A ka rëndësi nëse Jezu Rose?

E pra ne jemi rreth asaj kohe të vitit. Një nga dy herë shumë prej nesh shkojnë në kishë e nënës sonë, ose të vënë në një kostum të bukur Pashkëve dhe koka në një ndërtesë kishe aty pranë. Unë e di se disa nga y'all tashmë kanë kostum tuaj easter dhe veshje zgjedhur nga.

Duket se të gjithë merr merr pjesë në festimet. Krishtlindjet dhe Pashkët janë ato kohë interesante të vitit, kur edhe njerëzit të cilët zakonisht nuk kujdesen për Jezusin të përfshihen në një farë mënyre. Nuk janë vezë të Pashkëve dhe karamele Pashkëve për shitje kudo. Ka programe Pashkëve, dhe parada. Easter merr pak, edhe pse shumë prej tyre nuk besojnë në histori Pashkëve.

Kjo nuk është për t'u habitur, sepse edhe pse Pashkët dhe Krishtlindjet janë bërë ngjarje kulturore. Ata kanë kthyer në pak më shumë se festat kombëtare, ribashkim familjar, dhe mundësitë për shitësit për të bërë disa para më shumë. Sigurisht, ata që besojnë në lindjen dhe vdekjen e Krishtit festuar se, por kjo nuk është e nevojshme.

Mbaj mend duke u rritur familjen time do të shkojnë të gjithë jashtë për Pashkë. Ne do të shkojnë në qendër javë më parë dhe për të marrë foto me lepur Pashkëve. Unë personalisht mendoj se është creepiest të gjitha maskota e pushimeve. A lepuri gjigant? Kjo është trauma për fëmijë. Jo vetëm ajo, por ju jeni duke thënë se ai do të tregojë deri në shtëpinë tuaj gjatë fundjavës? Gjithsesi në Pashkëve, ne do të shkojmë në kishë, dhe pastaj ne do të vijë në shtëpi. Ne do të bëjmë një gjueti vezë të Pashkëve. Ne do të kemi familje të gjatë. Ne do të kemi pak shporta Pashkëve me të gjitha llojet e gjëra në atje.

Dhe shumë prej nesh kanë histori të ngjashme. Miqtë e mi jo të krishterë të ketë edhe histori shumë të ngjashme. Të gjitha këto gjëra janë të rritur në një kulturë ku ne e dimë ringjallja e Jezusit është disi prapa festimin, por për shumë njerëz kjo nuk është me të vërtetë e nevojshme për festimin.

Pse Kjo Diskutim është e rëndësishme

Pyetja që ne jemi duke kërkuar dhe duke u përpjekur për t'iu përgjigjur sot është: A ka rëndësi nëse Jezusi ngriti të vërtetë nga varri? Sigurisht kjo nuk ka rëndësi në qoftë se të gjithë ju doni të bëni është të ketë gjuan Pashkëve vezë. Kjo ka absolutisht asgjë të bëjë me Jezusin. Por ne të gjithë duam më shumë se kaq nga jeta. Unë mendoj se kjo është një pyetje shumë e rëndësishme, dhe unë mendoj se është e rëndësishme që të kërkoni për disa arsye.

1, Disa nuk mendoj se kjo ka ndodhur ndonjëherë. Shumë prej nesh e konsiderojnë ringjalljen e një qenie njerëzore pas vdekjes të jetë e pamundur. Kur zemrat ndaluar, nuk ka më shumë jeta që do të kishte. Organet nuk do të marrë duke shkuar një herë. Ne kurrë nuk kam parë atë, kjo nuk duket të përshtaten me ligjet e natyrës, dhe shumë të ndjehen të sigurt se kjo nuk ndodhi. Pra, kjo është e rëndësishme për të menduar për.

2, Të tjerët prej nesh mendojnë për atë si të parëndësishme. Ne nuk mendojmë shumë për këtë as mënyrë. Ndoshta ai e bëri, ndoshta ai nuk e bëri. Çfarë ka që kanë të bëjnë me jetën time në të gjitha. Ndoshta unë do të kushtoj vëmendje të Jezusit në një moment më vonë në jetën time, por tani për tani unë jam i mirë. Unë jam duke fun, Unë jam duke u ekspozuar për gjëra të reja, Po mësoj, Unë jam duke u përpjekur për të ndërtuar një bazë apo një karrierë. Unë nuk jam i shqetësuar me të vërtetë për ringjalljen tani. Por ringjallja nuk është e parëndësishme për askënd. Dhe unë dua të provojë se gjatë diskutimit tonë sot.

3, Disa prej nesh mendojnë tregimit ringjalljes si vetëm frymëzues. Kjo është një simbol i ngritur mbi rrethanat tuaja. Kjo është një histori e bukur që është kapur mendjet dhe zemrat e njerëzve gjatë fundit 2000 vjet. Ndoshta ka një moral në histori, por asgjë më shumë se kaq.

Arsyeja që unë mendoj se kjo është e rëndësishme për të folur për shkak të tre këto perspektivat janë të ndryshme nga ajo që mëson Bibla për ringjalljen e Jezusit. Pra, nëse kaq shumë prej nesh mendojnë gjëra të ndryshme në lidhje me ringjalljen se Bibla ka ne duhet të pyesim veten nëse janë apo jo këtë çështje. Sezoni i Pashkëve është një mundësi e madhe që të ketë këtë diskutim.

Nëse kjo është se si ne e shohim ringjalljen atëherë përgjigja është jo, kjo nuk ka rëndësi. Por në qoftë se ju nuk e keni tashmë mendoi, Unë jam një i krishterë dhe unë mendoj në fakt Jezusi u ngrit nga varri. Dhe jo vetëm që unë mendoj se kjo çështje, Unë mendoj se ne jemi të gjithë të pashpresë pa të.

Pse unë Mendoni Ai Raised

Unë dua të ju them shkurtimisht se pse unë besoj se Jezusi e ngriti nga të vdekurit. Unë nuk jam duke shkuar për të shpenzuar një ton të kohës në to, sepse kjo nuk është qëllimi i kësaj bisede. Sonte Qëllimi është për të folur në lidhje me nëse janë apo jo kjo çështje, por në qoftë se unë do të insistojnë që ai në fakt u ngrit dhe të bëjnë pretendime të bazuar në atë, Unë dua që ju të dini arsyet e besoj.

1. Bibla e trajton atë si një ngjarje historike

Kur ju lexoni Shkrimin, Apostujt nuk e trajtojnë ringjalljen si asgjë më pak se fakti. Është e qartë se ata nuk e konsiderojnë veten të jenë me shkrim fabulën. Kur Apostujt predikojnë predikimet pasi Jezusi ngjitet në qiell, Ata flasin për vdekjen e Jezusit (e cila pakontestueshme) dhe ringjallja e Jezusit me të njëjtën forcë. Ndërsa në qoftë se të dy janë realitete.

Shkrimi është i qartë se Jezusi fjalë për fjalë u ngrit nga të vdekurit. Dhe unë besoj se Shkrimi që të jetë Fjala e Perëndisë. Unë besoj se kjo mund të besohet. Unë nuk mendoj se qëndron apo është i gabuar. Dhe mënyra është e shkruar nuk është se si ju do të shkruani atë në qoftë se ju e bëri atë. Cili sjell mua për arsyen e dytë besoj ringjallja ka ndodhur.

2. I Trust Dëshmia Reliable

Të gjithë ne e pranojmë gjëra në bazë të dëshmisë nga të tjerët. Ne nuk ishim në lojë basketbolli, por kemi besim spikerët sportive apo shokët që ishin atje radhitje. Ju nuk kërkojnë prova fizike. Ju besimit të tyre. Kemi humbur klasë, por ne do të kujtojmë shokët e klasës për të kaluar në shënimet e tyre. Ne nuk ishim në adresën Gettysburg, ne nuk kemi asnjë pamjet, por ne kemi besim se kjo ka ndodhur. Ne kemi besim se këto fjalë janë ato të Abraham Linkoln.

Tani unë e di këto gjëra janë të ndryshme se ringjalljes, por unë them se për të thënë, ka ngjarje të cilat ne besojmë se ka ndodhur sepse kemi dëgjuar për atë nga një burim i besueshëm. Kjo është një gjë e natyrshme dhe të ndjeshme për të bërë në qoftë se nuk ka asnjë arsye që të besojnë atë.

Njerëzit që flasin për ringjalljen në Bibël, janë aq sa unë mund të them, dëshmitarë të besueshëm. Nuk ka asnjë arsye për mua që të besojnë ato. Në fakt, ka pasur qindra dëshmitarë okularë që e panë Jezusin. Unë nuk mund të mendoj për ndonjë gjykate ku 500 dëshmitarët okularë nuk do të jetë e mjaftueshme për të provuar një rast. Besoj se dëshmia është e madhe dhe që Jezusi duhet të ketë ringjallur prej së vdekuri.

3. Kjo është shpjegimi më i mirë e fakteve

Fillimi i krishterimit është shumë interesante. Ju keni një njeri hebre i lindur në Galile, mësuar me një lloj të ri të autoritetit. duke bërë mrekulli. Mbledhja e pasuesit. Getting në telashe me autoritetet hebraike. Duke qenë të braktisur nga miqtë e tij. të vrarë. Dhe pastaj varri i tij është gjetur të jetë bosh.

Dhe në një farë mënyre ky njeri, i cili tha se ai do të bëjë sundimin mahnitshme gjëra-, mbretëroj, rindërtuar tempullin në tre days- edhe pse ai vdiq bëhet burim i një lëvizjeje. Dishepujt e braktisën. Ata ishin të frikësuar dhe të dekurajuar për shkak se ajo dukej si ata e ndiqnin kot. Por pastaj kur lexojmë librin e Veprave, ne shohim se ata janë të gjithë një e papritur të inkurajuar dhe të guximshme. Dhe të gatshëm të përballen me persekutim për Jezusin.

Ata mësojnë se ai është Perëndi, me një kulturë hebraike, i cili pranon se ka vetëm një Perëndi. Ata mësojnë se ai u ngrit nga varri, dhe ata mësojnë atë shpejt pasi kjo ndodh. Kështu që njerëzit janë ende rreth. Në qoftë se kjo nuk ka ndodhur, ajo do të jetë shtypur. Autoritetet mund të kishte mbyllur të gjithë situatën, i cili ishte një kërcënim për ta, vetëm me treguar njerëzve trupin e tij. Lëvizja rritet, dhe pasuesit e Jezusit janë të shumta. Mijëra shumë shpejt pas. Të gjithë, por një nga ato dymbëdhjetë dishepujve, përfundon duke u vrarë për besimin e tyre në Krishtin. Vrarë për këtë njeri. Ata ishin aq të sigurt, dhe e angazhuar për faktin se ai ishte Biri i Perëndisë, ngjall së vdekuri se ata u vranë për këtë.

Si e shpjegoni se? Mendoj shpjegimin më të mirë të këtyre fakteve, është se ai në fakt u ngjall nga varri. Unë e di unë nuk do të vdiste për një legjendë që kam bërë deri. E vetmja gjë që mund të bindë të gjithë këta njerëz, është se ai në fakt u ngrit.

Pra, me këtë në mendje, Unë dua të flas me disa nga implikimet e ringjalljes.

implikimet

Kështu që për pjesën tjetër të kohës, ne do të flasim për këtë pyetje, atëherë. A ka rëndësi nëse Jezusi e ngriti nga varri. Unë jam duke shkuar për t'ju them se pse unë mendoj se kjo çështje. Unë jam duke shkuar për të bërë atë duke shikuar në një pasazh nga Bibla, 1 Corinthians 15. Dhe nga ky pasazh, Unë do të ju tregojnë tre implikimet e ringjalljes.

Në 1 Corinthians 15, Paul trajton ringjalljen jo vetëm si një fakt historik, por në qoftë se është Implikimet janë jeta dhe vdekja.

Këto tri arsye janë shumë të rëndësishme për çdo një të vetme prej nesh në këtë dhomë. Ato janë të rëndësishme për çdo person të vetëm të gjallë. Dhe ju do të shihni se pse unë besoj se në një moment. Ja se çfarë thotë Paul:

Por në qoftë se nuk ka ringjallje të të vdekurve, atëherë as Krishti nuk është ringjallur. Dhe në qoftë se Krishti nuk është ringjallur, predikimi ynë është i kotë dhe besimi juaj është i kotë. Ne jemi të gjendeshit në rremë të Perëndisë, sepse dëshmuam për Perëndinë, se ai ringjalli Krishtin, të cilin ai nuk e paska ringjallur, nëse është e vërtetë se të vdekurit nuk ringjallen. Në qoftë se të vdekurit nuk ringjallen, as Krishti nuk u ringjall. Dhe në qoftë se Krishti nuk është ringjallur, besimi juaj është i kotë dhe jeni ende në mëkatet tuaja. Edhe ata që fjetën në Krishtin janë të humbur. Në qoftë se në Krishtin se shpresojmë vetëm në këtë jetë, ne jemi të gjithë njerëzit më të mjerët.

(1 Corinthians 15:13-19 ESV)

unë. Nëse Jezusi nuk e ka ngritur, nuk ka asnjë lajm i mirë

Çfarë dua të them me këtë? Sigurisht që ka gjëra që ne ndonjëherë këtu në lajme që janë të mira. Por unë do të thotë lajm i fundit i mirë, atë që Bibla e quan Ungjillin. E verteta eshte, edhe pse ka disa gjëra të mira që ndodhin në lajme dhe në jetën tonë, edhe gjëra që mund të na japin shpresë për një çast, asnjë nga ata nga ato gjëra mund të na japë një shpresë të qëndrueshme.

Një kontroll rimbursim tatimor nuk mund të na japë shpresë të qëndrueshme. Pranimi në një program universitar nuk mund të japin YS shpresë të qëndrueshme. Një angazhim apo martesë, nuk mund të na japë shpresë të qëndrueshme. Të gjitha këto gjëra do të vijë në një fund. Dhe ata mund të rrëmbehen nga ne në një moment. A ka ndonjë shpresë që zgjat? A ka ndonjë shpresë se kjo është universale dhe i madh?

Bibla është shumë realiste dhe të ndershëm në lidhje me gjendjen e botës sonë. Ne jemi të thyer, bota jonë është e thyer, dhe të gjitha krijesat duhet të rivendoset. Ne e dimë se bota jonë është prishur. Nga fatkeqësitë natyrore të sëmundjes. dhe krimit. Duket sikur ka një masë të re të shtënat çdo ditë tani. Çfarë po ndodh? hallet.

Kjo nuk është vetëm atje edhe pse. Ne të gjithë jemi shumë të thyer. Dëshmia për këtë në jetën tonë është e mëkatet tona, shqetësimet tona, marrëdhëniet tona të thyera, konflikt me njëri-tjetrin, dhe më e keqja, Ndarja jonë nga Perëndia.

A keni menduar ndonjëherë se pse ne jemi mënyrën se si ne jemi të? Pse nuk ka rëndësi se sa shumë përpiqemi, ne nuk mund të jetë e përkryer? Pse ne bëjmë gjërat që ne bëjmë? Pse do të vazhdojmë duke shkuar prapa në gjërat që na mbajnë dëmton? Pse marrim vendime shkatërruese? Pse ne lënduar të tjerët? Ne jemi thyer. Ky është një lajm i keq.

Jezusi është Ai që Perëndia ka dërguar për të rivendosur, dhe në mënyrë specifike për të na rikthyer Krijuesit tonë. Kjo është një lajm i mirë.

Lajme aktuale

Nuk ka dyshim se krishterimi është unik midis feve të botës. Një nga gjërat unike rreth krishterimit është se ajo është e bazuar në ngjarjet historike në një mënyrë unike. Ka disa gjëra që në fakt ndodhën që të besojnë në. Ne kemi besim te një njeri i vërtetë, i cili u vra në fakt, dhe që në të vërtetë ringjall prej të vdekurit. Dhe në qoftë se këto gjëra nuk janë të vërteta, pastaj lajmin e mirë për një Shpëtimtar nuk është e vërtetë.

Muhamedi profeti në besimin islam, ka vdekur. Myslimanët e dinë se ku trupi i tij dhe varri i tij janë. Dhe kjo në asnjë mënyrë nuk e dëmton besimin e një muslimani.

Buda ishte djegur pas vdekjes së tij, dhe ka relike djegje që janë shpërndarë familjeve të ndryshme. Pra, ne e dimë se ku trupi i Buddhës është. Dhe kjo në asnjë mënyrë nuk e dëmton besimin budist së.

Trupi Konfuci "është varrosur në vendlindjen e tij në Kinë. E njëjta gjë mund të thuhet për Jozef Smithit, ndryshme Pope-së, etj. Dhe fakti se këta njerëz janë të vdekur në asnjë mënyrë nuk e dëmton besimin e pasuesve të tyre.

Por në qoftë se dikush ishte për të gjetur trupin e vdekur të Jezusit, Krishterimi pushon së ekzistuari. kishat e krishtera janë të pakuptimta. predikuesit e krishterë janë gënjeshtarë. Dhe dishepujt e Krishtit janë të pashpresë. Sigurisht në qoftë se trupi i pajetë i Jezusit ekzistuar të gjendet, autoritetet do të kishin vetëm treguar atë për njerëzit të kungull përhapjen e përkushtimit fetar të njeriut. Por pika unë jam duke e bërë është se kjo çështje.

Çdo gjë është në Vain

Dëgjoni atë që Pali thotë këtu në 1 Corinthians 15. Më parë ai tregon për Ungjillin apo ungjillit, si gjëja më e rëndësishme. Ai thotë se kjo është ajo që ai predikoi atyre, Duke e marrë, dhe ata aktualisht qëndrojnë në të. Por, dëgjoni atë që thotë ai në vargun 14.

"Dhe në qoftë se Krishti nuk është ringjallur;, predikimi ynë është i kotë dhe besimi juaj është i kotë. Ne jemi të gjendeshit në rremë të Perëndisë, sepse dëshmuam për Perëndinë, se ai ringjalli Krishtin. "

Pali nuk mendon se ringjallja është një tregim frymëzues. Ai mendon se besimi varet mbi të. Pra, kur ne e trajtojmë atë si një histori frymëzues, ne mund edhe të ndalet pretenduar se kjo është krishterimi. Ne mund edhe të mos përdorni edhe Biblën për këtë. Kjo nuk është ajo që Pali thoshte apo qëllim. Dhe kjo është një abuzim i tekstit të shenjtë për të trajtuar atë në këtë mënyrë.

Besimi i krishterë është i bazuar në News. Është e bazuar në shpalljen e lajmit në lidhje me jetën, vdekje, dhe Ringjallja e Krishtit.

Nëse kjo nuk është e vërtetë, predikimi i Palit është e kotë. Jo vetëm ajo, por besimi i krishterë është e kotë. Çfarë jam unë duke besuar në, në qoftë se historia e Jezusit nuk ka një fund të mirë? Nuk është lajm i vetëm i keq. Unë jam një mëkatar, Jezusi u përpoq për të bërë diçka në lidhje me atë, por në vdekjen fund mori atë

Pra, nëse ai nuk ka ngritur, nuk ka asnjë lajm i mirë.

Por, pasi që ai e ka ngritur, është lajm i mirë

Nuk është lajm i mirë! Lajmi është e vërtetë. Ne mund të rikthehet në Perëndinë. Unë dua të lexoj e disa vargjet e para të 1 Corinthians 15.

Tani unë do të të kujtoj, vëllezërit, e ungjillit kam predikuar për ju, që keni marrë, në të cilën ju të qëndrojë, dhe me të cilat ju jeni shpëtuar, nëse do ta mbani të fjalës ju kam predikuar, veç nëse besuat kot. Sepse unë ju kam transmetuar para së asaj që unë gjithashtu mori: se Krishti vdiq për mëkatet tona, në përputhje me Shkrimet, se u varros, se ai u ringjall të tretën ditë, sipas Shkrimeve, dhe ajo qiu shfaq Kefës, dhe pastaj të dymbëdhjetëve. Më pas iu shfaq më shumë se pesëqind vëllezërve në një kohë, shumica e të cilëve janë ende gjallë, kurse disa kanë rënë në gjumë. Më pas iu shfaq Jakobit, pastaj të gjithë apostujve. Më së fundi, si në dështimit lindur, m'u shfaq edhe mua.

1 Corinthians 15:1-8

Jezusi vdiq për mëkatet tona. Dhe ai u ngrit për mëkatet tona. Kjo është pjesë e historisë Ungjillit. Kjo është një lajm i madh për mëkatarët.

Fakti që Jezusi u ringjall nga të vdekurit konfirmon çdo gjë që ai ka thënë për Perëndinë dhe për veten e tij. Kjo është ajo që vulat mesazhin e tij. Ky është pretendimi që asnjë lider tjetër i ndonjë besimi mund ose do të bëjë.

Ju shihni se ky lajm është aq e rëndësishme për Palin që ai thotë në qoftë se edhe ajo pjesë e saj nuk është e vërtetë, predikimi i tij është i kotë. Mendoni për kishën që ju të shkoni për të dielën. Nëse ringjallja nuk do të ishte e vërtetë që të ndikojë e tyre duke predikuar në të gjitha? A edhe keni dëgjuar për vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit dhe se si ajo aplikohet për jetën tonë?

Kjo ringjallje ka të bëjë me jetën tuaj. Kjo ka rëndësi për ju, sepse jeta është e vështirë. Mëkatet janë reale. Sëmundja është e vërtetë. Vdekja është e vërtetë. A ka ndonjë lajm të mirë për ne? Kush fiton në fund? Nuk është lajm i mirë. Jezusi u ringjall nga të vdekurit. Dhe ai do të bëj të gjitha gjërat të reja. Varri bosh provon se premtimet e tij janë të vërteta.

Le të vazhdojmë të flasim për implikimet

II. Në qoftë se Krishti nuk ka ngritur nga të vdekurit, nuk ka falje

Unë jam duke shkuar për të lexuar disa tekst kënge të rastit rreth faljes.

"Zoti e falë atë, ai mori atyre forcat e errëta në të /, por ai gjithashtu mori një shkak të drejtë për të mëkatuar. "

Jay-Z, Afërditë

"Zot të lutem më fal për sinnin tim" / Nuk është e thënë se unë jam i mbaruar / Por unë jam lutur paraprakisht / Shkak mënyra sytë shikim e saj si ata luajnë në pantallona e mia. "

J. Cole, Ngrohtë deri

"I lutem unë jam falur / për çdo vendim të keqe kam bërë / Çdo motra I ka luajtur / shkaku Unë jam ende paranojak sot e kësaj dite / Dhe kjo është faji i askujt kam bërë vendimet I bëra / Kjo është jeta kam zgjedhur, ose më mirë, jeta që zgjodhi mua "

Jay-Z, 4 dhjetor

"Unë përpiqem të pretendojë se unë jam i ndryshëm, por në fund ne jemi të gjithë të njëjtë / I lutem zotit, Babai fal një **** n Unë jam kurrë gonna të ndryshojë. "

Jay-Z

"Unë jam një mëkatar, i cili është ndoshta gonna të sin përsëri / Zoti më fal, Zoti më fal / për gjëra unë nuk e kuptoj. "

Kendrick Lamar

Të gjithë vlerat falje. Edhe djemtë të cilët janë të qartë se ata nuk kanë ndërmend të vërtetë ndryshuar. Gjithkush dëshiron të jetë i falur.

Nevoja jonë për falje

Nuk është një person këtu që është i përsosur. Të gjithë jemi të papërsosur dhe ne mëkatojmë. Mëkati nuk është një fjalë e tillë popullor. Ne nganjëherë preferojnë fjalët butë si difekte, ose imperfections, ose gabime, por fjala "mëkat" komunikon diçka më specifike se ato fjalë të tjera. Kur flet Bibla për mëkatin do të thotë mos iu bindur Perëndisë me veprimet tuaja, fjalet e tua, apo mendimet tuaja. Është e humbur të shënojë, rënie të shkurtër të asaj që kërkon Perëndia, me qëllim të shënojë gabuar, rebelimit kundër Perëndisë.

Dhe Bibla thotë se mëkatet nuk janë vetëm rregulla të rastit të thyera, por mëkati është mosbindja qëllim të drejtpërdrejtë në vetë Perëndinë. Perëndia e merr mëkatin personalisht, si një sulm personal ndaj tij dhe mirësinë e tij, urtësi, dhe lavdia. Në të njëjtën mënyrë ju do të merrni dikë djegur shtëpinë tënde poshtë, jo vetëm si një sulm mbi shtëpinë tuaj, por ju veten tuaj, Perëndia e merr çdo mosbindje me krijimin e tij si një sulm ndaj tij. Nuk ka asgjë që ai nuk zotëron. Mëkati është një krim kundër Perëndisë të mirë. Dhe i njëjti Perëndia është gjykatësi që ne do të qëndrojnë para.

Këtu është pyetja ime për ju: A prisni që të jetë i falur prej këtyre mëkateve? pse? Pse do një gjyqtar i mirë ndonjëherë le mëkatarët jashtë grep për një krim të tillë të urryer si mëkat? Dhe mënyra e vetme që Perëndia fal mëkatin është në qoftë se ajo është tashmë e paguar për. Dhe ka vetëm një i cili është pohuar ndonjëherë që të paguajnë për mëkatin, Jezu. Dhe ringjallja e Jezusit është dëshmi se që pagesa është pranuar.

Në mëkatet tuaja,

Një nga gjërat Pali përmend në lidhje me nëse Jezusi nuk është ringjallur është: "Besimi juaj është i kotë dhe jeni ende në mëkatet tuaja."

Çfarë do të thotë të jetë në mëkatet tuaja,, është se ju duhet të paguani për to. Kjo do të thotë se ata janë ende në të dhënat tuaja. Kjo do të thotë që ju jeni ende në skllavëri për ta. Kjo do të thotë që ju nuk keni qenë të çlirohem nga ata. Kjo do të thotë që ju nuk do të falet për ta. Faljen e mëkateve varet në ringjalljen e mirëfilltë trupore të Jezu Krishtit.

Kryqi është vendi ku Jezusi triumfoi mbi mëkatin. Kjo është si ndeshje mundje me mëkatin dhe të keqen. Dhe në qoftë se Jezusi nuk e kam marrë deri, kjo do të thotë për mëkatin fitoi.

fetë e tjera nuk do të bëjë shumë me faljen e mëkateve. Nuk ka shpjegim pse një gjyqtar i mirë do të dal ato. Duke marrë në qiell është duke bërë më të mirë se sa të këqija, por ajo që për të këqija? Askush prej nesh nuk do të përgëzoj një gjyqtar i cili le vrasësit off hook, sepse ata ndihmuan një grua e vjetër nëpër rrugë të nesërmen. Mëkati duhet të paguhet për.

Ju nuk duan të qëndrojnë përpara Perëndisë në mëkatet tuaja,. Ka dy vende që ju mund të jetë, në Krishtin ose në mëkatin tuaj.

Dhe në qoftë se Jezusi nuk e ka ngritur, nuk ka falje.

Por, pasi që ai e ka ngritur, ka falje të mëkateve!

Jezusi bëri shumë lloje fetare çmendur, sepse, jo vetëm se duke shëruar, por ai u thoshte atyre mëkatet e tyre janë falur. Jezusi kishte autoritetin për të falur mëkatet. Papa nuk e ka atë autoritet, pastorë nuk e kanë këtë autoritet, Priftërinjtë nuk keni se Autoritetit vetmin Perëndi. Dhe Jezusi ishte Perëndia në mish.

Le të bëjë ndjenjën e faljes fjalës. Thuaj miku im godet mua në fytyrë. Nuk do të ishte falja, nëse kam thënë se është ok, por planifikuar të godasin atë përsëri për më vonë. Falja nuk do të thotë vetëm ta pranoja ndjesën e tij, kjo do të thotë I trajtoj atë si në qoftë se ai nuk e kishte bërë mëkat kundër meje. Tani unë mund të traumatizuar dhe rosë sa herë që ai shkon për një të lartë të pesë. Unë nuk mund të besoj atë të njëjta, por unë nuk do të mbajë atë mëkat kundër tij. Unë nuk do të përpiqet për të marrë përsëri në atë, ose të jetë e hidhur ndaj tij. Marrëdhënia jonë mund të rivendoset.

Mëkati është një shkelje serioze kundër Perëndisë. Është kaq serioze atij, se nuk do të vetëm të vë re atë. Ai e dinte se duhej ndëshkuar. Dhe Perëndia na deshi aq shumë sa që dërgoi Jezusin. Dhe Jezusi na deshi aq shumë sa që ai ishte i gatshëm për të marrë atë dënimin në kryq për ne. Kjo është ajo që kryqi është. Është Jezusi rrit në dhe duke marrë dënimin që meritojnë mëkatarët.

Është si unë jam në sallën e gjyqit dhe unë jam në mënyrë të qartë fajtor, por në vend që të ndëshkohet dikush merr këtë dënim për mua.

Përfitimet e Faljes

Kur ne i besojmë Krishtit Perëndia do të rivendosë marrëdhënien e tij me ne. Ai do të fshijë rekordin tonë të pastër. Është një vendim i pafajshëm nga gjykatësi i gjithë universin. Ai do të na pranojë në marrëdhënie me të. Ai nuk do të mbajë mëkatet tona kundër nesh.

Romakëve 4:7-8 thotë, "Lum ata paudhësitë cilëve u janë falur, dhe të cilëve mëkatet u janë mbuluar; Lum njeriu të cilit Zoti nuk do t'ia numërojë mëkatin e tij. "

Nuk ka gjë më të frikshme në të gjithë Universit se sa për të qenë përpara Zotit në mëkatet tuaja,. Por nuk ka bekim më të madhe në gjithë universin, se sa të jetë i falur nga Perëndia.

shpesh, Të krishterët kanë një reputacion me të tjerët për të qenë vetë i drejtë. Dhe unë mendoj se kjo është tragjike. Sepse përkufizimi i ka besim Krishtit është e kundërta e saktë e drejtësisë vetë. Është pranuar ne nuk kemi drejtësi. Dhe duke ardhur për të Perëndisë në besim, se ai do të na falë e padrejtësisë tonë. Pra, nëse të krishterët kanë keqinterpretuar besimin për ju, të tregohet i mbarë me ta. Kjo nuk është ajo që mësohet Krishti

A keni kohë për t'u falen mëkatet tuaja? Unë dua që ju të mendoni për jetën tuaj. Ka shumë gjëra që kemi bërë që nuk janë të drejta. Ne kemi gënjyer, dhe ne kemi marrë zjarr. Shumë prej nesh kanë fornicated dhe të marrë dehur. Shumë prej nesh kanë vjedhur dhe mashtruar. Shumë prej nesh e urrejnë të tjerët, ne jemi dembel, dhe lista mund të vazhdojë. Të gjithë ne. Jetët tona ofendojnë një Perëndi të shenjtë. Dhe unë pyes veten në qoftë se ju të gjatë për të falur prej këtyre mëkateve.

Lajmi i mirë është, se falja është në dispozicion në Jezu Krishtin. Por vetëm nëse ai në fakt u ngrit nga të vdekurit. dhe vetëm, në qoftë se ne besojmë në jetën, vdekje, dhe ringjallja e Jezusit.

Le të konsiderojmë implikimin e fundit

III. Në qoftë se Krishti nuk ka ngritur, nuk ka jetë të përjetshme

Çdo një të vetme prej nesh e di se ka diçka që nuk është e drejtë për vdekjen. Kur ne shkojmë për funeralet, nuk ka kurrë piñatas dhe konfeti. Ka pikëllimin. Ka lot. Ka shpesh gëzim, si dhe për të festuar jetën e tyre. Por, kur mendojmë për vetë vdekjen, ka shumë e trishtim të përfshirë. Sepse vdekja është e gabuar. Është e panatyrshme.

Ne jemi aq të përdorura me vdekje, që duket si vetëm një nga ato fakte që kanë të bëjnë me. Por edhe kjo është diçka që ka ndodhur pas mëkati hyri në botë. Vdekja ndodh sepse ne jemi mëkatarë. Nuk është e drejtë. Dhe nëse ne jemi në një moment dëshpërimi të thellë, askush nga ne presin vdekjen. Ne duam të jetojmë.

A mendoni se ju do të jeni në Parajsë kur të vdisni? Shumë prej nesh mendojnë për Qiellit si një vend të bukur, ku të afërmit tanë të bëjë kur jeta është e gjatë. Dhe ne shpresojmë se kinda të arritur atje. Dhe kjo supozon, që pasi të vdesim, kjo nuk është fundi. Well Pali thotë, në qoftë se nuk ka ringjallje, atëherë nuk ka asgjë.

"Pastaj ata që fjetën në Krishtin janë të humbur. Në qoftë se në Krishtin se shpresojmë vetëm në këtë jetë, ne jemi të gjithë njerëzit më të mjerët. "

Ka pasur njerëz që kanë dashur që kishte vdekur, i ngjashëm me ne. Pali është duke folur për të krishterët që njohin që vdiqën. Dhe Pali është duke thënë, nëse Jezusi nuk u ngjall, atëherë ata vetëm të zhdukur. Ata janë bërë. Nuk ka përjetësinë me Perëndinë.

Ai shkon edhe më tej për të thënë, Ju duhet të krishterët ardhur keq. Ju duhet të ndiheni keq për ne.

Pse A Ne të mjerët?

Tani shumica e njerëzve që mendojnë e krishterimit si një gjë ku ju thjesht shkoni në kishë ndonjëherë rastësisht, dhe ndoshta ju kujtohet lutjen e Zotit, nuk e kuptoj pse Pali do të thonë se kjo. Sepse në mendjen e tyre, e vetmja gjë që të krishterët janë me të vërtetë të humbur është e diel. Por pas Krishtit është shumë më shumë.

Krishti bën thirrje për të gjitha tona. Ai pyet për çdo gjë. Ai kërkon që ne të vënë jetën tonë poshtë. Që kemi marrë kryqin tonë. Që ne ndërtojmë jetën tonë rreth tij. Dhe në qoftë se ai nuk ka të vërtetë të marrë deri, ne jemi të trashë. na Pity. Sepse të gjithë ne kemi bërë është hedhur jetën tonë larg për asnjë arsye.

Në qoftë se Krishti nuk ka ngritur, nuk ka jetë të përjetshme.

Por, pasi që ai e ka ngritur, nuk është jeta e përjetshme!

Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëm, që kushdo që beson në të të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme.

nevojtore 3:16

Nuk është jeta e përjetshme. Ju mund të ngrihen. Dhe jetojnë përgjithmonë me Perëndinë. Të krishterët nuk janë për të ardhur keq. Të krishterët janë ata të cilët kanë një shpresë përtej varrit. Çfarë mund të bëni me një njeri që nuk e kanë frikë vdekjen? Paul është një shembull i madh i kësaj në Filipianëve 1. Ai është në rregull me vdekje, sepse kjo do të thotë se ai merr për të shkuar të jetë me Jezusin.

A ndani atë guxim se Pali ka? Kjo vjen vetëm nga ai që ka besuar në realitetin e vdekjes dhe ringjalljes së Jezusit.

Për të përmbledhur: po. Ajo që ka rëndësi në qoftë se Jezusi u ngrit. Dhe ai ka marrë deri. Historia e tij është e ngjashme me të tjerët në atë që ai vdes. Gjithkush vdes. Por jo të gjithë merr up. Jezusi u ngrit. Ai premton se në qoftë se ne jemi në Të edhe ne do të ngrihet dhe të kalojnë përjetësinë tek ai. A keni besim tek ai?

AKSIONET

12 comments

 1. Paulpërgjigje

  Faleminderit, Pastor Lee. “Jezusi është Ai që Perëndia ka dërguar për të rivendosur, dhe në mënyrë specifike për të na rikthyer Krijuesit tonë. Kjo është një lajm i mirë.” Ky është një lajm i mirë! Pjesa konfeti më bëri të qesh. Ju keni një ndjenjë të veçantë të humorit, kur ju predikoni. Eshte mire.

 2. Evanpërgjigje

  Dashuria unike ju vënë në të krishterë kurrë nuk menduan aq thellë të feve të tjera të dinë se ne jemi të vetmit që mund të themi që kemi një shpëtimtar që vdiq dhe u ngrit i gjallë, ai në të vërtetë është këtu dhe shkuar në të njëjtën kohë për të shkuar dhe për të përgatitur një vend për ne

 3. CynthiaAghomonpërgjigje

  Jezusi është çdo gjë me të vërtetë…nuk ka krishterimi pa Jezusin dhe jeta do të ishte e pakuptimtë dhe e pashpresë, pa kryqëzimin e Tij, vdekja dhe ringjallja. I lutem shumë e syve do të jetë i hapur për të vërtetën e kësaj ngjarje të lavdishme.

 4. Përmendja: VulcanYouth » Pashke!!

 5. JacobAlgerpërgjigje

  Man Trip, faleminderit për shpërndarjen. Ky është një mesazh i fuqishëm. Unë kam qenë një besimtar që unë isha një fëmijë, por e gjeta veten duke i kërkuar këtë pyetje shumë vetëm këtë Pashkët. Mesazhi juaj dhe mësimet e Palit e bën atë në mënyrë të qartë. Unë e vlerësoj zemrën tuaj dhe mesazhin tuaj, Bekimet Dude im!

 6. DiDipërgjigje

  Më fal për të qenë i ngadalshëm, por kur e keni ndryshuar emrin nga mburren me zotin tim për të ndërtuar për të mburrem? Gjithashtu, pjesë e shkëlqyer në pikën e Pashkëve!

 7. Gregpërgjigje

  Unë jam aq mirënjohës për ndarjen tuaj të Fjalës së Perëndisë! Ky post më inkurajon së tepërmi. Ka qenë super e vështirë për të mbajtur Jezusin’ Fitorja në frontin e mendjen time. Ka qenë pothuajse një vit që vëllain tim të vjetër të 17 yrs vdekur. Në një blic Perëndia e mori jetën e tij me atë që dukej një aksident totale që nuk duhet të kishte ndodhur. I shpenzuar aq shumë kohë me të; gjithë jeta ime ndryshoi në mënyrën më të madh ndonjëherë–është e vështirë të besohet se unë jam që vijnë deri për të qenë më i vjetër se ai ndonjëherë ishte. Do të shoh atë përsëri? Do të rritet ai?
  Unë kam ardhur në këtë post, sepse unë kam qenë i inkurajuar kështu nga këngën tuaj “Lazarus.” Ju keni bekuar aq shumë, dhe unë kam për të ju falënderoj për ndarjen e vërtetë të thellë që, sepse Jezusi ishte ngritur në fitoren mbi vdekjen, Unë e di se unë do të shohim Atë ballë për ballë…dhe vëllai im shumë. Unë shpresoj se ju jeni të inkurajuar të!

 8. Përmendja: La Sagrada Familia, #CrossEqualsLove | shkëlqim

 9. Sammypërgjigje

  kjo histori është e thellë se të gjithë historinë varet në faktin se Krishti u ringjall prej të vdekurit …

  të gjithë profetët e tjerë nuk e kanë parë dritën e ditës që nga ata shkuan gjashtë këmbë i thellë ….

  500 dëshmitarët nuk është diçka të rëndë dal … thonë se një tip si Jay Z vdiq dhe tre ditë më vonë ai u kthye nga të vdekurit !!!!

  prishurit media nuk do të ishte i madh???

  por çfarë janë mundësitë që 500 pepo do të dëshmojë në këtë ngjarje si ajo shpalos ???

  por në qoftë se Krishti nuk u ringjall prej së vdekurish imagjinoni ditën fushë autoriteti hebre do të kishte !!!!

  pasojat do të jenë të shquar …

  Krishterimi do të ishte feja më blasfemuese në planet asnjë???

  por që ne e dimë se si përfundon historia që kemi shpresë se të vdekurit në Krishtin do të ngrihen dhe që është më shumë se një lajm i mirë!!

 10. JShënimpërgjigje

  Burrë udhëtim, Zoti ju bekoftë! Duke dëgjuar predikimet, mësimet dhe muzikën tuaj, me ngre patjeter. Ky lajm i mirë, ungjillin, kjo është diçka që njerëzit duhet ta jetojnë më shpesh dhe jam i lumtur që të shoh duke e bërë këtë njeri. Duke parë mënyrën se si Perëndia po ju përdor, më ndihmon shumë pasi ne bëjmë shumë të njëjtat gjëra, muzikore dhe në shërbim, kështu që vazhdoni t'i thoni po Perëndisë njeri, Unë jam duke u lutur për ty.