Јас сум добар Објаснување

"Добро сум” беше една од последните песни да бидат запишани за мојот нов албум, Добар живот. Lecrae и јас, всушност, напиша и сними една сосема поинаква песна, и ние се допадна на прв. Но, на крајот решивме дека е само прилично добра; и сакавме да се стави нешто големо. Па јас одигра неколку удари за него дека не сум го напишал текстот за уште, и двајцата сме во љубов со овој. Тоа беше еп, агресивен, и препреки.

Му реков дека сакам да пишувам химна што ги доставила нашата безбедност во Христа. Сакав да ги охрабри христијаните да престанат да живеат во страв и почне да живее во Римјаните 8. Решивме на "Јас сум добро” тема, побаравме Господа за помош, и почнал да пишува спротивни агли на Атланта студио домет е. Снимивме повеќето од нашите вокали кои ноќ, и кога сето тоа беше направено Ние тоа го сакаше.

Се надеваме дека ова објаснување на текстот ќе ни помогне да се вари на содржина ...

стих 1:
Слушам проблеми доаѓаат за мене, смртта е мојот начин врата /
Стравот вели дека јас сум загинат брат, но тоа не е она што го велат мојот Господ е /
Тој рече дека не е виновен иако јас се уште не е дека денот ми суд /

Ова е место каде голем број верници се наоѓаме. Ние знаеме дека болката, испитувања, а можеби дури и смрт се неизбежни. Нашите стравови шепот во нашите уши и да ни кажете дека ова судење е крај на светот- дека тоа е повеќе за нас. Но тоа не е она што Господ ни кажа. Господ ни вети дека ќе биде прогласен за невин пред Него, бидејќи на Христос (Римјаните 4:5). И затоа ние никогаш нема да загине (Џон 3:16). Смртта не е крај за христијанската; тоа е почеток на нова, пославна реалноста.

Јас сум пробал и јас сум го видел, иако тоа е само предвкус /

Бидејќи Исус умре и ми донесе на Бога (1 Петар 3:18), Јас сум пробал и се гледа дека тој е добар. Но, добрината што сум ги пробал сега е само предвкус. Еден ден ќе бидам со мојот Господ, и да се доживее Неговата добрина во целост.

Јас не знам што се чувствува, Не знам тие размислување /
Бро мојата душа е непобедлива како Марио, кога тој трепка /

Во оваа линија, Јас бев има малку забава со референтната Марио. Но, јас бев внимателен да не се каже дека јас сум непобедлива. Јас може да се повредени, Јас може да се обесхрабрени, Јас дури и може да бидат убиени. Но мојата душа не може да бидат убиени или уништени, затоа што јас сум сигурен во Исус. Кога Супер Марио добива тој посебен трепка ѕвезда, без оглед на тоа непријатели тој налета, тие не можат да го повредат. Истото може да се каже на откупените душата. Можете да рипувате моето тело на парчиња, но мојата душа ќе останат непроменети. И Господ го подготвил град за нас (Евреите 11:16).

Тие ме види полн со радост, како да не го стори она што за пиење /
Филџанот е на жива вода братче, Јас го вдишуваме и да Му заблагодариш, yessir /

Луѓето може да ме види се борат за радост во средината на судењето и се меша. "Како може да се насмевнам во еден момент како овој?” Но, јас не сум луд или пијан, Јас сум сигурен. Сум отпи од бунарот на вечниот живот, и мојата душа е задоволна (Џон 4:13-14).

Јас не би можел да добијам Греми, или да добијат уште еден ѕвездени /
Но, јас ќе добие награда од мојот Господ, тоа не е ништо подобро /
Јас не може да се стори повторно, Јас не може да се продаде milli /
Но, јас се купени од страна на мојот крал, Тој е вечно со мене /

Напишав овој дел, бидејќи, во очите на светот на висина на успех за еден уметник е продажба на еден куп на евиденција и добива еден куп на признавање. Но, дури и ако не се добие уште една награда или земјиштето на друг шема, Добро сум. Јас не може да се награди од светот, но јас ќе се награди од Исус. Моите книги не можат да се купат од никого, но јас сум веќе купиле и откупен од Исус.

Значи она што тие зборуваат рунда? Не тие не може да ми се сруши /
Yessir јас не чувствувам болка, но Исус ми доби и сега /

Уште еднаш, Не сакам луѓето да мислат дека значи христијаните не се соочи со судење, па дури и дека ние не се чувствуваат тежината на оние испитувања. Ние често се соочуваат со интензивна страдање, но Исус не.

Тоа е зошто јас сум правење врева, тоа е зошто јас се кандидирам тешко /
Тоа е зошто одам горила, плукање ги мајмун барови /

Сите вистината што споменав погоре ме мотивира. Ова е причината зошто јас го прогласи добра вест и го стави албуми. Ова е причината зошто сакам да плукаат барови, кои се фати вниманието на луѓето. Сакам да им се укаже на изворот на сите добри нешта.

кука:
Партнер ти знаеш дека јас сум добро да отидевме /
Притисок создава дијаманти и огнот рафинира на злато /
Нема ништо на оваа планета која е задоволување на душата /
Јас живеам за утре, денес е надвор од контрола, ФА Sho, Добро сум/
Превземи ги сите мои пари, Добро сум/
Еве доаѓа на болка, Добро сум/
Да, тие можат да ме убие, Добро сум/
Да умре е добивка, Добро сум/
Јас не вели дека ние не се чувствуваат никаква болка /
Јас само велам дека не може да ни извади играта, причина homie ние добро /

Овие текстови се прилично само објаснување. Во контекст на оваа песна "добро” не значи дека јас сум совршен или праведните на моето. Библиски знаеме дека не е вистина за секој од нас (Римјаните 3:11-12). "Добро сум” е уште еден начин да се каже, "Јас сум кул” или "Се е во ред.” Бидејќи ние сме во Христа, може да се земе сè, од нас, но ние сме добри, бидејќи ние сме вкотвени во Христа.

стих 3:
Знам дека јас сум страдаат, дека само ќе ме направи построги /
Смртта е само една врата да ме однесе до мојот верен љубовник /

Пасуси како акти 14:22 и 2 Тимотеј 3:12 ме потсети дека како христијанин јас ќе страдаат. И пасуси како Џејмс 1:4-8 и Римјаните 8:28 ме потсети дека Бог го користи страдање да ме направи повеќе како Христос. Овие испитувања може дури и да се мојот живот, но верниците не треба да се плаши од смртта. Исус ги презела осилото на смртта, и тоа е многу подобро за нас да биде со Исус, отколку да се биде тука.

Љубовникот на мојата душа е со мене, можете да се тресат на брат /
Но никогаш нема да ми се сруши или ме земе под, донесе гром /
Нека дојде на бури да ни прогонуваат и да ни наштети /
Тие не можат да ги преземат нашиот Господ од нас братче Тој ни доби пресудата /
дека не е виновен, Тој е со нас и тој останува присутна /
Никогаш не ме остава Тој дури ми дава сценско присуство /

Овие финалето од шест барови сите сведочат за еден закотвување вистината, Господ е со мене. И без оглед на она што се случува, Тој се уште ќе биде со мене. Постои апсолутно ништо што може да ме оддели од љубовта Божја во Христа! (Римјаните 8:38-39)

Најважно за мене е фактот дека јас сум се обединети со Исус. Тоа никогаш не може да се земе од мене. Она што доаѓа мојот начин, Тој ме научи да се каже, "Тоа е во ред со мојата душа.”

АКЦИИ

12 коментари

 1. M.J.S.Одговори

  солидна, моќна музика брат. Го гледав видеото за “Добро сум,” и ме остави љубопитни за тоа зошто сте го избрале на местото на девојка муслимани се физички малтретирани за читање на Библијата?

  Муслиманите веруваат во сите Божји пророци и писмо што го донесе на народите. Постои заблуда дека доминираат муслиманите не веруваат во Исус. Клучната разлика во верување е дека за муслиманите во Исус како пророк, и во исламот никој пророк се смета како позначајни од друг.

  Мојата цел за овој пост е да не се дебатира на религијата, туку за да ги отфрли недоразбирања да се стави крај на ширење на лажни информации. Јас не знам што одредени што значи дека со цел да се пренесе со сцената(тоа е зошто јас сум прашалник), но лично ја искривува муслимански систем на верувања во врска со писмо.

 2. ЛојдОдговори

  Можете ли да го направите ова за ме познаваат. Јас навистина би сакал да знам твојата мисла процес за избор збор. Посебно во делот каде што рап дека “Сум се разделуваат некои семејства, Јас сум се знае дека предизвикуваат остатоците.” Имам свој преземе во врска со овој стих, но сакам да се знае точно она што значеше. Јас разбирам, ако немате време да го направите ова и не го пот. Чувајте постигнување луѓе Пат. Дали ти Thang! На здравје!

 3. ЛеслиОдговори

  Мојот прв пат во врска со Мислењата :) Толку сум среќен што ја има пратено оваа песна со референцата Писмо и мисла процес зад вашиот текст. 9-годишен син и јас сакам вашата музика, и јас сум преземање утре надвор да поминат некои квалитетно време со него пред да се качат на викенд Велигден. Не можам да дочекам да седат рамо до рамо со него да поминат низ овие стихови и се погледне до Писмото со секој еден. Тој ќе биде возбуден! Ви благодариме Пат, многу љубов од Орландо, FL!!

 4. Wayland ВилсонОдговори

  Задоволство ни е да ви овде во областа DC. Јас понекогаш се откажам во Чајнатаун ​​надеж да се кандидира во вас некогаш. мир.

 5. Shola рокОдговори

  Чувајте рапуваат за Христа. Сакам сите вашите албуми. Сите се Христос центриран и библиски. Твојот глас е, исто така, се лади и битовите што го користите се страшни; Бог да те благослови Бро!!!