Дали е важно ако Исус Роуз?

Па ние сме во тоа време од годината. Еден од два пати многумина од нас одат во црква е нашата мајка, или стави на убава Велигден костум и главата во блиската црква зграда. Знам дека некои од y'all веќе имате Велигден костум и фустан бере.

Се чини дека секој добива учествува во свеченостите. Божиќ и Велигден се оние кои се интересни времиња од годината кога дури и луѓе кои обично не се грижат за Исус се вклучени на некој начин. Постојат велигденски јајца и Велигден бонбони за продажба насекаде. Постојат Велигден програми, и паради. Велигден презема малку, иако многумина не веруваат во приказната Велигден.

Тоа не е изненадувачки иако, бидејќи Велигден и Божиќ станаа културни настани. Тие се претвори во малку повеќе од национални празници, семејни собири, и можности за трговците на мало да се направи повеќе пари. Секако, оние кои веруваат во раѓањето и смртта на Исус Христос го слават тој, но тоа не е потребно.

Се сеќавам растат моето семејство ќе одат сите надвор за Велигден. Ние би одат во трговскиот центар пред една недела и се слика со Велигден Bunny. Јас лично мислам дека е creepiest од сите летни маскоти на. Џиновски зајак? Тоа е трауматизирачкото за деца. Не само тоа,, но ти си кажа дека тој се случува да се појави на вашиот дом во текот на викендот? Како и да е на Велигден, ние ќе одиме во црква, и тогаш ќе дојде дома. Ние би се направи велигденско јајце лов. Ние би се семејството во текот. Ние ќе треба малку Велигден кошеви со сите видови на работи таму.

И многу од нас имаат слични приказни. Моите пријатели не-христијански дури и имаат многу слични приказни. Сите овие работи ни растат во култура каде знаеме воскресението на Исус е некако зад прославата, Но, за многумина тоа не е навистина потребно за прославата.

Зошто оваа дискусија е важно

Прашањето што го бараме и се обидува да одговори денес е: Дали тоа е важно дали Исус навистина воскресна од гробот? Се разбира, тоа не е важно дали се што сакам да направите е да имаат велигденско јајце лови. Тоа е апсолутно никаква врска со Исус. Но, сите ние сакаме повеќе од тоа од животот. Мислам дека ова е многу важно прашање, и мислам дека тоа е важно да се побара за неколку причини.

1, Некои не мислам дека тоа се случило. Многумина од нас сметаат дека воскресението на човекот после смртта да биде невозможно. Кога срцето да престане, нема повеќе живот за да се имаше. Тела не се случува повторно. Ние никогаш не сум го видел, тоа не чини да се вклопи со законите на природата, и многу се чувствувате сигурни дека тоа не се случи. Значи тоа е важно да се размислува за.

2, Други од нас мислат на тоа како ирелевантни. Ние не мислам премногу за тоа или начинот на кој. Можеби тој не, Можеби тој не. Што значи дека треба да се направи со мојот живот на сите. Можеби и јас ќе се обрне внимание на Исус во еден момент подоцна мојот живот, но сега за сега јас сум добар. Јас сум се забавувате, Јас сум се изложени на нови работи, Јас сум за учење, Се обидувам да се изгради основа или кариера. Јас не сум загрижен за воскресение во моментов. Но, воскресението не е неважно за никого. И јас сакам да докаже дека за време на нашата дискусија денес.

3, Некои од нас мислат на приказната воскресението како само инспиративни. Тоа е симбол на се издига над вашите околности. Тоа е една убава приказна која се заробени умовите и срцата на луѓето во текот на последните 2000 години. Можеби има морална на приказната, но ништо повеќе од тоа.

Причината мислам дека тоа е важно да се зборува за е затоа што сите три од овие перспективи се различни од она што го пишува во Библијата за воскресението на Исус. Значи, ако толку многу од нас мислат различни работи за воскресението од Библијата се ние треба да се дали или не, тоа е важно да побара. Велигден сезона е одлична можност да ја имаат оваа дискусија.

Ако ова е како ние ја видите воскресение тогаш одговорот е не, тоа не е важно. Но, ако веќе не сте го претпоставам, Јас сум христијанин и мислам дека Исус всушност стана од гробот. И не само што јас мислам дека е важно, Мислам дека сите ние сме безнадежно без тоа.

Зошто мислам дека Подигната

Сакам да ви кажам накратко зошто верувам дека Исус воскреснал од мртвите. Јас не одам за да поминат еден тон време на овие, затоа што тоа не е целта на овој разговор. вечерва Целта е да се зборува за тоа дали или не тоа е важно, Но, ако јас одам да инсистираат на тоа дека тој, всушност, се зголеми и да тврди дека врз основа на тоа, Сакам да знаете причините јас верувам во тоа.

1. Библијата го третира како историски настан

Кога ќе го читате Светото Писмо, Апостолите не се третираат на воскресението како ништо помалку од тоа. Јасно е дека тие не се сметаат себеси за пишување приказни. Кога апостолите проповеда проповеди откако Исус се вознесува на небото?, тие зборуваат за смртта на Исус (кој неспорни) и воскресението на Исус со иста сила. Како да и се реалност.

Библијата е јасна дека Исус буквално воскресна од мртвите. И јас верувам дека Библијата за да се биде на Словото Божјо. Верувам дека тоа може да им се верува. Јас не мислам дека таа лежи или е погрешно. И начинот на кој се напишани не е како ќе го напише, ако сте го направиле тоа до. Што ме доведува до втората причина јас верувам дека воскресението се случи.

2. Уверен сум сигурен Сведоштво

Сите од нас прифатат работи врз основа на сведочењето на другите. Ние не биле на кошаркарски натпревар, но ние веруваме спортски спикери или пријатели кои беа таму повториме. Вие не бараат физички докази. Можете да им верувате. Ние пропушти класа, но ние веруваме соученици да го поминат на своите белешки. Ние не бевме на адресата Гетисбург, ние не се имате било какви снимки, но ние веруваме дека тоа се случило. Ние веруваме дека овие зборови се оние на Абрахам Линколн.

Сега знам дека овие работи се различни од воскресението, но јас велам дека да се каже, постојат настани кои веруваме дека се случи, бидејќи сме слушнале за тоа од сигурен извор. Тоа е природен и разумен нешто да се направи ако не постои причина да го недоверба.

Луѓето кои зборуваат за воскресение во Библијата, се колку што можам да кажам, сигурните сведоци. Не постои причина за мене да им верувате. Всушност, имаше стотици очевидци кои го виделе Исус. Не можам да мислам на било кој суд, каде што 500 очевидци нема да биде доволно за да се докаже случај. Верувам дека сведоштво е огромна и дека Исус мора да воскресна од мртвите.

3. Тоа е најдоброто објаснување на фактите

На почетокот на христијанството е многу интересно. Имате Евреин роден во Галилеја, настава со нов вид на авторитет. прави чуда. собирање следбеници. Прв проблеми со еврејските власти. Се напуштени од страна на неговите пријатели. се убиени. А потоа и неговиот гроб е резултат да биде празна.

И некако овој човек, кој рече дека ќе се направи неверојатни things- правило, царува, обнова на храмот во три days- иако тој починал станува извор на движење. Учениците го напуштила. Тие се плашат и да ги обесхрабри поради тоа што изгледаше како да го следи во напразно. Но, тогаш кога читаме книгата на Дела, гледаме дека тие се одеднаш охрабруваат и храбар. И се подготвени да се соочат со прогон за Исус.

Тие учат дека тој е Бог, на еврејската култура, кој признава дека Бог е еден. Тие учат дека тој воскресна од гробот, и тие го учат веднаш по тоа се случува. Па луѓето се уште се околу. Ако тоа не се случи, тоа ќе биде отфрлено. Органите можеа да го затвори целата ситуација, кој беше закана за нив, од само покажува на луѓето неговото тело. Заедницата расте, и следбеници на Исус се бројни. Илјадници веднаш по. Сите, освен еден од оние дванаесет ученици, завршува се убиени заради верата во Христа. Убиени за овој човек. Тие беа толку сигурни, и обврски на фактот дека тој е Божји Син, воскресна од мртвите дека тие биле убиени за тоа.

Како го објаснувате тоа? Мислам дека најдобро објаснување на тие факти, е дека тој, всушност, се зголемил од гробот. Знам дека нема да умре за легенда дека не сум направил до. Единственото нешто што може да ги убеди сите овие луѓе, е дека тој, всушност, стана.

Така да со тоа во предвид, Сакам да се зборува преку некои од импликациите на воскресението.

импликации

Така и за остатокот од времето, ние ќе зборуваме за тоа прашање, тогаш. Дали е важно ако Исус воскресна од гробот. Јас ќе одам да ви кажам зошто јас мислам дека е важно. Одам да го направи тоа од страна гледајќи во еден пасус од Библијата, 1 Коринтијанс 15. И од тој премин, Одам да ви покаже три импликации на воскресението.

во 1 Коринтијанс 15, Павле третира воскресение не само како историски факт, но како да е импликации се животот и смртта.

Овие три причини се многу важни за секој еден од нас во оваа просторија. Тие се важни за секој еден човек жив. И ќе видите зошто верувам дека во еден момент. Еве што вели Павле:

Но, ако нема воскресение на мртвите, потоа ни Христос воскресна. А ако Христос не воскреснал, тогаш нашето проповедање е залудно и твојата вера е залудно. Ние се уште е утврдено дека се погрешно Бог, затоа што сведочеа за Бога дека тој воскресна Христос, кого не се подигне ако е вистина дека мртвите не воскреснуваат. Зашто, ако мртвите не воскреснуваат, дури ни Христос воскресна. А ако Христос не воскреснал, вашата вера е залудна и вие сте уште во вашите гревови. Потоа, тие, исто така, кои се упокоиле во Христа Пропаѓаат. Ако во Христа ние се надеваме на овој живот, ние сме на сите луѓе, најмногу да се пожали.

(1 Коринтијанс 15:13-19 ESV)

јас. Ако Исус не се подигне, нема добри вести

Што мислам со тоа? Се разбира, постојат работи што понекогаш тука во вестите кои се добри. Но, мислам крајната добра вест, што Библијата го нарекува Евангелието. Вистината е, иако постојат некои добри работи што се случуваат во вестите и во нашиот живот, Дури и она што може да ни даде надеж за момент, ниту еден од тие од овие работи може да ни даде траен надеж.

проверка на враќање на данок не може да ни даде траен надеж. Прием во дипломиран програма не може да даде траен ys надеж. Ангажман или брак, не може да ни даде траен надеж. Сите овие работи ќе дојде до крај. И тие може да се оттргнуваат од нас во еден момент. Има ли надеж која трае? Има ли надеж дека е универзална и големата?

Библијата е многу реален и искрен во однос на состојбата на нашиот свет. Ние се скршени, нашиот свет е скршен, и сите на создавањето треба да биде вратена. Знаеме дека нашиот свет е скршен. Од природни непогоди на болести. и криминалот. Се чини како да има нова масовна снимање секој ден сега. Што се случува? скршеност.

Тоа не е само таму иако. Ние сите се скршени премногу. Доказот за тоа во нашите животи е нашите гревови, грижите, нашите скршени односи, конфликт едни со други, и најлошо од сите, нашата одвоеност од Бог.

Дали некогаш сте размислувале за тоа зошто ние сме такви какви што сме? Затоа, без разлика колку и да се трудиме, ние не може да биде совршен? Зошто го правиме она што го правиме? Зошто ние постојано ќе се вратам на работите што го држат ни наштетува? Зошто ние се самоуништува одлуки? Зошто ние наштети на другите? Ние сме скршени. Тоа е лоша вест.

Исус е Оној кого Бог го испрати да се врати, а посебно да не враќа кон Создателот. Тоа е добра вест.

Актуелности

Нема сомневање дека христијанството е единствена меѓу светските религии. Една од уникатните работи за христијанството е дека тоа е врз основа на историски настани во уникатен начин. Постојат некои работи кои, всушност, се случи тоа што имаме доверба во. Ние веруваме во вистински човек, кој е всушност убиени, и кој, всушност воскресна од мртвите. И ако тие работи не се вистинити, тогаш добрата вест за Спасител не е точно.

Пророкот Мухамед во исламската вера, е мртов. Муслиманите знаат каде неговото тело и неговиот гроб се. И тоа во никој случај не му штети на верата муслиман.

Буда бил кремиран по неговата смрт, а тука се и кремирање мошти кои беа дистрибуирани во различни семејства. Па знаеме каде што телото на Буда е. И тоа во никој случај не му штети на верата будистички е.

тело Конфучие "е погребан во неговото родно место во Кина. Истото може да се каже на Џозеф Смит, различни папата, итн. И фактот дека овие луѓе се мртви во никој случај не му штети на верата на своите следбеници.

Но, ако некој беше да се најде мртвото тело на Исус, Христијанството престанува да постои. Христијанските цркви се бесмислени. Христијански проповедници се лажговци. И Христовите следбеници се безнадежни. Се разбира, ако мртвото тело на Исус постоел може да се најде, властите ќе имаат само што го покажа на луѓето да ја стишат ширењето на верска посветеност на човекот. Но поентата сум што е тоа што е важно.

Сè што е залудно

Слушни што Павле вели дека овде, во 1 Коринтијанс 15. Претходно тој укажува на Евангелието или Добри вести како најважна работа. Тој вели дека тоа е она што тој проповедано, тие го добиле, и тие во моментов стојат во него. Но, она што тој вели во стих 14.

"А ако Христос не воскреснал, тогаш нашето проповедање е залудно и твојата вера е залудно. Ние се уште е утврдено дека се погрешно Бог, затоа што сведочеа за Бога дека Го воскресна Христа. "

Павле не мисли на воскресението е некои инспиративни приказната. Тој смета дека верата зависи од тоа. Значи, кога ќе го третираат како некои инспиративни приказната, би можеле да се преправаат дека тоа е христијанството. Ние, како и дури и да не ја користат Библијата за тоа. Тоа не е она што Павле мислел или се наменети. И тоа е злоупотреба на светиот текст да се третираат на тој начин.

Христијанската вера се базира на Вести. Тоа е врз основа на прогласувањето на вести за животот, смрт, и воскресението Христово.

Ако тоа не е точно, тогаш Проповедта на Павле е залудно. Не само тоа,, но христијанската вера е залудно. Што сум јас да веруваат во, ако приказната на Исус не да имаат добар крај? Има само лоши вести. Јас сум грешник, Исус се обидел да направи нешто во врска со тоа, но на крајот смрт го доби

Значи, ако тој не се подигне, нема добри вести.

Но, бидејќи тој се подигне, таму е добра вест

Има добри вести! Веста е точно. Ние може да се врати на Бога. Сакам да го прочитате првите неколку стихови од 1 Коринтијанс 15.

Сега јас ќе ве потсетам, браќа, на евангелието го проповедав за вас, што сте го добиле, во која ќе застане, и со кој ќе се спасуваме, ако се држат до зборот го проповедав за вас, освен ако не верува во напразно. Зашто Јас доставени до вас од прва важност што го бев и примил: дека Христос умре за нашите гревови, според Писмата, дека тој бил погребан, дека тој воскресна на третиот ден според Писмото, и тоа qтој се појави на Кифа, потоа до дванаесет. Потоа се јави на повеќе од петстотини браќа во исто време, повеќето од нив се уште се живи, иако некои имаат заспана. Потоа тој се појави на Џејмс, тогаш на сите апостоли. Последно на сите, како на еден ненавремено роден, ми се јави и ми.

1 Коринтијанс 15:1-8

Исус умре за нашите гревови. И тој стана за нашите гревови. Тоа е дел од приказната Евангелието. Тоа е голема вест за грешниците.

Фактот дека Исус воскреснал од мртвите потврдува сето она што го рече за Бога и за себе. Тоа е она марки неговата порака. Тоа е тврдењето дека нема друг лидер на ниту една вера може или ќе се направи.

Гледаш дека оваа вест е толку важно на Павле дека тој вели дека ако и тоа дел од тоа не е точно, тогаш неговото проповедање е залудно. Размислете за црквата да одите на неделата. Ако воскресение не е вистина дека ќе влијае на нивното проповедање на сите? Дали ви се дури слушнат за смртта и воскресението на Христос и како таа се однесува на нашите животи?

Ова воскресение се однесува на твојот живот. Тоа е важно за вас, бидејќи животот е тешко. Гревовите се реални. Болест е реално. Смртта е реално. Дали има некои добри вести за нас? Кој ќе победи на крајот? Има добри вести. Исус воскреснал од мртвите. И тој се случува да се направи сите нешта нови. Празниот гроб докажува дека неговите ветувања се вистинити.

Да продолжиме да се зборува за импликациите

II. Ако Христос не се подигне од мртвите, нема простување

Одам да прочитате некои случаен избор стихови за простувањето.

"Господ да му прости, тој ги доби мрачните сили во него /, но тој, исто така, доби праведен причина за падот во грев. "

Џеј-Зи, Луцифер

"Господ те молам прости ми за мојата sinnin" / I не е дека јас сум готов / Но, јас сум се моли однапред / каузата на патот очите поглед како што игра во мојот панталони. "

Ј Кол, Загрее

"Јас се молам јас сум простил / за секој лоша одлука сум направил / Секој сестра играв / причина јас се уште сум параноичен до ден / И тоа е вина никој не е ќе се донесе одлука сум направил / Ова е животот го одбрав, или подобро кажано,, животот што ме избра мене "

Џеј-Зи, 4-ти декември

"Се обидувам да се преправам дека сум различен, но на крајот ние сме сите исти / Јас се молам на Бог, Татко прости n **** Јас сум никогаш не ќе се промени. "

Џеј-Зи

"Јас сум грешник, кој е веројатно ќе грешиме / Господи прости ми, Господи прости ми / за работите што не го разбираат. "

Кендрик Ламар

Секој вредности прошка. Дури и момци кои се јасно дека тие не планираат на всушност се менува. Секој сака да биде простено.

Нашата потреба за прошка

Таму не е еден човек во тука кој е совршен. Сите ние сме несовршени и грешиме. Гревот не е толку популарен збор. Ние понекогаш претпочитаат помеки зборови како недостатоци, или несовршености, или грешки, но зборот "грев" комуницира нешто повеќе специфични отколку оние други зборови. Кога Библијата зборува за грев, тоа значи непочитувањето на Бога со своите постапки, твоите зборови, или вашите мисли. Тоа што недостасува на трговската марка, паѓа кратко на она што Бог го бара, со цел да се на погрешен знак, бунтуваат против Бога.

И Библијата вели дека гревовите не се само случајни скршени правила, но дека гревот е непослушност насочена директно кон Бог. Бог зема гревот лично, како личен напад врз него и неговата добрина, мудроста, и слава. На ист начин би се земе некој гори куќата надолу, не само како напад на вашиот дом, но на вас сами, Бог зема било непослушност со неговото творештво како напад врз него. Нема ништо тој не поседува. Гревот е злосторство против добар Бог. И дека истиот Бог е судија кој ќе застане пред.

Тука е моето прашање за вас: Дали очекувате да се прости на оние гревови? Зошто? Зошто еден добар судија некогаш нека грешниците надвор од кука за такво грозоморно злосторство што гревот? Па единствениот начин на кој Бог простува грев е ако тоа е веќе платени за. И таму е само еден кој е некогаш да се тврди дека се плати за гревот, Исус. И воскресението на Исус е доказ дека плаќањето е прифатена.

Во своите гревови

Една од работите што Павле го спомнува во врска ако Исус не воскреснал е: "Твојата вера е залудна и вие сте уште во вашите гревови."

Што значи да се биде во вашите гревови, е дека ќе мора да плаќаат за нив. Тоа значи дека тие се уште се на вашиот стаж. Тоа значи дека сме се уште во ропството на нив. Тоа значи дека не се испорачани од нив. Тоа значи дека нема да му биде простено за нив. Простување на гревовите зависи од буквално телесно воскресение на Исус Христос.

Крстот е местото каде што Исус триумфираше над гревот. Тоа е како натпревар во борење со гревот и злото. И ако Исус не станувам, тоа значи дека гревот победи.

Други религии не се направи многу со простување на гревовите. Нема објаснување зошто добар судија ќе ги превиди. Прв во рајот прави повеќе добро отколку лошо, но што е со лош? Никој од нас не би препорачувам судија кој убијци нека исклучување на јадицата, бидејќи тие им помогнаа на една стара дама од спротива на улицата следниот ден. Гревот има да се плати за.

Вие не сакате да застанеме пред Бога во своите гревови. Постојат две места може да биде, во Христа, или во грев.

И ако Исус не се подигне, нема простување.

Но, бидејќи тој се подигне, има простување на гревовите!

Исус направил многу религиозни типови луд бидејќи, Не само што беше лекување на луѓето, но тој им кажува своите гревови се простени. Исус има власт да ги простува гревовите. Папата го нема тој орган, пастири не го имаат истиот орган, свештеници не го имаат тоа authority- само Бог. И Исус е Бог во тело.

Ајде да се направи смисла на зборот прошка. Велат дека мојот пријател ми удри шлаканица во лицето. Тоа не би било прошка ако кажам дека тоа е во ред, но планира да го завршиме назад за тоа подоцна. Простувањето не значи само јас ја прифати неговото извинување, тоа значи дека го третираат како да не згрешил против мене. Сега јас може да се трауматизирани и патка кога тој оди на висок пет. Јас не може да му верувате на истите, но јас нема да се одржи тој грев против него. Јас нема да се обиде да се врати во него, или да биде горчлив кон него. Нашите односи можат да бидат обновени.

Гревот е сериозен престап против Бога. Тоа е толку сериозен за да го, дека нема да се само да го превиди. Тој знаеше дека таа мораше да биде казнет. А Бог нè засака нас толку многу што тој го испратил Исус. А Исус нè засака нас толку многу што тој е подготвен да се земе дека казната на крстот за нас. Тоа е она што крстот е. Тоа е Исус повлекува и преземање на казната за грешниците заслужуваат.

Тоа е како да сум во судницата и јас сум јасно виновен, но наместо да биде казнет некој зема таа казна за мене.

Придобивките на Прочка

Кога имаме доверба во Христос Бог го обновува својот однос со нас. Тој ќе ја избрише нашите рекорд чиста. Тоа е пресуда дека не е виновен од Судијата на целиот универзум. Тој ќе го примиме во врска со него. Тој нема да се одржи нашите гревови против нас.

Римјаните 4:7-8 вели, "Блажени се оние, чии беззаконија се простени, и чии гревови се покриени; блажен е човекот, против кого Господ не ќе се смета за својот грев. "

Нема повеќе застрашувачка работа во сите на универзумот, отколку да се застане пред Бога во своите гревови. Но, не постои поголема благослов во целиот универзум, отколку да се прости од Бога.

често, Христијаните имаат репутација со другите се само праведните. И мислам дека тоа е трагично. Бидејќи дефиницијата на доверба Христос е сосема спротивно од себе правда. Тоа е признавајќи немаме правдата. И доаѓањето на Бога во верата, дека тој ќе ни ги прости нашите неправедност. Значи, ако христијани погрешно верата за вас, биде милостив со нив. Тоа не е она што се предава Христос

Дали долго за да бидат простени гревовите? Сакам да се размислува за вашиот живот. Постојат многу нешта што ние го направивме кои не се во право,. Ние сме лажеле, и ние алчен. Многу од нас имаат fornicated и добивано и пијан. Многу од нас имаат украдено и измамени. Многумина од нас мрази другите, ние сме мрзливи, и листата може да продолжи. Сите ние. Нашите животи се навреди Светиот Бог. И се прашувам дали долго за да им се прости на оние гревови.

Добрата вест е, дека простувањето е достапна во Исус Христос. Но само ако тој навистина воскреснал од мртвите. и само, ако веруваме во животот, смрт, и воскресението на Исус.

Ајде да го разгледаме конечниот импликација

III. Ако Христос не се подигне, нема вечен живот

Секој еден од нас знае дека постои нешто што не е во право за смртта. Кога одиме на погреби, таму никогаш не е piñatas и конфети. Има тагува. Постојат солзи. Има често радост, како и за да го прослават својот живот. Но, кога ќе се размислува за смртта, има многу на тага се вклучени. Зашто смртта не е во ред. Тоа е неприродно.

Ние сме толку навикнати на смрт, дека тоа се чини дека само еден од тие факти, ние мора да се справи со. Но, и ова е нешто што се случило после гревот влезе во светот. Смртта им се случува, бидејќи ние сме грешници. Тоа не е во ред. И ако ние сме во моментот на длабок очај, никој од нас долго за смртта. Сакаме да живееме.

Дали мислите дека ви се случува да небо кога ќе умреш? Многу од нас мислат на Небото како убаво место, каде што нашите роднини одат кога животот е над. И ние kinda се надеваме дека можеме да одам таму. И тоа се претпоставува, дека откако ќе умреме, тоа не е крај. Па Павле вели:, ако нема воскресение, тогаш не постои ништо.

"Тогаш оние кои се упокоиле во Христа Пропаѓаат. Ако во Христа ние се надеваме на овој живот, ние сме на сите луѓе, најмногу да се пожали. "

Имаше луѓе што ги сакаат, кој починал, слични на нас. Павле зборува за христијаните се знае кој почина. И Павле вели ако Исус не се зголеми, тогаш тие само загина. Тие се направи. Не постои вечноста со Бог.

И тој оди уште понатаму да се каже, што треба тажно христијани. Треба да се чувствуваат лошо за нас.

Зошто ние да се пожали?

Сега повеќето луѓе кои мислат на христијанството како нешто каде што само одат во црква понекогаш случајно, а можеби и да се сеќавам на Господовата молитва, не разбирам зошто Павле ќе каже ова. Затоа што во својот ум, единственото нешто што христијаните се навистина губи е недела. Но, по Христос е толку многу повеќе.

Христос викат за сите. Тој прашува за се '. Тој прашува што ќе се постават нашите животи надолу. Тоа ќе се зафатиме со крст. Што ја градиме животот околу него. И ако тој не навистина се нагоре, ние сме глупави. Штета ни. Поради тоа што сите ние го направивме е фрли нашите животи далеку без причина.

Ако Христос не се подигне, нема вечен живот.

Но, бидејќи тој се подигне, има вечен живот!

Зашто Бог толку го возљуби светот,, што Го даде Својот Единороден Син, та секој кој верува во Него да не загине, туку да има вечен живот.

Џон 3:16

Има вечен живот. Вие може да се зголеми. И живее вечно со Бог. Христијаните не се за жалење. Христијаните се оние кои имаат надеж надвор од гробот. Што можете да направите со човек кој не се плаши од смртта? Павле е одличен пример за тоа во Филипјаните 1. Тој е во ред со смрт, бидејќи тоа значи дека тој добива да се биде со Исус.

Дали ви се делат бестрашност дека Павле има? Дека само доаѓа од тој што верува во реалноста на смртта и воскресението на Исус.

Да ги сумира: Да. Тоа е важно дали Исус стана. А тој не се нагоре. Неговата приказна е слична на другите по тоа што тој умира. Секој умира. Но, не секој добива. Исус стана. Тој ветува дека ако ние сме во Него, ние исто така ќе станам и да го поминеме вечноста со него. Дали сте се верува во него?

АКЦИИ

12 коментари

 1. ПавлеОдговори

  Ти благодарам, Пастор Ли. “Исус е Оној кого Бог го испрати да се врати, а посебно да не враќа кон Создателот. Тоа е добрата вест.” Тоа е добра вест! дел конфети ме натера да се смееш. Вие имате единствена смисла за хумор кога ќе се проповеда. Добро е.

 2. ЕванОдговори

  Љубовта на уникатност се стави во христијанството никогаш не мислев толку длабоко на другите религии, да знаат дека ние сме единствените кои може да се каже дека имаме спасител, кој умре и воскресна жив, тој, всушност, е тука и нема во исто време да отидам и ви приготвам место за нас

 3. CynthiaAghomonОдговори

  Исус е се што навистина…нема христијанството без Исус и животот би бил бесмислен и безнадежна без распнувањето, смрт и воскресение. Јас се молам многу очи ќе бидат отворени за вистината на овој славен настан.

 4. спомнувањето: VulcanYouth » Велигден!!

 5. JacobAlgerОдговори

  човекот Пат, фала што Сподели. Ова е една силна порака. Јас сум бил верник, бидејќи јас бев дете, но не најде прашувам ова прашање само овој Велигден. Вашата порака и учењата на Павле го прави толку јасно. Ја ценам срцето и вашата порака, благослови мојот пријателе!

 6. DidiОдговори

  Прости ми за да биде бавен, но кога си го смени името од фали на својот господар да се изгради да се фали? исто така,, одлично дело за точка на Велигден!

 7. ГрегОдговори

  Јас сум толку благодарен за споделување на вашите Божјата реч! Овој пост ме охрабрува неизмерно. Тоа е супер тешко да се задржи на Исус’ победа во предниот дел на мојот ум. Тоа е речиси една година од мојот постар брат 17 години почина. Во флеш Бог го зеде неговиот живот преку она што се чинеше вкупно несреќа што никогаш не треба да се случи. Поминав многу време со него; целиот мој живот се промени во најголемата начин некогаш–тоа е тешко да се поверува дека сум доаѓа на е постар отколку што некогаш беше. Јас ќе го видам повторно? Дали тој ќе се зголеми?
  Дојдов до овој пост, бидејќи јас бев толку охрабрен од вашата песна “Лазар.” Сте ме благослови толку многу, и јас да ви се заблагодарам за споделување на длабоката вистина дека, затоа што Исус бил израснат во победата над смртта, Знам дека тогаш: лице во лице…и брат ми исто така. Се надевам дека ќе бидете охрабрени, исто така,!

 8. спомнувањето: Ла Саграда фамилија, #CrossEqualsLove | Шин

 9. СемиОдговори

  оваа приказна е длабоко што целата историја зависи од тоа што Христос воскресна од мртвите …

  сите други пророци никогаш не ја виделе светлината на денот и оттогаш тие отиде шест нозе длабоки ….

  500 сведоците не е нешто да се грубо се превиди … каже некој шизик како Џеј Зи загинаа, а три дена подоцна тој се врати од мртвите !!!!

  медиумите одмивање ќе биде голем не???

  но она што се можностите кои 500 pepo ќе бидат сведоци на овој настан како што ширевте ???

  Но, ако Христос не воскресна од мртвите замисли поле ден на еврејската власт би имале !!!!

  последиците ќе бидат истакнати …

  Христијанството ќе биде најмногу богохулни религија на планетата не???

  Но, бидејќи знаеме како завршува приказната имаме надеж дека мртвите во Христа ќе се зголеми, а што е повеќе од добра вест!!

 10. JNoteОдговори

  Пат човек, Бог да те благослови! Слушање на вашите проповеди и учења и музика, дефинитивно ме воздигнува. Таа добра вест, Евангелието, тоа е нешто што луѓето треба да живеат надвор почесто и јас сум среќен за да ја видите го прави човекот. Гледа во начинот на кој Бог е вас со помош на, ми помага многу, бидејќи ние се направи многу на ист материјал, музички и во служба, па да се согласуваме со Бог човекот, Јас сум се моли за вас.