Millennials lan rekonsiliasi rasis

Iki Trip kang Dhiskusi saka Summit ERLC ing Injil lan rekonsiliasi rasis. Ngisor iki naskah saka pesen sing.

Sore iki, Aku wis takon kanggo ngomongake babagan Millennials lan rekonsiliasi rasis. Lan aku aran kang ndarbeni hak istimewa kanggo ngadeg kene lan ngawula minangka bagean saka gaweyan sange menyang manunggal ing pasamuan Allah.

Dadi rapper, Aku wis dadi bagéan saka akèh konser liwat taun karo persil saka Millennials lan wong kabeh kisaran umur. Lan aku wis ndeleng sing music tenan wis cara wong unifying. Ana sawetara konser kono mung siji demografi wong: Mungkin iku kabeh Ibu bal-balan lan cah anom suburban putih, utawa kabeh College kutha, utawa kabeh pandhita baptis kidul nganggo khakis (Sehat-sehat, Mungkin ora sing pungkasan). Nanging ana uga akeh kono kabeh jinis wong- enom lan lawas, ireng lan putih, lan akeh kelompok liyane. Lan wong sing mirsani asring gumun ing bhinéka ing, lan aku iku bab tenan apik uga.

Nalika aku mikir sing kelangan lan apik, Aku ora mikir iku minangka nyengsemaken minangka sawetara wis metu dadi. Saben dina ana konser kaya iki kabeh liwat negara. Ana apa-apa sing unik bab njupuk macem-macem jinis wong klumpukne bebarengan. Mengkono kabeh wektu karo konser, utawa acara olahraga, etc. Nalika artis utawa tim olahraga punika pusat perhatian, wong ana sing nggawa bebarengan dening katresnan kanggo musik sing utawa tim sing. Wong ora kudu ndadekake. Padha malah ora kudu njaluk bebarengan. Padha mung kudu ngidinke liyane kanggo saperangan jam.

Sing ora jenis manunggal lan rekonsiliasi sing lagi sawise. Sing jenis manunggal iku ora langgeng. Ora gawé apa-apa. wong iki dudu porsi siji liyane. Lan ora tenan tumuju marang kamulyane Sang Kristus lan Injil kang ing cara sing padha.

Jenis manunggal kita lagi sawise luwih langgeng lan liyane substantial- liyane maha.
Jenis manunggal kita lagi sawise ora bisa diprodhuksi dening kapentingan musik utawa budaya umum mere. Jenis manunggal kita lagi sawise mung bisa diprodhuksi dening Injil Yesus.
Lan sing mesthi kok kita lagi ngomong bab Injil lan rekonsiliasi rasis, ora mung rekonsiliasi rasis.

Coba tembung iki saka John 11:

... Kang medhar wangsit bilih Gusti Yesus bakal nglampahi seda kanggo bangsa, lan ora kanggo bangsa iku bae, nanging uga kanggo ngumpulake dadi siji, senajana Gusti Allah kang pating slebar.
John 11:51-52

Sing jenis manunggal kita lagi sawise:wong sing padha akeh lan warna kabeh siji dadi.

adil kita ora mung njupuk wong ireng lan putih ing kamar sing padha. Jay-Z bisa nindakake sing. Kita goal punika martakaké tentrem lan persatuan sing Gusti Yesus wis tuntas lan nelpon wong menyang sing. We pengin wong seneng kasampurnane ana lan martakaké iku nang endi wae padha lunga. Lan kita pengin sing kanggo saben generasi. Nanging mung bisa teka lumantar Injil ing.

transisi: Generasi sewu punika mesthi sing lair ing 80s awal kanggo taun 2000-an. lan kita (Millennials) apik ing pisanan, jenis luwih gampang manunggal. Nanging apa bab sing tuwa, liyane substansial, lan liyane angel jenis manunggal?

alangan Milennial

Yen sampeyan sewu kaya aku, banjur aku arep nimbang cara kita bisa terus perang kanggo rekonsiliasi. Lan yen sampeyan ora sewu (aka sampeyan lagi), banjur mbok menawa sampeyan bisa njupuk cathetan saka carane nelpon Millennials sesanti Alkitab amba iki. Sing dadi kanggo pandhita, anggota pasamuwan, tuwane, kanca, etc.

Ana sawetara tantangan kanggo mikir bab rekonsiliasi rasis lan generasi iki. Iku ora gampang kanggo nelpon wong loro kanggo rukuna lan kasurung wong nelpon wong sing padha. Kene telung alangan unik aku seneng ing nelpon Millennials iki:

1. Sawetara Millennials mikir tension rasis masalah kaki-nini kita.

Mesthi iku beda banget saiki ing negara iki saka padha sanalika padha. mbah kakungipun marang kula crita sing aku ora bisa pracaya,bapakku protes sak gerakan hak-hak sipil, lan ibu dhateng kula crita ngelengke kang kamar hotel rek minangka child.Those ora cukup pengalaman sandi. pisah legalized ora ono kasunyatan. Lan kuwi wis diganti.

dadi, akeh kita nganggep sing kita lagi kuwi wektu temen beda, kang ndadekake hubungan lomba maneh obrolan sing cocog. Salah rapper ngandika, "Boten wonten rasisme karo Internet. Rasisme mung ana-iku mbokmenawa kaya limang generasi ago ... rasisme kanggo-aku ora ngomong generasi. Ya, kaya limang generasi ago. Rasisme wis liwat. Iku wong lawas sing tetep ing nyekeli ing kanggo iku ... "

Iki apa mikir akeh Millennials .... "We lagi saiki ing masyarakat kirim-rasis. Ana persil saka anane interracial ing generasi kita. Lan mesthi kita aja duwe presiden ireng. Iku kabeh ing sasi. "

susah, sawetara pasinaon anyar wis ditampilake sing Millennials aja menehi layanan lip liyane kanggo podo saka generasi liwat, nanging kita isih Sejatine mung minangka serat minangka kita tuwane padha. Nanging, kita mikir kita lagi kirim-rasis, kang kombinasi mbebayani.

mesthi, acara anyar malah kaya Tembang rasis antarane fraternity Oklahoma nuduhake yen rasisme urip lan uga ing generasi kita. nanging susah, kajaba iku sing blatant, kita lali orane sawijining.

serat rasis asring liyane subtle, nanging sing ora ateges iku kurang dosa. Iku mung tegese iku luwih sneaky saka sadurunge. Lan sing bisa nggawe angel kanggo perang.

2. Sawetara Millennials mikir kegiatan sosial media cukup.

media sosial minangka hadiah luar biasa. We malah wis katon tantangan media sosial lan mobilize wong ing cahya saka masalah anyar ing U.S. Nanging generasi bisa gampang tiba menyang sworo cangkem saka mikir iku cukup mung nuduhake iku apik ing media sosial. Sawenehing tiyang nyebat slack-tivism:kanggo pRT pejuang, kuotasi juru ', lan blog ing prakara iki, lan kanggo mungkasi ana.

Sing ora cukup! We kudu bener njupuk tindakan sing ngluwihi. Ngomong bab online iki utawa malah diantara kanca-kanca kita banget apik, nanging ora cukup. Lan gadhah friendships media sosial karo ethnicities lan budaya apik, nanging mesthi ora cukup.

3. Sawetara Millennials ora mikir sing Gusti Allah punika cekap ing dina kita.

Kanggo Kristen sewu, kita manggon ing dina endi Kitab Suci ora urmati minangka sapisan ana. Lan amarga saka sing, kapercayan kita dhewe ing Kitab Suci wis shrinking. ing Dr. dina Prabu, wong nanggapi kanggo bebener ing Kitab Suci, nanging ora ing kito. Iku divider. Pendhapat bilih apa kita saestu perlu punika beda, pesen liyane klebu. Lan carane wis pesen mestine kanggo nggawe prabédan nyata sembarang ay?

Aku ora perlu liyane Kristen Injil proklamasi, akeh Yening. wong-wong mau, kabeh kita perlu punika -as tumindak Kristen yen martakake Injil ora tumindak. Temtunipun kita kudu luwih saka martakaké, nanging kita ora bisa ninggalake martakaké Injil, utawa kita mung bakal duwe jenis manunggal sadhela cahya aku ngedika bab ndhuwur.

Inggih, sing telung alangan aku ngadhepi karo nelpon Millennials kanggo rekonsiliasi rasis. dadi, banjur apa sing kita apa? Yen kita pemimpin gereja utawa anggota saka pasamuwan-pasamuwan utawa malah tuwane, carane aja kita alamat iki ing gesang generasi?

Kene telung solusi prasaja. Aku saben alamat iki kabeh telu saka masalah ndhuwur. Lan bab utama Aku pengin pencet ngarep iku mung Injil mrodhuksi jenis manunggal kita lagi sawise.

 

Solution #1: Ngabarake Injil rekonsiliasi

Aku ngerti sing misale jek ketok, nanging uga penting kanggo wiwit lan kapandeng liwat.

Aku wis mung dipindhah kanggo Atlanta kanggo tetanduran gereja anyar, nanging sadurunge aku ana ing staf ing pasamuwan ing D.C. lan anggota ana papat taun. Sajrone wektu ana, Aku weruh pasamuwan tuwuh tremendously ing bhinéka, lan iku becik kanggo ndeleng. Ana liyane lan liyane anggota ireng, anggota Chinese, anggota lawas, lan enom anggota. Punika gedhe kanggo nonton baptisms ngendi ana bhinéka edan iki antarane wong Gusti Allah iki nyimpen.

Iku ora bhinéka sampurna, nanging ayu. Lan aku iku kedaden, ora amarga pasamuwan ngginakaken paling kita wektu ngomong bab rekonsiliasi rasis, nanging amarga kita ngginakaken paling kita wektu ngomong bab banget pesen karukunan.

Apa ora bhinéka kelakon?

Gusti Yesus ngandika ing Yohanes 12:

Nanging aku, nalika Aku wus kasengkakake saka ing bumi, bakal narik wong kabèh wong kanggo aku
John 12:32

Gusti Yesus ngandika yen kang diangkat munggah, meaning nalika Panjenenganipun badhe mati ing salib, bakal narik wong kabèh wong kanggo awake. Iya ora ngomong sawetara jinis wong, nanging wong. Dheweke ora mbedakake kene. Nalika Rasul Yohanes migunakake tembung "kabeh,"Iku ora ateges saben wong, nanging kabeh kelompok wong. Luwih saka mung Israel, nanging kabeh bangsa liyane uga. Gusti Allah nitahaken bangsa warna, lan Gusti Yesus seda kanggo tarik bangsa warna kanggo piyambak.

Iki jantung obrolan kita kene. Ing bab sing misahaké kita punika dosa. ROOT rasisme lan tension rasis lan misahake rasis iku dosa. Lan Kristus wis urusan dosa jotosan pati kanggo kabeh wong. We kudu martakaké pesen sing.

Yen, kita bakal sampah wektu kita nyoba kanggo nggawe jinis beda manunggal tinimbang ngisinake manunggal Gusti Yesus wis digawe. Wahyu 5 Gusti Yesus ngandika, "... Dituku kanggo Gusti Allah wong saka saben taler, basa, wong, lan bangsa. "Iki wis rencana Allah kabeh bebarengan, lan kita njaluk marang iku!

Aku wonder yen wis nyadari ing pesen sing ing pelayanan Panjenengan. Iku gegaman kita utami.

Injil Unity

manunggal Injil dadi luwih tuwa katimbang akeh kita éling. ing Efesus 4, Paul wuwus babagan manunggal jero iki. Wigati kabeh kaping kang migunakake tembung "siji."

Ana siji awak siji lan Roh siji-mung sing padha disebut kanggo siji pangarep-arep sing belongs kanggo telpon-siji Gusti, iman, siji baptis, siji Gusti Allah lan Ramane kabeh, kang ngungkuli samubarang kabèh lan liwat kabeh lan ing kabeh. Efesus 4:4-6

Sing luwih tuwa tinimbang manunggal liyane kita lagi digunakake kanggo. Lan Injil perlu kanggo karahayon kita ing cara jero.

We Millennials kudu Injil everyone padha liya ora. Lan mrodhuksi manunggal bener. dadi, ayo kang terus pitados lan martakake iku, malah yen budaya kita ora pengin krungu. Ing budaya luwih akeh, kita arep kanggo ndeleng aturan, lan kita pengin ndeleng kaadilan. Nanging supaya padha ora lali bab apa Judge kabeh wis nyerahke mudhun.

Mung Injil bisa nggawe jinis iki manunggal. ok, supaya apa solusi sing ana ngluwihi mung proklamasi?

 

Solution #2: Perang kanggo katresnan Injil lan pangerten

Kita wis banget menowo karo tembung saka Gusti Yesus ing Yokhanan 13.

Deleng ing John 13:34-35. "A printah anyar Aku menehi: Tresna-tinresnan. Nalika aku wis tresna marang sampeyan, dadi sampeyan kudu padha tresna-tinresnan. Miturut iki kabeh wong bakal ngerti sing dadi muridku, yen tresna-tinresnan. "

Nanging apa ora tegese iki, lan apa ora iki tenan katon kaya? Katresnan iki kang wuwus bab punika tresno suci kanggo piyantun lan prasetya unselfish kanggo sing apik. We kudu sing tresno suci kanggo siji liyane. We kudu setya saben liyane apik. We kudu pengin siji liyane Kristus liyane, tuwuh liyane, lan ngrembaka. Saben interaksi kita kudu karo siji liyane kudu ditondoi dening katresnan.

Nanging Gusti Yesus ora mung ngomong tresna-tinresnanana; kang nemtokaken carane kita tresna-tinresnan. carane: Kaya Panjenenganipun ngasihi kita. Wow! Piyambakipun dados miskin kanggo kita, kènging donya dosa kita, lan glethakaken urip mudhun kanggo kita. Lan Panjenenganipun ngandika kita kudu saling ing cara sing padha. Lan sing paling carane wong bakal ngerti sing kita murid kang.

siji iki maha liyane fleshes dhewe metu ing sawetara cara. Digarap liyane saka Prajanjian Anyar nempatno sethitik nanging saka daging apa katresnan iki katon kaya.

Galatia 6:2 – Bear siji liyane kang momotan
Efesus 4:32 – Dadi welasan kanggo siji liyane
Filipi 2:13 – nimbang liyane luwih saka dhewe
Ibrani 3:13 – kasurung siji liyane dina
James 5:16 – ndedonga kanggo siji liyane
1 Peter 3:8 – Tresna minangka sedulur

Sing katresnan serius.

Aja nglirwakake bagean sing aku

Punika bab, yen kita lagi arep tresna-tinresnan, kita kudu ngerti saben liyane. We kudu ngerti saben liyane. Aku bisa metokake momotan cak kang, yen aku ora ngerti apa momotan kang ana? Aku bisa dadi welasan menyang sampeyan, yen aku ora ngerti tekanan sing nimbang ing sampeyan? Understanding saben liyane mbantu kita padha tresna-tinresnan uga. (baleni)

"Aku ora malah ndeleng sing ireng."

A saperangan taun kepungkur, Aku iki gadhah obrolan karo kanca saka mine sing mengkono bakal white.We padha gadhah jinis katresnan sadulur mushy wayahe. Banjur ngandika marang kula, "Kanggo kula, sampeyan mung sandi kanca Trip. Aku malah ora ndeleng sampeyan ireng. "Saiki aku appreciate apa iki nyoba kanggo komunikasi kanggo kula. Dheweke ora arep kanggo tresna kula kurang saka samubarang kanca kang liyane. Nanging ing sisih liya, Aku sing cara unhelpful kanggo ndeleng wong. Iku bakal kaya kula matur kanggo siji saka kanca siji sandi, "Sampeyan ngerti aku mung ndeleng sampeyan Johnny. Aku malah sok dong mirsani sing lagi single. "Inggih, iku siji. Lan akeh perjuangan, kepinginan, lan tantangan sing arep duwe soko apa karo kasunyatan sing kang siji.

Lan aku ngajak friend- ora kanggo mikir utamané bab blackness sandi saben-saben wong wuwus kanggo me- nanging uga ora ndalang kaya iku ora ana. Amarga iku, lan iku ora nggawa urip sandi.

1. Amarga aku ireng. Aku kang ireng. Lan Gusti Allah digawe kula cara iki.
2. Ana pengalaman unik sing teka karo kang ireng, utawa kang mahasiswa, utawa ibu, utawa kang siji.

pengalaman ireng

Sawetara kita ora kudu mikir bab kesukuan kita akeh ing gesang kita saben dina. Lan kuwe ya ora. Nanging ana wong kita sing nindakake. Aku mung bisa ngomong dhewe lan pengalaman ireng. Aku ora bisa ngomong everybody.

Wonten sanggan tambahan sing aku, lan akeh wong ireng, kudu nindakake. We nindakake beban ngerti sajarah oppressive ing negara kita: sing cemeng padha ora dianggep wong lengkap, sing sawetara tokoh ing itungan kita diduweni wong ireng kaya property, ngerti rasisme isih ana, lan kang panampa rasisme sing kadhangkala.

Lan kesadaran iki ngganti cara sampeyan tresna wong.

Ana wis kakehan nalika iku wis wiwit bab kula(sing ora bener) mung adhedhasar sandi katon. akeh kesempatan, iku wis wiwit sing aku whenI pidana ora bisa dadi luwih saka sing. Akeh kesempatan iku wis wiwit sing aku bisu lan boten gadhah kawruh. Akeh kesempatan iku wis wiwit sing aku rodok olo kanggo ora pati cetho putih utawa sing aku ora apik. Lan wong-wong sing mikir sing wis digawe iku cetha kanggo kula. Ora kanggo sebutno wong referencing gedhe-gedhe sandi tresna ing cara hurtful. Kaya krungu wong ngomong, "Panjenengan adhine kinda cantik, kanggo cah wadon ireng Maksudku. "Kaya ireng kurang ayu. Ana pola iki ing gesang kawula lan ing gesang kathah. Aku kudu duwe Dhiskusi karo anakku, kaya bapak iya karo kula, warning wong dadi ati-ati lan sing ana wong sing ora seneng marang mung amarga wong iku ireng. Lan iku sanggan tambahan sing aku kudu nindakake.

Apa ora pengalaman prakara?

Nanging kok ora ketompo iki? Apa aku sing nuduhake kabeh iki? Amarga saka dhawuhe sing tresna-tinresnan. Kaya sing tresna ibu ing cara unik, lan para pinituwa Panjenengan, utawa wong kurang-bathi, sampeyan kudu tresna ethnicities beda ing cara unik. We kudu joys unik, momotan, lan pengalaman, lan sampeyan ora bisa tresna liyane uga yen mbusak utawa ditolak lewat pengalaman unik sing.

Aku elinga ngomong menyang adhine Chinese sing gabung pasamuwan kita. Dheweke wis mung wis ing negara kanggo periode wektu cendhak, lan minangka dheweke ngedika bab pengalaman dheweke karo kutbah, dheweke diterangno yen kangelan kang wis kanggo dheweke ngetutake. Aku tau wis panginten babagan sing rumiyin digunakake. Iku babar blas diganti cara aku viewed pengalaman saka sadulur kaya dheweke ing pasamuwan kita, lan mbantu kula mikir liyane kasebut kanthi teliti, babagan carane tresna mau.

Mung Injil bisa gawé jenis iki cinta pangurbanan. dadi, kita kudu bali menyang Gusti Yesus bisa iku ing us. Bakal hard, kang ndadekke kula titik pungkasan.

 

Solution #3: Aja nganggep Iku Gampang

Bhinéka nuduhake kaendahan lan bebener Injil. Nalika wong nerangake pasamuwan kita, lan padha ndeleng bhinéka-jenis bhinéka padha ora weruh ing donya-menehi wong sak klebatan ing kamulyaning Injil. Kitab Suci ngandika sapa kang nyebut jenengé Gusti bakal disimpen-ora mung siji klompok wong-lan iku ayu nalika sing bisa kanggo supaya katampil ing awak lokal.

Bhinéka ndadekake iku harder

Bhinéka punika bab ayu; nanging ora gampang. Saben pasamuwan-malah yen wong sing saka ètnis padha, umur, background- wis masalah amarga kita lagi dosa. Nanging bhinéka bisa nimbulaké masalah dhewe unik. Kita nggawa latar kita dhewe, pengalaman, presuppositions, biases, lan bagasi bebarengan karo kita. Lan kadang sing nggawe konflik.

Kitab Suci ora peduli saka konflik iki. Malah ing gréja awal, ana bagean tengen garis rasis (minangka direkam ing Kisah Para Rasul). dadi, awit iku bakal hard, kene tips acak sawetara kanggo carane bisa liwat sing kangelan:

Tips praktis kanggo rekonsiliasi rasis

1. Aja nambani wong sing beda banget beda.
sing beda ora utami. Karthik mangertos, nanging isih sesambungan karo wong-wong mau biasane. Aku bisa mikir wektu nalika aku bali ing Philly, nalika profesor bakal tansah diajak kula beda. Panjenenganipun badhe salam siswa liyane karo, "Sugeng enjang,"utawa, "Good kanggo ndeleng sampeyan." Nanging panjenenganipun kula lan kabeh kang ngomong dadakan, "Apa munggah dog?"Utawa" Apa sing arep ing wong sandi?"

Panjenenganipun saged wis weruh beda tanpa kroso kaya kang wis diajak kula ing cara sing beda.

2. Aja nganggep dobel.
suku bangsa, kelompok umur, etc. sing digawe munggah saka individu. pengalaman wong sing beda. Sawetara dobel sing lucu lan aman, nanging wong sing nyerang. Mangerteni saben individu individu.

3. Coba ora kanggo mung kumpul kanggo wong-wong sing katon kaya.
Sengojo mbangun sesambetan karo wong sing ora katon kaya. Perang nggodha kanggo mung nglampahi wektu karo Folks sampeyan bakal paling alami nyambung karo. sak pasamuan, sengaja ngobrol karo wong sing beda. Ora minangka assignment, nanging amarga padha hadiah kanggo awak kaya wong sing luwih kaya.

4. Sengojo ngupaya kanggo ngerti wong.
Menyang jero relationally. takon. Listen kasebut kanthi teliti, lan sympathize karo pengalaman unik wong. Malah yen sampeyan mamang soko wong ngandika, sadurunge dipunwangsuli iku, ngrungokake wong lan ngupaya kanggo ngerti

5. Mantep liwat kangelan lan akeh loro.
Bhinéka punika hard, utamané nalika kita miwiti ngomong bab lomba / kesukuan. Sawetara obrolan bisa njaluk tegang. Welasi karo siji liyane. Tansah nganggep paling apik lan ora paling awon. Yen wong seeking kanggo ngerti dadi sandhungan tumrap kowé, melasi lan sabar karo wong-wong mau. Lagi nyoba. Aja sijine tembok munggah lan nggawe iku mokal kanggo wong kanggo njaluk nyedhaki lan ngerti. Iku loro-cara werna.

Nalika seeking kanggo ngerti wong, ora wedi kanggo takon pitakonan utawa ngomong soko salah. Sampeyan kudu milih tembung kasebut kanthi teliti,, nanging sampeyan bakal kudu njupuk risiko lan nyana sadulur kanggo melasi.

Aja menehi munggah nalika iku hard. Sing ndadékaké kanggo bhinéka sabar mere tinimbang bhinéka ndadekake.

6. Takon dhewe yen sampeyan duwe anggepan babagan balapan / abad / kelompok Socioeconomic liyane.
Sing pitakonan kita ngirim kabeh bakal takon dhéwé. Work mikir liyane Biblically / nyedhaki. Kita kudu takon cara kita mikir bab wong sing beda saka kita, kalebu beda budaya lan manéka ètnik. Apa isa kanggo pikiran pass wong ing werna? Apa nerangake atine nalika ndeleng wong ing nyimpen? We kudu pitakonan dhéwé lan usaha kanggo ndeleng wong ing cara Gusti Allah mirsani wong-wong mau.

7. Tansah obrolan arep.
Iki kudu dadi salah siji saka akeh obrolan. Iki ora liya dhiskusi lengkap. Iki temenan kanggo miwiti rembugan liyane. Bhinneka ora kelakon ing Laka. Lan yen kita tau pirembagan babagan, kita ora bakal weruh lan bisa nyedhaki iku. uneg-uneg Share lan perjuangan, nanging pegawe kanggo nggawe manawa sampeyan duwe obrolan karo karep, sensitivitas, sih, lan katresnan.

Yen aku ora pirembagan babagan, kita mbukak menyang bebaya terus kanggo nganggep sing masalah iki wis urusan karo ing sasi. Lan nalika masalah ana, nanging kita lagi ora peduli, iku kaya masalah electrical ing omahmu. Sampeyan bisa tangi siji dina kanggo murub! We kudu weruh cukup kanggo perang uga.

8. Tapa ing Kitab Suci lan ndedonga marang Gusti Allah bakal menehi passion kanggo persatuan.
Unity menehi hasil amba, supaya kita kudu ndedonga Gusti Allah bakal tuwuh passion kita iku. We lagi dhawuh duwe pikiran. We lagi dhawuh mujudaken kasunyatan sing kita lagi siji ing Kristus. Iki ora konsep kita digawe. Deleng ing Efesus 4. Deleng ing janji global Allah kanggo Abraham in Genesis. Deleng ing cara kabeh ends ing Wahyu. Lan ndedonga marang Gusti Allah bakal menehi passion kanggo jenis iki manunggal.

nanging, kita wis ngandika kakehan wis, mung Injil bisa gawé jenis iki cinta pangurbanan lan manunggal.

Tampilake World The

Kita arep kanggo pegawe kanggo sijine Injil iki ing tampilan kanggo donya kanggo ndeleng.

Ing umur lan wektu sing misale jek luwih dibagi saka tau, Gusti bisa nggunakake. Tembung Gusti Allah punika cekap. Lan Gusti Allah wong sing kaya ilustrasi Allah migunakake kanggo nggawe kosong Sabda. Salah Panjenenganipun migunakake kanggo nggawe Injil kang kawentar padhang.

Ora mung cemeng lan tiyang kuilt pethak ing kamar sing padha, nanging cemeng lan tiyang kuilt pethak ing kulawarga padha.

sing tuwa, manunggal truer.

Enggo bareng

9 komentar

  1. MichaelReply

    Sawetara pikirane banget kene. Aku putih, nanging sekolah dhuwur lan main bal-balan karo saklawasé kabeh wong lanang ireng. dadi, Aku temtunipun ing kelompok wong cilik ing sekolah dhuwur (lan adoh ing lemari-kamar). Akeh munggah ing Arkansas-Missisippi Delta, ketegangan lomba padha (lan isih ana) tengen ing lumahing. Sampeyan saya krungu komentar negatif saka loro-lorone bab liyane. Aku sedih. Apa angel lagi ostracized dening lomba dhewe kanggo nyoba kanggo tekan metu kanggo lomba ngelawan. Aku wis katon tangan cara rasisme bisa mburi iku kepala nyenengake ing pasamuwan. Iku ala. Aku matur nuwun kanggo wong lanang kaya, trip, sing gelem nyoba lan ngadepi masalah iki saka perspektif basis Injil. We disebut kanggo tresna sadulur kita, ana prakara apa werna kulit sadulur kita mengkono dadi. Aku angger kanggo dina sing gréja multi-rasis ana tengen Delta. nanging, cara mung kita bakal ana dening seeking kanggo manggon metu Injil ing basis saben dina lan kang saestu disengojo babagan.

  2. RobinReply

    LOVE iki, trip! Aku wis bubar diwiwiti anjog bunder rekonsiliasi rasis lan yen nonton kaya sawetara kurikulum free, padha bisa ngunjungi situs iki kanggo download http://www.latashamorrison.com/2015/02/grace-based-bridge-building-pt-1/

    Tresna apa sing ngandika bab ora nglirwakaké beda kita lan basis Kitab Suci kanggo persatuan!

    “Ora mung cemeng lan tiyang kuilt pethak ing kamar sing padha, nanging cemeng lan tiyang kuilt pethak ing kulawarga padha.” Amin!

  3. RolfstlundReply

    Aku wis ngandika iku sadurunge – Trip Lee punika Gusti apik tenan lan nindakaken ing frank, cara prasaja lan bener …. rahayu !!!
    R.Ö. (Swedia)

  4. OtisReply

    Dina iki pisanan ing kaca iki. Aku wis nduwé Trip music lee babagan 3years ago liwat Lecrae. Aku saos sokur marang kang urip lan aku wis pancene sante ajaran iki. Aku manggon ing Ghana ngendi 99% kita cemeng nanging masalah kita kene luwih kesukuan.(ora perang suku ing Ghana sanadyan kanggo turis.) Aku ateges sawetara sing viewed minangka ” wong bener”. Aku wis sinau banget saka piwulang iki kang bakal aplikasi ing Pendhaftaran saben dina urip. Matur nuwun trip lan Gusti Allah mberkahi kowé.