disetir

Aya sababaraha urang anu alus di hal nu tangtu. Aya pamaén basket anu ulin di liga pikeun taun sarta taun sarta maranehna rengse careers maranéhanana beunghar jeung bagja. Maranéhanana hayang ulin kaulinan maranéhanana dipikacinta jeung maranehna miharep sangkan karir ngalakonan eta. Maranéhanana teu eta jeung maranéhanana geus alus. Saterusna aya batur, kawas Michael Jordan.

Michael Jordan ieu leuwih ti alus. Manéhna gede - loba ngabantah, nu greatest. Michael Jordan teu eusi jeung saukur maen game jeung nyieun karir. Mike hayang jadi leuwih hade tinimbang everybody. Manéhna teu eusi jeung sahingga, manéhna hayang jadi pangalusna. Jadi manéhna ari di gim saterusna ti dulur jeung manéhna digawé harder ti everyone. Jeung sakabéh ieu alatan manéhna deeply disetir ku nu kahayang pikeun ngéléhkeun anjeun. Anjeun nempo ieu di aula-Na ucapan Kinérja. Manéhna masih nangtang folks jeung alam kalapa-Na datang kaluar kawas kungsi saméméh. Manéhna disetir.

Anjeun oge bisa ngobrol ngeunaan seniman kawas Lil Wayne. Aya sababaraha rappers anu ngan hayang jadi kawentar jeung nyieun duit. Teu Lil Wayne. Manéhna hayang jadi greatest sakabeh waktu. manéhna eats, saré, jeung breathes musik-Na. Manéhna listens ka dirina. Manéhna hirup di studio. Manéhna meureun poho deui rhymes ti paling rappers geus ditulis. Dina pikiran-Na, manéhna moal bisa settle for teu nanaon kurang ti greatest sakabeh waktu. kunaon? Sabab manéhna deeply disetir ku kahayang pikeun jadi anu pangalusna.

Biasana lamun urang ngobrol ngeunaan keur disetir, maranehna mean hal kawas ieu. Maranéhanana keur ngarujuk kana jalma anu karir-berorientasi, atawa ditangtukeun sukses dina widang maranéhanana. Tapi aya leuwih keur disetir pikeun Christian? Naon nu urang bisa disetir ka jeung disetir ku? Naon nu kudu nyetir Kristen jeung mana kudu eta bisa nyetir urang? Nah Jigana urang bisa manggihan jawaban keur hal ieu di Rum 12.

kasang tukang

Sanggeus comprehensively peletakan kaluar doctrines tina Injil di Rum 1-11, Paul robah ngabejaan urang kumaha urang ayeuna kudu hirup. Nu sabelas bab kahiji geus ngeunaan naon anu kudu urang percaya, kumaha urang geus disimpen, naon Allah geus dipigawé dina Kristus, naon Allah baris ngalakonan di Kristus, jsb. Ayeuna dina bab 12, Paul ngajadikeun hiji shift total ngabejaan urang naon anu kudu urang pigawé. Paul teu di Epesus jeung Kolosa teuing.

Jadi kuring hayang urang kasampak di petikan ieu, jeung kasampak di tilu hal urang kudu ngalakukeun di nu caang naon Allah geus wangsit dieu.

Kuring daya tarik pikeun anjeun sahingga, baraya, ku mercies Allah, nampilkeun awak Anjeun jadi kurban hirup, suci jeung ditarima ka Allah, nu ibadah spiritual Anjeun. Ulah jadi conformed ka dunya ieu, tapi bisa robah ku pembaharuan pikiran anjeun, nu ku nguji Anjeun bisa discern naon bakal Allah, naon anu alus jeung ditarima jeung sampurna. (Rum 12:1-2)

abdi. Jadi disetir ku Mercy

Jadi lamun Paul ngajadikeun shift ieu, he banding ka urang. Manéhna earnestly pleads, he authoritatively nyorong urang hirup dina cara nu tangtu. Tapi saencan urang kasampak di naon manéhna nyorong urang ulah, Kuring hayang kasampak di jalan manéhna banding ka urang.

Kuring daya tarik pikeun anjeun sahingga, baraya, ku mercies Allah… (Rum 12:1a)

Pikeun ngabejaan urang kumaha urang kudu hirup Paul teu ngomong urang kudu hirup cara nu tangtu alatan "Urang hayang jadi greatest atawa holiest,"Atawa sabab" ieu téh kumaha anggota upstanding masarakat kudu hirup,"atawa, "Ibu urang diajar urang leuwih hade tinimbang nu,"Atawa komo, "Kituna Allah bakal kawas anjeun." Teu, manehna mere urang hiji jenis beda motivasi.

Aya béda badag antara naon dunya ieu disetir ku, jeung naon we kudu disetir ku. Nu anyar mah dikaitkeun ka awewe anu bagian boga bisnis yén Aisyah jeung pasangan nya dimimitian sababaraha taun ka tukang. Manéhna ka kuring ngeunaan bisnis jeung kumaha teuas manéhna digawé. Saterusna manéhna ka kuring ngeunaan kabéh kids manéhna kungsi jeung sabaraha manéhna dipikacinta eta. Jeung manéhna ngomong yén hirup nya ieu sadaya ngeunaan bisnis manéhna dimimitian jeung barudak nya. Jeung manéhna nunjuk ka maranéhanana minangka mikanyaah primér nya, jeung motivasi nya pikeun ngalakonan sagalana yén Aisyah teu.

Ayeuna jigana kawas hal rupa ngomong. Manéhna mikanyaah kids nya jeung pakasaban nya. Tapi kuring rek nyaho yén Christian anu bisa ngamotivasi ku hal deeper. Pikeun Christian motivasi urang kungsi eureun jeung nanaon di dunya ieu. jadi urang sakuduna cinta sarta méré pikeun kids urang jeung urang kudu kerja keras jeung urang komo kudu neangan ka delight dina karya urang ngalakukeun. Tapi taya jalma kudu motivasi final urang. Euweuh jalma kudu hal utama anu drive urang.

Di dieu Paul nunjuk ka hiji hal di luar diri urang sorangan jeung earthly urang hirup pikeun motivasi. Manéhna banding ka urang, teu ku naon bisa urang pigawé for jeung sajabana, tapi ku naon Allah geus dipigawé pikeun urang. Manéhna banding ka urang ku mercies Allah.

Jadi lamun Paul nyebutkeun nu mercies Allah, naon bisa manéhna geus di pikiran?

Paul bisa jadi pamikiran tina Allah glorious Injil geus dibikeun urang. sabab di 1:16, Paul nyebutkeun Injil ieu, "Kakawasaan Allah pikeun kasalametan, kahiji ka urang Yahudi terus ka Yunani. "

Atawa manéhna bisa jadi pamikiran tina bab opat, di mana manéhna nyebutkeun, "Rahayu jelema nu amal henteu patuh hukum anu dihampura, jeung nu dosa nu ditutupan; rahayu nyaéta manusa ngalawan saha Gusti moal cacah dosa-Na. "

Atawa meureun manéhna pamikiran ngeunaan bab lima mana manéhna nyebutkeun, "Allah nunjukeun asih-Na pikeun urang dina bari urang masih sinners Kristus pupus pikeun urang."

Atawa manéhna bisa mikir tina bab dalapan mana anjeunna ngabejaan urang nu, "Allah geus dipigawé naon hukum ngaruksak ku daging teu bisa ngalakukeun. Ku ngirim putrana sorangan…"

Atawa kuring nebak manéhna bisa mikir tina bab salapan, di mana anjeunna ngabejaan urang "nu kasalametan henteu gumantung kana exertion manusa, tapi dina Allah anu ngabogaan rahmat "

Jigana nu Paul ngabogaan sakabéh ieu truths éndah ngeunaan rahmat Allah dina pikiran dieu.

Allah geus dibikeun urang rahmat, manéhna méré urang rahmat, jeung Anjeunna bakal méré urang rahmat. Urang kudu ngamotivasi teu ngan ku rahmat urang geus geus narima, tapi ku rahmat urang bakal narima.

Jeung Paul ieu nyebutkeun dina cahya rahmat nu, dieu kumaha hirup. Urang bisa ngamotivasi, disetir ku rahmat anu.

Jadi urang disetir ku lapar dahar, jeung sababaraha disetir ku kahayang pikeun jadi gede pikeun digawe harder ti saha wae. Jadi lamun Christian anu bisa disetir ku mercies Allah, naon anu kudu mercies ieu bisa nyetir ka?

II. Jadi disetir ka Ibadah

Nampilkeun awak Anjeun jadi kurban hirup, suci jeung ditarima ka Allah, nu ibadah spiritual Anjeun. (Rum 12:1b-d)

Ayeuna lamun Paul ngabejaan Rum nampilkeun awak maranéhanana salaku kurban, basa manéhna ngagunakeun anu dimaksud nujul ka eta deui ka ibadah Perjanjian Old jeung sistim kurban. Jadi hayu urang obrolan ngeunaan sakeudeung nu

a. Kasang Tukang Perjanjian Old

Allah suci. Man teu. Man teu pantas jadi di ayana Allah atawa kaanggo manéhna sagala cara, tapi Allah ieu cukup marahmay pisan ngudag grup sinners, Israel, jeung pikeun ngidinan eta boga hubungan jeung Anjeunna. Tapi alatan Anjeunna suci jeung maranehna geus sinners, maranehna teu bisa diidinan ngan kaanggo Anjeunna nu mana wae jalan heubeul. Maranéhanana teu bisa ibadah ka Anjeunna kawas bakal berhala jeung dewa palsu maranéhanana worshiping. Lamun maranéhanana bade ibadah Allah nya kungsi jadi dina watesan-Na. Maranéhanana ngan bisa kaanggo Anjeunna cara Manéhna diteundeun kaluar jeung diidinan.

Jadi sanggeus delivering jalma ieu, Allah masihan eta paréntah jeung méré eta tungtunan ketat pikeun ibadah. Allah ka maranehna ngawangun Kemah jeung manéhna méré eta sistim kurban. Manéhna méré eta pesenan ketat pikeun kumaha maranéhanana bisa ibadah ka Anjeunna jeung menteri ka Anjeunna. Nu meuncit jeung kurban sato ieu bagian badag ibadah Perjanjian Old. Sadaya jalma Allah anu paréntah pikeun ngalakonan kurban ieu dina raraga kaanggo Allah.

Ku kurban ieu maranehna dicaritakeun dosa maranéhanana sarta kudu for hampura jeung kurban ngingetkeun maranehna tina kasucian Allah. sato kasebut dimaksud pikeun mintonkeun jelema anu basa aranjeunna dosa, maot téh hukuman. Sato maot tinimbang eta. Nu kurban anu dimaksud jadi bagian tina kahirupan cicing di taqwa ka Allah.

Jadi tempat nu bisa papanggih jeung Allah ieu Kemah nu (a tenda saeutik mana Allah dwelled) jeung saterusna candi. Tangtu Allah madhab, tapi ieu téh naon Manéhna instituted. Manéhna ka maranehna Anjeun bisa ibadah kuring, kucara kieu, di tempat ieu. Jadi lamun Paul nyebutkeun urang nampilkeun awak urang ka Allah minangka kurban hirup, kudu ngelingan sistim kurban ieu.

Sumur nt ngajadikeun jelas, nu kurban kasebut kungsi Hartina jadi permanén. Tembok dimaksud nujul ka ka kurban pamungkas, Yesus. Sarua jeung sato, nu kudu bersih, Yesus ieu kurban sampurna pikeun dosa urang. Ibrani ngabejaan urang nu kurban pamungkas ieu sakali-pikeun-sadaya. Ieu kungsi geus diulang. Manéhna nangtung di tempat urang, jeung Anjeunna maot tinimbang urang. Tapi teu saperti sato dikurbankeun, Yesus gugah tina rahmat tilu poé sanggeusna, ngéléhkeun musuh urang. Jadi jeung datang Yesus, sistim kurban heubeul ieu Isro.

Nu datang Yesus robah ibadah Allah salawasna. Salah sahiji conto paporit mah ieu aya dina John bab opat jeung Wanoja di sumur.

Wanoja ceuk manéhna, "Sir, Kuring ngarasa yén anjeun nabi. founding urang disembah dina gunung ieu, tapi anjeun nyebutkeun yén di Yerusalem nyaéta tempat di mana urang halah ibadah. "Yesus nyarios ka dirina, "Woman, percanten ka abdi, jam ieu datang lamun ayakeun dina gunung ieu atawa di Yerusalem bakal ibadah Rama. Anjeun nyembah naon anjeun teu nyaho; urang ibadah naon we nyaho, pikeun kasalametan ti Yahudi. Tapi jam datang, jeung ayeuna di dieu, lamun nyembah bener bakal ibadah Rama dina sumanget jeung bebeneran, keur Rama anu néangan jelema saperti ibadah manéhna. Allah sumanget, jeung jalma anu ibadah manéhna kudu ibadah di sumanget jeung bebeneran. " (John 4:19-24)

awewe ieu dianggap yen sabab Yesus ieu urang Yahudi, manéhna hayang nya ibadah di Yerusalem di Bait Allah. candi ieu, dina waktos ayeuna, tempat Allah diidinan jalma-Na ka kaanggo Anjeunna. Nah Yesus ngajadikeun jelas yen jeung pupusna, waktu anyar datang.

Urang henteu deui kudu papanggih jeung Allah di hiji tempat husus jeung sato hususna kurban. Urang bisa papanggih jeung Allah di mana waé! Jeung maot Yesus, maranéhanana kurban anu dipigawé jauh jeung. Yesus teu ngan kurban nu, tapi Anjeunna nyaéta candi anyar mana kurban nu kajadian. Tempat urang kudu nyembah ka Allah aya di Kristus. Salian keur kurban nu, jeung Bait Allah, Yesus nyaeta Imam Agung urang. Manéhna nyaéta jalan urang ka Allah.

Jadi teu kudu imam a, atawa sato, atawa wangunan ibadah Allah. Sadaya anjeun kudu nyaéta Yesus! Mun anjeun ka dieu ayeuna jeung anjeun teu nyaho Yesus, Kuring hayang ajak Anjeun pikeun tobat jeung percaya.

-ayat bodiesThe urang nyebutkeun urang nampilkeun awak urang. Ayeuna mah teu mikir nu hartina we ngan nyembah Allah jeung awak fisik urang. Jigana Paul dasarna hartina, urang teu nawarkeun bagian diri urang sorangan, tapi sakabeh selves urang nepi ka Allah. sakabeh diri urang nyaeta kurban urang bisa nawarkeun. Simkuring nampilkeun kahirupan urang, mahluk urang, urang sadaya ka Alloh.

Aya rupa nu beda-beda hadiah. Sababaraha y'all meureun lulus anyar jeung meunang hadiah kalulusan. Maranéhanana aya sababaraha hadiah anu dibikeun minangka ends dina diri, kawas Toys. Sakabeh point of méré si kaulinan téh ambéh maranéhanana bisa ulin jeung kaulinan nu.

Saterusna aya nanaon kadua kado. hadiah ieu dibikeun minangka sarana pikeun hal sejenna. Jadi aya sababaraha anjeun di dieu nu ngan lulus jeung meunang loba duit salaku hadiah. ayeuna, naon lamun diolah maranéhanana hadiah moneter salaku ahir dina diri? Kumaha lamun anjeun dipaké cék jeung duit tunai jadi wallpaper? Nu bakal jadi runtah sarta giver bakal ambek.

hirup Anjeun anu jenis kadua kado. Ieu anu dimaksud jadi sarana pikeun ahir ibadah Allah.

Salaku Christian, anjeun bakal kungsi dibikeun jenis munggaran kado. Unggal kado single anjeun meunang, anu dimaksud dipaké minangka sarana nepi ka ahir sejen. ahir nu nu bakal nyembah Allah jeung kahirupan anjeun.

b. Suci jeung ditarima ka Allah

Paul nyebutkeun yen ieu kurban hirup nu jadi suci jeung ditarima ka Allah. Naon ari éta hartosna? Jeung kurban Perjanjian Old, Allah geus tungtunan husus. Pikeun kurban éta kungsi jadi sato bersih, jalma kungsi jadi repentant jeung daék nurut Allah, jsb.

Jadi pikeun urang, urang geus maturan diri urang sorangan salaku kurban hirup. Jadi kumaha urang méré diri urang sorangan? Allah geus dibikeun tungtunan keur kumaha Christian ayeuna hirup. Manéhna ka urang jenis gaya hirup nu bakal pleasing ka Anjeunna. Lamun urang kasampak di sesa bab ieu pisan, urang nempo Paul mimiti iklas kaluar naon nu Sigana mah.

dina ayat 3-8 he ceramah ngeunaan ngagunakeun hadiah spiritual pikeun hade sakabeh awak. Sarta dina ayat 9-21 manéhna nyorong Rum ka sunda karana, jeung instructs eta di kumaha maranehna ka interaksi jeung silih sakabéh.

Urang oge ningali ieu di Epesus 4 lamun Paul méré nanaon ieu sarua muatan. Manéhna ngaluarkeun doktrin di Epesus 1-3, terus dina bab 4 manéhna teu hal anu sarua. Manéhna dimimitian nétélakeun eta kumaha maranehna hirup.

Manéhna ngabejaan eta narékahan pikeun persatuan sarta manéhna nyorong eta yen Allah geus dibikeun eta rupa-rupa hadiah demi wangunan up awak. Jeung manéhna ceramah ngeunaan awak gawe babarengan pikeun ngawangun hiji sejen nepi.

masarakat. Kuring teu bisa mantuan tapi aya bewara yen boh Rum jeung Epesus, Paul dimimitian ku diomongkeun hirup awak. Anjeun teu bisa nawarkeun hirup Anjeun jadi kurban hiji Anjeun kudu, bari hirup di isolasi. Pikeun malire gereja Allah anu malire bakal Allah pikeun hirup anjeun.

Manéhna mana dina dina ayat 17-29 pikeun ngarojong eta hirup dina cara nu aya dina atos jeung naon anu maranehna geus diajarkeun jeung ngahampura sabab geus dihampura. Jeung manéhna mana dina jeung di dina bab 5.

Allah geus disebut urang jadi kawas manéhna, nu hartina kasucian. Manéhna ka urang "aya suci salaku Kami suci." Tapi ku kituna mindeng kahirupan urang kasampak sabalikna ti suci. Tapi kuring geus sababaraha dorongan pikeun anjeun…

"Ku sabab, lamun saha aya di Kristus, manéhna mangrupa ciptaan anyar. Nu heubeul kaliwat jauh; behold, anyar geus datang. " (2 Korinta 5:17)

Rék teu lamun nempo orok nétélakeun indungna maranéhanana naon anu kudu dipigawé? Crawling kira-kira imah susunan kolotna kira-kira? Anjeun bakal mikir maranéhanana éta gila! kunaon? Sabab indungna, tapi nu bertindak kawas anak. Ieu sedih lamun urang boga kakawasaan tangtu, statusna tapi nolak leumpang di antarana. Ieu téh komo crazier keur Christian cicing di dosa. Lamun Allah disimpen urang, kami reborn. Allah dijieun urang mahluk anyar brand. Urang kudu akur ieu. Loba urang masih mikir diri urang sorangan salaku ngan sinners. Urang sinners, tapi urang leuwih ti sinners. Jalan leuwih ti Anjeun bakal ningali Alkitab nyebut urang sinners, Anjeun bakal ningali Alkitab nyebut urang wali jeung barudak Allah jeung priesthood karajaan jeung diyakinkeun.

Lamun anjeun dosa, Anjeun keur teu keur saha wae ayeuna. Anjeun balik deui ka saha wae dipaké jadi. Lamun maca aksara Perjanjian Anyar, Anjeun bakal aya bewara yen Rasul sok nétélakeun Kristen eureun balik deui ka jalan heubeul maranéhanana. Éta kabéh reminding eta nu nu teu anu sipatna deui.

Jadi meureun aya si di kamar ieu anu bener refuses taat kolotna. Allah nelepon anjeun nurut eta jeung ngalebetkeun ka maranehna. Meureun aya si anu ngabogaan loba pikiran lustful. Allah nelepon Anjeun pikeun ngahurungkeun ti nu jeung kudu murni dina pikiran. Meureun aya batur anu bener mangrupakeun jalma ambek. Allah nelepon anjeun jadi asih jeung marahmay pisan jeung forgiving. Ieu teu cukup saukur datang ka gereja. Allah nelepon anjeun jadi kawas Kristus.

Jeung Allah geus empowered urang hirup rupa ieu kahirupan.

c. Service akal

Jeung nurutkeun Paul, jenis ieu ibadah nyaeta layanan akal urang. Dupi anjeun kantos katempo eta film mana batur ngaheéat kahirupan sejen jalma sarta sanggeus éta maranéhanana ngan nuturkeun kabeh poé unggal poé? kawas Matrix 2. Nah response urang mercies Allah kudu radikal jeung ekstrim ogé.

Lamun méré kuring dollar mah bisa seuri, lamun méré kuring baju anyar mah sigana bakal ngocok leungeun anjeun, lamun anjeun meunang kuring buku anyar mah meureun kasurupan hallelujah. Tapi lamun redeem kuring ti dosa mah jangji kuring hirup langgeng unearned, ngan response rasional anu ngalamar anjeun sakabeh hirup mah. Nu service akal mah.

d. Sakabéh Kahirupan

Jadi ieu téh naon we kudu disetir ka. sakabeh kahirupan urang kudu kurban hirup ieu ditawarkeun nepi ka Allah.

Sababaraha urang disetir di rasa tradisional kecap. Urang hayang sukses; urang hayang naek tangga nu. Jeung nu hiji hal anu alus. Tapi anjeun kudu pastikeun Anjeun keur grinding bener. Dupi anjeun patali jeung kasuksésan jeung status? Atawa anjeun patali jeung worshiping Allah?

Jeung saha anjeun grinding pikeun? Sababaraha urang digawe pisan teuas, urang keur disetir ku butuh persetujuan kolot urang '. Atawa sababaraha urang grind jadi we kasampak alus pikeun babaturan urang. Jeung sababaraha urang digawe jadi teuas ngan mangga diri urang sorangan. Tapi kasampak we teu matak grinding jeung maturan nepi ngagiling urang kulawarga urang, atawa gereja urang, atawa diri urang sorangan. Urang grind Allah. Urang ngalamar nepi service urang Anjeunna. Upami Anjeun keur maturan nepi ladénan Anjeun utamana ka hiji lian ti Allah, anjeun kaliru tina idolatry. ibadah Allah, teu man atawa nanaon manéhna bisa méré.

Naon bae maneh, digawé heartily, salaku pikeun Gusti jeung teu lalaki, nyaho yen ti Gusti anjeun bakal nampa warisan salaku ganjaran Anjeun. Anjeun porsi Gusti Kristus. (Kolosa 3:23)

Jeung tangtu motivasi keur kurban ieu téh mercies Allah. Hal katilu we tempo di petikan ieu nyaeta we kudu robah.

III. jadi robah

a. Ulah Teu Kudu Conformed

Nadya jeung sadulur urang geus disebut kaluar ti dunya ieu. Lamun Paul ceramah ngeunaan "dunya" di dieu, manehna ngarujuk kana jalan earthly jeung jahat di dunya urang hirup di. Manéhna nu ngawangkong ngeunaan mode loba dosana operasi urang keur dipaké pikeun ningali sadaya sabudeureun urang. tarjamahan séjénna nyebutkeun "umur hadir."

Umur hadir urang hirup aya dina pemberontakan ka arah Allah. Loba urang masih mikir dunya ieu salaku babaturan urang anu ngan perlu sababaraha bantuan. Lieur teu. Urang kudu mertimbangkeun cara umur ieu jadi musuh urang. Jeung urang kudu mertimbangkeun nu jadi rahayat Allah urang jadi cahaya ka dunya ieu cara anak, jeung urang jadi proclaimers tina News Good nu ngaheéat.

Urang teu kudu coba dina raraga dipangaruhan ku dunya. Wae euy kajadian. Maranéhanana pangaruh pamikiran urang tanpa urang nyoba. A conto hade ieu isu panas kawas homoseksualitas. Saban poé urang kasampak nepi state sejen nyaeta ngamungkinkeun nikah gay. Jeung media, jeung kaum intelektual, jeung pamingpin pamikiran nu sadaya ngadorong pikeun ditampa ti homoseksualitas. Maranéhanana sadaya pressuring urang satuju sareng maranehna jeung badami jurus moral urang. Jeung maranéhna bakal obrolan ngeunaan urang, ridicule urang, jeung ngubaran urang kawas bigots nepi ka urang satuju. push di dunya téh kuat. Ieu téh hiji kiwari pohara kuat. Tapi urang teu kudu ngambang jeung kiwari. Allah geus disebut urang rék ngalawan kiwari.

Homoseksualitas mangrupakeun hiji gampang. Naon ngeunaan selfishness, atawa karanjingan, atawa sombong? Maranéhanana nyaéta cara di dunya, teu Allah. Sarta urang teu bisa conformed ka dunya.

Hayu urang nyokot katingal di Kolosa 3. Ieu buku sejen mana Paul ngaluarkeun doktrin Injil, mangka shifts jeung ngabejaan urang kumaha urang kudu hirup di nu caang anu. Jadi pikeun dua bab kahiji Paul ngécéskeun barang jero, terus manehna ngabejaan urang kumaha sakuduna pangaruh urang.

b. Tapi Kudu robah Ku Nu Renewing of Mind anjeun

Gantina keur conformed ka naon anu ngalakonan dunya, urang kudu robah. Jeung cara nu urang robah nyaéta ku renewing pikiran urang.

Manéhna boga pamadegan maranehna hirup béda, dumasar kana naon anu dipigawé Allah…

Allah hayang urang jadi robah. Ieu naon transformasi nu Sigana mah. Sigana mah putting pati naon earthly di urang, jeung putting dina ciri Allah.

c. Renewing Mind anjeun

Tapi kumaha bisa we jadi robah jeung ditunda ciri Godly. Paul nyebutkeun jelas, "Ku renewing pikiran anjeun."

Urang teu kawas ngadangu barang like this. Tapi pikiran urang teu kudu renewed. pamikiran urang drive ngalakonan urang, jeung pamikiran urang perlu ngarobah. Kuring teu mean kawas lamun nyebutkeun, "Kuring nyaho Kaula sakuduna ulah katuhu, tapi…"Teu nu pamikiran loba dosana anu perlu robah. daging urang leans nuju bade jeung arus jeung kasampak keur kasempetan pikeun dosa. Jeung daging Anjeun ngan ngalarti ku dunya jeung Iblis.

pikiran urang kudu renewed unggal poé tunggal. Kumaha we ngalakukeun ieu? Urang renew pikiran urang ku terus ngajaga jalan Allah pikiran di hareup urang. Sapopoé urang ngadenge bohong sanggeus bohong sanggeus bohong ti jantung urang, jeung dunya, jeung Iblis. Urang desperately kudu bebeneran Allah pikeun merangan jalma ngampar.

d. Discerning nu Will Allah

Tujuan transformasi ieu keur sanggup discerning bakal Allah. Nu bakal Allah jeung bakal Allah sorangan bisa ngakibatkeun Anjeun pikeun hirup kahirupan anu pleasing ka Anjeunna. Anjeun nempo yén manéhna ngajelaskeun bakal Allah salaku alus sarta ditarima jeung sampurna. Anjeun renew pikiran anjeun, jeung pangalaman robah kahirupan, anjeun bakal bisa nempo goodness of Kecap Allah. Jeung anjeun bakal bisa nempo nu ngabalukarkeun Anjeun pikeun kahirupan jeung kahirupan nu pleases Anjeunna.

Kuring jadi inget kahiji waktu Kecap pencét kuring. Kuring geus kungsi geus sarua saprak.

Jadi aya sababaraha urang anu pait jeung unforgiving. Anu duniawi. Anjeun conforming ka cara di dunya. Aya sababaraha urang anu pinuh ku nafsu sarta ngalakonan immorality seksual. Anu duniawi. Anjeun conforming ka cara di dunya. Masih aya sababaraha urang anu papisah. Urang teu bagian hiji gareja, jadi urang ngajaga hadiah urang sorangan jeung teu numuwuhkeun awak. Gantina we ngan ngawangun diri urang sorangan up. Anu duniawi.

Urang kudu ngahurungkeun ti eta cara duniawi, jeung jadi robah ku renewing pikiran urang. Jeung lamun urang bakal robah, urang bakal ningali goodness of bakal Allah.

kacindekan

Kristen urang bisa aspire jadi pamaén basket gede, atawa politikus gede, atawa rappers gede. Tapi eta hal dina diri teu bisa naon ngajalankeun urang, jeung maranehna teu pamustunganana naon we kudu disetir ka. Upami Anjeun keur dimaksudkeun pikeun hal earthly jeung kasuksésan earthly, Anjeun dimaksudkeun ka low.

Urang bisa disetir ku rahmat Allah, disetir nyembah ka Allah, jeung urang bisa robah ku Kecap-Na. Hayu urang solat.

biasa

2 comments

  1. PhillipBavillawalon

    Kuring liked nu khutbah nu ngan miboga, atawa teu atawa iraha wae anjeun geus spoke kaleresan. salaku i ieu maca, i katempo sababaraha hal anu i kinda katempo sorangan ngalakonan, tapi i ieu kungsi ngalakonan eta sorangan, Kristus mangrupa hiji-hijina jalan, Saperti dina John 14:6, jeung iraha wae troubles datang kira-kira, Kristus mangrupa hiji-hijina kakuatan nu i kungsi kudu, salaku Paul disebutkeun dina Philipians 4:13. tapi i rada kinda meunang hiji hal pikeun barang Injil Rap ieu, jeung i Kami keur disetir ku Kristus jadi kandel pikeun Anjeunna dina kaayaan nu mana wae, naha anak di dunya, atawa naha mahluk anak di DPR Allah ngalakonan hutbah atawa bakti a. Kuring neneda keur boldness, jeung im ngalakonan pangalusna mah jadi sabar.