Naek Book excerpt: 7:00 A.M. nurut akal

I yuswa lima belas taun sarta hirup mah keur ngancik di jero kaluar. ngaran mah penampilan geus teu robah, tapi sagalana sejenna ngeunaan kuring kungsi. Ieu jalma lengkep beda ti kuring geus hiji atawa dua taun saméméh. Kuring teu mean kawas lamun urang indit ka kuliah jeung re-nyieun sorangan jeung nicknames anyar jeung personalities; Maksud kuring hiji hal anu signifikan ngalaman Isro dina jero kuring. Kuring kungsi jadi Christian. Kuring ngarasa anyar. Kuring ngarasa hirup.

Kuring ngarasa jadi alus mah geus ngembarkeun ka saha bakal ngadangukeun, utamana babaturan pangdeukeutna mah jeung kulawarga. Sarerea direspon béda ka parobahan dina kuring-sababaraha jeung kabagjaan, batur jeung lalawanan-tapi hiji paguneman geus sok nangtung kaluar ka kuring.

Kuring ngawangkong jeung hiji lalaki kolot saha atuh greatly dimangfaatkeun, thrilled nerangkeun rencana game mah honoring Allah jeung gaya hirup mah, husus purity seksual mah. Diusahakeun mah jadi tenang ngeunaan eta, tapi ieu sok hésé tahan pikagumbiraeun mah. Salaku kecap leapt ti basa mah di hiji Pace wajar, Kuring meunang rasa nu manéhna teu jadi bungah salaku mah. Manéhna nyoba pikeun ngadengekeun quietly, tapi ekspresi raray-Na direspon saméméh sungut-Na geus kasempetan. Manéhna seemed satengahna amused jeung satengahna merhatikeun.

Manéhna méré kuring katingal bingung jeung kalem nanya, "Naha anjeun nyokot hirup jadi serius, man ngora? Naha anjeun nyoba jadi teuas pikeun ngalakukeun sagalana katuhu? Nonoman is the time lamun mess nepi pisan, jeung nu oke. Ngan ngarasakeun diri, diajar ti maranéhanana kasalahan, tur meunangkeun serius lamun meunang kolot. "

Mah ngabéwarakeun. Sababaraha bisa geus nyokot nu nasihat saperti liberating jeung jujur, tapi nu teu kumaha ngarasa ka kuring. Eta ngarasa constraining jeung nyasabkeun. Mah emang naon cenah ieu salah, tapi kuring ieu Christian anyar mah teu bisa cukup nunda kana kecap.

I reflected dina pangalaman nu for lila, tapi tinimbang dampening seuneu mah, Jigana tos nepi panas. Kuring teu nyaho loba di waktu, tapi kuring terang kuring teu bisa ngan diuk-diuk sarta ngadagoan. Kuring kungsi meunang luhur jeung hirup.

Logika FAULTY urang

Bangun up nyaéta saeutikna paporit bagian mah unggal poé. Ieu teu mah teu ngahargaan poé anyar jeung kasempetan anyar, tapi teu meunang kaluar ranjang ngan kungsi sigana pikaresepeun. kungsi. Lamun éta sabelas peuting, meunang dina bed ngan bagian biasa poé mah. Tapi lamun éta tujuh isuk-isuk, tinggal di bed kawas unggul lotre nu.

Lamun kasampak di iPhone mah, Anjeun bakal nempo yén, sedih, Kuring geus kira-kira genep belas alarm nu disetél dina increments lima belas-menit dimimitian saukur saméméh 7:00 a.m. kunaon? Sabab aya lumayan loba no kasempetan Abdi gé meunang nepi sanggeus alarm katilu belas. Maranéhanana tilu nomer saterusna opat belas, lima belas, jeung genep belas-ukur kasempetan mah sabenerna geus sapoé.

Sakapeung kuring mikir mah bisa ngayakinkeun sorangan nanaon di eta kahiji menit drowsy unggal isuk. Ieu di anak awon salila taun kuliah mah, lamun climbing kaluar bed isuk-isuk ngarasa kawas climbing Gunung Everest tanpa suku. Mah bisa nyaritakeun sorangan sagala rupa ngampar, siga, "Hehehehe, Anjeun kudu indit ka kelas, tapi bakal bener zat?"Atawa" Kuring teu apal anjeun geus ahir saban poé salila tilu minggu pamungkas, tapi naon lain beurang?"Atawa" Meureun sobat bakal mawa test pikeun kuring. Ieu patut resiko. "Sedih, abdi terang. Éta naon atuh nelepon 7:00 a.m. nurut akal.

Nu bohong mah ka sorangan ieu nu tinggal di bed bakal alus keur kuring. Kumaha bae hiji tambahan lima menit atawa jam tambahan bakal ningkatkeun hirup mah. Lamun Aku rupa ngahudangkeun jigana foolish, tapi dina eta moments kahiji unggal poé jigana sampurna logis.

Dupi anjeun dibayangkeun naon dunya bakal kawas lamun taya sahijieun bangun nepi ka maranehna ngarasa kawas? Usaha bakal melu, sakola bakal sangsara, pamaréntah bakal komo leuwih kacow ti eta geus mangrupa. Taya sahijieun bakal boga cukup waktu pikeun ngalakukeun pakasaban-Na well; ku waktu dulur woke up, satengah poé bakal musna. Kabeneran aya, euweuh urusan naon kali Anjeun mutuskeun naek ti slumber Anjeun, Anjeun ngan boga dua puluh opat jam pikeun digawe sareng. Nganiaya tombol lilana teu sabenerna meuli anjeun wae tambahan. karya anjeun ngan moal meunang dipigawé.

lebar, loba urang geus diadopsi 7:00 a.m. logika minangka cara hirup. Urang sakapeung sebut wae procrastination. Urang teu ngarasa kawas ngalakonan hiji hal dina momen, jadi we mutuskeun pikeun nunda eta off nepi ka saterusna. Sok we ngalakukeun hal eta jeung hal leutik, kawas nyokot kaluar runtah, nalungtik keur test a, ngawalon karya e-surat, atawa balik telepon Ibu sacara.

Tapi procrastination teu sabenerna ngajawab nanaon, jadi éta hiji pamanggih bad reureuh tugas poean nepi ka menit pamungkas. Ieu hiji pamanggih komo goréng reureuh hirup sorangan.

Naon anu anjeun nyangka?

Hayu urang jujur. budaya urang teu biasana ngaharepkeun loba ti jalma nepi ka maranéhanana geus heubeul. (Abdi gé nyingkahan offending sasaha sarta anggap anjeun ngartikeun heubeul.) Nurutkeun loba, nonoman teu waktu keur tanggung jawab gede atawa ekspektasi. maranéhanana ngomong, "Anjeun bakal nanggung burdens tanggung jawab pikeun sesa hirup anjeun, jadi ngarasakeun nonoman Anjeun bari Anjeun bisa!"Jalma sigana nyangka urang pikeun nyokot sakabéh kahirupan enteng nepi ka urang ngahontal nu gaib, umur sawenang tanggung jawab. Nya eta dalapan belas? Eta dua puluh hiji? Eta tilu puluh? tatarucingan Anjeun salaku alus salaku tambang.

Kuring kungsi hiji paguneman jeung palayan di Phoenix sapeuting teu lila teuing ago. Manéhna teu pira ngora ti kuring, meureun di duapuluhan awal-Na. Manéhna bener friendly ti moment kuring diuk turun, jeung urang réngsé nepi gaduh paguneman alus. Kuring nanya ka manéhna sadaya patarosan leutik omongan biasa: Anjeun kawitna timana? Sabaraha lila kudu anjeun digawé di dieu? Badé anjeun nyiduh dina dahareun mah?

Salaku manéhna direspon patarosan mah, ieu jelas yén manéhna kukituna meuli kana 7:00 a.m. nurut akal. Manéhna ka kuring yén anjeunna ngalaman ngan cicing di Phoenix keur sababaraha bulan. Saméméh manéhna di Nevada, saméméh nu California, jeung saméméh yén manéhna cicing dina Basisir Wétan. Dina titik ieu mah mimiti nanyakeun sorangan kumaha Abdi ngagambarkeun manéhna ka hiji artis sketsa polisi, ngan dina kasus manéhna buronan sababaraha nurun.

Tapi basa kuring nanya ka manéhna naha manéhna pindah kira-kira jadi loba, di dieu naon manéhna ka kuring: "Ngan kusabab. Kuring teu hayang cicing di hiji tempat jeung nyokot dina kebat tina tanggung jawab. Aku ngora, lalaki. Ieu waktu mah ngan ngajajah, teu bisa bogged turun jeung kebat commitments. Saha anu terang, meureun kuring nimu sorangan. "

Kuring sedih tapi teu kaget ku response-Na. Tangtu aya lepat jeung pindah loba atawa timer kapanggihna, tapi aya usum di duapuluhan-atawa awal urang komo urang teens-lamun hirup teu bener zat? Kudu we tahan off dina sadaya convictions, commitments, jeung seriousness nepi ka saterusna?

BISA nu dipercanten IT?

Kuring ngadéngé lagu poé séjénna anu direbut sudut pandang ieu sampurna. malayu indit, "Simkuring happy, bebas, lieur, jeung ngalamun di waktu nu sami. "

Kuring nyaho nyokot dina Taylor Swift geus teu Isro well pikeun jalma dina jaman baheula (kuring kudu ngingetan ngeunaan Kanye?). Tapi kuring ngaraos daék nyokot resiko jeung nalungtik naon baé nyebutkeun dina lagu nya "22." Kuring nyaho éta ngan lagu fun, jadi kuring teu daék overanalyze eta. Jigana manéhna geus junun direbut perasaan of listeners nya jeung sumanget umur. Tapi sudut pandang nyaeta sadaya salah.

Naon éta hartosna, salaku manéhna nyebutkeun dina lagu, ka "ngarasa dua puluh dua"? lagu celebrates jenis seneng, cahaya, jeung gampang dewasa ngora nu loba urang ngimpi ngeunaan. lebar, eta nunjukkeun yen kabagjaan ieu kabebasan kapanggih di bingung, wanderings sakapeung henteu resep. Aya no arah, no tanggung jawab-ngan kacau fun. Ieu nu 7:00 a.m. logika deui. Anu ngabogaan waktu keur hirup lamun ngarasa dua puluh dua? Swift teu make sudut pandang ieu nepi; urang geus dijual logika ieu leuwih sarta leuwih deui. Tapi bisa eta dipercaya?

Naha atawa teu ieu 7:00 a.m. logika anu dipercaya gumantung kana saha wae nu jeung naon anu anjeun dijieun pikeun. Lamun anjeun ngan dijieun pikeun timer kapuasan jeung enjoyment, mangka putting off kahirupan nyata nepi ka saterusna bisa jadi pilihan pangalusna. Mun anjeun geus euweuh leuwih ti jalma sejen néangan kaluar pikeun diri, terus logika nu palayan ngora urang bisa sigana sora geulis. Anjeun bisa ngadagoan nepi ka engke mun bangun upami Anjeun hoyong. Tapi naon lamun dijieun hiji hal leuwih?

*Ieu excerpt ti bab kahiji buku anyar Trip sacara, naek. Don’t forget, lamun tos-order naek ku Januari 26, Anjeun bakal meunangkeun kebat tina hadiah haratis, including a bonus track that didn’t make it on the album. Di dieu aya kabéh wincikan ka redeem hadiah Anjeun: http://risebook.tv/preorder

biasa

18 comments

  1. teclawalon

    woow thanks alot Mr Trip Lee for thisI made this resolution for 2015 that every night I will wake up at 3 and true I always wake up but am not sure I pray I usually comfort myself by saying the year is still young I mean people are still sending the happy new year greetings then I think am just 20 let me wait when am 30 and have a family, kids, a job and a husband then I will have alot to pray forbut thanks for this piece how I wish I can get the whole book too sounds very informative. .. anyway God bless you !! :-)

  2. Yolanda Delacerdawalon

    This is absolutely who I am RIGHT NOW! sedih, but no need to hide. I am a single mom, full time student, own a small business, currently a staff leader for a church we planted in September 2014 (staff unpaid), and work part time at a safe home for teenage girls who are victims of sex trafficking and yes even after reading what I do I am sure you’re already exhausted! I dare myself every night before bed to wake up at least by 5:00 a.m. and set all my alarms..(yes ALL I mean the five on my phone and then the one that has a connection)always to 5:45, 6:00, 6:15, 6:30, jeung 6:45…what time do you think I woke up today?!? 7:00!!! nuhun, I know I am so lazyBut really I am tiredmaybe too much on my plate, so I am going to cut some things down currently, but ultimately your post is so true. I would be way more productive in everything I’m involved in, most importantly I could give more time to God. How silly really it is to waste such precious time. salaku 25 year old( kuring 25) or even as a 30 atawa 40 year old we should be living everyday with a purpose because we have one, to live every day not wasted and to share His word and embrace every moment possible to grow in Him through our every day life. Thanks for sharing and looking forward to your concert in Orlando!!!

  3. Mindywalon

    This post came at a perfect time, as my new year’s resolution was to be more disciplined, more specifically to wake up early and be in the Word every day so that my life is continually transformed by it. Thank you for the encouragement!

  4. Bakalwalon

    Alloh téh alus. In the past weeks before school started back for my 5 year old son and he returned home from being with his mom for the holidays (even summer) every morning its ‘I’ll wake up in 20 mins,’ or whatever the excuse may be and hit the snooze button. Man before I got up for work I had already planned my entire day out and convinced myself as to why this extra sleep would help but every single time it would hurt me to stay in bed rather than help. A lot has happened in 2014 and I hit rock bottom bad! I’m just thankful God has shown me his mercy and grace to rebuild my life and start over and find the purpose he has for me on this earth because I don’t deserve it. Being more and more consistent in reading the word and understanding the our Lord and Savior Jesus is the living word it tells us that laziness, sleep, jsb. will all lead to poverty, misfortune, and even death. A lot of sin has plagued my life and being lazy, getting that little extra sleep has held me back from the life God has for me. Nowadays I wake up 20 atawa 30 mins before my alarm and hear that voice telling me ‘get up start early’, or even at work ‘don’t put this off do it now, put more effort into what your doing you can do better.I have fought the Lord for too long and I see doing things my way is going to put me in an early grave. I’m still not where I wanna be but have learned to give in to the spirit and just listen no matter what I am being steered to do but I’m human and I have the urge to go back to my ways. I’m afraid of letting God down, I don’t think I can fulfill his purpose for my creation, yea I’m doing better today or right now, but can I be consistent everyday all day God-willing and do my part as a Christian. Its exciting to read and learn but for me it has been scary to think I can do what God wants consistently and I go back to I’ll get with ya God tomorrow because I messed up today. Man my friend pushed me a long time ago to change what I listen to and I promise I just started listening to you Trip for a week now and you have already been an influence on my life man. I appreciate it and apologize for the long post just gotta tell ya thank you for your music and the excerpt above it’s all adding to my testimony that God is real and even though I feel lonely being a single father here in this big state of Georgia with so many people, God will work through others whether they’re arms reach or you never meet em to steer me in the right direction.

  5. Leonel Arcewalon

    Your a talented artist my brother I look up to you I’m25 going to be 26 this May so I hope GOD uses me in a mighty way for his GLORY and riches plus i would like to do what you and other artist do preach the GOSPEL in a way that it doesn’t sound so religious and folks turn around and walk away but can be renewed and transformed and changed for the better because that inner voice that speaks within us telling those out there, there are those like us seeking of our purpose on what GOD wants and needs from us. Thanks for making this book can’t wait to get it I’m starting to like it already!

  6. Joelwalon

    “Lamun kasampak di iPhone mah, Anjeun bakal nempo yén, sedih, Kuring geus kira-kira genep belas alarm nu disetél dina increments lima belas-menit dimimitian saukur saméméh 7:00 a.m. kunaon? Sabab aya lumayan loba no kasempetan Abdi gé meunang nepi sanggeus alarm katilu belas. Maranéhanana tilu nomer saterusna opat belas, lima belas, and sixteen—are my only chance to actually have a day.

    Haha. Leres pisan. I have the same problem. barang Good. I’m looking forward to the reading the book!

  7. Johnwalon

    Encouraged. I hit the snooze button may too many times. I want to live a life that points to a good God. I need to pray and get a plan soon. hatur nuhun, TL.

  8. JoAnnawalon

    this is so true and profound. Have been struggling with the 7:00 a.m logic especially since starting university where it has become even more difficult to wake up in time.

  9. Melyssawalon

    im not joking, I needed to read this so badly right now. I’m getting ready to go to a different country for a year to do missions and tell people about JESUS, but the days leading up my leaving (which are now only 9,) have been full of me in the 7:00am logic. Hal éta mangrupa, sanajan, that every morning when I don’t wake up and I end up sleeping entirely too late, I am so upset at myself! I know I have this 7:00am logic, but I’m not okay with it. I just don’t know what to do to change it. It seems like even when I truly do try, I still fail. Hatur nuhun nulis kieu, perjalanan. I am challenged.

  10. Brian Anthonywalon

    muji Allah! Can’t wait to read your new bookI recently had a heart transplant on 9/29/14, and I thanked God everyday for His blessing, my point, like your last book theGood Lifewe tend to put or faith and trust in the wrong things.. berkah Allah! #Unashamed #116 #DontQuit #CantwaittoreadRise

  11. Domeanicawalon

    Thank you for allowing me to dive into this excerpt from your new book. I do believe this will enlighten our culture and even start a conversation. I know some younger christians that will definitely appreciate this honest perspective as well. God bless and pray nothing, but blessings in this endeavor.

  12. Burtonwalon

    Hmmm, 7:00 am logicI cannot say I’m NOT like this! Reading this made me think back to all the times that I wake up, look at the time, and say, “6:00? I think my first decision of the day will beto go back to sleep.I love my sleep! Not addicted, but don’t disturb me. I should instead say, “6:00? I think my first decision of the day will be to read God’s Word and pray.Thank you Trip for sharing this. So excited for your book, I’ve already pre-ordered it!

  13. Joshwalon

    Powerful stuff Trip. Thanks for sharing what the Lord has put on your heart in this regard. Your ministry is a blessing to many, Lord bless.

  14. Emmanuella Jameswalon

    Such a lovely post. I am such a big fan of your music. It inspired me soo much. Finding out that you are both a blogger and writer was mind-blowing, since I’m both and have been looking for someone to look up to. I really wish I could get a copy of your book.