Mund Xians Have Fun?

A u bërë një i krishterë do të thotë fundin e fun tim? Kjo është një pyetje interesante dhe unë mendoj se një të drejtë për të kërkuar. Ka një pamje të caktuar të krishterimit që është pikturuar shpesh. Kur njerëzit të mendojnë për krishterimit ata mendojnë për gjëra të ndryshme. Disa mendojnë ulëritës TV predikues, të tjerët mendojnë djalë të bardhë në një kostum apo gjyshja e vjetër të zezë në një kapelë të madhe të kishës. Disa mendojnë se konservatorët politike apo ata njerëz që nuk e pëlqejnë shkencën. Por shumë pak njerëz mendojnë krishterimin dhe të mendojnë: hej, që do të jetë një gjë e bukur për të bërë! Duke u bërë një i krishterë nuk duket argëtim për njerëzit.

Krishterimi ka marrë një reputacion si një Killjoy. Është diçka për njerëz të mërzitshëm dhe të moshuar. Një rapper në një këngë të thotë, "Nëse ju frikësuar, pastaj shkojnë në kishë. "Kishat duket krishterë janë të turpshëm, punks frikësuar. Njerëzit mendojnë se duke u bërë një i krishterë do të thotë që ju duhet të veshin kostume dhe veshje të gjata, dhe të dëgjoni muzikë të keqe të krishterë, dhe të ndaluar duke qenë të ftohtë. Së pari, disa nga y'all nuk janë të ftohtë në vendin e parë, por kjo është një tjetër histori.

Unë vetëm shikuar këtë intervistë Ja Rule dje. Ai ishte duke folur për përvojat e tij me kishat. Në kishat e tij përvojë gjithmonë tha ardhur si jeni, por kurrë me të vërtetë do të thotë atë. Ai kurrë nuk ndjehet i mirëpritur. Dhe kur njerëzit u pyetën nëse ai e pranoi Krishtin në jetën e tij, ai tha se nuk ishte i gatshëm. Ai mendonte se do të thoshte se ai kishte për të bërë të dhënat e ungjillit tani. Foto që i ishte dhënë e krishterimit ishte një ku keni pasur për të ndryshuar çdo gjë rreth vetes; keni pasur për të ndaluar shijuar çdo gjë që ju keni qenë duke shijuar. Ndërsa në qoftë se të bëhej i krishterë është gjëja e fundit që ju do të bëni në qoftë se ju të kërkuar për të shijuar veten!

Çfarë është Fun?

Ja se si fun përcaktohet në fjalor. fun është: Një burim i gëzimit, dëfrim, apo kënaqësi. Nuk ka dyshim se duke u bërë një i krishterë do të thotë të kuptuarit tuaj dhe përvojën e gëzimit, dëfrim, dhe kënaqësi do të ndryshojë. Nëse jeni të pyesin nëse ajo mund të mbetet e njëjtë, ajo nuk mund të. Nuk ka dyshim se duke u bërë një i krishterë ndryshon mënyrën që ju shihni jetën.

Pyetja është: bën atë të ndihmojë ose të dëmtojë fun tuaj? Është krishterimi armik i gëzimin tuaj, dëfrim, dhe kënaqësi? Ose e bën atë të ju ndihmojë të përjetojnë kënaqësi, dëfrim, dhe kënaqësi në kuptimin e tyre të vërtetë? Ka të gjithë në kulturën tonë marrë atë të drejtë? Janë Krishterimi dhe argëtim në skajet e kundërta të spektrit?

Unë mendoj se një nga arsyet njerëzit flasin rreth krishterimit në këtë mënyrë është për shkak të mënyrës se si të krishterët janë portretizuar në media. Çdo djalë i krishterë në një film apo TV është më e keqja. Ata janë zakonisht gjykues dhe banal. Njerëzit karikaturë padrejtësisht shumë të krishterë dhe të japin vëmendje për gjëra më qesharake.

Arsyeja e dytë është për shkak se disa të krishterë dhe ata që e quajnë veten të krishterë të lëshoj atë vibe. Ato kontribuojnë në stereotipi. Disa të krishterë të vërtetë nuk gëzojnë asgjë dhe ata e fajësojnë atë për Perëndinë, si në qoftë se është faji i tij.

Pra, çfarë unë mendoj se? Unë kam dy përgjigje për pyetjen për sonte. A u bërë një i krishterë do të thotë fundin e fun tim? Përgjigja ime e parë është: jo

unë. No - Duke u bërë një i krishterë nuk do të thotë fundin e fun tuaj

Nëse jeni të vërtetë mendoni rreth saj, kjo është një pyetje e çuditshme për të kërkuar. "A u bërë një i krishterë do të thotë fundin e gëzimit, dëfrim, dhe kënaqësi në jetën time?"Ajo thotë diçka për Perëndinë për të kërkuar këtë pyetje. Nëse të qenit një mjet të krishterë e mëposhtme Perëndisë me anë të besimit në Krishtin, pastaj të riformuloj pyetjen se është duke i kërkuar: Perëndia do që ju të keni një jetë të kënaqshme un-? Për t'iu përgjigjur po thotë diçka të pavërtetë për Të. Ai është Krijuesi i të gjithë jetës. Sigurisht ai dëshiron që ju të gëzojnë jetën që Ai e krijoi.

Është si të pyesësh nëse Jay-Z apo Kendrick Lamar dëshiron që ju të urrejë albumin e tij më të ri. A ai dua që ju të vetëm të vuajnë nëpërmjet saj dhe të urrejnë atë? Ose si Steven Spielberg dëshironte që të urrejnë filmin e tij, ose ai donte që ju të bëni një sy gjumë për shkak se ju urryer Lincoln aq shumë. Well natyrisht jo! Ata bënë atë, pjesërisht, në mënyrë që të tjerët do të gëzojë atë.

Jeta është e ndryshme, sepse ajo nuk është vetëm një formë e zbavitjes, por ka ngjashmëri. Ajo që ne dimë nga Shkrimi është se Perëndia është një Perëndi i mirë. Ai krijoi jetën. Ai na ka bërë sipas shëmbëlltyrës së Tij dhe Ai dëshiron që ne të jetojmë këtë jetë të plotë. Ai dëshiron që ne të gëzojnë jetën dhe lavdërojmë Atë për të.

provë

Nuk ka asgjë në Bibël që sugjeron se Perëndia nuk na duan të gëzojnë jetën tonë. Kur ju lexoni Biblën që nuk është vetëm fotografia që ju jeni do të merrni. mënyra se si njerëzit flasin për krishterimin ju do të mendoni se ka pasur një varg ku Jezusi thotë, "Nëse më ndjek, ju duhet të jetë i varfër, urrej çdo gjë, dhe terhiq të tjerët bashkë me ty. "Por ju nuk do të gjeni ndonjë vargje si kjo.

Në vend të kësaj ju do të gjeni Perëndia na duan për të shijuar jetën tonë. Unë jam duke shkuar për të lexuar disa pasazhe që unë mendoj se pika e këtë jashtë.

Njerëzit mendojnë se Perëndia dëshiron të na ruajë nga të mira, por kjo është një gënjeshtër. Dëgjoni James 1:16-17.

A nuk duhet të mashtrohen, Vëllezërit e mi të dashur. Çdo dhuratë e mirë dhe çdo dhuratë e përsosur vjen prej së larti, zbret nga Ati i dritave me të cilin nuk ka asnjë ndryshim apo hije për shkak të ndryshimit. (James 1:16-17)

Perëndia nuk përpiqet të na ruajë nga të mira; Perëndia është Dhënësi i të gjitha gjërave të mira. Ai është burimi. Kjo është si fëmijët në një jetimore duke i kërkuar në qoftë se njerëzit që paguajnë për strehim dhe rrobat e tyre, duan gjëra të mira për ta. Ata paguhen për çdo gjë kështu që çfarë do të thotë? Kjo është një pyetje e palogjikshme.

Zoti krijoi miqësinë dhe martesën. Perëndia krijoi qeshur dhe të qeshura. Të gjitha këto janë dhurata nga Perëndia. Pra, për të vepruar si ai nuk dëshiron që ne të gëzojnë ato është qesharake.

Po në lidhje me Jezusin? A ai të ketë diçka për të thënë në lidhje me këtë? Tek Gjoni 10, Jezusi kontrast veten me mësuesit e rremë. Këta mësues të rremë të çojë popull i humbur; ata ishin barinj të këqija. Jezusi e quan ata hajdutë.

"Vjedhësi nuk vjen për të vjedhur, vras, dhe të shkatërrojë. Unë kam ardhur që të kenë jetë, dhe të kenë me bollëk. " (nevojtore 10:10)

Kjo shkon direkt kundër asaj që njerëzit shpesh thonë se në kulturën tonë. Ata mendojnë se Perëndia dëshiron për të vjedhur. Vjedhur gëzimin tonë, lumturi, dhe vullneti i lirë. Se Perëndia do të na vrasin dhe na terhiq poshtë. Por Jezusi thotë, Ai erdhi për të dhënë është jetë me bollëk apo një jetë të plotë. Ai dëshiron që ne të jetojmë jetën tonë të plotë. Ne do të flasim më shumë për këtë më vonë.

në Psalmin 16, David është duke folur për Perëndinë dhe këtu është ajo që thotë ai.

"Ti të më tregosh shtegun e jetës; në praninë tuaj nuk ka gëzim; në të djathtën tënde ka kënaqësi në përjetësi më shumë. " (psalm 16:11)

Pra, vijnë më afër Zotit nuk çon në trishtim mërzitshëm, kjo çon në gëzim. Jo vetëm çdo gëzim por gëzim. Dhe ka kënaqësi. Jo pesë minuta ose pesë vjet e kënaqësi, por kënaqësi në përjetësi.

Unë mund të vazhdoj për ditë me pasazhe si kjo. Krishterimi nuk është armik i gëzimit, dëfrim, dhe kënaqësi. Është e vërtetë se rruga për gëzimin e vërtetë, dëfrim, dhe kënaqësi.

Joy e vërtetë

Javen e shkuar, gruaja ime dhe unë shkova për të parë Forca e gravitetit në IMAX 3D. Ju e dini se ata të ju jap këto gota të mëdha clunky për të vënë në. Por, çfarë nëse në vend të atyre syzet kemi sjellë maska ​​tona të gjumit nga shtëpia? Ti e di ato gjëra që ju vënë në si syzet që bllokojnë nga të gjithë dritën e? Ju nuk e shihni asgjë, por errësirë.

Tani çfarë do të kishte ndodhur nëse në vend të syzet 3D ne kemi vënë në gjumë maska? Ne do të humbasë të gjithë filmin. Por, pasi që ne kemi vënë në ato syzet 3D ajo ishte e mahnitshme. Ajo ishte si ne kemi qenë në film. Unë u mbajtur pijen time kështu që nuk noton në ajër. Stuff ishte rreth nesh. Stuff po vinte drejt nesh. Syzet sjellë këtë përvojë për jetën.

Ne trajtimin e Perëndisë si ai është duke u përpjekur për të na dorëzuar atë maskë gjumë në filma, kur me të vërtetë ai është duke u përpjekur për të na dorëzuar syze 3D. Ai nuk është duke u përpjekur për të bllokuar gëzimin, dhe na lënë në errësirë. Ai dëshiron gëzimi ynë të rritet dhe për të plotë. Ai dëshiron që ne për të shijuar jetën ashtu siç ishte menduar të jenë të gëzuar. Për fat të keq ne nuk e gjithmonë e di se si duket kjo.

Problemi ynë është se ne jemi nën përshtypjen se fun do të thotë duke bërë çdo gjë që ne të ndjehen si në çdo moment të caktuar. Por në qoftë se ne me të vërtetë mendoni rreth saj, të gjithë ne e dimë se është një ide e keqe. Kush dëshiron të jetë një rob për çdo gjë që ata dëshirojnë të bëjnë? Ne jemi të ndryshueshëm.

Djali im dëshiron të ketë argëtim dhe ai mendon fërkimit gishtin e tij në dalje është mënyra më e mirë për të bërë këtë. Ai ka nevojë për udhëzim nga unë. Dhe nëse djali im do të ketë argëtim në vend që të vdes ai ka për të më besoni. Ai mendon se ecin poshtë shkallët duket fun. Por, si një i rritur, Unë e di se ai nuk ecën mirë dhe ai do të bie poshtë.

Zoti është Krijuesi i jetës dhe Ai di. Ne të gjithë do të pranojmë se ne nuk jemi të gjithëdijshëm. Ka gjëra që ne nuk e kuptojnë. Dhe për shkak se ne jemi mëkatarë, ne e vlerësojmë gjëra të gabuar. Ne duhet të besojmë Perëndisë dhe karakterin e Tij.

Disa njerëz mendojnë, "Që tingëllon bukur, por Perëndia i ka të gjitha ato komandat që na tregojnë nuk duhet të bëni gjëra zbavitëse." Dhe ju jeni të drejtë; ka komandat që na ndalojnë nga gjëra të caktuara. Por a është ajo që fun ynë do të jetë shkatërruar?

Kjo sjell mua për përgjigjen time të dytë në këtë pyetje. A u bërë një i krishterë do të thotë fundin e fun tim? Përgjigja ime e dytë është: Ndonjehere.

II. Ndonjehere – Pas Jezusin do të thotë në fund të Disa Fun tonë

Unë nuk dua të ju mashtrojë. Duke u bërë një i krishterë do të thotë që ju do të duhet të mohojë veten. Ka gjëra që ju të gëzojnë që janë të këqija për ju, gjëra që në afat të gjatë vjedhin gëzim në vend të dhënë atë.

Dehurit duket fun, por të çon në vendime idiote. Seksi para martesës duket fun, por niveli i thellë i intimitetit nuk ishte menduar të jenë të gëzuar përveç këtij angazhimi afatgjatë në bazë të Perëndisë. Kjo është mënyra më e thellë që mund të japin veten larg për dikë tjetër. Ndonjëherë shtrirë duket si ajo çon në argëtim, por ajo na dëmton dhe të tjerët.

Siç e kemi njohur tashmë, Perëndia i krijoi të gjithë jetës dhe Ai e di se si është menduar të jenë të gëzuar. urdhërimet e tij janë për të mirën tonë. Në dorën e djathtë ka kënaqësi në përjetësi. Dhe kur ne nuk i binden Atij, ne jemi duke u larguar nga gëzimi i vërtetë. Perëndia nuk na ruajnë nga jetë të mirë; ne kemi mbajtur veten nga jeta e mirë kur nuk i bindemi Atij.

Dhe si një akt të dashur Jezusi na thërret për të mohuar veten.

Pastaj u tha të gjithëve, "Nëse dikush do të vijë pas meje, të mohojë vetveten, dhe të marrë kryqin e vet çdo ditë, dhe të më ndjekë. " (Luke 9:23)

Çfarë do të thotë të mohosh veten? Mohimi veten do të thotë duke i thënë se nuk ka për veten. Duke refuzuar veten. Duke hedhur poshtë atë që ju doni të bëni të natyrshme.

Kjo nuk do të tingëllojë bukur dhe me gëzof. Ju ndoshta nuk do të vënë atë në një karte vulë. Kjo nuk është shumë inkurajuese për të dishepujve. A është Jezusi vetëm duke u kontrolluar dhe do të thotë dhe fyerje?

Nëse do të ishin të përsosur, na kërkuar për të mohuar veten do të ishte qesharake. Në qoftë se ne kemi qenë gjithmonë i mirë dhe i mençur na kërkuar për të mohuar veten do të ishte e çuditshme. Por në qoftë se ne jemi me të meta na kërkuar për të mohuar veten është i dashur. Nëse ne jemi të mashtruar dhe messed up, na kërkuar për të mohuar veten është e dobishme.

Ju nuk mund gjithmonë besim veten. Ka gjëra që ju të gëzojnë që janë të këqija për ju. Sa herë i keni bërë vendime që duket fun, por ju duhet të merren me pasojat më vonë?

Jezusi është duke thënë nëse doni të më ndjekë, ju keni për të ndaluar pas veten. Është si të pyesësh dikë për drejtimet. Nëse ti e kupton që ju keni qenë duke shkuar në drejtim të gabuar, dhe ju pyesni dikë për t'ju ndihmuar, ju nuk mund të mbajë në rrugën tuaj. Vijim Jezusi është në një kuptim duke pranuar se ju jeni të humbur dhe në nevojë për dikë të drejtpërdrejtë me ju. Pra, Jezusi është duke thënë, lëshoj. Më jep timon. Ju keni dhënë veten për mua. Unë jam Master. Unë jam udhëheqësi. Kjo është ajo që do të thotë të vijë pas meje.

Nëse gruaja ime tha, në qoftë se ju doni të jetë burri im duhet të mohojë veten dhe të më ndjekë. Unë do të jetë si huh? Nëse djali im ka thënë se… Unë do të të vërtetë të jetë i befasuar që ai nuk mund të flasim. Në qoftë se presidenti i Shteteve të Bashkuara tha se, Unë do të refuzojë atë. Edhe në qoftë se pastori im tha, mohojnë veten dhe të bëjë çdo gjë që them pa marrë parasysh se çfarë është ajo, Unë do të shkoj në një kishë. pse? Sepse unë nuk dua të jap frerët e jetës sime plotësisht mbi një personi tjetër mëkatare. Kjo është qesharake. Kjo nuk do të më ndihmojë. Ato nuk mund të çojë jetën time të përsosur ose. Ata kanë problemet e tyre.

Por Jezu Krishti nuk është një person mëkatar. Ai është i shenjtë, Ai është Krijuesi im, dhe Ai vdiq në mënyrë mëkatarët do të mund të pajtohen me Perëndinë. Ai është i besueshëm. Ai e di se çfarë jeta ime duhet të duken si. Ai nuk është duke u thotë, Ai ka dashur mua. Të jesh i krishterë do të thotë që ju të regjistroheni për të thënë jo për veten ndonjëherë.

Nëse ju nuk jeni duke thënë se nuk ka për veten rregullisht, ju duhet të pyesni veten nëse jeni të vërtetë duke ndjekur Jezusin. Sepse ne jemi gabim rregullisht dhe ne kemi nevojë për ndihmën e Tij.

Shembulli i Salomonit

Një nga librat Realest në Shkrimet është libri i Predikuesit. Kjo është shkruar ndoshta nga Solomoni. në të, ai flet për mënyrën se si çdo gjë është e pakuptimtë. Që ai kishte pasur një shumë për çdo gjë, ai flet nga përvoja. Ja se çfarë tha ai.

"Kush e do para nuk do të jenë të kënaqur me të holla." (Predikuesi 5:10)

Kështu që ju mund të marrë këtë, si këtu ne do të shkojmë. Ata e urrejnë çdo gjë, duke përfshirë të holla. Perëndia nuk do që unë të gëzojë atë. Ose ju mund të shihni se si Perëndia ju mbrojtur nga ndjekja diçka që kurrë nuk do të kënaqë ju

Dëgjoni atë që ai thotë më vonë:

Gjithkush gjithashtu të cilit Perëndia i jep pasuri dhe pasuria dhe fuqia për të shijuar ato, dhe për të marrë pjesën e vet dhe të gëzohemi në e tij të mundin, kjo është një dhuratë e Perëndisë. Në fakt ai nuk do të kujtojë shumë ditët e jetës së tij, sepse Perëndia i përgjigjet zënë me gëzim në zemrën e tij. (Predikuesi 5:19-20)

A është kjo një kontradiktë? gëzojnë të holla? Mendova se ai tha se nuk do të kënaq ty. Perëndia i jep gëzim, nuk para. Paraja nuk të kënaq ty, ajo vetëm ju bën të duan më shumë para. Është marrëzi të jetojë për të. Ju mund të gëzojnë diçka, pa jetojnë nën supozimin e gabuar se ajo do të kënaqë shpirtin tuaj. Perëndia është duke u përpjekur për të na mbrojtur.

Problemi ynë është se ne duam të adhurojmë dhuratën vend të Dhuruesit, Krijimi në vend të Krijuesit. Ne duam të adhurojmë kanavacë vend të piktorit, faqet në vend të autori. Ne duam që të ndjekin të holla në vend të Atij, që ofron të gjitha gjërat. Dhe Jezusi na thërret për të mohuar atë dhe e ndjekin Atë.

Të krishterët nuk janë tregtare fun për mërzinë, a gëzimi për ankthin. Ata janë tregtare gëzimet përkohshme, për gëzimet e përjetshme. Ata janë tregtare gëzimet vdekjeprurës, për gëzimet e jetës duke i dhënë. Ata janë tregtare rrufeshëm, gëzime ndryshueshëm, për të qëndrueshme, shkëmb gëzimet ngurta.

III. Si mund Ne Gëzojnë gjëra Drejtë?

Ne jetojmë me anë të besimit në Krijuesin tonë.

Ne të gjithë të jetojë prej besimit

Nëse e kuptojmë apo jo, të gjithë ne jemi njerëzit e besimit. Çdo qenie njerëzore. Të krishterët, myslimanët, Hindusët, Budistët, agnostikët, Ateistët-të gjithë ne të jetojnë me anë të besimit, ne jetojmë në dritën e asaj që ne besojmë në çdo moment të caktuar. Ata prej jush që janë atletë praktikojnë të vërtetë e vështirë. pse? Sepse ju besoni se do të ju bëjë më të mirë në sportin tuaj. Ose si në lidhje me këtë? Disa nga ju vënë adresën në Google Maps për të marrë vende. pse? Sepse ju besonin se telefoni juaj do t'ju japë drejtimet e duhura. Po të besosh se telefoni juaj do të ju gënjejnë, të cilat unë mendoj se e imja ka disa herë, ju nuk do të kishte përdorur atë. Unë mund të shkoj në dhe në. Por ne të gjithë jetojmë me anë të besimit.

Unë mendoj se jeta e mirë është duke jetuar me anë të besimit në një Zot të mirë. Ai na tregon se si të gëzojnë krijimin e Tij të drejtë. Ai na çon në gëzim.

Çdo herë që ne e trajtojmë asgjë tjetër përveç Perëndisë, si një fund në vetvete ne nuk jemi duke shijuar atë të saktë.

Fun nuk është e mjaftueshme

Por, ndoshta ju mendoni, Unë nuk dua që. Unë dua që të ketë argëtim. duke qenë i kënaqur, shijuar veten nuk është e gjithë jeta është rreth. Nëse ju mendoni se është, ju jeni në për diçka e frikshme. Në qoftë se ju të ndërtuar jetën tuaj mbi themelet e fun, ajo do të vijnë akrobaci poshtë kur jeta është e vështirë. argëtim, duke u kënaqur, shijuar veten tani nuk është e mjaftueshme. Pse nuk shkoni pas gëzimit të përjetshëm?

Dhe kjo nuk është e mjaftueshme për të pritur deri vonë. Pse të presim për të filluar që jetojnë? Hiq dorë nga ndjekja gjë të rreme dhe të fillojnë përpjekje për të kapur gjë e vërtetë.

Është si duke injoruar NBA, sepse ju përkundrazi do të luajë NBA 2K në PlayStation. Hiq dorë nga ndjekja gjë të rreme, dhe të përqafojnë gjë e vërtetë që është në dispozicion. C.S. Lewis ka shprehur një mendim të ngjashëm, kur ai tha këtë:

“Ne jemi krijesa gjysmë zemre bëra shaka rreth me pije dhe seks dhe ambicie, kur gëzimi i pafund na është ofruar, si një fëmijë i injorante që dëshiron të shkojë në bërjen e pies baltë në një lagje të varfër, sepse ai nuk mund të imagjinojmë se çfarë nënkuptohet nga oferta e një pushim në det. Ne jemi shumë të kënaqur shumë lehtë” - C.S. Lewis, Pesha e Lavdisë

I përdorur për të mendoj se jeta ishte e gjitha këto kënaqësitë kalimtare. Pastaj unë u bë një i krishterë. Ka pasur gjëra kam lexuar më herët si i krishterë që demoluar foton time të vjetër të jetës së mirë. Ja një shembull.

Të vdekurit fitim

Të gjithë prej nesh kanë dëgjuar njerëzit flasin për vdekjen nga koha në kohë. Ne e kemi dëgjuar njerëz që thonë, "Asgjë në jetë është e sigurt si vdekja dhe taksat."Tha një rapper popullore, "Unë jam duke u përpjekur për të rrahur jetë shkaku nuk mund të mashtrojnë vdekjen." Njerëzit të kuptojnë se vdekja nuk mund të shmanget. Por, si një i krishterë i ri, Kam lexuar një varg për vdekjen në Bibël që ishte si asgjë kisha dëgjuar kurrë më parë. Apostulli Pal foli për vdekjen në një mënyrë të çuditshme. Pali nuk tha vetëm vdekja ishte e sigurt, ai e mori atë një hap më tej. ai tha se, "Të vdekurit shtim." Çfarë!?

Vdekja është kur truri juaj, zemra juaj, dhe mushkëritë tuaja të ndaluar duke bërë punën e tyre. Vdekja nënkupton përfundimin e jetës dhe ndarjes nga anëtarët e familjes. Vdekja do të thotë punën e jetës suaj është e gjatë. Ndryshe nga gjykimet tona të tjera, vdekja është, për personin i cili vdes, fjalë për fjalë "fundi i botës"– në fund të këtë një të tillë gjithsesi. Pra, si mund të jetë vdekja ndoshta shtim? Unë nuk mund të bëjë para kur të vdes? Unë nuk mund të rrisë statusin tim kur të vdes. Ajo thjesht nuk përshtaten me pikëpamjet e mia të vjetra të jetës së mirë.

Mirë në mënyrë që për mua për të kuptuar atë që Pali nënkuptohet me këto katër fjalë-për të vdekurit fitim-unë kam për të kuptuar katër që erdhi të drejtë para tyre. në Filipianëve 1 Paul shpjegon se pse ai duket të jetë në rregull me të qëndruar gjallë apo të vdekur në duart e përndjekësve të tij. Ai shkruan në vargun 21, "Te jetosh IS Krishti. "Me këto fjalë, apostulli më tha se çfarë jeta është me të vërtetë të gjithë rreth- nuk para, jo puna ime, jo edhe familja- por Jezusi. Si mund im egoist, status-fiksuar botëkuptimi mbijetojnë ngjitur me atë të vërtetën?

Jeta nuk ka kuptim pa Krishtin, sepse Krishti është ajo që kjo është mbi të gjitha. Prandaj për të shijuar gjërat drejtë, ne duhet të gëzojnë ato në një mënyrë që dëshmon për këtë të vërtetë.

Çdo gjë është më mirë kur ka gëzuar në kontekstin që ishte menduar të jetë. Kur i trajtojmë diçka si një fund në vetvete është e gabuar. Ne duhet ato si një mjet për fundin e lavdisë së Perëndisë.

A duhet të ketë vetëm seks me sa më shumë femra të jetë e mundur? Apo edhe vetëm ai që ju jeni në një marrëdhënie të ngushtë me? Sex është gëzuar më të mirë në një besëlidhjes së martesës. Dy njerëz të përkushtuar për njëri-tjetrin për pjesën tjetër të jetës së tyre, nuk do kudo. Nuk ka nevojë për pasigurinë, ka turp. Miqësia është gëzuar më të mirë në këtë kontekst. Ka përulësia, falje, hir, dashuri.

Paraja është gëzuar më të mirë, kur ajo nuk është adhurohet. Fuqia është gëzuar më të mirë, kur ajo nuk është adhurohet. Çfarë ndodh kur ajo shkon larg? Wine në moderim është më mirë se të dehurit. Dhe f Sigurisht ju mund të gëzojnë muzikë dhe filma. Por, mendoni se si ato lidhen me kuptimin e të gjithë jetës: Krishti. Çdo gjë është gëzuar më mirë kur ajo është paraqitur në Krishtin.

Ne jemi të thyer, dhe Krishti erdhi për të na vënë përsëri së bashku. Kur ne adhurojmë para, ose miqësia, apo sex, kjo është një shkelje ndaj Zotit. Dhe ne e meritojnë për t'u gjykuar për këto vepra. Por Perëndia dërgoi Krishtin. Jezusi nuk kishte një problem me shijuar gjëra të gabuar, ose shijuar gjëra të mira në mënyrë mëkatare. Por Jezusi e mori ndëshkimin për shkak të fyerjeve tona në kryq. Ai u ngrit nga varri dhe na ofron jetën e përjetshme.

Në qoftë se ne do të lënë rrugët tona të vjetra pas dhe kapem për Krishtin, ne mund të falemi, dhe ne mund të hyjë në gëzimin e Mjeshtrit tonë. Ne nuk do të jetojnë jetën tonë më të mirë tani. Por Ai do të na japin gëzim dhe kënaqësi në përjetësi.

AKSIONET

35 comments

 1. Triggzpërgjigje

  Uau!ju me të vërtetë jeni një anije të Perëndisë brah,dhe besoni mua ju frymëzuar shumë me besimin tuaj dhe për besimin në postet God.these kanë ndryshuar me të vërtetë mua në një mënyrë masive dhe unë shpresoj se ju mbani me shkrim për ne për hir të ditës na all.One I Wanna Be ashtu si ju,(Unë e di unë të tingëllojë si një e vjetër 6year)shkaktojë Unë e kam ndezur tashmë Rap tim dhe poezi për shkak të krishterë kjo është ajo që unë jetoj tani,Falë gjurmët si ja frymën dhe hip HOP.stay bekuar
  Dawg dhe mbajtur besimin 116!
  Zoti bekofte.

 2. Deondrepërgjigje

  I dont nevojë për të lënë një koment bro unë besoj se ju sjellë një kuptim të qartë të listener.May Zotit të vazhdojë të bekojë në çdo fushë të jetës tuaj në Jezu Emri…

 3. Cole Christianpërgjigje

  Kjo është një post i tillë i tmerrshëm! Faleminderit për fjalët dhe frymëzim, udhëtim! Ata nuk shkojnë padëgjuar.

 4. JESSIEpërgjigje

  deklaroi Shumë mirë. Faleminderit, Ruach HaKodesh, për të folur se e vërteta me anë të kësaj anije të gatshëm. Awesomeness..

 5. BrookeMeghanpërgjigje

  amin! Faleminderit për ndarjen dhe për inkurajimin.

  “Të jetuarit është Krishti, dhe të vdekurit fitim.” Filipianëve 1:21 – Zot, mund të jemi me të vërtetë jetojmë këtë në jetën tonë! Ju faleminderit për lirinë që kemi në Ty.

 6. Kshundpërgjigje

  Shkolluar persepective mbi qëllimin e gëzim dhe kënaqësi në jetën tonë. Really gëzuar si ju inkorporuar atë kuotë nga C.S. Lewis iu referuar fëmijës duke luajtur me mudpies. Ne mund të gëzojnë jetë të plotë si të krishterë!

 7. MasiyaChoicepërgjigje

  Po me të vërtetë të vdekurit për të fituar. Krishti vdiq që ne të jetojmë dhe ne duhet të jetojmë për Të. Si të rinjtë le të vdes në kënaqësitë e kësaj bote dhe të jetë i gjallë në thesaret qiellore.

 8. STEPHpërgjigje

  Unë e vlerësoj blog Trip Lee. Kam luftuar me këtë shumë, ndërsa unë isha në shkollë të mesme, edhe në kohë tani, ndërsa në kolegj…vetëm duke u përpjekur për të kuptuar se si për të shijuar gjërat në mënyrë të tillë që dëshmon se Jezusi është çdo gjë dhe se si duket kjo jetuar jashtë. Ju falënderoj përsëri.

 9. MotsiriLebeapërgjigje

  Uau. Unë jam i pagojë. Ashtu si me të vërtetë ? Unë do të thotë unë mendova që kam marrë për të ndryshuar myslef para se unë të vij te Krishti, por ishte e gabuar.

 10. yuripërgjigje

  sende të tmerrshëm! Unë jam duke i dhënë një mesazh kishëz për djemtë adoleshentë këtë fundjavë në çfarë do të thotë të jetë e mjeshtëri të Perëndisë. Këto ka pikat e mëdha që kam do të më shumë gjasa të mbuluar me ta shumë.

 11. ndjekjepërgjigje

  mesazhi i madh, udhëtim. Të mbajtur në të qenit një dritë në këtë botë të errët, ku shumica e celebs & media përpiqen për të mbajtur Krishtin nga çdo gjë të mundshme. Njerez te mire, shpëtuar me anë të gjakut të tij, gjithmonë do të fitojë në fund!
  -Zoti bekofte

 12. harbeegailpërgjigje

  Unë duhet të them… Ky është një mesazh nga Perëndia. I talkd në lidhje me këtë dje në mes të rinisë sime shokët dhe panë mua si një i flakur. Unë ndjehen të lehtësuar dhe strenghtened me këtë tani. No mbrapa duke shkuar… Jezusi kurrë. Më shumë i hirit të Perëndisë bro.

 13. Enanpërgjigje

  Faleminderit vella. Unë me të vërtetë nevojë për këtë. Si një fatkeqësi e re e krishterë, Unë e kam marrë shpesh me interpretimin e gabuar të asaj kënaqësi dhe argëtim është. Por, pas leximit të këtij, Ndjehem si unë e kuptoj pak më të mirë. I really appreciate këtë. Faleminderit perseri, Zoti ju dhe familjen bekoftë. të të dojë në Jezusin…

 14. Elvispërgjigje

  Ngazëllyer për atë që ju keni qenë duke bërë me këtë faqe dhe kishën tuaj lokale…Unë jam i gëzuar më së shumti për të parë u mbështetur në studio…Unë jam Juiced për atë që u kanë ardhur

 15. Lewis do unellepërgjigje

  Ky ishte një mesazh i bukur, ajo shërbente për mua dhe ju falënderoj aq shumë për të folur në lidhje me varg biblik Phillipians 1:21. Unë kam qenë duke u përpjekur disa herë për të kuptuar atë duke dëgjuar predikimet. Unë lutem që Perëndia vazhdon të përdorur ju për të rritur dhe për të ndërtuar-në mbretërinë. Zoti ju bekoftë bro.. paqe & dashuria ♡

 16. DavidMoyopërgjigje

  Kjo është awesome William, të vërtetë e vlerësojmë transparencës dhe humily tuaj për të lejuar veten për t'u përdorur nga Zoti. Zoti ju bekoftë

 17. Marjoriepërgjigje

  Kjo dhe shumë mesazhe të tjera në këtë blog janë të drejtë në kohë & në pikën! Lavdëroni Zotin! Faleminderit për të bërë këtë blog, Unë jam gjithmonë i inkurajuar kështu në Zotin nga postimet tuaja. Ju lutem mbani në të folur dhe të shkruar! Perëndia ju dhe familjen tuaj të bekoj!

 18. Jenniferpërgjigje

  Uau! Ky mesazh të vërtetë foli me mua! Ju faleminderit shumë për atë që ju bëni për Perëndinë dhe për të qenë paturp e Ungjillit. Gjithashtu, për të lënë Perëndinë marrë kontrollin e jetës tuaj. Zoti Vazhdoni të bekoni ju dhe familjen tuaj të mrekullueshme!
  Ju jeni e tillë një bekim i madh në jetën time!
  -Jennifer Hernandez

 19. Endypërgjigje

  Uau!! Deri në këtë moment, I tho't këtë kinda hapur,Interesi në,realiste Krishterimi ishte fiction JST si kam lexuar nga librat #Francinerivers. I mungon fjalë për të thënë ndonjë gjë. Kjo pjesë ka prekur me të vërtetë diçka në mua dhe tani jam gati 100% për të jetuar për God..thanks TL..God ju ndihmojë për të mbajtur të qenë një bekim. #amin!

 20. Michaelpërgjigje

  Great post, I really liked ilustrime.

  Nëse ne jemi të shpëtuar me të vërtetë, dhe Perëndia krijoi tek ne një zemër të re të pastër, urdhërimet e tij nuk do të jetë greivous. (1nevojtore)

  A nuk merrni më të gabuar, ne ende nevojë për mësim, por në qoftë se ne jemi të shpëtuar ka gjëra që ne nuk do të duan për të bërë. Temptation ende do të vijë asnjë dyshim, por Perëndia nuk do të na lejojë të tentuar mbi atë që ne mund të mbajnë. Ai do të krijojë një arratisje.

 21. ngaspërgjigje

  Trip kjo është e mahnitshme! Shume faleminderit! Dua predikimet tuaja, ata e bëjnë më të kuptuar që ne me të vërtetë kemi një Perëndi i mirë. Faleminderit vella! Të mbajtur punën e mirë up.
  Une jam 17 vjeç, dhe unë vetëm e di që Perëndia ka vënë të ardhmen e mrekullueshme poshtë për mua.

  Unë gjithashtu dua të theksoj në predikimin tuaj që është shkruar. Keni harruar një letër lol “I” ju ka shkruajtur “f” lol Vetëm kapur syrin tim që është e të gjithë. Kjo është ku
  ju tha:
  “… Dhe f Sigurisht ju mund të gëzojnë muzikë dhe filma. Por, mendoni se si ato lidhen me kuptimin e të gjithë jetës: Krishti. Çdo gjë është gëzuar më mirë kur ajo është paraqitur në Krishtin.”

  Unë do të të duan të dëgjojnë më shumë! Faleminderit vella!

 22. galaktikpërgjigje

  Hi, çdo gjë po shkon mirë këtu dhe ofcourse çdo njëri është informacion sharing, kjo është në rregull me të vërtetë, mbaj lart me shkrim.

 23. Justinpërgjigje

  Wow ju jeni një shkrimtar mahnitshme dhe mësues! Mënyra në të cilën ju predikoni Ungjillin është aq i shkolluar. Unë mund të dëgjoni dhe të lexoni predikimet tuaja gjatë gjithë ditës! Ata janë me të vërtetë ushqim për shpirtin. Zoti të bekoftë ty dhe familjen tënde!

 24. Olobzpërgjigje

  Mirë mirë mirë një njeri.
  një model tuaj të mirë dhe frymëzim. Unë shpresoj që ne të gjithë e shohim në qiell, atëherë dhe vetëm atëherë mund të këndoj 'Sweet Victory’ në atë plotësi. Tani për tani Zoti e bekoftë
  #116 #paturp #Dasshow_we_roll_and_should_roll

 25. Keatonpërgjigje

  Bro, Unë ju admiroj shumë si një predikues se një muzikant dhe ti je rapper im i preferuar. Unë me të vërtetë do të duan mundësi për të folur për të në një ministri në baza ministri. Unë me të vërtetë dua zemrën tënde për Të. Nese mundem, Unë nuk mendoj se ju duhet të heqin dorë muzikë 100%. Unë besoj se platforma e saj një Zoti ju ka dhënë të rindërtoj shenjtorët dhe të ungjillizuar mëkatarin. Unë lutem ju jeni në gjendje për të pajtuar pasionin unë e di shumë mirë të ushqente popullin e Perëndisë dhe dhuratat tuaja të mahnitshme muzikore. Perëndia ju bekoftë vëlla i dashur!

 26. tamsynpërgjigje

  Shpirtrat janë kaq të rëndësishme për Perëndinë! Dhe wow kur kam parë postet e kaq shumë unë jam në frikë e punës Perëndia po bën nëpërmjet jush. Eshte e mrekullueshme. Mbani në mbajtjen në. Bless çdo farë dhe zotat e ujit të përdorur për të shpërndarë në tokën e Tij të bukur. Ai mund të rritet dhe të tenderit të gjitha farërat.