Dibangun ndobos Pt. 2

Air Jordans sing apik. Aku ora nyandhang akeh akeh munggah sanadyan, amarga sandi tuwane gelem tuku kula ridiculously larang shoes. Aku ora kaya iku, nanging aku sumurup aku tau njaluk tangan ing pasangan. Aku iki dipeksa kanggo ngrampungake - by gagah padha ora ana. Sampeyan iki saperangan dawa saka taun nyoba kanggo gawe uwong yakin aku sing Reebok salib kathok dowo padha gayane. Nanging aku tak lawas, Aku temen maujud Jordans padha hard kanggo nglirwakake. Kabeh kanca-kanca wis sepasang utawa loro, lan siji kanca-kanca iki downright kepengin banget karo wong-wong mau.

Nalika gaya anyar teka metu, kang ora mung mandheg ing lemari kaki lokal nalika dhèwèké sawetara wektu free; kang dibangun urip kang ngubengi njupuk sing pasangan anyar. Kang digawe manawa kang sumurup kabeh tanggal release Jordan, kang tuku sepatu sing padha ing werna, and he would often spend Saturday mornings camped out in front of shoe stores. Nyebul atine. Dadi pungkasanipun aku takon aku, “Apa supaya khusus bab iki shoes?! Cetha aku ilang metu soko.”

obsesi kancaku karo Jordans digawe statement. Apa bener utawa ora, piyambakipun matur sora lan langit sepatu kasebut padha worth Ngatur maneh urip kanggo. Apa jenis statement ora urip nggawe?

Apa Paduka Ngucapaken?

ing sandi kirim pungkasan, Aku ndhukung sing kudu nggunakake tembung kita kanggo gumunggung ing Allah tinimbang dhéwé. Aku banjur malah luwih, matur sing Gusti Allah damel kanggo sing banget alesan. Nanging aku ora mikir bragging kita kudu diwatesi kanggo tembung kita. Ora mung kudu kita ndobos ing Gusti karo lambé kita, kita uga kudu ndobos marang karo gesang kita.

Kabeh sing nggawe ndadekake statement bab Gusti Allah. Saben meal mangan, saben test njupuk, every hour you work says something about your Creator. So even if you choose to keep your mouth closed about Him, gaya urip isih bakal duwe kathah ngomong. Pitakonan iku: apa sing mbok omong?

Works apik kanggo Gusti Allah apik

Ing khutbah sing paling kondhang, Gusti Yesus ngandika iki: "Ayo kawentar cahya sadurunge wong, so that they may see your good works and give glory to your Father who is in heaven” (Matthew 5:16).

Gusti Yesus dhateng pamireng kang gesang padhang, panggawene becik sadurunge wong. Nanging sampeyan sok dong mirsani ora ngomong, "Supaya wong bakal weruh carane sange Kristen." Goal ora kamulyan kita, nanging sing wong bakal "ngluhuraké [kita] Rama sing ana ing swarga. "Karya apik Kita tansah tumuju marang Gusti Allah kita apik.

Mikir bab iku. Apa ora iku ngomong bab Gusti Allah yen kita lagi wong egois sing nambani wong kaya sampah? Apa sing komunikasi kanggo onlookers? Ora mung ora iku ngomong sing Gusti Allah nitahaken punika tanpa gina, nanging uga komunikasi sing kita lagi tengah jagad. Sanadyan iku bener, lan kita lagi Sejatine lying bab Gusti Allah kanggo wong.

Nanging apa yen tinimbang, kita padha strikingly selfless lan glethakaken gesang kita mudhun kanggo kita tanggi? Apa yen kita marang generously kanggo nyukupi kabutuhan liyane? Apa jenis statement ora sing nggawe bab Gusti Allah? Iku komunikasi sing kita lagi ora tengah Universe lan sing ana soko grand gesang kita kanggo. Iku nuduhake Gusti Allah nitahaken iku bakal ajéni, lan sing kita arep kanggo tresna liyane kita wis tresna dening Panjenengane.

Saben kaputusan sampeyan nggawe kesempatan dadi pangilon, nggambarake kaluhuran Maker Panjenengan. Saben kapindho iku sawijining kasempatan kanggo dadi monitor, showcasing snapshots of His glory. And when those around us catch glimpses of that goodness, kita njaluk marang wong-wong mau sing cahya kita iku mung bayangan Dim saka Kang.

Bebener iku, bragging karo gesang kita lan lambé kita dadi tangan ing tangan. Yen kita mung ndobos karo gesang kita, wong bisa nganggep kita lagi wong mung becik. Padha ora ngerti sing compels kita gesang apik kuwi. Lan yen tembung kita ngomong Allah iku apik tenan, nanging gesang kita ngomong digunakake, claims kita ilang kapercayan. We kudu nindakake loro-lorone.

Nggawe Clear

Panjenengan gesang ngomong iku gedhe bab Gusti Allah? bumper Panjenengan stiker pinter lan tato Kristen sing ora cukup. Apa checkbook ngomong? Apa interaksi karo wong ngomong? Apa ora kenal tatakrama karya ngomong? Aku kudu mratobat saben dina netepi ndobos marang dadi penggawéanku. Gusti Allah iku paling dhuwur ing ndhuwur kabeh, supaya nalika aku manggon ing cara sing ndadekake Panjenengane katon cilik aku sing manggen goroh.

Ana apa-apa ing Universe luwih terkenal saka jinis sembrono, utawa promosi proyek, utawa pasangan Jordans? Mesthi ana. Priksa manawa urip ndadekake sing cetha. Perlu koyone kaya tugas daunting, nanging aja padha sumelang - sampeyan padha dibangun iku.

Enggo bareng

24 komentar

  1. sebutno: What I Read Online – 08/28/2013 (a.m.) | Emeth Aletheia

  2. KThompReply

    Great perspective for us 80s and 90s kids who remember the Jordan era vividly. Sayange, I still see some of that kid in me and many times don’t realize it until after I’ve reprioritized just enough of my life to make a mess of things. Praise the lord for his grace and forgiveness! Glad I ran across your blog, keep writing for Him.

  3. HannahWellReply

    This is so touching. It really makes you wonder how much is God’s light really shinning through your life.
    Time for me to make a rain check and a good evaluation.
    Thank you Trip Lee <3

  4. MichaelReply

    Thanks is what I really struggle with, using my words to spread God’s glory. I like to let my actions do the talking, but that’s not enough and I’m becoming much more aware of that. Thanks for this and encouraging me to really go out there and spread His Word. I’m actually going out on my campus later to talk to people about Jesus. Gotta brag on Him!

  5. TreverlyHillzReply

    This is indeed a very tough subject. But what about Christianity is easy, tengen? The difficulty for me arises in living my life so that people see that it is the light of God shining and not just the light of another nice guy. Question for the community: What are a few nonverbals that we can incorporate so that people can differentiate our lives from the lives of othernice & serving” wong?

  6. sebutno: What’s Your Life Saying? |

  7. ArliciaReply

    I am simply floored by GOD’s overwhelming conformation by way of your blog. In two separate occasions, we basically wrote about the same things. I’d love to share my writings with you. I even did the Jordan comparison and all!!!! As well as Matthew 5:16. Please let me know where I can share my own writings of self conviction. I indeed have a powerful responsibility of my pen and it is more evident after reading your blog!!! Thanks kanggo enggo bareng!!!

  8. HollyReply

    Wow- nailed it! Thnk U, for allowing r gr8 God 2 use U to speak truth! I LUV the lyrics & try my hardest 2 live by: ‘Let my life be the proof of YOUR LOVE’. Everyday I pray, ‘Lord, use me for ur Glory today’.
    Thx & ❤ Trip :c)

  9. UnhaeHanReply

    Thank you so much for the encouragement. It compels me to check my bankbook and work ethic…
    Tansah munggah karya becik!

  10. MalloryReply

    Thanks for this! Your insights are encouraging and convicting. I def don’t give God the credit with my mouth as I am called to do. Good to see the Word in that we are called to boast…lan sing apik bab!

  11. YouthExplosionForChristReply

    This site is amazing ,very encouraging. Will be sharing your sermons with our youth. Your music has already inspired them, to have another way to give them God’s word that they will be receptive to is always such a blessing. Thank you for answering the call. Gusti mberkahi.

  12. sebutno: Views & Tweets: September 4, 2013

  13. GodsonReply

    No longer will I let human nature dictate my behavior, but I will pray that my Maker, allows me to become more like my Savior