5 fjalë vs. 5 Lies

Mënyra se si t'iu përgjigjur një mesazhi varet nga i cili është nga. Më lejoni t'ju jap një shembull. Në qoftë se një i huaj ecën deri tek unë në rrugë dhe të thotë, "Më lejoni të marrë hua çelësat për makinën tuaj të shpejtë të vërtetë. Unë dua të të marrë disa para nga kutinë tuaj fiks,"Unë ndoshta do të shikoni në atë si ai është i çmendur dhe të ecin jashtë. Por në qoftë se gruaja ime do të dalë për mua dhe të thonë të njëjtën gjë, Unë do të jap çelësat e saj, pa një mendim të dytë. Ne dëgjojmë dhe të reagojnë ndryshe në varësi të cilët është folur.

Si në lidhje me një skenar shumë. Në qoftë se një nga miqtë e mi të mirë këmbënguli që unë duhet të paraqesë të autoritetit të tij të përsosur gjatë gjithë jetës sime, Unë ndoshta do të shikoni në atë si ai është i çmendur dhe të shkojnë për të marrë disa miq të rinj. Dhe kjo do të jetë mirë për mua për t'u përgjigjur në këtë mënyrë. Por, çfarë nëse vetë Perëndia ka thënë të njëjtën gjë?

2 Timothy 3:16 thotë, "I gjithë Shkrimi është i frymëzuar nga Perëndia." Kjo është jo i tërë vargu, por këto pesë fjalë të them mjaft për të medituar në për një jetë. Fakti se fjalët e Shkrimit janë fjalët e vetë Perëndia është i rëndësishëm. Dhe unë mendoj se këto pesë fjalë, "I gjithë Shkrimi është i frymëzuar nga Perëndia,"Të na ndihmojë të luftuar disa nga gënjeshtrat që ndonjëherë besojmë për Biblën. Unë dua për të parë në pesë.

1. Sepse Shkrimi është Perëndia fryu nuk është: mendim

Shumë prej nesh trajtojnë Biblën si një libër plot me sugjerime ose mbledhjes së thënieve të mençura. Ajo do të jetë mirë për të trajtuar Biblën në këtë mënyrë në qoftë se ajo ishte vetëm një libër i citate që dikush mblodhën. Ne mund të shfletoj përmes dhe të nxjerrë në pah pjesët e ne si. Por kjo nuk është.

Perëndia ka pushtet mbi çdo gjallese dhe kur Ai i jep komandat, ata janë sugjerimet jo thjeshtë. Ata nuk janë mendimet ne mund të zgjedhin nëse janë apo jo të regjistroheni për. Perëndia nuk ka "mendime." Ai është Perëndia. Çfarëdo që ai mendon se është e vërteta.

2. Sepse Shkrimi është Perëndia fryu nuk është: I vjetruar

Shumë njerëz sot flasin për Biblën si një libër të vjetër me perspektiva të vjetër që ne kemi nevojë për të marrë të kaluarën. Atyre, është shpesh fyese dhe në disa raste çiltër pamoralshme. Të tjerë thonë, "Është e vjetër - të merrni atë që ju mund nga ajo, por nuk e marrin atë shumë seriozisht. "

e vërteta e Perëndisë nuk skadon. Perëndia nuk është një njeri i cili është i ndikuar nga një mjedis kulturor. All-llahu është nga përjetësia në përjetësi. Bibla është e vjetër dhe u shkrua në kultura të ndryshme, por të gjithë e vërteta është po aq e vërtetë sot. Pra, puna jonë nuk është që të injorojë gjëra që nuk "na përshtatet", ose që nuk përputhen me atë që ne mendojmë se është moral. Detyra jonë është për të lexuar atë që ka thënë Perëndia, kuptoj se çfarë do të thotë për ne, dhe të paraqesë atë.

3. Sepse Shkrimi është Perëndia fryu nuk është: Vetëm informacion

Disa prej nesh si teologjisë për arsye të gabuara. Ne do të shkojmë për të Shkrimit kështu që ne mund të mësojmë gjëra dhe të ndjehen të thellë. Kur ju lexoni librin kjo nuk është vetëm një libër historie, ose vetëm një libër të mençurisë, ose vetëm një libër me tregime. Ajo është e këto gjëra, por kurrë vetëm ato gjëra. Kur ti ulesh me Fjalën, ju jeni takuar me Perëndinë. Nuk kam lexuar Fjalën e Perëndisë, pa këtë të vërtetë në ballë e mendjen tuaj. Perëndia është duke folur. dëgjoj.

4. Sepse Shkrimi është Perëndia fryu nuk është: I mërzitshëm

Unë mendoj se kjo është ndoshta perspektiva mëkatar se të gjithë prej nesh kanë qenë fajtor në një pikë. Ne nuk duam të lexojnë Biblën, sepse ajo nuk ka të vërtetë na kap. Ajo nuk e mban vëmendjen tonë. Unë do të them vetëm një gjë: Si mund të jetë i mërzitshëm për të parë Perëndinë!? Kjo është dëshmi e buds shije tona mëkatare. Ajo tregon se kanë shije për të gjitha gjërat e gabuara.

Le të pendohemi për të cilat, besimi Krishti, dhe të përfitojnë nga privilegjin për t'u takuar me Perëndinë.

5. Sepse Shkrimi është Perëndia fryu nuk është: I dobët

Fjala e Perëndisë është e fuqishme. Ajo ishte me Fjalën e Tij se Ai krijoi të gjithë universin. ai tha se, “Le të jetë,” dhe nuk kishte. kur Jezusi, Perëndia Bir, erdhi në Tokë fuqia e Fjalës së Tij ishte në ekran të plotë. Kur Ai foli demonët cowered, erërat dhe valët u tërhoqën, sëmundjet ikur, dhe të vdekur u kthye në jetë. Fjala e Perëndisë është e paimagjinueshme të fuqishme.

Është nga Fjala e Perëndisë që ndonjë prej nesh mund të ruhen. Perëndia përdor Fjalën e Tij të fuqishme për të thyer në zemrat e ftohta të vdekur dhe për t'u dhënë atyre sy për të parë Jezusin, që u ringjall prej së vdekurish me anë Fjala e Perëndisë. Dhe kjo është nga e njëjta fjalë që Perëndia vazhdon të zbulojë veten për ne.

Libri që ulet paprekur në raft tuaj është Fjala e Perëndisë të plotfuqishëm. Ai është i shenjtë, i shenjtë, i vërtetë, dhe të paimagjinueshme të fuqishme.

Kur vetë Zoti thotë se duhet të ndryshojë mënyrën se si ne të dëgjuar.

AKSIONET

33 comments

 1. Clarencepërgjigje

  Ky post ishte shumë prekës. Më bëri të kuptoj vlerën e fjalës së Gods dhe si ta zbatoj në jetën time çdo ditë. Vazhdoni të bëni punën e mirë që Ai vendosi në Udhëtimin tuaj të jetës!!!

 2. Teepërgjigje

  O zot i madh! Pika e dytë është pikërisht ajo që Zoti po më shërbente këtë pasdite.. Falënderoni Zotin për më shumë zbulesë! Ky është një post i shkëlqyeshëm që emri i Zotit të lavdërohet..

 3. Trëndafil i bukurpërgjigje

  Kjo është gjëja më freskuese që kam lexuar gjatë gjithë ditës. Thnx për të qenë një dritë në botë dhe për të madhëruar ZOTIN!!

 4. Përmendja: 5 fjalë vs 5 Lies …nga Trip Lee | bro. jerome

 5. Faleminderit Nogcinisapërgjigje

  Dear Trip Lee

  Ato fjalë më flisnin vërtet, sepse më herët pashë biblën time, “eshte e vjeter” dhe “A duhet ta lexoj vërtet??”.Ky blog ndryshoi me të vërtetë mënyrën se si unë e shoh biblën time. Zoti ju bekoftë dhe ju faleminderit

 6. Joelpërgjigje

  Thanks Trip.
  Si nje 19 yr djalë i vjetër, Ndihem sikur lidhem me brezin tim.
  Thjesht doja të thoja, Unë e vlerësoj atë që po bën.. dhe je djali i vetëm që mund të dëgjoj të predikoj për 1 orë pa u ndezur sytë! Unë dua të dëgjoj më shumë predikime në këtë sit plz!

 7. Jessicapërgjigje

  amin! Pra e Vërtetë, unë absolutisht e dua këtë blog! faleminderit shumë për këtë depërtim dhe fjalë inkurajuese! :-)

 8. CherishJesusLuvpërgjigje

  Ky Blog sapo bëhej më i mirë.
  Bibla ime nuk është në raftin që jam në Ezekiel 24. Unë jam duke lexuar drejt hedhur. Por unë kurrë nuk kam lexuar diçka të tillë….Mënyra se si ai e përshkruan Jeruzalemin është e çmendur. Unë pothuajse mund ta ndiej dhimbjen e Zotit që hodhi këtë kapitull ndërsa Ai e përshkruan këtë Gjykim.

 9. ReneeBpërgjigje

  vërtet?! Kjo është e mrekullueshme!!! Mos mendoni kurrë se nuk po bëni mjaft ose po thoni sa duhet me jetën tuaj.. Thjesht mbani mend se nga çfarë ju solli Ai dhe shpejt do të shihni se çfarë ka bërë Ai, dhe po bën.. Ai po ju përdor kaq fuqishëm!!! Faleminderit për gjithçka që bëni, jep shpresë!!!!!!

 10. Omarius.përgjigje

  Lëreni çdo FJAL, të përdoren dhe meditohen me guxim dhe gatishmëri,
  Kështu që birësia dhe fuqia mund të zbulohen mbi ne nga Fryma e Shenjtë në Emrin Jezu Krisht.

 11. krejtësishtpërgjigje

  Faleminderit për ndarjen e këtyre fjalëve të mençurisë! Më kujton se premtimet e Tij nuk janë thjesht fjalë të mira ose citime frymëzuese dhe inkurajuese… ato janë shumë më tepër…ato janë të vërtetat e Zotit gjatë jetës sonë. #Me pelqen!

  Lavdëroni Zotin për mençurinë dhe dashurinë e Tij të pafund të bërë të dukshme përmes Fjalës së Tij të shenjtë. Dhe faleminderit për ndjeshmërinë tuaj ndaj Shpirtit të Tij. Shpresoj që arti im të arrijë te njerëzit një ditë ashtu si e bën yti! Vazhdoni të predikoni, bro!

 12. Përmendja: Countdown- Dita 9: Premtimet e tij janë të vërteta! | krejtësisht

 13. mulliri i rrugëspërgjigje

  Unë falënderoj zotin për vajosjen që ai ka vende në jetën tuaj o dashur blog-un dhe mezi pres të lexoj më shumë. Zoti me të vërtetë ka bekuar mençurinë që zotëroni

 14. Terranpërgjigje

  udhëtim, kjo është diçka që unë mendoj se të gjithë merremi veçanërisht kur ai zjarr shuhet. Unë shoh disa që shohin libra të shkruar nga autorë të tjerë që japin këndvështrimet e tyre të shkrimeve të shenjta, por harrojnë që Bibla është fryma e Zotit. Merrni gjithmonë Biblën si autoritetin më të lartë!

 15. Përmendja: Shtunë Shout-opozitë: Kansas City, Bluff me pisha, & Ministria Links | H.B. Charles Jr..

 16. JosephBonaccipërgjigje

  E bukur. zot’ fjala nuk ndryshon kurrë. Todayshtë e njëjta gjë sot siç ishte mijëra vjet më parë dhe do të jetë e vërtetë mijëra vjet nga tani. Njeriut i pëlqen të ndryshojë, ndryshimi, keqinterpretoj, dhe menaxhojeni atë për qëllimet e tij. Lexoje, studiojeni atë, Jetoje ate. Bëhu bërës i fjalës. Identityfulfiled.com

 17. Shelbypërgjigje

  Nuk mund ta shpjegoj se sa më duhej kjo, dhe sa mirënjohës jam që dëgjuat zërin e Zotit ndërsa po shkruhej ky mesazh. Faleminderit!

 18. Përmendja: Thesaret e përditshme | thesar Krishti

 19. Walkerpërgjigje

  “shije mëkatare mëkatare,” e dashuroj ate. Soshtë kaq e vërtetë. Unë vij te Fjala dhe më zë gjumi. Kjo është e tmerrshme. Unë kam nevojë të pendohem dhe t'i kërkoj Zotit të hap sytë dhe të më kënaqë, si psalmisti. Vazhdoni të shkruani dhe shërbeni Trip, janë gjëra të mira. Shumë inkurajues dhe me këmbë në tokë.

 20. Chelseapërgjigje

  UAU. Secila prej këtyre pikave ka të drejtë dhe më dha një perspektivë të re në Bibël. Faleminderit që folët të vërtetën e Zotit. Tshtë duke vështirësuar jetën e shumë vetave.

 21. Përmendja: 5 ideve (i rremë) rreth Fjalës së Zotit | Unë studioj Biblën