë. Ai do t'ju japë gjëra që ju kurrë nuk kam fituar, para së gjithash një marrëdhënie me të.

Pyetje për diskutim

1. Çfarë ndryshimi ka të bëjë në qoftë se ne jemi bij të Perëndisë?

2. Çfarë lloje të dallimeve duhet njerëzit rreth meje vini re në qoftë se unë jam në familjen e Perëndisë?

3. Çfarë jeni më mirënjohës për të qenë një fëmijë i Perëndisë?

4. Si e bën fakti që ju keni qenë të çliruar nga mëkati ndryshojë mënyrën që ju luftojnë atë?

5. Çfarë roli luan Fjala e Perëndisë për t'u bërë më shumë si Jezusi?

6. Çfarë do të bëni nëse ju nuk jeni në rritje si ju duhet të jetë?