Нова книга Наскоро

Мојата нова книга, Пораст, излегува 27-ми-ти јануари! Тоа ќе биде достапна секаде каде што се продаваат книги. You can pre-order it now and visit the book website at Risebook.tv. Јас се молам Господ ќе го користат за да се поттикне мојата генерација да станам и да се живее. Види на приколката над и да прочитате краток опис на подолу книга:

Здружението вели дека младите е време за безгрижно самоизразување, но Пат Ли вели дека Бог ги повика сите да се зголеми од дремка, над ниските очекувања, и да се живее за воскреснатиот крал.

Светот ни кажува дека нашата раните години треба да се неодговорно ужива наместо посветени на значајни определба. Ние сме изјави дека одговорност и посветеност се оптоварувања да се стави надвор што е можно подолго. И така, повеќето од нас трошат нашите млади во тажната состојба на сон, спиење во на живот се додека не сте принудени да се нагоре. Проблемот е дека животот е веќе започната. Тоа се случува во моментов. И Бог ве повика да живеете во живо.

Во оваа моќна книга, Пат Ли тврди дека е време да се разбуди и ќе се зголемува, да живее на начин сме создадени за да живеат. Млади или стари, ние сме биле повикани да живеат за него. Веднаш. Младите верници се соочуваат со истите проблеми како и постарите христијани, но тие да се чувствуваат во единствен начин. RISE се обраќа на оние основни проблеми во ангажирање, длабока, и живот-менување на начинот на кој.

Немојте само да седат таму: RISE!

АКЦИИ

2 коментари

  1. БартонОдговори

    So hyped up ’bout this book! After reading The Good Life (which helped so much in my spiritual growth), I can tell that this book will be even better!
    Shout out to Trip Lee and all the wonderful work that’s going down at Reach!