Naha Naha atuh Meunangkeun Kawin Jadi Young?

Kamari mah dijieun peuting eureun ahir di toko ka grab sababaraha hal mah kungsi paguneman pisan metot jeung kasir. Urang dijieun obrolan leutik salaku manéhna discan item mah, terus manéhna ditawarkeun kuring kartu diskon tapi ka dirina pamajikan mah geus miboga hiji. Éta lamun paguneman meunang fun. Kuring teu apal paguneman ieu sadaya teuing well alatan kuring geus kungsi eta sababaraha kali saméméh. Eta mana hiji hal kawas ieu ...

jelema: Naon!? Anjeun keur nikah?

abdi: Hehehehe Kuring geus nikah dua satengah taun endah pisan.

jelema: Sabaraha yuswa Anjeun? Anjeun kasampak kawas orok.

abdi: Aku dua puluh tilu.

jelema: Anjeun geus jadi ngora! Naha di dunya bakal Sadérék nu?

abdi: Naha teu ngalakukeunana I?

Di 2009, Kuring meunang nikah dina yuswa bieu hukum jeung bieu menak tina heubeul dua puluh hiji taun. Salila pacaran mah, papacangan, jeung nikah pondok, Kuring geus ménta waktu jeung waktu deui pertanyaan kawas, "Naha perlu nikah jadi ngora? Naon gawena nu?”, jeung paporit pribadi mah, "Anjeun kudu waited jeung ngarasakeun hirup anjeun!”

Sababaraha folks nanyakeun pertanyaan ieu éta strangers, tapi sababaraha éta kulawarga. Ieu mah gila meunang kawin di saperti "ngora” umur?

Nah hayu atuh mere Anjeun tilu alesan kuring megatkeun pikeun neangan nikah basa kuring teu.

1. Kuring papanggih wanoja godly

Salaku freshman dalapan belas taun heubeul di kuliah Alkitab, Mah teu aktip néangan pamajikan, tapi Allah nempo fit pikeun ngawanohkeun kuring ka awéwé ngora sanggeus haténa. Biasana ieu geulis, tapi leuwih importantly manéhna dipikacinta Yesus. Manéhna sadar yén Aisyah ieu jelema nu ngalakukeun dosa merlukeun rahmat Allah, jeung manéhna kungsi hina, jantung teachable. Urang réngsé nepi keur bagian ti gereja sarua, jadi kuring meunang lalajo nya ngawula, tumuwuh, jeung bisa dipercaya méré waktu nya ka batur. Kuring mimiti ngobrol bunderan jero mah ngeunaan nya. Réréncangan abdi, mentors, jeung pastor sadaya sapuk – manéhna wanoja godly. Kuring bisa nempo sorangan leumpang bareng nya jeung asih nya pikeun sesa hirup mah.

2. Kuring siap

Ku waktu ieu mah mimiti mikir ngeunaan realitas nikah jeung naon hartina bunuh diri ka batur for hirupna hiji. Kuring nanya sorangan naha atawa teu mah dewasa sarta cukup tanggung jawab. I searched ngaliwatan Kitab Suci jeung mikir ngeunaan tanggung jawab tina salaki, jeung dikaitkeun ka babaturan nikah jeung mentors. Sanggeus kavling solat jeung paguneman, mentors mah jeung pastor di gereja mah ka kuring maranehna mikir mah siap ngudag nya. Mah elated. Tapi kuring teu bakal neruskeun nya lamun kuring mikir mah teu disusun sacara rohani mingpin nya, nyadiakeun keur dirina, jeung jadi kapala kulawarga.

3. Nikah mangrupa berkah

Awalna mah ngarasa kawas kuring kungsi ngabuktikeun ka naysayers nu lalaki nikah ngora téh ok sakapeung. Tapi basa kuring kokotéténgan dina Kitab Suci mah teu manggihan barang kawas, "Nikah sarua maot! Kabur ti dinya!” atawa, "Pasang nikah off nepi ka teu bisa nahan eta off nu mana wae nu lila,” atawa, "Ngan meunang kawin lamun geus teuing heubeul ngarasakeun kahirupan,” atawa, "Play widang bari terus nyokot anu pangalusna hiji.”

Malahan mah kapanggih Paréntah kawas, "Ngungsi nafsu youthful”, jeung maca passages kawas paribasa 18:22 nu nyebutkeun, "Manéhna anu manggih pamajikan manggih hiji hal anu alus jeung tangtukeun ni'mat ti PANGERAN.”

Jadi lamun urang ngomong, "Naon kasurupan anjeun meunang kawin jadi ngora?” response anyar mah, "Anjeun geus nanyakeun sual salah.” Jigana di akar Patarosan nu asumsi nu nikah nyolong hal jauh ti kuring, lamun nonoman mah keur wasted cinta kurban committed lamun bisa dipaké pikeun pelesir jeung flakiness sederhana.

Nikah mangrupa kado éndah ti Allah! Ieu téh sarana rahmat. Kuring manggihan pamajikan, jeung nu hiji hal anu alus. Kuring teu satuju jeung logika nu nyebutkeun, nunda off berkah Allah richest salami anjeun bisa. Malahan mah bakal nyebutkeun ngarasakeun hadiah Allah alus sarta Steward sahijina keur kamulyaan-Na.

Ieu teu nyebutkeun yén everyone kudu meunang kawin lamun kuring teu. Eta bakal geus Isro bad lamun kuring bakal usaha pikeun meunangkeun nikah saméméh ieu siap. Sababaraha urang teu kudu tempo leuwih, jeung sajabana urang kudu neneda keur contentment jeung amanah Gusti jeung timing-Na. tujuan mah teu nyebutkeun yén ngora Anjeun perlu nikah, leuwih suci anjeun. Kuring ngan hayang dispel mitos yen urang kudu reureuh dewasa sarta ngan nganggap nikah sakali kami geus tilu puluh atawa heubeul.

no Regrets

tadi peuting dina twitter batur kuring nanya lamun kuring kaduhung lalaki nikah jadi ngora. jawaban kuring? Lieur teu.

Ieu salah sahiji kaputusan pangalusna kungsi dijieun. Aku happier jeung holier ti ieu dua satengah years ago, jeung nu hiji hal anu alus. Kuring teu hayang make sigana kawas Aku sababaraha anomali super jarang. Kuring teu apal nyatu folks anu meunang nikah sagampil ngora atawa ngora ti kuring. Maranéhanana teuing nempo nikah salaku kado sarta maranehna geus katempo buah kado nu. Kuring jeung pamajikan mah bisa jadi ngora ayeuna, tapi Kaula solat pikeun rahmat ka sunda pamajikan mah well nepi ka ahir kahirupan urang. Nepi ka saterusna mah hayang nurut hikmah tina paribasa jeung "girang di pamajikan nonoman mah.”

biasa

94 comments

  1. Jannon Fitzpatrickwalon

    Kuring hormat teu satuju sareng Kevin Ferere. Anjeun teu bisa nyaho naon anu cinta téh dugi ka terang saha Allah, sabab Allah Cinta! Alkitab teu ngomong nanaon ngeunaan bobogohan sabudeureun atawa interacting jeung batur pikeun manggihan hiji nu. Kanyataanna, Isaac layed on on Rebecca tur terang manéhna hiji pikeun anjeunna. Anjeunna teu titimangsa sabudeureun atawa ngobrol Leah mun kitu lamun manéhna hadé kitu anjeunna bakal nyaho naha atanapi henteu Rachel éta bener naon manéhna hayang atawa henteu.

    Diomongkeun ti pangalaman kuring sorangan, Atuh tanggal batur na kapanggih naon cinta henteu. Teu ukur tina hubungan kuring sorangan, tapi ti kolot mah’ sarta sadulur’ hubungan. masalah éta, aranjeunna teu hubungan dumasar kana Firman atawa Cinta Allah sarta yen aya naha maranéhna teu digawe kaluar. Atuh neangan Godly Man, kitu deui tiasa dianggo kaluar jalan nu nyebutkeun, Tapi wholeheartedly yakin yén lamun bakal geus waited sarta dijaga haté kuring ti maranéhanana hubungan séjén yén éta teu bener pikeun kuring, Abdi geus dina posisi leuwih hadé tur kirang rusak, mun nampa salaki kuring ti sudut pandang wanoja Godly urang tinimbang pandang wanoja rusak urang jeung koper digawekeun ngaliwatan.

    Taya disrespect dimaksudkeun, tapi yakin yén mangrupakeun pernyataan simbut sakitu legana salah nu bener bisa sapi jalu hate ngora di arah salah. (Inpo Google ngeunaan Godly dating vs. Bobogohan modern. Aya sababaraha barang bener alus di dinya.)

    • KevinFererewalon

      Anjeun oge dibuktikeun kuring katuhu. Alkitab bisa disebutkeun naon eta hayang, Tapi anjeun pangalaman mangrupakeun sakabeh anjeun kudu balik kaluar tina. Na saha nu nelepon Gusti asalna ti culmination tina naon nu nuju diajar jeung pangalaman Anjeun. Tungtungna, naon yakin mangrupa pilihan anu, tapi naon nyaho geus ditumpukeun kana ku realitas.

      na hehehehe, pernyataan nu bisa jadi saeutik umum, tapi kudu dilaksanakeun ku gandum tina uyah, sakumaha dina sagala hal.

      • Lokelani70walon

        Kuring ogé hormat teu satuju sareng Kevin Ferere.
        Hijina hal anu geus kabuktian nyaeta anu geus dijieun kaputusan nurani teu hirup hirup anjeun keur Allah ngaliwatan kecap na, bibel dina. Padahal, kami geus nyieun kaputusan pikeun hirup kahirupan urang dina perkawinan Godly, ngaliwatan kecap Allah. Kanyataan zat mangrupa, salah moal boga pamahaman lengkep blog ieu lamun Allah henteu nempatkeun munggaran dina kahirupan hiji urang.
        Sholat pikeun ALL pertikahan! Berkah Allah!

        • KevinFererewalon

          Kuring geus nyieun putusan sadar pikeun manggihan Alloh keur kuring sorangan teu ku naon batur geus diajar bahasa sunda. Ulah salempang, I dipaké pikeun jadi kawas anjeun.

          • AC

            Kuring ngan remen nyebutkeun, Anjeun teu bisa manggihan Alloh. bibel ceuk urang geus maot. jalma maot teu becus. Gusti manggih kami.

        • Lokelani70walon

          Oh… Abdi jadi punten Kevin, Anjeun kudu bingung. Allah abdi ngawula sanes a Allah timer seekers. Pikahariwangeun teu wasiat Allah, Tapi asih eachother saloba Anjeunna mikanyaah kami geus! Kawas kuring wrote saméméhna, putting Gusti munggaran nyaeta naon anu diperlukeun pikeun sakabéhna ngartos blog ieu, sakumaha reply Anjeun ngabuktikeun titik kuring. Bisa sagalana urang ngomong jeung ngalakukeun jadi pleasing ka Allah. Alhamdulilah na boga diri hiji malem endah.

        • Fru-Mukete Arnoldwalon

          hahaha, tetep néangan, anjeun bakal manggihan Anjeunna- apal ciptaan mangka Mantenna ogé. Kanyataanna, Kuring gé masihan anjeun trik a, ngan nyokot Alkitab na buka buang dinya kawas buku carita noting sagala klaim ngajadikeun komo memorizing aranjeunna Lajeng, pariksa kaluar buku sejen tur ngabandingkeun klaim. Tapi pasti anjeun bakal kedah batur pikeun ngajelaskeun nu somethings, teu tahan deui saprak anjeun hiji seeker bebeneran.

        • KevinFererewalon

          Lamun yakin Allah saloba anjeun carioskeun maneh, naha anjeun ngarasa perlu ngabuktikeun Anjeunna jadi loba? Kuring teu boga ka Allah, sabab Anjeunna di kuring. Kami ka Mantenna sarta Anjeunna kuring. Tapi Hapunten, Anjeun moal bisa ngarti yén bisa anjeun?

        • Delinabiniwalon

          abdi teu satuju kumaha anjeun tiasa Allah jeung kumaha Gusti tiasa anjeun anjeun sabenerna nyieun diri lamun anjeun Gusti?

        • KevinFererewalon

          Salah urang, typo: *Kuring teu boga ngabuktikeun Allah. *

          Tapi comment hartina naon eta nyebutkeun. Naon anu aya dina anjeun, anu mangrupa naon anjeun. Ulah sieun mun nampa bebeneran nu ngan kusabab nu nuju diajar yén éta salah.

  2. Addis Hunterwalon

    100 % sareng anjeun! Kuring teuing patepung salaki kuring di 20 jeung sataun saterusna kami nikah. Kuring geus kungsi boga paguneman sarua kalayan strangers acak, kulawarga jeung babaturan na abdi hoyong ajak anjeun cicing satia ka PANGERAN sarta pamajikan anjeun denok di unggal jalan nu geus discribed dina kalimah. salaki kuring sarta kuring ayeuna 30 heubeul taun sarta lamun kuring ngabejaan jalma Kuring geus “happily” nikah for nyak 10 taun maranéhna engap-engapan!!! “nyaan”?? Nyieun komentar samar sarua “wasting nonoman kami” jsb jsb. Tapi ALLAH geus jadi welas asih tur alus keur kami mah cant nganyatakeun dina kecap sabaraha rahayu Kami geus patepung salaki kuring nalika kuring tuh. Urang sunda reminising on taun kuliah urang babarengan, na ngimpi ngeunaan sagala hal hébat nu hirup boga keur urang payun! Kami gaduh 2 katresna geulis sarta orok budak dina jalan (yén urang saéna mah dironjatkeun ngado'a pikeun warsih ieu sareng Allah dibales) , (atually Abdi alatan kiwari ;-))..sarta kami couldnt janten langkung yakin Ieu rugbi Devine ti Allah pikeun mawa urang duaan.

    asli, kami NOT sampurna (najan babaturan kuring sigana pikir jadi sabab urang dont nyanghareupan masalah duniawi umum tina unfaithfulness, disrespect na arguing konstan), tapi urang ulah boga disagreements, swings wanda, dificulties finansial jsb, bédana nyaéta yén urang ngandelkeun Allah mingpin léngkah kami, urang hormat karana na coba pangalusna kami pikeun pernah leungit IMAN, komunikasi, jeung neangan hidayah ti roh suci sakumaha sababaraha hiji jeung salaki individually..My mangrupa individu paling unik Kuring geus kantos patepung jeung urang duanana ngarti yén konci pikeun kabagjaan di nikah teu di lakukeun atawa dibeuli “hal” sangkan eachother senang tapi Nyaho saha kami Kristus, handap nurut Na ngeunaan nikah jeung Loving karana tanpa pamrih, paduli flaws urang atawa kumaha we meureun “ngarasa” dina momen anu , nyaho kabagjaan nu bakal salawasna aya emosi samentara yén mana jauh, Tapi kabagjaan leres mung asalna ti PANGERAN.

    Kuring hayang Anjeun tur pamajikan anjeun loba taun kabagjaan rahayu!!!
    I Love musik Anjeun teuing ku jalan ;)..

  3. Joshwalon

    perjalanan,

    Anjeun hiji conto hébat kana ngora Kristen anu hoyong muja Alloh dina jalan aranjeunna ngubaran awéwé! hatur nuhun! Kuring ngan meunang aktipitas, Kami 22, sarta kasampak maju ka porsi PANGERAN di nikah keur taun datang!

  4. Johnny_renteriawalon

    Percanten atawa henteu tapi abdi meunang nikah dina yuswa 18. Ieu mah di no way siap jadi salaki dina rasa financial mah geus bapa. Tapi kuring kungsi ngan masihan hirup abdi nepi ka Kristus sarta kuring terang yén awéwé mah kalawan bakal jadi hiji tuwuh kalayan kuring. Jalma nanya ka kuring hal anu sarua ogé. Kuring manggihan eta hanjelu sanajan nikah nu dianggep salaku hal goréng. Dinten, Kuring ieu pamikiran ngeunaan éta sarta kuring sumping ka nyimpulkeun nyaeta yen jalma geus jadi jadi egois yén pamikiran nyokot tanggung jawab jalma sejen ampir teu mungkin. Perkawinan mun teu ngeunaan nalika sarta naha anjeun meunang nikah tapi ngeunaan saha anu dipuseurkeun di sabudeureun pernikahan anu. Sarta kudu Kristus…

  5. Deborahwalon

    abdi pikir u r trip..i katuhu boga frnd anu meunang nikah @ 19 (aranjeunna hv geus nikah 4 6 yrs nw)n lkng @ nya ayeuna urang sadar sajaba ti narima Kristus dina hirup nya dat anu d kaputusan pangalusna manehna geus kungsi dijieun….sanajan abdi kedah ngaku abdi Kami moal siap 2 meunang married..it scares kuring cos i teu hayang 2 jadi hooked 2 jalma salah d 4 d sesa kahirupan abdi tapi abdi terang Yesus moal ngantep abdi ngadamel d pilihan salah…ogé abdi kadang heran y neangan nikah nalika abdi meunang sadayana abdi hoyong ti Yesus n anjeunna pernah bisa brk HRT kuring?….kaputusan ur éta katuhu n i gv u jempol nepi 4 nu mana!:)

  6. Lance Petersonwalon

    Awesome. putra abdi ogé meunang nikah 2 1/2 sababaraha taun ka pengker ka awéwé godly éndah sarta maranéhanana éta duanana umur heubeul asak tina 19. carita anjeun ngingetkeun kuring di antarana.

  7. Brandon Clementswalon

    Abdi bogoh Trip ieu! Kuring meunang nikah di 22 jeung kuring kacida bogoh ka abdi nikah. Ieu lucu kusabab kuring ngan kungsi paguneman sarupa sareng rencang SPBU kira sabulan katukang. Manehna ditarik kuma, “Naha meunang kawin lamun anjeun bisa boga susu haratis?” Patarosan na haté kuring peupeus keur dirina. Saterusna kuring nuluykeun ka ngabejaan nya éta pamajikan abdi teu sapi–yén manéhna Heboh jeung Abdi bogoh nya.

    Hatur nuhun babagi!

  8. Louib2001walon

    Muji Gusti pikeun anjeun adi na pamajikan anjeun denok nonoman Anjeun. Kuring neneda yén Gusti bakal tuang ni'mat terus sapanjang hirup anjeun, sabab geus diturut Kecap na. kuring 28 sarta geus nikah ayeuna keur ampir dua taun jeung pamajikan kuring sarta kuring boga nikah senang sarta denok 10 orok heubeul renget. Kuring sok hayang meunang nikah ngora, tapi yakin eta teu waktuna acan pikeun abdi dugi Gusti dibawa hal anu alus kuring ampir 5 sababaraha taun ka pengker (janten tepat kami patepung dina dinten urang meunang dilahirkeun deui 31 Dec 2006). Kuring teu nyaho urang mana Linggarjati janten ngahiji sakumaha Abdi nyandak dirina salaku hiji adina biasa ti garéja. Kuring ogé concentrating on pertumbuhan spiritual kuring, Tapi tilu taun ka pengker panon kuring dibuka sarta sésana sabab nyebutkeun aya jujutan.

    Nagara ieu aya di agenda Iblis pikeun jalma moal bisa nikah, ambéh maranéhanana hirup di dosa na urang geus nyaho naon anu bakal kajadian. Geus urang nyawang laju cerai dina awak kiwari? Kumaha ngeunaan nadya jeung adina fornicating di gareja, kusabab naon dictates masarakat.

    Lamun urang perhatikan sabaraha kota urang anu ngeusi kekerasan nonoman kiwari, urang butuh masihan mikir sababaraha sabab akar? Nilai Godly moment bursa lalaki keur isme sirkular sadayana ieu murag eta. Malah kolotna Kristen anu ignorantly promosi isme sirkular ku ngalemahkeun barudak maranéhanana teu meunang kawin ngora (dina yuswa perhatian écés). Alesan anu kuring cutatan”Anjeun kudu meunang pangajaran, meureun mun anjeun rengse Masters anjeun sarta boga pakasaban santun, lajeng mimiti mikir ngeunaan nikah”. sora anu wijaksana henteu eta ? Jadi naon kajadian nalika anak Christian anjeun mana anu ka universitas lajeng ngalir di kalayan sobat budak / gadis anu boh Kristen atawa non?

    Mangga teu meunang kuring salah(éta ngan sababaraha hal Kuring geus datang di sakuliah), sabab pernyataan di luhur teu dilarapkeun ka sadayana. Atikan pohara penting minangka salah acquires pangaweruh pikeun profési masing-masing ngarah bisa dianggo tur nyadiakeun pikeun kulawarga kahareup maranéhna jsb, tapi nikah wont ngeureunkeun hiji ti succeeding dina naon kantos aréa dina hirup mangka pilih nuturkeun, sakumaha hitungan kanyataan anu nikah sacara umum promotes pertumbuhan i.e mentri hébat, Heath alus, kabeungharan jeung daftar mana on. Inget dua janten salah daging tur bisa ngudag 10 000 Wah, anu ngandung harti yén dina perjangjian naon kantos maranéhna ménta Alloh satia maranéhna bakal attain, Heboh…..

    Dina nutup Abdi hoyong nyarankeun yen urang jadi urang Kristen ngamimitian ngajar barudak urang dina umur ngora dina pentingna hirup munggaran pikeun Allah jeung Bréh pentingna nikah( ka jalma anu geus dibere kado nu) ambéh maranéhanana tumuwuh nepi wanting mangga Gusti di ieu wewengkon. Sakali deui ogé dipigawé adi kuring jeung ka sakabeh jalma nu hirup firman Alloh. tinggal rahayu.

  9. Annawalon

    Ieu bener spoke ka abdi. Abdi 21 dina hubungan jeung Abdi teu tiasa ngabejaan ka maneh sabaraha kali Kuring geus bébéja tangka simkuring ngaraos “teuing ngora bisa pamikiran ngeunaan settling handap”, Kuring kedah ngantosan ka “hirup hirup mimiti”, rengse sakola sarta ngadegkeun karir saméméh kuring asupkeun pacaran / nikah. Anjeun gaduh hiji kasaksian endah tur mereun. Kuring hayang Anjeun tur pamajikan anjeun hirupna tina berkah tur kabagjaan babarengan!

  10. henteu aya naminawalon

    kuring 20 tur geus pernah geus dina hubungan anu jadi Kuring henteu bade nikah ku 21 tapi pasti hormat logika anjeun. Kuring salawasna mibanda pola pikir “mun unggal sorangan”. Jigana maneh jeung pamajikan anjeun pasti bakal balik jarak jeung Abdi jadi bangga léngkah nu nyandak saméméh nikah. Sigana mah duanana Anjeun nyandak committment pisan serius, nu kuring keprok.

  11. Tony Doyleywalon

    Pisan barakah maca blog anjeun ngeunaan nikah di hiji umur dini. pamajikan kuring meunang nikah di 18 sarta kami geus happily nikah pikeun 10 taun ayeuna. Pasti urang geus kungsi sababaraha up na Downs, tapi yakin Allah geus dipandu kami steadily kabeh taun ieu sarta ayeuna kami kuat ti kantos. Hatur nuhun pikeun kasaksian endah Anjeun.

  12. KLE Fotografiwalon

    Congrats on nikah ngora anjeun! salaki kuring sarta kuring indit ngaliwatan hal anu sarua lamun urang meunang nikah 8 sababaraha taun ka pengker di 20 taun! Sangkan terang kahayang nuju anjeun bade ngaliwatan! Jalma mikir urang meunang nikah kusabab kuring hamil (Kuring teu) atawa kusabab anjeunna hiji alien ilegal (anjeunna hiji warga Amérika). Simkuring teu gaduh loba babaturan urang di pojok urang salaku maranéhanana ngalakonan hal anu tunggal. Tapi ayeuna di 28 aranjeunna nu datang sabudeureun tur nyoba “nyusul.” Kuring bungah Allah rahayu kuring jeung salaki kuring paduli umur abdi. Alhamdulilah duanana anjeun!

    BTW Urang hirup di wewengkon DMV! (MD) meureun urang sadaya bisa minuhan up atawa buka garéja babarengan! Urang masih teu boga babaturan nikah hihi.

  13. KevinFererewalon

    Ku teu sangka nanaon keur dipaling ti anjeun, éta naon nu nuju méré up. Ieu cool mun boga struktur dina Alkitab, tapi nepi ka anjeun ngarahkeunnana hirup anjeun, moal buku; sanajan hidayah nu eta nyadiakeun.

    Ieu mahluk kapuji komitmen jeung ngora, tapi bagian anu “nafsu youthful” mangrupa pembelajaran tur tumuwuh anjeun meunang ti pasamoan jeung socially ngalakonan awéwé béda. Diajar naon anjeun resep jeung teu resep ngalakukeun, tingali, jeung ngarasa; tinimbang wengkuan anjeun keur jadi dugi ka ngan hiji jalma.

    Anjeun teu bisa bener ngomong anjeun terang saha anjeun jeung naon anjeun ngeunaan, atawa malah naon sih rék, lamun teu berinteraksi tapi jadi loba jeung awéwé séjén pikeun aranjeunna pikeun mintonkeun yen ka anjeun. Anjeun teu nyaho naon Asih nyaeta lamun teu nyaho naon éta teu.

    • tatamuwalon

      Anjeun teu kedah terang naon Cinta teu lamun nyaho naon Asih nyaeta. Kumaha anjeun bakal nyaho lamun batur méré Anjeun palsu a $100 bil iwal mun nyaho kumaha nyata $100 bil kasampak kawas. Aya ngan hiji nyata $100 tagihan, ngan diajar yén anjeun bisa ngabejaan lamun batur méré Anjeun palsu a. Sami sareng cinta. Aya loba counterfeits kaluar aya, tapi lamun nyaho naon nyata nyaeta, lajeng Anjeun bakal tiasa titik palsu teh. Kusabab Allah cinta, nanaon ungodly teu kaci cinta.

      • KevinFererewalon

        Mangkana anjeun kudu tanggal sabudeureun tur papanggih jeung mibanda kelamin jeung jalma séjén. titik kuring persis. Naon ungodly nyaeta subjektif. Anjeun bisa coba janten legalistic ngeunaan eta sabab nyaeta di alam kami pikeun ngalakukeunana, kumaha oge, urang kudu ngantep lebet tina cita ieu mahluk nu aya teuing aréa abu Ditengah kontéks nu.

        • Angeldoll1walon

          Kuring satuju jeung statement anjeun mibanda kelamin jeung jalma séjén- STD urang, AIDS sarta pregnancies dihoyongkeun, anu konsékuansi tina hubungan sapertos. Mun salah pursues hubungan sapertos, aranjeunna moal bakal ngalenyepan komitmen ditangtoskeun jeung aspék deeper sarta spiritual sunda tinimbang nafsu. Ogé kuring satuju jeung pamadegan anjeun ngeunaan bobogohan sabudeureun saméméh rék bunuh kusabab “bobogohan di sabudeureun” sanes a prerequisite uninga a salaki ti nonspouse a. Godly courting / dating dijieun keur manusa sakumaha digambarkeun dina Alkitab sedengkeun ngabogaan mutiple mitra, mibanda kelamin acak nu Tret sato.

          • AJ

            Angeldoll1it Éta geulis naif anjeun mikir yén sakabéh kelamin non-kakawinan merta ngabalukarkeun “STD urang, AIDS sarta pregnancies dihoyongkeun”… tapi pastina, anjeun moal bakal nyaho yén lamun teu dicandak ka waktu pikeun meunangkeun sirah anjeun kaluar tina buku heubeul berdebu anjeun sarta mangtaun sababaraha pangalaman hirup.

        • KevinFererewalon

          Anjeun kasampak di dinya négatip. Mun anjeun geus dewasa sarta cukup wijaksana anjeun gé balik ngeunaan eta jalan katuhu. Beuki maneh ulah aya hal, nu ngadeukeutan anjeun datang ka dinya. Fokus dina positip sarta éta naon gé anjeun meunang. Tapi tangtu agama anjeun teu ngajarkeun yén.

    • Joshwalon

      “cinta Greater boga salah ti ieu, yén batur iklas turun hirupna pikeun babaturanana.” (John 15:13) Anjeun terang naon cinta téh lamun nyaho Kristus.

      • KevinFererewalon

        Mangga sir, lamun nuju bade regurgitate Kitab Suci, éta sahanteuna bisa ngalakukeun nyaeta nerapkeun pamikiran sorangan jeung eta. Ieu rujukan a, moal Buku ucapan.

        • manehnawalon

          nyokot anjeun kana Kitab Suci anu salah sarta jalan mikir nu nuju projecting diri salaku Kristen anu henteu nuturkeun Alkitab tapi “rujukan” eta tapi pilih pikeun hirup ku kode jeung nyokot sorangan tur pilih naon, lamun nanaon nuturkeun éta Alloh geus ngeunaan….

          Kalolobaan naon nu nuju meunangkeun mun nangtung dina téh doktrin palsu.

  14. Gabe Tavianowalon

    Nice ningali anjeun blogging dieu Trip! Hatur nuhun sholat keur kuring minggu ieu, Gusti yakin geus alus.

    Hal gélo ngeunaan anjeun lalaki nikah jadi ngora éta Ceuli anjeun sarta panon geus dibuka ka Allah leuwih dina sababaraha taun anjeun ti sababaraha anu ditutup Anjeunna kaluar pikeun leuwih lila. Anjeun terang yen Allah mangrupakeun bagian tina nikah anjeun ngan saloba dua sodara anu, tur éta badag. Hatur nuhun babagi!

  15. Madeleine Farrellwalon

    Ieu mangrupa prosés pamikiran unggulan. Kuring meunang nikah di 17 jeung salaki kuring éta 19. Wanoh pami kitu mah Kristen, jeung deuih, urang teu 'kudu’ neangan nikah. Masih keur sababaraha alesan urang teu. Simkuring geus nikah ampir 28 1/2 taun ayeuna, aya kolot 5 jeung nini tina 2. I LOVE hirup abdi. Teu ngomong aya kali dina perkawinan urang anu salah sahiji urang ngan hayang leumpang jauh na pernah datang deui, teu bisa ngomong anger jeung ambek-ambekan éta teu bagian tina kahirupan urang sapopoé pikeun hiji mangsa, atanapi nu mikir euh dijieun kasalahan pangbadagna tina kahirupan urang ieu mah proses pamikiran. Tapi kami komitmen. Sarta lamun cerai teu hiji pilihan, ALLAH brings penyembuhan dina jangka waktu nu.

    putri abdi meunang nikah di 20 tur aya hiji acan dorongan manehna kantos ngagaduhan ti jalma. Manehna teu ngarti naha jalma ngarasa eta mangrupakeun Resort panungtungan tinimbang hiji berkah timely. Malah diantara masarakat Christian.

    putra urang di sisi séjén meunang nikah dina waktos Natal, dina yuswa 27. Ngan geus teu kapanggih gadis katuhu. Hiji hal.. bener budak / mojang akang e bener budak / mojang sanajan ngaliwatan kali tangguh. Ngan nempel ka The Palang.

  16. Clwalon

    Abdi teu bisa satuju langkung. Jadi loba jelema sigana mikir yén nikah nyaeta uih na aya hususna euweuh alesan keur “rurusuhan” kana eta, tapi hiji hal anu Alloh hayang make jeung ngaberkahan na sanctify kami. Hatur nuhun pikeun pos teh!

    >> Tapi lamun kuring kokotéténgan dina Kitab Suci kuring henteu manggihan barang kawas, "Nikah sarua maot! Kabur ti dinya!"atawa, "Pasang nikah off nepi ka teu bisa nahan eta off nu mana wae nu lila,"atawa, "Ngan meunang kawin lamun geus teuing heubeul ngarasakeun kahirupan,"atawa, "Play sawah bari lajeng nyokot nu pangalusna salah".

    • indungwalon

      Hatur nuhun pisan kanggo nganjang ka blog abdi – Jigana mah ilahar kaluar adedrss feed pikeun anjeun (Kuring dipasang deui dina komentar abdi). Anjeun gaduh kulawarga Darling, ngomong-ngomong! Congrats on ulang Anjeun!

  17. Praisemovementwalon

    Hatur nuhun transparansi Anjeun jeung “nyieun Yesus neuteup alus”. Mad hormat keur jalan Anjeun livin'and bringin’ kamulyaan ka Kecap.

  18. Andrea Paige Jacksonwalon

    Nu mangrupakeun kasaksian hebat. Jeung anjeun dipasang deui dina milik sarta salaki kuring urang ulang kasapuluh! (Simkuring meunang nikah heubeul, sanajan.) : )

  19. Jcsmsoulwalon

    Allah ngaberkahan u lanceukna! abdi terang kahayang u hartosna najan abdi kapanggih lord nu engké dina hirup na i keukeuh abdi ieu nikah ka lalaki godly thats satia ka pamajikanana! dayz ieu na pisan teuas pikeun manggihan yén! jeung alesan sejen i mudahan sarta neneda i meunang kawin jeung manggihan hiji sabab u dont ngarasa kasalahan nalika nyieun cinta nalika ur nikah! Allah ngaberkahan u!

  20. Jazminwalon

    Hatur nuhun pisan teu unggal salah bakal ningali nikah sakumaha berkah. Ngan maranéhanana anu percanten sarta percanten kami Gusti Yesus Kristus bakal. Kuring nepi ka meunang nikah dina umur ngora pisan sarta di 28 taun kuring heubeul jeung salaki kuring boga 3 barudak geulis tur kahirupan urang anu devoted mun adore tur nyembah bapana urang di sawarga. Perkawinan mun teu gampang sanajan, mibanda éta up na Downs tapi ngaliwatan kurnia jeung rahmat Allah jeung surrendering kana bakal salah nya bisa tumuwuh. Hatur nuhun pisan carita endah Anjeun eta mangrupakeun berkah leres. Abdi Gusti neruskeun hayu maneh jeung pamajikan anjeun tumuwuh I ménta hikmah nya paling sadaya loba berkah dina kahadean Anjeun.

  21. Tachy Musicawalon

    Kuring meunang nikah jadi “ngora” ogé, sarta ieu berkah, urang salawasna babarengan (kaasup putri kami tangtu), urang bagikeun sagalana, sarta ngabantu silih, sababaraha PPL pikir anu lamun perlu nikah jadi ngora deui bakal keur waktu anu singget, tapi hatur nuhun ka Allah urang ampir 8 taun nikah jeung nu pang pentingna nyoba servin’ Gusti sepanjang waktos…berkah

  22. Agopylove09walon

    nu geus jadi Heboh!! abdi 25 sarta ive geus pamikiran ngeunaan naon kabeh asalna katut keur pamajikan alus tur sabenerna keur patuh tur ngabogaan Allah salaku puseur anjeun sarta salawasna néangan pituah-Na pikeun eta kabeh jeung ngan sabenerna letting Kristus nyandak kalungguhan jeung ngawangun eta hubungan dina taneuh solid Kristus jesus..falling asih Jurusalamet urang munggaran sabenerna kudu!! ngabogaan yén hubungan intim kalayan anjeunna alllows anjeun tumuwuh sarta nyaho naon cinta bener tur ALLAH nyadiakeun yén cinta nu u masihan ka salaki anjeun.. jadi greatful pikeun Jurusalamet Saha salawasna nyadiakeun ..<3

  23. Joe Stevenswalon

    Kami hiji oldee anu satuju pinuh ku Triplee. Padahal tangtu éta stroke béda (umur) pikeun folks béda. Jeung dulur kudu nikah di waktu maranéhanana Alloh-dirancang. kuring 50 yrs heubeul, meunang nikah ka sweetheart kuring lamun ieu mah 23 jeung manéhna 20! ayeuna 27 taun na 1 bulan engké, aya kontinyu (alus) petasan antara kami, masih madly asih, babaturan pangalusna sarta leumpang babarengan dina Tujuan Allah. moal bakal dagangan umur kuring nikah pikeun 6 bulan engké! Tapi sanajan kids abdi kedah terang circumstacces maranéhanana henteu merta idéntik jeung ours, atawa nu timings jeung rencana pikeun aranjeunna Allah persis sarua.

  24. Femi millionairewalon

    Kami hiji oldee anu satuju pinuh ku Triplee. Padahal tangtu éta stroke béda (umur) pikeun folks béda. Jeung dulur ieu nikah dina waktu maranéhanana Alloh-dirancang. kuring 50 yrs heubeul, meunang nikah ka sweetheart kuring lamun ieu mah 23 jeung manéhna 20! ayeuna 27 taun na 1 bulan engké, aya kontinyu (alus) petasan antara kami, masih madly asih, babaturan pangalusna sarta leumpang babarengan dina Tujuan Allah. moal bakal dagangan umur kuring nikah pikeun 6 bulan engké!

  25. Reverandjeffwalon

    Kuring nyaho ieu sadayana teuing ogé… Ngan sohor taun 13 urang kawin, sarta abdi 35.. Kuring kungsi ka folks sarua tanda tanya kuring cara sarua, tapi urang duanana ngan terang Gusti sempet ordained dinya na dirancang eta. Urang intersected kahirupan silih urang di moments PIVOTAL dimana urang réngsé nepi keur unggal jangkar batur, ku jangkar umum Kristus. Bagian Hadé pisan lamun urang meunang kasempetan ngobrol jeung urang ngora anu keur berjuang jeung hubungan / nikah jeung urang meunang ngabejaan kasaksian istiméwa kami !!! Kanyataanna, kagungan sababaraha diskusi ieu kalawan JPaul sababaraha taun ka tukang.. dunya leutik !!! Allah geus ditangtukeun jalma anu neangan eta sistem nilai katuhu, sarta kami nilai iga urang tinimbang runnin sanggeus chickenbones. :)

  26. Bobshumakerwalon

    Bapa abdi & Ibu éta sweethearts SMA jeung maranéhna meunang nikah sanggeus kalulusan (duanana nya 18 taun). Éta kénéh happily nikah nepi ka poé ieu tur geus pernah nganyatakeun sagala regrets ngeunaan kahirupan maranéhanana babarengan. Jadi hiji sawawa bisa dimimitian ku nikah – sarta dangong anjeun ngeunaan kaputusan anjeun kaca spion kolot mah. pertikahan Godly aya sababaraha tur tebih diantara dina abad ieu….Allah baris ngaberkahan Anjeun tur tetep maneh bahagia keur sahanteuna 50 atawa 60 taun!

  27. Jeffreycotton7walon

    Kuring hatur nuhun sarta pamajikan anjeun pisan pikeun babagi carita anjeun. Abdi 21 jeung ngarasa kawas abdi Kaula bade liwat ampir kaayaan anu sarua. Kuring ngan teu nikah acan. Kuring boga nu mindset of naha antosan lamun jeung pasangan Anjeun aya di bandung, duanana nyaéta spiritual, positip, tur sampurna liwat unggal batur panon. gadis kuring sarta kuring teu boga mamang yen urang bade jadi nikah hiji poé. Tapi sanajan urang duanana daék dikawin, manehna deui tina hiji nyandak waktos nya; urang kudu sagala waktos di jenis dunya baé. Abdi langkung ti hiji jenis isukan baé ASAP kami teu jangji. Ku kituna naha antosan? Manehna teh gadis pisan pinter. Manehna reminds kuring ngeunaan pamajikan anjeun sarta carita nya saeutik. Pamikiran eta hal bisa meunang dina jalan sman tujuan sarta karir. Tapi éta leuwih ka arah omongan kids sanggeus nikah. Kuring salawasna ngabejaan nya eta mah teu hayang boga anak kahiji urang deukeut ka 30 taun. Kuring teu hayang awak kuring ngamimitian meunang lemah alatan umur, nu bakal nyieun harder tur leuwih tiring maén sabudeureun kalawan kids kuring. Abdi hoyong 7 di paling na 3 di sahanteuna. Jadi na alus keur ngamimitian di hiji umur santun. Tapi bakal neruskeun coba ninggalkeun eta dina leungeun Allah sarta salempang ngeunaan eta teuing.

  28. aneetarhwalon

    hatur u jadi loba Trip n Jess, n dulur hu DT geus dibagikeun mangrupa dorongan dina hiji d Oda cara atawa. ayeuna abdi henteu deui sieun tina gettn nikah mimiti utamana considern d kanyataan DT kami duanana bogoh ka Gusti. Bls Gusti u…

  29. dashwalon

    Jannon Fitzpatrick, Kuring satuju yen Tuhan aya cinta. Hiji-hijina jalan ngalaman cinta leres téh ngalaman hiji anu dijieun cinta. Antara mun urang bisa nyieun nganggur haliber nu iwal urang letting Gusti pituduh kahirupan cinta urang ogé. “cinta Greater boga salah ti ieu, yén anjeunna iklas turun hirupna pikeun babaturanana” Jhn 15:13. Cinta teu manggihan hiji kapuasan diri (KevinFerere), atawa nyungsi batur anu bisa nyugemakeun tur merangsang impulses listrik dina uteuk anjeun. Ironisna, gambar anjeun tina “Nyiptakeun Adam” dina kaca anjeun asalna tina Renaissance jaman mana éta nalika ideologi cinta jeung dating ngancik kana hal pikeun gratification individu euweuh urusan naon ongkos ka batur. lukisan yen dina diri téh heretical nyarios yén Adam geus ngahontal kaluar ka Allah sarta nyandak bagian dina ciptaan-Na. Ironi dina ieu, Michelangelo di tungtung hirupna ningal naon anu anjeunna dipigawé na repented, nyobian nyampur Kristen jeung Humanisme (Lalaki keur ukuran sadaya perkara). idéologi ieu cinta téh dimana geus Jigana anjeun datang ti ? nu hal anu sarua aranjeunna latihan di Yunani, Renaissance, budaya dinten ieu. Aya sih nya “nanaon anyar dina panonpoe”-Solomon, ogé ti Alkitab.

  30. Paul Joneswalon

    hey lalampahan geus nikah saprak abdi éta 22 jeung 28 ayeuna. ngan tadi anv 6 urang. Allah boga ngaberkahan urang kalawan 4 leuwih ngora. abdi neneda yén anjeunna tetep ridho Anjeun tur kulawarga anjeun.

  31. Danz_17unlockedwalon

    Ieu denok Trip, Mungkin Allah richly ngaberkahan u na pamajikan ur… jeung bisa batur b rahayu ku ieu ^ _ ^ <3

  32. CLLwalon

    Naon anu denok kasaksian kana kahadéan Allah jeung naon Anjeunna tiasa ngalakukeun dina kahirupan nu sagemblengna nyerah ka Anjeunna. salaki kuring sarta kuring anu nikah rélatif ngora (di 24) na kawas maneh jeung pamajikan anjeun, Alloh nempo pas mawa urang duaan pikeun kamulyaan-Na. putra urang nikah ngora, dina umur 20 baheula taun…engap-engapan :-) sarta anjeunna pasti kapanggih hiji hal anu alus di pamajikan godly na. Simkuring miharep nanaon deui keur manehna jeung éta berkah.

  33. Karendawalon

    Naon a artikel hébat! salaki kuring sarta kuring meunang nikah ngora ogé, kuring éta 22 jeung salaki kuring éta 25. Urang ngan sohor 15 taun nikah. Yesus, geus dibawa kami ngadeukeutan babarengan salaku pasangan leuwih taun, ngajarkeun urang pikeun “maot kana Sunan Gunung Djati” guna cinta hadé sarta ngalayanan silih. Selfishness nyaeta jumlah hiji penghancur paling pertikahan.

    Hatur nuhun pikeun kahayang anjeun janten nepi hareup jeung jujur ​​ngeunaan topik kawin sakumaha eta relates to Kitab Suci!

  34. Michaelwalon

    Kuring jeung pamajikan kuring nikah di 21 ogé, jeung anu 11 taun na 6 barudak tukang (bio / diadopsi / ngukut). Kuring teu nyaho mah “teuing ngora” nikah, Kuring ngan terang manéhna hiji kuring henteu hayang hirup tanpa! Alloh geus alus.

  35. AJwalon

    Maca antara garis: urang dipikacinta Yesus jeung kami horny.

    Kuring tingali ieu lumangsung sadaya waktu diantara Kristen jeung pikir alesan sapertos ieu nu tari sabudeureun motivasi nyata anu hilarious. Ieu kukituna janten loba dosana mun ngan kudu bandung, kitu éta tebih wiser buru kana komitmen lifelong.

  36. Clarawalon

    Allah anu dimimitian yen Nikah pasti wajib ningali anjeun ngaliwatan eta sadayana. Anjeun hiji dorongan keur ngora Kristen nonoman sarta pasangan Trip. Allah ngaberkahan anjeun!!

  37. tugaswalon

    Kuring meunang nikah dina yuswa 21 sarta dina taun anu sarua anjeun lalampahan Lee, di 2009. Kuring patepung nya di garéja nalika kuring 16 heubeul taun na urang geus babarengan pikeun ampir 8 taun ayeuna. Urang dilayanan Alloh bareng jeung ministries AYCM, ngahontal kaluar mun kalurahan jeung babagi firman Alloh di Filipina. Urang ngawartoskeun silih sapopoé “Abdi bogoh ka anjeun sabab kuring ningali sabaraha anjeun bogoh Alloh”. Kuring teu kantos kuciwa nanyakeun nya pikeun leungeun nya di kawin. geus kaliwat 4 taun nikah geus berkah.

  38. Isaacwalon

    Kecap Allah memang pang luhur. paribasa 18:22 jelas mantra ieu kaluar.
    ”Whoso findeth pamajikan hiji findeth hiji hal anu alus, tur ni'mat obtaineth tina Lord''.
    nyokot abdi keur sakur anu hayang meunang nikah nya mun munggaran tur foremost ménta arah Allah dina milih mitra katuhu. Urang salaku manusa shouldnt nyieun pilihan urang sorangan jeung forcifully menta Allah ngaberkahan eta. rada, urang kudu nyerah dina total ta'at, ngahontal kaluar pikeun kurnia Allah sarta ménta hidayah nuturkeun arah na keur kahirupan urang.

  39. SteveMcMillonwalon

    Kuring hormat kieu jadi loba!! Na jadi encouraging sabab kuring geus miboga kahayang pikeun jadi nikah kantos saprak kuring 6 yrs heubeul na alot jalma nempatkeun kuring handap pikeun eta. Ku sababaraha cara eta dijieun insecurities di kuring. Hatur nuhun deui keur kieu!

  40. Terriwalon

    A saeutik leuwih 35 sababaraha taun ka pengker abdi nikah abdi sweetheart SMA. Kami duanana 18, meh 19. Urang tadi loba naysayers na dad abdi malah ngaharepkeun bakal meunang cerai na neangan dokter. Nalika Alloh arranges nikah henteu masalah naon umur panganten awewe jeung panganten lalaki. loba berkah!

  41. Missywalon

    Kuring ieu nikah ngora ogé (20 janten pasti). ayeuna di 32, Kuring ngarasa jadi sanajan anjeun bisa nikah iraha wae umur dibikeun tur iraha wae dibikeun ka sakur anu… sarta Allah baris ngagunakeun jalma anu mikanyaah ka Anjeunna di Kaayaan sagala ngagambar Dirina ngadeukeutan ka jalma anu… kabéh geus jadi daék jadi suci sakumaha Mantenna anu suci. Éta naha kuring teu percaya aya “salah nu”… Sagala jalma anu milih neangan nikah, ngajadikeun “hiji urang” pikeun eachother :)

  42. Johnnywalon

    hatur nuhun pisan. Kuring jeung pamajikan kuring boga carita sarupa. A sobat dipasang dinten ieu jeung ieu kumaha kuring diperlukeun. Muji Gusti Yesus urang!

  43. Lisewalon

    Hatur nuhun pikeun artikel ieu! kuring 36 heubeul taun na I geus nikah pikeun 19yrs…yep, kuring éta 17 lamun kuring nikah salaki heubeul 18yr kuring! Urang kudu genep kids, cinta The Lord na pisan senang :) kami nu ditanyakeun sarupa sadayana waktos tur bari eta bisa jadi hiji pilihan populér atawa pilihan katuhu pikeun loba, Kami jadi senang tur confidant sapopoé nu urang dijadikeun pilihan katuhu pikeun urang.

  44. Steffanwalon

    Ieu endah. Kuring nyaho nyatu jalma anu nganggap ieu kasalahan pangbadagna ti hirup anjeun. kuring 22 na geus bener acan tempo ieu kalawan batur Kuring geus dipikawanoh sarta dipikacinta saprak taun sophomore mah SMA. Kami hirup pasti teu cahaya panonpoe jeung rainbows pikeun anjeun, atawa kuring nyangka eta janten keur kuring. Kuring muji nuhun putting kumisan sakabéh negativity jeung pilari di gambar nu leuwih gede sarta naon dirasakeun Allah mingpin anjeun. Mun teu salah lain mangrupa kantos senang keur anjeun, Kuring sabenerna Kami.

  45. Kim Hunterwalon

    Kuring patepung salaki kuring di 14 urang meunang nikah lamun ieu mah 21 sarta anjeunna 23 kami geus babarengan pikeun 22 taun sarta nikah pikeun 15 jalma 22 aya lepat sareng lalaki nikah ngora na ngan kumaha jalma Sigana di kahirupan….sabab bener lifr anjeun naon nyieun….na enya kuring jeung salaki kuring nu disimpen jeung percanten ka Allah jeung urang anu hirup hirup urang keur anjeunna jeung Allah sagala hal anu mungkin utamana hiji pernikahan nanaon lila healthly asih gampang tapi kalawan Allah anjeun bisa nyieun…….jadi rahayu!!

  46. sambutan: Kunaon ceunah nikah jadi ngora? - Ageung Cakers Ageung Cakers

  47. Cherissewalon

    Naon anu berkah uninga Gusti tur ngartos Kecap na. Kuring hayang aya deui jalma kawas anjeun. Ulah ingkeun Iblis discourage Anjeun. Simkuring terang anjeunna téh madhab.

  48. GrantYoungwalon

    Kuring jeung pamajikan kuring meunang nikah nalika kami 22 sarta kuring kagungan pangalaman anu sarua. Babaturan nya éta disimpen na unsaved hayang hayu atuh nyaho kuring kungsi leuwih hirup keur hirup. mapag kuring ngingetkeun kuring sadaya clubbing jeung partying I bisa ngalakukeun. My “nutup” babaturan dipedar yen aya lauk sejenna di laut ngajajah. sumur, sabenerna urang meunang nikah sabudeureun waktos 3 pasangan séjén umur kami tuh! Simkuring minoritas tapi pasti moal nyalira na ayeuna teh encouraging kana inget yen.

    Ku kurnia Allah urang ngan sohor 3 taun sarta ayeuna teh geus Heboh! Hatur nuhun pikeun babagi Trip!

  49. tandawalon

    nyokot abdi bakal jadi anu lamun bade neangan nikah jadi ngora, Anjeun leuwih hadé nyaho konsékuansi seja kitu. Hal ieu kacida hésé malah dina pisan best of kaayaan. Mun anjeun teu siap dianggo dina hardest anjeun geus kungsi digarap tur sagemblengna kurban jeung nungkulan kavling disappointments na heartache, teu ngadaptarkeun deui. Tapi, lamun tiasa endure (jeung sababaraha urang ngalakukeun) lamun tiasa rewarding di kali.

  50. Kevinwalon

    Abdi bogoh pandang biblically dumasar ieu. Ieu jarang diantara Christian Amérika, dimana struktur budaya jeung sosial anu jadi anti nikah, ningali hiji jalma ngora, malah hiji jalma heubeul, gaduh sapertos tempoan dewasa sacara rohani dina nilai lembaga Allah. Dumasar seueur komentar Kuring geus maca, sudut pandang ieu sora jadi asing keur urang, malah di Garéja lantaran urang geus diwenangkeun Sunan Gunung Djati pikeun lean arah norma sosial dinten tinimbang kabeneran Alkitabiah naon nahan Alloh bisa hargana tur treasured. Sholat pikeun anjeun lalampahan, tetep babagi Injil sarta kabeneran Kecap Allah dijieun praktis tur nyata dina kahirupan nu pangagem urang.

  51. PastorRobwalon

    Abdi hoyong hayu anjeun terang Trip- Lee I meunang nikah 2 bulan sanggeus kuring ngancik 21. Allah sadayana di dinya? Éta Anjeunna sagala di dinya sanajan pamadegan urang jeung nalar maranéhanana dina naha Abdi teu kedah meunang kawin mah diperlukeun pikeun antosan. Lalaki Allah kuring geus nikah pikeun 16 taun ayeuna kalayan 2 katresna geulis tur Kami tuntas greatful ka Allah pikeun Godly wijaksana, permata adi menak. Keindahan ngeunaan kasaksian anjeun eta ieu dimaksudkan pikeun anjeun ngabejaan eta!!!

  52. sambutan: hiji di. Kawin… | The Meaning of Kahirupan

  53. Maviswalon

    Kuring gaduh saran pikeun sakabéh jalma ngora. Mun anjeun 18 atawa leuwih, ngamimitian pilari salaki a! Sex luar lamun nikah bakal mawa anjeun nanaon tapi heartache, leaness tina jiwa jeung kaséhatan goréng, méntal sarta fisik. Keur nikah téh kabagjaan tur booster ékonomi! Anjeun tiasa meunang kitu leuwih dipigawé terasrasakeun lufe sangkan leuwih lamun henteu nyalira. kolotna Anjeun meureun meunang cerai sabab teu nuturkeun hate maranéhanana di nonoman maranéhna! Kuring teu boga spasi mun ngajelaskeun eta sadayana, Tapi anjeun diwangun bisa jalangan. Ngamimitian nyieun daftar yor tina kudu boga Tret katuhu jauh jeung nikah ngora bari anjeun gaduh sakabeh haté anjeun pikeun masihan. kuring 53 na pisan grayeful bisa happily nikah. Kuring ieu nikah di 31 -heartbroken sababaraha kali sarta kavling lamun wasted nonoman-cara jalan telat. Asa dipigawé lamun bakal bijaksana di nonoman anjeun sarta ngarasakeun eta ku mahluk hadir dina eta!

  54. GOSPELMAGDOTCOMwalon

    Dear Trip Lee,
    Urang ngahargaan maca artikel anjeun.
    Bisa Anjeun masihan urang otorisasina mun narjamahkeun artikel anjeun kana Perancis jeung ka nyebarkeun aranjeunna dina ramatloka kami: gospelmag.com?
    Hatur nuhun pisan sateuacanna keur jawaban anjeun.
    Pangalusna Kristus,
    Marcel

  55. kajembaran manahwalon

    sobat meuli atuh buku lamun kami teens ngeunaan mahluk keur ngora, awéwé Christian dignified. Tangtu eta wanti ngantosan dugi sanggeus nikah jeung sagalana sarta miboga ayat sakuliah. Eta disebutkeun manehna dibawa deui nepi sorangan yen Allah henteu daék pikeun urang titimangsa. Kuring dijadikeun sumpah ka sorangan nu bakal mibanda wates jeung guys (Jigana mah ampir Kami ditumpes dipigawé ku outgrowing kaéra kuring). Abdi ngahemat tangtu hirup pikeun nikah tapi sareng mareuman kaliwat 2 taun Kuring geus gotten depresi. Kuring geus ngarasa ngalamun. Kuring wondered naon salah kuring jeung lamun Abdi cukup alus. Kaula mah. Kuring henteu weruh unggal ayat bibel. Kuring kudu diajar leuwih pisan. Kuring geus nyobian na I ulah hayang dibere nyaho ngan bodo sagala kusabab abdi tiasa janten heartbroken sarta anjeunna bisa ngakibatkeun kuring handap jalur Allah teu hayang kuring ka handap tapi meunang ngalamun. Ieu salawasna geulis ningali jalma ngora lianna asih. Ieu malah hadé lamun aranjeunna nuju nikah jeung saha atuh éta henteu alus janten timburu tapi dulur nyebutkeun “oh, eta bakal datangna antukna anjeun”. Jigana ngeunaan eta rutin lately. Kuring patepung bodo sih nice. Simkuring gaduh personalities pisan sarupa tapi cenah anjeunna henteu buka garéja. Cenah anjeunna percaya ka Allah jeung Abdi terang Kuring moal nyampurnakeun sorangan tapi teu bisa ngabantu tapi heran sabab kuring teu nyangka manéhna aktip néangan Gusti lamun Kaula bade kuciwa hal. Awéwé teu sakuduna dituju coba mun jeung ngarobah lalaki I uninga. Ieu ngabalukarkeun kuciwa konon. sumur, Abdi bosen antosan. Kuring nebak Abdi gé neuleuman cara teuas. Kuring teu mibanda kelamin sanajan. Abdi 23 sarta masih nangtung kuat dina éta tapi Abdi bingung naha kuring teu pantes salaki kiwari. Everybody sejenna meunang naon maranéhna rék. Ieu jadi bangor nu teu bisa ngeureunkeun pamikiran ngeunaan guys. Ceunah kitu depresi kadang. Mun kuring nikah bodo tur anjeunna teu robah baris kami jadi unequally yoked? Sababaraha urang gaduh sagalana. Jeung Abdi moal nyebutkeun duit. Kuring ngan hayang batur anu appreciates kuring. Ieu teuing mun ngajelaskeun.

    • Nataliewalon

      kajembaran manah:
      Anjeun masih ukur 23! :) Ulah salempang ngeunaan moal nyungsi “bener” hiji, aya teu ngan hiji jalma kaluar aya nu mangrupakeun pilihan alus. Sarta ngan netelakeun: Anjeun patut eta. Aya alesan nu anjeun jeung di bumi ieu ulubiung. Anjeun adi ka Yesus, ngan maca jeung ngaku janji-Na mun anjeun mimiti pikir nu teu patut eta. favorit abdi nyaeta: “Kuring moal ninggalkeun anjeun atanapi forsake anjeun.”
      Batur kuring terang nembe meunang cerai, sarta masalah badag dina perkawinan maranéhanana éta yén manéhna pangagem hiji tur anjeunna teu. Hiji kaputusan anjeun kudu nyieun bakal “nyaeta Alloh patut eta?” Tetep néangan Gusti kalayan sagala haté anjeun, sarta Anjeunna baris langsung nu. Anjeunna bakal pituduh Anjeun. Anjeunna bakal nyadiakeun dorongan nu peryogi mun anjeun ngarasa overwhelmed sarta depresi. Hal Kuring geus kapanggih pohara mantuan anu maca Kitab Suci kaluar pisan sateuacan I buka ranjang, tur utamana lamun kuring ngarasa handap na handapeun serangan ti musuh. Anjeun pernah nyaho kumaha Allah geus ngan sabudeureun juru.. lamun ukur anjeun antosan. Kuring nyaho keur disada kitu teuas tur jujur, ganggu, tapi lamun anjeun bakal tetep néangan Pangéran, Anjeunna bakal nyugemakeun anjeun ieu mangsa. Aya alesan anjeun dina mangsa! Anjeun pernah nyaho kumaha Allah baris ngagunakeun eta sakumaha kasaksian ka mantuan katresna ngora lianna anu berjuang jeung hal anu sarua! :) Kuring miharep ieu mantuan sababaraha cara! berkah!

  56. Michealawalon

    Kuring meunang nikah di 21 jeung ieu geulis …
    Anjeun teu bisa nulungan nu Anjeun murag asih jeung atawa mun anjeun murag asih jeung aranjeunna,
    Kuring pernah panginten bakal janten tipe ka nikah ngora jeung sono kaluar dina “hal senang” dina hirup .. Tapi abdi teu pikir abdi tuh, Kuring ngan dibagikeun kuring “hal senang” kalawan batur Abdi bogoh teu bisa ngabayangkeun hirup tanpa.

  57. Gissellewalon

    Hai Abdi Gisselle Abdi ti Honduras. Abdi 18 taun heubeul jeung kabogoh abdi 19. urang patepung 15 sababaraha bulan kapengker dina garéja di New York! Kuring cicing di Honduras.. Kituna eta geus hubungan jarak jauh. Abdi di taun kadua mah kuliah na ku kituna anjeunna. Simkuring geus dikaitkeun lalaki nikah. Jeung sababaraha baraya jeung sesepuh ti garéja na urang ngarojong kami sarta ngabejaan urang mangrupa hal anu pangalusna pikeun ngalakukeun. Abdi masih teu aman ngeunaan eta.. mom mah teu teuing kabuka ngeunaan kuring lalaki nikah jadi ngora jeung jadi saperti sadulur kuring. Simkuring geus sholat saprak urang munggaran dipikir nikah sakumaha kamungkinan. Lamun bisa nulis kuring ka email abdi abdi bakal jadi bersyukur!

  58. Jenniferwalon

    Kami nikah 21 sababaraha taun ka pengker. kuring éta 19 jeung salaki kuring éta 21. Kami geus digambar ngadeukeutan ka silih na ka Alloh. Tilu kids engké urang pilari maju ka hareup 20.

  59. Charleswalon

    Kuring ngan hayang ngomong hatur nuhun kanggo jalan maju lempeng nu ngahutbah Kecap Dewata. Kuring ngan diawaskeun dina 'Fallin’ video musik sanggeus hiji poe trails na temptations jeung ngarasa jadi sanajan Gusti spoke katuhu kana naon Kaula bade ngaliwatan. Para menak kasinugrahan ti Grace yén urang bagikeun teu bisa diukur atawa dicokot for teu dibales. Hatur nuhun pisan kanggo-muka deui panon ka hal kitu foundational di kuring leumpang sareng Allah. Kuring ogé berdoa yen Allah bakal ngaberkahan anjeun mentri Anjeun.

  60. Chiderawalon

    Sakali Allah nunjukeun anjeun batur jeung jalma nu boga gairah sarua Allah anjeun sarta siap leumpang sareng anjeun sadayana jalan. henteu masalah naon umur, sakali waktu asalna maneh nikah. Hal ieu ngan ngaku manehna di sakabéh cara thy, anjeunna gé nyieun jalur anjeun lempeng (paribasa 3:6). Ngan boga gairah jeung cinta Allah, wanoh bener anjeunna gé nyadiakeun Anjeun sareng helpmate anjeun anu bakal nangtung sareng anjeun ngaliwatan eta sadayana. Naha bagian moal wanna, lajeng ulah bagian sareng Allah. Dina sakabéh cara thy ngaku manehna, he'ell ngadamel jalur anjeun lempeng.

  61. Stacywalon

    salaki kuring téh 3/4 hideung sarta bodas saparapat.(Abdi kulit bodas). salaki kuring Kuring meunang nikah ngora ogé kuring 18 bade 19 jeung salaki kuring éta 20. Jalma ngawartoskeun kami teu, kami nyieun kasalahan jeung baris ngirim di cerai. Simkuring teu ngadengekeun urang ngagaduhan kawin jeung ayeuna urang geus 16 taun. Alloh aya dina kadali.

  62. jaysmithwalon

    Kevin–Anjeun sigana kawas anjeun gaduh sababaraha hal handap. Tur anjeun bisa dipake ku cara anjeun nepi. Lajengkeun, nak! Tungtungna, uninga diri satengah ogé mangrupakeun kalolobaan vattle nu, sanajan sagala shortcomings. berkah!

  63. TheRealHonestTruthwalon

    Ogé pikeun jalma kaluar aya nu geus dikaruniai pisan Alus tuah kalawan NO masalah kaséhatan pisan jeung keur nikah sareng kulawarga ku loba duit can tangtu gaduh pisan janten pisan ngahatur nuhun kanggo saprak maranéhna bener kudu boga NO alesan pikeun ngawadul nalika loba urang henteu nu untung pisan sanajan loba anjeun teu perlu nikah teuing ngora nu aya loba nu nu masih babarengan kiwari.

  64. RachelSanchezwalon

    salaki kuring sarta kuring meunang nikah saméméhna taun. anjeunna 22, tur Kami 21. Ceunah ngajak sadaya waktu naha kuring ngalakukeunana “buang nonoman kuring jauh” atawa naha kuring malah bakal mikir ngeunaan lalaki nikah dina kuliah. Kuring heran meunang komentar paling nyeri pisan ti awéwé heubeul anu sigana kasampak handap on kuring. Ieu heartbreaking yen batur moal bisa ngakuan yén Kuring keur sabenerna sih ngarasakeun nonoman kuring jeung jalma paling favorit kuring di dunya. Ieu hanjelu lamun urang (malah generasi heubeul) pikir anu éta sampurna rupa keur jalma di 20s maranéhna pikeun bobo di sabudeureun, tapi lamun aranjeunna meunang kawin éta ngareureuwas tur pikareueuseun. Urang ngan mudahan nikah urang bisa mere ilham batur nyandak kabisat dina nalika aranjeunna ngarasa siap, paduli naon masarakat ngabejaan aranjeunna.

  65. The Pohara Sedih Kaleresanwalon

    Lajeng aya loba urang lalaki tunggal alus nya éta bener hoping papanggih wanoja alus mun settle handap kalawan, Tapi hanjakalna eta masih teu kajadian keur urang. Sarta pikeun lalaki sarta awéwé anu éta pisan pisan barakah geus patepung antargugusna, ogé jeung boga kulawarga nu bener kudu kitu pisan janten ngahatur nuhun kanggo.

  66. alvina.rebornwalon

    Hatur nuhun alot Trip. Pikeun taun Kuring geus sangkan sorangan yén kuring ngan bisa meunang kawin kaliwat hiji umur tangtu. Tapi ayeuna kuring nyaho hadé.