Tani duke lexuar: Përse I Get Married So Young?

Po ngarkohet
svg
Hapur

Përse I Get Married So Young?

tetor 26, 20117 min lexim

Dje kam bërë një ndalesë vonë natën në dyqan për të rrëmbyer disa gjëra dhe kam pasur një bisedë shumë interesante me turp. Kemi bërë muhabet si ajo skanuar sendet e mia, dhe pastaj ajo më ofroi një kartë zbritje, por i thashë gruaja ime tashmë kishte një të tillë. Kjo është kur biseda mori fun. Unë e di këtë bisedë shumë mirë, sepse unë kam pasur atë shumë herë më parë. Ajo shkon diçka si kjo ...

person: Çfarë!? Ju jeni i martuar?

më: Po unë kam qenë i martuar për dy dhe një vjet e gjysmë të mahnitshme.

person: Sa vjeç jeni? Ju duket si një fëmijë.

më: Unë jam njëzet e tre.

person: Ju jeni aq i ri! Pse në botë do ta bëni këtë?

më: Pse nuk do të ta?

Në 2009, Unë u martova në moshën mezi ligjore dhe mezi respektuar e njëzet e një vjeç. Gjatë periudhës së njohjes sime, angazhim, dhe martesa e shkurtër, Unë kam kërkuar kohë dhe prapë kohë pyetje si, "Pse martohen aq i ri? Çfarë është shpejton?”, dhe favorite e mia personale, "Ju duhet të keni pritur dhe gëzuar jetën tuaj!”

Disa nga folks kërkuar këto pyetje ishin të huaj, por disa ishin familja. Ishte I çmendur të martohen në një "e re e tillë” moshë?

E pra më lejoni t'ju jap tri arsye kam vendosur të martohen, kur kam bërë.

1. Takova një grua të perëndishme

Si një studente tetëmbëdhjetë vjeçare në kolegj Biblës, Unë nuk ishte aktive në kërkim për një grua, por Perëndia e pa të arsyeshme që të prezantoj me një grua të re simbas zemrës së tij. Ajo ishte e bukur, por më e rëndësishmja ajo e donte Jezusin. Ajo e dinte se ajo ishte një mëkatare nevojë për hirin e Perëndisë, dhe ajo kishte një përulur, zemra e aftë për shkollë. Ne përfundoi duke qenë pjesë e të njëjtit kishës, kështu që unë kam për të parë të saj të shërbejë, rritet, dhe me besnikëri të japë kohën e saj për të tjerët. Fillova të flas me rrethin tim të brendshëm rreth saj. Shoket e mi, mentorëve, dhe pastorë të gjithë ranë dakord – ajo ishte një grua e perëndishme. Unë mund të shoh veten duke ecur me të dhe të dashur atë për pjesën tjetër të jetës sime.

2. Unë kam qenë i gatshëm

Në këtë kohë fillova të mendoj për realitetin e martesës dhe çfarë do të thotë për të kryer veten me dikë për një jetë. Pyeta veten nëse janë apo jo unë isha pjekur dhe përgjegjës të mjaftueshme. I kontrolluar me anë të Shkrimeve dhe menduar për përgjegjësitë e një burri, dhe biseduar me miqtë e martuar dhe mentorëve. Pas shumë lutjesh dhe bisedë, mentorëve e mia dhe pastorë në kishën time më tha se ata mendonin se unë isha gati për të ndjekur atë. Unë kam qenë në gjendje të gëzuar. Por unë nuk do të kishte ndjekur atë nëse unë mendova se nuk ishte i përgatitur për të shpirtërisht të çojë e saj, të sigurojë për të, dhe të jetë kreu i një familjeje.

3. Martesa është një bekim

Në fillim ndjeva si unë kishte për të provuar të naysayers se duke u martuar e re është në rregull ndonjëherë. Por, kur kam shikuar në Shkrimet e unë nuk e kam gjetur gjëra si, "Martesa është e barabartë me vdekjen! Ikni nga ajo!” ose, "Vendos martesën off deri sa ju nuk mund të vënë atë më gjatë,” ose, "Vetëm martohen, kur ju jeni shumë i vjetër për të shijuar jetën,” ose, "Luaj në fushë për një kohë dhe pastaj të marr një më të mirë.”

Në vend të kësaj kam gjetur komandat si, "Ikni epshin rinor”, dhe kam lexuar pasazhe të tilla si Urta 18:22 që thotë se, "Kush ka gjetur grua ka gjetur një gjë të mirë dhe ka siguruar një favor nga Zoti.”

Pra, kur njerëzit thonë, "Çfarë të pushtuar për t'u martuar në mënyrë të rinj?” Përgjigja ime e re është, "Ju jeni duke i kërkuar pyetjen e gabuar.” Unë mendoj se në rrënjët e kësaj pyetje është supozimi se martesa vjedh diçka larg meje, sikur rinia ime është duke u tretur në dashuri sakrifikuese të kryer, kur ai mund të përdoret për kënaqësi rastësor dhe i ciflosjes.

Martesa është një dhuratë e bukur nga Perëndia! Ajo është një mjet i hirit. Kam gjetur një grua, dhe kjo është një gjë e mirë. Unë nuk pajtohem me logjikën që thotë, shtyrë bekimet më të pasura të Perëndisë për aq kohë sa ju mund të. Në vend të kësaj unë do të thoja të gëzojnë dhurata të mira e Perëndisë dhe steward ato për lavdinë e Tij.

Kjo nuk do të thotë se të gjithë duhet të martohen, kur kam bërë. Ajo do të kishte shkuar keq në qoftë se unë do të kishte provuar të martohen para se të ishte i gatshëm. Disa prej nesh kanë nevojë për të pjekur më shumë, dhe të tjerët prej nesh duhet të lutemi për kënaqësi dhe të besojnë Zotin dhe kohën e tij. Qëllimi im nuk do të thotë se më i ri që të martohet, më shumë shenjtë jeni. Unë vetëm dua të hedhin poshtë mitin se ne duhet të vonojë moshën madhore dhe vetëm të marrë në konsideratë martesën e një herë ne jemi të tridhjetë apo më të vjetër.

No Regrets

Mbrëmë në eksitim dikush më pyeti nëse unë vjen keq duke u martuar në mënyrë të rinj. Përgjigja ime? Absolutisht jo.

Kjo është një nga vendimet më të mira që kam bërë ndonjëherë. Unë jam i lumtur dhe i shenjtë se unë kam qenë dy vjet e gjysmë më parë, dhe kjo është një gjë e mirë. Unë nuk dua ta bërë atë të duket si unë jam një anomali super të rralla. Unë e di shumë njerëz që u martua po aq të rinj apo më të rinj se unë. Edhe ata e panë martesën si një dhuratë dhe e kam parë frytet e kësaj dhurate. Unë dhe gruaja ime mund të jetë e re tani, por unë jam lutur për hir të dua gruan time dhe deri në fund të jetës sonë. Deri atëherë unë dua të binden urtësinë e Fjalëve të Urta dhe "gëzohu me nusen e rinisë sime.”

Si votoni?

0 Njerëzit votuan këtë artikull. 0 Votat pro - 0 Votat kundër.
Etiketuar në:#Martesë, #të rinjtë,
svg

cfare mendoni ju?

Shfaq komentet / Lini një koment

94 Comments:

 • Jannon Fitzpatrick

  gusht 19, 2013 / në 6:58 jam

  I respekt nuk pajtohem me Kevin Ferere. Ju nuk mund të di se çfarë dashuria është deri sa ju e dini se kush është Perëndia, sepse Perëndia është dashuri! Bibla nuk thotë asgjë në lidhje me takim rreth ose të ndërveprojnë me të tjerët për të gjetur se një. Në fakt, Isaac shtrire mbi mbi Rebekës dhe e dinte se ishte ai për të. Ai nuk e bëri date rreth ose të bisedoni me Lean, që të kështu që nëse ajo ishte më e mirë kështu që ai do të dinë nëse janë apo jo Rakela ishte me të vërtetë ajo që ai donte ose jo.

  Duke folur nga përvoja ime personale, I ka data të tjerët dhe të gjetur atë që dashuria nuk ishte. Jo vetëm nga marrëdhëniet e mia, por nga prindërit e mi’ dhe motrat’ marrëdhëniet. Problemi ishte, ata ishin jo marrëdhënie të bazuara në Word ose dashurisë së Perëndisë dhe kjo është arsyeja pse ata nuk punojnë jashtë. Unë e kam gjetur një njeri i perëndishëm, kështu që mund të punojnë jashtë në mënyrë që ju thoni, POR I gjithë zemër besoj se në qoftë se unë do të kishte pritur dhe ruajtur zemrën nga këto marrëdhënie të tjera që nuk ishin të drejtë për mua, Unë do të kishte qenë në pozitë shumë më të mirë dhe më pak të thyer, të recieve burrin tim nga perspektiva e një gruaje e Perëndisë, dhe jo perspektiva e një gruaje të thyer me bagazh për të punuar me.

  Nuk ka mungesë respekti për qëllim, por besoj se është një deklaratë shumë e gabuar batanije që mund të vërtetë të rri zemrat e rinj në drejtim të gabuar. (informacion në lidhje me Google hyjnore takim vs. modern Dating. Ka disa gjëra me të vërtetë mirë në atje.)

  • Deborahfatuade

   gusht 19, 2013 / në 6:59 jam

   Kjo është awsome

  • KevinFerere

   gusht 19, 2013 / në 6:59 jam

   Ju gjithashtu provoi me të drejtë. Bibla mund të them çfarëdo qoftë ajo dëshiron, por ju jeni përvojat janë të gjitha që ju duhet të shkoni jashtë e. Dhe të cilin ju e quani Zotin vjen nga një kulm të asaj që ju jeni mësuar dhe përvojat tuaja. Në fund, atë që ju besoni është një zgjedhje, por ajo që ju e dini se është e imponuar nga realiteti.

   dhe vërtet, deklarata mund të jetë pak i përgjithshëm, por ajo duhet të merren me një kokërr kripë, si në çdo gjë.

   • Lokelani70

    gusht 19, 2013 / në 7:00 jam

    Unë gjithashtu respekt nuk pajtohem me Kevin Ferere.
    E vetmja gjë që është provuar është se ju keni bërë një vendim ndërgjegje të mos për të jetuar jetën tuaj për Perëndinë me anë të fjalës së tij, Bibla. ndërsa, ne kemi bërë vendimin për të jetuar jetën tonë në një martesë të perëndishme, me anë të fjalës së Perëndisë. Fakti i çështjes është, nuk do të ketë kuptim të plotë të këtij blogu në qoftë se Perëndia nuk është vënë për herë të parë në jetën e dikujt.
    Duke u lutur për të gjitha martesat! Zoti bekofte!

    • KevinFerere

     gusht 19, 2013 / në 7:00 jam

     Unë e kam bërë një vendim të ndërgjegjshëm për të gjetur Perëndinë për veten time dhe jo me atë që dikush më ka mësuar. Mos u shqetësoni, I përdorur të jetë ashtu si ju.

     • AC

      tetor 3, 2013 / në 5:53 pm

      Unë vetëm do të doja të them, ju nuk mund të gjeni Perëndinë. Bibla thotë që ne jemi të vdekur. të vdekur mund të bëjë asgjë. Perëndia na gjen.

    • Lokelani70

     gusht 19, 2013 / në 7:00 jam

     oh… Unë jam aq i keq Kevin, ju duhet të ngatërrohet. Perëndia I shërbej nuk është një Perëndi i vetë-kërkuesit. Shqetësuese nuk është vullneti i Perëndisë, por i dashur eachother aq sa Ai na do është! Ashtu si kam shkruar më parë, vënë Perëndinë të parin është ajo që është e nevojshme për të kuptuar plotësisht këtë blog, si përgjigjen tuaj dëshmon pika ime. Mund çdo gjë që thotë dhe të bëjë të jetë i kënaqshëm për Perëndinë. Zoti e bekoftë dhe kanë veten një mbrëmje të mahnitshme.

    • Fru-Mukete Arnold

     gusht 19, 2013 / në 7:00 jam

     hahaha, mbani duke kërkuar, ju do të gjeni atë- mos harroni krijimi zbulon edhe atë. Në fakt, Unë do të ju jap një mashtrim, vetëm të vini Biblën dhe do të hedhin atë si një libër histori duke vënë në dukje të gjitha pretendimet që bën dhe madje memorizimin e tyre pas, shikoni libra të tjera dhe krahasoni kërkesat. Por patjetër ju do të duhet dikush për të shpjeguar ju ca, mos lër as edhe që ju jeni një kërkues i së vërtetës.

    • KevinFerere

     gusht 19, 2013 / në 7:00 jam

     Nëse besoni në Zot sa më shumë që ju thonë se ju bëni, pse ju ndjeni nevojën për të provuar atij aq shumë? Unë nuk kam për Perëndinë, sepse Ai është në mua. Unë jam Atij dhe Ai është më. Por unë jam i keq, ju nuk mund të kuptojnë se mund të?

    • Delinabini

     gusht 19, 2013 / në 7:01 jam

     Unë nuk pajtohen se si mund të jetë Perëndia dhe se si mund të jetë Perëndia ju ka ju në të vërtetë të krijuar veten nëse keni qenë Perëndia?

    • KevinFerere

     gusht 19, 2013 / në 7:01 jam

     Gabimi im, gabim daktilografimi: *Unë nuk kam për të provuar Perëndinë. *

     Por komenti do të thotë atë që thotë. Çdo gjë që është brenda jush, kjo është ajo që ju jeni të. Mos kini frikë për të pranuar këtë të vërtetë vetëm për shkak se ju jeni mësuar se kjo është e gabuar.

 • Addis Hunter

  gusht 19, 2013 / në 7:01 jam

  100 % me ju! Edhe unë u takua me burrin tim në 20 dhe një vit më vonë u martuam. Unë kam pasur të ketë të njëjtat biseda me të huaj të rastit, familjes dhe miqtë dhe unë dua të ju inkurajojmë që të qëndrojnë besnikë Zotit dhe gruan tuaj të bukur në çdo mënyrë që është discribed në fjalë. Burri im dhe unë jemi tani 30 vjeç dhe kur unë them njerëzve unë kam qenë “për fat të mirë” martuar për gati 10 vjet ata gulçoj!!! “vërtet”?? Marrja e njëjta komentet paqarta të “humbur rininë tonë” etj etj. Por Perëndia ka qenë aq i mëshirshëm dhe i mirë me ne se unë nuk mund të shpreh me fjalë se sa e bekuar jam unë që kam takuar burrin tim, kur kam bërë. Ne dashuri reminising në vitet tona të universitetit së bashku, dhe ëndërruar për të gjitha gjërat e mëdha që jeta ka për ne përpara! Ne kemi 2 vajza të bukura dhe një djalë fëmija në rrugë (që ne u lut me përulësi për këtë vit dhe Zotit të dhënë) , (atually Jam shkak sot ;-))..dhe ne couldnt të jenë më të sigurt se ajo ishte një bashkim Devine nga Perëndia për të na sjellë së bashku.

  natyrisht, ne nuk jemi të përsosur (edhe pse miqtë e mi duket se mendojnë kështu, sepse ne dont përballen me probleme të përbashkëta të kësaj bote të pabesisë, mosrespektimi dhe të argumentuar të vazhdueshme), por ne kemi mosmarrëveshje, luhatje humori, dificulties financiare etj, dallimi është se ne mbështetemi te Perëndia për të udhëhequr hapat tona, ne e respektojmë njëri-tjetrin dhe të përpiqemi të mira tona për të mos humbur BESIM, komunikim, dhe të kërkojë udhëzime nga fryma e shenjtë si një çift dhe individually..My burri është individi më unike që kam takuar ndonjëherë dhe ne të dy e kuptojnë se çelësi i lumturisë në një martesë nuk është bërë apo blerjen “gjëra” për të bërë të lumtur, por eachother Duke ditur që ne jemi në Krishtin, duke ndjekur urdhërimet e Tij në lidhje me martesën dhe të dashur njëri-tjetrin pa kushte, pavarësisht nga të metat tona, ose se si ne mund të “ndihem” në atë moment , duke e ditur se lumturia do të jetë gjithmonë një emocion i përkohshëm që shkon larg, por JOY e vërtetë vjen vetëm nga Zoti.

  Unë uroj që ju dhe gruaja juaj shumë vite gëzimi Bekuar!!!
  I Love muzikë tuaj shumë nga rruga ;)..

 • ngas

  gusht 19, 2013 / në 7:01 jam

  udhëtim,

  Ju jeni një shembull i madh për të krishterët e rinj të cilët duan të lavdëruar Perëndinë në mënyrën se si ata trajtojnë gratë! Faleminderit! Unë vetëm u fejua, jam 22, dhe të shohim përpara për të shërbyer Zotin në martesë për vitet që vijnë!

 • Johnny_renteria

  gusht 19, 2013 / në 7:02 jam

  Besoni apo jo, por i martuar në moshën 18. Unë kam qenë në asnjë mënyrë e gatshme të jetë një burrë në kuptimin financiar dhe unë isha tashmë një babai. Por unë sapo kishte dhënë jetën time deri në Krishtin dhe e dija se gratë unë ishte me të do të jetë ai rritet me mua. Njerëzit pyesin mua të njëjtat gjëra si. Më duket e trishtuar se edhe pse martesa shihet si një gjë e keqe. sot, Unë isha duke menduar për këtë dhe kam ardhur në përfundim se njerëzit janë bërë kaq egoist që mendohet të marrë përgjegjësinë e një personi tjetër pothuajse e pamundur. Martesa nuk është për kur dhe pse ju u martua, por për atë se kush është përqëndruar rreth asaj martesë. Dhe kjo duhet të jetë Krishti…

 • Deborah

  gusht 19, 2013 / në 7:02 jam

  Unë mendoj se u r trip..i të drejtë të ketë një frnd i cili u martua @ 19 (ata HV qenë të martuar 4 6 yrs NW)n lkng @ saj tani ne kuptojmë përveç pranuar Krishtin në saj DAT jetës është d vendimi më i mirë që ajo ka bërë ndonjëherë….edhe pse unë duhet të pranoj unë nuk jam gati 2 marrë married..it frikëson mua cos unë nuk dua 2 të jetë i tëri 2 Personi d gabuar 4 d pjesa tjetër e jetës time, por unë e di se Jezusi kurrë nuk do të më lejoni të bëjë d zgjedhjen e gabuar…edhe unë ndonjëherë pyes veten y martohen kur i merrni të gjithë i duan nga Jezusi n ai kurrë nuk mund të BRK HRT tim?….Vendimi ur kishte të drejtë n i GV u thumbs up 4 që!:)

 • MNM103

  gusht 19, 2013 / në 7:02 jam

  Kjo me të vërtetë më mësoi shumë. Dhe kjo ishte e madhe dëgjimit anën tuaj gruan e tij shumë!

 • Lance Peterson

  gusht 19, 2013 / në 7:02 jam

  Mbresëlënës. Djali im gjithashtu u martua 2 1/2 vjet më parë për një grua të mrekullueshme të perëndishme dhe ata ishin të dy në moshën e pjekur e vjetër e 19. Historia juaj më kujtoi tyre.

 • Brandon Clements

  gusht 19, 2013 / në 7:02 jam

  Unë e dua këtë Trip! I martuar në 22 dhe unë absolutisht love martesën time. Kjo është qesharake, sepse unë vetëm kishte një bisedë të ngjashme me një mjek stacionin e gazit rreth një muaj më parë. Ajo tërhoqi të gjithë, “Pse të martohen kur ju mund të ketë qumësht për të lira?” pyetje dhe zemra ime thyen për të. Pastaj unë vazhdoi të tregojë asaj se gruaja ime nuk ishte një lopë–se ajo ishte awesome dhe unë e dua atë.

  Faleminderit për shpërndarjen!

  • udhëtim

   gusht 19, 2013 / në 7:02 jam

   loool ju jeni qesharak = D

 • Louib2001

  gusht 19, 2013 / në 7:02 jam

  Lavdëroni Zotin për vëllanë dhe gruan tuaj të bukur të rinisë tuaj. Unë lutem që Zoti do të derdhë favorin vazhdimisht gjatë gjithë jetës tuaj, sepse ti iu binde fjalën e tij. unë jam 28 dhe kanë qenë të martuar tani për gati dy vjet dhe gruaja ime dhe unë kam një martesë të lumtur dhe një bukuroshe 10 fëmijë moth vjetër. Gjithmonë kam dashur të martohen të rinj, por unë besoj se kjo nuk ishte koha ende për mua, deri sa Zoti solli gjë tim të mirë pothuajse 5 vite më parë (të jetë i saktë u takuam në ditën që ne u lindur përsëri 31 dhjetor 2006). Unë nuk e di ne se ku e destinuar të jenë së bashku si unë e mori atë si një motër të zakonshëm nga kisha. Unë kam qenë edhe përqëndruar në rritjen time shpirtërore, por tre vjet më parë sytë e mi të hapur dhe pjesa tjetër si ata thonë se është histori.

  Ajo është në agjendën e Satanit për të mos njerëzit të jenë të martuar, në mënyrë që ata të jetojnë në mëkat dhe ne tashmë e dimë se çfarë do të ndodhë. A e kemi shikuar në normën e divorcit në trup sot? Si për vëllezërit dhe motrën kurveri në kishë, për shkak të asaj që dikton shoqëria.

  Nëse ne shohim se si qytetet tona janë të mbushura me dhunë të rinjve sot, nuk kemi marrë një moment për të menduar e disa prej shkaqeve? Vlerat moment këmbimit Njeriu i përshpirtshëm për teori rrethore e gjithë kjo u shpërbë. Edhe prindërit e krishterë janë padija promovuar teori rrethore duke dekurajuar fëmijët e tyre të mos martohen të rinj (në moshën shqetësimit padyshim). Arsyet janë citoj”ju duhet të merrni një arsim, ndoshta kur keni mbaruar zotërinjve tuaj dhe të ketë një punë të mirë, pastaj të fillojnë të mendojnë për martesën”. Ky zë i mençur nuk e bën këtë ? Pra, çfarë ndodh kur fëmija juaj është i krishterë shkon në universitet dhe pastaj lëviz në me mikun djalë / vajzë i të cilit ose të krishterë ose jo?

  Ju lutem, mos merrni më të gabuar(kjo është vetëm disa nga gjërat që kam ardhur të gjithë), sepse deklarata e mësipërme nuk zbatohet për të gjithë. Arsimi është shumë e rëndësishme si një fiton njohuri për profesionin e tyre përkatëse në mënyrë që ata të mund të punojnë dhe të sigurojnë për familjet e tyre në të ardhmen, etj, por martesa nuk do të ndalet një nga pasuar në atë që kurrë zonë në jetë një zgjedh për të ndjekur, si një çështje të vërtetë një dasmë në përgjithësi nxit rritjen i.e Ministrisë së madhe, Heath mirë, pasuria dhe lista vazhdon. Mos harroni të dy bëhet një mish i vetëm dhe mund të ndjekin 10 000 Uau, kjo do të thotë se në marrëveshje atë që kurrë ata kërkojnë besnikëri Perëndisë ata do të arrijnë, mbresëlënës…..

  Në përfundim unë do të doja të sugjeroj se ne si të krishterë të fillojë mësuar fëmijët tanë në moshë të re mbi rëndësinë e jetesës së parë për Perëndinë dhe së dyti rëndësinë e martesës( për ata që kanë qenë dhënë dhuratën) në mënyrë që ata të rriten që duan t'i pëlqejnë Perëndisë në këtë fushë. Pasi të bërë një herë dhe vëllain tim dhe të gjithë atyre që jetojnë fjalën e Perëndisë. Qëndro i bekuar.

 • Anna

  gusht 19, 2013 / në 7:03 jam

  Kjo foli me të vërtetë për mua. Une jam 21 në një marrëdhënie dhe unë nuk mund t'ju them se sa herë unë kam qenë i tha se unë jam “shumë i ri për të menduar në lidhje me zgjidhjen e poshtë”, I duhet të presë për të “Jeta jetojnë parë”, mbaruar shkollën dhe për të krijuar një karrierë para se të hyjë rrotull / martesë. Ju keni një dëshmi e mahnitshme dhe frymëzuese. Unë ti dhe bashkëshortja jote uroj një jetë të bekimeve dhe lumturisë së bashku!

 • anonim

  gusht 19, 2013 / në 7:03 jam

  unë jam 20 dhe kurrë nuk kanë qenë në një marrëdhënie kështu që unë nuk jam do të jetë i martuar me 21 por unë patjetër të respektojnë logjikën tuaj. Unë gjithmonë kanë mendim “për çdo të tij”. Unë mendoj se ju dhe gruaja juaj patjetër do shkuar në distancë dhe unë jam aq krenar për hapat që mori para martesës. Ajo duket si dy prej jush e mori shumë seriozisht përkushtimin, cila I duartrokas.

 • Tony Doyley

  gusht 19, 2013 / në 7:03 jam

  Shumë i bekuar për të lexuar blogun tuaj në lidhje me martesën në moshë të re. Gruaja ime u martua në 18 dhe ne kemi qenë të martuar për fat të mirë për 10 vjet tani. I sigurt se ne kemi pasur disa ulje dhe ngritje, por unë besoj se Perëndia e ka udhëzuar ne në mënyrë të vazhdueshme të gjitha këto vite dhe tani ne jemi më të fortë se kurrë. Ju faleminderit për dëshminë tuaj të mahnitshme.

 • KLE Photography

  gusht 19, 2013 / në 7:03 jam

  Congrats në martesën tuaj të re! Burri im dhe unë shkova me të njëjtën gjë, kur ne u martuam 8 vjet më parë në 20 vjeç! Pra, ne e dimë saktësisht se çfarë ju jeni duke kaluar nëpër! Njerëzit mendonin se ne u martuam sepse unë kam qenë shtatzënë (Unë nuk ishte) ose për shkak se ai ishte një i huaj i paligjshëm (ai është një qytetar amerikan). Ne nuk kemi shumë nga miqtë tanë në këndin tonë si ata ishin duke bërë gjënë e vetme. Por tani në 28 ata janë të ardhur përreth dhe duke u përpjekur për të “të arrijë deri.” Unë jam i kënaqur që Zoti më ka bekuar me burrin tim pa marrë parasysh moshën time. Zoti i bekoftë të dy prej jush!

  Btw Ne jetojmë në zonë DMV! (MD) ndoshta ne të gjithë mund të takohen deri ose të shkojnë në kishë së bashku! Ne ende nuk kemi miq martuar lol.

 • KevinFerere

  gusht 19, 2013 / në 7:03 jam

  Unë nuk mendoj se çdo gjë është duke u vjedhur nga ju, kjo është ajo që ju jeni duke hequr dorë. Është e ftohtë që të ketë strukturë në Bibël, por është e deri tek ju për të diktojnë jetën tuaj, jo një libër; pavarësisht drejtimin që ajo ofron.

  Është qenie e lavdërueshme të përkushtuar dhe të rinj, por pjesë e asaj “epshi rinor” është të mësuarit dhe në rritje të merrni nga takimi dhe të angazhohen shoqërore gra të ndryshme. Mësoni se çfarë ju pëlqen dhe nuk i pëlqen të bëjë, Shiko, dhe të ndjehen; në vend të fushës tuaj duke u kufizuar në mënyrë të vetëm një personi.

  Ju nuk mund të vërtetë të them se ju e dini kush jeni dhe çfarë ju jeni gati, apo edhe ajo që ju me të vërtetë dëshironi, Nëse ju nuk kanë bashkëvepruar, por aq shumë me gra të tjera për ta për të treguar se për ju. Ju nuk e dini se çfarë është dashuria në qoftë se ju nuk e dini se çfarë nuk është.

  • mysafir

   gusht 19, 2013 / në 7:03 jam

   Ju nuk keni nevojë të dini se çfarë Dashuria nuk është në qoftë se ju e dini se çfarë është Dashuria. Si do ta dini nëse dikush ju jep një të rreme $100 faturën nëse nuk e di se çfarë e vërtetë $100 faturën duken si. Nuk është vetëm një e vërtetë $100 fature, vetëm të studiuar atë dhe ju mund të thoni kur dikush ju jep një të rreme. E njëjta gjë me dashuri. Ka shumë falsifikime atje, por në qoftë se ju e dini se çfarë është e vërtetë, atëherë ju do të jetë në gjendje të vend të rreme. Meqë Perëndia është dashuri, çdo gjë pabesët nuk mund të jetë i dashuri.

   • KevinFerere

    gusht 19, 2013 / në 7:04 jam

    Për këtë arsye ju duhet të datës përreth dhe për të përmbushur dhe të bëjnë seks me njerëz të tjerë. Pika ime saktësisht. Çfarë është pafe është subjektiv. Ju mund të përpiqet të jetë legalist në lidhje me të, sepse ajo është në natyrën tonë që të bëjë këtë, megjithatë, ne duhet të le të shkojnë e këtyre idealeve qenë se ka shumë zona gri në mes të kontekstit.

    • Angeldoll1

     gusht 19, 2013 / në 7:04 jam

     Unë nuk pajtohem me deklaratën tuaj të paturit seks me njerëz të tjerë- STD-së, AIDS dhe shtatzënitë e padëshiruara, janë pasojat e marrëdhënieve të tilla. Nëse dikush ndjek marrëdhënie të tilla, ata nuk do të mësojnë në lidhje me përkushtimin e duhur dhe aspektet më të thella dhe shpirtërore të dashurisë sesa epshin. Gjithashtu unë nuk pajtohen me pikëpamjet tuaja në lidhje datojnë rreth para se ju doni për të kryer, sepse “takim rreth” nuk është një parakusht për të dini një bashkëshort nga një nonspouse. Ballafaqohet perëndishëm / takim është bërë për njerëzit siç përshkruhet në Bibël, ndërsa të paturit e shumfishta partnerë, që ka marrëdhënie seksuale të rastit janë tiparet e kafshëve.

     • AJ

      tetor 3, 2013 / në 3:46 pm

      Angeldoll1it është goxha naive nga ju për të menduar se të gjithë seksi jo-martesore domosdoshmërisht çon në “STD-së, AIDS dhe shtatzënitë e padëshiruara”… por sigurisht, ju nuk do të dini se në qoftë se ju nuk keni marrë në kohë për të marrë kokën nga libri yt pluhurosur të vjetër dhe për të fituar disa përvoja të jetës.

    • KevinFerere

     gusht 19, 2013 / në 7:04 jam

     Ju duken pak negativisht. Nëse ju jeni të pjekur dhe të mençur të mjaftueshme që ju do të shkoni në lidhje me atë rrugën e drejtë. Sa më shumë që të shmangur diçka, afër ju vijnë për të. Fokusimi në pozitiven dhe kjo është ajo që ju do të merrni. Por sigurisht feja juaj nuk ju mëson se,.

  • ngas

   gusht 19, 2013 / në 7:04 jam

   “dashuri më të madhe nuk ka një të tillë se kjo, që dikush japë jetën e vet për miqtë e tij.” (nevojtore 15:13) Ti e di se çfarë është dashuria në qoftë se ju e dini Krishtin.

   • KevinFerere

    gusht 19, 2013 / në 7:04 jam

    Ju lutem zotëri, në qoftë se ju jeni do të derdh mbrapa shkrim, më pak ju mund të bëni është të aplikoni mendimin tuaj për atë. Kjo është një referencë, jo një udhëzues fjalim.

    • ajo

     tetor 3, 2013 / në 12:25 pm

     qëndrimi juaj në shkrimin e shenjtë është e gabuar dhe mënyra që ju mendoni se ju jeni projektuar veten si një i krishterë i cili nuk ndjek Bibla, por “referencat” ajo por zgjedh të jetojë me anë të kodit tuaj dhe zgjedh dhe zgjedh çfarë, në qoftë se ndonjë gjë për të ndjekur që është e Perëndisë është e lidhur me….

     Shumica e asaj që ju jeni duke pretenduar për të qëndruar në është doktrina e rreme.

 • Gabe Taviano

  gusht 19, 2013 / në 7:04 jam

  Nisë për të parë ju këtu Blogging Trip! Faleminderit për duke u lutur për mua këtë javë, Perëndia i sigurt ka qenë i mirë.

  Gjë çmendur për ju duke u martuar në mënyrë të rinj është se veshët tuaj dhe sytë janë hapur të Perëndisë më shumë në vitet e tua se sa disa që e kanë mbyllur atë jashtë për një kohë të gjatë. Ju e dini se Perëndia është një pjesë e martesës tuaj po aq sa dy prej jush janë, dhe kjo është e madhe. Faleminderit për shpërndarjen!

 • Madeleine Farrell

  gusht 19, 2013 / në 7:04 jam

  Ky është një proces i shkëlqyer mendim. I martuar në 17 dhe burri im ishte 19. Në atë kohë ne nuk ishim të krishterë, dhe gjithashtu, ne nuk "duhet të’ martohem. Ende për disa arsye ne e bëmë. Ne kemi qenë të martuar pothuajse 28 1/2 vjet tani, janë prindër të 5 dhe gjyshërit e 2. E dua jeten time. Jo për të thonë se ka qenë herë në martesën tonë që njëri prej nesh vetëm për të kërkuar për të ecin tutje dhe nuk kthehen, nuk do të thotë zemërimi dhe fyerje nuk ishin pjesë e jetës sonë të përditshme për një sezon, ose që të menduarit EW bërë gabimi më i madh i jetës sonë nuk ishte një proces mendimi. Por ne të përkushtuar. Dhe kur divorci nuk është një opsion, Zoti sjell shërimin në kohë.

  Vajza ime u martua në 20 dhe atje nuk ishte një inkurajim ajo ndonjëherë mori nga njerëzit. Ajo nuk e kuptoj pse njerëzit mendojnë se është një mjet i fundit në vend të një bekimi kohë. Edhe në mesin e komunitetit të krishterë.

  Djali ynë në anën tjetër janë martuar në kohën e Krishtlindjeve, në moshën 27. Vetëm nuk e kishte gjetur vajzën e duhur. Nje gje.. djali drejta / vajzë është duke shkuar për të e fëmijën të drejtë / vajze edhe nëpër kohë të vështira. Vetëm kapem për Kryqin.

 • CL

  gusht 19, 2013 / në 7:05 jam

  Unë nuk mund të pajtohem më shumë. Kështu që shumë njerëz duket se mendojnë se martesa është e tmerrshme dhe nuk është veçanërisht asnjë arsye për “nxitim” në të, por kjo është diçka që Perëndia dëshiron të përdorë për të bekuar dhe të na shenjtërojë. Faleminderit për këtë post!

  >> Por, kur kam shikuar në Shkrimet e unë nuk e kam gjetur gjëra si, "Martesa është e barabartë me vdekjen! Ikni nga ajo!"ose, "Vendos martesën off deri sa ju nuk mund të vënë atë më gjatë,"ose, "Vetëm martohen, kur ju jeni shumë i vjetër për të shijuar jetën,"ose, "Luaj në fushë për një kohë dhe pastaj të zgjedhë një më të mirë."

  • nënë

   dhjetor 9, 2014 / në 1:48 jam

   Thank you so much për vizitë në blogun tim – Unë mendoj se unë me motive nga adedrss ushqim për ju (I postuar atë në komentet e mia). Ju keni një familje darling, meqe ra fjala! Congrats në përvjetorin tuaj!

 • Praisemovement

  gusht 19, 2013 / në 7:05 jam

  Faleminderit për transparencë tuaj dhe për “duke e bërë Jezusi duken të mira”. respektimi i çmendur për mënyrën se livin'and bringin’ Lavdi Fjalës.

 • Andrea Paige Jackson

  gusht 19, 2013 / në 7:05 jam

  Kjo është një dëshmi fantastike. Dhe ju postuar atë në minierë dhe dhjetë vjetorin e burrit tim! (Ne u martua OLD, pse.) : )

 • Jcsmsoul

  gusht 19, 2013 / në 7:05 jam

  god bless ue vëllanë! Unë e di saktësisht se çfarë u thotë edhe pse kam gjetur Zoti më vonë në jetë dhe I wish I ishte martuar me një burrë perëndishme thats të besnik ndaj gruas së tij! këto DayZ e saj shumë të vështirë për të gjetur se! dhe një tjetër arsye unë shpresoj dhe lutem të martohem dhe për të gjetur një të tillë është për shkak se u dont ndjehen fajtorë kur bën dashuri kur ur martuar! Të bekoftë zoti!

 • Jazmin

  gusht 19, 2013 / në 7:05 jam

  Thank you so much jo çdo njëri do të shohin martesën si një bekim. Vetëm ata që besojnë dhe besojnë në Zotin tonë Jezu Krisht do të. Unë të martuar në një moshë shumë të re dhe në 28 vjet më i vjetër dhe burri im kemi 3 fëmijë të bukur dhe jetët tona janë të përkushtuar për të adhuroj dhe adhurojnë Atin tonë në Qiell. Martesa nuk është e lehtë edhe pse, kjo është ajo e ulje dhe ngritje, por me anë të hirit dhe mëshirës së Perëndisë dhe të dorëzimit të njërit tij do të është në gjendje të rritet. Ju faleminderit shumë për historinë tuaj të mahnitshme kjo është një bekim i vërtetë. Im Zoti vazhdojë për të ju dhe gruaja juaj të rritet unë kërkoj për mençurinë e tij dhe mbi të gjitha shumë bekime në favor tuaj.

 • taki Musica

  gusht 19, 2013 / në 7:05 jam

  I martuar në mënyrë “i ri” gjithashtu, dhe kjo është një bekim, Ne gjithmonë së bashku (duke përfshirë edhe vajzën tonë të kursit), ne ndajmë gjithçka, dhe për të ndihmuar njëri-tjetrin, disa njerzit mendojnë se në qoftë se ju merrni martuar aq i ri do të jetë për një kohë të shkurtër, por falë Zotit ne pothuajse 8 vjet i martuar dhe më e rëndësishme duke u përpjekur për Servin’ Perëndisë në çdo kohë…bekimet

 • Agopylove09

  gusht 19, 2013 / në 7:05 jam

  që është aq i tmerrshëm!! une jam 25 dhe ive qenë duke menduar në lidhje me atë që të gjithë vjen së bashku me të qenit një grua e mirë dhe me të vërtetë të qenit i nënshtruar dhe të kesh Perëndinë si qendrën tuaj dhe gjithmonë të kërkuar këshillën e tij për të gjithë dhe vetëm të vërtetë të lënë Krishti të marrë rolin udhëheqës dhe të ndërtuar këtë marrëdhënie në tokë të fortë e Krishtit jesus..falling në dashuri me Shpëtimtarin tonë të parë është me të vërtetë një domosdoshmëri!! duke pasur këtë marrëdhënie intime me të alllows që të rritet dhe të dinë se çfarë duan me të vërtetë është dhe Zoti siguron se dashuria që u japin për të bashkëshortit tuaj.. kaq mirënjohës për një shpëtimtar që gjithmonë ofron ..<3

 • Joe Stevens

  gusht 19, 2013 / në 7:06 jam

  Jam një oldee që pajtohet plotësisht me Triplee. Edhe pse sigurisht që është goditje e ndryshme (moshave) për folks të ndryshme. Dhe të gjithë duhet të martohen në kohën e tyre Perëndia-projektuar. unë jam 50 yrs vjetra, u martua me të dashurën time kur unë isha 23 dhe ajo ishte 20! tani 27 vjet dhe 1 muaj më vonë, nuk është i vazhdueshëm (mirë) fishekzjarre mes nesh, ende madly në dashuri, miqtë më të mirë dhe duke ecur së bashku në qëllimin e Perëndisë. nuk do të tregtisë moshën martova për 6 muaj më vonë! Por edhe fëmijët e mi duhet të dinë circumstacces e tyre nuk janë domosdoshmërisht identike me tonat, as timings dhe planet për ta Perëndisë të njëjtë.

 • Femi milioner

  gusht 19, 2013 / në 7:06 jam

  Jam një oldee që pajtohet plotësisht me Triplee. Edhe pse sigurisht që është goditje e ndryshme (moshave) për folks të ndryshme. Dhe të gjithë u martohen në kohën e tyre Perëndia-projektuar. unë jam 50 yrs vjetra, u martua me të dashurën time kur unë isha 23 dhe ajo ishte 20! tani 27 vjet dhe 1 muaj më vonë, nuk është i vazhdueshëm (mirë) fishekzjarre mes nesh, ende madly në dashuri, miqtë më të mirë dhe duke ecur së bashku në qëllimin e Perëndisë. nuk do të tregtisë moshën martova për 6 muaj më vonë!

 • Reverandjeff

  gusht 19, 2013 / në 7:06 jam

  Unë e di këtë një shumë mirë… Vetëm festoi vitin tonë të 13-të të martesës, dhe une jam 35.. I kishte pyetje të njëjtat folks më të njëjtën mënyrë, por ne të dy vetëm e dinte se Perëndia i kishte urdhëruar atë dhe të projektuar atë. Ne intersected jetën e njëri-tjetrit në momente të rëndësishëm, ku ne përfundoi duke qenë çdo spirancë të tjerët, me një spirancë të përbashkët të Krishtit. Pjesa më e mirë është kur ne të merrni shans për të biseduar me njerëz të rinj të cilët janë duke luftuar me marrëdhëniet / martesës dhe ne të merrni për të treguar dëshminë tonë të jashtëzakonshme !!! Faktikisht, kishte disa prej këtyre diskutimeve me JPaul disa vite më parë.. Botë ë vogël !!! Perëndia u ka dhënë atyre që e kërkojnë atë sistemin e drejtë VALUE, dhe ne e vlerësojmë brinjë tonë në vend të Runnin pas chickenbones. :)

 • Bobshumaker

  gusht 19, 2013 / në 7:06 jam

  Babai im & Mami ishin sweethearts të shkollës së mesme dhe ata u martuan pas diplomimit (të dy ishin 18 vjeç). Ata janë ende një martesë të lumtur në këtë ditë dhe kurrë nuk kanë shprehur ndonjë keqardhje për jetën e tyre së bashku. Duke u bërë një i rritur mund të fillojë me martesën – dhe qëndrimi juaj në lidhje me vendimin tuaj pasqyron prindërit e mi. Martesat perëndishëm janë të pakta dhe larg në mes në këtë shekull….Zoti do të të bekojë dhe për të mbajtur të lumtur për të paktën 50 ose 60 vjet!

 • Monique Jolicia

  gusht 19, 2013 / në 7:06 jam

  Ku është historia e gruas?

 • Jeffreycotton7

  gusht 19, 2013 / në 7:06 jam

  Unë, ti dhe bashkëshortja juaj falënderoj aq shumë për ndarjen e tregimet tuaja. Une jam 21 dhe të ndjehen si unë jam duke shkuar nëpër pothuajse të njëjtën situatë të. Unë thjesht nuk jam martuar ende. Unë kam atë mendim e pse të presim nëse ju dhe partneri juaj jeni në dashuri, të dyja janë shpirtërore, pozitiv, dhe të përsosur me sytë e njëri-tjetrit. Vajza ime dhe unë nuk kam asnjë dyshim se ne do të jetë martuar një ditë. Por edhe pse ne të dy duan të jenë të martuar, ajo është më shumë një të marrë kohën e saj; ne kemi të gjithë kohën në personin tipit botëror. Unë jam më shumë një personi të tipit nesër ASAP ne nuk jemi të premtuar. Pra, pse të presim? Ajo është një vajzë shumë e zgjuar. Ajo më kujton gruan tuaj dhe historinë e saj një pak. Duke menduar se gjërat mund të merrni në rrugën e qëllimeve të shkollave dhe të karrierës. Por kjo është më shumë në drejtim të flasin për fëmijët pas martesës. Unë gjithmonë them atë që unë nuk dua që të ketë fëmijën tonë të parë në afërsi të 30 vjeç. Unë nuk dua trupin tim për të filluar marrjen e dobët për shkak të moshës, e cila do ta bënte më të vështirë dhe më i mundimshëm për të luajtur rreth me fëmijët e mi. unë dua 7 në më shumë dhe 3 të paktën. Në mënyrë të mirë të saj për të marrë filluar në një moshë të mirë. Por unë do të vazhdojë të përpiqet për të lënë atë në duart e Zotit dhe të mos shqetësohen për atë shumë.

 • aneetarh

  gusht 19, 2013 / në 7:07 jam

  thank u aq shumë Trip n Jess, n të gjithë hu dt ka ndarë një inkurajim në një mënyrë apo d ODA. Tani unë nuk jam më frikë nga gettn martuar herët sidomos considern d faktin dt ne të dy duam Perëndinë. Perëndia BLS ü…

 • vizë lidhëse

  gusht 19, 2013 / në 7:07 jam

  Jannon Fitzpatrick, Unë pajtohem se Perëndia është dashuri. E vetmja mënyrë për të përjetojnë dashurinë e vërtetë është të përjetojnë Ai që krijoi dashuri. Në mes të njerëzve ne mund të krijojë asgjë për atë kalibrit nëse ne jemi të lënë Perëndia të drejtojë jetën tonë të dashurisë, si dhe. “dashuri më të madhe nuk ka një të tillë se kjo, se ai japë jetën e vet për miqtë e tij” Jhn 15:13. Dashuria nuk është gjetur një kënaqësi vetë (KevinFerere), ose gjetur dikë që mund të kënaqë dhe të stimulojë impulse elektrike në trurin tuaj. Ironikisht, fotografia juaj e “Krijimi i Adamit” në faqen tuaj vjen nga periudha e Rilindjes e cila ishte kur ideologjia e dashurisë dhe takim u shndërrua në diçka për kënaqësi individuale pa marrë parasysh çfarë kosto për dikë tjetër. Kjo pikturë në vetvete është heretike duke deklaruar se Adami është arritur jashtë për Perëndinë dhe mori pjesë në krijimin e tij. Ironia është ky, Michelangelo në fund të jetës së tij e pa atë që ai kishte bërë dhe u pendua, duke u përpjekur për përzierje krishterimin dhe humanizmit (Njeriu duke qenë masa e të gjitha gjërave). Kjo ideologji e dashurisë është ku unë mendoj se ju po vijnë nga ? e cila është e njëjta gjë që praktikohet në greqisht, Rilindja, dhe kultura e sotme. Nuk është me të vërtetë “asgjë të re nën diell”-Solomoni, edhe nga Bibla.

 • Paul Jones

  gusht 19, 2013 / në 7:07 jam

  hey Udhëtimi i martuar që kur kam qenë 22 dhe 28 tani. vetëm kishte ANV tonë 6th. Perëndia ka na bekojë me 4 të rinjtë. Lutem që ai të mbajë bekuar ju dhe familjen tuaj.

 • Danz_17unlocked

  gusht 19, 2013 / në 7:07 jam

  Kjo është Trip bukur, Zoti e bekoftë me luks u dhe gruaja ur… dhe mund të tjerët b bekuar nga kjo ^ _ ^ <3

 • CLL

  tetor 3, 2013 / në 12:15 pm

  Çfarë një bukuroshe dëshmi të mirësisë së Perëndisë dhe çfarë mund të bëjë në jetën e që janë dorëzuar plotësisht Atij. Burri im dhe unë u martuam relativisht e re (në 24) dhe si ju dhe gruan tuaj, Perëndia e pa të arsyeshme të na sjellë së bashku për lavdinë e Tij. Djali ynë i martuar i ri, në moshën 20 më herët këtë vit…gulçoj :-) dhe ai patjetër gjetur një gjë të mirë në gruan e tij të perëndishme. Ne kemi kërkuar asgjë më shumë për të dhe kjo është një bekim.

 • Karenda

  tetor 3, 2013 / në 12:18 pm

  Çfarë një artikull i madh! Burri im dhe unë u martuar e re, si dhe, isha 22 dhe burri im ishte 25. Ne vetëm festohet 15 vjet të martesës. Jezu, na ka sjellë më afër së bashku si çift me kalimin e viteve, na mëson për “vdesin për veten” në mënyrë që të dashuri të mirë dhe për të shërbyer njëri-tjetrit. Egoizmi është numër një shkatërrues më të martesave.

  Ju faleminderit për gatishmërinë tuaj për jetë deri përpara dhe të ndershëm në lidhje me temën e martesës si ajo lidhet me Shkrimit!

 • Michael

  tetor 3, 2013 / në 1:16 pm

  Gruaja ime dhe unë u martua në 21 gjithashtu, dhe se ishte 11 vjet dhe 6 fëmijët më parë (bio / miratuar / foster). Unë nuk e di unë kam qenë “shume i ri” për t'u martuar, Unë vetëm e dinte se ajo ishte një unë nuk dua të jetoj pa të! Perëndia ka qenë i mirë.

 • AJ

  tetor 3, 2013 / në 2:16 pm

  Leximi mes rreshtave: ne e kemi dashur Jezusin dhe ne ishim me brirë.

  Unë e shoh këtë të ndodhë gjatë gjithë kohës mes të krishterëve dhe mendoj se argumentet e tilla si këto që valle rreth motivimit të vërtetë janë të qeshur. Ajo do të jetë mëkatar të vetëm të bërë seks, kështu që është shumë më e mençur për të nxitojnë në një angazhim të përjetshëm.

 • CLARA

  tetor 3, 2013 / në 2:21 pm

  Perëndia që e ka filluar që martesa me siguri do të shihni ju nëpërmjet saj të gjithë. Ju jeni një inkurajim të ri të rinjtë dhe Çiftet e Krishtere Trip. Zoti ju bekoftë!!

 • JOB

  tetor 3, 2013 / në 2:52 pm

  Unë u martova në moshën 21 dhe në të njëjtin vit si ju Trip Lee, në 2009. Unë u takua e saj në kishë kur isha 16 vjeç dhe ne kemi qenë së bashku për pothuajse 8 vjet tani. Ne shërbyer Perëndisë së bashku me ministritë AYCM, arritur tek fshatrat dhe ndarjen fjalën e Perëndisë në Filipine. Ne tha çdo të përditshme të tjera “Unë të dua, sepse unë shoh se sa e doni Perëndinë”. Unë kurrë nuk pendoheni kërkuar atë për dorën e saj në martesë. E shkuara 4 vjet të martesës ka qenë një bekim.

 • AI BURRË

  tetor 3, 2013 / në 2:55 pm

  https://twitter.com/KEVINFERERE <<< është është ky djalë?? lol

 • Isaac

  tetor 3, 2013 / në 4:06 pm

  Fjala e Perëndisë është me të vërtetë i lartë. Fjalët e urta 18:22 parashikon në mënyrë të qartë këtë,.
  ”Kush ka gjetur grua ka gjetur një gjë të mirë, dhe siguruar një favor nga Lord''.
  e mia të marrë për këdo që dëshiron të martohet është që së pari dhe më kryesorja të kërkojë drejtimin e Perëndisë në zgjedhjen e partnerit të duhur. Ne si njerëzit should bëjë vetë zgjedhjet tona dhe forcifully kërkojmë Perëndisë për të bekuar atë. më tepër, ne duhet të dorëzohen në bindje të përgjithshme, të arritur jashtë për hirin e Perëndisë dhe kërkoni për udhëzime për të ndjekur drejtimin e tij për jetën tonë.

 • SteveMcMillon

  tetor 3, 2013 / në 4:40 pm

  I respektoj këtë aq shumë!! Saj në mënyrë inkurajuese, sepse kam pasur një dëshirë për t'u martuar ndonjëherë që unë isha 6 yrs vjetra dhe shumë njerëz të vënë më poshtë për të. Në shumë mënyra ajo krijoi pasiguri në mua. Thank you again për këtë!

 • Terri

  tetor 3, 2013 / në 4:59 pm

  Pak më shumë se 35 vjet më parë unë u martua me të dashurën time të shkollës së mesme. Ne ishim të dy 18, pothuajse 19. Ne kishim shumë naysayers dhe baba im madje shpresonte se unë do të merrni divorcuar dhe për të gjetur një mjek. Kur Perëndia rregullon një martesë kjo nuk ka rëndësi se çfarë moshën e nuses dhe dhëndërit. shumë bekime!

 • zonjushëz

  tetor 3, 2013 / në 6:01 pm

  Unë kam qenë i martuar e re, si dhe (20 për të qenë të saktë). tani në 32, I ndjeni sikur ju mund të jetë i martuar në çdo moshë të caktuar dhe në çdo kohë të dhënë për këdo që… dhe Perëndia do të përdorë një person që e do atë në çdo rrethanë për të nxjerrë vetë më afër atij personi… të gjithë ju duhet të jetë është i gatshëm që të jetë e shenjtë ashtu si Ai është i shenjtë. Kjo është arsyeja pse unë nuk besoj se ka “i duhuri”… Çdo person që zgjedhin të martohen, bërë “Të parët” per njeri tjetrin :)

  • zonjushëz

   tetor 3, 2013 / në 6:02 pm

   por natyrisht kjo është e vërtetë vetëm në qoftë se të dy janë besimtarë

 • këmishë spitale me lidhëse pas kurrizit

  tetor 3, 2013 / në 10:27 pm

  Shume faleminderit. Gruaja ime dhe unë kam një histori të ngjashme. Një mik postuar këtë sot dhe kjo ishte ajo që unë e nevojshme. Lëvdoni Zotin tonë Jezus!

 • Lise

  tetor 3, 2013 / në 10:39 pm

  Faleminderit për këtë artikull! unë jam 36 vjeç dhe unë kam qenë i martuar për 19yrs…yep, isha 17 kur u martova burrin tim 18yr vjetër! Ne kemi gjashtë fëmijë, dashur Zotin, dhe jemi shumë të lumtur :) ne jemi duke pyetur pyetje të ngjashme gjatë gjithë kohës dhe ndërsa ajo nuk mund të jetë një zgjedhje popullore apo zgjedhja e duhur për shumë, Unë jam kaq i lumtur dhe i besuari përditshme që kemi bërë zgjedhjen e duhur për ne.

 • Steffan

  tetor 3, 2013 / në 11:18 pm

  Kjo është e mahnitshme. Unë e di shumë njerëz që mendojnë se kjo është gabimi më i madh i jetës tuaj. unë jam 22 dhe kanë qenë me të vërtetë duke marrë parasysh këtë me dikë I kam njohur dhe të dashur nga viti im i paedukuar mjaft të shkollës së mesme. Unë jam i sigurt se gjërat nuk janë kohë e mirë dhe rainbows për ju, as nuk pres që ajo të jetë për mua. Unë ju përgëzoj për të vënë mënjanë të gjithë negativitet dhe duke kërkuar në foto më të madhe dhe atë që ndjeu Perëndia të çojë në. Në qoftë se askush tjetër nuk është kurrë i lumtur për ju, Unë me të vërtetë jam.

 • Kim Hunter

  tetor 4, 2013 / në 8:30 jam

  Kam takuar burrin tim në 14 ne u martuar kur unë isha 21 dhe ai ishte 23 ne kemi qenë së bashku për 22 vjet dhe u martua për 15 e atyre 22 nuk ka asgjë të keqe me duke u martuar e re e saj vetëm si një person shikon jetën….sepse me të vërtetë lifr juaj është ajo që ju bëni atë….dhe po unë dhe burri im janë ruajtur dhe besojnë në Zot dhe ne jemi duke jetuar jetën tonë për atë për Perëndinë çdo gjë është e mundur sidomos një gjë gjatë healthly dashur martesa e lehtë, por me Perëndinë që ju mund të bëjë atë…….të jenë të bekuar!!

 • Cherisse

  tetor 4, 2013 / në 9:43 jam

  Çfarë bekimi të dini Zotin dhe për të kuptuar fjalën e tij. Unë uroj që ka pasur më shumë njerëz si ju. Mos lejoni djallin ju dekurajojnë. Ne e dimë se ai është kudo.

 • GrantYoung

  tetor 4, 2013 / në 12:44 pm

  Gruaja ime dhe unë u martova kur ishim 22 dhe kam pasur të njëjtën përvojë. Miqtë që janë ruajtur dhe i pashpëtuar dëshironin të më lejoni të dini unë kam më shumë jetë për të jetuar. berber im më kujtoi të gjithë Clubbing së dhe piknik unë mund të bëj. im “afër” miq shpjegoi se ka pasur peshk të tjera në det për të eksploruar. mirë, ne fakt u martua rreth të njëjtën kohë 3 çifte të tjera mosha jonë u! Ne jemi një minoritet, por definitivisht jo vetëm dhe kjo është inkurajuese të kujtojmë se.

  Nga hiri i Perëndisë që ne vetëm festuar 3 vjet dhe kjo ka qenë i tmerrshëm! Faleminderit për ndarjen Trip!

 • shenjë

  tetor 4, 2013 / në 4:24 pm

  e mia të marrë do të jetë se në qoftë se ju do të martohet në mënyrë të rinj, ju më mirë të dini pasojat e bërë kështu. Është shumë e vështirë edhe në shumë më të mirë të rrethanave. Nëse ju nuk jeni gati për të punuar më e vështirë që ju keni punuar ndonjëherë dhe krejtësisht të sakrifikojë dhe të merren me shumë zhgënjime dhe dhimbje, nuk do të nënshkruajë për të. megjithatë, në qoftë se ju mund të durojnë (dhe disa njerëz bëjnë) në qoftë se mund të jenë të dobishme në kohë.

 • Kevin

  tetor 4, 2013 / në 5:42 pm

  Unë e dua këtë perspektivë të bazuar biblikisht. Është e rrallë në mesin e krishterë amerikan, ku strukturat kulturore dhe sociale janë aq anti-martesa, për të parë një person i ri, madje edhe një person i vjetër, kanë një pamje të tillë të pjekur shpirtërisht në vlerën e institucionit të Perëndisë. Bazuar në shumë nga komentet që kam lexuar, Kjo perspektivë tingëllon aq të huaj për njerëzit, edhe në Kishë, sepse ne kemi lejuar veten për të ligët drejt normave sociale të ditës në vend se e vërteta biblike e asaj që ka Perëndia për t'u vlerësuar dhe cmuar. Duke u lutur për ju Trip, mbajtur për ndarjen e Ungjillit dhe të vërtetën e fjalës së Perëndisë bërë praktike dhe reale në jetën e besimtarit.

 • PastorRob

  tetor 5, 2013 / në 6:55 jam

  Unë dua të le ju e dini Trip- Lee I martuar 2 muaj pasi u ktheva 21. A është Zoti i të gjithë në të? Ishte Ai të gjitha në atë, pavarësisht njerëz mendimit dhe arsyetimit të tyre në pse unë nuk duhet të martohen që unë e nevojshme për të pritur. Njeriu i Perëndisë që kam qenë i martuar për 16 vjet tani me 2 vajza të bukura dhe unë jam plotësisht mirënjohës Perëndisë për një perëndishme mençur, xhevahir nderuar çmuar. Bukurinë rreth dëshmisë juaj është ajo ishte menduar për ju për të të treguar atë!!!

 • Mavis

  janar 28, 2014 / në 10:10 jam

  Unë kam këshilla për të gjithë të rinjtë. Në qoftë se ju jeni 18 ose mbi, fillojmë të shikojmë për një bashkëshort! Sex jashtë në qoftë se martesa do t'ju sjellë asgjë, por dhimbje, leaness e shpirtit dhe të shëndetit të keq, mendore dhe fizike. Duke qenë i martuar është një gëzim dhe përforcues ekonomike! Ju mund të merrni shumë më shumë bëhet dhe të gëzojnë lufe shumë më shumë në qoftë se ju nuk jeni vetëm. prindërit tuaj ndoshta u divorcuar, sepse ata nuk ndjekin zemrat e tyre në rininë e tyre! Unë nuk kam hapësirë ​​për të shpjeguar të gjitha, por ju janë ndërtuar për t'u mated. Filloni duke e bërë listën yor e duhet të ketë tipare menjëherë dhe martohen të rinj, ndërsa ju keni të gjithë zemrën tuaj për të dhënë. unë jam 53 dhe shumë grayeful për t'u martuar për fat të mirë. Unë kam qenë i martuar në 31 -zemërthyer shumë herë dhe shumë nëse tretur rinjtë kalime mënyrë shumë vonë. Shpresoj bërë në qoftë se ju do të jetë i mençur në rininë tuaj dhe të gëzojnë atë duke qenë i pranishëm në të!

 • GOSPELMAGDOTCOM

  shkurt 6, 2014 / në 8:33 jam

  Dear Trip Lee,
  Ne e vlerësojmë lexuar artikujt tuaj.
  A mund të na japë autorizimin për të përkthyer artikujt tuaj në frëngjisht dhe të publikojë ato në faqen tonë të internetit: gospelmag.com?
  Faleminderit shumë paraprakisht për përgjigjen tuaj.
  Më të mirë në Krishtin,
  permanent

 • mëshirë

  shkurt 15, 2014 / në 3:14 pm

  Miku im më bleu këtë libër kur ishim adoleshencë për të qenë një i ri, grua e denjë e krishterë. Sigurisht ajo inkurajoi pritur deri pas martesës dhe çdo gjë e kishin të gjithë vargjet. Ajo u përmend dhe ajo e solli atë veten se Perëndia nuk do që për ne deri më sot. Unë bëra një zotim për veten time se unë do të ketë kufijtë me një vajzë (Unë mendoj se pothuajse jam bërë tërësisht me outgrowing drojë tim). Unë do të shpëtojë disa gjëra për martesë, por në dhe jashtë të kaluarën 2 vjet unë kam marrë në depresion. Unë e kam ndjerë i vetmuar. Pyesja veten se çfarë është e gabuar me mua dhe në qoftë se unë jam i mirë sa duhet. Une nuk jam. Unë nuk e di çdo varg biblik. Unë kam nevojë për të studiuar shumë më tepër. Unë kam qenë duke u përpjekur dhe unë nuk dua të të marrë të dini vetëm ndonjë djalë, sepse unë mund të bëhet zemërthyer dhe ai mund të çojë më poshtë një rrugë Perëndia nuk do që të më poshtë, por unë të marrë vetmuar. Është gjithmonë e bukur për të parë njerëz të tjerë të rinj në dashuri. Është edhe më mirë nëse ata janë të martuar dhe unë e di se kjo nuk është e mirë për të qenë xheloz por të gjithë thotë “oh, ajo do të vijnë gjatë kohës tuaj”. Unë mendoj për këtë rregullisht kohët e fundit. Takova këtë djalë me të vërtetë bukur. Ne kemi personalitete shumë të ngjashme, por ai tha se nuk shkojnë në kishë. Ai tha se beson në Zot dhe unë e di unë nuk jam i përsosur veten time, por unë nuk mund të ndihmojnë por pyes veten, sepse unë nuk mendoj se ai është duke kërkuar në mënyrë aktive Perëndinë në qoftë se unë jam duke shkuar për keqardhje diçka. Gratë nuk janë menduar për të përpiqen dhe për të ndryshuar njerëzit unë dëgjuar. Ajo të çon në zhgënjim gjoja. mirë, Unë jam i lodhur e duke pritur. I guess I do të mësojnë rrugën e vështirë. Unë nuk jam i pasur marrëdhënie seksuale edhe pse. Une jam 23 dhe ende qëndrojnë të fortë në atë, por unë jam i hutuar se pse unë nuk e meritojnë një burrë tani. Të gjithë të tjerët merr atë që ata duan. Është aq i bezdisshëm që unë nuk mund të ndalojë duke menduar për një vajzë. I merrni në depresion kështu që nganjëherë. Në qoftë se unë martohet këtë djalë dhe ai nuk ka ndryshuar do të jemi të yoked pabarabartë? Disa njerëz kanë gjithçka. Dhe unë nuk jam duke thënë se paratë. Unë vetëm dua dikë që vlerëson më. Është shumë për të shpjeguar.

  • Natalie

   marsh 11, 2015 / në 1:21 pm

   mëshirë:
   Ju jeni ende vetëm 23! :) Mos u shqetësoni për mos gjetjen e “e drejtë” një, nuk është vetëm një person atje që është një opsion i mirë. Dhe vetëm për të sqaruar: TI JE I VLEFSHEM. Ka një arsye që ju jeni ju dhe në këtë tokë në këtë kohë. Ju jeni çmuar të Jezusit, vetëm lexuar dhe pretendojnë premtimet e Tij kur ju filloni të mendoni se ju nuk janë të vlefshme. Im i preferuar është: “Unë kurrë nuk do të largohet nga ju apo t'ju braktisë.”
   Dikush dija kohët e fundit u divorcuar, dhe një çështje e madhe në martesën e tyre ishte se ajo ishte një besimtar dhe ai nuk ishte. Një vendim që ju do të keni për të bërë do të jetë “është Perëndia ia vlen?” Mbani kërkuar Zotin me gjithë zemrën tënde, dhe ai do të drejtojë. Ai do t'ju drejtojë. Ai do të sigurojë inkurajim që ju duhet kur ju ndjehemi të zhytur plotësisht dhe në depresion. Diçka që unë kam gjetur shumë të dobishme është lexuar Shkrimin me zë të lartë para se të shkoj në shtrat, dhe sidomos kur ndihem poshtë dhe nën sulm nga armiku. Ti nuk e di se çfarë Perëndia ka vetëm rreth qoshe.. në qoftë se vetëm ju prisni. Unë e di kjo tingëllon në mënyrë të vështirë dhe të ndershme, i bezdisshëm, por në qoftë se ju do të mbani kërkuar Zotin,, Ai do t'ju kënaqë në këtë sezon. Ka një arsye që ju jeni në sezonin! Ti nuk e di se si Perëndia do të përdorin atë si një dëshmi për të ndihmuar vajzat të tjerë të rinj të cilët janë duke luftuar me të njëjtën gjë! :) Unë shpresoj se kjo ka ndihmuar në një farë mënyre! bekimet!

 • tshireletsopreciousntumo

  nëntor 7, 2014 / në 2:43 jam

  Kjo është ajo që unë e nevojshme për të dëgjuar, faleminderit dhe Zoti e bekoftë

 • Micheala

  marsh 22, 2015 / në 8:32 jam

  I martuar në 21 dhe kjo ishte e bukur …
  Ju nuk mund të ndihmojë që të bie në dashuri me të, ose kur ju bie në dashuri me ta,
  Unë kurrë nuk mendova se do të jetë lloji të martohen të rinj dhe të humbas në “gjëra zbavitëse” në jetë .. por unë nuk mendoj se kam bërë, Unë vetëm të përbashkët tim “gjëra zbavitëse” me dikë I dua dhe nuk mund të imagjinohet që jetojnë pa.

 • Gisselle

  marsh 28, 2015 / në 7:41 jam

  Hi Unë jam Gisselle unë jam nga Honduras. Une jam 18 vjeç dhe i dashuri im është 19. Ne me 15 muaj më parë në kishën e tij në New York! Unë jetoj në Honduras.. Për këtë arsye ajo ka qenë një marrëdhënie në distancë të gjatë. Unë jam në vitin tim të dytë të kolegjit dhe kështu që ai. Ne kemi biseduar rreth duke u martuar. Dhe disa nga të afërmit tanë dhe pleqtë nga kisha e tij na mbështet dhe na tregoni është gjëja më e mirë për të bërë. Unë jam ende të pasigurt në lidhje me të.. Nëna ime nuk është shumë e hapur në lidhje me duke u martuar aq i ri dhe në mënyrë që motrat e mia. Ne kemi qenë duke u lutur që kemi parë menduar për martesën si një mundësi. Nëse ju mund të shkruani mua në email tim unë do të jetë mirënjohës!

 • Jennifer

  korrik 8, 2015 / në 3:11 pm

  Ne ishim të martuar 21 vite më parë. isha 19 dhe burri im ishte 21. Ne kemi tërhequr më afër me njëri-tjetrin dhe me Perëndinë. Tre fëmijët më vonë ne po shohim përpara për të ardhshëm 20.

 • Charles

  gusht 9, 2015 / në 11:07 pm

  Unë vetëm të kërkuar për të thënë faleminderit për rrugën e drejtë përpara se ju të predikuar fjalën Gods. Unë vetëm shikuar 'Fallin’ Videoklipi pas një dite të shtigje dhe tundimeve dhe të ndjehen sikur Perëndia i foli të drejtë në atë që unë jam duke shkuar nëpër. Dhurata e mahnitshme e hirit që ne ndajmë nuk mund të matet ose të merret si e mirëqenë. Thank you so much për të ri-hapur sytë e mi për diçka kaq themelor në ecjen time me Perëndinë. Unë gjithashtu lutemi që Perëndia do të të bekojë në ministrinë tuaj.

 • Chidera

  gusht 18, 2015 / në 2:48 pm

  Pasi Perëndia ju tregon dikë dhe personi ka të njëjtin pasion për Perëndinë si ju dhe të gatshëm të ecin me ju të gjithë rrugën. kjo nuk ka rëndësi se çfarë moshe, Pasi koha vjen që të martohet. Gjë është vetëm pranoje në të gjitha rrugët e tua, ai do të drejtojë shtigjet e tua (Fjalët e urta 3:6). Vetëm kanë pasionin dhe dashurinë për Perëndinë, në kohën e duhur ai do të japë me ndihmësi tuaj të cilët do të jenë me ju me anë të saj të gjithë. Bëjnë pjesën e nuk duan të, atëherë nuk do të pjesë me Perëndinë. Në të gjitha rrugët e tua pranoje, he'ell të bëjë rrugën tuaj drejt.

 • Stacy

  dhjetor 14, 2015 / në 3:57 pm

  Burri im është 3/4 zezë dhe një e katërta e bardhë.(Unë jam i bardhë). Burri im u martova i ri edhe unë 18 duke shkuar në 19 dhe burri im ishte 20. Njerëzit nuk na tha të, ne kemi qenë duke bërë një gabim dhe do të dërgojë në divorc. Ne nuk e dëgjoni ne u martuar dhe tani ne kemi qenë 16 vjet. Perëndia është në kontroll.

 • jaysmith

  marsh 12, 2016 / në 7:34 pm

  Kevin–ju duket sikur ju ta keni disa gjëra poshtë. Dhe ju jeni duke punuar në rrugën tuaj deri. do të mbajë, fëmijë! Në fund, për të dini veten gjysma si dhe është më e vattle, pavarësisht nga ndonjë mangësi. bekimet!

 • TheRealHonestTruth

  marsh 27, 2016 / në 2:44 pm

  Edhe për njerëzit atje që janë bekuar me fat shumë të shkëlqyer me pa probleme shëndetësore në të gjitha dhe duke u martuar me një familje me një shumë të holla me siguri kanë aq shumë për të të jetë shumë mirënjohës për të pasi që ata me të vërtetë duhet të ketë asnjë arsye për t'u ankuar kur shumë prej nesh nuk janë aq me fat në të gjitha edhe pse shumë prej jush e kam marrë martuar tepër i ri i cili ka një shumë prej jush që janë ende së bashku sot.

 • Tye Smith

  qershor 26, 2016 / në 9:55 pm

  shumë i shkathët ai erdhi në elivate kamp të premten 24/6/2016

 • RachelSanchez

  nëntor 2, 2016 / në 1:14 pm

  Burri im dhe unë u martuam në fillim të këtij viti. Ai eshte 22, dhe une jam 21. Më kërkohet gjithë kohës pse unë do të “hedhin rininë time larg” ose pse unë do të mendoj edhe për duke u martuar në kolegj. I çuditërisht të marrë komentet më të lëndojnë nga gratë më të vjetra që duket se shikoni poshtë mbi mua. Është e copëton zemrën që të tjerët nuk mund të njohin se unë jam në të vërtetë të vërtetë duke shijuar rininë time me personin tim më të preferuar në botë. Është e trishtueshme kur njerëzit (edhe gjeneratat e vjetra) Mendoj se kjo është e përkryer gjobë për njerëzit në 20-tat e tyre për të fjetur rreth, por kur ata martohen kjo është tronditëse dhe të tmerrshme. Ne vetëm shpresojmë se martesa jonë mund të frymëzojë të tjerët për të marrë hap kur ata ndjehen të gatshme, pavarësisht nga ajo që shoqëria tregon atyre.

 • Shumë e Sad Truth

  nëntor 27, 2017 / në 8:09 jam

  Pastaj ka shumë prej nesh njerëz të mirë të vetme që janë me të vërtetë duke shpresuar për të përmbushur një grua e mirë për të zgjidhur poshtë me, por për fat të keq ajo ende nuk ka ndodhur për ne. Dhe për burrat dhe gratë që ishin shumë shumë të bekuar që kam takuar njëri-tjetrin dhe të ketë një familje të cilat jeni të vërtetë kanë aq shumë të jetë mirënjohës për.

 • alvina.reborn

  janar 3, 2018 / në 2:39 pm

  Thanks alot Trip. Për vite të tëra kam qenë duke u thënë vetes se unë vetëm mund të martohen kaluar një moshë të caktuar. Por tani unë e di më mirë.

Lini një përgjigje

Po ngarkohet
svg