Millennials dhe Pajtimi Racial

Kjo është të flasim udhëtim nga e Samitit ERLC mbi Ungjillin dhe Pajtimin Racor. Më poshtë është dorëshkrimi nga ai mesazh.

Këtë mbrëmje, Unë kam qenë i pyetur për të folur për millennials dhe pajtimit racor. Dhe ndihem i privilegjuar që të qëndrojë këtu dhe të shërbejnë si pjesë e kësaj përpjekjeje të mahnitshme në drejtim të unitetit në kishën e Perëndisë.

Si një rapper, Unë kam qenë pjesë e shumë koncerte gjatë viteve me shumë millennials dhe njerëz të të gjitha grupmoshave. Dhe unë kam parë se muzika me të vërtetë ka një mënyrë për njerëzit unifikuese. Ka disa koncerte ku ka vetëm një demografike të njerëzve: ndoshta kjo është e gjitha moms futbollit dhe adoleshentët bardhë periferike, ose të gjithë studentët kolegj urbane, ose të gjitha pastorë Baptist Jugor veshur khakis (mirë, ndoshta jo se i fundit). Por ka edhe shumë ku ka të gjitha llojet e njerëz- rinj dhe të vjetër, e zeze dhe e bardhe, dhe shumë grupe të tjera. Dhe njerëzit që ndjekin shpesh mrekulli në diversitetin, dhe unë mendoj se është një gjë me të vërtetë e mirë, si dhe.

Ndërsa unë mendoj se kjo është e ftohtë dhe e mrekullueshme, Unë nuk mendoj se është aq mbresëlënëse sa disa e bëjnë atë të jetë. Çdo ditë ka koncerte të tilla si kjo të gjithë vendin. Nuk ka asgjë që të veçantë për marrjen e lloje të ndryshme të njerëzve të mblidhen së bashku. Kjo ndodh gjatë gjithë kohës me koncerte, apo ngjarje sportive, etj. Kur një artist apo një ekip sportiv është në qendër të vëmendjes, njerëzit nuk janë sjellë së bashku nga dashuria e tyre për këtë muzikë apo këtë ekip. Ata njerëz të vërtetë nuk duhet të jenë të bashkuar. Ata as nuk të vërtetë duhet të marrë së bashku. Ata vetëm duhet të tolerojë njëri-tjetrin për disa orë.

Kjo nuk është lloji i unitetit dhe pajtimit se ne jemi pas. Kjo lloj uniteti nuk është e qëndrueshme. Ajo nuk prodhon asgjë. Këta njerëz nuk janë me të vërtetë shërbejnë njëri-tjetrin. Dhe kjo nuk ka të vërtetë tregojnë për lavdinë e Krishtit dhe Ungjillit të tij në të njëjtën mënyrë.

Lloji i unitetit ne jemi pas është më e qëndrueshme dhe më e substantial- më të dashur.
Lloji i unitetit ne jemi pas nuk mund të prodhohen nga interesa të thjeshtë të përbashkët muzikore ose kulturore. Lloji i unitetit ne jemi pas mund të prodhohet vetëm nga Ungjilli i Jezusit.
Dhe kjo sigurisht është arsyeja pse ne jemi duke folur në lidhje me ungjillin dhe pajtimit racor, jo vetëm të pajtimit racial.

Konsideroni këto fjalë nga Gjoni 11:

... Profetizoi se Jezusi duhej të vdiste për kombin, dhe jo vetëm për kombin, por edhe për t'i mbledhur në një, bijtë e Perëndisë që ishin të shpërndarë.
nevojtore 11:51-52

Kjo është lloj i unitetit ne jemi pas:njerëz të cilët ishin të shumta dhe të larmishme të gjithë një duke u bërë.

Qëllimi ynë përfundimtar nuk është vetëm duke u njerëzit zezë dhe e bardhë në të njëjtën dhomë. Jay-Z mund ta bëjë këtë. Qëllimi ynë është për të shpallur paqen dhe unitetin që Jezusi e ka kryer tashmë dhe duke bërë thirrje njerëzve në atë. Ne duam që njerëzit të gëzojnë plotësinë atje dhe shpallin atë kudo që të shkojnë. Dhe ne duam që për çdo brez. Por kjo mund të vijë vetëm nëpërmjet Ungjillit.

tranzicion: Brezi i mijëvjeçarit është sigurisht ata që kanë lindur në fillim të viteve '80 të viteve 2000. Dhe ne (millennials) janë të mira në të cilat për herë të parë, lloj më të lehtë të unitetit. Por ajo që për atë të thellë, më të rëndësishme, dhe lloji më i vështirë i unitetit?

Pengesat Milennial

Nëse ju jeni një mijëvjeçar si veten, atëherë unë dua që ju të marrin në konsideratë mënyrat që ne mund të vazhdojë të luftojë për pajtim. Dhe në qoftë se ju nuk jeni një mijëvjeçar (aka ju jeni të vjetër), atëherë ndoshta ju mund të marrë parasysh se si për të thirrur millennials këtij vizioni të madhe biblike. Kjo vlen edhe për pastorët, anëtarët e kishës, prindërit, miq, etj.

Ka disa sfida për të menduarit rreth pajtimit racor dhe këtij brezi. Kjo nuk është e lehtë për të thirrur njerëzit që të dy të pajtohen dhe për të inkurajuar ata për të thirrur të tjerët në të njëjtën. Këtu janë tre pengesa unike unë mendoj se ne kemi bërë thirrje millennials për këtë:

1. Disa mendojnë se millennials tensioni racial është problemi gjyshërit ynë.

Sigurisht që gjërat janë shumë të ndryshme tani në këtë vend se sa ata dikur ishin. Gjyshi im më ka thënë histori që unë nuk mund të besoj,babai im protestuan gjatë lëvizjes për të drejtat civile, dhe nëna ime më thotë histori të kujtuar duke qenë dhoma hoteli mohuar si child.Those nuk janë mjaft të përvojat e mia. Ndarja legalizuar nuk është më një realitet. Dhe sende ka ndryshuar.

Kështu që, shumë prej nesh supozojmë se ne jemi në një kohë të tillë krejtësisht të ndryshme, gjë që e bën marrëdhëniet racore nuk është më një bisedë të rëndësishme. Një rapper tha, "Nuk ka racizëm me internet. Racizmi i vetëm ishte, është ndoshta si pesë breza më parë ... Racizmi është për-unë nuk do të thonë brezat. vërtet, si pesë breza më parë. Racizmi qenë mbi. Është e njerëzit e vjetër që i mbajnë të mbajtur për të ... "

Kjo është ajo që mendojnë shumë millennials .... "Ne jemi tani në një shoqëri post-racore. Ka shumë martesa interracial në brezin tonë. Dhe sigurisht ne kemi një president të zi. Kjo është e gjitha në të kaluarën. "

Mjerisht, disa studime të kohëve të fundit kanë treguar se millennials japin shumë premtime boshe për barazi sesa brezat e kaluar, por ne jemi ende në thelb po aq e paragjykuar si prindërit tanë ishin. Ende, ne mendojmë se ne jemi post-racore, e cila eshte nje kombinim rrezikshme.

Sigurisht, ngjarjet e fundit edhe si këngët raciste në mesin e vëllazëri Oklahoma tregojnë se racizmi është i gjallë dhe mirë në brezin tonë. por fatkeqësisht, përveç nëse kjo është se hapur, ne e mohojmë ekzistencën e tij.

Paragjykimi racor është shpesh më delikate, por kjo nuk do të thotë se është më pak mëkatare. Kjo thjesht do të thotë se është më e poshtër se më parë. Dhe kjo mund të bëjë të ndërlikuar për të luftuar.

2. Disa millennials mendoj se aktiviteti social media është e mjaftueshme.

Social media është një dhuratë e pabesueshme. Ne kemi parë edhe sfidë të mediave sociale dhe të mobilizuar njerëzit në dritën e çështjeve të fundit racore në U.S. Por brezi im lehtë mund të bien në grackën e të menduarit është e mjaftueshme që thjesht të ndarë gjëra të mira në mediat sociale. Disa njerëz e quajnë këtë xhoko-tivism:për të retweet aktivistët, Kuotat Preachers ', dhe blog posts mbi këto çështje, dhe për të ndaluar atje.

Kjo nuk është e mjaftueshme! Ne duhet të vërtetë të ndërmarrin veprime përtej kësaj. Duke folur për këtë online ose edhe në mesin e miqve tanë është shumë i mirë, por kjo nuk është e mjaftueshme. Dhe duke pasur miqësi e mediave sociale me etnive dhe kulturave të tjera është i mirë, por kjo nuk është patjetër e mjaftueshme.

3. Disa millennials nuk mendoj se Fjala e Perëndisë është e mjaftueshme në ditët tona.

Për të krishterët njëmijtë, ne jetojmë në një ditë ku Bibla nuk respektohet siç ishte dikur. Dhe për shkak të kësaj, vetë besimi ynë në Bibël është duke u pakësuar. në Dr. ditën e mbretit, njerëzit përgjigjur vërtetës shkrimeve të shenjta, por jo në tonën. Kjo është një ndarës. Ata argumentojnë se ajo që ne duhet të vërtetë është një tjetër, Mesazhi më përfshirëse. Dhe si një mesazh i menduar për të bërë një ndryshim të vërtetë ndonjë ay?

Ne nuk kemi nevojë për më shumë Christian Gospel shpallje, shumë supozoj. Atyre, gjithë ne kemi nevojë është -Si veprimit të krishterë, nëse shpallur Ungjillin nuk është një veprim. Ne patjetër duhet më shumë se predikimi, por ne nuk mund të braktisë predikimin e Ungjillit, ose ne vetëm do të kemi atë lloj uniteti të lehta çastit kam biseduar rreth më lart.

mirë, ato janë tri pengesa unë mendoj se ne të përballet me thirrje millennials të pajtimit racor. Kështu që, atëherë çfarë duhet të bëjmë? Nëse ne jemi udhëheqësit e kishës ose anëtarë të kishave apo edhe prindërit, si do të trajtojë këtë në jetën e brezit tim?

Këtu janë tri zgjidhje të thjeshtë. Unë mendoj se secili prej këtyre adresave të tre problemet e mësipërme. Dhe gjëja kryesore që unë dua të shtypni në shtëpi është se vetëm Ungjilli prodhon llojin e unitetit të jeni pas.

 

zgjidhje #1: Predikoni Ungjillin e Pajtimit

E di se duket e qartë, por është shumë e rëndësishme për t'u marrë dhe dukej mbi.

Unë kam lëvizur vetëm në Atlanta për të ndihmuar të mbjellë një kishë të re, por para se unë kam qenë në stafin në një kishë në D.C. dhe një anëtar atje për katër vjet. Gjatë kohës sime atje, I pashë kisha rritet shumë në diversitet, dhe kjo ishte një gjë e bukur për të parë. Kishte gjithnjë e më shumë anëtarë të zeza, anëtarët kineze, anëtarët më të vjetër, dhe anëtarët e rinj. Ajo ishte e madhe për të parë pagëzime ku ishte ky diversitet çmendur në mesin e njerëzve, Perëndia i kursimit.

Nuk ishte diversiteti i përsosur, por ajo ishte e bukur. Dhe unë mendoj se kjo ka ndodhur, jo sepse kisha kaluar shumicën e kohës sonë duke folur për pajtimin racore, por sepse kemi shpenzuar më të madhe të kohës sonë duke folur për mesazhin e pajtimit shumë.

Pse ndodh diversiteti?

Jezusi thotë tek Gjoni 12:

Por une, kur të jem ngritur lart nga toka, do t'i tërheq të gjithë tek unë '
nevojtore 12:32

Jezusi tha kur ai është ngritur lart, që do të thotë, kur ai do të vdiste në kryq, ai do t'i tërheq të gjithë tek vetja. Ai nuk tha se disa lloje të njerëzve, por të gjithë njerëzit. Ai nuk diskriminon këtu. Kur Apostulli Gjon përdor fjalën "të gjithë,"Kjo nuk do të thotë çdo person të vetëm, por të gjitha grupet e njerëzve. Më shumë se vetëm Izrael, por të gjitha kombet e tjera, si dhe. Perëndia krijoi popujt e ndryshëm, dhe Jezusi vdiq për të nxjerrë popujt e ndryshëm me veten e tij.

Kjo është zemra e bisedës sonë këtu. Gjë që na ndan është mëkat. Rrënja e racizmit dhe tensioni racor dhe ndarjen racor është mëkat. Dhe Krishti i ka dhënë tashmë mëkat një goditje me vdekje për të gjithë njerëzit. Ne duhet të shpallim këtë mesazh.

ndryshe, ne do të humbni kohën tonë duke u përpjekur për të krijuar një lloj tjetër të unitetit në vend të përqafimit unitetin Jezusi ka krijuar tashmë. Zbulesa 5 thotë Jezusi, "... Blerë për Perëndinë njerëz nga çdo fis, gjuhe, njerez, dhe komb. "Ky ka qenë plani i Zotit të gjithë së bashku, dhe ne të merrni për të të treguar atë!

Pyes veten në qoftë se ju keni qenë duke u mbështetur në atë mesazh në shërbim. Kjo është arma jonë kryesore.

Gospel Unity

Gospel unitet shkon shumë më thellë se shumë prej nesh të kuptojë. në Efesianëve 4, Pali flet për këtë unitet të thellë. Vini re të gjitha herë ai përdor fjalën "një".

Éshtë një trup i vetëm dhe një Frym-ashtu si ju u thirrët në shpresën e vetme që i përket thirrjes-një tuaj të Zotit, një besim, një pagëzim, një Perëndi i vetëm dhe Atë i të gjithëve, që është përmbi të gjithë, në mes të gjithë dhe në të gjitha. Efesianëve 4:4-6

Kjo është shumë më thellë se unitetit tjetër ne jemi duke përdorur për të. Dhe Ungjilli është e nevojshme për të na pajtuar në këtë mënyrë të thellë.

Ne millennials nevojë për të njëjtën gjë gjithë të tjerët e bën Ungjillin. Dhe kjo prodhon unitetin e vërtetë. Kështu që, le të vazhdojmë duke besuar atë dhe duke shpallur atë, edhe në qoftë se kultura jonë nuk duan të dëgjojnë atë. Në kulturën e gjerë, ne duam të shohim legjislacionin, dhe ne duam të shohim drejtësinë. Por le të mos harrojmë për atë që gjykatësit të të gjithëve ka dorëzuar tashmë poshtë.

Vetëm Ungjilli mund të krijojë këtë lloj uniteti. Ne rregull, kështu që çfarë zgjidhje të tjera janë atje përtej shpalljes vetëm?

 

zgjidhje #2: Lufta për Ungjillit dashuri dhe mirëkuptim

Ne jemi të gjithë shumë të njohur me fjalët e Jezuit te Gjoni 13.

Shikoni në Gjoni 13:34-35. "Një komandë e re unë ju jap: Doni njëri-tjetrin. Sikurse unë ju kam dashur juve, kështu që ju duhet të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin të gjithë që jeni dishepujt e mi, në qoftë se ju doni njëri-tjetrin. "

Por çfarë do të thotë kjo, dhe çfarë e bën këtë të vërtetë të duket si? Kjo dashuri ai flet për këtu është një dashuri e shenjtë për dikë dhe një angazhim bujar për të mirën e tyre. Ne duhet të kemi këtë dashuri të shenjtë për njëri-tjetrin. Ne duhet të jenë të përkushtuar për të mirën e njëri-tjetrit. Ne duhet të duam njëri-tjetrin për të dini Krishtin më shumë, rritet më shumë, dhe të lulëzojë. Çdo ndërveprim kemi me njëri-tjetrin duhet të karakterizohet nga dashuria.

Por Jezusi nuk e them vetëm njëri doni njëri-tjetrin; Ai specifikon se si ne duhet të duam njëri-tjetrin. si-: Ashtu si Ai na deshi. Uau! U bë i varfër për ne, duroi një botë mëkatare për ne, dhe vuri jetën e tij poshtë për ne. Dhe Ai thotë se ne duhet ta duam njëri-tjetrin në një mënyrë të ngjashme. Dhe kjo është se si njerëzit do të dinë se ne jemi dishepujt e tij.

Ky duam njëri-tjetrin fleshes veten në një numër mënyrash. Pjesa tjetër e Dhiatës së Re e vë pak, por mishi mbi atë që kjo dashuri duket si.

Galatasve 6:2 – Ngarkesat dikush mban një tjetër s
Efesianëve 4:32 – Të jetë i mëshirshëm me njëri-tjetrin
Filipianëve 2:13 – konsiderojnë tjetrin më shumë se veten
Hebrenjve 3:13 – inkurajuar njëri-tjetrin çdo ditë
James 5:16 – lutemi për njëri-tjetrin
1 Peter 3:8 – Dashuria si vëllezër

Kjo është dashuri serioze.

Mos injoroni pjesë e kush jam

Këtu është gjë, në qoftë se ne do të duam njëri-tjetrin, ne duhet të njohim njëri-tjetrin. Ne duhet të kuptojmë njëri-tjetrin. Si mund të mbartnin pesha e vëllait tim, në qoftë se unë nuk e di se çfarë barra e tij janë? Si mund të jetë i mëshirshëm ndaj jush, në qoftë se unë nuk e di se presionet që peshojnë mbi ju? Kuptimi njëri-tjetrin na ndihmon të duam njëri-tjetrin dhe. (përsëritje)

"Nuk e shoh edhe ju si të zezë."

Nja dy vjet më parë, Unë kam qenë të paturit e një bisedë me një mik i ngushtë i imi i cili ndodh të jetë white.We kishin një lloj të butë vëllazërore dashurinë e momentit. Atëherë ai më tha:, "Për mua, ju jeni vetëm miku im Trip. Unë nuk e shoh edhe ju si të zezë. "Tani unë e vlerësoj atë që ai ishte duke u përpjekur për të komunikuar me mua. Ai nuk do të më dojë ndonjë më pak se ndonjë nga shokët e tij të tjerë. Por, në anën tjetër, Mendoj se kjo është një mënyrë e padobishme për të parë të tjerët. Ajo do të jetë si më thënë në një nga miqtë e mi të vetme, "Ti e di unë vetëm ju shohin si Johnny. Unë as nuk vëreni se ju jeni të vetme. "E pra, ai është i vetëm. Dhe shumë nga betejat e tij, dëshirat, dhe sfidat do të ketë diçka të bëjë me faktin se ai është i vetëm.

Dhe kështu që unë i inkurajuar miqësisë im të mos mendojnë kryesisht për errësirë ​​tim çdo herë që ai flet për me-, por edhe të mos pretendojë si ajo nuk është aty. Për shkak se ajo është e, dhe kjo do të ndikojë në jetën time.

1. Sepse unë jam e zezë. Më pëlqen të qenit të zi. Dhe Perëndia më ka bërë në këtë mënyrë.
2. Ka përvoja unike që vijnë me të qenit të zi, apo të qenit një student, ose një mom, apo të qenit single.

Përvoja ime e zezë

Disa prej nesh nuk duhet të mendojnë për etninë tonë shumë në jetën tonë të përditshme. Dhe kjo është në rregull. Por ka edhe të tjerë prej nesh që bëjnë. Dhe unë mund të flas vetëm për veten time dhe përvojën time të zezë. Nuk mund të flas për të gjithë.

Ka një barrë shtesë që I, dhe shumë njerëz të zezë, duhet për të kryer. Ne kryerjen barrën e ditur historinë shtypëse në vendin tonë: se zezakët nuk konsideroheshin si njerëz të plota, se disa prej figurave në monedhën tonë në pronësi të njerëzve të zeza si pronë, duke e ditur racizmi ekziston ende, dhe duke qenë një marrës i këtij racizmi ndonjëherë.

Një vetëdije e kjo ndryshon mënyrën e doni dikë.

Ka pasur shumë raste kur gjërat janë marrë përsipër për mua(që nuk janë të vërteta) bazuar vetëm në pamjen time. shumë raste, ajo është supozuar se unë jam një whenI penale nuk mund të jetë më tej nga ajo. Shumë raste ajo është supozuar se unë jam memece dhe e paarsimuar. Shumë raste ajo është supozuar se unë jam inferior për shokët e mi të bardhë apo se unë nuk jam aq i mirë. Dhe njerëz që mendojnë se kanë bërë të qartë për mua. Jo për të përmendur njerëzit referenca të dashurit e mi në mënyra të dëmshme. Like dëgjuar njerëz që thonë, "Motra juaj është kinda e bukur, për një vajzë të zi dua të them. "Ndërsa në qoftë se zezë është më pak e bukur. Ka modele të kësaj në jetën time dhe në jetën e shumë. Unë do të duhet të ketë një bisedë me djalin tim, ashtu si babai im e bëri me mua, duke paralajmëruar atë që të jenë të kujdesshëm dhe se ka njerëz që nuk do të donte atë vetëm për shkak se ai është i zi. Dhe kjo është një barrë shtesë që unë kam për të kryer.

Pse ka rëndësi experience?

Por pse e bën këtë çështje? Pse jam unë të gjitha këto gjëra u thënë? Për shkak të kësaj komande të duam njëri-tjetrin. Ashtu si ju e doni nënën tuaj në një mënyrë të veçantë, dhe pleqtë tuaj, apo njerëzit më pak fat, ju duhet të duan etni të ndryshme në mënyra unike. Ne kemi gëzime unike, barra, dhe përvojat, dhe ju nuk mund të duan të tjerët edhe në qoftë se ju shkarkojë apo injorojnë përvojat e tyre unike.

Mbaj mend duke folur me një motër kinez i cili ishte bashkuar kishën tonë. Ajo kishte qenë vetëm në shtetet për një periudhë të shkurtër kohe, dhe si ajo ka folur për përvojën e saj me predikimet, Ajo shpjegoi se sa e vështirë ka qenë për të që të ndjekin. Unë kurrë nuk do të kishte menduar në lidhje me atë që shumë ndryshe. Ajo ndryshoi krejtësisht mënyrën se si unë të shikuara përvojën e motrave si e saj në kishën tonë, dhe kjo më ndihmoi për të menduar më me kujdes rreth asaj se si të duan ata.

Vetëm Ungjilli mund të prodhojnë këtë lloj dashurie sakrifikuese. Kështu që, ne duhet të kthehemi te Jezusi për të punuar atë në ne. Ajo do të jetë e vështirë, e cila sjell mua në pikën time të fundit.

 

zgjidhje #3: Mos Supozojmë Është e lehtë

Diversiteti tregon bukurinë dhe të vërtetën e Ungjillit. Kur dikush vjen në kishën tonë, dhe ata e shohin diversitetin, një lloj i diversitetit ata nuk e shohin në botë, ajo u jep atyre një paraqitje e shkurtër e lavdisë së Ungjillit. Shkrimi thotë se kushdo që do ta thërrasë emrin e Zotit do të shpëtohet, jo vetëm një grup njerëzish, dhe kjo është e bukur, kur kjo është në gjendje të të shfaqet në një trup lokale.

Diversiteti i bën gjëra të vështirë

Diversiteti është një gjë e bukur; por kjo nuk është e lehtë. Çdo kishë, edhe në qoftë se njerëzit janë të njëjtë etnike, moshë, background- ka probleme, sepse ne jemi mëkatarë. Por diversiteti mund të shkaktojë probleme të veta unike. Ne të gjithë e sjellë vetë prejardhje tona, eksperienca, Predispozitat, biases, dhe bagazhet së bashku me ne. Dhe ndonjëherë që krijon konflikt.

Shkrimi nuk është në dijeni të këtij konflikti. Edhe në kishën e hershme, ka pasur ndarje të gjithë linjave racore (siç tregohet në Veprat). Kështu që, pasi ajo do të jetë e vështirë, këtu janë disa këshilla të rastit për mënyrën se si për të punuar me këto vështirësi:

Këshilla praktike për Pajtimin Racor

1. Mos e trajto njerëzit të cilët janë të ndryshëm edhe në mënyra të ndryshme.
Dallimet e tyre nuk janë parësore. Kërkojnë për të kuptuar, por ende bashkëveprojnë me ta normalisht. Unë mund të mendoj për një kohë kur unë isha kthyer në Philly, kur një profesor gjithmonë do të bisedoni me mua në mënyra të ndryshme. Ai do të përshëndes studentët e tjerë me një, "Miremengjes,"ose, "Mirë për të parë ju." Por ai do të më shikojë dhe të gjithë një e papritur thonë, "Si është puna qen?"Ose" Çfarë po ndodh njeriun tim?"

Ai mund të kemi qenë të vetëdijshëm për dallimet e mia pa ndjenja si ai kishte për të biseduar me mua në një mënyrë të ndryshme.

2. A nuk e supozojmë stereotipet.
Grupet etnike, grupmoshat, etj. janë të përbërë nga individët. përvojat e njerëzve janë të ndryshme. Disa stereotipet janë të këndshëm dhe të padëmshme, por të tjerët janë ofenduese. Get të dini çdo individ si një individ.

3. Mundohuni të mos dynden vetëm për njerëzit që duken si ju.
Me qëllim të ndërtojë marrëdhënie me njerëz që nuk duken si ju. Lufta tundimin për të kaluar vetëm kohë me njerëzit që më natyrshëm do të lidhin me. pas kishë, me qëllim të bisedoni me njerëz të cilët janë të ndryshëm. Jo si një detyrë, por sepse ata janë një dhuratë për trupin ashtu si ata njerëz që janë më shumë si ju.

4. Me qëllim të kërkojë për të kuptuar njerëzit.
Shkojnë thellë relationally. Bëj pyetje. Dëgjoni me kujdes dhe të vjen keq me përvojat unike e njerëzve. Edhe në qoftë se ju jeni skeptik për diçka dikush thotë, para hedhur poshtë atë, dëgjuar për to dhe kërkoni për të kuptuar

5. Vazhdonte me vështirësi dhe dhimbje në rritje.
Diversiteti është e vështirë, sidomos kur fillojnë të flasin për garë / etnike. Disa biseda mund të merrni tensionuar. Ki mëshirë me njëri-tjetrin. Gjithmonë të marrë më të mirë dhe jo më e keqja. Nëse dikush kërkon për të kuptuar ju ofendon ju, ki mëshirë për të dhe të durueshëm me ta. Ata janë duke u përpjekur. A nuk e vënë mure dhe e bëjnë të pamundur për njerëzit që të merrni më afër dhe për të kuptuar. Kjo është një rrugë me dy kalime.

Kur kërkojnë për të kuptuar dikë, mos kini frikë të bëni pyetje ose të thonë diçka të gabuar. Ju duhet të zgjidhni fjalët tuaja me kujdes, por ju do të keni për të marrë rreziqe dhe të presim që vëllezërit dhe motrat tuaja që të ketë mëshirë.

A nuk heqë dorë, kur është e vështirë. Kjo çon në një diversitet të thjeshtë tolerante në vend të diversitetit të unifikuar.

6. Pyesni veten nëse keni supozime rreth racave / mosha / grupet e tjera social-ekonomike.
Kjo është një pyetje që ne të gjithë duhet të pyesim veten. Puna për të menduar më shumë biblikisht / në mënyrë të drejtë. Ne të gjithë duhet të vënë në pikëpyetje mënyrën se si ne mendojmë për njerëzit që janë të ndryshme nga ne, duke përfshirë të ndryshme kulturore dhe etnike. Çfarë vjen në mendje kur ju të kalojë dikush në rrugë? Çfarë vjen në mendje kur ju shohin ato në dyqan? Ne duhet të pyesë veten dhe të përpiqen për të parë njerëzve rrugën e Perëndia sheh ata.

7. Mbajtur bisedë e sipër.
Kjo duhet të jetë një nga bisedat shumë. Kjo nuk është nga ndonjë anë një diskutim të plotë. Kjo ka për qëllim për të filluar diskutimet e tjera. Uniteti në diversitet nuk ndodhë në aksident. Dhe në qoftë se ne nuk flasim për këtë, ne nuk do të jenë të vetëdijshëm dhe të punojnë në drejtim të tij. Shqetësimet Share dhe lufton, por puna për t'u siguruar që ju të keni këto biseda me dhembshuri, ndjeshmëri, hir, dhe dashuri.

Nëse ne nuk do të flasim për këtë, kemi drejtuar në rrezik të vazhdueshëm për të supozojmë se ky problem tashmë është trajtuar në të kaluarën. Dhe kur problemet janë atje, por ne jemi në dijeni, kjo është si probleme elektrike në shtëpinë tuaj. Ju mund të zgjohemi një ditë në zjarr! Ne duhet të jenë të vetëdijshëm të mjaftueshme për të luftuar edhe.

8. Meditoni mbi shkrimin e shenjtë dhe lutuni Perëndia do t'ju japë një pasion për unitet.
Uniteti është një punë e madhe, kështu që ne duhet të lutemi që Perëndia do të rritet pasionin tonë për të. Ne jemi urdhëruar që kanë një qëllim. Ne jemi urdhëruar që të kuptojë realitetin se jeni një në Krishtin. Kjo nuk është një koncept i kemi krijuar. Shikoni në Efesianëve 4. Shikoni në premtimet globale Perëndisë ndaj Abrahamit në Zanafilla. Shikoni se si gjithçka përfundon në Zbulesa. Dhe lutuni Perëndia do t'ju japë një pasion për këtë lloj uniteti.

por, Siç e kemi thënë shumë herë tashmë, vetëm Ungjilli mund të prodhojë këtë lloj dashurie sakrifikuese dhe unitet.

Trego The World

Ne duam të punës për të vënë këtë Ungjill në ekran për të botës për të parë.

Në një moshë dhe kohë që duket më e ndarë se kurrë, Zoti mund të përdorni këtë. Fjala e Perëndisë është e mjaftueshme. Dhe njerëzit e Perëndisë janë si një ilustrim Perëndia përdor për të bërë fushë e tij Word. Një Ai përdor për të bërë Ungjillin e tij të shkëlqejë ndritshme.

Jo vetëm zezakët dhe të bardhët në të njëjtën dhomë, por zezakët dhe të bardhët në të njëjtën familje.

se thellë, uniteti i vërtetë.

AKSIONET

11 comments

 1. Michaelpërgjigje

  Disa mendime të shkëlqyera këtu. Unë jam i bardhë, por shkoi në shkollën e mesme dhe ka luajtur futboll me pothuajse të gjitha vajzë e zezë. Kështu që, I ishte patjetër në pakicë në shkollën time të lartë (dhe deri tani në dollap me kyç dhomë). Rritje deri në Arkansas-Missisippi Delta, Tensionet garë ishin (dhe ende janë) drejtë në sipërfaqe. Ju vazhdimisht dëgjojmë komente negative nga të dy anët për të tjera. Është e trishtueshme. Çfarë është e vështirë është duke u izoluar nga vetë raca juaj për duke u përpjekur për të arritur në garën e kundërt. Unë kam parë dora e parë se si racizmi mund pasme është e kreu shëmtuar brenda kishës. Është e tmerrshme. Unë jam mirënjohës për një vajzë si ty, udhëtim, të cilët janë të gatshëm që të përpiqen dhe të përballet me këto çështje nga një këndvështrim të ungjillit të bazuar. Ne jemi thirrur për vëllanë tonë, pa marrë parasysh se çfarë ngjyre të lëkurës vëllai ynë ndodh të jetë. Unë dëshiroj me zjarr ditën që kishat multi-raciale të ekzistojnë në të gjithë Delta. por, e vetmja mënyrë që ne do të arritur atje është duke kërkuar për të jetuar jashtë ungjillin në baza ditore dhe duke qenë me të vërtetë i qëllimshëm në lidhje me të.

 2. gushëkuqpërgjigje

  love këtë, udhëtim! Kohët e fundit kam kam filluar duke çuar një rreth racial pajtimit dhe në qoftë se lexuesit tuaj do të donte disa kurrikulën e lirë, ata mund të vizitoni këtë faqe për të shkarkuar http://www.latashamorrison.com/2015/02/grace-based-bridge-building-pt-1/

  Doni atë që ka thënë për të mos injoruar dallimet tona dhe bazën biblike për unitet!

  “Jo vetëm zezakët dhe të bardhët në të njëjtën dhomë, por zezakët dhe të bardhët në të njëjtën familje.” AMEN!

 3. Rolfstlundpërgjigje

  Unë e kam thënë edhe më parë – Trip Lee është një predikues të vërtetë të mirë dhe të bëjë atë në një frank, mënyrë e thjeshtë dhe e vërtetë …. i bekuar !!!
  R.Ö. (Suedi)

 4. Otispërgjigje

  Sot është hera e parë në këtë webpage. Unë kam qenë pas Trip muzikë lee rreth 3years më parë nëpërmjet Lecrae. Unë e falënderoj Perëndinë për jetën e tij dhe i kanë me të vërtetë gëzuar këtë mësimet. Unë jetoj në Gana ku 99% prej nesh janë zezakët por problemi ynë këtu është më e përkatësisë etnike.(nuk luftërat etnike në Gana pse për turistët.) Unë do të thotë disa shihen si ” njerëzit e saktë”. Unë kam mësuar shumë nga ky mësim që unë do të zbatohen në jetën time të përditshme. Faleminderit udhëtim dhe Zoti ju bekoftë.

 5. Oliviapërgjigje

  I love this conversation and teaching. I just had a similar conversation with my three children. I will be using this article to reinforce how we should love like Jesus. I’m grateful for Trip living out the gospel and teaching others to do the same. Perëndia ju bekoftë të gjithë.

 6. Marcus Hillpërgjigje

  I appreciate anyone’s efforts to unify God’s people. për fat të keq, many of my fellow millennials have been indoctrinated that the majority of the world’s problems are related to the color (or perceived color) of skin. We can all agree that slavery in all forms is disgusting. Whether it was African tribal chiefs selling fellow villagers to white slave traders, Irish indentured servants, or the thousands of Asian women still trafficked daily. The sooner we stop picking at the scabs of our country’s wounds, the sooner we can heal and move on. The scars will always be there to remind us, but we must let them heal. In a nation of freedom, people have the freedom to hate. It’s disgusting, but it’s true. No amount of activism will change people’s heart, that’s God’s work. No one stopped being racist because CK took a knee during the national anthem. No one stopped being racists during the GF riots. No one stopped being racist when Obama, Trump, or Biden were elected. Racism is a sickness of the heart. Stop trying to infiltrate the Gospel with CRT. It is simple. Love the Lord work all your heart, mendje, trup, and soul. Love others as you love yourself. Be understanding and compassionate. Don’t pander. Don’t find common ground in lies. Zoti bekofte.