Изграден да се фали Pt. 1

Никој не сака името droppers. Дали знаете кој јас зборувам за. Оние луѓе кои ќе сакаат да знаат дека тие знаат луѓето дека сте веројатно сакате да знаете. Кога мислам "namedropper,"Има еден дечко што веднаш ми доаѓа на ум. Јас сум само се запознал со него неколку пати, но секој пат кога ние разговаравме, половина од нашиот разговор е донесена со бесрамна капки име.

Тој знае дека добар број на "голема време" луѓе, и тој има една апсурдна способност да искористиш приликата тие имиња во секој разговор. Еве еден пример. јас велам, "Еј човек, колку е часот?"Неговиот одговор: "Ох, тоа е околу пладне. Ме потсетува на тоа време играв постава постава со Мајкл Џексон на пладне во Париз. "Збор?

искрено, тоа не е само името droppers која ни irk иако. Тоа се луѓе кои се фали во целина. Ние се уморни од сослушувањето возрасни мажи се фали за своите фудбалски дена средно училиште (време е да продолжам, господине). Ние расте уморни од нашите привилегирани пријатели кои се најде некој начин да чуруликам за секој егзотично место тие посета. И ние не треба многу трпение за луѓе кои детали за нас секој скапи ставка тие купуваат (освен ако тие се рапери, секако). Без разлика дали тоа тајно фали за кои знаете, или бесрамно укажувајќи сите ваши достигнувања, фали само не е кул.

Стоп Фали

Едноставно кажано, да се фали е да се "разговара boastfully." И сите ние сме виновни за тоа во некоја точка. Тоа секогаш предизвикува превртување на очи кога другите го прават тоа - па зошто ние се уште да учествува во неа се?

Фали се случува кога имате нешто (или да направи нешто) толку неверојатно, кој мислите дека секој треба да знае за тоа,. И не само што треба да знаете во врска со тоа, тие треба да се признае како страшни сте за да има (или прави) тоа. Ако сме искрени со себеси, ги именува пад и смирен фали на нашите пријатели, бидејќи мислиме дека тоа го прави да изгледа добро. И тоа е точно зошто тоа не е во ред.

Проблемот не е тоа она што го фали за тоа не е голема. Тоа може да биде. Проблемот е дека крајната цел не е толку голема. Нешто што го правите за доброто на лична слава е грев.

Писмо зборува прилично силно за овој вид на фали за разговор. Еден пример е во 1 Коринтијанс 4:7, во која Павле бара, "Што имаш ти што не си примил? И ако ја добивте, зошто се фалиш како да не си?"Тој е во основа велејќи:, "Се што беше дадена за вас. Па зошто би се фали кога сите што го направив беше да се прифати подарок?"

Секој неумерениот збор што ќе го изговорат е снимен директно насочени кон нашиот Создател. Секое добро доаѓа од Него, што значи дека никој од нас не може да се земе кредит за тоа. Сите слава во универзумот припаѓа на Бога, но ние сме постојано се обидува да ги задржи некои за себе. Во академскиот свет, земајќи кредит за работа на некој друг се нарекува плагијати. Во реалниот свет, тоа се вика фали.

започнете Фали

Па тоа го реши тогаш, право? никогаш, постојано се фали!

Јас не мислам дека тоа е сосема едноставно. Не само што мислам дека треба да се фали понекогаш, Мислам дека тоа е она што се создадени да се направи. Дозволи ми да објаснам.

Запомнете, коренот на фали размислува нешто што треба е толку неверојатно дека секој треба да знае за тоа,. Оние од нас кои биле откупени од страна на Исус мора нешто да се фали за тоа - Самиот Бог. Ако се знае Бог, ние треба да биде така издувана од Него дека ние се чувствуваме приморани да се прогласи Неговата екселенции на другите (1 Миленик. 2:9). Тој е премногу голема за да чуваме за себе. Еремија 9:23-24 го сумира и.

Вака вели Господ,:
"Да не мудриот човек се пофали за неговата мудрост
или силен човек се фалат со својата сила
или богат човек да се пофали на своето богатство,
но нека се фали за тоа:
дека тој го разбира и знае мене,
дека Јас сум Господ,, кои вежби добрина,
суд и правда на земјата,
во овие Мило,"
declares the Lord.

Ако знаете дека Бог, Сакам да се фали. Но, кога ќе се направи, don’t let it be in вашиот мудроста, или вашиот strength, или вашиот riches. наместо, фали за Неговото. Да се ​​пофали со фактот дека знаете Еден со совршена мудрост, семоќна сила, и никогаш не завршува богатство на благодатта. Наместо да се користи вашите зборови да се здобијат со своја слава, ги користат за да ја покажат својата.

Универзумот е како приказ на случај за Божја слава. Земјата е создаден за да ја покаже својата моќ. Дрвјата беа формирани за да важнича Неговата убавина. Животните се направена за да се укаже на Неговата величина. И ти? Ти се изградени за да се фали во Него. Значи, ако не падне на име, нека биде Неговото.

АКЦИИ

41 коментари

 1. ЏејОдговори

  HEY TRIP!!!

  I have something HUGE to share with you!! така, I follow these two 18 year old Christians on YouTube, Instagram&Twitter and A MONTH and TWO DAYS ago, they said that they were told by God to leave NC and go to Los Angeles. They arrived yesterday!!!! GREATEST PART?!! They left NC with SIXTEEN dollars, a back pack and their faith and started WALKING!!! Along the way, they were given bikes, then food, shelter, rides &finances to help on their journey. And they didn’t even ask for it!!!!! People would just come up to them and give. Like they could see the spirit of God all over them!! They recorded vids on the way on YouTube and posted photos on Instagram and they keep us up to date on their twitter as well. Their YouTube hasn’t been updated in a week but they still have MARVELOUS testimonies shared on there from throughout the journey and they update their twitter and Instagram almost DAILY. Just wanted to spread this with you so that you could spread this great news of Faith. Maybe you can even get in contact with them and TRY THEIR SPIRITS. These men of God are legit. AMAZING TESTIMONIES. Lets spread the good news!

  Their YouTube: YouTube.com/Livin4Christ4Lyfe

  Their Instagram: Livin4Christ4Lyfe

  Their Twitter: Liv4Christ4Lyfe

  Be blessed brother!! This increased my faith an hope it increases yours too!!

 2. David GainesОдговори

  Yes as God’s children we are built to brag about His awesome power, љубов, mercy and especially His grace. The Lord says, If any man boasts let Him boasts in the Lord. The word Swag means also to boast or brag which is a prideful thing to do when you make it all about you. When it comes to swag, the world sets the standard, they tell people whats the trend or what is cool or not. Being a Christian is not the most popular thing to be in society these days, but it surely is the most vital. As a Christian its perfect for us to have swag, the best swag, and thats a Godly Swagg which simply means to boast in the Lord God. In our walk, our talk, and through our music we boast and brag on the Lord Jesus Christ because through the cross we have become products of His Grace and it is our life’s mission to win more souls through the preaching of the Gospel of grace.

 3. SarahОдговори

  Absolutely agree with you! I never thought of being “изграден за да се фали” but you definitely convinced me. I very much enjoy reading your writing. Incredibly thought provoking but balanced with encouragement. Perfect mixture of the two!! Thanks for writing.

 4. KARLONBURKETTОдговори

  “Ние се уморни од сослушувањето возрасни мажи се фали за своите фудбалски дена средно училиште (време е да продолжам, господине).” #Preeeach!

 5. KGRANTОдговори

  I stumbled upon this article and boy, do I feel encouraged. So much to ponder from these words. It’s both an encouragement and a need to examine oneself and motive. Glory be to God for giving you the gift to write this!!!

 6. ЏејмсОдговори

  So great to see Trip still speaking the truth even if it’s a medium different than music. That was a great read, I look forward to hearing more of it. Бог да те благослови, патување.

 7. broChrisОдговори

  Great thought provoking read Mr. патување. Many can take this to heart, and now into practice. Keep using the gifts God has given you, which now includes being a pretty great writer, and continue to share the message with those giftsit is reaching more than you’ll ever know. На здравје, #JesusIsKing

 8. AmberОдговори

  I often do this; brag. It’s more a reflection of the pride we keep on top of our softened hearts. For some reason giving God the glory in front of non-believers can be difficult but only because of pride.
  Recently I scored very high when I re-took the ASVAB. I was so excited because I knew God had helped me do it. His favor was what gave me that score and the knowledge He put in me helped me to truly understand mathematical equations I never could comprehend before. Yet when I got back to my unit I told everyone what I got with excitement but later I felt convicted because I knew I’d only told those I knew were believers that it was all God. The unbelievers I never told my testimony.
  I do jail ministry on Sundays and it’s weird because when I’m in front of them I could care less if they think I’m a fanatic then when I’m at work I hardly ever bring up the name. Everyone knows I’m a Christian but none of them have any clue how He’s all that’s on my mind 24/7.
  I’ll work on this. Фала што Сподели.

 9. ИсакОдговори

  I am so amazed at the way you inter-related the old and new testatment to help us understand the danger of braging on ourselves!! Is this the inspiration for your recent trackBrangin on my God”???

  I love your music coz its so relevant!! Бог да те благослови!! Продолжи со добрата работа!!

 10. ЏејОдговори

  Се сеќавате на бездомници христијани ти реков момци за? Тие треба помош.. Секоја помош ќе биде одлично момци. Бог ќе ги дава, но дури и Исус не можеше да стори дела каде што нема вера. Секој во Лос Анџелес се вртат грб поради недостаток на вера. Ај поддршка на царството и го даде она што може да се. Тие, исто така, направи музика и Духот навистина зборува во нивните текстови. Ви овозможува да се шири и дека, како и! Ние го правиме ова за y'all царство. Е-пошта livin4christ4lyfe@gmail.com .. Ај да им помогне на своите браќа. Ве сакам сите.

 11. спомнувањето: Пат Ли • Изграден да се фали Pt. 2

 12. спомнувањето: Пат Ли • фали Позадина

 13. TerenceОдговори

  Powerful! You broke this down in simplicity. So much wisdom for a young man. I’m praying with and for you and your family. Your gifts will make room for you. Only do what God called you to do, you have the Oil, His Holy Spirit. Peace and prosperity to you (Shilom)!