Millennials jeung rekonsiliasi ras

Ieu Trip urang ngobrol ti Summit ERLC dina Injil jeung rekonsiliasi ras. Di handap ieu naskah ti talatah nu.

Peuting ieu, Kuring geus dipenta pikeun nyarita ngeunaan millennials jeung rekonsiliasi ras. Jeung kuring ngarasa bencong nangtung di dieu sarta ngalayanan salaku bagian tina usaha endah pisan ieu nuju persatuan di gereja Allah.

Salaku rapper a, Kuring geus bagian ti loba konser leuwih taun jeung kavling millennials jeung urang sakabeh Bulan umur. Jeung kuring geus katempo yen musik bener ngabogaan jalan jalma nyampur. Aya sababaraha konser mana aya ngan hiji demografi jalma: meureun éta sadaya moms soccer jeung teens suburban bodas, atawa sakabéh mahasiswa urban, atawa sadaya pastor Baptis kidul maké khakis (Alright, meureun teu salah pamungkas). Tapi aya ogé loba di mana aya sagala rupa people- ngora jeung kolot, hideung jeung bodas, jeung rupa golongan séjén. Jeung jelema anu nitenan eta mindeng Marvel di diversity nu, jeung Jigana éta hiji hal bener alus ogé.

Sedengkeun atuh mikir nu tiis jeung éndah, Ku teu sangka éta salaku impressive salaku sababaraha make kaluar jadi. Saban poé aya konser like this sakumna nagara. Aya euweuh nu unik ngeunaan meunang rupa nu beda-beda jalma pikeun ngumpulkeun babarengan. Eta kajadian sakabeh waktu jeung konser, atawa kajadian olahraga, jsb. Lamun artis atawa tim olahraga anu jadi puseur perhatian, jalma aya dibawa babarengan ku asih maranéhanana pikeun musik nu atawa tim anu. Maranéhanana jalma teu bener kudu dihijikeun. Maranéhanana teu komo bener kudu akur. Maranéhanana ngan kudu sabar silih keur sababaraha jam.

Nu teu jenis persatuan jeung rekonsiliasi urang geus sanggeus. jenis nu persatuan teu langgeng. Teu ngahasilkeun nanaon. ieu urang teu bener porsi karana. Jeung teu bener nujul ka kamulyaan Kristus jeung Injil-Na dina cara nu sarua.

Jenis persatuan urang keur sanggeus leuwih langgeng jeung leuwih substantial- leuwih asih.
Jenis persatuan urang keur sanggeus teu bisa dihasilkeun ku kapentingan musik atawa budaya umum mere. Jenis persatuan urang keur sanggeus ngan bisa dihasilkeun ku Injil Yesus.
Jeung nu tangtu naha urang geus ngawangkong ngeunaan Injil jeung rekonsiliasi ras, teu saukur rekonsiliasi ras.

Pertimbangkeun kecap ieu ti John 11:

... He prophesied yén Yesus bakal maot keur bangsa, jeung teu bangsa ngan, tapi ogé pikeun ngumpulkeun ka hiji barudak Allah anu sumebar di mancanagara.
John 11:51-52

Éta jenis persatuan urang keur sanggeus:jelema anu éta loba jeung rupa-rupa sadaya hiji jadi.

tujuan ahir urang téh teu saukur meunang urang hideung jeung bodas di ruang sarua. Jay-Z bisa ngalakukeun nu. tujuan urang pikeun ngumumkeun di karapihan jeung persatuan yen Isa geus dilakonan jeung nelepon urang kana yén. Urang hayang urang ngarasakeun fullness aya jeung ngumumkeun eta madhab maranehna indit. Sarta urang hayang nu keur unggal generasi. Tapi ngan bisa datang ngaliwatan Injil nu.

transisi: Generasi millennial téh tangtu jalma lahir di 80s awal ka 2000. sarta urang (millennials) anu alus di nu kahiji, jenis gampang persatuan. Tapi naon ngeunaan nu deeper, leuwih penting, jeung leuwih hese jenis persatuan?

halangan Milennial

Mun anjeun millennial kawas sorangan, mangka Anjeun hoyong mertimbangkeun cara urang bisa neruskeun tarung pikeun rekonsiliasi. Tur upami Anjeun salah geus teu millennial (aka anjeun heubeul), mangka sugan anjeun bisa nyokot catetan kumaha pikeun nelepon millennials ka visi Alkitabiah gedé ieu. Nu mana keur pastor, anggota gareja, kolot, babaturan, jsb.

Aya sababaraha tantangan ka pamikiran ngeunaan rekonsiliasi ras jeung generasi ieu. Ieu henteu gampang pikeun nelepon urang boh jadi reconciled jeung ajak ka sebut batur ka sarua. Di dieu aya tilu halangan unik Jigana urang geus di nelepon millennials ieu:

1. Sababaraha millennials mikir tegangan ras masalah nini urang.

Tangtu hal anu beda pisan ayeuna di nagara ieu ti maranéhanana sakali éta. akina mah geus ka kuring carita nu teu bisa percaya,bapa diprotes salila gerakan hak sipil, jeung ibu mah ngabejaan kuring carita tina remembering keur kamar hotel rek salaku child.Those teu cukup pangalaman mah. segregation Legalized aya deui kanyataanana a. Jeung barang geus robah.

janten, loba urang nganggap yen urang keur di saperti waktu lengkep beda, nu ngajadikeun hubungan ras henteu deui paguneman nu sasuai. Hiji rapper ceuk, "Aya no rasis jeung Internét. Rasisme ngan ieu-éta meureun kawas lima generasi ago ... rasisme pikeun-Abdi teu bakal nyebutkeun generasi. hehehehe, kawas lima generasi ago. Rasisme geus leuwih. Ieu jalma kolot nu tetep dina nyekel dina eta ... "

Ieu naon mikir loba millennials .... "Simkuring ayeuna di masarakat post-ras. Aya kavling pertikahan interracial dina generasi urang. Jeung tangtu urang Sadérék nu gaduh présidén hideung. Ieu sadaya dina jaman baheula. "

sedih, sababaraha studi anyar geus dipintonkeun nu millennials teu méré service lip leuwih sarua ti generasi katukang, tapi urang keur masih dasarna sagampil prasangka salaku kolotna urang éta. Tapi, urang mikir urang keur post-ras, nu mangrupakeun kombinasi bahaya.

Tangtosna, kajadian anyar komo kawas chants rasialis antara fraternity Oklahoma nunjukkeun yen rasisme nyaeta hirup jeung oge dina generasi urang. tapi sedih, kajaba éta nu blatant, urang mungkir ayana anak.

prasangka ras mindeng leuwih halus, tapi nu teu mean éta kurang loba dosana. Wae euy hartina éta leuwih sneaky ti saméméh. Jeung nu bisa nyieun eta tricky tarung.

2. Sababaraha millennials mikir kagiatan média sosial cukup.

média sosial mangrupakeun kado luar biasa. Urang komo geus katempo tangtangan média sosial jeung ngeprak jalma di cahya isu ras anyar di US. Tapi generasi abdi mah bisa kalayan gampang digolongkeun kana bubu tina pamikiran éta cukup ngan saukur babagi hal alus dina média sosial. Sababaraha urang nyebut ieu slack-tivism:ka retweet aktivis, tanda petik preachers ', jeung tulisan blog dina urusan ieu, jeung ngeureunkeun aya.

Éta teu cukup! Urang kudu sabenerna nyokot tindakan leuwih nu. Ngawangkong ngeunaan online ieu atawa komo di antarana babaturan urang pohara alus, tapi éta teu cukup. Jeung ngabogaan friendships média sosial jeung ethnicities jeung budaya sejen anu alus, tapi éta pasti teu cukup.

3. Sababaraha millennials teu mikir yén Kecap Allah anu cukup dina poé urang.

Pikeun Kristen millennial, urang hirup di hiji poé dimana Kitab Suci teu dimangfaatkeun sabab sakali ieu. Jeung sabab éta, kapercayaan urang sorangan dina Kitab Suci anu hargana murah. dina Dr. poé Raja sacara, jalma direspon ka bebeneran scriptural, tapi teu ours. Ieu divider a. Maranéhanana ngajawab yén naon we bener kudu nyaeta beda, talatah leuwih inklusif. Jeung kumaha ieu talatah sakuduna nyieun béda nyata nu mana wae nu ay?

Urang teu kudu leuwih Christian Injil proklamasi, loba Anggap. pikeun maranehna, sadaya urang kudu geus -as aksi Christian lamun proclaiming Injil teu an aksi. Urang pasti kudu leuwih ti da'wah, tapi urang teu bisa abandon da'wah Injil, atawa urang ngan bakal boga jenis persatuan sakeudeung cahya mah dikaitkeun kana luhur.

sumur, jalma tilu halangan Jigana urang nyanghareupan jeung nelepon millennials ka rekonsiliasi ras. janten, terus naon we ngalakukeun? Lamun urang pamingpin gareja atawa anggota gereja atawa komo kolotna, kumaha we alamat ieu dina nyawa generasi mah?

Di dieu aya tilu leyuran basajan. Jigana unggal Alamat ieu sadaya tilu rumusan masalah di luhur. Jeung hal utama mah hayang pencét imah nu ngan Injil ngahasilkeun jenis persatuan urang keur sanggeus.

 

solusi #1: Ngahutbah Injil tina rekonsiliasi

Kuring nyaho yén jigana atra, tapi teuing penting bisa dianggap jeung kokotéténgan leuwih.

Kuring geus saukur pindah ka Atlanta pikeun mantuan melak hiji gereja anyar, tapi saméméh nu ieu mah dina staf di gereja di D.C. jeung anggota aya opat taun. Salila mah aya, Kuring nempo gareja tumuwuh tremendously di diversity, jeung ieu hiji hal éndah pikeun nempo. Aya éta beuki loba anggota hideung, anggota Cina, anggota kolot, jeung anggota ngora. Ieu gede pikeun lalajo baptisms mana aya diversity gila ieu antara jalma Allah ieu nyimpen.

Ieu teu diversity sampurna, tapi ieu geulis. Jeung Jigana kajadian, teu sabab gareja spent lolobana waktu urang ngawangkong ngeunaan rekonsiliasi ras, tapi sabab urang spent lolobana waktu urang ngawangkong ngeunaan pisan talatah tina rekonsiliasi.

Naha teu diversity lumangsung?

Yesus nyebutkeun di John 12:

tapi kuring, basa kuring keur diangkat nepi ti bumi, bakal narik sakabeh manusa ka sorangan
John 12:32

Yesus nyarios lamun manéhna diangkat nepi, hartina lamun Anjeunna bakal maot dina salib, manéhna baris narik sakabeh manusa ka dirina. Manéhna teu ngomong sababaraha rupa lalaki, tapi sakabeh manusa. Manéhna teu ngabentenkeun dieu. Lamun Rosululloh John migunakeun kecap "sadaya,"Teu mean unggal jalma tunggal, tapi sagala golongan jalma. Leuwih ti saukur Israel, tapi sagala bangsa séjén ogé. Allah nyiptakeun bangsa rupa-rupa, jeung Yesus pupus ngagambar bangsa rupa-rupa ka Dirina.

Ieu jantung paguneman urang dieu. Hal anu misahkeun urang téh dosa. Akar rasisme jeung tegangan ras jeung separation ras téh dosa. Jeung Kristus geus diurus dosa hiji niup maot keur sakabeh lalaki. Urang kudu ngumumkeun talatah nu.

sabalikna, urang gé runtah waktu urang nyoba nyieun jenis beda persatuan tinimbang embracing nu persatuan Yesus geus dijieun. wahyu 5 nyebutkeun Yesus, "... Dibeuli pikeun jalma Allah ti unggal suku, basa, jelema, jeung bangsa. "Ieu geus rencana Allah sadaya sapanjang, jeung urang meunangkeun ngabejaan eta!

Kuring heran lamun geus gumantung talatah nu di mentri Anjeun. Ieu pakarang primér urang.

Injil Talagasari

persatuan Injil mana loba deeper ti loba urang nyadar. dina Epesus 4, Paul ceramah ngeunaan persatuan jero ieu. Catetan kabéh kali manéhna ngagunakeun kecap "hiji".

Aya hiji awak jeung hiji Roh-sagampil anjeun disebut hiji harepan nu milik telepon-hiji Anjeun Gusti, hiji iman, hiji baptisan, hiji Allah Rama jeung Kami sadaya, anu leuwih sadaya jeung ngaliwatan sagala jeung sadaya. Epesus 4:4-6

Éta loba deeper ti persatuan séjén we keur dipaké pikeun. Jeung Injil anu diperlukeun pikeun reconcile urang di nu jalan jero.

Urang millennials kudu Injil dulur sarua sejenna teu. Jeung eta ngahasilkeun persatuan bener. janten, hayu urang terus percanten eta jeung proclaiming eta, komo lamun budaya urang teu hoyong ngadangu eta. Dina budaya anu leuwih lega, urang hayang nempo panerapan, jeung urang hayang nempo kaadilan. Tapi hayu urang teu poho ngeunaan naon Hakim sadaya geus dibikeun turun.

Ngan Injil bisa nyieun jenis ieu persatuan. OKÉ, jadi naon leyuran séjén aya leuwih ngan proklamasi?

 

solusi #2: Ngalawan for cinta Injil jeung pamahaman

Simkuring sadaya pisan wawuh jeung kecap Yesus dina Yohanes 13.

Tingali John 13:34-35. "A paréntah anyar mah méré Anjeun: Cinta karana. Salaku kuring geus dipikacinta anjeun, jadi Anjeun kudu cinta karana. Ku ieu sadaya lalaki bakal nyaho yén anjeun murid mah, lamun cinta karana. "

Tapi naon teu mean ieu, jeung naon teu ieu bener kasampak kawas? asih ieu manéhna ceramah ngeunaan dieu nyaeta kasih sayang suci keur si jeung komitmen unselfish ka alus maranéhanana. Urang kudu boga nu sayang suci pikeun hiji sejen. Urang kudu komitmen ka silih sacara alus. Urang kudu hayang karana nyaho Kristus leuwih, tumuwuh leuwih, jeung flourish. Unggal interaksi urang boga ku karana kudu dicirikeun ku asih.

Tapi Yesus teu ngan nyebutkeun sunda karana; manéhna hususna kumaha urang ka sunda karana. kumaha: Kawas Manéhna dipikacinta urang. Wah! Manéhna jadi goréng pikeun urang, endured dunya loba dosana pikeun urang, jeung diteundeun hirupna turun pikeun urang. Jeung Manéhna nyebutkeun urang kudu cinta silih ku cara nu sarua. Jeung nu kumaha jalma bakal nyaho yén urang murid-murid.

ieu asih sejen fleshes sorangan kaluar dina jumlah cara. Sesa Perjanjian Anyar nyimpen saeutik tapi daging naon sunda ieu Sigana mah.

Galata 6:2 – Bear karana sacara burdens
Epesus 4:32 – Jadi ruku 'ka hiji sejen
Pilipi 2:13 – mertimbangkeun batur leuwih hade tinimbang diri
Ibrani 3:13 – ajak karana poean
James 5:16 – neneda hiji sejen
1 Peter 3:8 – Cinta salaku baraya

Éta asih serius.

Ulah malire bagian anu Kami

Di dieu Kang hal nu, lamun urang keur bade cinta karana, urang kudu nyaho silih. Urang kudu ngarti silih. Kumaha carana abdi tiasa tega burdens mah adi urang, lamun kuring teu nyaho naon burdens-Na anu? Kumaha carana abdi tiasa jadi ruku 'arah anjeun, lamun kuring teu nyaho tekenan nu beuratna dina anjeun? Ngarti silih mantuan urang cinta karana well. (malikan deui)

"Kuring teu komo nempo anjeun salaku hideung."

A sababaraha taun ka tukang, Kuring gaduh paguneman jeung babaturan deukeut tambang anu kajadian jadi white.We anu ngabogaan tipe asih brotherly mushy of moment. Jeung cenah mah, "Ka abdi, anjeun ngan mah babaturan Trip. Kuring malah teu nempo anjeun salaku hideung. "Ayeuna mah ngahargaan naon ieu manéhna nyoba komunikasi ka kuring. Manéhna teu bade cinta kuring nu mana wae nu kurang ti salah sahiji babaturanana séjén. Tapi di sisi séjén, Jigana éta mangrupakeun cara unhelpful pikeun nempo batur. Eta bakal kawas kuring nyebutkeun salah sahiji babaturan single mah, "Anjeun nyaho Kuring kakara nempo anjeun salaku Johnny. Kuring malah teu aya bewara nu geus tunggal. "Nah, manéhna single. Jeung loba struggles-Na, kahayang, jeung tantangan bade boga hiji hal pikeun ngalakukeun jeung kanyataan yén manéhna single.

Jeung saterusna mah wanti friend- mah teu mikir utamana ngeunaan blackness mah unggal waktu manehna ceramah ka me- tapi ogé teu pretend kawas éta teu aya. Sabab eta, jeung teu mangaruhan hirup mah.

1. Sabab Kami hideung. Mah kawas keur hideung. Jeung Allah dijieun kuring cara ieu.
2. Aya pangalaman unik nu datang jeung keur hideung, atawa keur mahasiswa, atawa mom a, atawa keur single.

pangalaman hideung mah

Sababaraha urang teu kudu mikir ngeunaan suku urang loba dina kahirupan urang sapopoé. Jeung nu rupa. Tapi aya batur urang anu ngalakukeun. Jeung kuring ngan bisa nyarita keur sorangan jeung pangalaman hideung mah. Kuring teu bisa nyarita keur everybody.

Aya hiji beungbeurat tambahan nu, jeung loba jelema hideung, kudu mawa. Urang mawa beungbeurat nyaho sajarah oppressive di nagara urang: nu blacks teu dianggap jalma full, nu sababaraha inohong dina tukeur urang dipiboga urang hideung kawas sipat, nyaho rasisme masih aya, jeung keur hiji panarima tina rasisme nu sok.

Hiji kasadaran ieu ngarobah cara anjeun bogoh batur.

Aya geus sababaraha kali lamun hal geus dianggap ngeunaan kuring(anu teu bener) ngan dumasar kana penampilan mah. loba kali, ayeuna teh geus dianggap tangka simkuring ngaraos a whenI kriminal teu bisa jadi salajengna ti nu. Loba kali eta nu geus dianggap tangka simkuring ngaraos belet jeung teu boga pendidikan. Loba kali eta nu geus dianggap tangka simkuring ngaraos inferior ka peers bodas mah atawa tangka simkuring ngaraos teu jadi alus. Jeung jalma nu mikir nu geus nerangkeun ka kuring. Teu nyebut urang ngarujuk leuwih mah dipikacinta ku cara nyeri pisan. Kawas dédéngéan urang ngomong, "Adina Anjeun kinda geulis, keur gadis hideung maksudna mah. "Salaku lamun hideung kurang geulis. Aya pola ieu dina kahirupan mah di kahirupan loba. Abdi gé geus boga ngobrol jeung putra mah, kawas dad mah teu jeung kuring, gera manéhna jadi ati-ati jeung nu aya jelema anu moal kawas manéhna ngan alatan manéhna hideung. Jeung eta mangrupakeun beungbeurat tambahan mah geus mawa.

Naha teu pangalaman zat?

Tapi naha teu zat ieu? Naha keur kuring nétélakeun sadaya ieu? Sabab parentah nu ka cinta karana. Kawas anjeun bogoh mom Anjeun dina cara unik, jeung sesepuh Anjeun, atawa jalma kurang-untung, Anjeun kudu bogoh ethnicities beda dina cara unik. Urang geus joys unik, burdens, jeung pangalaman, jeung teu bisa bogoh batur oge lamun ngilangkeun atawa malire pangalaman unik maranéhanana.

Kuring inget ngawangkong ka adina Cina anu ngahijikeun gereja urang. Manéhna geus ngan geus di nagara periode pondok waktu, jeung salaku manéhna dikaitkeun pangalaman nya jeung khotbah, manéhna ngécéskeun kumaha hésé nya geus keur dirina nuturkeun. Kuring teu kungsi bakal mikir ngeunaan eta nu deeply disebutkeun. Ieu sagemblengna robah cara I ditempo pangalaman sadulur kawas nya di gareja urang, jeung mantuan kuring mikir leuwih taliti ngeunaan kumaha carana cinta maranehna.

Ngan Injil bisa ngahasilkeun nanaon ieu cinta kurban. janten, urang kudu balik deui ka Yesus pikeun digawe dina urang. Ieu bakal teuas, nu brings kuring ka titik pamungkas mah.

 

solusi #3: Ulah Nganggap Ieu Mudah

Diversity nembongkeun kaéndahan jeung kabeneran Injil. Lamun batur datang ka gereja urang, jeung maranehna nempo diversity-jenis diversity teu ningali di dunya-méré eta glimpse tina kamulyaan Injil. Kitab Suci nyebutkeun saha nyebut dina ngaran Gusti bakal disimpen-teu saukur hiji group jalma-jeung éta éndah lamun éta bisa pikeun dipintonkeun dina awak lokal.

Diversity ngajadikeun hal harder

Diversity mangrupa hal éndah; tapi teu gampang. Unggal gereja-sanajan jalma anu tina suku sarua, umur, background- boga isu sabab urang geus sinners. Tapi diversity bisa ngabalukarkeun masalah sorangan unik. Urang sadaya mawa backgrounds urang sorangan, pangalaman, presuppositions, biases, jeung koper babarengan jeung urang. Sarta kadangkala nu nyieun konflik.

Kitab Suci teu unaware konflik ieu. Komo di gereja awal, aya bagean di sakuliah garis ras (salaku kacatet dina Rasul). janten, saprak bakal teuas, di dieu aya tips random sababaraha for kumaha pikeun digawe ngaliwatan eta kasusah:

Tips praktis pikeun rekonsiliasi ras

1. Ulah ngubaran jalma anu beda teuing béda.
Bedana maranéhanana teu primér. Neangan ngarti, tapi tetep interaksi sareng maranehna normal. Kuring bisa mikir hiji waktu lamun ieu mah deui Philly, lamun profesor hiji bakal sok ngobrol kuring béda. Manéhna bakal salam siswa séjén jeung, "Wilujeng énjing,"atawa, "Good ningali anjeun." Tapi manéhna bakal ningali kuring jeung sakabéh a sebutkeun dadakan, "Naon éta nepi anjing?"Atawa" Naon nu keur jalan dina man mah?"

Manéhna bisa geus sadar béda mah tanpa rasa kawas manéhna ngobrol jeung kuring di jalan beda.

2. Ulah nganggap stereotypes.
grup étnis, kelompok umur, jsb. anu diwangun ku individu. pangalaman Rahayat nu béda. Sababaraha stereotypes nu lucu jeung bahya, tapi batur anu karasa. Dibere nyaho unggal individu salaku individu.

3. Coba teu ngan flock ka jelema anu kasampak kawas anjeun.
Ngahaja ngawangun hubungan jeung jalma nu teu kasampak kawas anjeun. Ngalawan godaan ka ngan méakkeun waktu jeung folks Anjeun bakal paling alami nyambung jeung. sanggeus gereja, purposely ngobrol jeung jalma anu beda. Teu salaku ngerjakeun, tapi sabab kado ka awak ngan kawas jelema jelema anu leuwih jiga nu.

4. Ngahaja neangan ngarti urang.
Pindah jero relationally. Tanya patarosan. Dengekeun sacara saksama jeung sympathize jeung pangalaman unik masarakat. Komo lamun geus skeptis tina hal batur nyebutkeun, saméméh dismissing eta, ngadangukeun eta jeung neangan ngarti

5. Persevere ngaliwatan kasusah sarta ngembang ngilu.
Diversity téh teuas, utamana lamun urang ngamimitian ngawangkong ngeunaan ras / etnis. Sababaraha paguneman bisa meunangkeun tense. Jadi marahmay pisan ku karana. Sok nganggap pangalusna jeung teu awon. Lamun batur néangan ngarti anjeun offends anjeun, jadi marahmay pisan ka jeung sabar sareng maranehna. Maranéhanana geus nyoba. Ulah nunda tembok luhur jeung make mungkin pikeun jalma pikeun meunangkeun deukeut jeung ngarti. Ieu dua arah jalan.

Lamun néangan ngarti batur, teu jadi sieun mun nanyakeun patarosan atawa nyebutkeun hiji hal salah. Anjeun kudu milih kecap Anjeun sacara saksama, tapi anjeun bakal kudu mawa resiko jeung nyangka nadya jeung sadulur Anjeun jadi marahmay pisan.

Ulah nyerah lamun éta teuas. Nu ngabalukarkeun hiji diversity toleran mere tinimbang diversity ngahiji.

6. Nanya ka diri eta upami Anjeun gaduh asumsi ngeunaan ras / umur / kelompok sosial ékonomi lianna.
Éta pertanyaan urang kudu sagala bisa nanyakeun diri urang sorangan. Gawé mikir leuwih biblically / cukup. Urang sadaya kudu tatanya cara urang mikir ngeunaan jalma anu beda ti urang, kaasup beda culturally jeung ethnically. Naon datang ka kapikiran lamun lulus batur di jalan? Naon datang ka pikiran lamun nempo eta di toko? Urang kudu tatanya diri urang sorangan jeung narékahan pikeun nempo jalma jalan Allah nilik eta.

7. Jieun paguneman bade.
Ieu kudu jadi salah sahiji loba paguneman. Ieu teu ku cara nu mana wae nu sawala komprehensif. Ieu anu dimaksud pikeun ngamimitian diskusi séjén. Persatuan di diversity teu lumangsung dina kacilakaan. Jeung lamun urang kungsi ngobrol ngeunaan eta, urang moal sadar jeung digawe ka arah eta. masalah Share jeung struggles, tapi tanaga gawé pikeun mastikeun Anjeun gaduh paguneman ieu jeung karep, lemes parasaanana, lungguh, jeung asih.

Lamun urang teu ngobrol ngeunaan eta, urang ngajalankeun kana bahaya neraskeun ka nganggap yén masalah ieu geus kungsi diurus dina jaman baheula. Jeung lamun masalah aya, tapi urang geus unaware, éta kawas masalah listrik di imah Anjeun. Anjeun bisa bangun hiji poé ka seuneu! Urang kudu sadar cukup tarung well.

8. Tapa dina Kitab Suci jeung neneda ka Allah bakal mere Anjeun markisa pikeun persatuan.
Persatuan nyaeta deal gedé, jadi urang kudu neneda yen Allah bakal tumuwuh markisa urang for eta. Arurang paréntah boga hiji pikiran. Arurang paréntah pikeun ngawujudkeun kanyataanana urang geus hiji di Kristus. Ieu teu konsép we dijieun. Kasampak di Epesus 4. Tingali janji global Allah ka Ibrahim di Genesis. Tingali kumaha eta sadayana ends di Wahyu. Jeung neneda Allah bakal mere Anjeun markisa pikeun jenis ieu persatuan.

tapi, sakumaha nu ayeuna urang geus ngomong geus sabaraha kali, ngan Injil bisa ngahasilkeun nanaon ieu cinta kurban jeung persatuan.

Témbongkeun Dunya Nu

Kami rek tanaga gawé pikeun nunda Injil ieu dina pintonan pikeun dunya pikeun nempo.

Dina hiji umur jeung waktu nu jigana leuwih dibagi ti kungsi, Gusti tiasa make ieu. Kecap Allah anu cukup. Jeung jalma Allah anu kawas hiji ilustrasi Allah ngagunakeun nyieun polos Kecap-Na. Hiji Manéhna ngagunakeun nyieun Injil-Na caang caang.

Teu saukur blacks jeung bule di ruang sarua, tapi blacks jeung bule di kulawarga sarua.

nu deeper, persatuan truer.

biasa

9 comments

  1. Michaelwalon

    Sababaraha pikiran alus teuing di dieu. Abdi kulit bodas, tapi indit ka SMA jeung maén bal jeung ampir sadaya guys hideung. janten, Ieu pasti di minoritas di SMA mah (jeung ku jauh di locker-kamar). Ngembang nepi di Arkansas-Missisippi Delta, tegangan ras éta (sarta masih aya) katuhu dina beungeut cai. Anjeun terus ngadenge koméntar négatif ti dua sisi ngeunaan séjén. Ieu sedih. Naon tangguh keur ostracized ku ras Anjeun sorangan pikeun nyoba ngahontal kaluar ka ras sabalikna. Kuring geus katempo leungeun kahiji kumaha rasisme bisa pungkur éta sirah awon dina gareja. Ieu uih. Kami ngahatur nuhun pikeun guys kawas anjeun, perjalanan, anu daék coba jeung adu isu ieu ti sudut pandang basis Injil. Urang disebut cinta adi urang, euweuh urusan naon warna kulit adi urang kajadian jadi. Kuring lila pikeun poé nu gereja multi-ras aya peuntas Delta. tapi, hijina jalan we bakal meunang aya ku néangan hirup kaluar Injil dina dasar poean jeung keur sabenerna ngahaja ngeunaan eta.

  2. Robinwalon

    LOVE ieu, perjalanan! Kuring geus anyar dimimitian ngarah hiji bunderan rekonsiliasi ras jeung lamun pamiarsa Anjeun hoyong sababaraha kurikulum bébas, maranéhanana bisa nganjang loka ieu pikeun ngundeur http://www.latashamorrison.com/2015/02/grace-based-bridge-building-pt-1/

    Cinta naon ceuk ngeunaan teu ignoring béda urang jeung dasar scriptural keur persatuan!

    “Teu saukur blacks jeung bule di ruang sarua, tapi blacks jeung bule di kulawarga sarua.” Amin!

  3. KwasiAgbottahwalon

    Ngeunah pisan. jadi diperlukeun. jadi mantuan. Kuring bakal nerapkeun hal ieu. hatur nuhun.

  4. Rolfstlundwalon

    Kuring geus ceuk eta saméméh – Lalampahan Lee nyaéta da'wah bener alus jeung ngalakukeun hal eta dina koplok, jalan basajan jeung bener …. rahayu !!!
    R.Ö. (Swédia)

  5. Otiswalon

    Ayeuna kahiji kalina mah Kalurahan ieu. Kuring geus di handap ieu Trip musik lee ngeunaan 3years ago ngaliwatan Lecrae. Kuring alhamdulillah for hirupna jeung i geus bener ngarasakeun ajaran ieu. Kuring cicing di Ghana mana 99% urang nu blacks tapi masalah urang dieu leuwih suku.(no perang étnis di Ghana sanajan pikeun wisatawan.) I dimaksud sababaraha nu ditempo salaku ” jelema bener”. Kuring geus diajar alot ti pangajaran ieu nu bakal nerapkeun dina kahirupan sapopoé mah. Hatur nuhun lalampahan jeung alhamdulilah anjeun.