5 Liyane vs. 5 Lies

Cara kita nanggapi pesen gumantung sing iku saka. Ayo kula menehi conto. Yen wong liyo mlaku nganti kula ing werna lan ngandika, "Ayo kula nyilih tombol kanggo mobil nyata cepet. Aku arep njaluk dhuwit metu saka kothak sarung tangan Panjenengan,"Aku sing mbokmenawa bakal katon ing wong kaya kang edan lan lumaku mati. Nanging yen bojoku padha teka nganti aku lan ngomong bab sing padha, Aku menehi dheweke tombol tanpa pikiraken liyane. We listen lan nanggapi beda, gumantung ingkang ngandika.

Carane babagan siji skenario liyane. Yen salah siji saka kanca-kanca apik sandi mekso aku kudu manuta sampurna liwat kabeh gesang, Aku mbokmenawa bakal katon ing wong kaya kang edan lan pindhah njaluk sawetara kanca anyar. Lan bakal nggoleki kanggo kula nanggapi cara sing. Nanging apa yen Gusti Allah piyambak ngandika bab banget padha?

2 Timothy 3:16 ngandika, "Sakehing tulisan kang Allah-Breathed." Sing ora kabèh ayat, nanging sing limang tembung cukup ngomong tapa ing kanggo umur. Kasunyatan sing tembung saka Kitab tembungé Gusti Allah piyambak punika wujud. Lan aku sing limang tembung, "Sakehing tulisan kang Allah-Breathed,"Kita perang sawetara kawulo sing kadhangkala kita pracaya bab Kitab Suci. Aku pengin katon ing limang.

1. Amarga Kitab Suci punika Gusti Allah-ambegan iku ora: Mratelakake panemume

Akèh kita nambani Kitab Suci kaya buku lengkap saran utawa koleksi sayings wicaksana. Iku bakal nggoleki kanggo nambani Kitab Suci cara iki yen iku mung kitab kuotasi sing wong padha bebarengan. Kita bisa loncat karo muter awak liwat lan nyorot bagéan kita kaya. Nanging iku ora.

Gusti Allah wis pangwasa saben nyawa urip lan nalika Pangeran paring printah, lagi ora mere saran. Lagi ora panemu kita bisa milih apa utawa ora kanggo gawe. Gusti Allah ora duwe "panemu." Panjenengane iku Gusti Allah. Punapa mawon Panjenenganipun mikiraken bebener.

2. Amarga Kitab Suci punika Gusti Allah-ambegan iku ora: Outdated

Akeh wong dina pirembagan bab Kitab Suci minangka kitab lawas karo persepektif lawas sing kita kudu njaluk liwat. wong-wong mau, paling asring nyerang lan ing sawetara kasus downright laku jina. Others ngomong, "Iku lawas - njaluk apa sing bisa saka iku, nanging ora njupuk banget akeh. "

bebener Allah ora entek. Gusti Allah iku ora wong sing dipengaruhi dening sawetara setelan budaya. Gusti Allah iku saka langgeng kanggo langgeng. Kitab Suci wis tuwa lan tulisan mau nganggo budaya sing beda-beda, nanging kabeh bebener iku mung minangka bener dina. Dadi proyek kita ora nglirwakake kuwi sing ora "pas kita" utawa sing ora cocog apa kita mikir punika moral. Our Proyek punika maca apa ngandika Allah, tokoh opo iku tegese kita, lan kanggo iku.

3. Amarga Kitab Suci punika Gusti Allah-ambegan iku ora: Just Information

Sawetara kita kaya teologi kanggo alasan salah. We menyang Kitab Suci supaya kita bisa sinau kuwi lan aran jero. Nalika maca Kitab Suci iku ora mung buku sajarah, utawa mung buku kawicaksanan, utawa mung buku crita. Iku iku, nanging ora mung iku. Nalika njagong mudhun karo Sabda, sing patemon karo Gusti Allah. Aja maca Sabdanipun Allah tanpa kasunyatan sing ing ngarep pikiran. Gusti Allah wis ngandika. listen.

4. Amarga Kitab Suci punika Gusti Allah-ambegan iku ora: Boring

Aku iki mbokmenawa perspektif dosa sing kabeh kita wis guilty saka ing sawetara titik. Aku ora pengin maca Kitab Suci amarga ora tenan nyekel us. Iku ora supaya kita manungsa waé. Aku mung ngomong bab siji: Carane bisa iku bakal boring kanggo ndeleng Gusti Allah!? Iku bukti saka tunas rasa dosa kita. Iku nuduhake yen kita duwe raos kanggo kabeh salah.

Ayo dadi mratobat saka sing, dateng Kristus, lan njupuk kauntungan saka hak istimewa kanggo ketemu karo Gusti Allah.

5. Amarga Kitab Suci punika Gusti Allah-ambegan iku ora: Weak

Sabdanipun Allah iku kuat. Iku kanthi Firman bilih Panjenenganipun digawe kabeh Universe. ngandika, “Anaa,” lan ana. Nalika Gusti Yesus, Allah Sang Putra, teka Bumi daya Sabdanipun ana ing tampilan lengkap. Nalika Panjenenganipun ngandika dhateng dhemit cowered, angin lan ombak ngungsi, penyakit mlayu, lan wong mati bali urip. Sabdanipun Allah iku unimaginably kuat.

Iku dening Gusti Allah sembarang kita bisa disimpen. Gusti Allah migunakake Sabdanipun kuat kanggo break menyang ati mati kadhemen lan menehi wong mata kanggo ndeleng Gusti Yesus, dipunasta saka ing antarane wong mati dening Gusti Allah. Lan iku dening Tembung padha iki Gusti Allah terus kanggo mbukak marang kita.

Buku sing lenggah untouched ing beting iku Sabda moho kuwoso Gusti Allah. Iku suci, sakral, bener, lan unimaginably kuat.

Nalika Gusti Allah piyambak ngandika iku kudu ngganti cara kita listen.

Enggo bareng

33 komentar

  1. ClarenceReply

    This post was very touching. Made me realize the value of Gods word and how to apply in my life daily. Keep doing the good work He placed on your life Trip!!!

  2. TeeReply

    OmG! The second point is exactly what the Lord was ministering to me about this afternoon.. Praise God for more revelation! This is a great post may the name of the Lord be glorified..

  3. sebutno: 5 Liyane vs 5 Lies …by Trip Lee | bro. jerome

  4. Athenkosi NogcinisaReply

    Dear Trip Lee

    Those words really spoke to me because just earlier on I looked at my bible, “it’s old” lan “Do I have to really read it?”.This blog really changed the way I view my bible.God Bless You and Thank You

  5. JoelReply

    Thanks Trip.
    Minangka 19 yr old guy, I feel like u relate with my generation.
    Just wanted to say, I appreciate what ur doing.. and ur the only guy that I can listen preach for 1hr without blinking! I wanna hear more of ur sermons up on this site plz!

  6. CherishJesusLuvReply

    This Blog just kept getting better.
    My Bible is not on the shelf I am in Ezekiel 24. I am reading straight threw. But I have never read anything like this….The way he describes Jerusalem is crazy. I can almost feel God’s pain threw this chapter as He describes this Judgment.

  7. ReneeBReply

    Really?! Iki apik tenan!!! Don’t ever think you’re not doing enough or saying enough with your life.. Just remember what He brought you from and you’ll quickly see what He has done, and is doing.. He is using you so powerfully!!! Thanks for everything you do, it gives hope!!!!!!

  8. Omario.Reply

    Let every WORD, be used and meditated upon with boldness and willingness,
    So the sonship and power can be revealed upon Us by the Holy Spirit in Jesus Christ Name.

  9. ollilovelyReply

    Thanks for sharing these words of wisdom! Reminds me that His promises aren’t just feel-good words or inspiring and encouraging quotesthey are so much morethey’re God’s truths over our lives. #ILoveIt!

    Praise the Lord for His infinite wisdom and love made evident through His holy Word. And thank you for your sensitivity to His Spirit. I hope that my art will reach people one day the way yours does! Keep preaching, bro!

  10. sebutno: Countdown- Day 9: His Promises are Real! | ollilovely

  11. wayne millerReply

    I thank god for the anointing he has places on your life o loved the blog and look forward to reading more. God has really blessed the wisdom you possess

  12. TerranReply

    trip, that is something I think we all deal with especially when that fire dies down. I see some that see books written by other authors giving their perspectives of scriptures but forget that the Bible is God breathed. Always take the Bible as the higher authority!

  13. sebutno: Saturday Shout-Outs: Kansas City, Pine Bluff, & Ministry Links | H.B. Charles Jr.

  14. JosephBonacciReply

    Beautiful. Gusti Allah’ word never changes. It is the same today as it was thousands of years ago and will still be true thousands of years from now. Man loves to alter, change, misinterpret, and manage it for his purposes. Read it, study it, live it. Be a doer of the word. Identityfulfilled.com

  15. ShelbyReply

    I can’t explain how much I needed this, and how thankful I am that you listened to God’s voice as this message was being written. Matur nuwun!

  16. sebutno: Treasures Daily | Treasuring Kristus

  17. WalkerReply

    sinful tastebuds,” I love that. It’s so true. I come to the Word and fall asleep. That’s terrible. I need to repent and ask God to open my eyes and satisfy me, like the psalmist. Keep writing and ministering Trip, it’s good stuff. Very encouraging and down to earth.

  18. ChelseaReply

    WOW. Every single one of those points is right on and gave me a new perspective on the Bible. Thanks for speaking the truth of God. It’s toughing the lives of many.

  19. sebutno: 5 ideias (falsas) sobre a Palavra de Deus | Eu estudo a Bíblia