Një stërvitje që zgjat

Gjatë gjithë jetës sime, Unë kam kaluar nëpër sezonet kur unë kam qenë i motivuar me të vërtetë për të punuar jashtë. Kur isha në shkollë të mesme Unë vetëm të kërkuar të jetë e mjaftueshme për të bërë përshtypje vajzat amator (une deshtova). Në muajt para dasmën time unë kam qenë duke u përpjekur për të punuar në muajin e mjaltit trupin tim plazh. Keto dite, Unë jam vetëm duke u përpjekur për t'u siguruar që unë jetoj kaluar të njëzetat e mia. motivet e mia kanë ndryshuar me kalimin e viteve, por ajo që nuk ka ndryshuar është se si ndryshueshëm këto motive janë.

Ndoshta ju jeni të natyrshme të motivuar për të punuar jashtë-britmë jashtë për miqtë e mi që të postoni pics dhe video të regjim të tyre të trajnimit çdo ditë. Por në qoftë se ju jeni si mua, motivimet tuaja të shkojnë lart e poshtë si një fëmijë në një trampoline. Çfarë ndodh nëse rezultatet e punës tuaj jashtë zgjati përgjithmonë, megjithëse? A do të jenë më të motivuar?

Work Hard Pays Off

Gjatë Lojërat Olimpike Dimërore muajin e fundit unë kam qenë në frikë si unë pashë bobsledders të shpejtë si rrufeja dhe snowboarders ekstravagant. Unë kam qenë i impresionuar me përsosmërinë e tyre atletike, por unë kam qenë edhe më i impresionuar kur kam menduar në lidhje me trajnimin e të disiplinuar duhet të ketë marrë për të arritur atje.

Në fund të çdo ngjarjeje, kur atletët fitimtarë qëndronin në podiumet e fituesit, me buzëqeshja në fytyrat e tyre dhe medalje pushimi në zemrat e tyre, ata po korr të mirat e trajnimit të tyre. Por sipas Biblës, ka një lloj të lartë të trajnimit, jo sepse trajnimit fizik është i pavlefshëm, por sepse ajo është e kufizuar.

Nëse e keni menduar ndonjëherë se çfarë mendon Perëndia për workouts tuaj, këtu është përgjigje: Ai mendon se ajo ka dobishme, por e kufizuar, vlerë. Kështu, ndërsa ju jeni drejtimin, duke bërë stërvitje, dhe heqjen e peshave, pushoni në dijeni se kjo është një gjë e mirë për të bërë. Mbajtja trupin tuaj në formë të mirë është e lavdërueshme, edhe i mençur, por ajo është vetëm do të merrni ju deri tani.

Kjo është ajo që ka thënë Apostulli Pal Timoteut:

"Por nuk kanë të bëjnë me mite irreverent dhe pa kuptim. më tepër, trajnojë veten në perëndishmërisë, për trajnimin e trupit ka një përfitim të kufizuar, kurse perëndishmëria është e dobishme në çdo mënyrë, pasi ajo mban premtimin për jetën e tanishme dhe për jetën që do të vijnë." (1 Timothy 4:7-8)

Ne mund të përmbledhur mendimet e Palit për të punuar jashtë si kjo: Trajnimit fizik është i mirë, por trajnimi shpirtërore është më e mirë. Dhe kjo është për shkak se forca fizike është e përkohshme, kurse perëndishmëria është e përjetshme. Kur Pali flet për "trajnim për perëndishmërisë" Mendoj se ai do të thotë duke bërë gjërat që ju bëjnë të fortë shpirtërisht. Kjo do të thotë që të angazhohen në aktivitetet që e bëjnë ju më të perëndishëm. Ndoshta heqjen Bibla jonë është edhe më pak të dëshirueshme se hequr një peshë, por neglizhuar atë do të thotë që ne të humbas në më shumë se një shëndet të mirë.

Forever është më i mirë se sa një çast

Ne të gjithë e dimë se kur diçka zgjat më shumë është më e dëshirueshme. Askush nuk blen një makinë e ditur se do të prishen muajin e ardhshëm. Ne do të në vend të blerë diçka që zgjat një kohë, për shkak se ne do të merrni më shumë nga investimi. Por në qoftë se ne jemi duke llogaritur kështu me vendimet rreth makina, aq më tepër duhet të llogaritet të jetë rreth shpirtrat tanë?

Sa shpesh mendoni për përjetësinë tuaj? E verteta eshte, ne duhet të mendojmë për atë më shumë se ne. Nuk ka dyshim se të gjithë ne do të jetojnë përgjithmonë; pyetja është ajo që gjithmonë do të jetë si. Pra, ne duhet të bëjë investime tani, duke e ditur se pasojat nuk do të përfundojë.

Kjo duhet të ndikojë në atë që ne fokusohemi në nga dita në ditë. Sports janë të mira, por ata nuk janë gjithçka. Forca juaj fizike mund të merrni ju në kolegj, por kjo nuk do të merrni ju në Qiell. Ju duhet të kujdeset mirë për trupin tuaj, por ne kemi diçka më të rëndësishme për t'u kujdesur për. Sa i shëndetshëm është shpirti juaj?

How To Train

Perëndia na mundëson të ndërtojmë "muskujve shpirtërore" kur ne le të shkojë e mëkatit dhe të kap një të mbajë të Jezusit. Dhe pastaj ai na dërgon në palestër. Ai na ka dhënë me dashamirësi fjalën e tij, populli i tij, dhe madje edhe veshi i tij. Pra, le të lexojmë, shoqëri, dhe lutuni. Atletët tren vështirë për shkak se ata duan të jenë të përgatitur për lojë apo ndeshje para tyre. Ata duan të jenë në gjendje për të konkurruar në nivel të lartë.

Të gjithë ne do të përballet me teste shpirtërore, gjykimet, dhe betejat e përditshme. A jeni të përgatitur? Coasting nuk punon për atletët dhe kjo nuk do të punojë për të krishterët. Leximi i Biblës i vitit të kaluar nuk është e mjaftueshme për të mbajtur ju të këtij viti. Ne vetëm do të bëjë atë nëpër këtë maratonë prej hirit të Perëndisë, por ai na përgatit për garën nëpërmjet ushtrimit tonë shpirtërore.

Është e dobishme për mua për të kujtuar se ndërsa përfitimet e trajnimit fizik janë të kufizuara, përfitimet e trajnimit shpirtërore janë të pakufizuara. Në ato ditë kur unë nuk do të ndjehen si duke u lutur apo duke lexuar Fjalën e Perëndisë, Unë mund të kujtoj veten se përfitimi nuk është i vogël apo i përkohshëm. Kjo jo vetëm që do të më ndihmojë javën e ardhshme, kjo do të më ndihmojë në jetën tjetër. Kjo është e gjitha motivimin duhet.

AKSIONET

37 comments

 1. Daniel DryIce Reyespërgjigje

  Trip thank you for this. For the past week I’ve been fearing death. I don’t know why but I do. I really needed to be reminded that heaven is the best thing ever and this earth won’t get me anything.

 2. GregBrownpërgjigje

  Thanks for this bit of encouragement! It is easy for some of us to become obsessed with eating healthy and exercising. But do you spend more time planning your meals and at the gym, than in times of prayer and study of the Word? It’s easy to have your priorities messed up, even on the mission field.

  Blessings in Christ to all!

 3. matpërgjigje

  unë pajtohem. The spiritual fitness/exercise is FAR more important than any physical fitness/exercise, but I ALSO believe that both can be done at the same time as well. I know there is a fine line between working out for yourself and working out for God, but there is a difference (believe it or not). Working out for God, physically, includes the spiritual element. For instance, when you have a workout partner, you two talk periodically when you workout together. Imagine if, when you two talk, it isn’t about a pump, your muscles, etj. Në vend të kësaj, when you talk, speak from your heart, and have fellowship with one another in Christ. The physical working out may be a common interest for those in the gym, but if you add the spiritual aspect, your fitness with go to an unearthly level (right where we are supposed to be), spreading the love of Christ. Kolosianëve 3:17

 4. Caseypërgjigje

  It amazes me how The Lord speaks in so many different ways. I was wrestling with the thought ofI should work out todaybut was feeling like I fail at this area over and over again and somewhat feel it can be wasted time if it’s not something continuous in my life. Reading this blog was a reminder from God that He>I and when I focus on Him and train spiritually, I feel so much better and trust that it’s not time wasted. I think staying healthy is important but I know that digging into His word and seeking him is well worth every second of our life. Time with God is never wasted. Thanks for being obedient to what Christ has called you to share. Unë e nevojshme kjo. God bless You and your family Trip!

 5. Donnellpërgjigje

  Man this is awesome stuff, I love what you stand for. I love learning from your teachings in your music and now your book “Jeta e mire”.

  THANK YOU!

 6. MrsRondopërgjigje

  Kjo ishte awesome. The two things I hope to gain and retain this year and yet I struggle with the one that is far more important than the other. Thanks Trip, your timely blogs have been very inspiring, and they constantly point me back to Superstar.

 7. Tee-boypërgjigje

  Bro this is what I needed. I’ve been struggling and fighting with the spirit for the last couple of days. Just forgot to pray, read my bible, and even go to church. This is a wake up call. From now on I’m a changed man in Christ. I even thought God will n longer listen to me because of my ungodly life. Jesus died on the cross for me and I know I’m always welcome in his presence and he is just and faithful to forgive me from my sins.
  Bro I thank God for your life and the great work he he’s doing through you. God bless you for accepting his works.
  Stay blessed my brother.

 8. LoganLongpërgjigje

  I think this is very relevant in our culture today. How often do you see people at the gym for hours? udhëtim, I work at the YMCA and I see the same people day in and day out for at least an hour of working out, but generally more than that. And it gets you thinking, there’s probably a lot of Christians that come into my Y (We’re the largest in Indiana), so how many of them are spending 1-2 hours a day engaging themselves in spiritual activity? This is relevant to me because it’s the call out I needed to get back in shape physically and spiritually. Thank you brother.

  Zoti bekofte,
  Logan Long

 9. ngaspërgjigje

  hej,

  This is a word-for-a-season. In a culture there are so many social pressures to look good and for guys to be fit and ‘buff’, we can get so caught up in what we think we should be like, in what others tell us we need to look like.

  Saying that God thinks that workouts have limited value is spot on, compared to the eternity we can spend with God.

  This reminds me of David’s story when he is anointed king by Samuel 1 Samuel 16). God says in verse 7, “People look at the outward appearance, but the Lord looks at the heart.

  Bless you,

  ngas

 10. MannyRuizpërgjigje

  Really encouraging Trip! Anything that gets me closer to God truly brings me happiness and strengthen me! So thank you man. I really appreciate you. I’ll keep praying for you :)

 11. Liampërgjigje

  Trip I am big into working out, but I have to remind myself to read this post every once in a while. Helps keep me focused on what really matters

 12. Brianpërgjigje

  Wow as a fellow blogger I love the content of this. I am a workout buff but it comes easier than sometimes finding the time to pick up my Word daily. I then wonder why I don’t stand up to trials like I should. Awesome reminder. Thanks Trip

 13. Njokipërgjigje

  This is really encouraging and it has been something that’s been on my mind. I don’t read my Bible everyday, in fact, I could go for 2 ose 3 days without getting in touch with God’s Wordbut now I know that I’m denying myself eternal benefits. It means so much to me that what I read today will help me next week or next month. I can’t rely on what I did last year, or last weekI’m working out for my eternity!!
  Godliness has value for ALL THINGS holding promise for both the present life and the life to come!
  Thanks Trip Lee, for letting God work through youImma read the Word more! :)

 14. Ngosapërgjigje

  that was awesome message Trip, I have always wondered whether working out is wrong or not or simply unnecessary. Your analysis clears the air on that one. Thanx, keep BRAGING BRO!!