новий Завіт

Я роблю музику для життя. І як багато хто з вас знають також, та музика, яку я роблю, це трохи відрізняється від пісень, які ви могли б почути на службі CHBC. Є багато речей, про хіп-хоп, які роблять його відрізняється від інших жанрів музики. Одна річ, яка не є унікальним для хіп-хопу, але більш поширеним є реміксом.

Що зазвичай відбувається з реміксом це ви берете на пісню, яку ви вже зробили, і ви ремікс. Ви зберегти деякі елементи від оригіналу, але ви також змінити деякі речі, щоб поставити новий спін на нього. Так що ви можете додати нові тексти пісень, або цілий новий ритм, або просто інший підхід до того ж. Але одна з цілей полягає в тому, щоб дати слухачеві щось нове і навіть поліпшити на пісню.

Ну Новий Завіт, які наші текстові розмови про сьогодні, майже як ремікс. Я кажу, що, тому що Бог обіцяє зробити новий заповіт зі Своїм народом, але всі про це не нова. Його характер не змінився, Його обіцянки не змінився, Його загальна наміри не змінилася. Але є деякі речі про це завіті, які повністю відрізняються. І через наш гріх, Старий Завіт не працював. тому, Бог поліпшив на ньому з новою. Це був не Його план Б, але Він планував все разом, щоб зробити новий заповіт, що Його Син призвело б до. І ми читаємо про це в Новому Завіті Єремії 31.

Дозвольте мені дати вам деякий фон, перш ніж ми читаємо текст.

фон

У книзі Вихід, після того, як народ Божий були пригнічені і поневолені єгиптянами, вони волають до Нього про порятунок. І Він доставляє їх в драматичним чином з десятьма стратами і токарних серце фараона, і поділу Червоного моря. Після того, як Бог визволив народ Ізраїлю, Він укладає завіт з ними. Він каже, "Отже, якщо ви будете слухати голосу Мого і будете дотримувати заповіту Мого, ви станете Мені власністю більше всіх народів…" (результат 19:5). Він нагадує їм про те, що він зробив від їх імені. Він дає їм 10 заповідям, які вони повинні слідувати. Бог обіцяє благословити їх, якщо вони слухають, і проклинати їх, якщо вони не будуть слухняні. І люди згодні з цим заповітом і зробити клятву коритися Богу.

Звуки велике право? Просто робити те, що Він говорить, і все буде добре. Вони будуть долею Бога, Він буде благословляти їх, і вони будуть жити довго і щасливо. Проблема в тому, що вони не слухають. Вони не відставати від їх сторону угоди. І таким чином ми знаходимо себе за часів Єремії.

Книга Єремії, перш за все книга про суд. Велика частина книги Бог дорікав людей через Свого пророка Єремії за їх непослух, і пророкує про їх знищення. Але є невелика ділянка (30-33), де наш текст знайдений сьогодні, в якому Бог переконує їх, Його прихильність до них, незважаючи на їх повстання, і пророкує благословення, які Він виллє на них. Одного разу після того, як все це руйнування, Він збирається відновити їх. Він каже їм цього Нового Завіту він збирається зробити з ними. І це те, що ми будемо думати про сьогоднішній день. Тут багато, багато речей, які ми могли б сказати про Новому Завіті, але ми збираємося зосередитися один вірш сьогодні вранці.

Послухайте, що він говорить.

"Це заповіт Я із домом Ізраїлевим після того часу,"Каже Господь. "Вкладу закон Мій у їх mindsand написати його на їхніх серцях.

Я буду їм Богом,і вони будуть Моїм народом ". (Єремія 31:33)

Я просто хочу, щоб вона вказувала на чотири речі, які ми повинні бути вдячні за і славити Бога за те, як ми розмірковуємо над цим текстом.

Я. Бог працює на міжнародному рівні

текст говорить, "Це заповіт Я із домом Ізраїлевим…" Схоже, національний річ право? Так як же це, що Новий Завіт Бог працює на міжнародному рівні?

Ну в Результаті Бог зробив заповіт зі Своїм народом Ізраїлю. І В контексті книги Єремії, цей Новий Заповіт також зробив народ Ізраїлю. Є деякі очевидні докази, що Бог планував зробити роботу за межами Ізраїлю, але в той час Бог робить обіцянку безпосередньо до народу Ізраїлю про відновлення їх.

І коли Ісус прийде на Землю, Його увагу явно на євреїв. В Євангелії від Матвія 15:24, Ісус каже:, "Я посланий тільки до овечок загинулих дому Ізраїлевого." Але, звичайно, народ Ізраїлю відкидає Його і до кінця Євангелія від Матвія, Його план ясний. Він каже, що "робити учнів,"Не тільки Ізраїлю, але з усіх країн.

І ми бачимо, що так ясно в Діяннях і все з Нового Завіту, що Божа робота по економії грішників розширився. Він навіть посилає самий малоймовірний Апостола, Пол, конкретно до поган. Його не штука вже не на національному людей, але на міжнародному людей.

І ми повинні славити Бога за це! Ніхто не заслуговує на те, щоб бути збережені і відновлені до Бога, щоб Він був милостивий, щоб позбавити людей від Ізраїлю. І Він продовжує бути милостивим, пропонуючи порятунок для всіх нас. Це майже як люди вмирають від спраги, і тільки одна людина має воду. І спочатку здавалося, вода була доступна тільки для дітей. Але тоді ми дізнаємося, вода доступна для всіх нас. Це було здорово, що діти могли бути врятовані, але тепер ми дізнаємося все ми можемо. Головним чином ця ілюстрація дотягує є те, що ми заслужили, щоб померти від спраги. Але Бог милостиво пропонує всім нам спасіння, яке нам потрібно.

Я думаю, що це досить ясно, що я не єврейського походження. Деякі з нас тут сьогодні ввечері. Я думаю, що з упевненістю сказати, що більшість з нас тут не євреї. Так що для деяких з нас це має бути особливо похвально. Те, що Бог встановив би очей на нас, так і що Він послав Христа для нас. У Посланні до Ефесян 2 говорить, "Тому пам'ятайте, що свого часу ви Язичники у плоті… пам'ятайте, що ви були в той час відокремлені від Христа, відлучені від громади ізраїльської, і чужі заповітам обітниці, не маючи надії і без Бога в світі. А тепер у Христі Ісусі ви, що колись далекі були, стали близькі кров'ю Христа ". (Ефесян 2:11-13 ESV)

Слава Богу, що не позбавив нас далеко, абсолютно безнадійним, і без Нього. Він не повинен був зробити це, але, як ми знаємо, що це був його план все разом. І ми знаємо, де закінчується історія. Історія закінчується з людьми з усіх народів і мов, які поклоняються баранину разом в новому небі і Нової Землі. Оскільки "по [його] кров [Він] урятував люди Богові з усякого племени, і язика, і народу і нація " (оборот 5:9).

Таким чином, це має вплинути на те, як ми живемо разом, як тіло Христа навіть зараз. Як народ Божий, ми повинні намагатися зробити життя разом таким чином, що хвалиться план Бога, щоб врятувати різних людей. Іноді моя церква робить хрещення в неділю вранці. І я люблю дивитися там і побачити різні люди даючи свідчення. Всі вони мають різні фони, але рятівна благодать Божа присутня у всіх з них. Це можна сказати і про нас тут сьогодні. Я молюся про те, що, коли люди приходять з нашої церкви, вони будуть дивуватися Божої роботи в житті так багато різних людей. Ви не врятовані вашого віку або раси. Там немає кваліфікації, крім того потребують. І всі ми потребує.

Багато людей, яких я зустрічатися не знаю, що це. Вони думають, що Бог рятує тільки два типи людей: або старі білі піжони або старі чорні бабки. Але це не відповідає дійсності, право? Письмо ясно говорить, що "Всякий, хто покличе Господнє Ім'я, той спасеться." Не тільки багаті люди, або бідні люди, або старі люди або молоді люди, або єврейський народ або білі люди або чорні люди. Немає, Бог розширив Свою пропозицію всім.

ми, як церква, повинні боятися робити що-небудь, що робить це здаватися, що Бог тільки зберігає певний вид людини. Це прекрасна таємниця Нового Завіту. Це одна з велич Євангелія, що Бог врятує будь-якого грішника, який ставить свою віру в Христа. Це не зосереджено на або обмежується якоюсь однією групі.

як церква, ми не всі можуть прийти з того ж місця, і ми не може мати такий же етнічного походження, але у нас є щось більше загальне. Ми знаходимося в завіті з Богом живим через Христа. І це величезний.

Це також причина, чому ми повинні посилати місіонерів і молитися за них! Ось чому деякі з нас потрібно упакувати наші сумки і йти! Тому що Бог зробив новий заповіт, і Він включав народи. Хтось сказав нам, і хтось повинен піти і сказати їм.

Так що хоча текст говорить про Боже завіті з домом Ізраїля, ми знаємо, що його план був розширений. Давайте славити Бога для роботи на міжнародному рівні. Що саме це працює виглядати? В яких інших способів буде цей заповіт бути новим?

II. Бог працює Внутрішньо

"Вкладу закон Мій у їх умах і записати його в їхніх серцях."

Я не думаю, що текст намагається намалювати якийсь величезна різниця тут між серцем і розумом. Я думаю, що це тільки за допомогою двох різних слів, які спілкуються, що Бог збирається зробити щось всередині нас. Інші переклади кажуть "Вкладу Закона Свого в середину їхню, і напишу його на їхніх серцях."

Тепер, звичайно, перший раз, коли Бог дав їм закон, Він написав на кам'яних скрижалях. Але Бог говорить:, "Немає, на цей раз я збираюся написати в їх серцях ". Перший раз, коли Бог дав їм закон, Він поставив його перед ними. Але Бог говорить:, "Немає, на цей раз, Я збираюся поставити мій закон всередині них ".

Ми звикли думати серця, як тепла, нечітка місце всередині. Ми пов'язуємо серце з відносинами і День святого Валентина і романтичне кохання. але, біблійно серце набагато більше, ніж просто кашицеобразного емоційне місце. У Писанні, серце весь наш внутрішній чоловік. Вона включає в себе наші емоції, але він також включає в себе наші уми, наша воля, і наші бажання - все, що відбувається всередині. Єврейське слово насправді означає кишечники, тому що це образ, який вони використовували. Ми використовуємо слово серце.

Серце лежить в основі всього, що ми робимо. Це як система GPS, яка направляє наші дії. Проблема це зламано. Наші гріховні серця думаю, неправильно, і відчувати себе неправильно, і бажання неправильно. І ми не підкоряємося Богу, тому що в основі того, хто ми, ми не праві.

Незалежно від того, що я зробив, я не міг підняти цю планку. І незалежно від того, що робить будь-який грішник, вони не в змозі просто набратися сил, щоб зберегти Закон Божий прекрасно.

І саме тому закон Божий, так досконала, як це було, ніколи не міг врятувати нас. Ось чому просто говорить нам, що потрібно зробити, ніколи не може бути достатньо.

Схоже, що сьогодні, багато аргументів на користь живих аморальних життя повинен робити з тим, що природно. Ми народилися з певними бажаннями тому вони повинні мати рацію. Як холодно

Бог коли-небудь є проблеми з чимось, що відчуває себе так добре, будь то дошлюбний секс, або гомосексуалізм, або будь-які питання моралі.

Істина полягає в тому, наші серця настільки розбитий і розгублений, що неправильно відчуває себе добре і вірно відчуває себе неправильно. Коли наші дружини дратують нас він відчуває себе прямо в момент їх неповаги. Коли я ріс, спостерігаючи за фол музичні кліпи, він відчував себе право пожадливістю тих жінок, на екрані. Коли наш дохід не зовсім вірно він відчуває себе право обдурити тільки трохи про наших податках. Наші серця обдурити нас. Насправді в іншому місці в книзі Єремії, він говорить, "Курчата, і невигойне; хто може зрозуміти його?" (Єремія 17:9 ESV)

Цього було недостатньо, щоб закон, тому що наші грішні серця реагувати тільки в повстанні. Бог повинен був відкрити нас, і дають нам духовну операцію з пересадки серця.

Ця внутрішня робота лежить в основі цього Нового Заповіту, і ми повинні славити Бога за нього. Якщо Бог не скоював, щоб працювати всередині нас, ми б досі безнадійно. Филип'ян 2 говорить нам, "Здійснюйте свій порятунок зі страхом і трепетом…" чому? "Бо це Бог, який працює в вас, і бажання і працювати за Своїм уподобанням ". (Филип'ян 2:12-13 ESV)

Його оскільки його роботи всередині кожного з нас, що ми будемо працювати наше спасіння. Ми можемо працювати тільки зовні, тому що Бог внутрішньо працює в наших серцях, щоб бажати і робити те, що Він покликав нас. Бог є ініціатором і Enabler тут. Ми повинні славити Бога за цією дивовижною роботи.

Таким чином, в світлі цієї істини, це саме те, що ми повинні робити. Ми повинні працювати наше спасіння. Ми повинні бути впевнені в нашій боротьбі з гріхом, знаючи, що Бог діє всередині нас. Бог не просто сидить в Небесах гавкоту команди на Свого народу і засуджуючи їх, коли вони зазнають невдачі. Він насправді працює в наших серцях, щоб допомогти нам довіру і підкорятися. У нас немає виправдань для ледачого переслідування Бога.

Може бути, сьогодні ви боретеся з якийсь гріх, що ви відчуваєте, як ви не можете перемогти.

Будьте в доброму гуморі. Бог працює всередині вас. І Він сильніше, ніж будь-який гріх.

У моєму власному житті, Я бачу це так ясно. Не те, щоб я не боротися більше, але це настільки різні. Я пам'ятаю, як в любові з моїм гріхом. А потім я пам'ятаю зміни, де це турбує мене. Навіть перш, ніж я почав змінювати свою поведінку, Я помітив, що, як я відчував, і як я думав, і те, що я хотів змінюється. Це може бути тільки внутрішня робота Бога. І немає нічого солодшого, ніж дивитися Бога зробити це в інших країнах. Тому що я можу радіти і сказати,, "Гей, Він зробив це в мені занадто!"

Це унікальний вид єдності, що тільки християни піклуються частку. Бог діє всередині нас.

Ми повинні славити Бога за Його внутрішньої роботи.

III. Бог працює міжабонентських

Слухайте до останньої частини цього вірша. Бог говорить,

"Я буду їм Богом,і вони будуть Моїм народом ".

Заповіт, який Бог робить це не просто контракт. Це не просто якась угода для Нього, щоб робити хороші речі для них. Цей заповіт корениться в особистих відносинах з Його народом. Бог не тільки обіцяв благословити нас з речами, Він обіцяв благословити нас з Собою. Він є Бог наш. Це не схоже на підписання договору оренди нової квартири. Коли ви зробите це, ви просто пообіцявши заплатити домовласник оренду щомісяця. Це не схоже, що. Там є особистий, прихильною любов і прихильність є у всіх Його дій по відношенню до свого народу.

І є певний вид власності є. Він відкупив нас кров'ю Свого Сина, і ми належимо до Нього. Це нагадує мені про у Христі лінія, "Бо я Його і Він мій. Купили з дорогоцінною кров'ю Христа."Бог завжди прагнув мати особисті відносини з Його народом, і це повинно було продовжити роботу з цим новим заповітом.

Крістіан, Як ви думаєте, про Бога як про Бога вашому, або просто як Бог? Коли ви думаєте про Бога Він просто Творець там? Або Він Батько ваш? Чи є Він Коханець вашої душі?

Тому що, як ви розглядають його зміни, як ви реагувати на Нього. Народ Ізраїлю не жили, як якщо б Він був їхнім Богом. Вони поклонялися ідолам. Вони не довіряючи Його Слово. Ніщо про їх спосіб життя не сказав, що це їх Бог. І нічого про їхнє життя не сказали, що вони були Його народом.

Ті з нас, хто вірив в Христа, Його народ. Бог тупнув ім'я на нас. Все, що належить Йому, але особливим чином Він подивився на нас і сказав:, "Вони мої." І наше життя має свідчити про цю істину.

Коли Ісус пішов на хрест, як наш Первосвященик, Він дав нам доступ до Бога Всесвіту. Цікаво, як це змінило б нашу молитовну життя, якби ми зрозуміли істину, що Він є Бог наш, і ми Його народ. Я думаю про Вихід, де були поневолені Його народ і текст говорить, "Він почув їхні крики і згадав завіт Свій з їхніми батьками." Крістіан, Бог передав нам Себе таким чином, щоб він не зробив Себе всім людям. Бог чує ваші молитви, і Він завжди буде реагувати з любов'ю. Він Бог ваш. Ви один з Його народу.

Цікаво, скільки більше комфорту, ми відчували б себе в розпал судового процесу, якщо ми зрозуміли істину, що Він є Бог наш, і ми Його народ. римляни 8 нагадує нам про те, що ніщо не може відлучити нас від любові Божої у Христі. Я думаю про те, Йосип проданий в рабство, і каже, що його брати призначені для зла, Бог мав на увазі назавжди. Незалежно від того, які випробування ми в розпал, Бог буде використовувати їх тільки для нашого блага і слави Його. Він Бог ваш. Ви один з Його народу.

Я думаю, що в моєму власному житті, ті часи, коли я не зрозумів цього,, Я роблю саме те, що Бред назвав нас не робити цього вранці. Замість того, щоб чіплятися до істини, що я його, і Він мій, Я починаю, щоб перетворити своє християнське життя в шоу талантів; де я виступаю для Бога, і я роблю в Його прихильність, якщо я виступаю досить добре. Але коли я зрозуміти істину, що Він Бог мій, і я Його дитя, Я хочу, щоб коритися Йому з любові і з вдячності за Його милість. Я не повинен виконувати і уявити себе Йому. Бог на моєму боці. Кого я обманюю? Він піклується про мою святості більше, ніж я. Він Бог мій. Я один з Його народу.

Я міг би піти далі і далі. Але це має вирішальне значення, що ми взяти в руки цей. Він є Бог наш, і ми Його народ. І ми повинні славити Його за це міжособистісні стосунки порятунку.

IV. Бог працює

Я думаю, що найважливіша фраза в цьому уривку два маленьких слова, які ви, можливо, пропущено, "Я буду." Бог говорить, "Я складу Новий Заповіт." Бог говорить, "Вкладу Закона Свого в середину їхню." Бог говорить, "Я напишу його на їхніх серцях." Він каже,, "Я буду їм Богом, а вони будуть Моїм народом."

Брати та сестри, цей Новий Завіт не в кінцевому рахунку, залежить від вас. Вона починається і закінчується з Богом. Бог є той, хто мав план. Бог є той, хто був милостивий і не брали нас в перший раз, коли ми грішили. Бог був той, хто послав Свого Сина. Бог був той, хто вилив свій гнів на Христа. Бог є той, хто воскресив Його з мертвих. Бог є той, хто зробив вам нова істота. Бог є той, хто дав вам Духа Свого. Бог є той, хто дав вам нове серце. Бог є той, хто вас освячуючи. Бог є той, хто буде тримати вас. І Бог є той, хто буде прославляти тебе. Цей заповіт починається і закінчується з Богом.

Бог вирішив зробити для себе людей. І Він присвятив себе тим, що люди.

Як віруючі, це повинно принести нам комфорт. Тому що ми знаємо, що навіть наше непослух не може порушити цей заповіт. Навіть наша дурість не може зробити цей заповіт невдачу. Тому що Бог знаходиться на роботі, Він присвятив себе нам, і Він не терпить невдачу.

висновок

Це прекрасні благословення, які є частиною цього Нового Завіту. Але правда полягає в ці благословення доступні тільки для тих, хто перебуває в завіті з Богом. І ми входимо в заповіт з Богом, коли ми віримо в життя, смерть, і воскресіння Сина Свого, Ісус Христос. Якщо ви не знаєте Христа, відвернутися від свого гріха і вірити в Нього сьогодні. Замість того, щоб виливаючи свій гнів, Бог виллє недосліджене багатство на голові цілу вічність.

Ви можете помітити,, що картина написана звучить жахливо ідеальним. І правда не жоден з цих аспектів Нового Завіту, про які ми говорили, будуть реалізовані відмінно, поки ми не з Ним. Коли ми з Ним ми побачимо досконалий, чиста міжнародна наречена Христа. Коли ми з Ним ми будемо народ з досконалим, чисті серця, які люблять Христа і всіх Його шляхів. Коли ми з Ним, ми будемо мати ідеальні стосунки з нашим Богом, і ми будемо прославляти Його як свого народу. До тих пір ми тиснути на і прагнути довіряти йому все більше і більше кожен день. Молімося.