Lamun Winners Tingali Kawas losers

Naon winners kasampak kawas? Dupi maranehna jangkung atawa pendék? Hideung atawa bodas? Strong atawa lemah? Kuring nebak eta gumantung kana naon we mean ku “Tien.”

Kuring sedot kana carita hiji meunangna ieu bulan katukang salaku maca lengthy, tapi biografi ngalakonan tina Michael Jordan. Akun lengkep ngingetkeun kuring naha obsesi loba masarakat jeung manéhna wates dina ibadah pahlawan. Loba hal bisa ceuk ngeunaan “airness-Na” tapi taya sahijieun kungsi bisa ngaku manéhna teu juara hiji. Naha manéhna kasampak kawas meunangna saméméh manéhna dapatkan sakabeh jalma cingcin kajawaraan, sanajan?

Salaku maca buku, eta seemed jelas ti budak leutik nya éta manéhna bakal jawara. Naha nu ieu muter beredar-Na salaku kendi liga saeutik atawa salaku pamaén basket SMP varsity; spurt tumuwuhna SMA-Na atawa game-Na unggul shot salila taun freshman-Na jeung UNC.

Ku waktu kuring meunang ka bab ngeunaan championships-Na salaku Chicago Bull, aya no kejutan. pangarang ka carita di jalan nu nerangkeun: Jordan lahir jadi juara hiji. Jeung nu naon we nyaho manéhna keur: unggul genep cingcin kajawaraan, lima MVPs, jeung 14 Sadaya appearances Star (teu nyebut pamaréntahan unchallenged di kaulinan sapatu athletic).

jenis ieu kakuasaan unchallenged naon biasana datang ka pikiran kahiji lamun urang mikir “Tien.” Tapi kuring hayang urang ninggalkeun kamar pikeun jenis sejen meunangna. Jenis meunangna anu teu boga sagala makings of jawara. Jenis meunangna nu kelemahan leuwih noteworthy ti kaunggulan-Na. Jenis meunangna anu kasampak leuwih kawas pecundang a sakapeung.

ngawasa, tapi nalukkeun

Kuring gé jadi jujur ​​sareng anjeun. Dua taun geus endah pisan ku sababaraha cara, tapi maranéhanana ogé geus geulis teuas. Kuring geus ngarasakeun hiji nikah kuat jeung awal dua kahirupan saeutik. Kuring tos ngalaman kabagjaan minsitry pastoral dina gereja cageur. Tapi kuring geus ogé geus plagued jeung kalemahan. Ieu teuas pikeun luar ngabejaan kadang alatan kuring sigana bisa ngalakonan jadi loba hal alus. Tapi lamun ngan Anjeun bisa nempo saeutik ngadeukeutan.

Kuring geus sindrom kacapean kronis. abdi terang, Kuring kungsi kungsi ngadéngé eta saméméh boh. Meureun éta naha lamun pencét kuring eta dirasakeun leuwih kawas punch mamat ti hiji bout diatur. Dina awal bener cacad me- mah ngan ngahudangkeun salila genep jam beurang, jeung exhausted pikeun séjén dalapan belas. Leuwih taun saterusna eta teu meunang leuwih alus, tapi masih kenca kuring cangkang naon mah dipake nya jadi. Kuring geus cicing tujuh taun jeung kacapean neverending. Kuring jujur ​​teu bisa inget kamari waktu kuring ngarasa rested- kawas batré mah maot, tapi kungsi recharged.

Hégarmanah nyaéta kawas bahan bakar nu kakuatan unggal wewengkon hirup urang. Urang kudu eta kanggo unggal tugas, unggal paguneman, unggal pamikiran. Jeung lamun suluh nu low, sagalana miboga. Kanggo sababaraha alesan, awak mah moal hayu atuh ngeusian bengsin. Gantina tank mah lingers katuhu luhur “E,” jeung Kuring coba make ngaliwatan. Hayu urang kenca kuring limping ngaliwatan unggal wewengkon hirup mah.

Kuring ngabejaan ka maneh kabeh ieu, teu simpati Anjeun, tapi tangtangan kumaha mikir. Sababaraha bisa kasampak di deadlines lasut, poe ngalemahkeun, tegangan occasional di nikah kuring, jeung mikir, “lalaki, guy ieu kaleungitan ayeuna.” Eta yakin karasaeun kawas kaleungitan basa kuring geus ngarobah rencana hirup mah can deui atawa nyaritakeun putra mah, “Daddy sacara teuing capé ulin ayeuna.” Kuring bakal bohong lamun kuring ceuk ieu teu ngalemahkeun jeung nyoba. Tapi, Kuring masih ngaku meunangna amis mah.

teu, Aku teu nanaon superhuman kuat juara; Aku sabenerna geulis lemah. Aku hiji jenis beda meunangna. Jeung kuring nyangka loba anjeun teuing.

A Jenis Beda Winner

Atuh geus meunangna, tapi teu alatan kakuatan mah geus aman deui. meunangna mah kajadian di spite of kelemahan mah, komo dosa mah. Aku teu Koswara anu ngéléhkeun foes jeung aman meunang; Nyaan ngan narima eta. Kuring geus meunangna di Yesus.

Paul nyimpen eta saperti ieu di Rum:

Sakumaha ditulis, "Keur demi Anjeun urang keur tiwas sadaya poé panjang; urang dianggap salaku domba jadi dibantai. "Teu, dina sagala hal ieu urang leuwih ti conquerors ngaliwatan manéhna anu dipikacinta urang” (Rum 8:36-37).

Paul kutipan Jabur 44, mana Psalmist nu cries kaluar pikeun pitulung Allah di satengahing sidang. Jeung Paul migunakeun ayat anu nyieun titik-Na nu euweuh bisa bolaykeun naon anu dipigawé Allah pikeun urang dina Kristus.

Salah sahiji hal nu paling keuna nyaeta sanggeus mentioning hal dahsyat: keur ditelasan, keur dibantai, Paul nyebutkeun komo dina eta hal urang conquerors. Komo lamun urang leungit, urang geus unggul. Komo lamun urang keur keur ngawasa ku dunya fallen ieu, urang tetep conquerors ngaliwatan Yesus. Nu battles poean leutik teu nangtukeun nasib urang, sabab perang geus kungsi meunang. Teu nu mawa anjeun harepan luar biasa? Lamun urang geus di Kristus, urang bener teu bisa leungit.

Tiasa waé, sapertos abdi, anjeun dina usum tina kasusah gede. Kuring hayang ajak Anjeun sareng sababaraha cara Jigana ngeunaan bebeneran ieu.

1. Ulah Ngan Tingali Anjeun

Lamun kuring méakkeun poé mah fokus dina kalemahan mah grumbling di jantung mah, Kuring ngan eupan discouragement mah BBM rasa palsu mah hopelessness. Lamun kuring neuteup kuring Jigana mah geus leungit, tapi basa kuring neuteup di Yesus Kaula ngingetkeun mah meunang. Lamun manéhna ngéléhkeun foes-Na, manéhna ngéléhkeun eta atas nama urang.

2. Ulah Ngan Tingali Ayeuna

Lamun kuring ngan difokuskeun ayeuna atawa ieu sababaraha taun katukang, Kaula tempted mikir ieu téh kumaha bakal salawasna. Tapi Yesus dibeuli hal unbelievable keur kuring dina cross mah geus teu expereienced can. Kuring teu apal Allah imperfectly ayeuna, tapi kuring dibere nyaho manéhna sampurna saterusna. Manéhna komo gé méré kuring brand awak anyar jeung ngusap jauh sadaya lawon mah.

Urang ogé bisa tempted fokus dina maranéhanana anu sigana bisa unggul ayeuna. Jalma anu teu boga percobaan jeung setbacks sarua nu sok sigana bala urang. Tapi tim nu bakal unggul dina kuartal katilu teu sok tim anu ngéléhkeun di ahir. Loba jalma sigana bisa unggul nu battles poean, tapi teu dipercaya dina One anu keur meunang perang. Ulah ngan kasampak di ayeuna.

Sweet meunangna

Michael Jordan tetep salah sahiji greatest jeung paling populér winners urang geus kungsi katempo. Tapi aya ngéléhkeun leuwih badag bisa miboga. Jeung taya urang geus naon waktu nu diperlukeun meunang perang diri urang sorangan; ngan Kristus bisa ngalakukeun nu. Manéhna ngéléhkeun sadaya musuh urang keur urang: tanpa, Iblis, jeung pati sorangan. Sadaya waktu nu diperlukeun pikeun ngagabung tim jeung benefit ti ngéléhkeun-Na anu ngarobah tina dosa jeung percanten dina Jurusalamet. saha, komo weakest antara urang bisa winners.

Ieu bebeneran nu aya dina jantung mah basa kuring wrote kecap ieu di “Sweet meunangna”:

Koswara teu hiji nu bakal unggul inning katujuh
Piala teu indit ka leuwih nu meunang awal alus
Lamun kuring ngomong mah meunang kuring teu mean poé ieu Aku di
Maksudna mah poe nu lamun langit kulawu diudar kaluar, mangka Kaula unggul 'ngabalukarkeun I pamaréntahan jeung manéhna

Pastikeun pikeun nyokot salinan “naek” lamun datang kaluar 10.27.14!

biasa

36 comments

  1. Liamwalon

    Lalampahan Kuring geus maén meunangna amis non-ngeureunkeun sababaraha poé kaliwat, kerja Allah dina kahirupan anjeun sarta akang jadi digawé ngaliwatan album Anjeun. Sholat pikeun anjeun

  2. Victoria Joneswalon

    Ieu misalna hiji kecap mereun. lagu Anjeun articulates hubungan intricate antara moments kamulyaan, sarta pitfalls teu bisa kakadalian. hatur nuhun. apal ayeuna mah yén sagalana, alus jeung goréng, asalna handap ti Bapa Lampu.

  3. SteveLwalon

    perjalanan, lagu ieu geus mangrupa berkah badag kana hirup abdi geus! dad jeung adina mah boga sababaraha isu kaséhatan éta maranéhna geus kaayaan keur sababaraha taun sarta pedaran anjeun naha na kumaha anjeun wrote lagu ieu geulis tur comforting. Hatur nuhun pikeun mahluk leres mun iman anjeun sarta jeung injil.

  4. Lydiawalon

    Ieu jadi encouraging ka abdi. Énergi kuring geus di tingkat sarua salaku Hormat keur dua taun kaliwat… Kuring ieu tungtungna didiagnosis kalawan kasakit Lyme kronis sababaraha bulan kapengker na kacapean mah tungtungna meunang torek! Kuring miharep anjeun ahirna bisa manggihan hal nu mantuan Anjeun! Nu nuju lakukeun sangkan sangkan jadi loba leuwih ti jalma sadar. Prop ka anjeun! Anjeun hiji inspirasi pikeun kuring :)

  5. Cheyennewalon

    adi kuring boga kacapean kronis sarta Kuring hayang nyaho lamun kuring bisa Hook anjeun duanana nepi ku kituna manéhna bisa ngobrol sareng anjeun?

  6. Denisewalon

    Alhamdulilah nu Bapak. Barefield. Kuring geus utterly rahayu ningali khotbah anjeun, ngadengekeun musik Anjeun, maca artikel anjeun sarta tulisan. Kuring neneda supernaturally penyembuhan dina ngaran perkasa Yesus leuwih awak anjeun. Kuring neneda for geus putus terus jeung ketahanan noél Anjeun jadi Anjeun bisa ngalakukeun nu Lords dianggo tanpa tumuwuh capé tapi rada bisa renewed unggal tur unggal poé. Kuring neneda berkah leuwih Anjeun, Jennifer na dua leuwih saeutik Anjeun. Kuring hatur nuhun Gusti pikeun Williams ta'at ka nélépon anjeun hirupna salaku pendeta a, carogé, bapa jeung artis. Hayu lampu anjeun neruskeun caang thru hirupna. Hatur nuhun Rama, di ngaran Yesus urang, Amin.

  7. Duran Lowerywalon

    Abdi a pangagem leres. Di masarakat kiwari urang éta pohara gampang meunang samping dilacak hariwang ngeunaan kumaha jalma séjén hirup kahirupan maranéhanana. moal bisa ngadagoan naékna kaluar. Lalampahan u bener ulah mere ilham kuring jadi lalaki pangalusna hiji bapa ka pamajikan hiji kids.

  8. Patrickwalon

    perjalanan, hatur nuhun pikeun babagi lalaki haté anjeun. Kanyataan anjeun nalangsara sarta kénéh bisa ngahasilkeun kualitas karya sapertos anu mereun. Allah geus bener dipaké musik anjeun nyarita keur hirup abdi. Jeung aku jadi bersyukur aya guys kawas anjeun musik nu (husus hip-hop) Industri anu teu sieun bebeneran mutlak. Kuring miharep naékna teu album panungtungan anjeun, Tapi lamun éta, Abdi jadi ngahatur nuhun pikeun sadayana anu tos Anjeun ngajarkeun kuring geus kaliwat Anjeun 4 albeum.

  9. Vincewalon

    Kuring salawasna wanti ku bro tulisan anjeun sarta ieu bisa jadi anu pangalusna hiji acan! Kuring sholat for geus putus anjeun sarta moal bisa antosan mun cop album!

  10. Charlanawalon

    Hey Trip,

    Kuring sabenerna mikaresep lagu Anjeun “Sweet meunangna”, eta tetep dina ulang & Kuring ngarep pisan nguping béja sesa CD. Allah ngaberkahan anjeun & kulawarga anjeun & terus sukses ka anjeun!

  11. Chesterwalon

    Kuring nembe ningal pagelaran anjeun bari anjeun didieu di 9 Denver Oktober. Kuring teu boga pamanggih ngeunaan maladies kaséhatan Anjeun dugi lajeng. Kuring ieu deeply keuna mun anjeun dipigawé lagu Anjeun “Amis meunangna.” Kuring teuing geus battling rupa ailments fisik nearing waktu opat taun. janten, lagu Anjeun resonanted sareng abdi, bringing kuring ka brink tina lawon. Gaduhan ngan maca sapotong anjeun kana gering anjeun, Kuring geus kapanggih yén anjeun geus nalangsara ti hal anu sarua kuring geus pikeun sawatara waktu: Sindrom kacapean kronis. Nya éta ngaliwatan struggles fisik kuring nu dipaksa kuring keur reliquish bangga tur kahirupan indulgence kuring sarta kuring dibawa deui ka komitmen renewed ka Kristus; pamustunganana, Kami bersyukur nu ieu geus kajadian ka kuring. Kuring geus hijina patepung hiji jalma séjén anu boga hiji gagasan tepat tantangan nu sindrom ieu brings. Kuring geus showered jeung outpouring tina rahmat Allah, solat ti batur, sarta komitmen unyielding sahiji pamajikan kuring nu mantuan kuring neruskeun kalawan tujuan Allah sakumaha kuring nuluykeun studi ka balik kana mentri salaku filsuf a. Urang ngawula a Allah anu teu ngan intimately understands sangsara di dunya, tapi ngawasa ngaliwatan eta. Hatur nuhun pikeun layanan anjeun karajaan Allah tur rinci disclosing tina hirup anjeun.

  12. urang Kristenwalon

    perjalanan! Anjeun geus hiji dorongan ngaliwatan musik jeung khotbah bro Anjeun! Cinta kumaha Allah ngagunakeun Anjeun! bangers Anjeun neangan abdi goin bro ! Kuring gé jadi sholat pikeun anjeun teuing! Oh na -good kasampak dina lagu nu teuing!

  13. Mitchwalon

    adi Trip,

    Alhamdulilah nuhun iman unwavering anjeun jeung amanah nu Anjeunna bakal waras maneh na make sakabeh di leres Shweet meunangna!!! Grace jadi ka Allah…

  14. Mack Enderwalon

    Kuring ieu tremendously rahayu ku artikel ieu. haté abdi rejoices sakumaha kuring maca na ponder warisan hareup mah Kristus. Hatur nuhun lalampahan. teu tiasa ngantosan mun meunang album. Kuring geus salawasna geus rahayu ku lalaki nu.

  15. Erica D. Clantonwalon

    Ieu bener naon abdi diperlukeun maca na Sweet meunangna bener némpél haté abdi. Hatur nuhun Trip pikeun babagi naon Gusti masihan u sangkan bisa nempo visi Nya keur kahirupan urang!! Sholat keur u!

  16. Yesayawalon

    Cinta lalaki musik Anjeun. Éta na Christian hip hop musik lianna boga na geus jeung bakal neruskeun mantuan Allah ngarobah hirup abdi. perjuangan urang teu salawasna anjeun ogé nyaho tripp. Hatur nuhun panginget nu.

  17. GabeTavianowalon

    Hatur nuhun mahluk transparan, perjalanan. Kami fam urang pindah ka Kamboja on 3 Januari. Kuring boga patarosan swasta sababaraha pikeun anjeun, hoping nanya saméméh urang ninggalkeun. Bisa Anjeun meureun némbak kuring hiji email (mun email di I dipaké pikeun mairan dieu)? Pilari maju ka abdi pre-urutan tina naékna. Karya bener gede!!

  18. ChristyCappwalon

    Kuring keur kitu pilari’ teruskeun album!! Thats hiji lagu gede pikeun ngamimitian dipareuman ku. Leres bakat na lirik REAL nu ngarobah hirup.. teu nothin’ leuwih hade tinimbang nu! CFS lebay na téh dahsyat. Kuring meunang éta di 18 dina kuliah lamun eta mimitina sumping kaluar. Tapi anjeun bisa nungkulan eta jeung anjeun will..with diet ditangtoskeun jeung excercise. Ku kituna aya harepan! solat mimiti, cai unggal jam. I Made cai sahabat ka detox, motong tipung bodas, pasta sarta kadaharan gancang. Kalolobaan urang walkin’ sabudeureun dehydrated tur ngaganti eta kalawan deui dahareun. Ieu ngaliwatan percobaan urang yén manéhna jalan di urang paling. Dina jangka waktu nu keur gering (masih) ieu lamun Alloh éta paling bisa ngalakukeun Karyana… kahayang pangalusna ka anjeun na album anjeun sarta fam anjeun sarta garéja Anjeun & teuing kasuksésan terus!

  19. Yesuswalon

    Heboh wawasan, kana naon anu kudu dunya urang tingali salaku “kaleungitan” dina kahirupan ieu. Nalika dina sakabéh kanyataanana kami kabeh losers dilahirkeun, kaasup nu, yén dunya ngemutan “winners”..! upami, aranjeunna teu datang ka “pangaweruh” atawa “nyaho” tina TRUTH nu, nu “Yesus”, aranjeunna tetep losers ..! Bahkan upami, mun dunya, aranjeunna némbongan janten winners ..! Hatur nuhun sharing Anjeun “kalemahan”, lamun kanyataanana, Anjeun geus dilakukeun STRONGE ..!! Puji jadi mun The Lord, yen Anjeunna bakal nyieun dipikawanoh pikeun urang ngaliwatan kelemahan urang nu kami sabenerna STONGE kusabab nyaho Mantenna…!! Tetep mencét gancang sobat jeung adi kuring sanajan The Lord hibah anjeun ngan rahmat-Na dina halimun of struggles anjeun ..!! Sholat keur Anjeun ..!

  20. Ashleywalon

    Kuring teu boga pamanggih anjeun nyanghareupan perang ieu. Kuring maca buku Anjeun, “kahirupan alus” bari deui tapi teu apal ningali yén. Kuring ieu jadi rahayu ku artikel anjeun kiwari, anjeun di lanceukna solat kuring. misan kuring miboga sindrom kacapean kronis sarta éta hésé pisan keur dirina ngarasakeun hal manehna dipaké pikeun. Hatur nuhun pikeun babagi, haté abdi mana kaluar ka anjeun sarta pamajikan anjeun kiwari. Ngalawan gelut alus. Anjeun hiji Jawara Leres. cinta Yesus urang conquers sadayana. P.s. dope lagu teuing!

  21. Rachelwalon

    Kami jadi ngahatur nuhun pikeun Sweet meunangna. Kuring listened on YouTube jeung eta masihan kuring narik kuring deui. Kuring geus berjuang jeung discouragement. Jigana mah leungit harepan abdi didieu keur sababaraha minggu. teu bisa mikir kumaha sejenna pikeun nyimpen eta. Hopelessness dijieun kuring ngarasa neukteuk off ti Allah sarta éta bagian awon sadaya. Kuring ieu nangis kaluar ka anjeunna, nanyakeun anjeunna mantuan kuring kaluar tina despondency overwhelming ieu. Anjeun Sweet meunangna lirik spoke lempeng ka nu bagian rusak kuring jeung retriggered harepan kuring. Artikel ieu ogé geus wanti kuring. Allah sangkan alus. Kuring ieu dikurilingan ku jalma anu cinta kuring dina garéja tapi teu boga pamanggih cara ménta aranjeunna pikeun pitulung, atawa malah cara ngajelaskeun naon ieu kuring bade thru. Gusti mutuskeun pikeun ngagunakeun Anjeun, sagala cara ti Texas. hatur nuhun!

  22. Julia digosokwalon

    perjalanan (sarta Jess)–
    Hatur nuhun pisan kanggo lagu encouraging ieu. Abdi teu tiasa ngantosan mun meunang album anyar Anjeun. urang (sepuh abdi) ngan diadopsi hiji budak saeutik ti Haiti. Anjeunna boga palsy cerebral. Sanajan eta geus mangrupa jalan teuas kalayan sagala disabilities na, Kuring nyaho yen Isa méré urang meunangna leuwih sagala hal. Kuring nempo anjeun konsér di Salt Lake Kota, UT sababaraha minggu ka tukang, jeung anjeun masihan kuring harepan sapertos. hatur nuhun!
    Jeung ucapan salamet ka anjeun jeung Nyonya. dina salah saeutik anyar. naha anjeunna (atawa nya) geus dilahirkeun atawa henteu. :) Bogoh ka anjeun guys!

  23. Anjeunwalon

    perjalanan, Kami ngeunaan sakumaha tebih ti basa riungan ekspektasi anjeun salaku salah bisa meunang…Kaukasia mama Kanada lima anu drive a van mini! Tapi blaring tina speaker mah sok ditambahan rap ku rotasi ajeg tina Trip Lee! Abdi bogoh ka lagu Sweet meunangna jeung kanyataan ieu anu ieu birthed dina cara anyar tina perjuangan kaséhatan Anjeun resonated sareng abdi. Pikeun tukang 8 taun Kuring geus Cut Nyak Dien sareng kalemahan sarupa sanggeus kalahiran prématur sahiji putri. Ieu mangrupakeun jalan humbling leumpang na salah kuring masih learning to percanten Allah. Hatur nuhun pikeun babagi harepan anjeun sarta nyadiakeun conto hiji lalaki unashamed Allah pikeun pamuda hormat sarta emulate. Berkah ka anjeun, bro!

  24. tiwalon

    Diundeur album kamari jeung Abdi bogoh eta! fav abdi “Sadaya naek Nepi”; Kuring boga deui dina replay… ngabarakatak… hatur nuhun pikeun album éndah nu Trip. Mudahan lalajo anjeun konsér hiji poé.

  25. Gabkywalon

    Wah. Ieu mimitina waktu kuring datang meuntas situs ieu sareng Abdi asih sakabéh tulisan Kuring geus maca jadi jauh. Kuring geus jadi rahayu tur encouraged.This téh ngan kumaha atuh diperlukeun dina momen ieu uninga yen sanajan kelemahan abdi anjeunna masih reigns dina kahirupan mah jeung abdi tiasa neuteup ka anjeunna sarta salawasna uplifted.
    Kuring teu boga pamanggih anjeun bade ngaliwatan ieu, anjeun dina solat kuring. Hatur nuhun pisan pikeun babagi. Alhamdulilah pisan ka anjeun.
    Ngan listened mun Sweet meunangna jeung Kuring geus jadi rahayu ku lagu Anjeun! Na mah teu bisa sabar ngadangukeun sakabeh album. Kuring yakin éta sakabéh Abdi gé jadi dengekeun ieu minggu datang. Nuluykeun karya alus!

  26. Latashawalon

    pos blog ieu berkah sapertos ka kuring. remen, Kuring teu ngarasa dipikaharti ku kulawarga, babaturan, atawa sababaraha kulawarga garéja on walk ieu, tapi pos ieu mantuan kuring nyimpen hal dina sudut pandang jeung ngeureunkeun complaining ngeunaan kahirupan. Kuring sadar yen aya hiji berkah dina kelemahan urang. Alloh sabenerna nembongkeun na kakuatan / cinta keur urang, ku nulungan urang nungkulan struggles kami, nalika kami nyadar yén Anjeunna hijina cara urang tiasa tetep bade. Hatur nuhun ka pos na lagu Anjeun Sweet meunangna nyaéta endah!

    Grace jeung Peace,
    Tasha F.

  27. TTuniquewalon

    putri abdi dedicated lagu ieu kuring. Abdi teu bisa ngeureunkeun dengekeun jeung nangis. Kuring Dupi geus battling isu sistim imun keur 15 taun. panungtungan 3 taun éta deukeut naraka. Tapi Gusti ieu kaayaan teuas kalawan manah dina mangsa éta. Kuring tungtungna ngagaduhan eta na nyerah ka anjeunna. Kuring keur kiwari meunang jawaban kenca sareng ka katuhu jeung datang kaluar laun. Kaula mah kaluar kabeh jalan, Tapi Kaula teu jadi exhausted sakumaha kuring. Hade pisan!!! lagu ieu……lagu ieu! lawon……

  28. Timwalon

    perjalanan,
    Kuring sok ngarasa rasa kabagjaan nalika kuring ngadéngé hiji lagu anyar ti anjeun atawa malah tingali hiji khotbah dipasang atawa maca blog anjeun. Anjeun mereun! Kuring teu langsung nyaho naon CFS téh kawas tapi geus katempo eta. A babaturan kulawarga indung ti garéja kuring boga eta. Aya kali nalika urang ningali nya lajeng aya manjang lila lamun urang henteu. Tapi iraha atuh tingali dirina baé salawasna galumbira. Nalika kuring maca ieu abdi panginten nya kusabab kuring ngabejaan nya unggal waktu sabaraha Kuring keur diideuan ku dirina yen di satengahing eta kabeh manehna praises Yesus. Manehna geus victorious sabab manehna refuses mikir ka handap dina kaayaan. Anjeun dua nu paling pasti winners! Abdi bungah nu aya bisa babagi haté anjeun ku kami. Eta hartina pisan ka abdi.

  29. Burtonwalon

    perjalanan,
    Anjeun teu nyaho sabaraha ieu hartina kuring. Nalika sigana kawas sakabeh dunya aya ngalawan Anjeun, anjeun terang nu bakal meunang dina tungtungna kalawan kelir ngalayang! Tur ayeuna nyaho naon geus bade liwat tujuh taun kaliwat, anjeun bisa nyaho yén anjeun téh di solat kuring Bro. Hatur nuhun muka nepi haté anjeun ka kami.

  30. Femiwalon

    perjalanan, anjeun hiji inspirasi badag. Naékna téh album hébat sarta abdi bogoh eta! Salaku ngeunaan kaséhatan Anjeun, abdi yakin ngan hiji seuneu samentara miboga afflicton Nyiapkeun nuhun Maha Suci bisa kaungkap. Gusti diatur ngagunakeun anjeun leuwih adi. sangkan ulah tumuwuh weary. tetep percanten tur sholat. Abdi bogoh ka anjeun lanceukna.

  31. Natewalon

    perjalanan,
    Kacapean kronis geus plagued hirup abdi tina basa kuring 13 atawa 14 taun heubeul sagala cara nepi dugi ukur hitungan minggu ka tukang (Abdi 28 ayeuna). Taun doa jeung panalungtikan tungtungna ngajurung kulawarga kuring jeung kuring keur jawaban; Diet éta akar ngabalukarkeun. Nyoplokkeun sadayana séréal, pausahaan susu, nightshades, pengawet sarta pangan olahan tina hirup kuring geus ngarah ka recovery lengkep. Kuring geus pernah dirasakeun hadé.

    Kuring henteu weruh lamun aya bisa jadi solusi dietary sarupa pikeun CFS Anjeun, tapi hayang hayu anjeun terang atoh.

    Jieun nepi karya alus. Kuring gé jadi sholat pikeun anjeun.

  32. ThomLomaswalon

    Hatur nuhun pikeun babagi ieu kecap. Kuring hayang Abdi tos maca taun ka tukang ieu tapi teu dimaksudkan maca eta dugi kiwari. Kiwari éta kuring kungsi pamahaman saeutik hadé on naha hal ieu kajadian. nuhun sakali deui, berkah Allah.

    -Thom L.

  33. Brandon Pramanikwalon

    Abdi bogoh ka anjeun lalampahan lee anjeun panutan mereun badag mah leumpang dina iman sareng Allah. Ive diajar ka dipercanten anjeunna ive diajar yén kitab suci lamun dilarapkeun ka kahirupan kuring jadi berkah di sahingga loba cara. Anjeun sabenerna mere ilham kuring sarta kuring ngaharepkeun hiji poé Allah bakal masihan abdi kasempetan pendak sareng anjeun tur lecrae anjeun duanana geus mantuan kuring ningali kahirupan tinimbang pati. Sapopoé I ngadangukeun Injil hip hop tur mimitian isuk kuring jeung thanking Allah pikeun bangun kuring nepi lajeng I ngadamel kopi jeung nempatkeun bluebuds abdi di Ceuli kuring jeung ngahurungkeun Injil hip hop jeung ngadéngékeun pangajian malah loom up kecap I dont nyaho di kamus dina kecap I dont rada ngartos kitu kuring lnow harti deeper sabab IM a thinker jero. Hiji neneda jeung hate kahayang milik téh ngobrol jeung anjeun di sababaraha cara hiji poé sanajan na ngan sababaraha seratan dina facebook atawa panggero telepon tapi bakal jadi Heboh diuk handap sareng anjeun di jalma na ngabahas ngabagikeun tina aqidah Kristen na ngajawab unggal batur patarosan na masalah. kuring 26 heubeul taun kuring boga kasang tukang kasar jeung geus kaliwat jeung Kristus geus robah kuring ti poé ka poé sadayana pikeun kamulyaan na sarta gede alus sangkan abdi tiasa ngahontal kaluar jeung mere ilham batur kalawan kasaksian abdi nu nunjukeun di lampah kuring mah sakadar dina kecap . IM pangagem hiji. Rum 1:16 Kami unashamed tina injil. Kuring ngobrol ngeunaan Allah everday kalayan jalma malah babaturan kuring kasampak nepi ka kuring sarta geus robah kusabab carana Allah robah kuring. Nyaan mudahan nu katingali pesen ieu ti kuring sarta maca eta ngaliwatan. carita anjeun kuat sarta Kristus aya dina haté anjeun salawasna. Mangga lamun boga jurus hiji poé téks kuring. Telepon abdi. Nulis kuring dina facebook. Surélék kuring id cinta ka ngan gaduh hiji paguneman sareng anjeun. Skalian carita anjeun dibawa lawon keur panon kuring. Allah ngaberkahan anjeun,pamajikan anjeun,jeung barudak dina sakabéh dinten anjeun sarta sagala eusina.