Rëndësia i fjalëve

Fjalët janë të rëndësishme. Ne përdorim fjalë të komunikuar me miqtë tanë dhe familjen. Ne përdorim fjalët tona për të bërë biznes. I përdorur fjalë për të vënë këngë së bashku dhe të bëjë një jetë. Ne përdorim fjalë për të disiplinuar fëmijët tanë. Politikanët përdorin fjalë për të bindur se ata janë kandidati më i mirë për punë. Fjalët janë një pjesë e madhe e çdo aspekt të jetës sonë. Unë kam një djalë new. Është e vështirë për të jetuar me një person shtatë javë të vjetër, kryesisht për shkak se ata nuk mund të flasim. Kështu që nganjëherë unë dua për të ndihmuar atë, por nuk e di se si, sepse ai nuk mund të komunikojnë me fjalë ende. Është e vështirë të imagjinohet një botë pa fjalë.

Personi mesatar thotë rreth 16,000 fjalë në ditë. Kjo është 112,000 fjalë çdo javë. Kjo është më shumë se pesë milionë fjalë çdo vit. Ne përdorim fjalë. Shumë.

Dhe çdo gjë që ka një shumë të fillon të nënvlerësuar. Vlera e diçka ndryshon në bazë të sa nga ajo nuk ka. Kur ka 100 Cookies në një tryezë pas shërbimit që ju mund të mbani duke folur për një kohë. Por, kur ka vetëm disa biskota, ata duket çmuar. Ju ndoshta do të nxitojnë atje dhe në qoftë se ju merrni një të tillë në kohë, se kafshoj është shumë e ëmbël. Sepse ne dëgjojmë dhe të përdorin në mënyrë shumë kontrolluar çdo ditë që ata nuk do të thotë shumë për ne. Por ne duhet të shohim ato si të çmuar.

Ndoshta ne mendojmë se vetëm gjërat që me të vërtetë të rëndësishme që thonë janë të rëndësishme. Ndoshta ne mendojmë vetëm atë që e shkruajmë, ose vetëm kur kemi biseda novator apo vetëm kur themi atë që me të vërtetë mendoj se fjalët tona rëndësi. Unë mendoj se sonte jonë vargun komunikon diçka shumë të ndryshme. Kthehet me mua Mateut 12:36.

Por unë po ju them se njerëzit do të japin llogari në Ditën e Gjykimit për çdo fjalë të kotë që kanë thënë. (Matthew 12:36)

Sfond

Jezusi thotë këto fjalë në mes të një bisede me farisenjtë, pasi ata e akuzojnë atë duke dëbuar demonët nga Satani. Dhe kështu Jezusi në thelb tregon atyre se ata janë e keqja, dhe nuk mund të them asgjë të mirë (ai ka një rrugë lloj me fjalë). Ai u thotë atyre se të gjitha fjalët tona janë fryt i asaj që po lëshuar rrënjë në zemrat tona.

Dhe pastaj ai ta hedhë këtë bombë mbi ne. Kjo do të duhet të përgjigjen për të Perëndisë për çdo fjalë të kotë flasim. Kjo nuk vlen vetëm për të farisenjve. Është e vërtetë për çdo një të vetme prej nesh. Dhe vargu i mëposhtëm është edhe më e frikshme. Ai thote, "Sepse në bazë të fjalëve të tua do të justifikohesh, dhe në bazë të fjalëve të tua do të dënohesh ''. " Por pse? Pse janë fjalët tona kaq të rëndësishme? Pse do të jemi të liruar ose dënoi bazuar në diçka aq të parëndësishme sa fjalët që themi?

zemër

Ai e bën të qartë që në fillim, kur Ai thotë, "Nga ç'ka zemra qet goja." A keni ndjerë ndonjëherë gjykuar padrejtësisht? Ashtu si dikush të kapur në një ditë të keqe, kur ju ishit të çmendur dhe të gjykuar karakterin tuaj të gjithë në atë ditë? Pra duke u gjykuar nga fjalët tona nuk është e tillë. Ajo nuk është si fjalët janë vetëm një aspekt i karakterit tonë që nuk na përcaktojnë. Ne mund të gjykohet me saktësi nga fjalët tona, sepse ata janë një pasqyrim i saktë i asaj që po ndodh në zemrat tona.

Është pothuajse si unë jam duke mbajtur një gotë, ju nuk e dini se çfarë është në atje. Unë mund t'ju them se uji është në atje, ose lëng është në atje. Por në qoftë se unë të udhëtimit dhe spërkatje apo derdhje disa nga këto pije, ju do të dini saktësisht se çfarë është në atje. Kjo është e njëjtë me fjalët tona dhe zemrat tona. Kur flasim, përmbajtja e zemrave tona është derdhjen jashtë. fjalët tona gjithmonë të tregojnë se çfarë është në zemrat tona, qoftë e mirë apo e keqe. Dhe si Paul Tripp, një autor kam lexuar këtë javë, tha, "Ju kurrë nuk kanë folur një fjalë neutrale në jetën tuaj."

Përgjegjës për një fjalë

Çdo tani dhe pastaj dikush do të merrni kapur në kasetë duke thënë diçka që ata kurrë nuk do të kishte thënë në publik. Kjo ka ndodhur me presidentin Obama, kur ai ishte duke folur me Presidentin e Rusisë. Kjo ka ndodhur për Mitt Romney javën e kaluar. Ata nuk presin që të jenë përgjegjës për këto fjalë, por ata ishin. në mënyrë të ngjashme, ne mendojmë se ne nuk do të mbahen përgjegjës për fjalë të caktuara që flasin. Ne mendojmë se ne themi gjëra, dhe kjo është bërë, por ata do të kthehen për të na kafshojë. Është sikur Perëndia ka kamera të fshehta në të gjithë krijimit.

Nuk është një ditë - teksti quan Dita e Gjykimit - kur do të qëndrojmë para gjykatësit të shenjtë të gjithë universit. Dhe kur ne e fjalët tona do të qëndrojnë në si dëshmitarë - të dëshmuar për ne ose kundër nesh. Provat do të paraqitet.

Perëndia do të shikojmë në mënyrën se si i kishte folur prindërit tanë si një fëmijë dhe mënyrën se si flet për gratë tona ose bosët si të rriturit. Perëndia do të shqyrtojë mënyrën se si ne foli për të huajt në rrugë. Perëndia do të hetojë shaka që tregonte për të tanë bashkë-punëtorëve. Perëndia do të krehër nëpër Rants tona të zemëruar në trafik në makinë për të punuar. Ai madje do të lëviz me atë që ne e shtypur në Facebook dhe Twitter. Edhe fjalët e kemi dërguar në mesazhet me tekst ose email. Çdo fjalë e vetme.

Vëreni Jezusi nuk thotë që ne do të duhet të japin llogari për fjalët e rëndësishme që flasin. Ai thote, "Çdo fjalë të kotë." Fjala e përdorur për i pakujdesshëm përkthehet edhe si i papunë ose të padobishme. çdo fjalë, pa marrë parasysh sa e parëndësishme ju mendoni se është e. Perëndia i gjithëdijshëm kemi biseduar në lidhje me këtë mëngjes, e di çdo fjalë që kemi folur ndonjëherë.

Dhe këtu është gjë. Vetëm një fjalë pabesëve është e mjaftueshme për të na dënojë. E cila e mjeteve të kursit, të gjithë ne duhet të dënohet për fjalët tona.

Pra ka tri fjalë, shqiptuar nga Zoti Jezu Krisht, që shfuqizon çdo fjalë të kotë që kam folur ndonjëherë. Këto tri fjalë janë "Është. është. Mbaruar. "Pasi ka jetuar jetë të përsosur, pasi përdoret vetëm fjalët e tij në një mënyrë që lëvdonin Perëndinë, Jezusi shkoi në kryq. Dhe kur ai varur në atë kryq, vdiq edhe për mëkatet e të folurit tonë. Dhe ai u ngrit ditën e tretë.

Dhe për ata prej nesh që e vënë besimin tonë në Krishtin, po, ka fjalë lartësuese kemi folur që janë fryt i marrëdhënieve tona me Krishtin. Dhe këto fjalë do të dëshmojë në favorin tonë. Por, ne ende do të dënohet me të gjitha fjalët e tjera. Të lavdërojë Perëndinë që gjaku i Zotit Jezus mbulon këto fjalë. Nëse ju nuk e njohin Jezusin, largohemi nga mëkatet tuaja dhe besimin në vetmi që mund të të falë për të gjitha mëkatet e tua, duke përfshirë edhe mëkatet e të folurit tuaj.

Pra, si besimtarë, pse ne nuk do të jetë i dënuar për fjalët tona, ne ende do të mbahen përgjegjës për to. Ne ende do të duhet të përgjigjen për të Perëndisë për ta dhe ne mund të humbasin shpërblime në Qiell.

kujdestari

Disa prej nesh janë shumë të kujdesshëm me paratë tona. Ne bëjmë buxhetet, ne bilancit blloqe çeqesh tona, ne mbajmë faturat tona, dhe ne shikojmë në deklaratat tona të faturimit në linjë. Sepse ne e dimë se shumë është në rrezik. Ne e dimë se duhet të steward paratë tona dhe.

Dhe të njëjtin lloj kujdes, dhe llogaritjen duhet të zbatohet në mënyrën se si ne përdorim fjalët tona. Për shkak se shumë është në rrezik. Dhe ne do të përgjigjet për të Perëndisë për secilin prej fjalëve tona. Ne duhet të jenë kujdestarë të mirë të fjalëve që përdorim.

Fjalët tona janë si hammers. Ne pakujdesia mund të lëkundur rreth tyre dhe të thyejnë sende. Ose ne mund të përdorni ato me kujdes të ndërtuar gjëra. Si do të përdorë fjalët tuaja këtë javë? Si kemi përdorur fjalët tona këtë javë të fundit ndoshta do të na tregojnë se si ne mund të përdorin ato këtë javë që vjen, përveç nëse ndryshimet diçka.

Kështu që unë dua të jap tri mënyra që ne mund të përdorim fjalët tona dhe.

unë. Bisedoni me Perëndinë

Të 16,000 Fjalët që përdorim çdo ditë, ne do të ishte e mençur për të përdorur shumë nga ata në bisedë me Perëndinë. Jezusi na ka dhënë akses tek Ati, dhe ne duhet të vijë me guxim para fronit të Tij shpesh. bashkëshortët tanë mund të kenë probleme me qenë dëgjues të mirë, por Perëndia nuk ka. Ai gjithmonë i dëgjon lutjet tona. Në fakt, Ai dëgjon nga afër.

Shpesh kur ne jemi duke shkuar nëpër diçka të vështirë, gjëja e parë që bëni është vetëm ndenja të miqve të familjes. Apo ndoshta ne vetëm përçartje në lidhje me atë me zë të lartë për veten. Çfarë humbje e fjalëve. Vetëm javën e kaluar, Unë u ankuar për gruan time në lidhje me diçka që është vetëm të vërtetë mërzit mua dhe unë kam qenë i shqetësuar për. Dhe para se të rënë dakord ose duke ofruar ndonjë këshillë, ajo vetëm më pyeti thjesht, "A keni qenë duke u lutur në lidhje me të?"Dhe përgjigja nuk ishte. Unë duhet të ketë qenë duke folur me Perëndinë për këtë. Kjo do të ishte një përdorim shumë më të mirë nga fjalët e mia.

Shpesh venting nuk bën asgjë më shumë se të na bëjë të madder. Kjo është një humbje e fjalëve nganjëherë. Por duke folur për Perëndinë nuk është një humbje e fjalëve. Nuk ka përdorimin më të mirë të fjalëve të tua. Ne nuk jemi në kontroll, por Ai është. Pra, kur ne kemi nevojë për ndihmë, në vend të vetëm duke u çmendur, ne duhet vetëm të flasim Atij i cili është në krye. Dhe në qoftë se është e mirë për ne dhe për lavdinë e Tij, Ai do të na japë kërkesën tonë.

Disa prej nesh mund të jetë konfrontuese. Dhe kur kemi probleme me dikë, ne do të shkojmë drejtë personit të kujdeset për atë. Ne duhet të kujtojmë se duke folur me Perëndinë lidhur me situatën është më e rëndësishme dhe efektive se sa duke folur me personin tjetër. Bisedoni me Perëndinë për problemet tuaja relacionale para se të bisedoni me personin tjetër. Kërkoni Atij për ndihmë dhe hir e urtësi. Lejo peshën e duke folur me Krijuesin tuaj për të matur ju dhe të ju ndihmojë të mendoni më qartë.

Dhe ne nuk duhet të përdorin vetëm fjalët tona për të kërkuar Perëndinë për gjëra. Kjo është arsyeja pse ne kemi një lutje falënderimi çdo të diel në mëngjes. Ne duhet vetëm të lavdërojmë Atë disa herë. Ne duhet të vijnë deri me mënyra unike për të këndojnë lavdet e Tij. Më shumë se vetëm, "Ai eshte i mire. Faleminderit Perëndisë. "Zemra që është i ngopur me dashurinë për Perëndinë gjen mënyra të reja dhe arsye të reja për të lavdërojë Perëndinë çdo ditë. Ai është i denjë për lavdërim tonë.

II. Tregoj lajmin e mirë

Unë nuk mund të mendoj për ndonjë gjë më të mirë për të treguar një person tjetër, se lajmin e mirë. Perëndia ka folur në këto ditë të fundit nëpërmjet Birit të Tij, Jezu Krishtit. Dhe ne duhet të tregojmë të tjerëve për Të dhe çfarë ai është bërë.

Romakëve 10 na tregon se, "Besimi vjen përmes dëgjimit dhe dëgjimi me anë të Fjalës së Krishtit." Kjo është se si Perëndia e shpëton burra dhe gra. Kur ata dëgjojnë Ungjillin dhe për të marrë atë me anë të besimit.

Unë dua që ju të mendoni për një moment se çfarë personi në jetën tuaj ka nevojë për të dëgjuar Ungjillin. A është kjo një anëtar i familjes, një koleg, një fqinj, një berber, një mjek? Ajo që personi në jetën tuaj ka nevojë për të dëgjuar Ungjillin?

Është mirë për ne të përdorim fjalët tona për të ndërtuar marrëdhënie dhe gjuhën e përbashkët me miqtë tanë jo të krishtera. Është e mirë për ta për të dini se ju kujdeseni për ta. Por kjo është shkatërruese në qoftë se ne nuk të vërtetë të marrë rreth për të ndarë Ungjillin me ta. Ajo do të jetë shkatërruese nëse do të kishim 10 bisedat për politikën, por jo një lidhje Ungjillit. Do të ishte shkatërruese nëse do të kishim biseda javore rreth sportit, por kurrë nuk kishte ndonjë biseda për Jezusin. Dhe unë jam duke folur për veten time.

kohët e fundit, Kam pasur anëtarët e familjes të vdekur. Dhe kur kjo ndodh, kjo më kujton, se disa herë është e mirë për të pritur, por ndonjëherë kam nevojë për të të treguar folks për Jezusin tani. Unë e di se mosbindja ime nuk mund të penguar planet e Perëndisë, por kjo nuk do të thotë unë duhet të jetë i pabindur. Dhe me të gjitha mjetet, ndjekin udhëheqjen e Frymës, por e di se Ai kurrë nuk na çon për të vënë off gjëra që duhet të thuhet tani. Tregoj lajmin e mirë.

Kjo nuk do të thotë se duhet të jetë ndërveprimi ynë i vetëm me jo të krishterët. Por kjo do të thotë se ajo duhet të ndodhë. Ndoshta ne duhet të sjellë ato në kishë dhe të përdorin predikimin si nisjen për jastëk për të folur në lidhje me të. Ndoshta ne pikën e tyre në një libër të mirë ose cd që flet për Ungjillin (ahem, imja). Gjeni një mënyrë për të treguar Ungjillin.

III. Build Up tjerët (G- hir)

Mos lejoni Asnjë fjalë e keqe dalë nga goja juaj, por vetëm atë që është e dobishme për ndërtimin e të tjerët deri në përputhje me nevojat e tyre, që të mund të përfitojnë ata që e dëgjojnë. (Efesianëve 4:29)

Kjo duhet të jetë parimi i përgjithshëm udhëzuese për fjalët tona me njerëzit e tjerë. Vetëm atë që është e dobishme për ndërtimin e të tjerët deri. Ashtu si thashë më parë, fjalët tona janë si hammers. Ne mund të shpërthejë sende apo të ndërtuar gjëra. Dhe ka ton e mënyra për të ndërtuar të tjerët deri.

Jezusi na tregon se njeriu nuk jeton off bukë vetëm, por çdo fjalë që del nga goja e Perëndisë. Perëndia ka folur fjalë të çmuara. Dhe ne duhet të jetë i bërë jehonë këtyre fjalëve të çmuar me njëri-tjetrin çdo mundësi që të marrë.

Një mënyrë është inkurajim. Unë mendoj se kjo është diçka CHBC bën jashtëzakonisht të mirë. Ajo në fakt kapi mua dhe gruan time off roje kur kemi ardhur për herë të parë. "A ata vetëm nxisin mua në lidhje me pyetjen I pyetur?"Deri në këtë inkurajim është pohimi. pohohet të tjerët. Tregoni atyre kur ju shikoni provat e hirit të Perëndisë në jetën e tyre. Afirmojnë dashurinë tuaj për ta. Afirmojnë dashurinë e Perëndisë për ta.

Një tjetër mënyrë është sfiduese njëri-tjetrin. Ne nuk duhet të mendojmë "të ndërtuar" është e njëjtë si e bukur, Fjalët frymëzues fryrë. Ndonjëherë ndërtuar duket si qortim, ose korrigjimi. Ndonjëherë duket si sfiduese një vëlla ose motër dhe duke i thirrur ata të pendohen për një mëkat. Kjo është një nga gjërat që kemi bërë një angazhim për njëri-tjetrin për të bërë - të ecin me njëri-tjetrin në kohë të mira dhe kohë të përafërt.

Dhe ne të ndodhë të jetë duke kaluar nëpër një kohë të trazuar si një kishë të drejtë tani. Dhe ne kemi nevojë si inkurajim dhe fjalë sfiduese. Inkurajuar vëllezërit dhe motrat tuaja në Ungjill. Kujtoj ata e sovranitetit të Perëndisë dhe mirësinë e Tij dhe premtimet e Tij. Dhe gjithashtu sfidojnë vëllezërit dhe motrat tuaja për të luftuar luftën e mirë të besimit, të ngulmoj në besuar Jezusin. Ne kemi nevojë që.

Një mënyrë tjetër ju mund të ndërtojnë të tjerët është duke i dhënë këshilla të mira. Vendimmarrësit më të pjekur janë ata që nuk marrin vendime në mënyrë të izoluar. Të jetë në dispozicion për të dëgjuar në lidhje me atë që po ndodh në vëllait tuaj ose jetën e motrës së. Dhe për të ndihmuar ata të mendojnë si Perëndia do të duhet t'i përgjigjet. Dhe japin këshilla biblike.

Në një dorë, si një kishë, ne bëjmë një punë të madhe për të pasur biseda të mira shpirtërore. Ne anen tjeter, ne nuk duhet të kenë frikë të flasin për gjëra të tjera përveç Jezusit. Ne mund të flasim për jetën, dhe ne mund të flasim për sport, vetëm të bëjë atë në një mënyrë që lartëson Zotin.

Disa nga ju duhet të ndalet duke folur aq shumë dhe të tjerët duhet të fillojnë të flasin më shumë. Disa prej nesh duhet të jenë më të shpejtë për të dëgjuar. Disa prej nesh kurrë nuk përdorin asnjë fjalë. Dhe ne duhet të bëjmë më shumë. shpreh mendimin e vetë. Perëndia është duke punuar në jetën tuaj dhe ne duam të dëgjojnë për të. Le të gjitha fjalët e tua të karakterizohet nga dashuria. Lutja ime është që CHBC do të ishte një kishë e karakterizuar nga fjalë të dashura.

përfundim

Ndërsa kërkoni të aplikoni atë që ju keni dëgjuar sonte, mos bëni gabim të vetëm duke u përpjekur për të mbajtur gjurmët e asaj që ju thoni dhe vetëm duke u përpjekur për të bërë më të mirë. A jo vetëm të trajtuar këtë vetëm në pjesën e jashtme.

Siç e shohim më parë në tekst, çfarë është ruajtur në zemrat tona vjen nga. Ne nuk duhet të mendojmë se ka një shkëputje në mes të zemrës dhe e gjuhës. Kështu që të ruajë deri gjëra të mira në zemrën tënde dhe të shikojnë ata del nga shtrati. Dhe kur e bëjmë këtë, këtu është se si ne duhet të përpiqet për të përdorur fjalët tona.

Mënyra e vërtetë për të parë fjalët tuaja është që të shikojnë zemrat tuaja, sepse ato janë të lidhura aq ngushtë. Ka një linjë të drejtpërdrejtë nga zemra e gjuhës. Shikojnë zemrën tuaj, dhe duke bërë këtë, shikojnë fjalët tuaja. Dhe të bëjë të gjithë këtë duke shikuar Fjalën.

AKSIONET

9 comments

 1. francismewapërgjigje

  të këndshme për të lexuar në lidhje me vlerën e fjalëve . Unë kam cituar gjëra të mira nga kjo , ju falënderoj për fjalët e bukura

 2. maniclepërgjigje

  kjo është jashtëzakonisht e tmerrshëm. vetëm nëse të gjithë do të lexoni, të kuptojnë dhe të ndjekin rregullat, bota do të jetë një vend më i mirë për të jetuar në.

 3. Ritapërgjigje

  Kjo ishte një kohë në mësim për mua. Janë duke folur në lidhje me këtë sonte shumë të subjektit në studim biblik. Falë Zotit për të tërhequr më në faqen tuaj dhe falënderoj Perëndinë për të përdorur ju për të shpjeguar fjalën e Tij në një mënyrë që ishte e qartë dhe kuptohet lehtë.

  God Bless Shërbimin tuaj!

 4. Barbarapërgjigje

  Fjalë janë me të vërtetë të rëndësishme. info të mirë. Ju lutem merrni kohë për të vizitoni faqen time, sepse Perëndia i ka dhënë edhe një ministri për të mësuar të tjerët në lidhje me rëndësinë e fjalëve.

 5. Përmendja: Fjalët janë të paktën gjysma realiteti i njeriut, nëse nuk më

 6. Përmendja: 2016 në Rishikimit – Im Job Gjuetia Experience | SharePoint Effect

 7. Përmendja: fjalë – Banana Wifey

 8. Përmendja: predikoj / kujtim / James 3 / Fuqinë e fjalës