Udhëheqja e guximshme

Ja Udhëheqja e guximshme MLK-së në shfaqje (për të mos përmendur një pjesë e shkrimit më të mirë që kam lexuar ndonjëherë). Ai refuzon të përqafuar ligjet e padrejta dhe refuzon të presë me durim. Ai merr iniciativën në emër të një race të tërë të njerëzve. Si një njeri i zi, Unë jam thellësisht mirënjohës ndaj Perëndisë për punën e kryer nëpërmjet tij. Dhe si i krishterë, Unë dua për të luftuar për drejtësi po aq e vështirë sa bëri, duke mbajtur parasysh se vetëm Jezusi mund të sjellë drejtësi të përsosur. Dhe Ai do.

Ky është një ekstrakt nga letër të famshme MLK-së. Ju duhet të lexoni të gjithë gjë, kur ju të merrni një shans.

"Ne kemi pritur për më shumë se 340 vjet për të drejtat tona kushtetuese dhe Perëndia dhënë. Kombet e Azisë dhe Afrikës janë duke lëvizur me shpejtësi jetlike drejt fitimit të pavarësisë politike, por ne ende zvarriten në kalë dhe buggy ritëm drejt fitimit të një filxhan kafe me një sportel drekë. Ndoshta ajo është e lehtë për ata që kurrë nuk kanë ndjerë shigjetat thumbues e segregacionit për të thënë, "Prit." Por, kur ju keni parë vicioz Turmat Lynch nënat tuaja dhe baballarët në vullnetin dhe mbyten motrave dhe vëllezërve tuaj në teka; kur ju keni parë policët e urrejtjes mbushur mallkojnë, goditje dhe madje edhe të vrarë vëllezërit tuaj dhe motrat e zezë; kur ju shikoni shumica e njëzet milionë vëllezërit e tu Negro penguar në një kafaz hermetik të varfërisë në mes të një shoqërie të pasur; kur papritmas gjeni gjuha juaj shtrembëruar dhe e folura jote belbëzim si ju kërkojnë të shpjegojë për vajzën gjashtë vjeçare tuaj të vjetër se pse ajo nuk mund të shkojnë në parkun zbavitës publik që sapo është shpallur në televizion, dhe të shohim lot gufon në sytë e saj kur ajo është thënë se Funtown është e mbyllur për fëmijët me ngjyrë, dhe shiko retë ogurzi të inferioritetit duke filluar për të formuar në qiell e saj të vogël mendor, dhe të parë të saj duke filluar të shtrembërojnë personalitetin e saj duke zhvilluar një hidhërim pa ndjenja ndaj njerëzve të bardhë; kur ju keni të sajojnë një përgjigje për një djalë pesë vjeçar i cili kërkon: "Daddy, pse njerëzit e bardhë të trajtuar njerëzit me ngjyrë në mënyrë të thotë?"; kur ju keni marrë një makinë kryq të qarkut dhe të gjejnë të nevojshme për të fjetur natë pas nate në qoshet pakëndshme të automobilave tuaj, sepse nuk do të pranojë motel; kur ju jeni të poshtëruar dita në ditë dhe nga shenjat e bezdisur lexuar "e bardhë" dhe "ngjyrë"; kur emri juaj i parë bëhet "zezak,"Emri yt mesme bëhet" boy " (megjithatë jeni të vjetër) dhe emri juaj e fundit bëhet "Gjoni,"Gruaja jote, nëna kurrë nuk janë dhënë titullin respektuar" zonjën "; kur ju jeni harried ditë e përhumbur natën nga fakti se ju jeni një zezak, jeton vazhdimisht në qëndrimin shkoj vjedhurazi, nuk mjaft e ditur se çfarë të presin tjetër, dhe janë rrënuar me frikën e brendshme dhe të jashtme resentments; kur ju jeni gjithmonë duke luftuar një ndjenjë prishet kurrë të "nobodiness" -Pastaj ju do të kuptoni se pse ne e gjejnë të vështirë për të pritur. Ka vjen një kohë kur kupa e durimit shkon mbi, dhe njerëzit nuk janë më të gatshëm për të zhytet në humnerën e dëshpërimit. shpresoj, Të nderuar, ju mund të kuptoni padurim tonë të ligjshme dhe e pashmangshme. Ju shprehin një shqetësim të madh për kalimin e vullnetit tonë për të thyer ligjet. Kjo sigurisht që është një shqetësim legjitim. Që ne kaq zell nxisim njerëzit të binden vendimit të Gjykatës së Lartë të 1954 nxjerr jashtë ligjit segregacionin në shkollat ​​publike, në shikim të parë kjo mund të duket tepër paradoksale që ne me vetëdije për të thyer ligjet. Dikush mund të kërkojë: "Si mund të mbrojnë thyer disa ligje dhe duke iu bindur të tjerët?"Përgjigja qëndron në faktin se ka dy lloje të ligjeve: drejtët dhe të padrejtët. Unë do të jetë i pari për të avokuar iu bindur ligjeve të vetëm. Një ka vetëm një legal, por një përgjegjësi morale për të bindur vetëm ligjet. anasjelltas, e ka një përgjegjësi morale për të mos u binden ligjeve të padrejta. Unë do të pajtohem me St. Agustini se "një ligj i padrejtë ka ligj në të gjitha."

-Martin Luther King Jr., Letër nga një burgu Birmingham

AKSIONET

3 comments

  1. BornWithPurposepërgjigje

    This is such a descriptive glance of what discrimination looked like. It’s even challenging to think that the injustice of that extent wasn’t even one hundred years ago. MLK was an incredible fighter and motivator God used. One of my favorite quotes of all time…. ” Darkness can not drive out darkness, only Light can do that. Hate can not drive out hate, only Love can do that.
    -Martin Luther King Jr.