Gusti tina setan

Kuring hayang dimimitian ku pamikiran ngeunaan carita. Saprak awal waktu aya geus téma umum tangtu nu ngajalankeun ngaliwatan carita urang. Urang geus carita sunda, komedi, jeung tragedies - atawa campuran sakabeh jalma dina hiji katelah komedi romantis. Tapi sakuliah sakabeh jalma rupa film, aya dua téma nu ampir sok mintonkeun nepi: alus sarta jahat.

Pikirkeun film paporit Anjeun. dina Braveheart, Skotlandia jeung William Wallace nu alus, bari Inggris jeung Raja Edward aya bad. Dina Babad of Narnia kids jeung Aslan alus, jeung dukun anu bad. Komo dina film Disney, ieu leres. dina Aladin, Aladin jeung jin anu alus, tapi Jafar anu goréng. Ulah kalakuan jiga teu nyaho ngeunaan Aladin.

Anjeun sok hayang sisi alus meunang jeung paling waktu maranéhanana ngalakukeunana.

Jadi lamun urang ngawitan obrolan ngeunaan Yesus jeung lamun urang ngawitan obrolan ngeunaan jalma Allah sakapeung mikir dina kategori sarua. Maranéhanana mikir alam semesta salaku perang kosmik antara Allah jeung Iblis. Jeung kawas sakabéh carita paporit urang, urang geus Antisipasi ahir ningali anu ngéléhkeun. Nyaéta Yesus sakadar agén alus urang ngaharepkeun ngéléhkeun? Nyaéta Yesus ngan karakter sejen di carita?

Nah dina Injil Mark we meunang kavling kasempetan pikeun nempo Yesus interaksi jeung gaya raray jahat ka beungeut. Jadi we nuju bade kasampak di carita jeung nyoba ngajawab pertanyaan ieu. Jeung bakal contend aya perang jalan antara Yesus jeung gaya jahat, tapi teu gelut adil. Hayu urang muka nepi ka Mark 5.

Kira-kira waktu ieu dina Injil Mark, Yesus geus ngajarkeun jeung panongton badag mimiti ngumpulkeun jeung ngadéngékeun pangajaran-Na. Lamun peuting datang maranehna meunang dina parahu sarta balayar jauh. Ieu carita di mana windstorm asalna, murid panik, jeung Yesus calms angin jeung kecap-Na, "Peace, jadi masih. "Jadi maranéhanana papanggih jeung oposisi ekstrim di sagara jeung Yesus nyandak perawatan eta. Pas maranehna mimiti bersantai maranehna ayeuna papanggih jeung oposisi leuwih.

Hayu urang maca téks, dimimitian di ayat 1.

Maranéhanana datang ka sisi séjén laut, ka nagara Gerasenes. Jeung lamun Yesus geus stepped kaluar parahu, langsung aya papanggih manéhna kaluar ti makam manusa kalawan sumanget najis. Manéhna cicing di antara makam. Jeung hiji no bisa ngabeungkeut manéhna deui, teu komo jeung ranté hiji, pikeun manéhna geus mindeng geus kabeungkeut kalayan shackles jeung ranté, tapi manéhna wrenched nu ranté eta, sarta manéhna ngéléhkeun shackles dina lembar. Henteu aya saurang ogé… kungsi kakuatan… ka subdue manéhna. Peuting jeung beurang antara makam jeung dina gunung manéhna sok nangis kaluar jeung motong dirina jeung batu. Jeung lamun manehna nempo Yesus ti Afar…, manéhna lumpat sarta murag turun saméméh manéhna. Jeung nangis kaluar jeung sora tarik, cenah, "Naon geus maneh mun jeung kuring, Yesus, Putra nu High Allah Lolobana? I adjure anjeun ku Allah, teu siksa kuring. "Keur manéhna nyebutkeun manéhna, "Hayu kaluar ti manusa, Anjeun sumanget najis!"Jeung Yesus ditanya manéhna, "Saha nami anjeun?"Anjeunna ngawaler, "My name is pasukan, pikeun urang loba. "Jeung manéhna begged manéhna earnestly teu ngirim eta kaluar ti nagara. Ayeuna gerombolan gede babi ieu nyoco aya dina hillside nu, jeung maranehna begged manéhna, paribasa, "Kirimkeun urang babi; hayu urang asup eta. "Jadi manéhna méré eta idin. Jeung arwah najis datang kaluar, jeung ngasupkeun babi, jeung gerombolan nu, panomeran kira dua rebu, bergegas turun bank lungkawing ka laut jeung anu drowned di laut. Nu herdsmen ngungsi jeung ka eta di kota jeung di nagara. Jeung jelema datang pikeun nempo naon ieu nu kungsi kajadian. Jeung maranéhna datang ka Yesus jeung nempo manusa sétan-kasurupan, hiji anu geus kungsi pasukan nu, linggih aya, dipakena jeung pikiran nya kan…, jeung maranéhanana éta sieun. Jeung jalma anu geus katempo eta digambarkeun ka maranehna naon anu kajadian ka manusa sétan-kasurupan jeung babi. Jeung maranéhna mimiti menta Yesus ka indit ti wewengkon maranéhanana. Salaku manéhna meunang kana parahu, lalaki anu geus kasurupan jeung setan begged manéhna yén manéhna bisa jadi jeung manéhna. Jeung manéhna teu ngidinan manéhna tapi ceuk manéhna, "Pindah ka imah babaturan jeung nyaritakeun eta sabaraha Gusti geus dipigawé pikeun anjeun, jeung kumaha manéhna geus kungsi rahmat dina anjeun. "Jeung manéhna indit jauh jeung mimiti ngumumkeun dina Decapolis sabaraha Yesus geus dipigawé pikeun manéhna, jeung dulur marveled. (tanda 5:1-20 ESV)

abdi. Yesus encounters nu Siluman kasurupan Man (5:1-6)

Jadi pas maranehna lengkah kaluar ti parahu maranéhanana geus papanggih ku manusa ieu kalawan sumanget najis. sumanget najis dasarna ngan jalan sejen nyebutkeun sétan. man ieu anu papanggih maranehna ieu kasurupan ku sétan a. Dadaran téks méré manéhna téh chilling.

Manéhna cicing di antara paéh. Manéhna prefers pausahaan nu paéh, ka pausahaan hirup nu. Anjeunna kagungan kakuatan superhuman, jadi loba sahingga teu ranté bisa ngandalikeun manéhna. Manéhna ngan peupeus eta. Manéhna sok screaming jeung nangis kaluar. Manéhna fisik ngaruksakkeun dirina, ngéléhkeun sorangan, motong dirina. man ieu kaganggu.

Ieu jenis teuas pikeun urang dibayangkeun jenis ieu siksa demonic dina poé urang. hiji, sabab loba urang geus dieureunkeun percanten dina gaib. jeung Bréh, sabab lolobana urang geus teu katempo siksa demonic di jalma. Tapi kuring rek ngagunakeun imajinasi Anjeun jeung kuring keur menit.

Naon nu bakal urang ngalakukeun lamun urang nempo man ieu? Anjeun nuju nyetir imah hiji poé jeung nempo adi hirup di kuburan nu, screaming di nyeri jeung siksa. Kuring teu apal kuring. Abdi jadi nelepon sababaraha jenis wewenang pikeun snatch manéhna nepi. Urang bakal institutionalize manéhna. Manéhna hiji bahaya ka dirina jeung ka batur sarta manéhna teu di pikiran nya kan. Manéhna perlu bantuan. Nah jalma di nagara Gerasenes teu nyaho naon anu kudu dipigawé jeung manéhna. Maranéhanana usaha ranté manéhna nepi, tapi teu digawe. Kuring yakin maranéhanana sieun urang pikiran maranéhanana.

Aya jalma kawas ieu dina poé urang, anu hartina tormented kawas manéhna. Jeung voices dina huluna maranéhanana, jeung tendencies telenges, anu motong sorangan. Urang mengklasifikasikan jadi mere panyakit burung atawa depresi, tapi kuring yakin loba kasus ieu, teu sakabeh, tapi loba kasus ieu nya éta penindasan demonic. Jeung sarua jeung kota di urang carita, urang teu nyaho naon anu kudu dipigawé sareng maranehna lian ti nyoba subdue eta jeung tetep ti hurting sorangan jeung sajabana. Kami kakara boga cara leuwih maju ulah ayeuna. Urang geus lembaga jeung wards psych jeung kamar jeung tembok padded jeung pangobatan.

Nu ngabalukarkeun pikeun craziness nya leuwih ti saukur sababaraha trauma nu dirobah state-Na pikiran. gaya spiritual jahat geus direbut awakna sarta torturing manéhna! Manéhna teu kawas hirup like this. Manéhna keur tertindas. Manéhna kawengku, keur diayakeun tawanan, disiksa ngalawan bakal nya.

Setan ngalawan Allah jeung Maksud-Na

Ulah jadi nadya jeung sadulur deceived. Setan anu nyata. Maranéhanana geus mahluk spiritual. Maranéhanana geus jahat jeung maranehna digawe ngalawan tujuan Allah. Dina Injil Mark, Yesus geus loba ngajalankeun-in jeung setan. Manéhna ngabogaan kajadian sarupa pisan dina bab 1. Jeung lolobana waktu di setan injil nu oppressing urang jeung ngusahakeun ngancurkeun nyiptakeun Allah. Jeung man husus ieu, aranjeunna dehumanizing manéhna. Maranéhanana nyoba ngancurkeun gambar Allah ka Anjeunna. Setan neangan ka bolaykeun jeung ngahalangan tujuan Allah di dunya. Jeung Allah geus, dina kadaulatan-Na, diidinan ieu gaya jahat jadi di karya.

karya setan 'teu ngan kasampak kawas jenis ieu nilik jeung siksa sanajan. Kanyataanna, mukmin indwelled jeung Roh Allah teu bisa kasurupan. Leungit maranehna di karya nyerang urang. Maranéhanana ngagoda urang dosa. Maranéhanana sumebar pangajaran palsu. Di 1 Timoteus 4, Paul asup pangajaran palsu doktrin setan.

Setan anu tanggung jawab loba jahat di dunya. Tangtu urang keur masih tanggung jawab mana we ngahasilkeun ka pangaruh maranéhanana. Jeung maranéhna aya musuh Allah hirup.

Man Nu ngalir ka Yesus (5:6)

Back to manusa. Jadi gaya demonic teuing kuat tarung off. hiji No geus bisa nganteurkeun manéhna. Manéhna nu geus di makam salaku jauh ti urang sabisa. Tapi sabot nilik Yesus off dina jarak manéhna ngalir ka Anjeunna jeung ragrag turun saméméh Anjeunna.

petikan ieu meunang saeutik tricky di dieu sabab setan nyarita ngaliwatan man ieu, tapi kuring mikir téks ngabalukarkeun urang percaya man ieu di kontrol sabot lumpat ka Yesus. Manéhna nilik Yesus, jeung weruh yén meureun Yesus bisa ngalakukeun hiji hal ngeunaan setan ieu nu siksa manéhna. Meureun Yesus bisa ngosongkeun manéhna ti penindasan nu. Manéhna nilik kamungkinan relief jeung ngalir di kasempetan nu.

Urang bisa diajar hiji hal ti man sétan-kasurupan dieu. Manéhna teu nyaho Kumaha saha bisa nganteurkeun manéhna, tapi kumaha bae anjeunna terang saha bisa nganteurkeun manéhna. Sababaraha urang kudu datang ka titik ieu sarua brokenness, mana sadaya bisa urang pigawé dijalankeun ka Yesus. Urang kudu eureun néangan ka daya bakal urang, ka duit urang, ka babaturan urang jeung urang kudu ngajalankeun ka Yesus! telepon Yesus, "Hayu ka kuring sagala anu weary jeung beurat sarat, jeung kuring bakal mere Anjeun beristirahat pikeun jiwa Anjeun. " Urang teu nyaho kumaha urang gé bisa dikirimkeun, tapi urang nyaho saha nu bisa ngalakukeun hal eta.

Ieu sarua lamun kaayaan folks anu stabil mental. Ulah stigmatize eta, hate maranehna, ridicule eta jeung seuri di antarana. Urang kudu boga karep dina eta. Leuwih ti nanaon sejenna, maranehna kudu dikirimkeun. Urang kudu ngawula ka eta holistically, make nginum obat upami diperlukeun, tapi nujul ka Yesus keur deliverance. Jeung neneda maranehna papanggih Anjeunna. Maranéhanana kudu an patepungan jeung Gusti. Nginum obat bisa subdue urang, jeung sangakan bisa mantuan urang mikir leuwih jelas, tapi ngan Yesus bisa nyieun urang sakabeh.

Hayu atuh ngagambar perhatian Anjeun ka bagian nu lian dina adegan.

II. Setan nyarita (5:7-13)

Pas man ragrag saméméh Yesus manéhna cries kaluar, "Naon geus maneh mun jeung kuring Yesus, Putra nu High Allah Lolobana? I adjure anjeun ku Allah, teu siksa kuring!" téks nyebutkeun manéhna cries nu kaluar sabab Yesus nyebutkeun, "Hayu kaluar ti manéhna anjeun najis sumanget." Ieu nembongkeun urang yén ieu téh sumanget najis jero manéhna diomongkeun.

Ayeuna urang geus geus ngadegkeun yen Isa jeung setan teu di sisi sarua. Yesus nyaeta Putra Allah jeung setan nu ngalawan tujuan Allah. Jadi hayu urang coba pikeun nunda ieu kana sudut pandang.

Ieu bakal kawas salila perang a. Jeung hayu urang nyebutkeun hiji nagara asing ngabogaan sababaraha POWs jeung pasukan AS datang ka nyimpen jeung ngajaga panjara ngomong, "Ah Angkatan Darat AS? Man naon ngalakonan dieu? Dupi anjeun ngan hayu urang ngalakukeun hal urang mangga? Mangga teu menyakiti urang!"Badé teu janten gila? Ieu kawas, "Geus teu ieu perang a? teu kudu anjeun jadi pajoang tinimbang begging?"Tapi ieu mangka nu ieu teu perang normal. Aya hiji hal nu beda ngeunaan perang ieu.

Jadi urang bade kasampak di opat hal patepungan ieu kalawan Yesus mangka ngeunaan setan jeung hubungan maranéhanana ka Yesus.

1. Maranéhanana nyaho saha Anjeunna

Setan teu kudu menta anu ieu nangtung saméméh eta. Pas nu ningali Anjeunna maranehna ngakuan Anjeunna jadi Yesus. Maranéhanana ngomong Manéhna nyaéta Yesus, Putra nu High Allah Lolobana. Maranéhanana teu ngan nyebut Anjeunna ku ngaran tapi ngakuan status-Na.

Ieu sabenerna hurung loba kawas syahadat Peter di Mateus 16 yen Isa nyaéta "nu Kristus, putra Allah anu jumeneng. " Setan sabenerna ngan memproklamasikan bebeneran Allah. Jeung maranéhna geus wawasan leuwih getol kana hal langgeng ti townspeople jeung sakabéh jalma di sakuliah. maranéhanana nyaho. Tapi, maranehna rebel.

Nu Jigana nembongkeun urang hiji bebeneran frightening. Nadya jeung sadulur, Anjeun bisa nyaho saha Yesus geus, tanpa nyaho Yesus. Anjeun bisa datang ka Summit Garéja unggal sabtu minggu. Anjeun bisa jadi di seminary. Anjeun bisa ngadengekeun unggal podcast jeung maca unggal buku teologi. Tapi teu nganggap sabab bisa disebutkeun anu Yesus geus, nu nyaho Anjeunna.

Nyaho Anjeunna geus ngalakonan jeung jero, hubungan intim - interacting jeung asih jeung percanten di tingkat jero. Nyaho ngeunaan Anjeunna aya sia aya leuwih ti memorizing fakta. Memorizing fakta teu naon Allah geus disebut urang ulah. Jeung Allah henteu impressed jeung smarts buku Anjeun. Anjeun bisa nyebutkeun hal bener? Saé kanggo Anjeun; jadi bisa setan.

James 2:19 nyebutkeun, "Anjeun percaya yen Tuhan aya hiji; Sadérék ogé. Komo setan percaya-jeung shudder!" Lamun pangaweruh Anjeun Allah teu ngarah ka kahirupan robah, anjeun teu leuwih hade tinimbang setan. iman bener nembongkeun nepi.

2. Maranéhanana nyaho Anjeunna bakal ngalawan eta

manéhna nyebutkeun, naon maneh mun jeung kuring? dasarna, naha anjeun di dieu? Ninggalkeun urang sorangan! Maranéhanana nyaho yén Yesus, Putra nu High Allah Lolobana geus datang mawa Karajaan Allah. Maranéhanana nyaho Yesus geus datang ulah jauh sareng sadaya jahat jeung nyieun sagala hal anyar. Maranéhanana nyaho yén ngawengku karuksakan maranéhanana. Maranéhanana nyaho yén di ahir maranéhanana bakal ancur jeung Yesus Kristus bakal pamaréntahan.

3. Maranéhanana nyaho Manéhna leuwih kuat batan eta

Maranéhanana ngomong yén ngaran maranéhanana nyaéta pasukan. Ieu anu dimaksud pikeun mintonkeun yen aya loba di antarana. Dina Roma pasukan a ieu lima ka genep rebu prajurit. oge, urang nempo kumaha kuat sipatna. Arurang ngawangkong sahenteuna 5,000 setan. Tapi, maranehna ngabela pikeun rahmat.

Aya taya alesan pikeun sieun lamun anjeun aya leuwih kuat batan musuh atawa lamun komo geus kasempetan.

Dupi anjeun kantos katempo dudes anu ngobrol kaulinan gedé jeung leumpang kira-kira di kalangan tapi anjeun teu pernah ningali eta fight? Jalma biasana nyaho lamun maranéhanana geus kacida no kasempetan pikeun meunang. Ieu naon we tempo di dieu. Keur naon urang tempo nyaéta lemah, ngéléhkeun musuh begging pikeun rahmat.

4. Maranéhanana nyaho yén Manéhna nyaéta otoritas maranéhanana

Maranéhanana nyadar yén maranéhanana kudu ménta idin-Na. Anjeun teu ménta idin ti sarua Anjeun. Sadaya sakuliah Kitab Suci gaya jahat kudu idin Allah for teu nanaon. Pikirkeun carita proyék. Iblis perlu idin Allah noél Proyék sarta ngan diidinan pikeun ngalakukeun saloba Allah bakal diturutan.

Paréntah teu bisa balik di mana waé atawa ngalakukeun nanaon tanpa idin Yesus. Dupi anjeun dibayangkeun naon dunya urang bakal kawas lamun Allah teu ngandalikeun eta? Lamun maranehna geus eta jalan bakal siksa sakabéh urang kawas maranehna teu man ieu. Tapi Allah teu ngidinan ka urang kudu muji ka Anjeunna pikeun nu.

Pikeun ku manéhna sagala hal anu dijieun, di sawarga jeung di bumi, katempo kawih jeung, naha Thrones atawa dominions atawa pamingpin atawa otoritas -all hal dijieun ngaliwatan manéhna jeung manéhna. (Kolosa 1:16 ESV)

setan kasebut dilakukeun ngaliwatan jeung Yesus. Maranehna pemberontak, tapi masih dipaké salaku pawns di rencana grand-Na pikeun mintonkeun Dirina off.

Kakawasaan kecap Kristus anu bener dina pintonan dieu. Ngan kawas pamandangan saméméh jeung "Peace, jadi masih. "Urang tempo kadaulatan Kecap Allah. Yesus nyaeta Allah jeung lamun Manéhna speaks jeung paréntah kudu dipigawé. Manéhna teu menta, manéhna paréntah. Nu Kecap Yesus leuwih kuat batan barisan mariem jeung mortir heaviest. Nu Kecap Kristus anu kuat! Eta nahan alam semesta babarengan!

Dina carita saméméh ieu Manéhna némbongkeun Lordship-Na leuwih ciptaan. Carita sanggeus ieu manéhna nembongkeun Lordship-Na leuwih panyakit. Yesus nyaeta Gusti sadaya. Jeung Anjeunna mercifully delivers.

Nadya jeung sadulur, urang kudu percaya jeung dmana teguh yén Yesus nyaeta sabenerna Gusti tina Lords. Alkitab ngajarkeun yén aya pancen sia aya nu teu di handapeun otoritas Yesus Kristus. Aya tangkal, no sora, no serangga, no sato, no atheis, no Muslim, no Hindu, no malaikat, no sétan, no Iblis nu teu inferior jeung dina wewenang Isa Al Masih. Allah bisa ngidinan pemberontakan keur waktu, jeung Nya meureun ngidinan ka anjeun dina eta ti lordship Nya keur momen, tapi Yesus bakal nyieun sagala hal anyar jeung Anjeunna bakal mawa sagala hal dina suku-Na.

III. Yesus delivers Man nu (5:14-20)

Ku kecap kuat-Na Isa geus dikirimkeun manusa. Manéhna geus tuang kaluar setan.

Lamun urang ningali manéhna manéhna diuk aya dipakena jeung pikiran nya kan. Dina momen sagalana robah. Nu pamungkas waktu maranéhanana nempo manéhna manéhna bruising dirina jeung terus screaming. Ayeuna manéhna jadi normal Anjeun jeung kuring.

Ku rahmat-Na Isa disimpen man ieu. Yesus geus datang kana dunya mulangkeun ciptaan-Na anu jadi marred ku dosa jeung maot. Manéhna reconciling sagala hal ka Rama.

Jeung Anjeunna nembongkeun rahmat ka man ieu delivers Anjeunna. man ieu, sanajan Manéhna tertindas, ieu jelema nu ngalakukeun dosa kawas anjeun jeung kuring. Manéhna teu pantas jadi dikirimkeun.

Tapi Yesus teu nganteurkeun dumasar kana naon pantas. Manéhna teu ngadagoan anjeun earn eta saméméh manéhna tindakan dina rahmat. Yesus anu welas asih sabab Yesus anu welas asih. Manéhna asih jeung paduli pikeun nyiptakeun-Na.

Aya mahluk spiritual jadi kuat, no dosa jadi kuat, euweuh nu surpasses daya jeung otoritas Yesus. Sabab sakabéh ciptaan nunut ka Anjeunna. Jeung lamun Anjeunna teu nganteurkeun, Manéhna teu kaluar ti rahmat-Na sorangan, kahadean, jeung rahmat.

Yesus bisa nganteurkeun urang ti kacida nanaon: tanpa, mikaresep pisan, rarasaan kateken, nyeri, nyiksa, nikah bad, naon bae meureun nya. Yesus anu Anjeun dukun jeung deliverer Anjeun. Ieu bisa jadi kasampak naon naon, tapi urang nempo daya delivering Kristus dieu.

IV. Nu Jalma ngabales (5:17-20)

Teu ngan geus demoniac miboga hiji patepungan jeung Yesus, tapi sakabeh kota geus. Loba di antarana disaksian sakabeh kajadian, jeung batur ngadéngé ngeunaan eta. Kumaha carana sangkan everybody ngabales patepungan maranéhanana jeung Yesus?

Nu townspeople éta sieun! Maranéhanana geus kungsi katempo kakawasaan jeung wewenang saperti. Meureun maranehna keur ambek nu babi maranéhanana lumpat off gawir nu. Maranehna teu nyaho kumaha ngabales manéhna! Maranéhanana sabenerna menta manéhna ninggalkeun!

Loba jalma ayeuna teu kawas Yesus. Manéhna disturbs pola normal maranéhanana hirup. Yesus nuju nyieun urang uncomfortable. Little Yesus comfy dina kotak teu aya. Upami Anjeun keur néangan Anjeunna, Anjeun bakal tetep neangan sakabéh kahirupan Anjeun. Manéhna shakes hal up. Manéhna demolishes gelap jeung nyebut urang kana cahaya.

Urut demoniac responds jeung gratefulness. Manéhna hayang nuturkeun Isa jeung begs jadi jeung manéhna. Yesus ngabejaan manéhna cicing jeung nyaritakeun batur. Manéhna luyu jeung Anjeunna. Ieu response katuhu ka hiji patepungan jeung Yesus.

Lamun ieu panungtungan waktu anjeun ka batur naon anu dipigawé Gusti pikeun anjeun? Naon Manéhna nu dikirimkeun anjeun ti? Teu kudu dramatis kawas ngilikan demonic, tapi alus. Bisa jadi deliverance ti perjuangan dosa husus. Bisa jadi overcoming godaan. Bisa penyembuhan ti panyakit. Atawa ngan nétélakeun batur kumaha Manéhna nu disimpen anjeun. ngabejaan batur!

Urang tempo di dieu yén éta téh mungkin keur urang saksi daya, lungguh, jeung otoritas Yesus jeung masih teu murid a. Sababaraha ngabales jeung bingung, batur jeung mumusuhan, sababaraha jeung saukur mere keprok. Taya ieu respon Allah nyaéta panggero pikeun.

Manéhna disarmed nu pamingpin jeung otoritas teras nahan eta pikeun muka éra, ku triumphing leuwih eta di manehna. (Kolosa 2:13-15 ESV)

Padahal Yesus meunang loba battles ngalawan musuh salila waktu-Na di bumi, eleh pamungkas Nya jahat kajadian di ahir Injil Mark sacara. Manéhna clenched perang di cross nu. Eta mucunghul lamun Anjeunna geus ngéléhkeun pikeun masihan. Tapi Anjeunna bakal naek sareng sadaya daya.

Dina cross nu Yesus nunda ieu gaya demonic, atawa pamingpin jeung otoritas salaku Paul nyebut eta di Kolosa, pikeun muka éra. Manéhna embarrassed eta. Manéhna némbongkeun everybody kumaha lemah sipatna. Manéhna erased pangaruh maranéhanana. Manéhna diurus nu niup final- ti payun.

Ayeuna sakabéh pemberontakan maranéhanana aya dina hawa. Ampir kawas primaries Republik. Aya no jalan guys séjén bisa meunang, tapi terus ngadorong sapanjang deceiving sorangan. setan ieu terus rebel ngalawan Allah, sanajan maranehna geus jelas geus dielehkeun. Manéhna mimiti karya jangji tina heubeul. Jeung lamun Anjeunna mulih Manéhna pamustunganana bakal ngelehkeun musuh-Na.

Ngan ku ngarespon kana Karyana dina cross jeung tobat jeung iman urang meunangkeun kauntungan ti wewenang, kakuatan, jeung triumph Yesus. Manéhna nyaéta Gusti sadaya. Nalungtik hate Anjeun sorangan tur tingal kumaha ngabales Gusti ieu.

Ieu jenis Gusti mah hayang nuturkeun. Hiji anu mangrupa nganteurkeun, a King, a Gusti, Pangawasa a, jeung Jurusalamet welas asih. Nu Good News tungtutan response a.

kacindekan

Ahir minggu ieu, jahat kajadian jadi di forefront tina pikiran urang. A polah pikareueuseun jahat lumangsung di Colorado. Urang kudu ngungun. Urang kudu ambek. Tapi urang teu kudu heran naha atawa teu Allah bakal triumph di ahir. Nu niup final geus struck.

Yesus geus triumphed leuwih jahat di cross nu. Jalankeun ka Anjeunna. Digolongkeun saméméh Anjeunna. dipercanten Anjeunna. turutan Anjeunna. muji ka Anjeunna. ngabejaan Batur.

biasa

2 comments

  1. KGwalon

    Hatur nuhun pikeun naon anjeun lalampahan!!! abdi “bogoh” yén logo ngabohong anyar. Bisa anjeun tiasa nyimpen eta dina sababaraha apparel atawa produk. Bakal cinta pikeun meunangkeun kaos oblong jeung nu aya dina. :)

  2. sambutan: Abdi Pasal Baca (8-19-2013) | Musing Daily kuring